امام علی علیه السلام:
خوراک را با دیگری بخور و بر این کار بخیل مباش روزی هیچ کس را تو نمی دهی اما خدا با این کار مزد فراوان به تو خواهد داد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۸)
🔸 این علاقه با همهی خوبیاش میتواند بستر آسانی برای گرفتاری و آلودگی ای خاص خود را دارد که اجتناب ناپذیر است. کسی که میخواهد از بُعد عاطفی و احساسی رشد کند و به کمال برسد، باید درد فراق و دلتنگی را تحمل کند و بر تلخی آن صبر کند. تحمل فراق و صبر بر دلتنگیها شرط لازم و غیرقابل اغماض برای رشد عاطفی و احساسی است. نمیشود لذت عشق را چشید ولی تلخی هجران را نچشید.
🔻 درد عشقی کشیدهام که مپرس
زهر هجری چشیدهام که مپرس!
🔹 عاشق شدن و دوست داشتن، لزوماً به معنای واصل شدن و رسیدن به معشوق نیست. گاه خدا عشق را برای کسی تجویز میکند و آن را بر دلش نازل میکند، بدون اینکه وصالی برایش مقدّر کرده باشد و صرفاً تحمل درد فراق و دلتنگی را برای او میپسندد. زیرا تنها چیزی که دل او اکنون برای سیر در جادهی عشق نیاز دارد، چند واحد فراق و دلتنگی است.
💠 گاه باید عاشق شد، ولی نباید عشق را ابراز کرد. باید آن را در دل پنهان کرد و با دردش سوخت و ساخت. در چنین شرایطی اگر عاشق تاب بیاورد و به زیبایی با درد عشق بسوزد و بسازد و دم نزند، دلش رشد میکند و به خدای عشق نزدیکتر میشود و دلش برای عشق حقیقی آمادهتر میشود. اما اگر بیتابی کند و برای به چنگ آوردن معشوق و وصال او، خود را به آب و آتش بزند، علاوه بر اینکه دل و عشقش را تلف میکند و مانع رشدش میشود، به معشوق هم نمیرسد و از دو جهت زیان میکند؛ خَسِرَ الدنیا و الاخرة!
🔻از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نقل شده: «هر کس که عاشق شود ولی عشقش را ابراز نکند و آن را در دلش پنهان دارد و پا از مسیر عفت بیرون نگذارد و در آن حال بمیرد، شهید است.
🔻امیرالمؤمنین علی علیهالسلام میفرماید: صبر دو گونه است؛ صبر بر آنچه بدت میآید و صبر بر آنچه دوستش داری.
🔹 گاه خدا دل انسان را به محبتی مبتلا میکند و از او انتظار دارد بر این محبت و علاقه صبر کند و برای رسیدن به محبوبش خودش را به آب و آتش نزند و اگر دوستی با محبوب به صورت طبیعی و هموار فراهم نشد، از آن چشم بپوشد و با صبر بر درد فراق، دلش را جلا بدهد و روحش را تربیت کند و برای کارهای بزرگتر آماده کند.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#عرفان
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
📲فهرست هشتک ها برای دسترسی آسان و جتسجوی مسائل مرتبط کانال تأملات طلبگی:
#حدیث #مذهبی #سیاسی
#انقلاب_اسلامی #ولایت #رهبری
#نبوت #امامت #حکومت_اسلامی
#تبلیغ #عقاید #کلام #فلسفه
#فلسفه_دین #علوم_انسانی
#تصوف #عرفان #مرجعیت
#جامعه_شناسی #اعجاز #قرآن
#منطق #مستند #معرفی_فیلم
#معرفی_مقاله #معرفی_کتاب
#مناظره #نماهنگ #جعلیات #اخبار_جعلی #نقد_مشهورات #تاریخ #نقد_حوزه #لباس_روحانیت #روحانیت #تحول #موسیقی #همجنسگرایی #عقد_موقت
#فقه #اصول #فقه_سنتی
#اخلاق #رجال #هنر #مقتل_شناسی
#آسیب_شناسی_دینی #اهل_سنت #مسیحیت
#مصاحبه #شعر #استوری #دکلمه
#دکتر_دینانی #دکتر_عبدالکریمی #دکتر_سروش #دکتر_ملکیان #دکتر_شریعتی #دکتر_نراقی
#شهید_مطهری #شهید_بهشتی #آیت_الله_مصباح #محسن_کدیور
#سید_کمال_حیدری #استاد_خسروپناه
#طنز #نظرات_کاربران #تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
ای مردم خودتان ادب کردن خویش را بر عهده گیرید و نفس را از عادت های هلاکت بار بازگردانید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍نظم نوین حوزه (۳)
🔹در نظام سنتی روحانیت ، تنها منبع درآمد روحانیان شهریه و از محل وجوهات شرعی و موقوفات مذهبی بود . اما آیت الله خامنه ای از بودجه ی دولت، نظام بیمه ی درمانی طلاب را بنیان نهاد و شهرک هایی چون شهرک مهدیه در حومه ی قم را برای اسکان طلاب توسعه داد. از سوی دیگر، درآمد هر طلبه از شهریه یا حق منبر گاه گاهی فراتر رفت . صدها نهاد حوزوی به بهانه ی آموزش، پژوهش یا امور دیگر منبع درآمد مهم تری برای طلاب به شمار میروند.
🔸پوشیدن لباس روحانیت (عمامه، عبا، قبا و نعلین ، ) تا پیش از این دوره، امری بود یک سر دل به خواهی هر طلبه ی حوزه ی علمیه، در هر جایی که می خواست، هر زمانی و با هر میزانی از تحصیلات حوزوی، عمامه به سر می گذاشت. آیت الله خامنه ای کوشید از طریق مرکز مدیریت حوزه ی علمیه قم فرآیند پوشش لباس روحانیت را نظام مند کند. از سوی دیگر، تا پیش از انقلاب ایران سابقه ای مشهود برای خلع لباس روحانیت نمیتوان یافت . به واقع، هیچ مرجع رسمی در حوزه ی علمیه برای تشخیص صلاحیت پوشش لباس روحانیت وجود نداشت.
🔻پس از انقلاب ایران، آیت الله خمینی به روحانیان مخالف خود لقب "آخوند درباری" و "روحانی نما " داد و از طریق نیروهای نظامی، کمیته ی انقلاب اسلامی، دستگاه قضایی و سپس دادگاه ویژه روحانیت ، امکان قانونی خلع لباس روحانیان مخالف را فراهم آورد. اکنون مرجع رسمی خلع لباس روحانیان، دادگاه ویژه روحانیت است.
#روحانیت
#جامعه_شناسی
#رهبری
#حکومت_اسلامی
#نقد_حوزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔰توان رجالی محقق خویی و نقدی بر معجم رجال الحدیث
💠محقق خویی بی شک یکی از موثرترین علمای عصر حاضر شیعه است. ایشان در انواع علوم اسلامی تالیفات داشته و کمتر بزرگی از معاصرین پیدا می شود که شاگردی درس ایشان را نکرده باشد. همچنین مبانی مختلف فقهی و اصولی و رجالی این مرد بزرگوار بحث های مختلفی را به چالش کشیده است.
🔸محقق خویی کتاب معروفی در علم رجال دارند به نام معجم رجال الحدیث. آیت الله حسینی قزوینی ( که به گفته خودشان یکی از دو متخصص علم رجال شیعه هستند ) در مورد این کتاب و قدرت رجالی مولف آن اینگونه می فرمایند:
آقای خویی مردي اصولی و فقیهی تمام عيار بود و رجال را ايشان در اواخر عمرشان نوشتند. با اين كه كتاب ايشان كامل ترين و جامع ترين كتاب رجالی شيعه است؛ ولی مملو از اشتباه و اغلاط است. علتش هم اين است كه آقای خویی در رجال به آن اندازه كه در فقه و اصول مسلط بود، مسلط نبود. و روی عللي لُجنه اي درست كردند و خود ايشان هم تقريباً نظارتی داشتند نه نظارت كامل. اين كتاب معجم الرجال آمد بيرون، با اين كه كامل ترين و جامع ترين كتاب رجالی شيعه است؛ يعني آبرو براي شيعه است؛ ولي با اين حال نه آقای خویی مرد رجال بود و نه كتاب رجالی ايشان كتاب رجالی است. و با همه نقايصش حرف اول را در علم رجال می زند.
فقه مقارن: 86/08/21
http://lib.eshia.ir/11138/1/285
#رجال
#محقق_خویی
#حسینی_قزوینی
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هر لحظهای که بر انسان بگذرد و به یاد خدا نباشد قیامت حسرتش را خواهد خورد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ مصادیقی از تاریخمندی در نبی و متن مقدس/ دکتر عبدالکریمی
🔹تکیه بر حیث تاریخی و تاریخمندی بشر و تأکید بر تعلق وی به یک وضعیت تاریخی- فرهنگی خاص به معنای نشان دادن محدودیت های ذاتی بشری و به معنای نشان دادن این حقیقت بسیار ساده است که بشر موجودی همه زمانی و همه مکانی، یعنی خدا نیست. به همین دلیل، فهم وی همواره در وضعیتی معین، یعنی از منظری معین و در چارچوب افق هایی معین و متکی بر مجموعه ای از پیش فهم ها و پیش داوری های آشکار و پنهان رخ میدهد.
🔸حال اگر آیاتی چون «أنا بشر مثلکم» وجه بشری نبی را جدی بگیریم که گریزی نیز جز آن نداریم نتیجه آن صرفا این امر ساده نیست که نبی همچون دیگر انسان ها تغذیه می کرد، می نوشید یا صاحب فرزند می شد، بلکه تمام اوصاف ضروری نحوه هستی انسانی، از جمله حيث تاریخی بشر، نیز بر نحوه هستی وی صادق است.
🔻بدین ترتیب، با توجه به حیث تاریخی نبی، نحوه هستی او و هر آنچه با این نحوه هستی ارتباط دارد، یعنی همه فهم ها، تفسيرها، کنش ها و رفتارهای او، از جمله وحی و متن مقدس که با وی نسبتی دارند، متأثر از زبان، جامعه، فرهنگ و سنت تاریخی ای است که وی در آن رشد و نمو داشته است.
برای نمونه ادعای عیسی، در خصوص قریب الوقوع بودن پادشاهی خداوند بر روی زمین، ادعایی است که صرفا بر اساس سنت تفکر آخرالزمانی یهودیان، که عیسی در آن تربیت یافته بود، قابل فهم است و به این معناست که عیسی در بسیاری از مفروضات و صور تفکر زمانه خویش با جامعه یهودی شریک و به بیان صحیح تر، وام دار جامعه خود و سنن فکری آن بوده است. البته این حقیقتی است که در خود کتب مقدس
نیز کاملا بین و آشکار است.
برای مثال، این که قرآن به زبان عربی است و در آن از بت هایی چون لات و عزی (بت های اعراب) و نه فرضا از ویشنو و شیوا
بت هندیان) یا از حیواناتی چون گاو و شتر و نه فرضا از پاندا و پلاتیپوس؛ یا از پدیده ای به نام ظهار (رسم اعراب، و فقط اعراب، مبنی بر اینکه مردی به زنش بگوید «تو همچون مادرم بر من حرامی» و بر اساس همین جمله در روابط زناشویی به زنش پشت کند) سخن گفته شده است، به خوبی رابطه زبان، فرهنگ، جغرافيا، وسنت تاریخی نبی با متن مقدس را نشان می دهد.
#دکتر_عبدالکریمی
#قرآن
#نبوت
#فلسفه_دین
#جامعه_شناسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi