✅ جاهلیت مدرن
🔻در حالی که هزاران نفر از هموطنان عزیزمان در فقر و گرسنگی مطلق به سر میبرند و هزاران کودک یتیمِ معصوم، تشنه محبت و توجه دیگران هستند و هزاران پیرمرد و پیرزن و کودک، بی سرپناهاند و در کنار خیابان از سرما به خود میلرزند، مرفهین بی درد جامعه در عصر جاهلیت مدرن ، میلیونها تومان هزینه سگ و گربههای خانگیشان میکنند، با آنها اُنس میگیرند و از انسانهای اطراف خود غافلاند...
🔻اندر مذمت این رفتار غیر انسانی، غیر اخلاقی و غیر عقلانی همین بس که، آن حیوانات طبیعتشان اقتضا میکند در خیابان و کوچهها از تهمانده غذا انسانها بخورند و یا در بیابان آزادانه شکار کنند و این انسان است که احتیاج به سرپناه و تغذیه سالم دارد و این ثروتمندان بیبهره از عقل، هم حیوانات را اسیر و محدود میکنند و هم به انسانها و همنوعان خود لطف و مرحمتی ندارند
🔻عجیبتر این است که این افراد وقتی الطاف کریمانه انسانهای دیگر در نذورات ایام محرم و اربعین و یا کمک به انسانهای مظلوم را میبینند، لب به اعتراض میگشایند و آن را مصداق اسراف میدانند، در حالی که استفاده از نذورات و حضور سر سفره با برکت اهلبیت علیهمالسلام در هیأت و مساجد برای عموم آزاد است و فقرا جامعه از آن بهرمند میشوند
✍️محمدصادق ناطقی
#قم_پویا
#نویسندگان_قم
@howzavian_qom
سلام و احترام
آقای سیدرضا محبوبی رو ملاحظه بفرمایید
جزو مبلغین برتر کشوری هستند و بسیار در هیات های قم فعال اندمتاسفانه در یکی دو سال گذشته درگیر بیماری سرطان شده اند ولی هم چنان به فعالیت های تبلیغی خود می پردازند. حس مسئولیت پذیری ایشان کم نظیر است.
ورود ایشان به جرگه استعدادهای برتر شاید الگوسازی برای بقیه مبلغان جوان تر هم باشد اما متاسفانه شرایط ورود (سن_معدل) را ندارند.
👆
پیام بیش از یکسال پیش من به یکی از مسئولین حوزه، خدایش بیامرزد، ناگهان خیلی زود دیر می شود، این اواخر با شرایط وخیمی که داشت منبر را حتی در نقاط محروم کشور ترک نکرد.
https://virasty.com/rostamikia/1734886629992153039
بر خود لازم می دانم به خانواده ایشان تسلیت عرض نمایم. روحش را با نثار فاتحه ای شاد کنید.
————-
فلسفه زبان اسلامی در ایتا
🆔@projectsystem
🌐@kiamojtabaphd
پیوند میانِ مادری سیر و سلوک
خیلی ها مادری را شغل ۲۴ساعته می دانند. درست هم همین است، مادر بودن شب و روز و تعطیلات و روزهای کاری نمی شناسد. تمام ساعات روز، حتی زمانی که کنار فرزندانت نیستی، دغدغه ی آنان را داری. کافی است کمی حس کنی فرزندت تب دار است، تا صبح بیدار میمانی که نکند تبش زیاد شود و تو خواب باشی.
اما به نظر من مادری یعنی خودسازیِ مداوم،
یعنی جریان داشتن در تمام زندگی،
یعنی جهاد شبانه روزی.
اینکه حواست به خودت باشد و بدانی در تکتک لحظات، فرزند کوچکت از تو الگو میگیرد.
اینکه حواست باشد بین فرزندانت تبعیض قائل نشوی، حتی با کوچک ترین رفتار.
اینکه حواست باشد، به جایش اخم کنی به جایش قاطع باشی و سر وقتش مهربان و گرم باشی.
اینکه حواست باشد، کجا جای تذکر است و کجا باید تغافل کنی و به روی خودت نیاوری.
اینکه سعی کنی مادر کنترل گری نباشی و اجازه دهی با اینکه دقایقی پیش خانه را مرتب کرده ای، اما فرزندت خانه را زیر و رو کند تا به قول روان شناس ها، رشد و تکاملش آسیب نبیند.
مادر یعنی از صبح تا شب مدارا کردن.
مادر یعنی اگر هم عصبی و ناراحت شوی، به دنبال جبران بودن.
مادری یعنی عذاب وجدان های گاه و بی گاه که نکند خوب مادری نیستم!
نکند این حرف من خطا باشد، این رفتارم نادرست باشد.
به نظر من مادری پیوند عمیقی با سیر و سلوک دارد. چرا که در مادری کردن هر لحظه باید حواست به رفتار و کردار و اعمالت باشد. و این یعنی مراقبه و شب که می شود و فرزندانت می خوابند، رفتار و اعمال خود را بررسی کردن و این یعنی محاسبه.
و در ورای همه ی مراقبه ها و محاسبه ها، مادری ما را پیوند می دهد با بهترین مادر عالم، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، درست همان جایی که نمیتوانیم و یا کم می آوریم. و از ایشان میخواهیم تا مارا یاری کند. اینکه مادرجان من هرچه هم حواسم به خودم باشد. ناتوانم در برابر نفسم، ناتوانم در تربیت فرزندم، شما برایش مادری کن! شمایی که در واپسین لحظات زندگی ات به یاد ما بودی وبه امام علی علیه السلام فرمودی:« به فرزندانم تا روز قیامت سلام مرا برسان!»*
سلام ای بهترین مادر، تولدتان مبارک ای ریحانه ی پیامبر صلی الله علیه و آله، و ای عزیزدل امیرالمومنین علیه السلام، برای ما و برای مادرانمان و فرزندانمان مادری کن.
✍🏻مریم زارعی
پ ن: روز مادر بر همه ی مادران سرزمینم مبارک🍃
*وَ أَقْرَأُ عَلَى وُلْدِیَ السَّلَامَ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَة
منبع: وسائل الشیعة، ج 13، ص311؛ دلائل الامامة، ص42.
https://eitaa.com/az_jan_nevesht
#خبر
#تسلیت
انا لله و انا الیه راجعون
با نهایت تاسف و تاثر خطیب با صفا و با فضیلت حجت الاسلام والمسلمین سید رضا محبوبی قدس سره الشریف از اعضای فعال مجمع خطبا اصحابالصاحب علیه السلام دار فانی را وداع گفت.
روح پاکش با اجداد طاهرینش محشور باد.
✅ کانال رسمی مجمع خطبا🔻
https://eitaa.com/ashab_saheb
مرکز مطالعات راهبردی تسنیم با همکاری مدرسه اندیشه ورز رحا برگزار میکند:
🔻 نشست هماندیشی کنشگری حوزویان
و شناخت مسائل اجتماعی
🎙 سخنران:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شمس الله مریجی، جامعهشناس و رئیس مؤسسه آموزش عالی امام رضا(ع)
💠 با حضور:
➖ نویسندگان حوزوی
➖ اعضای تحریریه رحامدیا
➖ اعضای تحریریه مدادالفضلاء
📆 دوشنبه ۳ دیماه
⏰ ساعت ۱۸ عصر
📍شهرک قدس، خیابان حضرت ولی عصر(عج)، کوچه ۳۱، پلاک ۳، مرکز مطالعات راهبردی خبرگزاری تسنیم
@howzavian | نویسندگان حوزوی
نوشتن یا گفتن؟
تا ابد نوشتن
ماه گذشته پنج نمایشنامه از مارتین مک دونا خواندم تا بتوانم در جلسهی حلقهی ادبی به خوبی دربارهاش نظر دهم. ولی شب قبل از جلسه به دلیل کسالت تصمیم گرفتم صبح آنلاین در جلسه شرکت کنم. پس چون میخواستم نکات را از روی حاشیهنویسیهایم در نمایشنامهها توضیح دهم منسجمشان نکردم.
روز بعد تصمیمم عوض شد و نیم ساعت مانده به جلسه از خانه بیرون رفتم و چون یادداشتنویسی نداشتم برداشتهای کلیام دربارهی آثار را گفتم.
ایدههای نوآورانهی نمایشنامهها بیش از سایر ویژگیهایش برایم چشمگیر بود.
چون اخیراً دربارهی ایدهیابی و ایدهپروری مطالعه کرده بودم در جلسه فیالبداهه دربارهی اهمیت ایدهیابی در کار نویسنده صحبت کردم. نظراتم مورد توجه حضار قرار گرفت و شب تصمیم گرفتم همان نظرات را بنویسم و منتشر کنم.
هنگام نوشتن متوجه شدم صبح اجمالی نظر دادهام و برای ساختن مطلبی ارزشمند نیازمند جزئینگاری بیشتری هستم.
وقتی به خاطر آن مطلب برای نخستین بار از ایدهیابی نوشتم ذهنم را دربارهی موضوعْ پراکنده یافتم. هنگام مطالعه از مباحث مهمی سهلانگارانه عبور کرده بودم که با نوشتن به اهمیتشان پی بردم؛ از این رو دوباره به منابع بازگشتم، دقیقتر مطالعهشان کردم تا بتوانم مستدلتر دربارهی کتابها بنویسم. اگر دربارهاش نمینوشتم هرگز متوجه خطایم نمیشدم و بازاندیشی نمیکردم و مدتها در اشتباهم میماندم؛ اشتباه کوچکی که به خاطر اعتماد به نفسم از مطالعاتم و درست به نظر رسیدنشان هنگام گفتن میتوانست سبب گمراهی عظیمی شود.
با نوشتن علاوه بر فهمیدن نقص نظراتم در گفتار، متوجه شدم بیش از آن چه میپنداشتم دربارهی ایدهیابی میدانم و میتوانم تا چند صد کلمه نوشتهام را گسترش دهم. فهمیدم برای نوشتن مقالهام دچار وسواس شدهام و به جای آغاز نوشتن مدام منابع جدید مطالعه میکنم. چیزی که برعکسش را نیز تجربه کردهام. بارها شده چون همیشه دربارهی موضوعی حرف میزدم خودم را مسلط بر آن میدانستم؛ ولی همین که نوشتنش را آغازیدم دستهایم را خالی یافتم و فهمیدم همواره نوشتن بر گفتن برتری دارد.
هر بار که اول دربارهی موضوعی یادداشت یا مقاله مینویسم و سپس دربارهاش میگویم، سخنرانیهایم را کاملتر و قابل استنادتر میدانم. اما در چنین تجربههایی که اول حرف میزنم و بعد با نوشتن به خلأهای دانشم پی میبرم، پشیمان میشوم که چرا قبل از گفتن نکوشیدم با نوشتن عمیقتر تأمل کنم؛ زیرا همواره تفکر کتبی، عمیقتر و دقیقتر است و فقط کسی که مینویسد به آن نایل میشود.*
برای نوشتن در واژهها غور میکنم تا بتوانم بهترینشان را برای انتقال منظورم برگزینم. به تکتک کلمههایم میاندیشم تا مستند و مستدل اول خودم و سپس مخاطبم را قانع کنم و با این کار بسیاری چیزها را تازه با نوشتن میآموزم و دانش خود را کاملتر میکنم.
✍️ مریم نانکلی
* کتابپژوهی. محمد اسفندیاری. ص ۱۵۹.
#نویسندگی
#تبلیغ_مکتوب
@howzavian | نویسندگان حوزوی
کارگردانی یمن
سریالهای آخر الزمانی دیگر در استودیوهای خیالی هالیوود ساخته نمیشود. یمن کارگردانی را به دست گرفته. اولین فیلم حقیقی نبرد حق و باطل را وسط دریای سرخ میسازد. ژنرالهای آمریکایی بدون گریم موشی هستند در دست حوثیها! باید با کشتیهایشان توی دریا آبکش شوند. مثل آیزنهاور و روزولت!
یمن تماشایی شده. مثل همان که باید باشد. همان جایی که چشممان باید متوجهاش باشد. آمریکاییها سالها سعی کردند با قدرت رسانهای از خودشان غول بسازند. یک غول شکست ناپذیر. اما یمنیها در حال بلعیدن قدرت نظامی غرب در منطقهاند. محمدعلی الحوثی در واکنش به تهدید رسانهای علیه یمن خطاب به آمریکاییها گفته:" پیام دیروز ما عملی بود. یمنیها سالار دریا بودند و هستند!" یعنی اینکه ما لات کوچه خلوت رسانه نیستیم. توی میدان حرفهایمان را میزنیم.
شاید یمن به یک نمایش طنز از بازی گرفتن خاخامها و ژنرالها بسنده کند. حیثیت خیالی ابرقدرتها را به سخره بگیرد و دل مستضعفان مقاوم را شاد کند. مثل جدیدترین نمایش ارتش این کشور. باید نامش را بگذارند تحقیر سرخ آمریکاییها. یک حمله پیشدستانه علیه تجاوز نیویورکیها. یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در مورد این تحقیر گفته است:"با هدف قرار دادن ناو هواپیمابر یو.اس.اس هری ترومن و ناوگروه آن تجاوز آمریکا به یمن را به شکست کشاندیم."
یمن فیلمهای حماسیاش را ساخته. آن وقتی که از گرسنگی سنگ به شکم بست ولی دست به ظالم نداد. عزت برای عزیز است. کسی لیاقت به بازی گرفتن طاغوتها را دارد که جز در برابر عزیز مطلق سر خم نکرده باشد.
یمن عزیز است. عزیز و مقتدر!
✍مریم حمیدیان
#جهاد_تبیین
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
👈نامه اساتید حوزه درباره حکمرانی فضای مجازی و تقاضا برای امضا
✅جمعی از اساتید حوزه های علمیه با نگارش پیشنویس نامه ای به ریاست محترم جمهور، خواستار حکمرانی صحیح در فضای مجازی و عدم وابستگی در این عرصه مهم و حیاتی شدند.
✅در این نامه، با تذکر فرمایش صریح مقام معظم رهبری در دیدار با هیات دولت چهاردهم، از نامه اخیر دو هزار استاد دانشگاه به سران سه قوه درباره لزوم حکمرانی در فضای مجازی، حمايت شده است.
✅برای مطالعه نامه و امضای آن👇
https://survey.porsline.ir/s/bJGzm125
✅اساتید محترم حوزههای علمیه، لطف کنند این پیام و لینک را در گروهها و کانالهای مرتبط ارسال فرمایند.
✍️نویسندگانحوزویچهارمحالو بختیاری
با ما همراه باشید.
https://eitaa.com/howzavian_chaharmahalbakhtiari
🔻 فقیه جریانساز
▫️شیخ نورالله نجفی اصفهانی از جمله علمای مجاهد عصر مشروطه و دوره رضاشاه پهلوی است.
▫️در دوره سلطنت قاجار، بهواسطه پایگاه اجتماعیاش در اصفهان توانست بهعنوان یک مجتهد عالیرتبه، راهبری مردم در مبارزه با دستگاه ظلم را بر عهده بگیرد.
▫️آقا نورالله همچنین نسبت به تحرکات دولتهای استعمارگر خارجی در ایران توجه جدی و هُشیاری عمیق داشت.
▫️وی در سال ۱۳۰۷ ق به همراه برادرش آقا نجفی به قلع و قمع بابیها اقدام کرد که موجب تبعید آن دو به تهران گردید.
▫️ایشان در جریان قیام تنباکو نیز فعالانه شرکت داشت.
▫️حاج آقا نورالله در زمینه مسائل اقتصادی بر حمایت از تولیدات داخلی و تلاش برای استقلال اقتصادی کشور تأکید میورزید؛ چنانکه در تأسیس شرکت اسلامیه مشارکت مستقیم داشت.
▫️در جریان جنبش مشروطه به جمع مهاجرین و متحصنین قم پیوست و پس از پیروزی مشروطهخواهان، نخستین انجمن ملی را با نام «انجمن مقدس ملی اصفهان» به همراهی گروهی از علما و بزرگان، از جمله سیدحسن مدرس تشکیل داد.
🗓 ۵ دی، سالروز شهادت آقا نورالله نجفی اصفهانی
#فقیه_مبارز
🆔 @howzavian_fars
چرا مینویسم؟.mp3
2.69M
💢چرا مینویسم؟
🔻«میاندیشم پس هستم» شاید یکی از مشهورترین جملات تاریخ فلسفه باشد. این جمله را رنه دکارت در چند کتاب خود از جمله «گفتار در روش» و «تاملات» بیان کرد.
▪️اما یک نویسنده میگوید: «من مینویسم تا بمانم» زیرا که نوشتم ایجاد یک اثر است و «بودن» پیش فرض اثر گذاریست؛ در واقع آنکه اثر گذار است تنها به فکر «بودن» نیست بلکه به فکر «ماندن» است.
🔹معنای دیگر این ادعا این است که: من مینوسیم زیرا که میدانم آنچه در اندیشه من است ارزشش را دارد که بماند و به نسل های بعد منتقل شود.
✅ پس من مینویسم و تا زمانی که این نوشته باقیست خود نیز باقی خواهم ماند؛ شاید تا ابد و برای همیشه.
✍️مصطفی گودرزی
⭐️مدرسه تولید محتوا وارد شوید
@howzavian | نویسندگان حوزوی
با حضور اعضای تحریریه نویسندگان حوزوی در قم
نشست هماندیشی کنشگری حوزویان
و شناخت مسائل اجتماعی
🎙 سخنران:
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شمس الله مریجی، جامعهشناس و رئیس مؤسسه آموزش عالی امام رضا(ع)
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
.
✔️ کنشگری جامعمحور حوزویان نیازمند تقویت «دید اجتماعی» است
رئیس مؤسسه آموزش عالی امام رضا علیهالسلام میگوید اگر بخواهیم در تحلیل سرآمد شویم، باید در میدان کنشگری سواد و نگاه اجتماعی خود را تقویت کنیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین دکتر شمس الله مریجی، رئیس مؤسسه آموزش عالی امام رضا علیهالسلام در نشست هماندیشی کنشگران حوزوی و شناخت مسائل اجتماعی که به همت مرکز مطالعات راهبردی خبرگزاری تسنیم در قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه شناخت مسائل و پدیدههای اجتماعی گفت: امروزه در جریان انبوه خبررسانی زندگی میکنیم؛ آنچه در این میان جای کار دارد و بسیار مهم و کلیدی محسوب میشود «تحلیل» است. یک خبر و رویداد در یک جایی متوقف میشود؛ اما تحلیلگری و تحلیل داشتن مثل مسائل معنوی است که نقطه انتهایی برای آن متصور نیست.
🔆متن کامل در خبرگزاری تسنیم
https://tn.ai/3225341
صفحه_رسانه_ای_استاد_مریجی👇
🆔 @mariji_shamsollah
در همین روزهای سرد زمستانی که رژیم نجس نحس صهیونیستی راه را طوری بر شیعیان و محبان اهلبیت در #لبنان و #غزه بسته که "فعالان مردمی جبهه مقاومت" برای رساندن یک پتوی ساده و یک وعده غذای گرم به آنها باید خوندل بخورند و پول گزاف به قاچاقچی و دلال بپردازند، امروز "فعالان دولتی کشور محور مقاومت" در شورای عالی فضای مجازی با #رفع_فیلتر_واتساپ_صهیونیستی، راه را برای دشمنان باز کردند؛ احتمالاً به بهانه رونق کسب و کار مردم و آرام کردن فضای روانی جامعه.
باشد؛ این نیز بگذرد، ولی روسیاهیاش به زغال خواهد ماند.
#حکمرانی_غیرمقاومتی
@resistivegovernance
@howzavian | نویسندگان حوزوی
#طنز_تلخ
🔴 آقای پزشکیان شبکههای خودی را لااقل مختل نکنید!
@howzavian | نویسندگان حوزوی
🔹 هیچ روحانی نمیتواند خودش را از نظام اسلامی جدا ببیند
🔸 فضای مجازی و سایبری را یاد بگیرید؛ برای حوزه فرصتی فوق العاده است
#کلام_رهبر:
آنچه که لازم است عرض بکنم - که از همهی این مطالب مهمتر است - نسبت حوزههای علمیه است با انقلاب و نظام اسلامی. هیچ کس در عالم روحانیت، اگر انصاف و خرد را میزان قرار بدهد، نمیتواند خودش را از نظام اسلامی جدا بگیرد. نظام اسلامی یک امکان عظیمی را در اختیار داعیان الیاللّه و مبلّغان اسلام قرار داده. کِی چنین چیزی در اختیار شما بود؟ امروز یک طلبهی فاضل در تلویزیون مینشیند نیم ساعت حرف میزند، ده میلیون، بیست میلیون مستمع از روی شوق به حرف او گوش میدهند. کِی چنین چیزی برای من و شما در طول تاریخ روحانیت، از اول اسلام تا حالا، وجود داشته؟ این اجتماعات بزرگ کِی وجود داشت؟ این نمازجمعهها کِی وجود داشت؟ این همه جوان مشتاق و تشنهی معارف کِی وجود داشت؟ امروز این جوانهای دانشجو و غیر دانشجو را که مشاهده میکنید - حالا من دانشجوها را میگویم - همهشان تقریباً و تغلیباً مشتاقند از مفاهیم اسلامی و معارف اسلامی چیزهائی را بشناسند و چیزهائی را بفهمند و سر در بیاورند. من و شما باید زمینه فراهم کنیم که بتوانیم به آنها جواب دهیم. این فرصت تا امروز کِی برای روحانیت وجود داشته؟ علاوه بر این، ابزارهای تسهیلکننده، مثل رایانهها و ارتباطات اینترنتی و فضای مجازی و سایبری هم که الان در اختیار شماست. اگر بتوانید اینها را یاد بگیرید، میتوانید یک کلمه حرف درستِ خودتان را به هزاران مستمعی که شما آنها را نمیشناسید، برسانید؛ این فرصت فوقالعادهای است؛ نبادا این فرصت ضایع شود. اگر ضایع شد، خدای متعال از من و شما روز قیامت سؤال خواهد کرد: از فرصت این همه جوان، این همه استبصار، این همه میل و شوق به دانستن، شما برای ترویج معارف اسلامی چه استفادهای کردید؟ نظام اسلامی یک چنین خدمتی به ما معممین و روحانیون کرده. مگر میتوانیم خودمان را کنار بگیریم؟
#رهبر_انقلاب
@howzavian | نویسندگان حوزوی
🔰 رفیقی به نام «توفیق»
🔸توفیق یعنی خداوند، اسباب موفقیت و سعادت را که خارج از محاسبات انسان هستند فراهم نماید . تمام ذرات هستی از نادیدنی ها تا ابر و باد ومه خورشید و فلک مقهور اراده خدای سبحان اند
"وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا "
(ﺳﭙﺎﻫﻴﺎﻥ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﻭ ﺯﻣﻴﻦ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﺳﻴﻄﺮﻩ ﻣﺎﻟﻜﻴّﺖ ﻭ ﻓﺮﻣﺎﻧﺮﻭﺍﻳﻲ ﺧﺪﺍﺳﺖ ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺗﻮﺍﻧﺎﻱ ﺷﻜﺴﺖ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﺣﻜﻴﻢ ﺍﺳﺖ .فتح٧).
این اسباب در محاسبات هیچ انسانی نمی گنجد چرا که احدی جز خداوند از کم و کیف این اسباب خبر ندارد" وَمَا يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ إِلَّا هُوَ " ﻭ ﺳﭙﺎﻫﻴﺎﻥ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺭﺍ ﺟﺰ ﺧﻮﺩ ﺍﻭ ﻛﺴﻲ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﺪ .(مدثر۳۱).
از همین رو توفیق منحصرا در دست خداست: "وَمَا تَوْفِيقِي إِلَّا بِاللَّهِ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَإِلَيْهِ أُنِيب"ُ (ﻭ ﺗﻮﻓﻴﻘﻢ ﻓﻘﻂ ﺑﻪ [ ﻳﺎﺭﻱ ] ﺧﺪﺍﺳﺖ ﺑﺮ ﺍﻭ ﺗﻮﻛﻞ ﻛﺮﺩم ﻭ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﺑﺎﺯ ﻣﻰ ﮔﺮﺩم .هود٨٨) وهیچ بخلی از عطای این توفیق در ساحت حق نیست: "وَقَالَتِ الْيَهُودُ يَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ غُلَّتْ أَيْدِيهِمْ وَلُعِنُوا بِمَا قَالُوا بَلْ يَدَاهُ مَبْسُوطَتَانِ يُنفِقُ كَيْفَ يَشَاءُ"
(ﻭ ﻳﻬﻮﺩ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺩﺳﺖ [ ﻗﺪﺭﺕ ]ﺧﺪﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﺼﺮّﻑ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺁﻓﺮﻳﻨﺶ ،ﻭ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻥﺑﺴﺘﻪ ﺍﺳﺖ . ﺩﺳﺖ ﻫﺎﺷﺎﻥ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﺎﺩ ﻭ ﺑﻪ ﻛﻴﻔﺮ ﮔﻔﺘﺎﺭ ﺑﺎﻃﻠﺸﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻟﻌﻨﺖ ﺑﺎﺩ ; ﺑﻠﻜﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺳﺖ ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﮔﺸﻮﺩﻩ ﻭ ﺑﺎﺯ ﺍﺳﺖ [ ﺑﻪ ﻫﺮ ﭼﻴﺰ ﻭ ﺑﻪ ﻫﺮ ﻛﺲ ]ﻫﺮﮔﻮﻧﻪﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ،ﺭﻭﺯﻱﻣﻰﺩﻫﺪ .مائده۶۴)
از همین جا جایگاه توکل و توسل به اسماء حسنای حضرت حق روشن می شود. وقتی خداوند عهده دار امور انسان شد همه اسباب را متوجه بنده اش می گرداند.
خداوند وقتی عهده دار امر حضرت یوسف شد قافله ای را در صحرا بی آب روانه کرد تا محتاج آن چاهی شوند که یوسف در آن افتاده تا یوسف را دراورند! بمحض رسیدن یوسف به مصر، حسّ نیاز مندی به فرزند را در وجود عزیز مصر به جریان انداخت تا یوسف را به فرزندی بگیرد! سپس در وجود همان عزیز، حس آبرو داری را احیاء نمود تا یوسف را به زندان بفرستد! سپس پادشاه را محتاج تاویل خوابی کرد تا یوسف را از زندان در آورد! سپس تمام مصر را به طعام نیازمند ساخت تا یوسف را عزیز مصر و خزینه دار گنجینه های آن نماید!
"فَسَتَذْكُرُونَ مَا أَقُولُ لَكُمْ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ "
(ﭘﺲ ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻱ [ ﺩﺭﺳﺘﻲِ ] ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻢ [ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺑﺎﻭﺭ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﻴﺪ ] ﻣﺘﻮﺟّﻪ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ، ﻭ ﻣﻦ ﻛﺎﺭم ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭﺍ ﻣﻰ ﮔﺬﺍﺭم؛ ﺯﻳﺮﺍ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺑﻴﻨﺎﺳﺖ.
✍️غلامعباس هاشمی همدانی
@howzavian_hamedan
• من همیشه وقتی در بین جوانها هستم به
خصوص جوانهای نخبه در درجهاوّل احساس
شکر میکنم، شکر خدای ِ متعال ــ ما بِکُم مِن
نِعمَةٍ فَمِنَ اللّه ..
شما نعمت خدا هستید برای ما، عطیّه الهی
برای دلسوزان نظام محسوب میشوید برای
ما ـ کسانی که عمرطولانی گذراندهاند ـ شما
جوانها حقیقتاً یک لطف الهی و نعمت الهی
هستید، شکر.
دوّم امید، به آیندهی کشور اهمّیّت میدهیم.
به افقی که در مقابل چشممان هست اهمّیّت
میدهیم، شما را که انسان میبیند، امیدوار
میشود به اینکه این آینده، آنچنان که امید
و آرزو داشتیم انشاءاللّه تحقّق پیدا خواهد
کرد.
#حضرت_آقا
• @insamti | این سمتی •
@howzavian | نویسندگان حوزوی
.
🔥دردِ بدون تیتر!
«این طلبههای دستبهقلم جوان، خیلی قیمت دارند.» این را رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان مجلهی حوزه فرمودند.
از آن دیدار بیش از 30 سال میگذرد؛ در تاریخ "۱۳۷۰/۱۱/۲۸"
آیا در این سی سال طلبههای جوان در نگاه مدیران و سیاستگذاران قیمت پیدا کردهاند؟ در شورای عالی حوزه، در مرکز مدیریت، در دفتر تبلیغات؟!
طلاب جوان دهه هفتاد امروز کجا هستند؛ پیر شدند. خیلیها آمدند و پیر شدند، دست به قلم شدند و در برنامههای حوزههای علمیه و مدارس و توابع عریض و طویلاش، ارج و قیمت پیدا نکردند.
#نویسندگی
#طلاب_جوان
#تبلیغ_مکتوب
@howzavian | نویسندگان حوزوی
Ali-Fani-Ziyarat-Ashoura.mp3
11.65M
#صلـی_الله_علیـک
#یا_ابـاعــبـدالله_الحسین_علیه_السلام
#شب_جمعه
دست بر سینه گذارید سلامی بدهیم
تا شب جمعه همه زائر ارباب شویم
تمام دلخوشیم به مستحبی است که جوابش واجب است.
((صلی الله علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام ))
@howzavian | نویسندگان حوزوی
ای التیام زخم ها، ای حسرت دیرینه برگرد
یلدا سحر شو! صبح زیبا! ای بهار سینه بر گرد!
سرد است و مه آلود و پرآشوب دنیای نفس گیر
ای روشنای چشم ها! ای یار! این آدینه برگرد
#تقوی_لمراسکی
@shaeranehowzavi
32.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘سکولاریسم حوزوی در حال رشد است!
🎙حجت الاسلام اسکندری
⁉️حوزه علمیه اگر بتواند طی 50 سال آینده، رسوبات تفکر مرحوم فیرحی را پاک کند کار بزرگی کرده است؛ فیرحی با پنبه سر می برید!
⁉️مرحوم فیرحی در اردیبهشت 99 صراحتا گفت در زمان غیبت نه تنها حکومت نباید تشکیل داد حتی تبلیغ دین هم ممنوع است؛ مهدی نصیری تفکر سنتی و فیرحی تفکر مدرن داشت و جالب اینکه هر دو به همین نتیجه رسیدند!!
⁉️فیرحی صراحتا گفته بود دنبال دموکراتیزه کردن فقه است.
#نویسندگان_حوزوی_کرمان
@HOWZAVIAN_kerman
🇵🇸 پرونده «زن در جامعه فلسطین»/۱؛
▫️چرا زن فلسطینی در کانون توجهات قرار دارد؟/ انتقامجویی کینهتوزانه از مادران غزه
✍🏻 الناز رحمت نژاد
🔺امنیت و آزادی تردد، مراقبتهای بهداشتی، آموزش، خوراک، پوشاک، مسکن، اشتغال، بازنشستگی و خدمات ضروری اجتماعی حقوق ساده یک زن است. رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ با اشغال هفتاد و شش ساله سرزمین فلسطین زنان فلسطینی را از این حقوق ساده محروم کرده است.
🔺فرقی نمیکند زن فلسطینی ساکن سرزمین فلسطین باشد یا خارج از آن و در کشورهای دیگر. تأثیرات منفی اشغال همه ابعاد زندگی زنان فلسطینی را اعم از فردی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در برگرفته و به نمونهای رنج آور، سخت و متفاوت از دیگر زنان جهان تبدیل کرده است.
🔺زن فلسطینی به دلیل جایگاه اجتماعی بنیادینش در جامعه فلسطین و نقشی که در مقاومت و بالا بردن روحیه خانواده ایفا می کند، همواره در دهه های اخیر در کانون توجه اشغالگران صهیونیست قرار داشته است.
🔺رژیم صهیونیستی با ارتکاب نسل کشی شدید در نوار غزه که به طور ویژه کودکان و زنان فلسطینی را مورد هدف قرار داده، در حال انتقام گرفتن از مادران فلسطینی باست.
🔗 متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید
#فلسطین #زن
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮شیوهٔ بازنمایی شخصیت اهل بیت علیهمالسلام در رسانههای بینالمللی
✍ میلاد حسن زاده
▫️تصور کنید در موقعیتی فرضی روبهروی یک فرد اروپاییِ مسیحی یا بیاعتقاد به خدا ایستادهاید. قرار است اسلام و تشیع را برای او توضیح دهید. از کجا شروع میکنید؟ کدام باور را برجسته میکنید؟ آیا باید به کشکولی از اعتقادات بپردازید؟ از توحید آغاز کنید؟ نبوت را شرح دهید یا اصل امامت را؟ شاید هم از موضوعی فرعی و غیرمستقیم؟
▪️این چالش زمانی پیچیدهتر میشود که تخاطب مستقیم وجود نداشته باشد و روایت از قاب رسانههای جمعی، بهویژه شبکههای اجتماعی، منتقل شود. در این حالت، انتخاب موضوع و شیوه بیان اهمیت مضاعفی پیدا میکند.
🌱 در یکی از جلسات دوره ژورنالیسم بینالملل خبرگزاری «ابناء»، دکتر سهیل اسعد این موضوع را با پرسشی اساسی آغاز کرد: چگونه میتوان جایگاه اهلبیت علیهمالسلام را در فضای بینالمللی تقویت و تثبیت کرد؟
🔻دکتر اسعد معتقد است برای موفقیت در این مسیر، نخست باید آسیبشناسی دقیقی از رویکردهای گذشته انجام دهیم. یکی از ایرادات اساسی ما، جدا کردن جایگاه اهلبیت علیهمالسلام از منظومه کامل اسلام است. گاهی بهقدری بر یکی از اجزای این منظومه تأکید میکنیم که خود منظومه از نظر پنهان میماند. اهلبیت علیهمالسلام را نباید بهعنوان عناصر مستقل معرفی کنیم، بلکه باید جایگاه ایشان را در منظومه کامل اسلامی نشان دهیم.
▪️همچنین یکی از چالشهای بزرگ، انتخاب رویکرد مناسب برای معرفی اهلبیت است. سهیل اسعد معتقد است که بهترین رویکرد در فعالیت رسانهای بینالمللی، رویکرد انسانی است؛ چراکه انسانیت، مفهومی فراتر از زمان، مکان، فرهنگ یا تاریخ است. نمونهای موفق در این زمینه، کتاب «امام علی، صدای عدالت انسانی» اثر «جرج جرداق» است که امام علی علیهالسلام را بهعنوان یک الگوی انسانی معرفی کرده است.
🔻دکتر اسعد به نکتهای کلیدی اشاره کرد: "برای معرفی اهلبیت علیهمالسلام در عرصه بینالمللی، باید هنر شخصیت آنها را برجسته کنیم، نه صرفاً خود شخصیت را." به بیان دیگر، باید نشان دهیم که این شخصیتها چه ارزشهایی خلق کردهاند؛ ارزشهایی که فطرت بشری همواره به آنها عشق ورزیده است. برای مثال، وقتی میگوییم علی علیهالسلام عادل است، این عدالت است که مخاطب را جذب میکند و از طریق آن، به شخصیت علی علیهالسلام علاقهمند میشود.
▫️معرفی شخصیتهای اهلبیت علیهمالسلام بدون تبیین مکتب و اندیشههای آنان ناقص است. دکتر اسعد گفت: "بسیاری از مخاطبان غیرایرانی بارها از امام حسین علیهالسلام شنیدهاند، اما هیچگاه مکتب او را بهدرستی درک نکردهاند."
در فضای بینالملل غیر از شخصیتهای هنری و ورزشی باقی شخصیتها در قالب یک مکتب معرفی میشوند. متفکر را باید در قالب مکتب فکری معرفی کنید.
🔻او همچنین بر اهمیت تدوین یک مانیفست جامع از تشیع تأکید کرد؛ کتابی که در چند صفحه، اصول مکتب شیعه را بهصورت شفاف و موجز بیان کند که به عقیده اسعد کتاب انسان ۲۵۰ ساله متن مناسبی برای تهیه این مانیفست است. بد نیست با ذکر یک خاطره کوتاه تاکیدی بر این نظر دکتر اسعد داشته باشم:
"خاطرم هست حدود ۸ سال پیش درجلسهای که «حسن علی یحیی العماد» که او را خمینی یمن نیز توصیف میکنند گفت زمانی که اهل سنت یمن یا مردم دیگر کشورهای منطقه درخواست آشنایی با اهلبیت علیهمالسلام را داشتند، چالشهای بسیاری را در شروع و نحوه بیان متحمل میشدیم تا اینکه کتاب انسان ۲۵۰ ساله منتشر و پایه کنشهای ما در معرفی اهلبیت شد."
یک نمونه موفق رسانهای
🌱دکتر اسعد به نمونهای موفق از فعالیت رسانهای اشاره کرد: حزبالله لبنان و فرهنگ مقاومت که بهعنوان محصول مکتب حسینی معرفی شدهاند. این روایتگری نشان داده است که فرهنگ مقاومت، ریشهای عمیق در اندیشههای امام حسین علیهالسلام دارد و این پیوند، توانسته است در عرصه بینالمللی جایگاه ویژهای بیابد.
✔️ معرفی اسلام و تشیع، بهویژه در قاب رسانههای بینالمللی، کاری ظریف و پیچیده است. این معرفی زمانی موفق خواهد بود که:
• اهلبیت علیهمالسلام بهعنوان بخشی از منظومه کامل اسلام معرفی شوند.
• رویکرد انسانی در معرفی ارزشهای آنان برجسته شود.
• هنر و ارزشهای شخصیتها بر خود شخصیت غلبه کند.
• مکتب اهلبیت بهصورت جامع و مانا تبیین شود.
▫️جهان امروز تشنه عدالت، انسانیت و حقیقت است. اهلبیت علیهمالسلام، تجسم این ارزشها هستند و معرفی صحیح آنان، گامی بزرگ در جهت هدایت دلهای تشنه به سوی نور است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پ.ن: شاید باور به آنچه گفته شد قدری برایتان دشوار باشد اما پیشنهاد میکنم از فضای فکری مسلط خودتان لحظهای بیرون آمده و مجدداً متن را با توجه به پارادایم مسلط در فضای بینالملل بخوانید.
#رسانه
#بین_الملل
#شبکههای_اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
یابصیر
✍️طاهره قادری
بصیرت، آن قوّه نفسانی که به لطف پرودگار عالمیان عنایت می شود و موجب می شود تا صاحب آن قوّه، حقیقت و باطن امور را دریابد. انسان با بصیرت می تواند حق و حقیقت را از باطل به درستی تشخیص دهد، صحیح بشنود صحیح اندیشه کند و صحیح انتخاب کند. و خدا بصیرت را فقط از طریق واسطه ی حق و خلق به انسان و یا جامعه عطا میکند. و این بخشش در حالی است که خود فرد نیز قابلیت دریافت آن را داشته باشد و آن جز با توجه به ولیّ خدا ممکن نیست. و اطاعت از ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام اولین و آخرین راه برای دریافت بصیرت است.
#بصیرت
#نهم_دی
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
♦️علوم انسانی اسلامی از دیدگاه آیت الله حائری شیرازی
✍️محمد حائری شیرازی
آیت الله حائری شیرازی از عالمان متفکری بود که تلاش کرد میان معرفت دینی و حرکت اجتماعی پیوندی مستحکم ایجاد کند. او با تأکید بر تفاوت میان «ایمان اسمی» و «ایمان رسمی»، به نقش ولایت در تحقق ایمان رسمی و گذار از ظلمت به نور اشاره داشت و معتقد بود که این ولایت در سایه علوم انسانی اسلامی به کمال میرسد.
از دیدگاه آیتالله حائریشیرازی، علوم انسانی_اسلامی یک پروژه آرمانی نیست، بلکه ضرورتی است که جامعه اسلامی بدون آن نمیتواند مسیر تعالی را طی کند. او تأکید داشت که این علوم باید بهعنوان مبنای قوانین و سیاستهای اجرایی قرارگیرند و تحقق آنها نیازمند یک فرآیند طولانی و عزم جدی است. ایشان میفرمود: «البته وقتی علوم انسانی_ اسلامی و اقتصاد اسلامی استخراج گردد و قوانین اسلامی بر مبنای آن وضع شود، قوهمجریه باید بر همان اساس عمل کند، که تا آن مرحله راهی دراز در پیش است.» این دیدگاه، واقعگرایی و آگاهی او از پیچیدگیهای این مسیر را بهخوبی نشانمیدهد.
ادامه در 👇👇
https://rahamedia.net/?p=7723
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian_tehran