✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تاثیرگذاری بر مردم با سخن نرم و برخورد نیکو
🔹 #نگاه_تربیتی_اسلام در ابعاد فردی و اجتماعی بسیار مهم و کارساز است، که بر اساس همین ابعاد تربیتی #اسلام است که فضائلی مانند #ايثار، #بخشش، #سخاوت، #شجاعت، #عفت، #حلم، #كظم_غيظ، #خوش_خلقی، #تواضع، #عفو، #انصاف و... در ابعاد فردی و اجتماعی نمایان میشود.
🔹یکی از مهمترین محرکهای ایجاد این فضائل در اجتماع، دستور تربیتی #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر میباشد. برای ایجاد بستر «امر به معروف» و «نهی از منکر» در جامعه بايد به گونهای حركت كنيم كه سبب رشد خود و اطرافيان و مردم شويم، و از هرگونه #برخورد_تقابلی جلوگیری کرده، تا زمينه رشد آنها را فراهم آورده و از دسیسه های #دشمن جلوگیری کنیم.
🔹لذا از لوازم #امربهمعروف و نهی از منکر #محبت، #دلسوزی و سخن گفتن با #زبان_نرم و لیّن است. همانطور که خداوند در خطاب به #حضرت_موسی (عليه السلام) نسبت به #فرعون میفرماید: «فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَى» [۱] (با او [فرعون] #سخنى_نرم گوييد، شايد كه پند پذيرد يا بترسد)؛
🔹یا روش #امام_حسن و #امام_حسین (علیهم السلام) در نشان دادن طرز صحیح وضو گرفتن به پیرمرد [۲] نشان از نوع تعامل و برخورد با مردم برای #امربهمعروف و #نهیازمنکر است. لذا اگر ما در مسیر «امر به معروف» و «نهی از منکر» بتوانیم با سخن و #زبان_نرم و #برخورد_نیکو با مردم تعامل کنیم، هم در مسیر این #فریضه_الهی موفق میشویم و هم راه را برای هر گونه سوء استفاده #دشمنان و برخورد تقابلی مردم با این فریضهی الهی خواهیم بست.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره طه، آيه ۴۴
[۲] بحارالانوار، ج۴۳، ص۳۱۹
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امر_به_معروف #نهی_از_منکر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پیامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸«صَنايِعُ الْمَعْرُوفِ يَقى مَصارِعَ السُّوءِ، وَالَصَّدَقَةُ خَفِيّا تُطْفِى ءُ غَضَبَ الرَّبِّ وَ صِلَةُ الرَّحِمِ زيادَةٌ فِى الْعُمْرِ وَ كُلُّ مَعْــرُوفٍ صَدَقَـةٌ».
🔹 #كارهاى_خوب، انسان را از #مرگهاى_بد، نگه مى دارد، #صدقه_پنهانى، #خشم_خدا را خاموش مى سازد، #صله_رحم #عمر را زياد مى كند، و هر #كار_نيكى، #صدقه است.
📕وسائل الشيعه، ج ۱۱، ص ۵۳۶
#پيامبر_اكرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه روايات حقيقت «پل صراط» چيست؟
🔹در اينكه منظور از #پل_صراط چيست؟ بايستی به سراغ #روايات رفت و از آنها كمك گرفت؛ در حديثى از «مفضّل بن عمر» مى خوانيم كه: «مى گويد از #امام_صادق (عليه السلام) درباره #صراط سؤال كردم فرمود: #صراط همان طريق به سوى #معرفت و #شناخت_خداوند متعال است.
🔹سپس افزود: «هُما صِرَاطَانِ: صِرَاطٌ فِی الدُّنْيا وَ صِرَاطٌ فِی الْآخِرَةِ، فَاَمَّا الصِّراطُ الَّذِی فِی الدُّنْيا فَهُوَ الْإِمَامُ الْمَفْرُوضُ الطّاعَةُ، مَنْ عَرَفَهُ فِی الدُّنْيَا وَ اقْتَدَى بِهُداهُ مَرَّ عَلَى الصِّراطِ الَّذِی هُوَ جِسْرُ جَهَنَّمَ فِی الْآخِرَةِ وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ فِی الدُّنْيا زَلَّتْ قَدَمُهُ عَنِ الصِّراطِ فِی الْآخِرَةِ، فَتَرَدَّى فِی نَارِ جَهَنَّمَ»؛ [۱] (دو صراط است: #صراطى در #دنيا و صراطى در #آخرت؛ و امّا #صراط در #دنيا همان #امامواجبالاطاعه است؛ هركس او را بشناسد و به #هدايت او اقتدا كند از #صراط - كه #پلى است بر روی #جهنّم - در #آخرت مى گذرد، و هر كس او را در #دنيا نشناسد قدمش بر #صراط_آخرت مى لرزد و در #آتش_جهنّم سقوط مى كند».
🔹در تفسير امام حسن عسكرى (عليه السلام) اين دو #صراط: «صراط #دنيا و #آخرت» به صراط مستقيم معتدل بين «غلّو و تقصير» و «صراط آخرت» تفسير شده است. [۲] اين نكته نيز قابل توجّه است كه در #روايات_اسلامى عبور از اين #راه_پرخطر مشكل شمرده شده است. در حديثى از #رسول_خدا (صلى الله عليه و آله) و هم از #امام_صادق (عليه السلام) آمده است: «اِنَّ عَلَى جَهَنَّمَ جِسْراً اَدَقُّ مِنَ الشَّعْرِ وَ اَحَدُّ مِنَ السَّيْفِ»؛ [۳] (بر [روی] #دوزخ پلى است باريكتر از مو و تيزتر از شمشير!».
🔹صراط «مستقيم» و حقيقت «ولايت» و «عدالت» در اين دنيا نيز چنين است، باريكتر از مو و تيزتر از شمشير؛ چرا كه #خطّ_مستقيم، خط باريكى بيش نيست و بقيه هر چه هست خطوط انحرافى در چپ و راست است. علاوه بر این، عبور بندگان از روی #صراط که از #جهنّم می گذرد نکات لطیفی را در بر دارد؛ از يكسو #بهشتيان با مشاهده #دوزخ، قدر عافيتِ بهشت را بهتر مى دانند، و از سوى ديگر وضع #صراط در آنجا تجسمى است از وضع ما در اينجا، بايد از روى #جهنّمِسوزانِشهوات گذر كرد و به بهشت #تقوا رسيد و از سوى سوّم تهديدى است جدّى براى همه #مجرمان و آلودگان كه سرانجام گذرگاهشان از اين راه باريكِ خطرناك خواهد گذشت.
#مآخذدرمنبعموجوداست
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دارالكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ نهم، ج ۶، ص ۱۴۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#صراط #پل_صراط
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پرسش و پاسخ از حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره):
🔸پرسش: #دستورالعملی جهت دفع #صفات_کریهه_نفسانی و #حضور_قلب در #نماز مرقوم بفرمایید؟
🔹پاسخ: بسمه تعالی، #اصلاح_نماز مستلزم #اصلاح_ظاهر و #باطن و دوری از #منکرات_ظاهریه و #باطنیه است؛ و از راههای اصلاح نماز #توسل_جدی در حال شروع به نماز به #حضرت_ولیعصر عجل الله فرجه الشریف است؛ «و بکم تقبل الطاعة المفترضة».
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️فعالیت امام رضا (ع) در فضای اختناق هارونی
🔹عمر مبارك #امام_رضا (ع) تقریباً ۵۵ سال بوده است؛ تمام زندگی این بزرگوار با همهی این عظمتها و عمقها و ابعاد گوناگونی كه میشود برای آن ذكر كرد و تصویر كرد، در همین مدّت عمر نسبتاً كوتاه انجام گرفته است. از این مدّت ۵۵ سال، نزدیك به ۲۰ سال - تقریباً ۱۹ سال - مدّت امامت این بزرگوار است؛ امّا همین مدّت كوتاه را كه ملاحظه میكنید، تأثیری كه در واقعیّت دنیای اسلام گذاشت و به گسترش و عمقی كه به معنای حقیقیِ اسلام و پیوستن به #اهل_بیت و آشنا شدن با مكتب این بزرگواران انجامید، یك داستان عجیبی است، یك دریای عمیقی است.
🔹آن وقتی كه حضرت به امامت رسیدند، دوستان و نزدیكان و علاقه مندان حضرت میگفتند كه: #علیّبنموسی در این فضا چه كار میتواند انجام بدهد - این فضای شدّت اختناقِ هارونی كه در روایت دارد كه میگفتند: «وَ سَیفُ هارونَ تَقطُرُ دَما»؛ (خون میچكد از شمشیر هارون) - این جوان در این شرایط، در ادامهی جهاد امامان شیعه و در مسئولیّت عظیمی كه بر عهدهاش است، میخواهد چه بكند؟
🔹این اولِ امامت علیّبنموسیالرّضا (ع) است. بعد از این ۱۹ سال یا ۲۰ سال كه پایان دوران امامت و شهادت علیّبنموسیالرّضا است، وقتی شما نگاه میكنید، میبینید كه همان تفكّر ولایت اهلبیت و پیوستگی به خاندان پیغمبر آنچنان گسترشی در دنیای اسلام پیدا كرده كه دستگاه ظالم و دیكتاتور بنیعبّاس از مواجههی با آن عاجز است؛ این را #امام_رضا انجام داده.
بیاناتمقاممعظمرهبری۹۲/۰۶/۲۶
منبع: وبسایتدفترحفظونشرآثارمعظمله
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا زمان «قیامت» جزء علوم غیبى است؟
🔹 #قرآن_مجید در «آیات ۲۵ ـ ۲۷ سوره جن» به پاسخ این سؤال پرداخته است. در آیه ۲۵ مى فرماید: «قُلْ إِنْ أَدْرِی أَ قَرِیبٌ ما تُوعَدُونَ أَمْ یَجْعَلُ لَهُ رَبِّی أَمَداً»؛ (بگو من نمى دانم آنچه را که به شما وعده داده شده [از عذاب دنیا و قیام رستاخیز] نزدیک است، یا #پروردگارم زمانى براى آن قرار مى دهد؟). این علم، مخصوص ذات پاک #خداوند است و او خواسته از بندگانش #مکتوم بماند، تا موضوع #امتحان و آزمون خلق، کامل گردد؛ چرا که اگر بدانند دور است یا نزدیک در هر دو صورت امتحان کم اثر خواهد بود.
🔹در حدیثى آمده است: روزى #جبرئیل (علیه السلام) به صورت یک عرب بیابانى در برابر پیامبر (صلی الله علیه و آله) ظاهر شد، و از جمله سؤالاتى که از آن حضرت نمود این بود: «أَخْبِرْنِى عَنِ السّاعَةِ»؛ (به من بگو کى #قیامت برپا مى شود؟!) #پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «مَا الْمَسْئُولُ عَنْها بَأَعْلَمَ مِنَ السّاِئِل»؛ (کسى که از او سؤال مى کنى [در این مسأله] آگاه تر از سؤال کننده نیست!)؛ بار دیگر آن مرد عرب با صداى بلند گفت: «یا محمّد! مَتَى السّاعَةُ»؛ (اى محمّد! #قیامت کى خواهد آمد؟) رسول خدا فرمود: «وَیْحَکَ اِنَّها کائِنَةٌ فَما أَعْدَدْتَ لَها؟!»؛ (واى بر تو، #قیامت مى آید، بگو ببینم چه چیز براى آن فراهم کرده اى؟!) اعرابى گفت: من نماز و روزه بسیارى فراهم نکرده ام، ولى خدا و رسولش را دوست دارم. پیامبر (ص الله علیه و آله) فرمود: «فَأَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ»؛ (پس تو با کسى خواهى بود که دوستش دارى!). «انس» یکى از یاران پیامبر مى گوید: «فَما فَرِحَ الْمُسْلِمُونَ بِشَىْء فَرَحَهُمْ بِهذَا الْحَدِیْثِ»؛ (مسلمانان از هیچ سخنى مانند این سخن خوشحال نشدند). [۱]
پی نوشت:
[۱] تفسیر «مراغى»، جلد ۲۹، ص ۱۰۵
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دارالکتب الإسلامیه، چاپ بیست و هشتم، ج ۲۵، ص ۱۴۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قیامت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️هجرت اجباری با نیرنگ
🔹 #حضرت_رضا - سلام الله علیه - که با آن نیرنگ ایشان را بردند، الزاماً بردند به آنجا و خواستند ایشان را چه بکنند، معلوم بود که از اول بنا بر این نیست، نگذاشتند که اینها یک حکومتی به دستشان بیاید، یک مجالی به دستشان بیاید که لا اقل تعلیمات را بکنند
بیانات حضرت امام ۶۳/۰۵/۱۸
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام رضا علیه السلام:
🔸«نَحنُ حُجَجُ اللهِ فی خَلقِهِ، و خُلَفاؤُهُ فی عِبادِهِ، و اُمَناؤُهُ عَلى سِرِّهِ، و نَحنُ كَلِمَةُ التَّقوى، والعُروَةُ الوُثقى».
🔹ما #حجّتهاى_خدا هستيم در ميان خلايق، و #جانشينان او در ميان #بندگانش، و #معتمدان او در #اسرارش؛ ما #كلمه_تقوا هستيم و #دستاويز_استوار.
📚كمال الدين، ۶/۲۰۲، إرشاد القلوب، ۴۱۷ كلاهما عن ابراهيم بن ابی محمود
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد