Modiryar | مدیریار
✍ عرصه های کاربرد تفکر سیستمی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ عرصه های کاربرد تفکر سیستمی
#تفکر_سیستمی مختص به یک گروه خاص یا شغل ویژهای نیست بلکه یک روش مدیریتی است که برای همه مناسب میباشد به طوریکه حتی والدین در تربیت فرزندان خود میتوانند از آن کمک بگیرند.
✅ تفکر سیستمی در سازمان
تفکر سیستمی در #سازمان باعث میشود که ما با نگاه یکبعدی (فقط نگاه جزئی یا فقط نگاه کلی) به سازمان خداحافظی کرده و به تبعات و اثرات هر کاری توجه کنیم. تفکر سیستمی مخالف شدید تفکر فردی است و افراد سازمان را به همکاری فرا میخواند. همانطور که گفتیم ساختار سیستم، طوری میباشد که اجزای مختلف آن در تعامل هستند و برای رسیدن به یک هدف مشترک فعالیت میکنند و این مطلب به این معنی نیست که اجزا حتماً باید در تفاهم کامل با یکدیگر باشند؛ بلکه به معنی رسیدن به هدف مشترک با وجود تمام تفاوتها است که خیلی اهمیت دارد.
✅ تفکر سیستمی در مدیریت
کمک بزرگی که تفکر سیستمی در #مدیریت_بحران به مدیران میکند این است که آنها تنها به اتفاقات و وقایعی که پیش آمده نگاه نکنند بلکه ساختار و وقایع را در تعامل با هم، بررسی نمایند. این نوع تفکر بهطورکلی نگاه مدیر را نسبت به مدیریت تغییر میدهد و این تغییر نگرش باعث میشود که نتایج مختلفی به دست آید.
✅ تفکر سیستمی در خانواده
خانوادهای سالم است که هرکدام از اعضا با یکدیگر با وجود تمام تفاوتها در تعامل بوده و مهارت ارتباط موثر را داشته باشند. بسیاری از افراد در جامعه جایگاه ویژهای دارند اما در خانوادهی خود، خوب عمل نمیکنند زیرا جایگاه اجتماعی در روابط خانوادگی تاثیر چندانی ندارد. خانواده را نیز میشود به عنوان یک #سیستم در نظر گرفت که رفتار اعضای آن بر روی افراد دیگر تاثیر میگذارد بنابراین برای بهبود خانواده، همهی اعضا باید بکوشند که تعامل بیشتر و بهتری بین آنها برقرار شود.
✅ تفکر سیستمی در زندگی روزمره
این نوع تفکر در #زندگی یعنی پیش از انجام هر تصمیمی به تبعات آن در آینده بیندیشیم و بعد آن تصمیم را عملی کنیم. تفکر سیستمی به طور کلی طرز فکر ما را عوض میکند و در بسیاری از کشورهای پیشرفته از آن استفاده میشود. تفکر سیستمی حتی بعد از پیشآمدن مشکل نیز کاربرد دارد و با استفاده از آن میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد.
✅ تفکر سیستمی موجود در عملکرد اعضای بدن
با دقت به اعضای داخل بدن خودمان، متوجه میشویم که #بدن_انسان نیز یک نوع سیستم بسیار پیچیده است. به عنوان مثال وقتی ما گوشمان درد میگیرد و در عملکردش دچار مشکل میشود، سرگیجه نیز میگیریم و معنی آن، این است که رفتار اعضای بدن بر روی یکدیگر چه قدر تأثیر میگذارد یا اینکه ما توانایی خواندن این متن را داریم دلیلش تعامل چندین عضو حساس بدن است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل کوه یخ رشد کسب و کار #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدل کوه یخ رشد کسب و کار
✅ رشد کسبوکار بهروش کوه یخ
▪چگونه با #بهبود_ساختار و زیربنای کسبوکار، همیشه در حال رشد باشید.
▪بخش بزرگی از یک کسبوکار موفق مانند #کوه_یخ از دید دیگران پنهان است!
▪ساختار و زیربنای کسبوکارتان را #بهبود بدهید تا رشد کسبوکارتان آغاز شود!
▪در این آموزش با چالشهای کارآفرینان و راهحلهای کاربردی #مدیریت آن چالشها آشنا شوید!
▪همه کارآفرینان با چالشهایی مواجه هستند که اگر درست #مدیریت نشود رشد کسبوکار متوقف میشود!
✅ چالش های بزرگ و کلیدی کسب و کار
چالش های بزرگ و کلیدی #کارآفرینان را بشناسید و بر آنها غلبه کنید. همه کسبوکارها حداقل با 7 چالش بزرگ و کلیدی برای رشد مواجه هستند که اگر بهصورت پایهای و ساختاری این چالشها را مرتفع کنند، رشد ادامه خواهد داشت.
1⃣ حفظ نگرش مثبت
شاید بزرگترین و سختترین چالش برای رشد کسبوکار حفظ #نگرش_مثبت باشد. رشد از زمانی آغاز میشود که کارآفرین کارهایی را شروع میکند و بر آنها پافشاری میکند که هیچ تضمینی برای موفقیت آن وجود ندارد. اگر فقط کارهایی را انجام دهیم که موفقیت آن تضمین شده است، هیچگاه رشد پایدار نخواهیم داشت.
2⃣ حفظ چابکی
اگر کسبوکار شما #چابک نباشد و نسبت به اتفاقات واکنش سریع نشان ندهید، سقوط کسبوکار آغاز خواهد شد. واکنش سریع به تغییرات خارج از کنترل، یکی از مهمترین عوامل رشد کسبوکار است.
3⃣ مدیریت جریان اطلاعات
وقتی #کسب_و_کار در حال رشد است، نگهداری و تبادل اطلاعات بین کارکنان پیچیدهتر میشود و باعث بینظمی، بدقولی به مشتری و مشکلات دیگر میشود.
4⃣ چالش دیدن
#کارآفرینان خیلی زود به شرایط اطرافشان عادت میکنند و همین باعث میشود بسیاری از مشکلات کسبوکارشان را نبینند و هیچ اقدامی در جهات بهبود آن انجام ندهند.
5⃣ رعایت اولویتها
چالش دیگر رشد آن است که #کارآفرین با بزرگتر شدن کسبوکارش به یک کارمند معمولی تبدیل نشود و وقت خود را صرف کارهایی نکند که بهراحتی از عهده کارکنان دیگر برمیآید.
6⃣ چالش مقیاس
وقتی #حجم_کاری چند برابر میشود اشتباهات و مشکلات چندین برابر میشود. وقتی میخواهید با یک مشتری تماس بگیرید و بگویید سفارشش دیرتر ارسال میشود، کار ساده است. ولی اگر بخواهید به 1000 مشتری اطلاعرسانی کنید باید از روشهای دیگری استفاده کنید.
7⃣ خداحافظی با جزئیات
آخرین چالش #رشد_کسب_و_کار این است که درگیر جزئیات نشوید. به کارکنان اعتماد کنید و بر موارد کلان و دورنمای کسبوکار تمرکز کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدیریت اعتبارسنجی مشتریان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدیریت اعتبارسنجی مشتریان
✅ اعتبارسنجی مشتریان
▪#سنجش_اعتباری فرآیندی است که طی آن به هر وامگیرنده (حقیقی و حقوقی) کمیتی اختصاص مییابد که نشاندهنده برآوردی از عملکرد آتی وی در بازپرداخت وام درخواستی او خواهد بود. اعتبارسنجی سنگ بنای مدیریت ریسک اعتباری است زیرا اگر تخمین درستی از سطح اعتبار فرد نداشته باشیم، نمیتوان به درستی در مورد اعتبارات بانک تصمیمگیری کرد.
✅ هدف اعتبارسنجی
▪به منظور برقراری #عدالت، دور شدن از اعمال سلیقهها، کاهش ریسک اعتباری، بازگشت بهموقع سرمایه، سریعتر شدن روند اعطای تسهیلات، اطمینان خاطر بیشتر اعطاکنندگان و دریافتکنندگان تسهیلات و بسیاری از موارد دیگر استفاده از این سیستمها امروزه در دنیا کاربرد فراوانی پیدا کرده است.
✅ کاربرد اعتبارسنجی
▪اساس کار #اعتبارسنجی بر مبنای دادهکاوی بنیان نهاده شده است و در فرآیند اعتبارسنجی مشتریان بر اساس شاخصها ویژگیهای مختلفی مورد ارﺯیابی و رتبهبندی قرار میگیرند. این رتبه یا امتیاﺯ در واقع نمایانگر اعتبار مالی مشتری است که بانک میتواند بر اساس آن نسبت به ارائه خدمات به مشتری خیلی سریعتر و دقیقتر تصمیمگیری کند.
▪در حال حاضر در ایران دو موسسه اعتبارسنجی دارای مجوﺯ هستند که موسسه اطلاعرسانی اعتباری و اعتبارسنجی ایرانیان با دریافت مجوﺯ شرکت #بین_المللی اکسپرین توانستهاند برای اولین بار نمونه عملیاتی فعالیت اعتبارسنجی را در بانک سامان و بیمه سامان پیادهساﺯی کنند.
✅ اهمیت اعتبارسنجی
▪بیشک #توسعه این نظام فواید بسیار ﺯیادی برای نظام بانکی کشور به همراه دارد که اﺯ جمله آنها میتوان به افزایش شفافیت، صحت و دقت در عملیات اعتباری بانکها اشاره کرد و همچنین کاربرد نظام سنجش اعتبار راهکار مناسبی برای جلوگیری اﺯ بهوجود آمدن مطالبات سررسید معوق در نظام بانکی است.
▪چالشهای بسیاری درراه توسعه این #سامانه_ها در ایران وجود دارد که شاید مهمترین آن انتقال دادهها و کاربردی کردن آنها برای اهداف سیستمهای اعتبارسنجی است. در حال حاضر بانکهای مختلف کشور اﺯ سیستمهای نرمافزاری متعدد و متنوعی استفاده میکنند که استخراج داده اﺯ آنها را بسیار دشوار و پیچیده کرده است. اما به هرحال توسعه این شیوه منافع اقتصادی بسیاری را برای کشور و نظام بانکی به همراه دارد که بیشک برای پیادهساﺯی آن باید برنامهریزی و سرمایهگذاری لاﺯم انجام شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
34.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ بیشتر آدمها
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ بیشتر آدمها با «نعمت» نمیفهمند، با «داشتن» فراموش میکنند، با «بودن» قدر نمیدانند، با «محبّت» لوس میشوند، با «گذشت و فداکاری» هوا برشان میدارد و در نهایت با کمال غرور و تکبّر «کمک و لطف» مکرر شما را وظیفهی مقررتان میپندارند.
⛱ باور کنید همیشه در برابر خوبیهایتان خوبی دریافت نمیکنید، قدردان شما نخواهند بود، قدر محبّتهایتان را نمیدانند، مهرورزیهایتان را ارج نمیگذارند و بعد از مدّتی دیگر هیچ ارزشی برای شما و خوبیهایتان قائل نیستند.
⛱ من از زمانهای سخن میگویم که مردمانش خروار خروار مهربانی شما را با کوچکترین کم و کاستی نادیده میگیرند، نداری و ناتوانیهایتان را همچون چماقی بر سرتان میکوبند و خیلی زود چشم بر شما و همهی خوبیهایتان میبندند.
⛱ پس خوب حواستان را جمع کنید، مراقب خودتان، دلتان و خوبیهایتان باشید و صرفاً تا آنجا در دسترس باشید، ببخشید، محبّت و مهربانی کنید که شأن و کرامت شما خدشهدار نگردد.
⛱ هرگز نمیگویم به عزیزانتان مهربانی نکنید و هوای دیگران را نداشته باشید فقط خواستم به شمایی که قلب مهربانی دارید که مکرر میگذرد و میبخشد یادآوری کنم که قبل از هر کسی وجود شریف خودتان اهمیّت دارد و اینگونه بیمحابا عشق ورزیدن شما را ملول میکند و دیگران را لوس.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ برای پیشرفت اول نقطه قوت خود را پیدا کنید
✅ تحقیقات نشان میدهند که افرادی که #نقاط_قوت خود را میشناسند و مرتباً از آنها استفاده میکنند و روی آن کار میکنند در محیط کاری موفقتر هستند. وقتی به جای بهبود نقاط ضعف خود بر توسعه نقاط قوت خود تمرکز کنیم، رشد سریعتری را تجربه میکنیم. تیمهایی که بر نقاط قوت تمرکز میکنند و به کارمندان خود اجازه میدهند که از آنها استفاده کنند از لحاظ کاری به منفعت بیشتری دست پیدا میکنند.
✅ دانستن نقاط قوت به افزایش #خودآگاهی شما کمک میکند. این میتواند موجب قدردانی از خصوصیاتی باشد که قبلاً در خودتان کم ارزش جلوه دادهاید. افرادی که نقاط قوت خود را به خوبی درک میکنند، درک بهتری از ویژگیهای منحصر به فردشان دارند و اثر گذاری آنها بر روی تیم بیشتر است.
✅ افرادی که بر روی نقاط مثبت خود کار میکنند اعتماد به نفس آنها افزایش مییابد. وقتی نقاط قوت خود را میدانید و هر روز از آنها استفاده میکنید، احساس #توانایی و اطمینان خاطر بیشتری میکنید. در نتیجه خودتان را با دیگران مقایسه نمیکنید.
🔴 نقطه قوت
🔴 #The_strength
🔺علاقه مندی ها
🔻 #interests
🔺مهارت ها
🔻 #Skills
🔺ارزش آفرینی
🔻 #value_creation
🔺استعدادها
🔻Talents
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس
✅ خیلی از افراد تفاوت عزت نفس و #اعتماد_به_نفس را نمیدانند. درواقع بیشتر افراد فکر میکنند عزت نفس و اعتماد به نفس یکی هستند اما حقیقت این است که این دو با هم تفاوت زیادی دارند. ممکن است شما در یک سری مکان ها و در رابطه با توانایی های خاصی اعتماد به نفس داشته باشید اما عزت نفس شما در کل زندگی پایین باشد.
✅ #عزت_نفس یک احساس کلی و ریشه ای است. اما اعتماد به نفس اینطور نیست. عموما تقویت اعتماد به نفس آسان تر از عزت نفس است چرا که با داشتن تجربیات مثبت اعتماد به نفس افراد به سمت درست خود میرود؛ اما تقویت عزت نفس پایین به تلاش بیشتری نیاز دارد.
✅ جالب اینجاست که هردوی این احساسات روی همدیگر اثر می گذارند. درست است که تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس با هم زیاد است اما دو مفهوم غیر قابل جدا شدنی اند. عموما تاثیری که عزت نفس روی اعتماد به نفس میگذارد بزرگ تر است چرا که عزت نفس به #تصویر_ذهنی ما از خودمان بر میگردد و شامل موفقیت های جزئی ما در اتفاقات مختلف هم میشود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد تصمیم گیری مشارکتی
✅ #تصمیمگیری_گروهی (که همچنین به عنوان تصمیمگیری مشارکتی یا تصمیمگیری جمعی شناخته میشود) وضعیتی است که افراد بهطور جمعی از بین گزینههای موجود انتخاب میکنند. این تصمیم دیگر به هیچ فردی که عضو گروه است قابل انتساب نیست. #مشارکت در فرآیند تصمیم گیری و رضایت شغلی کارکنان از مورد توجه ترین موضوعات معاصر مدیریت و بویژه مدیریت رفتار سازمانی می باشد.
✅ #مشارکت چنانچه با انگیزه ارج نهادن به دانش واطلاعات، تجربه و تواناییهای کارکنان و توجه به شرایط تصمیم گیری و میزان بلوغ و پذیرش کارکنان نسبت به تصمیم مورد نظر همراه باشد، بر کاهش مقاومت در برابر تغییرات، کاهش تعارضات، افزایش کیفیت تصمیمات، بهبود روابط، افزایش کارآیی و اثر بخشی، ارتقاء سطح روحیه و رضایت شغلی کارکنان و در نتیجه بهره وری سازمان، موثر خواهد بود و رضایت از شغل نیز بر کاهش غیبت و کم کاری، انتقال و استعفا و همچنین افزایش تفاهم و همکاری گروهی و علاقمندی به شغل و #سازمان موثر است.
✅ چنانچه اجرای مدیریت مشارکتی و نظام های تشکیل دهنده آن با موفقیت همراه باشد، از مزایا و پیامدهای چون بهبود روابط انسانی بین مدیریت و کارکنان، تقویت انگیزش در کارکنان، بهبود گردش کار در سازمان، بروز خلاقیت و نوآوری، تقلیل هزینه های تولید کالا و خدمات، افزایش احساس تعلق سازمانی در کارکنان و همسو شدن هدف های آنان با هدف های سازمان و در نهایت افزایش #رضایت_مشتری و به دست آوردن سهم بیشتر در بازار برخوردار خواهد بود.
#Group_decision_making
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ افق زندگی و تعصبات زمانی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در کتابی با عنوان «تعصبات زمانی: نظریهای برای برنامهریزی منطقی و استمرار شخصی» فیلسوفی از دانشگاه نوتردام هلند با نام #مگان_سالیوان در ارتباط با مقوله تعصبات زمانی نظریه قابل توجهی ارائه می دهد.
✅ وی می گوید ما نسبت به زمان متعصب هستیم، به این معنی که #ترجیحات بیموردی در مورد زمان وقوع حوادث داریم. وی در این رابطه چند نوع تعصب را مطرح می کند:
▪تعصب نزدیک:
اگر شما «تعصب نزدیک» داشته باشید در این حالت ذرت بوداده را زمانی که فیلم هنوز شروع نشده، میخورید؛ با اینکه اگر منتظر بمانید، لذت بیشتری خواهید برد.
▪تعصب آینده:
اگر «تعصب آینده» داشته باشید از کار ناخوشایندی که فردا باید انجام دهید ناراحت هستید، با اینکه از یادآوری کاری به همان اندازه ناخوشایند که دیروز انجام دادهاید، ناراحت نخواهید شد.
▪تعصب ساختاری:
زمانی که «تعصب ساختاری» دارید ترجیح میدهید تجربیاتتان شکل زمانی مشخصی داشته باشند: تعطیلاتتان را طوری برنامهریزی میکنید که بهترین قسمت آن در پایان تعطیلی اتفاق بیفتد.
▪تعصب قریب الوقوع:
شاید بزرگترین خطای زمانی ما تعصب قریبالوقوع باشد. غنی اهمیت دادن بیش از اندازه به آنچه قرار است اتفاق بیفتد و توجه بسیار اندک به آینده. با این حال بیشتر اوقات این اتفاق میافتد که همانطور که اقتصاددانان میگویند ما ارزش چیزی را که قرار است اتفاق بدهد، بسیار نادیده میگیریم. این تعصب گریبان ما را در تصمیمات هر روزه میگیرد. هنگام برنامهریزی برای آینده دور خونسرد و منطقی عمل میکنیم، اما با نزدیک شدن وسوسهها کنترلمان را از دست میدهیم.
✅ #سالیوان اعتقاد دارد همه این تعصبات زمانی امری نادرست است. برای همین وی موضوع مهم «بیطرفی زمانی» را مطرح می نماید. بی طرفی زمانی یعنی نوعی عادت ذهنی که به گذشته، حال و آینده وزنی برابر میبخشد. در همین راستا او با بیان نکات مهم دو اصل تصمیمگیری منطقی به استدلالهای خود در بیطرفی زمانی میرسد:
▪#اصل_موفقیت:
بر اساس اصل #موفقیت، یک فرد منطقی ترجیح میدهد زندگیاش هر چه بهتر پیش رود؛
▪#اصل_غیراختیاری_بودن:
بر اساس اصل غیراختیاریبودن، ترجیحات یک شخص منطقی نسبت به تفاوتهای اتفاقی حساس نیست. #سالیوان معتقد است تعهد به منطقی بودن ما را نسبت به زمان بیطرفتر میکند و بیطرفیِ زمانی به ما کمک میکند تا درباره مشکلات روزمره بهتر فکر کنیم.
✅ اغلبِ ما بیشتر اوقات جای دیگری غیر از زمان حال حضور داریم. گذشته، حال، آینده؛ تاریخ، امسال، دهههای آینده. چطور باید در ذهنمان میان آنها تعادل برقرار کنیم؟ مدت زمان یک تجربه لمسشده بین دو تا سه ثانیه است؛ تقریباً به همان میزانی که طول میکشد. همه چیزهای پیش از آن متعلق به «خاطره» است و همه چیزهای بعدی «انتظار».
✅ اینکه زندگی ما در این پنجره کوچک و متحرک سپری میشود واقعیتی عجیب و تقریبا غیرقابلفهم است. کسانی که تمرینات مراقبه انجام میدهند تلاش میکنند ذهن خود را حین این کار استراحت دهند. بقیه ما شاید در بعضی لحظات خاص از زمان حال با موقعیت مشابهی مواجه شویم.
✅ برای مدیریت مناسب ذهن، روح، روان و رفتار در ارتباط با مقوله ی زمان باید ضمن کنار گذشتن تعصبات زمانی و گرفتاری در دام های افراطی تعصبات باید نسبت به مقوله ی #زمان در زندگی خود سه اصل مهم:
▪آموختن از گذشته،
▪زندگی کردن در حال و
▪برنامه ریزی برای آینده
را در نظر داشته باشیم. این مهم به ما کمک می کند ضمن بهره گیری حداکثری از زمان در اختیار خود از گذشته درس بگیریم اشتباهات قبلی خود را تکرار نکنیم و نسبت به افق پیش رو و آینده ی احتمالی که در پیش روی ماست خوش بین، هدفمند و دارای برنامه باشیم. زمان هرکسی از #ارزش خاصی برخوردار است.
✅ مهارتهای ضعیف #مدیریت_زمان میتواند مشکلات زیادی از جمله کمبود خواب، نارضایتی، مشکلات سلامتی و اضطراب را به همراه داشته باشد. داشتن زمان کم برای انجام وظایف شغلی میتواند هر کسی را مضطرب کند. مهارتهای مدیریت زمان (برنامهریزی، اولویت بندی کارها، تنظیم زمان خواب و دانلود برنامههای افزایش بهرهوری) میتوانند به بهبود بهرهوری از زمان کمک کنند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، شماره ۱۰۱۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ارزشیابی آموزشی فراگیران کرک پاتریک
✅ #الگوی_کرک_پاتریک به عنوان یک الگوی هدفگرا، با یک روش مدون و قابل تحلیل، افراد مجموعه را پس از آموزش ارزشیابی میکند و نتایج مثبتی را برای برنامهریزی آموزشی سازمان در پی دارد. در این الگو اثربخشی برنامههای آموزشی در چهار سطح واکنش، یادگیری، رفتار و نتیجه مورد بررسی قرار میگیرد.
✅ این مدل در سال ۱۹۵۲ میلادی توسط دونالد کرک پاتریک ارائه شد و سالها بعد مورد توجه نظریهپردازان #علم_مدیریت قرار گرفت. الگوی کرک پاتریک به عنوان یک الگوی هدفگرا، با یک روش مدون و قابل تحلیل، افراد مجموعه را پس از آموزش ارزشیابی میکند و نتایج مثبتی را برای برنامهریزی آموزشی سازمان در پی دارد. در این الگو اثربخشی برنامههای آموزشی در چهار سطح مورد بررسی قرار میگیرد:
واکنش، یادگیری، رفتار و نتیجه
#Kirkpatrick
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارزیابی اثربخشی دوره آموزشی با مدل کرک پاتریک
✅ #ارزیابی_اثربخشی_دوره_آموزشی با مدل کرک پاتریک تغییرات رفتاری حاصله از نتایج از آموزش را اندازه گیری میکند و چهار سطح دارد.
▪#سطح_عکس_العمل:
ارزیابی میزان رضایت فراگیران با ابزارهایی چون پرسشنامه، مشاهده و مصاحبه.
▪#سطح_یادگیری:
ارزیابی میزان کسب دانش، نگرش و مهارت فراگیران با سه ابزار قبلی و آزمون عملکردی.
▪#سطح_رفتار:
ارزیابی میزان بهبود رفتار در شغل و کاربری آموزش فراگرفته شده با پرسشنامه، مشاهده و مصاحبه.
▪#سطح_نتایج:
ارزیابی نتایج و منافع کسب شده برای سازمان توسط فراگیران با ابزار ارزیابی عملکرد.
✅ در این سطح #یادگیری_کارکنان در سه سطح ارزیابی میشود:
▪ارزیابی بلافاصله بعد از اتمام دوره آموزشی
▪ارزیابی مدتی پس از برگزاری دوره آموزشی
▪ارزیابی از طریق نمایش عملکرد در محیط شبیهسازی شده
#Donald_Kirkpatrick
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل کوچینگ مشارکتی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modirya
✍ مدل کوچینگ مشارکتی
#رویکرد_مشارکتی، از «کوچینگ مشارکتی – مهارتهای جدیدی برای کوچها بهسوی موفقیت»میآید که توسط لورا ویتورث، کارن و هنری کیمزی هاوس و فیلیپ سانداول، ارائهشده است که نگاه متفاوتی داشتهاند بر همان مدل دوستداشتنی “GROW” که همگی آن را میشناسیم.
🔴 (الف) چهاراصل سنگ بنا
این چهاراصل بنای اساسی کوچینگ مشارکتی را تشکیل میدهند:
✅ #مدل_کوچینگ_مشارکتی
▪مراجع بهطور طبیعی #خلاق، کاردان و کامل است
این رویکرد از باوری میآید که معتقد است مراجع خود پاسخ را دارد و یا اینکه میتواند پاسخ را بیابد، اگر سؤالات صحیحی از او پرسیده شود.
▪#دستور_کار یا دستور جلسه از طرف مراجع ارائه میشود
این بدان معناست که روابط کوچ / مراجع متمرکز برگرفتن نتایجی است که مراجع میخواهد، نه آنچه کوچ یا هر شخص دیگری فکر میکند که برای مراجع بهترین است.
▪#کوچ در لحظه حضور کامل دارد
“حضور کامل در لحظه” به این معنی است که آنها با هر مسئلهای که در هرلحظه به وجود میآید سروکار دارند و میدانند آنچه در هر زمان رخ میدهد.
▪#کوچینگ_مشارکتی کل زندگی مراجع را تحتالشعاع قرار میدهد
ازآنجاکه ما انسان هستیم و ماشین نیستیم که فقط وظیفه خاصی را انجام دهد، غالباً نمیتوانیم جنبههای مختلف زندگی خود را در جعبههای کوچک، مرتباً تفکیک یا تقسیم کنیم.
🔴 (ب) مشارکت طراحیشده (دربرگیرنده اصول و زمینهها)
#مشارکت_طراحی_شده مانند ظرفی است که کوچ و مراجع آن را باهم میسازند و کوچینگ در آن جای میگیرد. هر “مشارکت طراحیشده” مختص کوچ و مراجع خواهد بود و امکان جابجایی و تغییر در آن با توجه به نیازهای خاص مراجع و روابط کوچینگی وجود دارد. طراحی این همکاری معمولاً در طول “جلسه اکتشاف (اولین جلسه جهت آشنایی)” صورت میگیرد، جایی که مراجع و کوچ صریحاً در مورد چگونگی همکاری با یکدیگر و توافقهایی که باید وجود داشته باشد، صحبت میکنند تا این رابطه در حد امکان، مؤثر و مطابق با نیازهای مراجع طراحی شود.
🔴 (ج) پنج شرط زمینهای
#مدل_کوچینگ_مشارکتی که تمرکز بر مراجع و رضایتش دارد از طریق ایجاد تعادل و طراحی فرآیند موردنیاز برای حصول نتیجه؛ حاوی پنج شرط زمینهای است که در شکل آن را شبیه ستارهای پنج پر میبینیم: گوش دادن، کنجکاوی، شهود، خود مدیریتی و پیشبرد اقدامات یا تعمیق یادگیری. این شروط به همراه پارامترهای “مشارکت طراحیشده” به ایجاد زمینهای که کوچینگ در آن شکوفا میشود، کمک میکنند.
✅ #گوش_دادن
به نظر کاملاً واضح میرسد که یک کوچ باید به حرف مراجع گوش دهد، بااینوجود روشهای زیادی برای گوش دادن به اشخاص و در چندین سطح مختلف، وجود دارد.
✅ #کنجکاوی
یکی از کارهای اصلی کوچ، کنجکاو بودن و پرسیدن سؤالاتی برانگیزاننده، با انتهای باز و فریبنده است که بدون هل دادن مراجع به سمت نتیجهای از پیش تعیینشده، او را دعوت به نگاه به جهاتی دیگر میکند. این سؤالات جهت ده نیستند و کوچ نیز به پاسخی که دریافت میکند دل نمیبندد.
✅ #شهود
شهود یا حس ششم ما، درصورتیکه آن را پرورش دهیم، تقویت کنیم و یاد بگیریم که به آن گوش دهیم؛ چیزهایی درباره محیط اطرافمان به ما میگوید که حسهای بینایی، شنوایی، بویایی، چشایی و لامسه نمیتوانند به ما بگویند.
✅ #خودمدیریتی
برای اینکه کوچ دستور کار مراجع را در اولویت کار خود قرار دهد، باید بتواند “مسائل خود” را به طرق مختلف و بهطور مؤثر مدیریت کند. این میتواند شامل داشتن ذهنی باز هنگام برخورد با چیزی که نسبت به آن احساسات شخصی دارد باشد تا عجله نکردن برای “پاسخ دادن” یا نجات مراجع در “هنگام گیر افتادن” و همچنین در نظر داشتن اینکه پاسخ کوچ ممکن است پاسخ درستی برای مراجع نباشد.
✅ #تعمیق_یادگیری
یکی از مواردی که سفر کوچینگ را از سایر موارد مشابه متمایز میکند، تمرکز بر عملکرد مراجع است. مراجعین باهدف جلو رفتن در زندگی خود به کوچینگ روی میآورند، به همین دلیل است که “پیش بردن اقدامات” یک ویژگی اصلی در سفر کوچینگ است.
🔴 (د) اصول (مرکز ستاره)
▪#رضایت
تعریف هر شخص ازآنچه رضایت نام دارد، منحصر به خود او و کاملاً شخصی است. نیازی نیست رضایت یک هدف بلندمدت باشد یا یک رویای دستنیافتنی در آینده.
▪#تعادل
ازآنجاکه زندگی همیشه درحرکت است، تعادل یک مفهوم پویاست.
▪#فرآیند/جریان
ما همیشه در دل جریان زندگی خود هستیم. گاهی اوقات زیبا، دلپذیر و روان به نظر میرسد و گاهی در گلولای گیر میکند.
🔺منبع: Crowe Associates Ltd
🔻ترجمه: انوشه نهاوندی، الهام مظاهری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل چهار سطحی مشارکت کارکنان
✅ در مدل #مشارکت_کارکنان چهار سطح وجود دارد. این سلسله مراتب چهار سطحی بر اساس چهار نوع نیاز توسعه عملکرد کارکنان است:
▪رشد
▪کارتیمی
▪فردی
▪اساسی
✅ برآوردن #نیازها در سه سطح اساسی، محیطی از #اعتماد و حمایت در سازمان ایجاد میکند که مدیران و کارکنان را قادر میسازد تا از بالاترین سطح یعنی رشد شخصی، بیشترین بهره را ببرند. این سطوح نقشه راهی را برای مدیران فراهم میکنند تا بر اساس سطح قبلی، با ایجاد انگیزه و توسعه اعضای تیم خود، عملکرد اعضای تیم را بهبود بخشند.
✅ نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که این سطوح، نشان دهنده فازها نیستند. مدیران سطح اول را “تمام” نمیکنند تا به سطح دوم بروند. آنها باید #اطمینان حاصل کنند که کارکنان میدانند از آنها چه انتظاری میرود و ابزارهای لازم برای انجام کارِ خود را در اختیار دارند و در عین حال نیازهای سطوح دوم، سوم و چهارم را برآورده میکنند.
🔴 #مدیران باید با اعضای تیم خود، نیازها و موانع را به طور مداوم شناسایی کنند و در حالت ایده آل، قبل از اینکه چالشها مانع عملکرد کارکنانشان شود، اقدام کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مشارکت کسب و کار پاتریک کرک
#Donald_Kirkpatrick
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مشارکت کسب و کار پاتریک کرک #Donald_Kirkpatrick #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدی
✍ مدل مشارکت کسب و کار پاتریک کرک
✅ #مدل_مشارکت_کسب_و_کار_کرک_پاتریک مدل ساده ای است که درک مفاهیم نهفته در آن، آسان و مراحل آن واضح است. هدف از طراحی این مدل این است که مدیران ارشد به آموزش های سازمانی صرفاً به عنوان یک اقدام منفعل و منزوی نگاه نکنند، بلکه فرایند آموزش سازمانی را به عنوان شریک کسب و کار سازمان خود بدانند. این مدل 7 مرحله دارد که به شرح جدول می باشد:
✅ این #مدل با فردی آغاز می شود که برای یک مشکل تجاری، به مسئول آموزش تقاضای کمک می کند. متأسفانه این پیام به ندرت در قالب پیامی واضح مطرح می شود که مثلاً “ما نیاز داریم فروش خود را در شش ماه آینده 15 درصد افزایش دهیم. آیا شما (متولیان آموزش و توسعه) فکر می کنید که می توانید ما را در انجام این امر، یاری کنید؟”
✅ یا “ما می خواهیم میزان افزایش حفظ و نگهداری کارمندانی را که دارای پتانسیل زیادی هستند، 25 درصد افزایش دهیم. آیا برنامه #آموزشی وجود دارد که بتواند در تحقق این امر، ما را یاری کند؟”
✅ در عوض اینگونه می شنوید: “ما آموزش های نوین فروش نیاز داریم. برای این منظور برنامه آموزشی دارید؟ یا لطفا یک برنامه #رهبری برای مدیران سطح متوسط ما ترتیب دهید.” البته بدتر از آن، این است که اصلاً از شما چیزی نپرسند. تعهد برای کار کردن با یکدیگر، در واقع قبل از درخواست کمک، شروع می شود. در واقع اصل موضوع این است که چگونه کسب و کار و آموزش بر یکدیگر اثر متقابل دارند.
✅ #تعهد، با ایجاد رابطه ای به منظور شنیدن و درک نیازهای کلی و همسوی مشتریان و مخاطبین با مأموریت های کسب و کار (سازمان) آغاز می شود و شما اعتماد مدیران اجرایی را جلب می کنید که مسئولیت استخراج درخواست های واقعی را دارید. این مرحله مقدماتی ممکن است نیازمند این باشد که شما تمام تلاشتان را بکار ببندید تا هرطور که شده بزرگترین مشکلات، نیازها و فرصت های تجاری شرکت خود را بشناسید.
✅ این کار همچنین مستلزم #آگاهی شما است و باید از نقش متخصص یادگیری به عنوان وسیله ای برای حمایت از پیشگامان اصلی کسب و کار استفاده کنید تا کسب و کار به سود و بهره وری بیشتری برسانید. بنابراین رهبر آموزش سازمان می بایست نقش اثربخشی را ایفا کند و با رهبران کسب و کار تعامل کند تا مطمئن باشند که شما به عنوان یک شریک کسب و کار، جهت رفع نیازهای تجاری سازمان اقدامات لازم را انجام می دهید.
🔴 بنابراین؛
▪کار با #رهبران_تجاری و اصلی سازمان را با نشان دادن جایگاه آموزش به عنوان شریک کسب و کار آغاز کنید.
▪ایجاد یک اتحاد قدرتمند از رهبران #کسب_و_کار در قالب شورای آموزش یا تیم مشاوره آموزشی که متشکل از افرادی از حوزه های مختلف سازمان و آموزش باشد را مورد توجه ویژه قرار دهید.
▪#برنامه_آموزشی_سازمان باید منبعث از مأموریت ها و ارزش های اصلی سازمان باشد و از طریق چنین سند استراتژی (سند استراتژیک آموزش و توسعه منابع انسانی) در کسب و کار سازمان نفوذ کنید.
#Donald_Kirkpatrick
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل زیرساخت های تجارت مشارکتی در سازمان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل زیرساخت های تجارت مشارکتی در سازمان #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.mod
✍ مدل زیرساخت های تجارت مشارکتی در سازمان
✅ امروزه مبحث #تجارت_مشارکتی به عنوان یکی از مهمترین مسائل و دانش روز مطرح میشود. این دغدغه بنیادین کشورهای توسعه نیافته و یا در حال توسعه استی زیرا اینگونه کشورها میدانند با کوچکترین کوتاهی در این زمینه، به زودی به طور کامل از میدان تجارت جهانی کنار میروند. همین بهره اندک خود را نیز به کشورهای توسعه یافته صنعتی که با این تجارت نوین همگام شده اند، خواهند سپرد. در تجارت مشارکتی بر خلاف تجارت سنتی که همیشه سعی بر از دور خارج کردن دیگر همکاران بوده، برای موفقیت آنها سعی و تلاش میگردد. زیرا موفقیت آنها ضامن موفقبت بالاسریها و شکست آنهانیز باعث شکست بالاسریها میگردد.
✅ به همین دلیل در این سیستم باید کوشش کنید زیر مجموعههای خود را به #موفقیت برسانید. این شیوه ضامن موفقیت کسبوکار است. در مدیریت بازرگانی عصر حاضر، روش تجارت سنتی پاسخگوی رشد سریع فناوری، افزایش تولید و تقاضا نیست. زیرا روشهای مبتی بر کاغذ، متضمن تاخیرها و هزینههای فراوان بوده است. فواصل جغرافیایی زیاد، تفاوت زبانها و فرهنگها، اتلاف زمان از موانع گسترش و نیز عدم کارایی تجارت سنتی هستند.
✅ از این رو دست اندرکاران #تجارت_بین_المللی در سطح سازمان ملل، بانک جهانی و … با هدف افزایش بهرهوری و کارایی، کاهش هزینههای مالی، زمانی و … به فکر استاندارد کردن روشهای بازرگانی با استفاده از رایانهها و شبکههای مخابراتی و ارتباطی افتادند. بدین ترتیب مفهوم تجارت مشارکتی شکل گرفت. از طرفی تعامل بین مشتریان و پیماکاران و تامین کنندگان مسالهای بسیار زمانبر و پر هزینه است. تنها با بهرهگیری از ابزارهای مناسب، انعطاف پذیری و قابلیت ارتقا در قالب یک سیستم یکپارچه ضرورت یافته به طوری که محصول نهایی باید قابلیت فعالیت در فضای تجارت مشارکتی را داشته باشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل اقتصاد مشارکتی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiry
مدل اقتصاد مشارکتی
✍ #نوید_ادریس
✅ اگر بخواهیم #فرهنگ_مشارکتی دیر باز ایران را در تلفیق در اقتصاد ساختاریافته جدید ادغام کنیم و مسبب ارتقای اقتصاد کلان کشورمان بشویم می توانیم از اقتصاد مشارکتی استفاده نماییم؛ بزارید شروع تعریفم را از مفهوم اقتصاد اشتراکی با این جمله شروع می کنم: #امام_علی (ع) می فرمایند: از حقوق واجب خدا بر بندگان ، خیرخواهی به اندازه توان ، و یاری كردن یكدیگر برای برپایی حق در میان خود است.نهج البلاغه ، خطبه ۲۱۶
✅ امروز اگر بخواهیم #پیشرفت_اقتصادی داشته باشیم باید از مفاهیم جدید با تلفیق فرهنگمان که خود می تواند پیشتازی اقتصادی داشته باشد استفاده نماییم، مفاهیمی همچون اقتصاد مردمی مبتنی بر بهره وری حداکثری بر پایه اقتصاد مقاومتی، که برای تحقق این اتفاق باید قوانینی بروز و مفاهیم اقتصادی خود را مبنی بر انقلاب صنعتی چهارم یا همان اقتصاد دیجیتالی توسعه بدهیم و چون در این دهه می باشیم می توانیم به راحتی اقتصاد اشتراکی را برای تحقق اقتصاد مردمی مورد استفاده قرار داد. بعدا در باره انقلاب صنعتی چهارم به مفصل خواهم پرداخت.
🔴 اقتصاد مردمی
در #اقتصاد_اشتراكی، مالكیت جای خود را به جهت استفاده به اشتراک می گذارند ، معنای فرهنگ و کلمه فروشندگان به ارائه دهندگان و همچنین فرهنگ و کلمه خریداران به كاربران جایگزین می شوند ، نکته قابل توجه این است که سرمایه اجتماعی به اندازه سرمایه بازار مهم می شود ، مصرف گرایی جایگزین پیشرفت عادلانه می شود و شاخص های كیفیت زندگی از تولید ناخالص ملی مهم تر می شوند و این یعنی پایداری؛ در حقیقت اقتصاد اشتراكی می تواند به اقتصاد دایره ای تبدیل شود كه در آن كالاها و خدمات در بین چندین کاربر توزیع می شود و تاثیر مخرب مصرف بر محیط زیست بطور چشمگیری كاهش می دهد.
🔴 الزامات محقق شدن اقتصاد اشتراکی:
1⃣ #فناوری_پیشرفته
از آنجا که اعتماد نیروی محرکه اقتصاد مشترک است ، فناوری باید به مردم اجازه دهد اطلاعات شفاف و به روز در مورد وام دهنده(خدمت دهنده) و وام گیرنده(خدمت گیرنده) را به دست آورند. بدون آن ، سیستم خراب و معیوب عمل می کند.
2⃣ #کیفیت_بالای_محصولات
تولیدکنندگان باید کالاهای کمتری تولید کنند که دوام و جذابیت بیشتری داشته باشد. یک محصول مشترک باید با در نظر گرفتن "مالکیت چندگانه" ایجاد شود تا بسیاری از مردم بتوانند از آن به طور کامل استفاده کنند. این امر می تواند هزینه تولید و قیمت ها را نیز افزایش دهد.
3⃣ #ارزش_های_والای_اخلاقی
برای اینکه افراد غریبه وارد آپارتمان شما شوند و به آنها اتومبیل قرض دهید ، وسایل مورد نیاز خود را به آنها بدهید (نه فقط بفروشید) ، حتی مهارت ها و توانایی خود را در اختیار دیگران قرار دهید و ... ، اولین گام پیروی از فرامین اللهی و دینی باید اتفاق بیوفتد و مردم باید بر طرز فکر حریصانه خود غلبه کنند. آنها باید فلسفه غیر مصرف گرایی را بپذیرند و در فرصت های جدید برای خودشان باز کنند ، که شاید به درآمد آنها اضافه نکند ، اما باعث بشود افق فکری آنها را گسترش یابد و این ارزش انسان بودن است
🔴 ویژگی های اصلی مدل تجاری اقتصاد اشتراکی عبارتند از:
▪پلتفرم:
یک پلتفرم مالکان و جویندگان را گرد هم آورده و کلیه فرایندهای بین آنها را تسهیل می کند
▪دسترسی به جای مالکیت:
متقاضی به جای خریدن یک دارایی، آن را از شخص دیگری اجاره می کند
▪پلتفرم خود هیچ یک از دارایی های ارائه شده را در اختیار ندارد:
استارتاپ Airbnb یک اتاق ندارد، استارتاپ Zipcar حتی یک ماشین ندارد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل زنجیره ارزش اقتصاد مشارکتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل زنجیره ارزش اقتصاد مشارکتی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.c
✍ مدل زنجیره ارزش اقتصاد مشارکتی
🔴 کارهای اجرایی مؤثر در اقتصاد اشتراکی:
1⃣ فرهنگ اعتماد را توسعه دهید
از آنجا که #اقتصاد_اشتراکی بر اساس اعتماد بین شرکت کنندگان و بین فراهم آورندگان است، نصب مکانیزمی مانند نظر دادن و رتبه بندی در پلتفرم بسیار مهم است، همچنین در زمان سواستفاده مکانیسم پشتیبانی و تنبیه باید استفاده شود.
2⃣ روند معاملات روان
به عنوان مثال هم اکنون می توان از طریق Airbnb اتاقی را روی تلفن همراه رزرو کرد و این هم هزینه تراکنش و هم زمان را کاهش می دهد.
3⃣ تعامل مداوم کاربران
برای حفظ مقیاس مشخصی از تقاضا و عرضه، ارائه تبلیغات ضروری است: به عنوان مثال Airbnbبه منظور ایجاد وفاداری مشتری ، کدهای تبلیغاتی را به کاربران ارائه می دهد (به طوری که دیگر نیازی به جلب مجدد مشتری هر شش ماه ندارید)
🔴 ساختار جذاب مورد استفاده اقتصاد اشتراکی:
1⃣ مصرف هوشمند
(مانند: اشتراک، حمایت متقابل، همبستگی).
2⃣ زنجیره تامین و تولید
(مانند: کشاورزی محلی، زنجیره های تامین کوتاه مدت).
3⃣ یادگیری مادام العمر و خودآموزی
(مانند: اشتراک دانش).
4⃣ تأمین مالی مشترک
(مانند: وام های نظیر به نظیر، سرمایه گذاری جمعی).
5⃣ اصلاحات مشارکتی جمعی
(مانند: فناوری مدنی، انتخابات مشارکتی).
6⃣ فرهنگ سازنده
(مانند: اشتراک دانش، مشارکت آزمایشگاه ها، مشارکت در تعمیر).
7⃣ فضاهای زندگی و شهرهای مشترک
(مانند: محل اقامت مشترک، باغ های مشترک، تحرک مشترک، همکاری مشترک).
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ذینعفان و ذیربطان روابط عمومی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ ذینعفان و ذیربطان روابط عمومی
✅ امروزه #نقش_روابط_عمومی_ها در کمک به تصمیم گیری های مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقشی قابل توجه است. نقش روابط عمومی به عنوان ابزار مدیریتی برای فعالیتهای حرفه ای، علمی و الکترونیکی، از مشخصه های جدید روابط عمومی در عصر ارتباطات است.
✅ بنابراین، از نقاط برجسته و ممتاز در مدیریت استراتژیک، تأکید بر محیط برون سازمانی و حتی جهانی است و در واقع، منظور از وظایف استراتژیک #روابط_عمومی، دخالت در روند تصمیم گیری سازمان است.
🔴 وظایف روابط عمومی
✅ اهمیت #جایگاه_روابط_عمومی در عصر ارتباطات و در دورانی که اطلاعرسانی در همه عرصهها پیشتاز است، دو چندان شده است به گونه ای که موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوامشان در عرصهها و فعالیت های تخصصی به عملکرد روابط عمومیهای آنها وابسته است.
✅ #روابط_عمومی مدون و برنامه ریزی شده یکی از ابزارهای قوی مدیریت افکار است، روابط عمومی به عنوان اصلی ترین حلقه ارتباط بین مدیران و کارکنان، مسئولیت خطیری در فرآیند دسترسی مدیران و افکار جمعی کارکنان دارند به همین دلیل توجه ویژه به روابط عمومی، به عنوان نهادی که می تواند به صورت نظام مند، برنامه ریزی شده و سنجیده در جهت ایجاد، حفظ و گسترش تعامل و تفاهم مدیران با کارکنان اقدام کند، بسیار حائز اهمیت است.
✅ آنچه اهمیت دارد این است که کار روابط عمومی تسهیل و خدمت به مدیریت است نه مدیر. برای آنکه محور اساسی کار روابط عمومی کسب منافع برای کل سازمان است نه برای شخصی که در رأس هرم سازمانی قرار گرفته است. بنابراین باید به روابط عمومی و کارکردهای آن، بهتر و منطقی تر نگاه کرد. در این صورت است که روابط عمومی میتواند در #سازمان_موفق عمل کند.
✅ نظام های تعاونی نمی توانند نسبت به تحولات ارتباطی، اجتماعی و اقتصادی بی تفاوت باشد و رشد تعاونی ها نیز در گرو راهکار هایی است که یکی از این راهکارها حضوری موثر و توانمند در جوامع اطلاعاتی و دسترسی به حجم وسیعی از این #اطلاعات است. این دسترسی در قالب روابط عمومی ها و ابزارهای ارتباطی امکان پذیر است که می تواند به شکلی جامع این حضور را برجسته سازد. اما چگونگی این حضور نیز بدون داشتن پشتوانه های علمی محقق نخواهد شد.
✅ بهرحال نگاه حاضر به روابط عمومی و جایگاه #روابط_عمومی در کشور با اجرایی شدن این توجهات میتواند گامهای بلندی را در حرکت روبه رشد نظام ارتباطی و روابط عمومی درکشور بردارد و این حرفه و فن تخصصی را در جایگاه و مرتبه و منزلت واقعی خویش قرار دهد. در واقع میتوان گفت روزملی ارتباطات و روابط عمومی میتواند نقطه عطفی را در توسعه و تحول واحدهای روابط عمومی در ایران ایجاد کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar