eitaa logo
ارتباط موثر
1.4هزار دنبال‌کننده
875 عکس
317 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
برشى از يك كتاب ✍️ شوپنهاور می نویسد: نیمی ار نگرانی‌ها و اضطراب‌های ما مربوط به نظر دیگران است... ما باید این خار را از بدن خود بیرون بکشیم. نظر دیگران تصوری خام یا یک وهم است که هر لحظه می تواند تغییر کند. نظر دیگران به نخی بند است و ما را اسیر آنان می‌کند. اسیر نظراتشان و بدتر اسیر آنچه به گمان و نظرشان می‌رسد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ توجه: اینکه چه نظری را از چه کسی و با چه تخصصی، می پذیریم؛ بسیار مهم است. گاهی فرد مقابل شناخت کافی از ما یا موضوع ندارد گاهی گوینده تخصص لازم در موضوعی که اظهار نظر می کند، فاقد دانش کافی است، و گاهی اطلاع کافی از همه جنبه های مسئله مورد نظر ندارد... @ertebatmoaserdini
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گِله، شکایت و اعتراض... و راه و رسم آن در روابط بین فردی... ترجمه و صدا: دکتر ایمان فانی @ertebatmoaserdini .
📄 گوش دادن و مطالعه نقادانه گوش دادن و خواندن نقادانه یعنی اینکه آنچه را می‌شنویم و می‌خوانیم حساب شده و اصولی ارزیابی کنیم ـ به مجموعه ای از مهارت ها و نگرش ها نیاز دارد. این مهارت ها و نگرش ها حول رشته‌ای از سوال‌های نقادانه مرتبط به هم شکل می گیرد ما می توانیم این سوال ها را یک به یک فرا بگیریم؛ اما هدف این است که در نهایت بتوانیم آنها را به طور یکجا برای مشخص کردن بهترین تصمیم قابل وصول به کار بگیریم. اندیشیدن همراه با دقت، همواره پروژه‌ای ناتمام است، داستانی است که هرگز به پایان نمی رسد. سوال های نقادانه انگیزه و سمت و سوی لازم را برای تفکر نقادانه به ما می‌دهند و ما را در مسیر جستجوی پیوسته و مداوم نظرات تصمیمات و قضاوت‌های بهتر به پیش می‌برند . 📌 برای درک درست حقایق به تفکری همراه با سنجش و دقت نیازمندیم و برای رسیدن به تاملات نقادانه، نیازمند گوش دادن فعال هستیم . پس گوش دادن فعال نه تنها یک مزیت مهم در فراگرد ارتباط بین افراد است بلکه ابزاری برای رسیدن به اندیشه صائب به شمار می‌رود. @ertebatmoaserdini .
برشی از یک نوشته: قبل از این که زندانی‌ شوم، هرگز به فکر این چیزها نبودم. روشنی دلپذیر ظهر، برایم عادی بود و تو منزل، با بچه‌ها سر و کله زدن، یک کار معمولی و غالباً خسته کننده. همیشه فکر می‌کردم که زندگی رنگی دیگر دارد و آنچه در اطرافم می‌گذرد، فقط یک مسخرهٔ تکراری است؛ ولی حالا نه! حالا یادآوری تمام چیزهای بی‌ارزش که خارج از زندان دورم را گرفته بود، برایم لذت بخش شده بود. خیلی از چیزهای بی‌اهمیت برای زندگی ضروری است. اصلاً مجموعه ای از چیزهای به ظاهر بی‌اهمیت، زندگی را تشکیل می‌دهد. زندگی یعنی همین! 📚 از کتاب زائری زیر باران | نوشته: احمد محمود ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ برخی از داشته‌های به ظاهر ساده زندگی، نعمت‌های تکرار ناپذیر خداوند هستند، که در روزمرگی ها به آرامی از دست ما می‌روند... @ertebatmoaserdini .
کسی دوست ندارد زندانی باشد؛ اما در عین حال اکثر مردم خود را برای تمام عمر در زندان‌هایی از جنس ذهنیت‌ها، افکار و باورهایی(که معمولا از دیگران و بدون تعقل و دلیل کافی دریافت کرده‌اند) حبس می‌کنند... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔵 یک داستان و چند تامل پیرمرد با کیسه‌ی برنجی که در آن برنج نبود و شاید تنها یک بطری آب در آن بود در اتوبوس خلوت به آدم‌ها نزدیک می‌شد، چیزی را یواش می‌گفت و با دستان چروک و زمختش میله را محکم‌تر می‌گرفت، آدم دیگری را صید می‌کرد تا همان نجوا را بکند و باز ناامیدتر سراغ آدم بعدی برود. آدم به آدم گشت تا به قسمت زنانه رسید. حوصله نداشت تک‌به‌تک واگویه کند. نجوایش را به‌صورت جمعی گفت و خانوم صندلی اول بلند گفت: نه شرمنده. ولی شرمنده نبود چون با لبخند کج داشت پیرمرد را نگاه می‌کرد. خیره در چشم‌هایش. انگار پیرمرد درخواستی کرده بود که موقع گفتنش زن باید گوش‌های دخترکش را می‌گرفته! پیرمرد ادامه نداد. برگشت به قسمت مردانه. خمیده. ناامید. سر به زیر. نشنیده بودم چه درخواستی داشت که زن شرمنده‌ی نه گفتنش شده بود. پرسیدم: چی می‌خواست؟ پیرمرد شنید و برگشت سمتم: 《می‌خوام زنگ بزنم به پسرم.》 همین! برای همین از اول اتوبوس نفر به نفر نجوا می‌کرد و خمیده‌تر از قبل آدم دیگری را صید می‌کرد؟ فقط برای یک تلفن زدن این همه نه شنیده؟ نه‌ی بلند زن دلیلش همین بود؟ پناه بر خدا. تلفنم را در آوردم و گفتم باباجان شماره را بگو. برگه‌ی مچاله‌ای دستم داد و گفت شماره‌ی پسرم است. شماره را گرفتم. اشغال بود. بیشتر از بیست بار و هر بار پیرمرد می‌گفت: کاش بردارد. خدا کند بردارد. مرد پشت خط تلفن را بلاخره برداشت. گوشی را دادم دست پیرمرد: 《باباجان پایم درد می‌کند. با موتورت بیا دم ایستگاه دنبالم.》 @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یا جلیس الذاکرین به هر طریقی او را به یادآوردید؛ او با شما می‌نشیند... @ertebatmoaserdini .
تحقیقات به ۳ نیاز پایه انسان اشاره کرده‌اند که رسیدگی به آنها، موجب تقویت سلامت روانی و کارکرد بهتر فرد می‌شوند. این سه نیاز پایه عبارتند از: 🔸اختیار : نیاز انسان به اینکه نسبت به رفتارها و اقدامات خود قدرت انتخاب داشته باشد. 🔸تخصص : نیاز انسان به اینکه توانایی‌ها و شایستگی‌های خود را به کار گیرد و تاثیرآنها را لمس کند. 🔸روابط : نیاز انسان به اینکه با دیگران ارتباط برقرار کند و با تعامل شایسته مورد توجه دیگران باشد. در چنین مواردی، با کسب مهارت می‌توانید علاوه بر ارتقاء کارکرد خود، و تاثیر در حال خوب دیگران، به حال خوب خود نیز کمک کنید. @ertebatmoaserdini .
من که جز هم‌نفسی با تو ندارم هوسی با وجود تو چرا دل بسپارم به کسی شعر: دکتر فاضل نظری _____ در شب شهادت جد بزرگوارتان، توفیق شد زیر سایه شما باشیم. @ertebatmoaserdini
هدایت شده از ارتباط موثر
"چشمه اسلام" به شوق رئیس مذهب تشیع، امام جعفر صادق علیه السلام به منبر می رود دریا، به سویش گام بردارید هلا! اسلام را از چشمهء اسلام بردارید مبادا از قلم ها جابیفتد واژه ای اینک که بر منبر قدح کج کرده ساقی جام بردارید «سَلونی» را هدر کردند روزی مردمان، امروز بپرسیدش! از اسرار جهان ابهام بردارید الا ای شاعران! چشمان او آرایه وحی است برای ما از آن باران کمی الهام بردارید نسیم صبح صادق می وزد از گیسوی صادق از آن مضمون پیچیده جناس تام بردارید به فرزندان، به اهل خانه جز ایشان که می گوید غلام خسته ام خفته، قدم آرام بردارید اگر فرمان او باشد، نباید پلک برهم زد به سوی شعله چون هارون مکّی گام بردارید «رُویَّ عَن امامِ جعفر الصّادق لَه الرّحمَه...» به جز احکام او چشم از همه احکام بردارید به جای حج به سوی کربلا رفتن خداجویی است کفن باید به جای جامه احرام بردارید اگر در گوش نوزادی اذان می خواند، می فرمود که با آب فرات و تربت از او کام بردارید میان شعله ها آیات ابراهیم می سوزد میان گریه ختم سوره انعام بردارید شعر و دکلمه: سیدحمیدرضا برقعی @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از ارتباط موثر
📚چند سطر از یک کتاب 🔴 حالتی بسیار خطرناک از وجود «کفر» در باطن ما که با آزمایشی ساده قابل تشخیص است! 🔸روح کفر، ستیزه‌جویی و مخالفت‌ورزی با حقیقت در عین شناخت حقیقت است. امیرالمؤمنین علی(ع) در تعریف اسلام می‌فرماید: «الاسلام هو التّسلیم». اسلام یعنی تسلیم حقیقت بودن. یعنی در جایی که منافع شخص، تعصّب شخص، عادت شخص در مقابل حقیقت قرار می‌گیرد، آدمی خود را تسلیم حقیقت کند و از هر چه جز حقیقت است صرف نظر کند. 🔹فرض کنید طبیب یا مجتهدی عالی مقام که شهرت جهانی دارد در یک مسئله مربوط به فنّ خودش تشخیصی بدهد و نظر خود را ابراز دارد؛ بعد یک فرد گمنام، طبیب یا طلبه‌ای جوان در همان مسئله نظر مخالف بدهد و دلائل قطعی هم ارائه کند و خود آن مقام عالی در دل خود صحت گفتار آن جوان را تصدیق کند، ولی مردم دیگر طبق معمول بی‌خبر بمانند و نظر به شخصیت آن مقام عالی، او را تصدیق کنند. در این حال اگر آن متخصص مشهور تسلیم گفته آن طبیب یا آن طلبه جوان بشود یعنی اگر تسلیم حقیقت گردد و اعتراف به اشتباه خویش کند، او واقعاً «مسلم» است، زیرا الاسلام هو التّسلیم، چنین شخصی از صفت پلید «جحود» مبرّاست. و اما اگر انکار ورزد و به خاطر حفظ حیثیت و شهرت خود با حقیقت مبارزه کند، کافرماجرا و جاحد است. 🔸امام باقر (علیه السّلام) فرمود: «هر چیزی که نتیجه اقرار و تسلیم و روح پذیرش حقیقت باشد، ایمان است و هر چیزی که نتیجه روح عناد و سرپیچی از حقیقت باشد، کفر است». 🔹این حالت، حالت بسیار خطرناکی است هر چند در موضوعات کوچک باشد؛ و چه بسا بسیاری از ماها - معاذ الله - گرفتار آن باشیم. 📝 استاد مطهری، عدل الهی، ص291-290 (با تلخیص) ⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻 @motahari_ir @ertebatmoaserdini .
السّلامُ عَلیکَ یا شَمسَ الشُموس به لطف شما در غروب چهارشنبه، مهمان آستان شما بودن... خوشا ملکی که سلطانش تو باشی... @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 برای تامل ابتدا به تصاویر بالا توجه کنید در نگاه اول می‌توانید تشخیص بدهید؟ 🔶 سعی کنید همیشه از فاصله خیلی نزدیک به مشکلات و ناملایمات، نگاه نکنید. چون: ۱. مشکلات خیلی بزرگ دیده می‌شوند. ۲. جزئیات آنها باعث گمراهی می‌شود. ۳.ببینده ناخواسته دچار خطا و تحریف ذهنی می‌شود. چند قدم به عقب بروید، در نمای بازتر مسئله و پیرامون آن را به درستی ببینید این مهم ترین قسمت حل مسئله است... @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
🚫 یکی از علل گریز افراد تحصیل‌کرده از دین علّت انکار و اعراض بسیاری از افراد تحصیل کرده [از دین] این است که مفاهیم مذهبی و دینی به طرز صحیحی به آنها تعلیم نشده است. در واقع آن چیزی که آنها انکار می‌کنند مفهوم واقعی خدا و دین نیست، چیز دیگری است. افرادی مانند من که با پرسش‌های مردم درباره مسائل مذهبی مواجه هستیم کاملا این حقیقت را درک می‌کنیم که بسیاری از افراد تحت تأثیر تلقینات پدران و مادران جاهل یا مبلّغان بی‌سواد، افکار غلطی در زمینه مسائل مذهبی در ذهنشان رسوخ کرده است و همان افکار غلط اثر سوء بخشیده و آنها را درباره حقیقت دین و مذهب دچار تردید و احیاناً انکار کرده است. از این رو کوشش فراوانی لازم است صورت بگیرد که اصول و مبانی مذهبی به صورت صحیح و واقعی خود به افراد تعلیم و القا شود. این بنده شخصاً سال‌هاست که این مطلب را احساس کرده‌ام و وظیفه خود دانسته‌ام که فعّالیت‌های مذهبی خود را تا حدودی که توانایی دارم در راه تعلیم صحیح و معقول مفاهیم دینی و مذهبی متمرکز کنم. تجربه نشان داده است که این‌گونه فعّالیت‌ها بسیار ثمربخش است. استاد شهید مطهری کتاب امدادهای غیبی در زندگی بشر، ص ۴۸-۴۷ @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از ارتباط موثر
کودک: مامان چرا این چند تا دونه مو توی سرت سفیده؟ مادر: آخه هر بار تو اذیتم‌می‌کنی یه تار از موهام سفید میشه! ــــــــــــــــــــــــــ به کودکانتان دروغ نگویید. آنها را دچار احساس گناه نکنید. عذاب وجدانی که به همین سادگی در آنها ایجاد می‌کنید، گاهی تا پایان عمر در آنها باقی خواهد ماند. از طرف دیگر معمولا اثر سازنده و تریبتی چندانی ندارد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
OstadAbedi_Veladat_H_Masume_14020230.mp3
3.33M
❇️ بیانات آیت الله احمد عابدی به مناسبت ولادت با سعادت حضرت معصومه سلام ﷲ علیها @ertebatmoaserdini
✳️ در خانهٔ ما هیچ مردی این اجازه را به خودش نمی‌داد کاری را که خودش می‌توانست بکند از خواهرش، دخترش یا زنش بخواهد بابا همیشه می‌گفت اگر روزی شرایط من جوری باشد که بتوانم فقط یکی از شما را به مدرسه بفرستم آن یک نفر حوراست، نه صدرا یا حمید! من در خانه‌ای بزرگ شدم که پدرم به مهمان تعارف نمی‌کرد خانه بیاید، مگر این‌که قبل از آن با مادرم مشورت کرده باشد. من در خانه‌ای بزرگ شدم که در آن هیچ مردی این اجازه را به خودش نمی‌داد کاری را که خودش می‌توانست بکند از خواهرش، دخترش یا زنش بخواهد. — روایت حورا صدر، دختر ارشد سید ‌موسی صدر، کتاب هفت روایت خصوصی @ertebatmoaserdini .
گفته‌اند: در زندگی؛ خردمندان درگیر معانی‌اند، عامیان درگیر حوادث، و بی‌خردان درگیر دیگران. @ertebatmoaserdini .
هدایت شده از کیمیای سعادت
🔴انسان برای توانستن خلق شده است محمد، نه نتوانستن. اگر خواست خدا بر ناتوانی انسان بود، از اصل انسانی خلق نمی‌کرد. تحمل کنید ای دوستان، یاران، وفاداران! مشقت را به خاطر خدا تحمل کنید؛ اما تسلیم مشقت نشوید. تحمل اندوه به معنای اندوه پرستی نیست. تحمل درد غیر از قبول درد است. مشقت آزمایشی است از سوی حق، و راهی است میان‌بر به جانب آرامش و شادمانی. 📚مردی در تبعید ابدی، بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی (صدرالمتألهین) https://eitaa.com/KimiyayeSaadat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دهه کرامت خجسته باد. @ertebatmoaserdini
❇️ اگر فردا صبح از خواب بیدار شوید و ببینید که بیست کیلو چاق شده‌اید نگران نمی‌شوید؟ البته که می‌شوید! سراسیمه به بیمارستان زنگ می‌زنید و درخواست کمک می‌کنید! اما اگر همین اتفاق به تدریج رخ دهد، یک کیلو این ماه، یک کیلو ماه آینده و... آیا باز هم همین عکس‌العمل را نشان می‌دهید؟ نه! با بی‌خیالی از کنارش می‌گذرید... برای کسانی که ورشکسته می‌شوند، اضافه‌وزن می‌آورند، طلاق می‌گیرند یا آخر ترم مشروط می‌شوند این حوادث به یکباره اتفاق نمی‌افتد. یک ذره امروز، یک ذره فردا و سرانجام یک روز هم انفجار و سپس می‌پرسیم: چرا این اتفاق افتاد؟! زندگی ماهیت انبارشوندگی دارد. هر اتفاقی به اتفاق دیگر افزوده می‌شود، مثل قطره‌های آب که صخره‌های سنگی را می‌فرسایند. مراقب شرایطی که به آن عادت می‌کنید باشید! تغییرات مثبت و یا تغییرات منفی معمولا به مرور شکل می گیرند. 🔸 از این رو همواره مراقب اهداف و برنامه های خود باشیم و هر روز این پرسش را برای خود مطرح کنیم: به کجا می‌روم؟ آیا من سالم‌تر، مناسب‌تر، شادتر و موفق‌تر از سال یا ماه گذشته‌ام هستم؟ و اگر پاسخ منفی است... بی‌درنگ در برنامه‌ها و کارهای خود تجدید نظر کنیم! @ertebatmoaserdini .