🔶 نقش خانواده در فرهنگ #حجاب
خیلی از عوامل بدحجابی به نهاد #خانواده برمیگردد. مسائل عاطفی، تربیت ناصحیح، سختگیریهای بیجا، ایجاد تزلزلهای خانوادگی و... سبب تشدید مشکلات بدحجابی میشود.
#حجاب_و_عفاف
🌐 https://www.instagram.com/p/Bz2xr3FAA4-/?utm_source=ig_web_copy_link
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 واسطۀ اروپایی!
🔹 تنش در روابط ایران و غرب وارد مرحلۀ جدیدی شده است. با وجود کرنش غربگرایان داخلی در ایران در برابر امریکا و اروپا اما شاید هیچگاه تا این اندازه ابهام و تیرگی بر تعامل ذهنی غرب با جریانهایی که برای تغییر در ایران به آنها امید داشتهاند، سایه نینداخته است...
🔹 اتفاق #خروج_آمریکا_از_برجام و بقای ایران در آن، بهترین وضعیت ممکن برای غرب و بدترین آن برای ایران بود؛ انقدر بهتانگیز که هیچ تحلیلگری چنین رویدادی را پیشبینی نکرده بود. اما بیش از دو ماه قبل در اندرونی تصمیمگیریِ سیاست خارجی ایران، تشری راهبردی، دولت را از اغماء و ترس رویارویی با غرب خارج میکند: تصمیم به کاهش تعهدات منجر به خروج از #برجام توسط ایران هرچند دیرهنگام است و کشور را در معرض آسیب قرار داده، اما پیامهای مهمی را به برخی از طرفها مخابره میکند:
✅ پیام اول را به داخل ایران و کسانی مخابره میکند که راهحل مشکلات را در رفع تنش با غرب و به خصوص آمریکا میدانستند؛
✅ پیام دوم را #جامعه_جهانی دریافت میکند با این محتوا که #جمهوری_اسلامی قابل اعتماد، منطقی، اما صبور است؛
✅ آنچه امریکا دریافت میکند این است که امکان پیشبرد اهداف و اعمال سیاستهای خود در قبال جمهوری اسلامی از طریق #مذاکره را برای همیشه از دست خواهد داد؛
✅ و دست آخر، #طرف_اروپایی که همچنان سعی میکند پل چوبی و لرزان ماجرا باقی بماند، به شدت آسیب میبیند.
🔹 #اینستکس (INSTEX) بیش از آنکه عملیات دیپلماتیک یا سیاسی برای حفظ برجام باشد، نمایشی برای تغییر صحنۀ تمام ایرانی این روزهای جهان است. واسطۀ اروپایی که هیچ تعلق خاطری به ایران ندارد، باید کمی از حماسۀ ایرانی کاسته و اسطورۀ هماوردطلب ایرانی را با پایانی باز از چشم مخاطب جهانی بیندازد. یک پیشنهاد مالی که حتی ارز مورد استفاده برای واردات غذای حیوانات خانگی را در یک سال تأمین نمی کند در کنار توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق به وسیلۀ کشوری ثالث میخواهد آمریکا را از شوک خارج کند. در حالی که به نظر میرسد اینستکس به عنوان اشانتیون FATF برای بقای ایران در برجام باشد! آیا هنوز کسی در ایران به انتخابات ۲۰۲۰ امریکا و شکست ترامپ فکر میکند یا واسطۀ اروپایی را کورسوی حل معما می داند؟
✍🏻 #محسن_خاکی
#گروه_سیاسی
#توان_موشکی #کاهش_تعهدات_برجامی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ارتجاع از انقلاب، از #مانور_تجمل تا #فتنه_۸۸
🔺 بازخوانی #بیانیه_گام_دوم_انقلاب در مقولهی غفلت از آرمانهای #انقلاب_اسلامی؛ بخش 2️⃣
🔹 #تکنوکرات بودن این جریان مدیریتی اما خسارات دیگری را نیز به کشور تحمیل نمود که از آن جمله خسارات ناشی از بیتوجهی به فرهنگ، تهاجم فرهنگی و همچنین ایجاد زمینه برای سست کردن بنیههای اعتقادی است. «هدف این تکنوکراتها [تکنوکراتهای ایرانی] رشد اقتصادی کشور است و برای رسیدن به این هدف، راهی جز پذیرش کامل علم و فن غربی و راه و رسم زندگی غربی [را] نمیشناسند.»...
✍🏻 #امیرعلی_ناقدی
#گروه_سیاسی
👈🏻 پیوند بخش اول این نوشتار:
https://t.me/borhan_ir/5600
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تبعات اجتماعی #سبک_زندگی_غربی؛ راهکارها و توصیهها
🔺 بررسی بیانیه راهبردی گام دوم از منظر تقابل #سبک_زندگی_اسلامی و غربی
🔹 سطوح پیادهسازی #سبک_زندگی اسلامی را باید در دو دسته کلی تقسیمبندی کرد: دسته اول و در سطح راهبردی و البته کلان، راهبردهای نرم و فرهنگی است. این سطح به خطمشیهای سیاستگذاری برای فعالیتهای فرهنگی اختصاص دارد. دسته دوم نیز تاکتیکهای قانونی و نحوهی پیادهسازی سیاستهای کلان است که بر اختیارات حاکمیتی تمرکز دارد...
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5212
✍🏻 #امیرعلی_ناقدی
#گروه_فرهنگ_و_جامعه
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔹 اگر دیپلماسی #برجام جرأت داشت در جریان نقض #قرارداد_مقر (#headquarters_agreement) توسط آمریکا برای #ابوطالبی به #کدخدا اعتراض کند، امروز شاهد رفتار تحقیرآمیز با #ظریف نبودیم!
حداقل رفتار عاقلانه (نه حتی انقلابی)، ترک خاک آمریکا و نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است.
🌐 https://twitter.com/borhan_ir/status/1151190416932429824?s=09
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تبعات اجتماعی #سبک_زندگی_غربی
🔺 جدول رتبهبندی نرخ منطقه خودکشی در جهان
کشورهایی که از لحاظ جغرافیایی در غرب نیستند (مثل برخی کشورهای شرق آسیا) ولی به دلیل #فرهنگ متاثر از غرب، #توسعه_گرایی و جهانی شدن؛ دارای آمار بالای خودکشی هستند بطوریکه #کره_جنوبی با ۲۲.۱ مورد #خودکشی از هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر، جزو بالاترین کشورها در لیست آمار خودکشی است. کشورهای اروپای غربی جزو نواحی با آمار خودکشی بالا هستند. اما در تقسیمبندی نواحی سازمان بهداشت جهانی، اروپا با نرخ خودکشی ۱۵.۴ اولین منطقه، آسیای جنوب شرقی با نرخ ۱۳.۲ رتبه دوم و شرق مدیترانه (عمدتا خاورمیانه و کشورهای اسلامی) با نرخ ۳.۹ کمترین رتبه را به خود اختصاص دادند.
#سبک_زندگی
#سازمان_جهانی_بهداشت
🌐 https://www.instagram.com/p/B0IYz-aAJrf/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 نسبتشناسی میان اخلاق و سیاست در اندیشه اسلام و غرب
📖 کتاب «اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی» با موضوع نسبتشناسی میان اخلاق و سیاست در اندیشه اسلام و غرب، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #اندیشنامه_دولت_اسلامی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 66 صفحه و 3 گفتار، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «اخلاق سیاسی در غرب»، «رویکردهای اسلامی به اخلاق سیاسی» و «اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی در اندیشه امام خامنهای (مد ظله العالی)»، عناوین گفتارهای 3گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«بدون تردید تبیین و تحلیل دیدگاههای دانشمندان و صاحبنظران در رابطه با «نقش اخلاق و عرفان در سیاست»؛ یعنی (اخلاق) که انسان را به تکامل روحی و درونی رهنمون است و (سیاست مدن) یا مدیریت و حکومت بر جامعه که به تکامل جامعه و ادارۀ جامعۀ انسانی بر میگردد و پیوند آن دو ظرفیت به حکمت نظری که از (هست) ها سخن میگوید و حکمت عملی که از بایدها، شایدها و نشایدها بحث میکند، کاری است سترگ و البته شدنی و نیاز به نگرش هم زمان و همه جانبه به اندیشههای علما و دانشمندان مسلمان و غیر آن دارد.
در حالت کلی هر حوزهای اخلاقیات خاص خود را دارد، اخلاقیاتی که اگر دیگری را ملزم به رعایت آن میدانیم خود نیز باید آن را رعایت کنیم و اگر دیگری را از انجام برخی امور نهی میکنیم، خود نیز از ارتکاب آنها پرهیز مینماییم. در حالی که در بسیاری از مواضع سیاسی میبینیم که رقیبان سیاسی یکدیگر را متهم به خروج از این اخلاقیات مینمایند، حال آن که خود به راحتی در جای دیگر همین اصول را زیر پا میگذارند. در چنین مواقعی است که گفته میشود فضای سیاسی دچار بحران بی اخلاقی گردیده است.
یکی از معماهای پیچیده در جهان سیاست، رابطۀ اخلاق و سیاست در صحنۀ عمل سیاسی است. جایگاه اخلاق در نظام اجتماعی و رابطۀ اخلاق نظری و سیاست عملی در تاریخ فلسفۀ سیاسی در جهان دارای قدمت وافری است. از طرف دیگر آن چه تاریخ بشر در عمل شاهد و گواه آن بوده است بیاعتنایی و یا کم رنگ شدن اصول اخلاقی در صحنۀ عمل سیاسی به ویژه هنگام بروز جنگها و کشمکشهاست؛ به گونهای که صفحههای تاریخ اجتماعی و سیاسی انسانها مشحون از سیاستهای غیراخلاقی است. یکی از دغدغههای مهم اندیشهپردازان سیاست در عصر مدرن تبیین رابطه و حدود نفوذ اصول اخلاقی در صحنۀ عمل سیاسی و اقناع حکمرانان به رعایت اصول اشاره شده در تصمیمگیریهای سیاسی است.
از این رو ممکن است در نگاه ابتدایی، جمع اخلاق با سیاست ناممکن به نظر برسد؛ زیرا اخلاق، از فضایل، صفات و اخلاق حسنه سخن میگوید در حالی که سیاست، دغدغۀ قدرت و اعمال سلطه را در سر میپروراند. سیاستمدار در پی کسب، حفظ و توسعۀ قدرت و نیز تأمین خواستههای نفسانی خویش است، در حالی که انسان اخلاقی با نگاهی منتقدانه به این امور، در اندیشۀ کسب فضایل و زدودن رذایل نفسانی خویش میباشد. بنابراین در نگاه ثانوی به این دو موضوع میتوان دریافت که چنین اختلافی را نمیتوان منشأ از اصل این معانی دانست، بلکه با یک بازنگری مجدد بر تعاریف سیاست و ولایت از نگاه مکاتب آسمانی، میتوان اخلاقیات را کانون اصلی عملکردها و اعمال قدرتهای سیاسی دانست و به این شکل سیاستی را که بر محور اخلاق ظهور و بروز یابد را سیاست اخلاقی نامید.»
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 1️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 دولت انگلستان ـ که به داشتن سوابق استعماری در میان کشورهای اروپایی، شهره است ـ در طول قرون اخیر و خصوصاً پس از #انقلاب_صنعتی، زیادهخواهی خود در قبال کشورهای ضعیف را آغاز کرد. وقوع انقلاب صنعتی در اروپا، فصل جدیدی از پیشرفت علوم و فنون را به روی بشر میگشود و اروپائیان در حال رقم زدنِ انقلابی بودند که در آن، عِلمْ خود را به شکل استعمار ملتها بروز میداد و تحقق علوم در قالب فنون و صنایع گوناگون، اروپاییان را به خود مغرورتر میکرد. بدین ترتیب، صفت زیادهخواهی و غرور، به مرور آفت بزرگ دولتهای اروپایی و بلای جان ملتهای ضعیف گردید. به تعبیر #مقام_معظم_رهبری، «آفت بزرگ دولتهای غربی، تکبّر آنها است»[1] که قطعاً این تکبر، در دولتی همچون دولت انگلستان، نمود تامی داشته و دارد.
🔹 نکته قابل تأمل در این میان این است که مادامی که در طرف مقابلِ این دول تمامیتخواه، ارادهی #مقاومت در برابر زیادهخواهی وجود داشته باشد، مستکبرین راه به جایی نخواهند برد؛ اما «اگر در طرف مقابل آنها، یک دولت ضعیفی، آدمهای مرعوبی وجود داشته باشند، این تکبّر کار خودش را میکند؛ مثل هر متکبّری که وقتی طرف از او ترسید، لرزید، عقبنشینی کرد، او خُب احساس میکند که این تکبّر را باید بیشتر کند...»[2] و معالأسف، تا پیش از پیروزی #انقلاب_کبیر_اسلامی، دولتهایی در ایران بر مسند قدرت بودند که این ترسولرز و عقبنشینی، بیشوکم در آنها هویدا بود و لذا زمینه مناسبی را برای سلطهگریِ اروپاییان فراهم میآوردند.
🔹 مبتنی بر این مقدمه، سلسلهنوشتار حاضر بر آن است تا چند نمونه از خباثتهای تکبرآمیزِ دولت بریتانیا در قبال ایران را در طول حدوداً دویست سال اخیر بازخوانی کند تا از قِبَل آن روشن شود که این کشور، تا چه اندازه در قبال کشورمان خبیث، متکبر و طمعکار بوده است.
📚 پینوشتها:
1. گزیدهای از بیانات معظمله در دیدار ائمه جمه سراسر کشور، 25 تیر 1398.
2. پیشین.
#گروه_تاریخ
#ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 سیاستزدایی شیطانی از حج ابراهیمی
🔺 سیاست شیطانی #آلسعود
#برائت_از_مشرکین از سنتهای نبی مکرم اسلام (ص)، مرزبندیهای آشکار سیاسی امت اسلامی با دشمنان و مشرکان را در #حج داخل میکند و این بزرگترین جنبه سیاسی حج است. بعلاوه در سنت نبوی نشانههای بارزی از نگاه سیاسی به حج مشاهده میگردد.
چنانچه آن حضرت در سال هفتم هجرت (یکسال قبل از #فتح_مکه) بر اساس قطعنامه #صلح_حدیبیه، برای مناسک #حج، همراه دو هزار نفر از مسلمانان به سوی مکه حرکت نمودند؛ در هنگام طواف، در حالی که مردم مکه از زن و مرد و کوچک و بزرگ به تماشای سیمای ملکوتی پیامبر (ص) و یارانش، صف کشیده بودند، جمال و شکوه پیامبر (ص) و یارانش، دیدگان آنها را خیره کرده بود. در این موقعیت بسیار مهم که از نظر سیاسی، حساس و سرنوشتساز بود، پیامبر (ص) به یارانش فرمود: «شانههای خود را عریان کنید و به گونهای (شکوهمندانه) طواف کنید تا #مشرکان پوست ستبر و بازوان قوی و پرتوان شما را بنگرند.»
اصحاب این دستور را اجرا نمودند، مشرکان در گرداگرد کعبه، صف کشیده بودند و طواف شکوهمند پیامبر (ص) و اصحابش را تماشا میکردند...
#حج_ابراهیمی
#حج_سیاسی
#برائت_از_مشرکین
🌐 https://www.instagram.com/p/B0IznCmAsQi/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 آیتالله کاشانی چگونه قیام ۳۰ تیر را رقم زد؟
🔺 بررسی قیام سی تیر 1331
🔹 #قیام_سی_تیر مقدمهی بسیاری از تحولات معاصر بود. بدون شک، اگر حرکت مردمی در روز سی تیر نبود و مشروعیت دولت #دکتر_مصدق به این حد نمایش داده نمیشد، حکومت و قدرتهای بزرگ به راحتی حاضر به عقبنشینی از مواضع خود نبودند. حضور مردم در خیابانها و به رخ کشیدن این حد از مقبولیت، جهان را قانع کرد که نفت ملی حق مشروع و ملی مردم ایران است. به همین دلیل میتوان نقش آیتالله کاشانی را در ملی شدن صنعت نفت در اینجا ردیابی کرد.
🔹 اگرچه در امتداد این قیام، وقایعی پیش آمد که در خاطرهی جمعی مردم ایران به خوبی یاد نمیشود، اما به هر حال قیام سی تیر دستاوردهای زیادی را در تاریخ ایران به جای گذاشت.
یکی از مهمترین دستاوردهای این روز، احیای مفهوم روحانیت در عرصهی سیاسی و اجتماعی جامعهی ایران بود. در سالهای پس از مشروطه و بعد از روی کار آمدن رضاشاه، روحانیون در فضای سیاسی کشور ما در شرف به حاشیه رانده شدن بودند؛ اما حضور درخشان آیتالله کاشانی در قیام سی تیر ثابت کرد روحانیت در سیاست و جامعهی ایران نقشی غیر قابل انکار دارد و نمیتوان بدون توجه به قدرت و نفوذ روحانیون تحولات مردمی را پیش برد. به همین جهت میتوان یکی از پلهای ارتباطی پذیرش رهبری #امام_خمینی (ره) در انقلاب ایران از سوی مردم را در اقدامات و حضور #آیتالله_کاشانی در قیام سی تیر جست.
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5373
✍🏻 #مرتضی_ویسی
#گروه_تاریخ
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 2️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 یکی از مقاطعی که در تاریخ ایران، ردپای #استعمار_پیر و دخالت او در امور داخلی ایران به چشم میخورد، ماجرای منتهی به #قیام_سی_تیر 1331 است.
🔹 #دولت_انگلستان بعد از #ملی_شدن_صنعت_نفت ایران و پس از آنکه دانست در مسئلهی نفت به توافق مطلوبی نمیرسد، درصدد برآمد تا زمینه را برای نخستوزیریِ فردی فراهم آورد که منافع بریتانیا را در ایران تأمین کند؛ همچنین در این راه موفق شد به تدریج دولت #ایالات_متحده را نیز با خود همسو کرده، از اعطای کمکهای اقتصادی آمریکا به دولت مصدق جلوگیری کند؛ البته لازم به ذکر است برخی اشتباهات #دکتر_مصدق در این همسویی آمریکا با بریتانیا بیتأثیر نبود.
🔹 بدین ترتیب، انگلیسیها مترصد فرصتی بودند تا گزینه مدنظر خود یعنی #احمد_قوام را به جای نخستوزیر قانونیِ مردم ایران یعنی محمد مصدق به ملت ایران تحمیل کنند. با کشمکشهایی که میان شخص شاه و مصدق بر سر تصدی وزارت جنگ پیش آمد و منجر به استعفای وی در 25 تیر 1331 از مقام نخستوزیری شد، دولت انگلستان عملاً این فرصت طلایی را به چنگ آورد تا زمینه را جهت روی کار آمدن قوام بچیند.
🔹 اما ملت شریف ایران به رهبری روحانیت شجاع و آگاه یعنی آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی، این توطئه را ـ که محصول مشترک استبداد داخلی و خباثت خارجی بود ـ برنتابید و در روز 30 تیر 1331، با حمایت قاطعانه خود از دولت قانونی دکتر مصدق، عملاً نقشه خباثتآمیز استعمار پیر را نقش بر آب کرد و بدین ترتیب، ملت ایران شجاعانه در مقابل طرح استعماری ـ استبدادیِ برکناری مصدق مقاومت کرد و نخستوزیرِ مورد نظر دولت انگلستان ـ که تنها به مدت 5 روز سکاندار کابینه شده بود ـ نهایتاً از کار برکنار شد.
📚 منبع:
1. اسماعیل اقبال، نقش انگلیس در کودتای 28 مرداد 1332، تهران: اطلاعات، 1386، ص95 الی 102.
#گروه_تاریخ
#آیتالله_کاشانی #ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
#باهم_کتاب_بخوانیم
yon.ir/O0XFl
📚 کتاب «مصدق و کاشانی؛ همراهی تا جدایی»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ پژوهه تاریخی (30)
🔸بازخوانی تحلیلی فراز و فرود نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران
🔻این کتاب در 151 صفحه و در 5 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
📌عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«تکاپوی ملّی شدن نفت»
🔹«جریان اسلامی نهضت»
🔹«مخالفان و موافقان نهضت نفت»
🔹«آمریکا؛ رفیق نیمهراه مصدق»
🔹«فرجام نهضت»
📖 در بخشی از #مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻بحث نهضت #ملی_شدن صنعت #نفت از مباحث مهم تاریخی است که میبایست به دور از عقدهها و جهتگیریهای از پیش تبیین شده به آن پرداخت.
🔸در سال ۱۳۱۲ به ظاهر قراداد #دارسی لغو شد اما مجدد قراردادی با انگلیسیها بسته شد که به مراتب برای ملت ایران زیان بارتر بود. منتهی فقط خواص از محتوای تمدید قرار داد اطلاع داشتند، آنها هم به هیچ وجه جرأت نمیکردند در این زمینه اعتراض کنند؛ چراکه کمترین اعتراض با برخوردهای بسیار شدید #رضاشاه مواجه میشد. #دکتر_مصدق خود برای اولین بار بعد از شهریور ۲۰، این اطلاعات را مطرح کرد؛ زمانی که روسها هم میخواستند قراردادی را با ایران ببندند. دکتر مصدق در دادن اطلاعات نقش داشت، اما در ابتدای امر به دلایل مختلفی #پیشتاز مبارزه با انگلیسها نبود.
🔹همکاری #دکتر_مصدق، #آیتالله_کاشانی و نیروهای #فداییان_اسلام توانست یک قدرت مردمی را سامان دهد. سامان دادن قدرت مردمی هم به #کارشناسانی مثل مصدق نیاز داشت، هم نیاز به شخصیتهای #مورد_اعتماد ملت مانند آیتالله کاشانی و هم نیاز به یک #تشکل_مردمی داشت که بتواند در صحنه جلوی نیروهای سرکوبگر وابسته به انگلیس را بگیرد.
✅ هم کسانی که تلاش میکنند نقش مصدق را آنچنان بزرگ نمایی کنند که گویا فقط ایشان در ملی شدن صنعت نفت نقش داشت، به طور قطع ما را ـ از بهره مندی ـ از تاریخ محروم میکنند و هم کسانی که فقط نیروهای مذهبی را در این قضیه میبینند. همچنین کسانی که در تحلیل علل شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت و فراهم شدن بستر کودتا برای بیگانگان، ضعف را منحصر به هرکدام از این عوامل میکنند آنها هم راه خطا را میپیمایند. رد پای #عناصر_نفوذی وابسته به بیگانه و انگلیس در همۀ این سه رکن تأثیرگذار نهضت ملی شدن صنعت نفت دیده میشود.
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/NXTrS
🆔 t.me/didemanpub
🔹 اروپائیان در جریان #انقلاب_صنعتی، حرکتی را رقم زدند که در آن، برتریِ علمی به شکل استعمار ملتها بروز مییافت. بدین ترتیب، صفت زیادهخواهی و غرور، آفت بزرگ دولتهای اروپایی و بلای جان ملتهای ضعیف گردید. به تعبیر مقام معظم رهبری: «آفت بزرگ دولتهای غربی، تکبّر آنها است.»
🌐 https://twitter.com/borhan_ir/status/1152550328342056961?s=20
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 وقتی سرنوشت مذاکره در میدان جنگ رقم میخورد!
🔺 نگاهی به تأثیر سیاسیِ اقدام شهادتطلبانهی #شهید_دوران در 30 تیر 1361
✅ حقیقت آن است که به طور کلی، سرنوشت هر مذاکرهای، با عرصهی میدان و عمل گره خورده است. فرد، گروه، حزب یا حتی یک کشور، به هر میزان که در عرصهی میدانی دستش پُر باشد، به همان میزان قدرت چانهزنیاش پای میز #مذاکره افزایش خواهد یافت. شهادت شهید «عباس دوران» در جریان #جنگ_تحمیلی، نمونهای تاریخی از این مفهوم را به تصویر میکشد.
🔹 در جریان جنگ هشتسالهی ایران و عراق، بسترهای دیپماتیک مختلفی جهت انجام مذاکرات فیمابین فراهم شد. یکی از این بسترها، تصمیم دولت عراق مبنی بر برگزاری «هفتمین کنفرانس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها» در تابستان 1361 در #بغداد بود.
ایران مخالف برگزاری این کنفرانس بود؛ زیرا که برگزاری این کنفرانس در بغداد، عملاً پیروزیهای ایران در عرصههای میدانیِ جنگ را ناکام میگذاشت. بنابراین ایران از مسیر دیپلماتیک، دغدغهی خود دربارهی اجلاس مورد نظر را به سمع سران غیرمتعهدها رساند. اما عراق ـ که با امن نشان دادن شهر بغداد، در صدد جلب رضایت سران بود ـ نهایتاً توانست موافقت آنها را جلب کند.
🔹 در چنین اوضاعی، سران کشوری و لشکری ایران تشکیل جلسه دادند تا برای این مسئله چارهای بجویند. آنچه مورد توافق همه بود «لزوم ناامن نشان دادن عراق و آسمان شهر بغداد» بود تا از این طریق، سران کنفرانس را متقاعد کنند که بغداد شهر امنی برای برگزاری این کنفرانس نیست!
به دنبال این تصمیم، سرهنگ خلبان «عباس دوران» مأموریت یافت تا پایتخت عراق را ناامن نماید. بدین ترتیب، «عملیات بغداد» در تاریخ 30 تیر 1361 اجرایی شده و با موفقیت به پایان رسید: هم پالایشگاه «الدوره» مورد اصابت موشک قرار گرفت و هم دیوار صوتی بغداد شکسته شد.
متأسفانه آتش سنگین سامانهی پدافندی بغداد، جنگندههای ایرانی را مورد اصابت قرار داد و #عباس_دوران، پس از Eject کردنِ منصور کاظمیان در کابین عقب، هواپیمای تحت فرمانش را به هتلی که قرار بود میزبانی اجلاس را داشته باشد، کوبید....
🔹 بعد از این عملیات بود که دوباره دیپلماسی ایران فعال شد. آنچه در مناسبات سیاسیِ بعدی رخ داد، تغییر مکان برگزاری هفتمین کنفرانس غیرمتعهدها بود. ابتدا سازمان وحدت آفریقا اعلام کرد که بغداد محل مناسبی برای گردهمایی غیرمتعهدها نیست و پس از آن، کوبا هم اعلام کرد که کنفرانس سران در بغداد تشکیل نخواهد شد! سرانجام در سپتامبر 1982، فیدل کاسترو طی نامهای رسماً اعلام کرد که اجلاس بعدی در «دهلی نو» تشکیل خواهد شد و همهی کشورهای عضو با این تصمیم موافقت کردهاند.
💡 موفقیت #عملیات_بغداد در ناکام گذاشتن بعثیها در میزبانی اجلاس سران غیرمتعهدها، نشاندهندهی آن است که در هنگامهی جنگ، مناسبات سیاسی و روابط دیپلماتیک به شدت متأثر از وضعیتی جنگی و موفقیت در عرصهی نظامی و میدانی است. بیشک اقدام شهید عباس دوران و همرزمانش، در کنار اقدامات سیاسی وزارت خارجهی وقت، توانست این موفقیت را رقم بزند.
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5376
✍🏻 #محمود_ذکاوت
#گروه_تاریخ
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 واقعیت قطعنامههای یکجانبه شورای امنیت در جنگ ایران و عراق
🔹 واقعیت قطعنامههای یکجانبهی شورای امنیت دربارهی جنگ ایران و عراق زمانی ملموستر است که یادآوری شود همزمان با تهاجم عراق به کویت، شورای امنیت سازمان ملل پیش از سپیدهدم همان روز، تشکیل جلسه داد و قطعنامهی ۶۶۰ را تصویب کرد. قطعنامهی ۶۶۰ عراق را متجاوز به حریم کویت معرفی کرد. در حالی که طی هشت سال جنگ ایران و عراق، هرگز عراق متجاوز شناخته نشد. به علاوه بر خلاف #جنگ_تحمیلی علیه ایران، در قطعنامهی ۶۶۰، شورای امنیت از عراق خواست فوراً و بدون قید و شرط، کلیهی نیروهای خود را به عقب فراخواند.
#شورای_امنیت_سازمان_ملل
#جنگ_ایران_و_عراق
🌐 https://www.instagram.com/p/B0Lkkz1Aggn/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 پایش فصلی اقتصاد مقاومتی (۳)
🔺 گزارش راهبردی | زمستان 1397
🔹 در ۲۹ بهمن ۱۳۹۲، سیاستهای کلی «اقتصاد مقاومتی» از سوی #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی ابلاغ گردید. اکنون ۵ سال از ابلاغ سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی میگذرد و یک ارزیابی ساده نشان میدهد که بخشی از تحقق اقتصاد مقاومتی صرفاً در ادبیات و شعار مدیران اجرایی متوقف مانده است و در مرحله ارائه گزارش نیز دستگاههای اجرایی گاه گزارش اقدامات دیگر و معمول خود را که مرتبط به این سیاستها نبوده و قبلاً هم جاری و ساری بوده است، بهعنوان «بیلان کاری اقتصاد مقاومتی» ارائه مینمایند. معالأسف در کمال شگفتی مشاهده میشود که برخی مدیران حتی برخی اقداماتی را که در تعارض جدی با این سیاستها است، بهعنوان گزارش کار پیشرفت اقتصاد مقاومتی به جامعه عرضه میکنند!
🔹 گزارش حاضر در پی پایش مقطعی نماگرهای مرتبط با حوزه اقتصاد مقاومتی ایران در مقطع زمستان ۱۳۹۷ در حوزه اقتصادی، بازرگانی، صنعتی و… بر اساس دادههای رسمی و معتبر ملی و بینالمللی است. البته برخلاف بخشی از حوزهها همچون بازرگانی خارجی و… که دادهها بهصورت فصلی و ماهانه منتشر میشود، در پارهای از حوزهها همچون تولید و مصرف کشاورزی و انرژی، دادههای متقن با تأخیر حتی چندساله به انتشار میرسد و بر طبق اعلام مراجع آماری ملی، دادههای جدیدتر بعضاً مقدماتی بوده و ممکن است در ارزیابیهای بعدی دچار تجدیدنظر گردد. از سویی مراجع بینالمللی نیز معمولاً با تأخیر چندساله دادهها و تحلیلهای خود را منتشر میکنند.
🔹 از سویی به دلیل گستردگی حوزه مقاومت اقتصادی در زیربخشهای مختلف اقتصادی اجتماعی و نیز بومی بودن بسیاری از مؤلفههای سیاستهای راهبردی اقتصاد مقاومتی، ارزیابی کامل و جامع از وضعیت اقتصاد مقاومتی در کشور با دشواریهای بسیاری همراه است. همچنین در بخشی از حوزهها و زیربخشها به دلیل پیچیدگی و ویژگیهای خاص مقابله با تحریمها، اطلاعات آشکار و قابل اتکایی در این حوزهها منتشر نمیگردد. علیایحال تلاش گردیده تا حداکثر ممکن، شاخصها و نماگرهای ترسیمکننده وضعیت اقتصاد مقاومتی مورد پایش قرار گیرد، به امید آنکه مورد رضایت باریتعالی و بهرهبرداری نخبگان و تصمیمگیران کشور قرار گیرد.
👈🏻معرفی اجمالی و خرید گزارش:
👉🏻 http://borhan.ir/5384
#گزارش_راهبردی
#پایش_فصلی_اقتصاد_مقاومتی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 پایش شاخصه «اشتغال» تا زمستان 1397
🔹 بند 1 سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی:
«تأمین شرایط و فعالسازی کلیه امکانات و منابع مالی و سرمایههای انسانی و علمی کشور بهمنظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با تسهیل و تشویق همکاریهای جمعی و تأکید بر ارتقاء درآمد و نقش طبقات کمدرآمد و متوسط.»
🔹 بر اساس گزارش #مرکز_آمار_ایران، نرخ #بیکاری در زمستان 1397 نسبت به فصل پیشین افزایشیافته و نرخ مشارکت اقصادی نیز همچنان کاهشی بوده است.
همچنین جمعیت مردان بیکار کشور نسبت به سال و فصل گذشته افزایشیافته که با توجه به وظایف سرپرستی خانوار، در خور تأمل است.
#مطالبه_گری_از_دولت
#اشتغال
🌐 https://www.instagram.com/p/B0QakIag1tk/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 3️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 «هرات» از دیرباز در شمار شهرهای مهم قلمرو صفویه به حساب میآمد که بخش مهمی از حاکمیت ایران پیش و پس از اسلام محسوب میشد و آقامحمدخان بسیار مشتاق بود تا آن را دوباره به ایران ملحق کند و بر قلمرو سابق صفوی در شمال شرق مسلط شود. اهمیت #هرات بیشتر بدان سبب بود که تملک موفقیتآمیز قلمروهای شرقی ایران بدان بستگی داشت.[1]
🔹 از زمان فتحعلیشاه قاجار و پس از #جنگهای_ایران_و_روس، هرات همواره محل کشمکش میان افغانهای این منطقه و حکومت مرکزی بود که موجب بروز شورشهای جداییطلبانه خصوصاً به تحریک #انگلستان میشد. انگلیسیها هرات را #دروازه_هندوستان میدانستند و برای حفظ مستعمرات خود در هند و جلوگیری از دستبرد روسها به آن ـ که پیدرپی در #آسیای_مرکزی به هندوستان نزدیکتر میشدند ـ میکوشیدند تا #افغانستان را به ناحیهای حائل بر سر راه #هندوستان تبدیل کنند.[2]
این کشمکشها بر سر هرات، تا زمان ناصرالدینشاه ادامه یافت و سرانجام در زمان ناصرالدینشاه #قاجار، علیرغم تسخیر مجدد هرات به دست سپاه ایران، انگلستان ـ که به شدت از الحاق دوباره هرات به خاک ایران احساس خطر میکرد ـ از طریق مستعمره خود یعنی دولت #هند، رسماً به ایران اعلان جنگ داد.
🔹 به دنبال این اعلان جنگ، در اندک زمانی نیروهای انگلیسی #جزیره_خارک را به اشغال خود درآورده، در #بوشهر نیرو پیاده کردند. سپس #اهواز را اشغال نمودند و همزمان، #سلطان_عمان هم به تحریک انگلیسیها به #بندرعباس حمله کرد.[3] دولت ایران که در شرایط وخیمی به سر میبرد، ناچار تقاضای صلح کرد که در نتیجه، «معاهده پاریس» میان دولتین ایران و انگلیس منعقد شد و به موجب آن، هرات از ایران جدا شد و بدین ترتیب، پیوندهای دیرینهی ایران با یکی از اصلیترین مراکز تاریخی، ادبی و فرهنگی ایرانِ پس از اسلام، منقطع گردید.[4]
📚 مراجع:
1. کاوه فرخ، ایران در جنگ، ترجمه شهربانو صارمی، تهران: نشر ققنوس، 1397، ص334.
2. «عهدنامه پاریس بزرگترین ضربه را به قلمرو حکومتی ایران زد»، خبرگزاری فارس، 14 اسفند 1396.
3. مدخل «معاهده پاریس»، دانشنامه جهان اسلام.
4. کاوه فرخ، پیشین، ص357.
✍🏻 #گروه_تاریخ
#جنگ_هرات #ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث #معاهده_پاریس
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 وضعیت درآمدی دولت
🔺 پایش شاخصههای اقتصاد مقومتی در زمستان 1397
🔹 بند 16 تا 18 #سیاستهای_کلی_اقتصاد_مقاومتی:
16- صرفهجویی در هزینههای عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقیسازی اندازۀ دولت و حذف دستگاههای موازی و غیرضرور و هزینههای زاید.
17- اصلاح نظام درآمدی دولت با افزایش سهم درآمدهای مالیاتی
18- افزایش سالانه سهم #صندوق_توسعه_ملی از منابع حاصل از صادرات #نفت و #گاز تا قطع وابستگی بودجه به نفت.
⚠️ مقایسه دو شاخص مهم درآمدی دولت یعنی سهم درآمدهای نفتی و درآمدهای مالیاتی در کل منابع، حکایت از افزایش سهم نفت و در مقابل کاهش سهم مالیات در سال 1397 دارد.
⭕️ نکته در خور توجه اینکه آمار مربوط به میزان تحقق درآمدهای دولت و سهم نفت و مالیات از آن برای فصل زمستان هنوز منتشر نگردیده است.
همچنین با توجه به آنکه اطلاعات مربوط به عملکرد بودجه در زمستان 97 هنوز منتشر نگردیده، بررسی جزئیات عملکرد بودجه دولت در 9 ماهه 1397 نشان میدهد:
1️⃣ تحقق درآمدهای مالیاتی پیشبینیشده برای 9 ماهه سال 1397، حدوداً 72% بوده است.
2️⃣ درامد حاصل از #خامفروشی نفت تقریباً محقق شده است.
3️⃣ علی رغم افزایش سهم درآمد حاصل از #صادرات_نفت_خام، سهم درآمد حاصل از صادرات فراوردههای نفتی و میعانات گازی نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهشیافته است.
#مطالبه_گری_از_دولت
#اقتصاد_مقاومتی
#درآمد_مالیاتی
🌐 https://www.instagram.com/p/B0SqgVaAKBS/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 4️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 در خلال نهضت #مشروطه و در پی مهاجرت علما به قم ـ که به «مهاجرت کبری» معروف شد ـ عدهای از معترضین (حدود چهل نفر) به #سفارت_انگلیس پناه برده، در آنجا بست نشستند. نکته جالب توجه اینجاست که اگرچه پدیدهی «بستنشینی» در ایران و به طور مشخص در دورهی قاجار امری طبیعی محسوب میشد، اما این #بستنشینی به طور معمول در جوار اماکن مذهبی، امامزادهها، مساجد و منازل علما اتفاق میافتاد و بستنشینیِ دستهجمعی در سفارت کشوری بیگانه، تقریباً تا آن زمان بیسابقه بود.
🔹 به هر تقدیر، عدهای از معترضین وارد سفارت شده، در آنجا بست نشستند. در حالی که در بدو ورود، تعداد متحصنین بیش از چهل نفر نبود، به زودی عدهی آنها افزایش چشمگیری یافت و بالغ بر هزار نفر شد و در نهایت نیز حدود پانزده هزار نفر در محل سفارت بست نشستند.
🔹 در بدو ورود معترضین به سفارت انگلستان و تحصن در این مکان، مهمترین خواستهی آنان برقراری #عدالتخانه و بازگشت علما بود. بنابراین طبق اسناد موجود، در خواستههای اولیهی معترضین، هیچ اشارهای به مشروطه و #مشروطهخواهی نشده است. اما سفارت #انگلستان در این برههی حساس توانست هدایت جریان اعتراض را به دست بگیرد. آنها از یک سو مانع از ورود نمایندگان و فرستادگان دولت ایران به سفارت شده و عملاً ارتباط متحصنین با دولت را قطع کرده بودند. از سوی دیگر با ایفای نقش وساطت میان متحصنین و دولت ایران، هر مذاکرهای میبایست با حضور سفارت انگلستان انجام میپذیرفت. به گفتهی «وکیلالدوله»، «انگلیسیها خوب چسبیده و سیاست خود را از پیش میبردند».
🔹 بنابراین در خواستهی اولیه متحصنین در سفارت ـ که بر محور تشکیل عدالتخانه و بازگشت علما متمرکز شده بود ـ رفتهرفته تغییراتی به وجود آمد. تغییرات ایجادشده، آشکارا تحت تأثیر فعالیتها و هدایت ظریف انگلیسیها قرار داشت؛ زیرا که در درون سفارت، اتفاقاتی در حال رخ دادن بود که جریان حرکت مردمی را به یکباره تغییر داد. گزارشهای بر جای مانده از رخدادهای درون سفارت به خوبی گویای این امر است؛ به عنوان نمونه:
📜 «گرانت داف، کاردار سفارت انگلیس شبها به دیدار پناهندگان میرفت و با مردم بسیار مهربانی میکرد و میگفت: #پادشاه_انگلستان پدر مهربان شما است، شما از هر حیث در امان هستید، شما به جای عدالتخانه مشروطه بخواهید. سپس منشیان سفارت که به #زبان_فارسی احاطه داشتند، معنی مشروطه و حکومت مشروطه را برای آنان توضیح میدادند. همچنین از سوی سفارت به اکثریت پناهندگان کارت تحتالحمایگی داده شد تا هر وقت بخواهند از سفارت بیرون بروند، آسودهخاطر باشند. روی کارت پناهندگی نوشته شده بود: دارندهی این کارت آقای ... با کسانش زیر حمایت دولت انگلیس هستند و هر کس با او حرفی دارد به سفارت اعلیحضرت پادشاه انگلستان و امپراطور #هندوستان مراجعه کند.»
🔹 بدین ترتیب نهضت عدالتخواه، قانونطلب، مردمی، اصیل و بومیِ ایرانیان، دفعتاً در جهت مشروطهخواهی تغییر مسیر داد. معترضین برای تأسیس عدالتخانه و بازگشت علما به سفارت انگلستان پناهنده شده بودند؛ اما آنچه از دل سفارت بیرون آمد، مشروطهای ناقص بود. به دیگر سخن، رخدادهای درون سفارت انگلیس، مشروطهای را در پی آورد که به تعبیر جلال آلاحمد، «نیمبند» بود.
📚 برگرفته از کتاب:
اندیشکده برهان، ردپای استعمار، تهران: دیدمان، 1396، چاپ اول، ص9 الی 13.
✍🏻 #گروه_تاریخ
#ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث #نهضت_مشروطه
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 غروب جاویدان!
🔺 به مناسبت سالگرد پیروزی ایران بر منافقین در #عملیات_مرصاد
🔹 پس از خرداد سال ۱۳۶۰، #سازمان_مجاهدین_خلق وارد مرحلهی جدیدی از اقدامات براندازانهی خود علیه #جمهوری_اسلامی گردید که از آن با عنوان فاز نظامی یاد میشود. بعد از خروج رهبری و مرکزیت سازمان مجاهدین از کشور و استقرار در #فرانسه و پس از مدتی کوتاه، در #عراق، این سازمان سعی نمود تا خود را با مأموریتهای ارتش عراق در قبال نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران هماهنگ و همسو نماید. پس از پذیرش #قطعنامه_۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل از سوی ایران، سازمان مجاهدین خلق همراه با ارتش عراق و با تصور تغییر موازنهی قوا در جنگ و بحرانی شدن شرایط داخلی کشور، دست به حمله علیه ایران زد.
🔹 سازمان مجاهدین، که تمام توان خود را در این حمله به کار گرفته بود، از مدتها پیش در پی فرصتی برای وارد آوردن ضربهی اساسی به حکومت ایران بود. لذا این تهاجم (عملیات فروغ جاویدان) در صورت موفقیت، میتوانست ایران را در آستانهی ورود به شرایط جدید پس از جنگ، با دشواریهای بسیار زیادی در عرصهی داخلی و بینالمللی مواجه نماید.
💡 نظر به اهمیت موضوع، نوشتار حاضر در صدد پاسخگویی به این سؤال است که مهمترین انگیزههای #منافقین در سازماندهی #عملیات_فروغ_جاویدان را چه مواردی در بر میگیرند؟
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5504
✍🏻 #حمیدرضا_کشاورز
#گروه_تاریخ
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ثبات اقتصادی ـ نرخ تورم
🔺 پایش شاخصههای اقتصاد مقومتی در زمستان 1397
🔹 بند 9 #سیاستهای_کلی_اقتصاد_مقاومتی:
اصلاح و تقویت همهجانبۀ نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در #اقتصاد_ملی
یکی از مهمترین نماگرهای نشاندهنده ثبات اقصادی، #نرخ_تورم و تغییرات شاخص کالاها و خدمات مصرفی است.
1️⃣جدول زیر نشان میدهد که نرخ #تورم نقطهبهنقطه و نیز 12 ماهه روندی فوقالعاده افزاینده داشته و نکته مهمتر این که این نرخ در خوراکیها و آشامیدنیها که در سبد مصرفی خانوار اهمیت ویژهای دارند به مراتب بیشتر است.
2️⃣مقایسه نرخ تورم در اقلام قابل تجارت و غیرقابل تجارت نشان از بیشتر بودن تورم در اقلام قابل تجارت است و این نکته حاکایت از اولاً نقش واسطهگری در افزایش تورم و نیز خروج بیسابقه برخی کالاها از کشور دارد.
#مطالبه_گری_از_دولت
#پایش_اقتصاد_مقاومتی
#ثبات_اقتصادی
#نرخ_تورم
#اقتصاد_مقاومتی
🌐 https://www.instagram.com/p/B0crkCegVpl/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_Ir
🔶 ایران و انگلیس؛ از اشغال و #استعمار تا #موازنه_هزینه
🔺 مروری تاریخی ـ تحلیلی بر #روابط_ایران_و_انگلیس
🔹 مواجهه #انقلاب_اسلامی و #نظام_سلطه، وارد فاز جدیدی از تحولات استراتژیک شده است. درحالیکه تا پیش از این مقدرات نظام بینالملل در سفارتخانۀ چند امپراطوری خاص در سراسر جهان رقم میخورد، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با اتکا بر نیروی داخلی و شبکهسازی از معتقدین به #جبهه_جهانی_مستضعفین، همهی منافع حیاتی قدرتهای فرامنطقهای را به چالش جدی بکشد و در هر زمان و مکانی که نیاز باشد، برای آنها هزینههایی متناسب ایجاد نماید. بررسی سیر روابط ایران و انگلیس از گذشته تا امروز در تبیین این تحول بزرگ در روابط بینالملل راهگشاست...
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5496
✍🏻 #محسن_خاکی
#گروه_سیاسی
#انگلیس_خبیث #استعمار_پیر
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تعرضات ارضی انگلیس به ایران در قالب قراردادها
🔹 در سال ۱۸۵۷ میلادی، دولت #انگلیس پس از اشغال نظامی بنادر #خرمشهر، #بوشهر و جزایر جنوبی #خلیج_فارس، همزمان با نیروهای #کمپانی_هند_شرقی به جنوب ایران (#خارک، بوشهر و خوزستان) حمله نمود. در این اشغال نظامی نیروهای هندی و همچنین سلطان عمان نیز نیروهای انگلیسی را همراهی میکردند.
متعاقب این حمله، پیمان و معاهدۀ صلحی میان ایران و انگلیس با نام پیمان #صلح_پاریس منعقد گردید که مطابقان ایران از ادعای حاکمیت نسبت به #هرات صرف نظر کرده و این بخش به #افغانستان ملحق شده و ایران موجودیت آن را به صورت رسمی مورد پذیرش قرار میدهد...
#انگلیس_خبیث #استعمار_پیر #معاهده_پاریس
🌐 https://www.instagram.com/p/B0ch1klgHpr/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR