✍ در زندگی به خودتان سخت نگیرید
بعضی آدم ها بدون اینکه حواسشان باشد بیش از حد بر خودشان سخت می گیرند. این افراد بر این باورند که اوضاع شان خوب است، اما مدام به صدای منفی درون سرشان گوش می دهند.
1⃣ اشتباه کردن؛
بخشی از فرایند یادگیری شماست
2⃣ خودتان را با دیگران مقایسه نکنید؛
زیرا شما جای آن ها نیستید
3⃣ با افرادی ارتباط برقرار کنید که؛
می خواهند شما به موفقیت برسید
4⃣ عالی بودن را کنار بگذارید؛
و به پیشرفت و بهبود خود فکر کنید
5⃣ ضعف های خود را بپذیرید؛
به عنوان ویژگی خود
6⃣ از افرادی که از شما انتقاد می کنند؛
یاد بگیرید
7⃣ هر مشکلی که دارید؛
منحصر به فرد و تنها برای شما نیست؟
8⃣ هیچ راه درست و قطعی؛
برای انجام کارها وجود ندارد
9⃣ برای چیزی که باور دارید؛
تلاش کنید حتی اگر از نظر دیگران محبوب نباشد
🔟 از خشم خود؛
به عنوان محرکی برای تغییر استفاده کنید
#زندگی
#سخت_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مقایسه تجارت الکترونیک سنتی با تجارت اجتماعی
🔴 تجارت اجتماعی؛ شیوه نوین تجارت الکترونیک سنتی
✅ ترویج #رسانه_های_اجتماعی در سراسر جهان باعث شده تا مردم به تعامل و گفتوگو در شبکههای اجتماعی و پیامرسان علاقه زیادی نشان دهند. همچنین وجود اینفلوئنسرها باعث شده تا بسیاری از کاربران رسانههای اجتماعی تأثیر زیادی از این افراد در زندگی شخصی و کاری خود بگیرند.
✅ به نظر میرسد حلقه مفقوده #تجارت_الکترونیک_سنتی در ایجاد تعامل میان خریداران و فروشندگان و نیز فرصت اشتراکگذاری تجربه خرید کاربران با یکدیگر باشد. شیوهای از تعامل که تا قبل از رواج خریدوفروش اینترنتی در جمعهای دوستانه و فروشگاههای سطح شهر به وفور دیده میشود.
✅ پلتفرمهای #تجارت_اجتماعی با تأکید بر ارزش پیشنهادی تعامل و گفتوگو میان خریداران و فروشندگان، شیوه جدیدی از خرید آنلاین ارائه دادهاند که عنصر ارتباط اجتماعی میان انسانها را با امکانات پلتفرمهای تجارت الکترونیک سنتی در هم گره زده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد تجارت الکترونیک
✅ #تجارت_الکترونیک شامل ۳ بعد اصلی است، نوع محصول، روش تحویل و فرایندهای موجود. تجارت الکترونیک، که بهعنوان تجارت آنلاین نیز شناخته میشود، بهطورِ کلی خرید یا فروش محصولات یا خدمات از طریق اینترنت است.
✅ تجارت الکترونیک باعث گسترش فناوریهایی مانند #تجارت_همراه، انتقال وجوه الکترونیکی، مدیریت زنجیره تأمین، بازاریابی اینترنتی، پردازش معاملات آنلاین، تبادل الکترونیکی داده (EDI)، نرمافزارهای مدیریت موجودی و سیستمهای جمعآوری خودکار داده شدهاست.
✅ در عوض تجارت الکترونیک خود توسط پیشرفتهای فنی در صنعت نیمه هادی به حرکت در میآید. تجارت الکترونیک در واقع شامل تمام روش هایی است که #مدیریت و اجرای یک عمل بواسطه حضور غیر مستقیم افراد انجام میگیرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع هدف
✅ تقسیم بندی هدف:
بهطور کلی، انواع هدف به ۲ دسته کوتاهمدت و بلندمدت تقسیم میشوند. افراد با تجسم اینکه میخواهند در ۵ سال آینده در کجا و در حال انجام چه کاری باشند، انواع هدف های بلندمدت را طرحریزی میکنند؛ سپس با بهکارگرفتن اهداف کوتاهمدت، به آن اهداف میرسند.
✅ زیرمجموعههای انواع هدف (بلندمدت و کوتاهمدت):
این ۲ مجموعه از انواع هدف را میتوان باز هم تقسیمبندی کرد. اهداف بلندمدت به ۲ دسته «اهداف مادامالعمر و غایی» و اهداف کوتاهمدت به ۲ دسته «اهداف موقتی و بنیادی» تقسیم میشوند.
#هدف
#هدف_بلند_مدت
#هدف_کوتاه_مدت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ #امام_باقر_علیه_السلام
📖 #بحارالأنوار : ج ۷۸ ص ۱۸۶ ح ۱۶
در باب تکبر
۞ ما دَخَلَ قَلبَ امرِىًءشَيءٌ مِنَ الكِبرِ إلاّ نَقَصَ مِن عَقلِهِ مِثلُ ما دَخَلَهُ مِن ذلِكَ، قَلَّ ذلِكَ أو كَثُرَ.
۞ ذرّه اى از تكبّر به درون دل كسى راه نيافت ، مگر آن كه به همان اندازه از خردش كم شد، اندك باشد يا بسيار .
#حدیث_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 بزرگترین و ماهرترین مهندسها و معمارهایی که هرگز آموزش ندیدهاند
#کلیپ_کوتاه
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سندروم دیکتاتوری مدیران #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ سندروم دیکتاتوری مدیران
▪#سندرم_رئیس_دیکتاتور اغلب بر مدیران جوانی تأثیر می گذارد که تازه شروع به کار کرده اند و به دنبال اثبات ارزش خود هستند. نگرش سمی آن ها می تواند بر روحیه تیم تأثیر منفی بگذارد، بین آن ها درگیری ایجاد کند و افراد را به سمت ترک سازمان سوق دهد. این هیتلرهای کوچک چه کسانی هستند و چرا اینگونه رفتار می کنند؟ هر رئیس دیکتاتور، ویژگی ها و روش های خاص خود را دارد که تیم آن ها را عصبانی می کند:
✅ آن ها مستبد هستند و وسواس زیادی برای کنترل امور دارند
▪یک مدیر جوان #دیکتاتور نیاز به اعتماد اطرافیان دارد، که پس از آن اغلب می تواند مدیریت کارهای خود را بر عهده بگیرد. آن ها باید به جلسه های کاری مربوطه دعوت شوند و همه تصمیمات آن ها تأیید شود اما نمی دانند که به مرور زمان تبدیل به یک مانع و خار در چشم تیم خود می شوند.
✅ آن ها اشتباهات یا انتقادات را نمی پذیرند
▪هر اشتباه و هر خطایی از جانب #کارمندان، هرچقدر هم کوچک باشد، برای این مدیران به عنوان یک شکست تلقی می شود. علاوه بر این، هرگونه بازخورد از طرف همکاران به آن ها مانند حمله مستقیم و زیر سوال بردن مهارت های آن ها به نظر می رسد.
✅ مدیرانی که به شیوه دیکتاتوری عمل می کنند گوش شنوا ندارند
▪آن ها از ترس اینکه پاسخ سوالات اعضای تیم خود را ندانند، نظرات #مستبدانه خودشان را اعلام می کنند و جایی برای نظرات اعضای تیم خود نمی گذارند. این امر باعث می شود آن ها بدون بررسی سایر گزینه های پیشنهادی تصمیمات یک جانبه بگیرند.
✅ آن ها نوآوری و ابتکارات را رد می کنند
▪در همه حال، پاسخ آن ها “نه” یا “بیایید دربار آن فکر کنیم” است. این مدیران در انجام کارهایی که همیشه توسط آن ها و طبق اصول آن ها انجام میشده ، احساس راحتی می کنند.
🔴 چرا افراد تبدیل به مدیران دیکتاتور می شوند و چگونه می توانید از آن ها دوری کنید؟
▪#رئیس_ دیکتاتور اساساً افراد وحشتناکی نیستند که تنها هدفشان در زندگی سرکوب کردن همکارانشان باشد. مشکل اصلی اغلب ترکیبی از بی تجربگی، استرس، خودخواهی و سایر نواقص است که انسان را بسیار پیچیده می کند. در اینجا سه راه حل وجود دارد که می توان از آن ها استفاده کرد و زورگویی را به حداقل رساند:
1⃣ مدیران نباید رسالت اصلی خود را فراموش کنند
▪#مدیر شدن یک انتقالی ساده از آخرین موقعیتی که داشتید نیست. بهترین بودن در موقعیت کارمندی می تواند این توهم را ایجاد کند که در موقعیت جدید نیز بهترین خواهید بود، اما همیشه اینطورنیست.
▪مدیر شدن به این معنی است که باید مهارت های جدیدی را کسب کنید و دوره های آموزشی برای توسعه مهارت و #یادگیری نحوه نظارت بر تیم را بگذرانید.
2⃣ مدیران نباید بیش از حد تحت فشارعملکرد اعضای تیم قرار بگیرند
▪#مدیران_جوان نیاز به اثبات ارزش خود و ارائه نتایج را احساس می کنند که این می تواند ناامید کننده باشد زیرا آن ها نه تنها بر اساس عملکرد خود بلکه در مورد عملکرد تیم نیز مورد قضاوت قرار می گیرند. راه حل اصلی در اینجا یادگیری نحوه مدیریت استرس است.
▪این بسیار شخصی است و بستگی به سازمان و سلسله_مراتب آن دارد. وقتی مقامات مافوق فشار زیادی وارد می کنند، باید با آن ها صحبت کنید و آزادی بیشتری بخواهید تا باری که بر دوش شما و تیم شما تحمیل می شود را از بین ببرید. در چنین شرایطی علم بیزینس کوچینگ به کمک شما می آید که بتوانید مشکلات اصلی را جستجو و درمان کنید.
3⃣ مدیران باید بپذیرند که هرکس به شیوه ی منحصر به فرد خود عمل می کند
▪سال ها طول می کشد تا برخی #مدیران بفهمند که همکاران آن ها احمق نیستند، بلکه آن ها به سادگی متفاوت فکر می کنند و عملکردشان متفاوت است. هر فرد منابع الهام بخش و اهداف خود را دارد که واکنش ها و روش های مختلف کار یا تعامل را ایجاد می کند.
▪طبیعی ترین راه حل این است که به کمک یک #بیزینس_کوچ حرفه ای به دنبال نحوه عملکرد هر فرد باشید و سپس بهترین سازش را بین نحوه عملکرد همه ی اعضا پیدا کنید. رفتار دیکتاتوری یک مدیر مستبد و زورگو باید تا زمانی که به اعضای سازمان آسیب نرسیده، جدی گرفته شود، زیرا آن ها می توانند تأثیر زیادی بر روحیه و خروجی تیم داشته باشند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تحلیل سلسله مراتبی در فرایند تصمیم گیری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تحلیل سلسله مراتبی در فرایند تصمیم گیری
▪ابتدا باید مسئله را به صورت دقیق تعریف کنید و هدف اصلی #تصمیم_گیری را مشخص کنید. سپس #سلسله_مراتبی از معیارها و گزینهها را ایجاد کنید. معیارها میتوانند معیارهای بالاتری را شامل شوند و گزینهها بهترین نتیجهها یا تصمیمها را نشان میدهند.
▪در مرحله #مقایسه زوجی، معیارها و گزینهها را در قالب جفتها به صورت زوجی با یکدیگر مقایسه میکنید. برای هر جفت، ترجیح خود را بین دو مورد بر اساس اهمیت وزنی که به آنها میدهید، اعلام میکنید. به طور معمول از مقیاسی با 9 سطح استفاده میشود که شامل اعداد 1 تا 9 است.
▪با استفاده از ماتریس مقایسه زوجی، میتوانید وزن نسبی برای هر معیار و گزینه محاسبه کنید. این محاسبه میتواند با استفاده از روشهای مختلفی از جمله روش مقدماتی برای محاسبه مقادیر ویژه و بردارهای ویژه انجام شود. در ارزیابی و تصمیمگیری، با استفاده از وزندهی بدست آمده، میتوانید معیارها و گزینهها را ارزیابی کنید و تصمیم نهایی خود را بر اساس اولویتهای مشخص شده بگیرید. تحلیل سلسله مراتبی به شما امکان میدهد مسئلههای #پیچیده را با استفاده از معیارهای متعدد و ارزیابی شفافتر حل کنید.
▪با استفاده از این روش، میتوانید تصمیماتی هوشمندانهتر و منطقیتر بگیرید. محاسبه وزن در فرایند تحلیل سلسله مراتبی (Analytic Hierarchy Process یا AHP) با استفاده از ماتریس مقایسه زوجی (Pairwise Comparison Matrix) صورت میگیرد. در این #ماتریس، معیارها و گزینهها با یکدیگر در قالب جفتها مقایسه میشوند و اهمیت وزنی که به هر معیار و گزینه میدهید، مشخص میشود.
#تحلیل_سلسله_مراتبی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوب کلی فرایند آینده نگاری
#چهارچوب_کلی_جوزف_وروس از ترکیب و اصلاح مجدد ایدههایی که در منابع دیگر است، سرچشمه میگیرد. #مینزبرگ بین برنامهریزی استراتژیک و تفکر استراتژیک تفاوت بارزی قائل میشود. هورتون نیز بر پروسهای گسترده شامل سه مرحله تکیه داشته است:
✅ فاز اول آن متشکل از جمعآوری ورودیها است؛
✅ فاز دوم آیندهنگاری است و
✅ فاز سوم مربوط به خروجی ها و اقدام است.
فازهای یک و سه تا حدی مشخص هستند. فاز دوم این پروسه شامل دو مرحله است: مرحله ترجمه – برای ترجمه اطلاعات جمعآوریشده در مرحله اول به شکلی که سازمان بتواند آن را درک کند – و مرحله تفسیر که در آن دانش ترجمهشده باید به درک تبدیل شود.
#آینده_نگاری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه استرس کارکنان را کاهش دهیم؟
▪یکی از بهترین راهکارها به منظور توسعهی سازمان و بهبود بهره وری، آگاهی از چگونگی مدیریت #استرس_کارکنان است. در این راستا، ابتدا باید علل و منشأ استرس را شناسایی کنید و سپس با کمک مشاوران داخلی سازمان و مدیران منابع انسانی به تجزیه و تحلیل نتایج بپردازید و متناسب با نتایج به دست آمده، رویکردهای سازمانی مناسب را اتخاذ کنید. برخی از راهکارهای مدیریت #استرس_سازمانی عبارتند از:
✅ راه های کاهش استرس
▪دقت در انتخاب و گزینش کارکنان
▪ایجاد برنامه های سلامتی شرکت
▪برنامه ریزی شغلی و مشاوره
▪ایجاد جو سازمانی حمایتی
▪افزایش مشارکت کارکنان
▪هدف گذاری واقع بینانه
▪بهبود ارتباطات سازمانی
▪طراحی مجدد شغل
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_استرس_کارکنان
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طراحی مدل مدیریت استرس شغلی از دیدگاه اسلامی
✅ در دنیای امروز با وجود مطالعات فراوان و صرف بودجه های کلان برای کنترل استرس شغلی نیازجدی به تولید الگویی کارآمد برای مدیریت آن احساس می شود. آمار روزافزون معضلات اجتماعی و فردی برخاسته از #استرس شغلی از نشانه های عدم کارایی الزام مدل های پیشین با وجود تلاش های فراوان بوده است.
✅ طبق این مدل در ابتدا با مرور ادبیات اسلامی و دانش مدیریت رایج، عوامل دخیل در #استرس_شغلی رایج استخراج گردیده و بر مبنای نظام ارتباطی خاص آن روش علمی طراحی و ارائه شده است.
✅ تخمین زده شده که ۸۰ درصد کلیه بیماری های عصر حاضر ناشی از #استرس است. ما در مکانهای مختلفی همچون محل کار، خیابان، داخل مترو و اتوبوس و تاکسی با فشارهای روانی و استرس های مختلفی روبهرو هستیم. از آن جایی که بخش مهم و زیادی از زندگی ما با کار و محل کار مرتبط است، در نتیجه بیش از هر نوع استرسی، با استرس در محیط کار مواجه هستیم.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_استرس_کارکنان
www.modiryar.com
@modiryar
✍ علل استرس یا استرس زاها
#استرس_شغلی میتواند تأثیرات زیادی در زندگی داشته باشد. این اثرات #استرس_کاری میتواند در حوزه فردی باشد، همچون بیماریهای عصبی و فشار خون و بالا رفتن میزان کلسترول خون و حتی چاقی، برای مثال، پژوهشگران دانشگاه هاروارد بعد از مطالعهای که روی ۱۷ هزار زن پرستار انجام دادند به این نتیجه رسیدند که رابطهای قوی بین استرس شغلی و بیماریهای قلبی-عروقی وجود دارد. افرادی که تحت فشار زیاد شغلی قرار میگیرند، در مقایسه با همکارانشان که #استرس کمتری را تجربه میکنند، ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی قرار میگیرند.
🔴 استرس زاهای بین شخصی
✅ خشونت
✅ زورگویی
✅ بی نزاکتی
✅ تنوع و تفاوت بین نیروی کار
🔴 استرس زاهای سازمانی
✅ فرهنگ سازمان
✅ فناوری اطلاعات
✅ استراتژی سازمان
✅ دستورالعمل ها و رویه ها
🔴 استرس زاهای درون شخصی
✅ ناسازگاری در اهداف
✅ نگرش ها و احساسات
✅ شیفتگی یا اعتیاد به کار
✅ ناسازگاری بین ارزش ها
🔴 استرس زاهای فراسازمانی
✅ تحولات محیطی
✅ شرایط مالی و اقتصادی
✅ تغییرات در نقش و اهداف
✅ تأثیرپذیری سازمان از محیط
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_استرس_کارکنان
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل فعالیت سازمانی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiry
✍ مدل فعالیت سازمانی
محور اصلی فعالیتهای #سازمان در واقع در قالب يک چرخه راهبری و تنظيمگری سازماندهی شده است. اين چرخه در هر تکرار خود، موجب افزايش بلوغ سازمانی شده و موجبات افزايش کارآمدی را مهيا میسازد:
🔴 خطی مشیگذاری مداخلات تنظیمگری
✅ تشخیص و تفسیر مصالح و منافع ملی:
به منظور شناسایی نیازهای لازم در سطح ملی و استانی در راستای #راهبری کلان و تنظیمگری حرکت ملی بهرهوری در اين بخش به تشخیص و تفسیر مصالح و منافع ملی در حوزه بهرهوری پرداخته میشود.
✅ تدوین سیاست مداخلات تنظیمگری:
به معنی تدوین سیاستهای مداخلهای مورد نظر جهت حرکت در راستای مصالح و منافع ملی شناساییشده میباشد. این بخش شامل ارائه پیشنهاد، تعیین و تصویب ضوابط، قوانین و مقررات تنظيمگری مربوطه در حوزه بهرهوری و همچنین ایجاد، توسعه و اجرای چارچوبهای ارتقاء بهرهوری مناسب و بومی برای کلیه #مخاطبان سازمان میباشد.
🔴 توسعه شبکه همکاران
✅ شبکهسازی و توانمندسازی:
شبکهسازی و #هدایت شبکهای به معنی ایجاد شبکهای منسجم، پویا و مولد از فعالان حوزه بهرهوری و هدایت جمعی آنها در شبکه به منظور ایجاد همافزایی، افزایش کارایی و اثربخشی فعالیتهای اجرایی آنها میباشد. این بخش از طریق ایجاد و توسعه بستر شبکههای ملی بهرهوری، شناسایی و سازماندهی بازیگران و فعالیتهای آنها در شبکه و نیز نهادسازی در جهت توانمندسازی فعالان و مخاطبان این شبکه، بهمنظور تحرکبخشی، ایجاد انگیزه و ارتقاء توانمندیهای آنان در حوزههای علمی و اجرایی و پرورش آنان نیز مورد توجه ویژه قرار دارد.
✅ اعتباربخشی:
این بخش به منظور تضمین صلاحیت حرفهای بازیگران زيستبوم بهرهوری همانند مشاوران و متخصصان بهرهوری میباشد که از طریق ایجاد بستری برای ارزیابی، #سازماندهی و توانمندسازی آنان محقق میشود.
🔴 مدیریت عملیات مداخلات
✅ تنظیمگری اجتماعی:
این بخش شامل مداخله برای توسعه نظام #خودتنظیم_گری، تنظیمگری همکارانه (همتنظیمگری) و تهیه و تدوین مکانیزمها، شیوهها و ابزارهای مناسب به منظور ایجاد نظام تنظیمگری اجتماعی در حوزه بهرهوری میباشد.
✅ تنظیمگری اقتصادی و منابع عمومی:
این بخش به معنای مداخله جهت بسيج و تنظیم منابع عمومی و #بودجه در راستای تسریع حرکت ملی بهرهوری میباشد. در نظر گرفتن سازوکارهای موثر نظیر اتصال تخصیص بودجه و منابع عمومی به عملکرد بهرهوری در برنامههای توسعه و قوانین بودجه سنواتی کشور از جمله مداخلههای مرتبط با اين حوزه میباشد.
✅ تنظیمگری حقوقی- اداری:
تنظیمگری حقوقی-اداری در بعد حقوقی به حقوق سخت (اعم قوانین و مقررات و تصمیمات تشکیلات و انتصابات) و حقوق نرم (مجموعه تعهدات و پیمانهایی که توسط طرفین مذاکره کننده ایجاد شدهاست و به صورت قانونی الزامآور نیستند) توجه داشته و در بعد اداری به سازوکار جذب، بهکارگیری و انگیزش کارکنان به منظور تضمین عملکرد روان و قاعدهمند نیروی انسانی در دستگاههای اجرایی و سازمانهای تابعه، بر مبنای بهرهوری اشاره میکند. به عبارت دیگر، نهاد تنظیمگر بهرهوری، امور و تنظیم روابط میان بازیگران عرصههای مختلف را در قالب تنظیمگری حقوقی و تحول در بهرهوری نیروی انسانی را در قالب تنظیمگری #اداری اجرا میکند.
✅ تنظیمگری تسهیلات نوآوری و فناوری:
این بخش به منظور بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود برای تحقق «بهرهوری مبتنی بر نوآوری» است. جريانسازی به منظور بروز خلاقیت و #نوآوری و تسهیل دسترسی به فناوریهای نوین جهت ارتقاء بهرهوری از جمله مداخلات مرتبط با این حوزه میباشد.
🔴 پایش و نظارت
✅ رصد راهبردی روندها:
به معنای ايجاد سازوکارهایی به منظور آگاهی جامع از روند بلندمدت عوامل مرتبط با بهرهوری و پيشبينی روند آتی میباشد. انتشار اطلاعات به دستآمده و تفسیر #دانش به منظور ارتقای سطح آگاهی مخاطبان این حوزه و نیز کمک به سیاستگذاری در زمینه افزایش بهرهوری ملی از دیگر کارکردهای این بخش است.
✅ پایش و نظارت:
این بخش شامل #ارزیابی و تحلیل شاخصهای بهرهوری در سطح کشور و بخشهای اقتصادی است که همراستا با اجرای گام هفتم استقرار چرخه مدیریت بهرهوری در کل کشور میباشد.
🔴 رتبهبندی و الگونمایی
✅ ارزیابی و رتبهبندی:
این بخش شامل #توسعه نظامها و مدلهای و متدولوژیهای سنجش و رتبهبندی در حوزه بهرهوری برای بازيگران مختلف زيستبوم بهرهوری به منظور ايجاد فضای رقابتی میباشد.
✅ الگونمایی و ترویج الگوها:
این بخش به منظور دسترسی مخاطبان و فعالان حوزه #بهره_وری به تجارب و الگوهای موفق و موثر در زمینه ارتقاء بهرهوری در تمامی زمینهها و بهرهگیری از ظرفیت دانش کسبشده در آن تجارب میباشد که کمک مینماید تا سایر مخاطبان و ذینفعان نیز با الگوبرداری اصولی و صحیح از آنها، به سمت افزایش بهرهوری گام بردارند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ استراتژي های فرهنگ سازماني بر اساس مدل دنیسون
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ استراتژي های فرهنگ سازماني بر اساس مدل دنیسون #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار
استراتژي های فرهنگ سازماني بر اساس مدل دنیسون
✅ شاید یکی از جذاب ترین حوزه های #رفتار_سازمانی حوزه فرهنگ باشد. فرهنگ در اصل سبک زندگی ماست. همه آن کارهایی که انجام می دهیم و یا انجام نمی دهیم، تشکیل دهنده فرهنگ ما هستند. فرهنگی هم در سطح ملی و هم در سطح سازمانی تعریف می شود.
✅ در این نوشته بر #فرهنگ_سازمانی متمرکز هستیم. شاید یکی از بهترین مدلهای مناسب برای ارزیابی و توصیف فرهنگ سازمانی، مدل دنیسون باشد. دنيسون و ميشرا (دفت، ۲۰۰۴) انواع فرهنگ سازماني را بر مبناي دو بعد کانون توجه و نیاز محیطی به صورت زیر تقسیم بندی کرده است:
1⃣ #فرهنگ_بوروکراتیک
فرهنگ بوروکراتیک یا #دیوانسالاری به امر داخلی سازمان توجه می کند و برای محیطی مناسب است که از ثبات نسبی برخوردار باشد. در چنین سازمانی فرهنگی حاکم است که برای انجام کارها از روشی مشخص و باثبات استفاده شود. افراد مشارکت بسیار اندکی در امور سرنوشت ساز سازمان دارند و کارها براساس رویه ای باثبات و با ایجاد هماهنگی و اشتراک مساعی بین اعضا انجام می شود. موفقیت سازمان در گرو یکپارچگی و کارایی بالاست.
2⃣ #فرهنگ_ماموریتی (Mission culture)
سازمانی که چنین فرهنگی دارد می کوشد تا نیازهای #محیط_خارجی را تامین کند، ولی الزامی در خود نمی بیند که به سرعت دستخوش تغییرات قرار گیرد. در فرهنگ ماموریتی به دیدگاه های مشترک (از نظر هدف سازمان) توجه زیادی می شود. افراد کاملا در جریان امور و مسیسری که شرکت باید طی کنند قرار می گیرند و رهبران سازمان دارای دید مشترک می شوند، آینده را ترسیم می کنند و آن را در معرض دید همگان قرار می دهند.
3⃣ #فرهنگ_مشارکتی
در فرهنگ مشارکتی از اعضای #سازمان خواسته می شود که در امور مشارکت کنند تا شرکت بتواند از عهده انتظارات عوامل محیطی در حال تغییر برآید. در این فرهنگ به نیاز کارکنان توجه می شود و همین امر موجب می شود که فرد احساس مسئولیت و مالکیت در شرکت نماید و از این رو به سازمان تعهد بیشتری دارد.
4⃣ #فرهنگ_انعطاف_پذیر (Adaptability culture)
از ویژگیهای فرهنگ انعطاف پذیر یا سازشکاری یا فرهنگ #کارآفرینی این است که از مجرای انعطاف پذیری و از نظر استراتژیک به محیط خارجی توجه شده و کوشش می شود تا نیاز مشتریان تامین گردد. در این فرهنگ هنجارها و باورهایی مورد تایید قرار می گیرند یا تقویت می شوند که بتوان به وسیله آن علایم موجود در محیط را شناسایی و تفسیر نمود و برآن اساس واکنش مناسب از خود نشان داد، یا رفتاری مناسب در پیش گرفت. چنین شرکتی در برابر طرح های جدید واصلی به سرعت از خود واکنش نشان داده، توان این را داشته باشد که تجدید ساختار نماید و به خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی ارج بگذارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرهنگ سازماني کويين (مدل ارزش رقابتي)
✅ #رابرت_کویين يکي از پژوهشگراني است که مدل او پيرامون فرهنگ سازماني از مقبوليت ويژهاي برخوردار است. کویين نيز همانند بسياري از انديشمندان عرصه مديريت دو عامل مهم کانون توجه و انعطافپذيري را ملاک طبقهبندي سازمانها و فرهنگهاي سازماني قرار داده است.
✅ از نظر #کویين مدلهاي اثربخش به چهاردسته تقسيم ميشوند که هر يک متناسب با ميزان توجه به داخل يا خارج سازمان و نيز ميزان کنترلي يا انعطاف پذیر بودن فرهنگ آن سازمانها شناسايي ميشوند. عين همين مدل از سوي هل ريجر و جان سلوکيوم ارائه شده است.
✅ آنان نيز بر اساس ميزان کنترل و توجه به داخل و خارج چهار #فرهنگ ارايه داده اند:
▪#بازار_محور
(مشتري مدار ـ ريسک پذيرـ کارآفرين و نوآور)
▪#قبيله_اي
(تاکيد بر وفاداري و تعهد و کار تيمي و رضايتمندي کارکنان)
▪#ادهوکراسي
(عمليات مشترک روابط قراردادي و تاکيد بر اهداف قابل اندازه گيري)
▪#سلسله_مراتبي
(بوروکراتيک و تاکيد بر سمبلهاي مشترک و عملکرد سازماني)
✅ چنانچه ملاحظه ميشود اين مدل شباهت زيادي به مدل هرسي ــ بلانچارد دارد که به جاي فرهنگ بازار محور، مشارکتي و به جاي #ادهوکراسي، رقابتي و به جاي قبيلهاي، فرهنگ يادگيري آمده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرهنگ سازمانی
✅ #فرهنگ_سازمانی چیزی فراتر از حال و هوا و جو حاکم بر دفتر کار شماست. فرهنگ سازمانی بر تمام وجوه مختلف مجموعه اثر میگذارد. بهطور کلی، افراد در سازمانهای همفکر و حمایتکننده بیشتر دوام میآورند و بازدهی بالاتری دارند. در مقابل، وقتی کارمندان نظرات و اهدافی ناسازگار با فرهنگ سازمانی دارند، عملکرد ضعیفتری از خود نشان میدهند و به دنبال فرصتی مناسب برای ترک محل کارشان هستند.
🔴 بیایید چند آمار جهانی بخوانیم:
✅ %۶۶ از کارجویان میگویند مهمترین عامل تعیینکننده برای پذیرش یا رد یک #موقعیت_شغلی، فرهنگ سازمانی آن شرکت است. بنابراین اگر میخواهید تیمی از استعدادهای برجسته داشته باشید، باید اهمیت بیشتری به فرهنگ سازمانی شرکتتان بدهید.
✅ تنها ۲۸% #مدیران به فرهنگ سازمانی شرکت خود و اهمیت آن واقف هستند! (این آمار در ایران حتی بسیار کمتر هم هست) در حالیکه این مسئله، برای اغلب کارمندان اهمیت زیادی دارد.
✅ شرکتهایی که به فرهنگ سازمانی خود اهمیت میدهند نسبت به سایر سازمانها تا ۴۰% #موفقیت بیشتری را گزارش میکنند.
✅ سازمانهایی که فرهنگ سازمانی نیرومندی دارند، نسبت به شرکتهایی با فرهنگ ضعیف، ۷۲% مشارکت بیشتری بین همکاران را گزارش کردهاند. فرهنگ سازمانی قوی، منجر به برقراری ارتباط موثر و کارآمد بین #کارمندان میشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ زوایای فرهنگ سازمانی از نگاه رابینز
✅ #فرهنگ_سازمانی به مجموعهای از ارزش ها، باورها، اعتقادات، فرضیات و هنجارهای مشترك حاكم بر سازمان اشاره میكند.به عقیده شاین، فرهنگ استحكام سیستم اجتماعی را بیشتر میكند و باعث بهبود شناخت افراد شده و رفتار آنها را شكل دهد.
✅ این گفته بیانكنندۀ این موضوع است كه پذیرش فرهنگ و رعایت اصول و موازین زیربنایی آن توسط سازمان نه تنها جزء وظایف، بلكه ضامن بقا و #پویایی_سازمان است. به عقیدۀ همین پژوهشگر فرهنگ در سه لایه مصنوعات و ابداعات، ارزش های حمایتی و مفروضات اساسی شكل میگیرد.
✅ سازمان ها هریك دارای یك فرهنگ سازمانی غالب و چندین #خُرده _فرهنگ هستند. فرهنگ غالب، فرهنگی است كه توسط اكثریت افراد سازمان پذیرفته شده است. میزان قدرت فرهنگ سازمانی را میتوان بر حسب تعداد اعضای متعهد به ارزش های غالب و میزان تعهد اعضا به ارزش ها و هنجارهای غالب سازمان تعیین كرد.
✅ به عقیدۀ #رابینز، چنانچه فرهنگ سازمانی از زاویۀ ۱۰ ویژگی مورد توجه قرار گیرد، تصویر كاملی از آن به دست میآید. این ویژگی ها عبارت اند از:
1⃣ خلاقیت فردی
2⃣ ریسكپذیری
3⃣ رهبری
4⃣ یكپارچگی
5⃣ حمایت مدیریت
6⃣ كنترل
7⃣ هویت
8⃣ سیستم پاداش
9⃣ تحمیل تعارض
🔟 الگوهای ارتباطی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل متقاعدسازی مشتری (FABC)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل متقاعدسازی مشتری (FABC) #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com
✍ مدل متقاعدسازی مشتری (FABC)
🔴 تکنیک F.A.B.C در فروش
تکنیک F.A.B.C در فروش یکی از بهترین و پربازدهترین تکنیکهای #فروش_حضوری است که یک ابزار کلیدی در شناخت نیاز و ارتباط بهتر با مشتریان به ما کمک میکند. F.A.B.C مخفف کلمههای Benefit ، Advantage ، Featue و Closing است. مدل F.A.B.C یا ویژگی، مزیت، منفعت، بسته فروش در فروش ترجمهشده و خود دارای ساختار به خصوصی است:
✅ ویژگی یا Feature:
شامل مشخصات پایه، توانمندیها یا قابلیتهای اصلی یک کالا یا خدمت است که رنگ، طعم، حجم، اندازه، ابعاد فیزیکی، کیفیت، #تکنولوژی_تولید و خدمات پس از فرش همگی در این دسته جای میگیرند.
✅ مزیت یا Advantage:
دلایل برتری محصول ما نسبت به محصولات دگر #رقبا چه چیزهایی است؟ این مزیت همیشه باید قابلاثبات و توضیح بوده و بهگونهای باشد تا مشتری حاضر شود بابت بهرهمندی از آن پول داده و از محصولات ما استفاده کند.
✅ منفعت یا Benefit:
در منفعت از #دیدگاه_مشتری به محصول نگاه میکنیم و میبینیم که آیا محصول میتواند بهخوبی نیازهای مشتری را تأمین کند؟ منفعت موردنظر هر مشتری میتواند با مشتریهای دیگر متفاوت باشد و باید توجه کنیم که مشتری به دنبال چه چیزی است؟ حاشیه سود مناسب؟ خدمات جانبی خوب محصول یا برند بودن آن؟ کدام اهمیت بیشتری دارد؟
✅ بسته فروش یا Benefit:
بعد از توضیح ویژگیها، مزیت و منافعی که خرید محصول برای #مشتری خواهد داشت، نوبت به اصل ماجرا یعنی اخذ سفارش از مشتری میرسد. در این مرحله از تکنیکهایی مانند دعوت، اجازه دارم، بله – بله، دستگیره در و مزایای ثانویه استفاده میشود.
🔴 نکات مهم در تکنیک F.A.B.C در فروش
▪فن بیان قوی و اعتمادبهنفس بالا
▪آراستگی ظاهری و خوشبرخورد بودن
▪همدلی و نشان دادن علاقه به صحبتهای مشتری
▪نحوه ورود به فروشگاه و تعامل و برقراری ارتباط با مشتری
▪در هنگام پایان مکالمه و فروش حتماً از انرژی مثبت و اکسیژن فروش یا همان تشکر استفاده کنید.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سطوح فرهنگ سازمانی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ سطوح فرهنگ سازمانی
هنگامی که این #سطوح_فرهنگ_سازمانی را مرور میکنید، در نظر بگیرید که سازمان شما کدامیک را به بهترین نحو انجام میدهد؛ همچنین، به مواردی که ممکن است در آن تمرکز کافی نداشتهباشید، توجه کنید.
🔴 سطح ۱. ثبات مالی
✅ سازمانهایی با فرهنگ سازمانی سالم بر ثبات مالی تمرکز دارند. #رشد_سازمانی، درآمد، مشتری روبهرشد و حاشیه سود از عناصر مهم موفقیت هستند.
🔴 سطح ۲. روابط هماهنگ
✅ زمانی که بین مردم یا درون یک #فرهنگ تنش ایجاد میشود، بسیاری از ما میتوانیم آن را احساس کنیم. همهی ما برای درک این نوع اختلافات بین افراد یا درون فرهنگ سازمانی ، حس ششم داریم. به همین ترتیب، دیدن ارتباطات آزاد میان اعضای تیم، رضایت مشتری و داشتن احساس وفاداری و دوستی میتواند نشانهای از نبود تنش و مثبتبودن فضای سازمان باشد.
🔴 سطح ۳. عملکرد عالی
✅ این سطح توسعه درمورد #موفقیت و داشتن سیستمهای مناسب، کیفیت، بهترین روشها، عملکرد افتخارآمیز و همچنین درک این موضوع است که شما چهکاری را خوب انجام میدهید و چه چیزی متناسب با ویژگیهای شما نیست. این سطح دربارهی پیشرفت و اثرگذاری است.
🔴 سطح ۴. تجدید مداوم و یادگیری
✅ تمام افراد مشغول به صحبت دربارهی سرعت تغییر و #نوآوری و همگام بودن با آنها هستند. افراد در یک سازمان، باید به طور مداوم برای ایجاد سازگاری به یکدیگر کمک کنند، یاد بگیرند، رشد کنند، هدفگذاری کنند و به توانمند سازی یکدیگر در جهت تلاش برای آینده بپردازند.
🔴 سطح ۵. تشکیل جامعهی داخلی
✅ این سطح فراتر از داشتن #روابط_هماهنگ و درمورد حس کردن یک ارزش و هدف مشترک، داشتن یکپارچگی در شیوهی عملکرد فردی و جمعی، ایجاد اعتماد، اشتیاق، خلاقیت و پذیرا بودن بین ماست.
🔴 سطح ۶. ایجاد یک تفاوت: مشارکت راهبردی و اتحاد
✅ در این سطح از #فرهنگ_سازمانی هنگامی که اهداف و ارزشها را بهروشنی درک کردید، میتوانید با تیمها و سازمانهای دیگر همسو شوید تا تفاوت بزرگتری را ایجاد کنید. اگر پیش از اینکه بهواقع ارزشهای خود را بشناسیم با سازمانهای دیگر مشارکت کنیم، اتحاد از بین میرود. مشارکتها مستلزم آن است که هر دو طرف در سود و زیان شریک باشند، درمورد موضوعی ریسک کنند و برای یک هدف یا مأموریت بزرگتر با یکدیگر همکاری کنند.
🔴 سطح ۷. خدمت به بشریت و سیاره
✅ خدمات شامل #مسئولیت_اجتماعی، نسلهای آینده، چشم انداز بلندمدت، اخلاق، شفقت و خِرَد است. این سطح برخی اوقات این به شوخی «سطح مادرترزا» نامیده میشود، زیرا مربوط به تفاوتی است که شما نسبت به بشریت و کرهی زمین ایجاد میکنید. این درمورد نیاز به فکر کردن به «ما» پیش از «من» است. برخی از قبایل بومی آمریکا پیش از اتخاذ تصمیمات مهم، ابتدا تأثیر آنها را بر ۷ نسل آینده بررسی میکردند.
🔴 عملکرد کامل (تمام سطوح)
✅ برای داشتن #عملکرد کامل و مطلوب، سازمانها باید به هریک از ۷ ویژگی فرهنگ سازمانی که در بالا آنها توضیح دادیم، توجه کنند. سازمانهای غیرانتفاعی زیادی وجود دارند که تمرکز فوقالعادهای روی مشارکتهای راهبردی و تعهد عمیق در خدمات دارند، بدون اینکه ثبات مالی داشتهباشند.
✅ نبود ثبات مالی میتواند بهترین #اهداف و توانایی ایجاد سیستمهای مناسب را از بین ببرد و یک سازمان را به طور کلی به مشکل دچار کند. از سوی دیگر، تمرکز صرف بر ثبات مالی و عملکرد عالی در اصل چشماندازی کوتاهمدت و بدون زیربنای قوی است.
✅ ما به عنوان یک انسان، طیف وسیعی از نیازها را داریم و سازمانها نیز همین گونه هستند. کارمندان میخواهند باور داشتهباشند که در حال ایجاد تغییر هستند. آنها همچنین انتظار دارند که ثبات و کنترل مناسبی برای پیشبرد کارها داشتهباشند. فرمول طلایی همان #تعادل است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar