💠 #طرح_ریزی_سبک_زندگی_اسلامی
پست قبل را اینجا 👇 بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1472
💠 #بهبودروابطانسانی (۲)
🔷 بررسی #حیاتطیبه در تابلو بهبود روابط انسانی
🔹در عمیقترین لایه با بررسی سیاستهای الهی مبتنی بر آیه 31 و 32 سوره نمل قاعده عبودیت تبیین میگردد تا بتواند عمیقترین اثرات سازنده خود را در لایه بعد نهادینه نماید. در لایه بالاتر و در موضوع اصول سبک زندگی در #حیاتطیبه میتوان به دو اصل تکلیف در مبانی و اصل تعامل در سطح فردی اشاره نمود.
🔹در صورتی که جامعه معتقد به اصل تکلیف مبنی بر « پشت هر حقی یک تکلیف وجود دارد» باشد و خود را آماده ایفای نقش نماید، در زمینه تعاملات فردی انسان ها بسیاری از رذایل اخلاقی را مرتکب نمیشود و این مساله در اصل تعامل که مبتنی بر احسان میباشد در یک درجه بالاتر ما را به جامعه اخلاقی نزدیک تر میکند.
🔹 اما در لایهای روبناییتر و در طرح ریزی سبک زندگی در سه سطح فردی و خانوادگی و اجتماعی به ترتیب با سه عنوان :
🔹 #درون محوری
🔹 #قناعت محوری
🔹 #امنیت محوری مهندسی میشود،
🔹که مهندسی تفکیک تمسک از تشبث و عزت نفس در سطح فردی، الگوسازی و اولویت سازی در سطح خانوادگی و احیای خمس و زکات و #پیامهای_غیر_بازرگانی پیشنهادهای سازنده برای طرحریزی سبک زندگی اسلامی می باشند. در این صورت به فرصتهای تمدنی میرسیم که روابط خوب انسانی از بهترین دستاوردهای این تلاش سازمان یافتهی بشری مبتنی بر آموزه های وحیانی خواهد بود.
🔹در این مرحله ما شاهد تولید معنویت، عفت و عدالت در سه سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی خواهیم بود که:
▫️پذیرش #ربوبیت_الهی در زمینه فردی
▫️تشکیل به موقع و #حفظسلامتخانواده در سطح خانوادگی
▫️فراگیری حس #همدردی و #تساوی اجتماعی از برکات و مصادیق آن خواهد بود.
🔹 لذا باید گفت که در تمام لایههای سهگانه رشحات #عبودیت_الهی به عنوان مرکز اصلی اشاعه #طیبات موجود است، که نقطه عطف آن پذیرش #ربوبیت_الهی است که نوید یک زندگی اجتماعی مطلوب با روابط انسانی مطلوب را می دهد.
✍ حجتالاسلام حسینعباسیاصل
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
📚 #تاریخ_سبک_زندگی
💠 پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸 eitaa.com/mirras/1483
◾️یکی از موضوعاتی که در تاریخ سبک زندگی به آن پرداخته شده است، موضوع «#تاریخ_غالب و #تاریخ_مغلوب» است.
🔍تــوضـــیـــح🔎
یکی از ضعفهای بزرگ تاریخ «سند» آن است؛ مشهور است که «تاریخ را فاتحان مینویسند» ⬅️چرا که تاریخ نویسان عموما یا با تهدید یا با تطمیع، مزد بگیر فاتحان می شوند.
⬅️در عصر ما این حقیقت در جنگ جهانی دوم به وضوح مشاهد شد، متفقین و جبهه پیروز بعد از شکست آلمان و خودکشی هیتلر در کمتر از 10 سال تمام اهداف شوم خود را در پشت پرده تخریب چهره هیتلر، محقق کردند که یکی از آنان ماجرای هلوکاست و یهودی سوزی معروف می باشد.
👈 اما
◾️قرآن در لابه لای آیات خود و در تشریح وقایع تاریخی ضمن بیان حقایق، #تاریخ_مغلوب را نیز به تصویر می کشد، قرآن با آیاتی از قبیل«ابراهیم و الذین معه» #جریان_حق به سردمداری #ابراهیم خلیل در مقابل تاریخ در ظاهر غالب و ابرقدرت آن روز یعنی نمرود، را مطرح می کند↪️
🖊قرآن کریم این پیام زنده را به تاریخ پژوهان می دهد که #جریان_توحیدی هیچ وقت خاموش نبوده بلکه گاهی غالب و گاهی در ظاهر مغلوب می شده است، هر چند که آن جامعه محدود ابراهیمی آن روز، امروز به نیمی از مردم جهان رسیده است👈این افزایش جمعیت را باید در تلاش انبیاء و رشد بشری تحلیل کرد.
🔹 #حیات #بندگی #زندگی
🔹 حجتالاسلام عباسی اصل
🔹 جزوهتاریخسبکزندگی
_____
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
📒 #اصول_سبک_زندگی
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1487
📃 #اصل_ترحُّم
🔷 در عرصه نظام هستی می توان #رحمانیت و رحیمیت را در دو زمینه
#خالقیت و #ربوبیت بررسی کرد:
الف #خالقیت_هستی
🔹 مطابق با آیه، خداوند بعد از تاکید بر وحدانیت خود و اشاره به رحمانیت و رحیمیت ش، #خلقت را محور آیه قرار داده و بیان می کند که هدف از خلقت زمین و آسمان و باران و .... برای بیداری انسان های عاقل و در نتیجه #هدایت انسان ها می باشد (بقره 163 و164).
🔷🔹توضیح آنکه خداوند تمام این #خلقت گسترده، ظریف و دقیق را برای #هدایت انسان آفریده است.
🔹این مساله اگر نشان دهنده #ترحم خداوند به انسان ها و تکامل انها نباشد، نشان دهنده چه چیزی خواهد بود⁉️
ب #ربوبیت_هستی
🔶مبتنی بر همان آیه ربوبیت و کارگردانی الهی در #مدیریت ابرهای باران زا و انزال باران های زنده کننده و احیا زمین ها بعد از مرگشان می باشدکه این نیز برای بیداری عاقلان و #هدایت انسان ها می باشد (بقره 163 و164)..
🔶🔸 توضیح آنکه خداوند ابرها و بادها را خلق کرده است و این از بُعد خالقیت می باشد، اما از بُعد #ربوبیت است که تعیین می کند این بادها در کجا وزیده شود و در کجا باران ببارد و زمین ها را زنده کند، اوست که اتفاقات را در صحنه هستی #کارگردانی می کند تا نظام هستی قدم به قدم به هدف اصلی خود نزدیک شود.
📑جزوه ی تدوین اصل ترحم
✍حجت الاسلام عباسی اصل.
🆔 @N_sobhany
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
💡 #خاکریزهای_سبک_زندگی
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1489
📡 ابزارهای #نفوذ سبک زندگی غربی
❤️ #حوزه_قلب:در قالب #هنر
🔻اگر #اسباب_بازیها را بررسی کنیم، متوجه میشویم در پشت هر اسباببازی یک #فرهنگ نهفته است.
🔻اسباببازیها از این جهت مهمترین ابزار دشمن است چرا که #نسل_آینده هر جامعه را در بر میگیرد و کودک با اسباببازی خود همزاد پنداری و #شخصیت_سازی میکند.
🔻اگر میخواهیم یک کودک در آینده 10 تا 13 سال دیگر، یک زندگی آمریکایی یا غربی داشته باشد، هرآنچه را که در #آینده نیاز دارد اکنون در قالب #اسباب_بازی برای او بسازیم که با آنها #انس بگیرد و برای او #نهادینه شود. این کودک وقتی بزرگ شد به دنبال این وسیلهها در #بازار میگردد.
📚جزوه خاکریزهای سبک زندگی،صفحه۲۱
🖋حسین عباسی اصل
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
⛔️ #سقوط_انسانیت
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1492
🔍 بخش چهارم:
#پیامدهایانسانشناسیغربی
🔻انسانشناسی غربی اگر چه در عرصههای علمی پیشرفتهای قابل توجهای داشته است و تمدن غرب را از لحاظ #علمی و #صنعتی به رشد قابل توجهی رسانده است، اما الگوی انسانشناسی غربی در عرصه معرفتی، اخلاقی و اجتماعی پیامدهای بسیار منفی داشته است که اکنون به بررسی آنها خواهیم پرداخت :
♨️الف. سرگردانی در شناخت حقیقی انسان
1⃣ ناتوانی از تبیین مهمترین پدیدههای انسانی :
🔻انسانشناسی غربی به علت منحصر نمودن منبع شناخت به حس و تجربه سبب شده است که بسیاری از سؤالات کلیدی انسان در مورد انسانشناسی بدون پاسخ بماند چرا که تجربه و حس قابلیت پاسخ به این سؤالات را ندارد، این سؤالات اعم است از آنکه از کجا آمده ام؟ آمدنم بهر چه بوده؟ به کجا میروم؟ و بسیاری از مسائل دیگر که از این سه سؤال گرفته خواهد شد و به دنبال روشن نمودن گذشته و آینده انسان به صورت شفاف است.
🔻لذا میتوان ادعا کرد که علوم انسانی در غرب توانایی حل سؤالات کلیدی انسان را ندارد، همانطورکه «ماکس شلر» نیز این ادعا را تصدیق و بیان میکند : «علوم انسانی تخصصی که پیوسته تعدادشان افزایش مییابد بیشتر پنهانگر ذات انسان بوده است تا روشنگر»
🔻در پست آینده دیگر پیامدهای انسانشناسی غربی را بررسی خواهیم کرد.
📒جزوه سقوط انسانیت
✍حجتالاسلام حسینعباسیاصل
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
💠 #طرح_ریزی_سبک_زندگی_اسلامی
💠 #بهبودروابطانسانی (۲)
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1506
🔷 جمع بندی :
🔹 #سیاست_ابلیسی تحت عنوان «قاعده انانیت» سبب لغزش شیطان شد و خداوند در قرآن مجید انسان را لغزش مجدد توسط شیطان تحذیر داده است.
🔹 بخشی از #آسیبهایتمدنی به این علت است که در تار و پود نظامها و طرحریزیهای اجتماعی و سبک زندگی فردی « #انانیت» نفوذ پیداکرده است و با تحریک #حستفاخر در بینش و گرایش انسان، او را به راهی کشانده است که مهمترین هدف از زندگی و محور تمام کنشهایش «تبرج و #خودنمایی» شده است.
🔹به تبع، این مکانیزم نامحسوس از انسان یک موجود بی رحمِ خودخواه میسازد، که نتیجه آن تخریب روابط انسانی با همنوعانش می باشد، چرا که انسان متفاخر و متبرج به صورت دائمی در حال رقابت با همنوعان برای اثبات قدرت خود است و در نهایت این جنگ مخرب نتیجه ای جزء غوطهور شدن انسان در گرداب مصرفگرایی و غفلت از تشکیل خانواده به علت اولویت یافتن #مدرکگرایی و تضییع حقوق انسانی اجتماع با فاصله طبقاتی و قومیتگرایی ندارد .
🔹 اما در سبک زندگی اسلامی مبتنی بر سیاست الهی و نامه حضرت سلیمان(ع) و توصیه ایشان برای عدم انانیت و در مقابل آن پذیرش « عبودیت» الهی مورد توجه قرار میگیرد چرا که خداوند راه رسیدن به رفاه را در مقابل رویکردهای شیطانی، تبعیت از شریعت بیان میکند و عدم تبعیت از شریعت را عامل اصلی عدم رفاه معرفی می کند.
🔹بر همین اساس در #حیات_طیبه تاریخ سبک زندگی با « #قاعده_عبودیت » و اصول سبک زندگی با دو اصل در مبانی سبک زندگی و #انسان_ایمانی به دلیل تاثیر عمیق تر با «اصل تکلیف» و در طرحریزی سبک زندگی با مخفف درون آرایی مورد مداقه قرار میگیرد، در اینصورت جامعه اسلامی شاهد فرصتهای تمدنی با محوریت روابط انسانی و الهی خواهد بود. ان شاالله.
✍ حجتالاسلام حسینعباسیاصل
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
🔔 با ما همراه باشید...
🏷 دسترسی سریع به مطالب کانال
#⃣ همراهان عزیز میتوانید برای دسترسی سریع و راحتتر به هر مطلب روی هشتگ مربوط به آن کلیک کنید👇
🔹شنبهها : #اصول_سبک_زندگی
🔸یکشنبهها : #خاکریزهای_سبک_زندگی
🔹دوشنبهها : #سقوط_انسانیت
🔸چهارشنبهها : #طرح_ریزی_سبک_زندگی_اسلامی
🔹جمعهها : #تاریخ_سبک_زندگی
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
📚 #تاریخ_سبک_زندگی
💠 پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸 eitaa.com/mirras/1512
◾️ یکی از انبیایی که در دوره «#بدویت_جامعه_بشری » (دوره جاهلیت و انکار ربوبیت الهی) زندگی می کرد و برای رشد آن جامعه تلاش می نمود #حضرت_نوح است، این پیامبر بزرگ الهی اولین پیامبری بود که پس از تلاش های متعدد اولین جامعه بشری را در «#دوره_حضرت»(توان درک حضور در محضر الهی) تاسیس و #تاریخ مغلوب را به تاریخ غالب تبدیل کرد.
📜ماجرای حضرت نوح(ع) را می توان در ۴ بخش کلی تقسیم کرد:
اول – ماجرای حضرت نوح و ارتباط با خدا
دوم- ماجرای حضرت نوح و قوم
سوم - ماجرای حضرت نوح و فرزند
چهارم - ماجرای حضرت نوح و عذاب الهی
✅حضرت نوح(ع) که قریب به 950 سال فعالیت تبلیغی کرد، در اوقات پایانی مرحله اول از رسالت خود بعد از تحمل کنایه ها و تهدید های فراوان، به مناجات با خدا می پردازد، خضوع و خلوص حضرت نوح موجب می شود درب #رحمت_الهی گشوده شده و #اجابت_الهی محقق و در دل تاریخ ثبت شود تا نوح الگویی برای ساخت #سبک_زندگی در طول تاریخ شود.↪️
خداوند این ارتباط رب و بنده را در آیات ۷۵ تا ۸۲ صافات این گونه ترسیم می کند:
⚜ وَ لَقَدْ نَادَئنَا نُوحٌ فَلَنِعْمَ الْمُجِيبُونَ * وَ نجَّيْنَاهُ وَ أَهْلَهُ مِنَ الْكَرْبِ الْعَظِيمِ⚜
و نوح، ما را خواند (و ما اجابت كرديم)؛ و چه خوب اجابت كنندهاى هستيم! و او و خاندانش را از اندوه بزرگ رهايى بخشيديم،
⚜ وَ جَعَلْنَا ذُرِّيَّتَهُ هُمُ الْبَاقِينَ * وَ تَرَكْنَا عَلَيْهِ فىِ الاَخِرِينَ * سَلَامٌ عَلىَ نُوحٍ فىِ الْعَالَمِينَ⚜
و فرزندانش را همان بازماندگان (روى زمين) قرار داديم، و نام نيك او را در ميان امّتهاى بعد باقى نهاديم.
⚜إِنَّا كَذَالِكَ نجَزِى الْمُحْسِنِينَ * إِنَّهُ مِنْ عِبَادِنَا الْمُؤْمِنِينَ * ثمُ أَغْرَقْنَا الاَخَرِين⚜
ما اين گونه نيكوكاران را پاداش مىدهيم!چرا كه او از بندگان باايمان ما بود! سپس ديگران [دشمنان او] را غرق كرديم!
✅از بررسی این آیات قاعده های مهمی استخراج می شود که هر کدام زمینه تولید #اصل هایی برای #سبک_زندگی است.
🔹 #حیات #بندگی #زندگی
🔹 حجتالاسلام عباسی اصل
🔹 جزوهتاریخسبکزندگی، حضرت نوح(ع)
_____
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
🔴 از گرگها و درنده ها برای شبانی و حفظ منافع خود استمداد نطلبید.
🔻ابرقدرتها آن لحظه که منافعشان اقتضا کند شما و قدیمیترین وفاداران و دوستان خود را قربانی می کنند و پیش آنان دوستیودشمنیونوکریوصداقت ارزش و مفهومی ندارد آنان منافع خود را ملاک قرار داده اند و به صراحت و در همه جا از آن سخن میگویند.
🔺صحیفه امام ج 02 ص 932
🇮🇷 فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمندانقلاباسلامیایرانگرامیباد
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
📒 #اصول_سبک_زندگی
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1518
📃 #اصل_ترحُّم
اصل ترحم در دو عرصهی
👈 #نظام_هستی و
👈 #نظام_انسانی
اثبات میگردد، هر دو عرصه نیز در زمینه
👈 #خلقت و
👈 #ربوبیت
قابل قوت شناسی میباشد .
🔷در پست زیر عرصه #انسان_شناسی در زمینه #خلقت بررسی میگردد :
#خلقت_انسان :
✳️مستند به آیه قرآنی که میفرماید : رحمت من شامل «همه چیز» میشود.
✳️ از آنجایی که قبل و بعد این فراز از آیه در مورد انسان است، میتوان نتیجه گرفت که وسعت رحمت الهی در این آیه را میتوان به اموری که با واسطه و یا بی واسطه به انسان بازگشت میکند نسبت داد
✳️و بیان کرد که خداوند در همه زمینههای خلقت انسانی، رحمت و رحمانیت را در نظر گرفته است (اعراف ۱۵۶).
♻️توضیح آنکه بررسی خلقت انسانها چه از لحاظ بررسی دقیق و علمی ساختار فیزیولوژیک و جسمی و چه از لحاظ قدرت تسخیر عالم هستی نتیجهای جزء درک ترحم الهی نخواهد داشت.
📑 جزوه تدوین اصل ترحم
✍حجة الاسلام عباسی اصل
🆔 @N_sobhany
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
💡 #خاکریزهای_سبک_زندگی
پست قبل را اینجا👇بخوانید
🔸https://eitaa.com/mirras/1522
📡 ابزارهای #نفوذ سبک زندگی غربی
❤️ #حوزه_قلب:در قالب #هنر
🔻در کارتون #بن_تن (ben10)؛
یک شخصیت قهرمان پسر وجود دارد و این پسر دارای یک نیروی خارق العاده اما با خصوصیتهای بد اخلاقی زیاد مثل فرار از مدرسه، گستاخی، تنبلی و... است. کودکان جامعه ما و دیگر جوامع با این شخصیت اصلی کارتون همزادپنداری میکنند و بعد از یک مدتی به شخصیتی با انواع ویژگیهای بد شبیه بنتن تبدیل میشوند با این تفاوت که آن قدرت خارق العاده را ندارند و به این صورت تبدیل به فردی #بیاخلاق میشوند.
🔻#تبلیغات هم اثرات سوء انیمیشنها را دارند. یکی از اثرات سوء آنها این است که میبینیم در کارتونهای دهه 60 شمسی در کنار اکثر شخصیتهای اصلی داستانها یک #حیوان_خانگی وجود دارد و اکنون اثرات آن کاملاً در جامعه ما هویداست و وجود حیوانات درخانهها عادی جلوه میکند.
📚جزوه خاکریزهای سبک زندگی،صفحه۲۲
🖋حسین عباسی اصل
ارتباط با ادمین:
🆔 @Anti_khas
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras
⛔️ #سقوط_انسانیت
🔍 بخش چهارم:
#پیامدهایانسانشناسیغربی
🔻انسانشناسی غربی اگر چه در عرصههای علمی پیشرفتهای قابل توجهای داشته است و تمدن غرب را از لحاظ #علمی و #صنعتی به رشد قابل توجهی رسانده است، اما الگوی انسانشناسی غربی در عرصه معرفتی، اخلاقی و اجتماعی پیامدهای بسیار منفی داشته است که اکنون به بررسی آنها خواهیم پرداخت :
♨️الف.سرگردانی در شناخت حقیقی انسان
1⃣ ناتوانی از تبیین مهمترین پدیدههای انسانی :
🔻 https://eitaa.com/mirras/1526
2⃣ ناسازگاری نظریات با یکدیگر :
🔻از دیگر پیامدهای انسان شناسی غربی مبتنی بر مشاهده و تجربه ایناست که نظرات علمی اندیشمندان پیرو این نوع معرفت بسیار متفاوت و حتی متناقض است. مثلاً "هابز" انسان را #گرگدرنده میداند که قابل اصلاح نیست. در حالی که "باروخاسپینوزا" انسان را #فرشتهخو و خداییگونه میداند، "دورکیم" انسان را محکوم به #جبراجتماعی میداند در حالیکه "ژانپلسارتر" انسان را #آزاد از هر قید و شرط میداند. "مارکس" معتقد است مذهب برای حفظ موقعیت #ثروتمندان درست شده است در صورتی که در مقابل آن "نیچه" اعلام میکند که مذهب برای حفظ موقعیت #فقرا درست شده است.
🔻این تناقضهای بیشمار و غیر قابل تصور در معرفی انسان، حاکی از متقن نبودن منبع معرفتی انسانشناسی غربی است. زیرا هر کدام از اندیشمندان با رویکرد سلیقهای، نظرات خود را با ادعای #علمی_بودن به آن منبع مستند میکنند و جالب آنکه با استناد به همان منبع سایر نظرات را غیر علمی میدانند.
3⃣ عدم ارائه قانون ثابت در انسانشناسی :
🔻انسان شناسی غربی مبتنی بر #حس و مشاهده، به علت محدودیت زمانی، مکانی و استواری بر عقل بشری بریده از غیب، هیچ گاه نتوانسته است قانونی ثابت و همه جانبه ارائه کند و دلیل آن مستقیماً نبود منبع متقن، ثابت و فرا زمانی است که بتواند بین نظرات مختلف به داوری بپردازد. لذا تاریخ فلسفه، #روانشناسی و #جامعهشناسی مملو است از نظریاتی که در دههای از تاریخ تبدیل به علمی ترین نظریه شده است و پس از گذشت دههای دیگر اعتبار علمی خود را از دست میدهد. #کاسیرر در این زمینه میگوید : درون رشتههای علوم انسانی حتی یک قانون مورد اتفاق وجود ندارد.
📒جزوه سقوط انسانیت
✍حجه الاسلام حسین عباسی اصل
_______
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸 eitaa.com/mirras
🔹 sapp.ir/mirras