قاسم ابراهیمی پور
👆سلسله نشستهای دفتر ارتباطات فرهنگی و کانون طلوع، ویژهبرنامه بزرگداشت دفاع مقدس را برگزار کرد. 🗂
✅ محورهای سخنرانی: 📹
▪️گونهشناسی جوامع: جامعه عادله، جامعه ظالمه، جامعه مبتنی بر محبت
◾️مختصات فرهنگی عصر دفاع مقدس، تعاملات گرم و نامتقارن
▪️باورهای بنیادین: معادباوری، نسل ولایی
▪️ارزشهای اجتماعی: احسان، ایثار، انفاق
▪️روح حاکم بر جامعه
▪️کارگزاران انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل بعد
▪️منابع فرهنگی نسل چهارم انقلاب و ولنگاری فرهنگی
▪️مدرسه و متون درسی
◾️رسانه، فضای مجازی رها شده
◾️چه باید کرد؟
✍#ابراهیمی_پور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
✳️ گزارشی از #کرسی_ترویجی #ماهیت_کلام_اجتماعی
علم کلام دائم تلاش میکند دیگران را نسبت به یک مسئله اقناع کند از سوی دیگر آنچه زمینهساز شکلگیری و ترویج فرهنگ دینی است، قدرت و حمایت سیاسی است بنابراین اندیشه اجتماعی کلامی، به منظور موفقیت در فضای فرهنگ عمومی، پیوند وثیقی با قدرت دارد.
✅ به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) حجت الاسلام و المسلمین دکتر قاسم ابراهیمیپور عضو هیئت علمی مؤسسه به عنوان ارائه کننده در این کرسی ترویجی، در سخنانی به تبیین اهمیت و جایگاه علم کلام پرداخت و گفت: بررسی جایگاه علم کلام در طبقهبندی علوم، موجب ارائهی تبیین دقیقتری از نسبت کلام و اندیشه اجتماعی به دنبال خواهد داشت، از آنجایی که علم کلام از موضوع، غایات و روشهای متنوعی بهره میبرد، میتوان موقعیتهای متنوعی برای آن در طبقهبندی علوم در نظر گرفت.
🔷 وی افزود: اندیشمندان مسلمان با رویکردهای مختلفی به تحلیل موضوعات اجتماعی پرداختهاند و یکی از این رویکردها، رویکرد کلامی است که آن را کلام اجتماعی یا #اندیشه_اجتماعی_کلامی مینامیم.
🔷 حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیمیپور خاطرنشان ساخت: علم کلام با دسته اول از غایات در زمره علوم نظری و با دسته دوم از غایات در زمره حکمت عملی قرار میگیرد، آن بخش از کلام که در بخش حکمت نظری قرار میگیرد، مبانی علوم اجتماعی متناسب با خود را تولید میکند و خود به صورت مستقل قادر به تبیین مباحث اجتماعی نخواهد بود.
(ادامه در یادداشت بعدی)👇
(قسمت دوم)
اما آن بخش از کلام که در بخش حکمت عملی قرار میگیرد، خود علمی اجتماعی محسوب میشود.
🔷 عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه سخنان خود به دانش اجتماعی #کلامی_اشعری اشاره کرد و گفت: #ابنخلدون اندیشمند قرن هفتم هجری، «#علم_عمران» را مبتنی بر کلام اشعری تأسیس و شرح مفصل آن را در مقدمه کتاب تاریخی خود بیان میکند، مقدمهای که بسیار مفصل به صورتی کتابی مستقل مورد توجه قرار گرفت و بعدها تحت عنوان #مقدمه_ابن_خلدون شهرت یافت.
🔷 وی افزود: علم عمران ابن خلدون، او را قادر به تبین اجتماعی از حوادث تاریخی در صدر اسلام میسازد که اقناع عمومی را به دنبال دارد، وی از #سقیفه، #اختلافات امیرالمؤمنین علیهالسلام و معاویه، #قیام_عاشورا، #حکومتطلبی_ابن_زبیر و #امکان_ظهور_منجی_بشریت، تبیین اجتماعی ارائه مینماید. تبیینهای او، از سوی فلاسفه، متکلمین، فقها، محدثین و مورخین، مورد انتقادهای فراوانی قرار گرفته است و جای انتقادهای اجتماعی در میان آنها خالی است.
🔷 حجت الاسلام والمسلمین دکتر قاسمیپور به دانش اجتماعی کلامی شیعی نیز اشاره کرد و ابراز داشت: به خلاف علم عمران که مبتنی بر کلام اشعری تاسیس شد، کلام شیعی (احتمالا به دلیل سیطره فلسفه و فقه) به تاسیس علم اجتماعی اقدام نکرده است، اما نظریه هایی در این خصوص ارائه نموده و ظرفیت های تولید چنین دانشی را برای خود محفوظ داشته است.
🔷 وی با بیان اینکه کار علم کلام به عنوان یک علم عملی، همواره یک فعالیت و عملیات فرهنگی است گفت: علم کلام دائم تلاش میکند دیگران را نسبت به یک مسئله اقناع کند از سوی دیگر آنچه زمینهساز شکلگیری و ترویج فرهنگ دینی است، قدرت و حمایت سیاسی است بنابراین اندیشه اجتماعی کلامی، به منظور موفقیت در فضای فرهنگ عمومی، پیوند وثیقی با قدرت دارد.
🔷 وی افزود: درک دقیق این ضرورت ها متکلمینی مثل #خواجه_نصیر الدین طوسی و #علامه_حلی را بر آن داشت تا با رویکرد اجتماعی، در مورد #فرهنگ (باورها، ارزش ها، هنجارها و رفتارها)، #تقسیم_کار اجتماعی، #همنوایی_اجتماعی، #همبستگی_اجتماعی و #کنترل_اجتماعی دست به نظریه پردازی بزنند، این انباشت علمی حاکمی از کلام شیعی برای تأسیس علمی مدون و با موضوع و روش مشخص تحت عنوان کلام اجتماعی، ظرفیت بالایی دارد.
🔶 دکتر حسن یوسفیان نیز در ادامه این کرسی ترویجی در سخنانی گفت: برخیها معتقدند که باید کلام را توسعه داد و امتداد عملی اش را توسعه داد تا شاخههای متعددی داشته باشد.
🔶 وی افزود: ارائه کننده محترم از ابن خلدون گفت، خب ابن خلدون وقتی وارد جامعه شناسی می شود مبانی کلامی نیز در او نیز موثر خواهد بود.
♻️ خاطرنشان میشود: در پایان این کرسی ترویجی دکتر شرفالدین، دکتر گلستانی، دکتر جعفری، دکتر پرهیزکار، دکتر چراغی و برخی دیگر از حاضرین، به بیان دیدگاهها و نظریات خویش پرداختند و سؤالات خود را مطرح کردند.
🌐 کانال مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بیمارستان_المعمدانی بعد از حمله اسرائیل👆
#تمدن یا #توحش؟
◾️ظاهر #جهان_غرب، نظم، قانون، ادب، احترام لباسهای اتوکشیده، کراوات و ادکلن، را به ذهن متبادر میکند.
◾️اما آیا ملاک متمدن شمردن یک جامعه همین ظواهری است که توسط رسانهها تبلیغ میشود؟
♦️مرحوم #علامه_طباطبایی در تفسیر المیزان میفرمایند: برای فهم جهان غرب، روابط آنها با خودشان را ملاک قرار ندهید بلکه رفتار آنها با سایر جوامع به خصوص جوامع مستضعف را معیار بدانید. چرا که آنها با خودشان متمدنانه و با دیگران وحشیانه رفتار میکنند.
◾️گذشت تاریخ، #توحش_غرب در تعامل با دیگران را اثبات کرد. اما شواهد حاکی از این است که آنها با خودشان نیز وحشیانه رفتار میکنند. کافی است پلیس اعتصاب کند یا دوربینهای مدار بسته برای ساعتی قطع شوند، آن وقت است که غرب چهره واقعی خود را نشان می دهد. #غارت_فروشگاهها یکی از صدها نمونه رفتار غربیان در چنین شرایطی است.
اکنون این #جامعه_وحشی و به ظاهر متمدن و پیشرفته، در جلوه #صهیونیسم_وحشی، از سر #اضطرار و #ترس به #حماقت کشیده شده، با #بمب_باران بیمارستان، تنها مسیر نابودی خود را هموار میکند.
♦️این پدیده موجب #خشم و #نفرتی_مقدس و البته #عقلانی (و نه هیجانی)، در سینه مسلمانان جهان شده است که تنها خواهان #انتقامی_سخت و سریع هستند. و این #انسجام_امت_اسلام در فریاد انتقام، #سوخت_موشکهایی است که بساط صهیونیسم را برخواهد چید.
#طوفان_الاقصی
#انتقام
✍️#ابراهیمی_پور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
گونهشناسی #کشف_حجاب با استفاده از نظریه #تفسیر_کنش_علامه_طباطبایی
#ابراهیمیپور🎤
#صوت این جلسه را در لینک زیر دنبال کنید:
https://sky.webinaronline.ir/playback/presentation/2.3/1e862a33a7363a61c8c4739f04a11798378a23fe-1698474051557
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#معرفی_کتاب
🔰درآمدی جامعه شناختی بر ادوار تفسیر امامیه
✍️#دورهبندی_تاریخ_علم_تفسیر، امکان #فهم_اکنون و #پیشبینی آیندۀ آن را به عنوان زمینههای ضروری برای #سیاستگذاری علمی فراهم میآورد.
🔹یکی از روشهای #دورهبندی_تاریخ_علم که کمتر مورد توجه #تاریخنگاران علم قرار گرفته، دورهبندی بر اساس تعداد عناوین یا #مجلدات (حجم) آثار تولید شده است.
🔹رشد آثار تفسیری در قرون 5 و 6، به دلایل مختلفی از جمله غلبۀ عقلگرایی در میان تشیع و رونق تفسیر #اهل_سنت به عنوان #رقیب_علمی رخ داده است. اما در قرن 12 بیشتر #انگیزههای_کلامی موجب فزونی آثار تفسیری با رویکردهای فقهی، روایی و ترویجی شد.
🔹در دو قرن اخیر عرضه #مسائل_اجتماعی به قرآن و ظهور #مراکز_تفسیری_مستقل برای اولین بار در طول تاریخ، از جمله عوامل رشد تفسیر است.
🔹افول تفسیر در قرون 7 و 8، علل مختلفی چون #باور_به_کفایت_آثار_موجود، #فقدان_نیروی_انسانی_کافی و #فقدان_تقسیمکار_علمی مناسب دارد. مثلا در قرون 7 و 8، اندیشمندان برجسته، فقه را رونق بخشیدند و تفسیر تحتالشعاع آن قرار گرفت.
🔹قرون 9 و 13 نیز #زمینههای_نامناسب_سیاسی همه علوم اسلامی از جمله تفسیر را تحت تاثیر قرار داده بود.
منبع: درآمدی جامعهشناختی بر ادوار تفسیر امامیه، قاسم ابراهیمیپور، قم، موسسه امام، 1402.
#جامعهشناسی_معرفت
#جامعهشناسی_تفسیر
#تاریخ_علم
✍️استاد ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#معرفی_کتاب
#درآمدی_جامعهشناختی_بر_ادوار_علومحدیث_شیعه.
#علوم_حديث در عمر 1454 سالهاش، غير از دورۀ صدور و تدوین، نيمي از حیات خود را در #رشد، و نيم ديگر را در #رکود بهسر برده است.
❇️ علل رشد؛
🔺راهبردهای محتوایی حدیث: روایاتی راهبردی که میتواند در زمینههای فردی و اجتماعی موثر باشد و شکوفایی حدیث را به ارمغان بیاورد.
🔺عوامل فردی: افرادی که بهرغم نامناسب بودن شرایط اجتماعی سیاسی، با رویکردهایی مثل #تکلیفگرایی، در تاریخ حدیث موثر واقع شدند.
🔺#تعاملات_علمي با اندیشمندان ساير مذاهب نیز همواره رشد علوم حدیث را به دنبال داشته است.
🔺#شیوه_سؤالات و #شبهات_بنيادين بیشتر با شکوفاسازی #کلام_نقلی بر تاریخ حدیث موثر بوده است.
❇️علل افول؛
🔺#باور_به_کفایت_آثار_حدیثی موجود، اندیشمندان را از تولیدات جدید بازداشته است. به فاصله زمانی تدوین #کتب_اربعه تا جوامع حدیثی متاخر مثل #بحار توجه کنید.
🔺کافی نبودن تعداد #نیروی_انسانی_متخصص و بر زمین ماندن کارها نیز از گذشته تا کنون مانعی برای رشد حدیث بوده است.
🔺#اشتغال_اندیشمندان به فعالیتهای غیرعلمی یا اشتغال به سایر علوم، به دلیل اولویتهای علمی و اجتماعی، نیز در برخی دورهها موجب رکود حدیث شده است.
👈منبع: درآمدی جامعهشناختی بر ادوار علوم حدیث شیعه، قاسم ابراهیمیپور، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره).
#جامعهشناسی_معرفت
#جامعهشناسی_حدیث
#تاریخ_علم
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#ارزش_زمان
#اوصیکم_بنظم_امرکم
🔸در سالهای اشتغال در فرهنگستان، چندین بار پیش آمده بود که استاد سمیعی بخواهند به اصل لاتینی لغتی رجوع کنند و برای این منظور از استاد ادیبسلطانی کمک میگرفتند.
🔸هروقت به استاد ادیب تلفن میکردم، بلااستثا میگفتند: شما قطع کنید، من فلان دقیقه و فلان ثانیه دیگر زنگ میزنم. من قطع میکردم و ایشان رأس ثانیه زنگ میزد. این روال همیشگی بود.
🔸یکبار استاد سمیعی تصمیم گرفتند، به رسم تشکر از کمکهای زبانی استاد ادیبسلطانی، برایشان دورۀ مجلۀ نامۀ فرهنگستان را بفرستند.
🔸به ایشان تلفن کردم و خواستم آدرسی مرحمت کنند تا برایشان مجلهها را بفرستیم. فرمودند: «خانم، چند متر است؟» با تعجب پرسیدم: «چه چیز چند متر است؟» فرمودند: «مجلهها». گفتم: «متوجه نمیشوم استاد!» فرمودند: «وقتی شمارهها را به ترتیب دنبال هم بگذاریم و در کتابخانه بچینیم چند متر میشود؟»
🔸من که تا به حال به این پارامتر برای سنجش مجله فکر نکرده بودم گفتم: «راستش نمیدانم!» فرمودند: «لطفاً اندازه بگیرید، من فلان دقیقه و فلان ثانیه دیگر زنگ میزنم.»
🔸بدوبدو رفتم مجلهها را از جعبه بیرون آوردم و چیدم و متر زدم. وقتی زنگ زدند گفتم:«استاد، یک متر و ۲۸ سانتیمتر شد.» فرمودند: «پس متأسفم. نمیتوانم قبول کنم. در کتابخانهام فقط ۵۶ سانتیمتر جا دارم!»
#ساعت_و_مدیریت_زمان_نماد_پیشرفت.
#نظم
#برنامهریزی
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻چرا مخالفان علامه مصباح(ره) راهی جز مغالطه در برخورد با او ندارند؟
سیدعلی مهدیون، دانشجوی دکتری اندیشه سیاسی دانشگاه تهران، در یادداشتی پیرامون حملات اخیر برخی از افراد و جریانهای خاص به شخصیت علامه مصباح یزدی(ره) نوشت:
🔹مرحوم علامه مصباح(ره) عمر شریف خود را صرف کسب و نشر علم در سطوح مختلف کردند. ایشان در طول حیات علمی خود از محضر بزرگانی چون آیتالله بروجردی(ره)، حضرت امام (ره)، آیتالله اراکی، علامه طباطبایی، آیتالله بهجت و دیگر بزرگان بهره بردند که هر کدام جزو سرآمدانِ حوزه علمیه بودند.
🔹 علامه مصباح با جد و جهدی که در کسب علم داشت و با تملذّ در محضر اساتید خود توانست در ۲۷ سالگی به مقام اجتهاد برسد. جدای از فقه و اصول که از دروس سنتی حوزه قلمداد میشد، فلسفه و عرفان هم از مهمترین دغدغههای ایشان بود. علاوهی بر این با توجه به اقتضائات زمان توجه ایشان به علوم انسانی غربی جلب شد و ایشان از اولین افرادی در حوزهی علمیه قم بودند که شاگردان خود را ترغیب به خواندن کتب و مطالبی در این حیطه کردند. نوشتن کتب و مقالات متعدد در حوزههای مختلف من جمله فلسفههای مضاف و ارائهی مباحث خود در این قالب نشانگر توجه ایشان به رویکردها و قالبهای جدید علمی است. با این وجود خیلی عجیب است که برخی مخالفان غیر منصف، علامه مصباح(ره) را به جمود فکری متهم میکنند درحالی که ایشان در طول حیات علمی خود همواره راههای جدیدی را در مقابل اهل علم و فکر گشودهاند.
🔹مرحوم علامه مصباح جزو روحانیونی بودند که چه پیش از انقلاب و چه پس از آن دایرهی عمل خود را محدود به حوزهی علمیه و تدریس دروس سنتی نکردند. یکی از مهمترین دغدغههای ایشان عرصهی عمومی و عرصهی سیاسی و کنشگری در این حوزه بود. همین مطلب موجب حملات فراوانی از سوی گروههای مختلف به ایشان بود. کنشگری متفاوت ایشان در حوزهی عمومی مطلوب بسیاری از افراد نبود؛ از طرفی روحانیون سنتیای که حضور روحانیت در عرصهی سیاست را نادرست میدانستند در مقابل ایشان قرار داشتند و از سوی دیگر گروههایی که نگاه فلسفی علامه مصباح را برنمیتابیدند.
🔹گروه دیگری که خود را در مقابل مرحوم علامه(ره) میدیدند، روشنفکرنماهایی بودند که برای آنها دین محدود به حوزهی خصوصی میشد و نگاه حداقلی آنها در مقابل نگاه همه جانبهی علامه مصباح(ره) قرار میگرفت. سیاستمدارانی که رویکردهای جدید در غرب را پذیرفته بودند هم از دیگر مخالفان ایشان بودند. اشکال و نقد این دسته از افراد در فهم فضای سیاسی و احکام سیاسی بود. قدرت محوریترین مفهوم در اندیشهی این افراد بود و ورود احکام اخلاقی و احکام دینی را به این حوزه روا نمیدانستند.
🔹در مقابل محوریترین مفهوم در این حوزه برای علامه مصباح(ره) نه ارادهی معطوف به قدرت بلکه ارادهی معطوف به حقیقت بود. از طرفی ایشان فضای سیاسیِ تهی از احکام دینی و اخلاقی را نمیپذیرفتند و سیاست را واجدِ این احکام میدانستند. جدای از رویکرد تئوریک، رویکرد عملی ایشان هم در سیاست رویکرد به دور از زد و بندهای سیاسی برای استمساک به قدرت به بود.
مقابلهی غیرعلمی با علامه مصباح(ره) از سر ناتوانی
🔹کسانی که با مرحوم مصباح آشنا هستند، حال چه مخالف ایشان و چه موافق ایشان باشند به توانایی و دقت علمی ایشان گواهی میدهند. عبدالکریم سروش، البته سروشِ متاخر، که خود از منتقدین علامه مصباح است در جایی بعد از بیان نقدهای نابجا، در مورد ایشان گفته بود: «مصباح یک فیلسوف بود، فلسفهخوانده بود و خوب هم فلسفه خوانده بود. بنده در حدی که ایشان را میشناسم میتوانم گواهی بدهم که فلسفهی اسلامی را نیکو میدانست، از مدرسین خوب فلسفه بود».
🔹مخالفین مرحوم مصباح وقتی توانایی ایشان در فضای علمی را میبینند و همچنین عدم توانایی خود در نقد و رد مدعاهای علمی ایشان، لاجرم مجبور میشوند که شخصیت ایشان را مورد حمله قرار دهند. در منطق مغالطهای وجود دارد تحت عنوان مغالطهی حمله شخصی “Ad hominem fallacy”. این مغالطه زمانی رخ میدهد که به جای پرداختن به استدلال یا موضع یک شخص، به طور نامربوط به شخص یا جنبهای از شخص استدلالکننده حمله شود.
🔹عموم حملاتی که در طی این سالها به علامه مصباح(ره) شدهاست مصداقی از مغالطهی مذکور است. از مزدوران جیره مواجب بگیر چه در داخل و چه در خارج از کشور انتظاری جز این نمیرود اما جای تعجب است افرادی که خود را روشنفکر قلمداد میکنند هم جز راه توهین و تهمت نتوانستهاند راهی برای مقابلهی علمی و عقلی با مرحوم مصباح پیدا کنند.
🔹البته مشکل از این افراد نیست، قوت استدلالهای مرحوم مصباح در حوزههای گوناگون علمی برای مخالفان راهی جز تخریب شخصیت ایشان باقی نگذاشتهاست.
✅ @Rajanews_com
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#هفته_پژوهش
🔰حوزه علمیه فاطمه معصومه سلام الله علیها اهواز با همکاری انجمن مطالعات اجتماعی حوزه برگزار میکند؛
📚سمینار ملی نظام آموزشیِ پژوهش محور
☑️ویژه اساتید و معاونین پژوهش حوزههای علمیه خواهران
🗒دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۴ الی ۱۷
💢نشست اول:«مقایسه روش آموزشی پژوهش محور با آموزش محور»
▫️ حجتالاسلام استاد هادی منش
▫️ساعت ۱۴:۱۵ الی ۱۵
💢نشست دوم: «شاخصهای استاد پژوهش محور»
▫️ حجتالاسلام استاد فاضل
▫️ساعت ۱۵ الی ۱۵:۵۰
💢 ژورنال کلاب:«نقد و بررسی مقالهی پژوهش در نظام آموزشی حوزه؛ بازدارندهها و راهکارها»
▫️حجتالاسلام استاد ابراهیمی پور
▫️ساعت ۱۶ الی ۱۶:۴۵
🔗لینک حضور:
https://danaplus.net/joinPublic/meeting86bb0b
🌐کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی در پیامرسان ایتا
@motaleate_ejtemai
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#هفته_پژوهش
🔰به مناسب هفته پژوهش، انجمن مطالعات اجتماعی حوزه با همکاری کارگروه حجاب و عفاف موسسه امام خمینی (ره)، و برخی دیگر از حوزههای علمیه خواهران برگزار می کنند؛
💢«رویداد علمی حجاب؛ پاسخ به نیاز روز»
💢با محورهای:
🔸«چرایی حجاب ستیزی در فرانسه»
▫️حجت الاسلام استاد کدخدایی
▫️دوشنبه ۲۷ آذرماه ساعت ۱۵:۰۰
🔹«تبیین شناختی-عقلانی پدیده حجاب»
▫️حجت الاسلام استاد آقاجانی
▫️سه شنبه ۲۸ آذرماه ساعت ۱۵:۰۰
🔸«تبیین جامعه شناختی پدیده کشف حجاب»
▫️حجت الاسلام استاد ابراهیمی پور
▫️چهارشنبه ۲۹ آذرماه ساعت ۱۵:۰۰
🔹«نسبت سنجی کشف حجاب و حرام سیاسی»
▫️حجت الاسلام استاد افروغ
▫️پنج شنبه ۳۰ آذر ساعت ۱۵:۰۰
🔸«پاسخ به مهم ترین شبهات حجاب»
▫️حجت الاسلام استاد مهدی زاده
▫️شنبه ۲ دی ماه ساعت ۱۵:۰۰
💢حضور مجازی:
http://dte.bz/ssoq
💢همراه با صدور گواهی(اطلاع از شرایط حضور و نحوه صدور گواهی @adminssoq)
🌐کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی در پیامرسان ایتا
@motaleate_ejtemai
هدایت شده از قاسم ابراهیمی پور
#یلدا_قدس_غزه
امسال، شب یلدای بسیاری از ایرانیان، حاوی نمادی از جنبش رهاییبخش فلسطین بود.
اما استفاده از کدوی حلوایی که به صورت طبیعی شبیه قدس بوده و تزئین آن با پرچم فلسطین، ابتکاری بود😊 که حمایت عالم تکوین از #مقاومت غزه را به تمثیل کشیده بود.❤️
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour/153
هشتمین پیشنشست تخصصی
همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی
🔹
کرسی علمی-ترویجی:
سیر تحول محتوای معرفتی هیأت در نسبت تاریخی آن با نهاد علم
🔸
👤 حجتالاسلام دکتر قاسم ابراهیمیپور
👤 حجتالاسلام دکتر سعید مقدم
🔹
📆 زمان: دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲، ساعت ۱۰
📍 مکان: قم، بلوار جمهوری، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه پنجم، سالن اندیشه
🔸
📎 پیوند حضور مجازی در جلسه
از طریق https://iki.ac.ir/live
🔻
🏴هیأت در آینهی تاریخ🏴
👤 ارتباط با پشتیبانی: @adminehya
🔗 شناسه ما در شبکههای مجازی: @heyat_conf
#سهشنبههای_علوم_انسانی_اسلامی_موسسه_آموزشی_و_پژوهشی_امام_خمینی (رحمتاللهعلیه).
#نسبت_جامعهشناسی_و_روانشناسی
ارائه دهنده: حجتالاسلام دکتر #صادق_گلستانی
🔹جامعهشناسان بیشتر بر #ساختار و روانشناسان بیشتر بر #عامل (کنشگر) تاکید دارند.
اما آیا بدون اتخاذ یک رویکرد میان رشتهای، توصیف کامل از واقعیت امکانپذیر است؟
🔸درمان مبتنی بر #نظریه_سیستمی در روانشناسی به جنبههای ساختاری و فرهنگی توجه دارد.
عرصه تازه تاسیس #جامعهشناسی_احساسات، نیز توجه جامعهشناسان به امور روانی میسر ساخته است.
روانشناسی اجتماعی نیز تلاشی برای نزدیک کردن این دو رشته بوده که در سطح مطالعات گروه باقی مانده است.
هیچ یک از این رویکردها، برای فهم دقیق واقعیت کافی نیست و راهبردی مناسب برای #اسلامیسازی جامعهشناسی و روانشناسی، نیز نخواهد بود.
🔹فارغ از این که #تخصصی_شدن علوم، جنایت تاریخی بوده است یا این که ویژگی طبیعی هویتیابی انسان، در حوزه علمی، منجر به آن شده است، در اسلامیسازی علوم، نمیتوان رویکردهای میان رشتهای را نادیده گرفت.
🔹این که در تبیین واقعیت اجتماعی جامعهشناسی مقدم است یا روانشناسی، و هر کدام چه وزنی در تبیین خواهند داشت، یا اصلا نیازمند ترکیب هر دو رشته و تاسیس رشته جدیدی هستیم، امری است که بر مبنای نظریه فطرت، قابل بحث و بررسی خواهد بود.
#جلسه_بینگروهی: جامعهشناسی و روانشناسی
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#نشست_علمی
💢 موضوع:«حجاب، ولنگاری فرهنگی و ظرفیت های تاریخی تمدنی ایران برای مواجهه با بحران های اجتماعی»
🎙 حجت الاسلام دکتر قاسم ابراهیمی پور
(عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره))
💢با همکاری
🔷 انجمن مطالعات اجتماعی حوزه
🔹مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) پارسیان
🔷 مدرسه علمیه کوثر بندر لنگه
🔷 مدرسه علمیه حضرت زینب(س) میناب
🔷 مدرسه علمیه نرجسیه
رودان
🔹مدرسه علمیه فاطمه ام البنین(س) حاجی آباد
🌐لینک ورود به جلسه
http://dte.bz/ssoq
🗓زمان: دوشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۱۸ ساعت ۱۰
🌐کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
@motaleate_ejtemai
سلام
لطفا در نظر سنجی زیر شرکت نمایید و برای تحلیل میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس در 11 اسفند ماه، یاریمان کنید.
کافی است روی لینک زیر کلیک کنید؛ (لطفا لینک زیر را برای دیگران نیز ارسال کنید)
https://EitaaBot.ir/poll/hpr0e1
هدایت شده از قاسم ابراهیمی پور
✳️ انجمن روانشناسی اسلامی با همکاری مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار میکند:
✅ تحلیل روانشناختی و جامعه شناختی مشارکت در انتخابات
👥 ارائه دهندگان:
1️⃣ حجت الاسلام دکتر علی ابوترابی، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
2️⃣ حجت الاسلام دکتر ابراهیمی پور، عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
👤 مدیر علمی نشست:
🔹حجت الاسلام دکتر مهدی هادی، رئیس انجمن روانشناسی اسلامی
🗓 سه شنبه 1402/12/1 ⏰ 18:30
🏢مکان: قم، بلوار جمهوری، کوچه دوم، فرعی اول، انجمن روانشناسی اسلامی
🌐 حضور مجازی:
https://gharar.ir/r/bc854d24
انجمن روانشناسی اسلامی
@islamicpa
با یک جست و جوی ساده در اینترنت، متوجه یک سانسور خبری در مورد افزایش آمار مشارکت در انتخابات خواهید شد. زیرا ادعای مشارکت پایین در انتخابات با تکیه بر آمارهایی که مربوط به حدودا یک ماه قبل است، در صدر اخبار قرار دارد.
به راستی چرا خاتمی نگران مشارکت بالای مردم در انتخابات شده است؟
♨️ در کنار اذعان کارشناسان و تحلیلگران بر این که، نسل جدید و جوان اصلاح طلبان از مدعیان همیشه طلبکار و نفع طلبِ این جریان، به سبب عملکرد بد و سابقۀ غیر دفاعشان عبور کرده و بر مشارکت حداکثری در انتخابات پیشرو اصرار دارند، محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات که نتیجۀ تَکرار اشتباهاتش را همگان تجربه کردهاند، در اظهاراتی عجیب و زودهنگام با تخریب دوبارۀ شورای نگهبان مدعی شد که، چنانچه مشارکت حداکثری تحقق یابد، نشانۀ رضایت از اوضاع و احوال کشور نیست!
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#سهشنبههای_علوم_انسانی_اسلامی
جلسه سیوهفتم: #نسبت_فقه_و_اجتهاد_با_اسلامی_سازی_علوم_انسانی.
اول اسفند 1402.
🔹سخنران:🎤 #آیتالله_محسن_اراکی
🔹نسبت علوم انسانی با فقه و اجتهاد در دو محور اصول و فقه قابل بررسی است.
🔹مکتب نجف (شهید صدر، مرحوم آیتالله خوئی، مرحوم نائینی و ...) رابطه علی و معلولی را در روابط اجتماعی و رفتار انسانی نمیپذیرد. و یکی از نقاط افتراق قم و نجف همین است.
🔹نظر من نظریه مرجح اخلاقی است که در آثار منتشره به آن پرداختهام.
#سند_تولید_علوم_انساني_اسلامی
#تعاملات_علمی.
#موسسه_آموزشی_و_پژوهشی_امام_خم
#سهشنبههای_علوم_انسانی_اسلامی
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#ابرقدرت_ایران
#امید_عامل_مشارکت_در_انتخابات
👈در حالی که همه شاخصهای علمی، آیندهای روشن را برای ایران نوید میدهد، عدهای با ترویج ناامیدی، تلاش میکنند #مشارکت در #انتخابات را کاهش دهند.
✅ وضعیت ایران بر اساس شاخصهای توسعه، رشد چشمگیری را نشان میدهد و همه جا صحبت از ظهور ابرقدرتی به نام ایران است.
🔻اما نظر عموم مردم، کمی با این واقعیت فاصله دارد. بر اساس یک نظرسنجی قدرت ایران در منطقه مورد سوال از مردم ایران قرار گرفته است که بر این اساس 37.5 درصد از مردم اعلام کرده اند قدرت ایران طی سال های آینده افزایش خواهد یافت، 24 درصد اعلام کردند فرقی نخواهد کرد، 25 درصد نیز اعلام کردند کمتر خواهد شد و بقیه اعلام کردند برآوردی ندارند.
🔻عامل اصلی فاصله تصور مردم از واقعیت، فضای مجازی بیسامان است.
✍️#ابراهیمی_پور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
هدایت شده از قاسم ابراهیمی پور
#کجای_تاریخ_ایستادهایم؟
✍️ بشر راه خوشبختی خود را نمیدانست اما دلش گواهی میداد که راهی هست. انبیاء یکی یکی آمدند و راه را نشان دادند. با حضور نبی اکرم دین جهانی ابلاغ شد و به منظور تبیین و پیادهسازی آن #دوازده_جانشین معرفی شدند.
🔸منحرفین اما یازده وصی را به #شهادت رساندند. #وصیآخر باید تا فرصتی مناسب، از دیدگان غائب میشد و در پس پرده غیبت ایفای نقش میکرد.
🔸قرنها گذشت و درست در لحظهای که جهان به سوی تاریکی کامل در حرکت بود، مردی از تبار ائمه #انقلاب کرد. نوری از این انقلاب در جهان ساطع شد و قلب همه اهل دقت از مسلمان، مسیحی و ... را روشن کرد.
🔸این انقلاب زمینهساز ظهور بود. بدیهی است، زمینههای ظهور برای شیعه، سنی، مسیحی و ... تفاوتهایی داشته باشد. همراهی مسیح با منجی امکان همسویی اسقفان و کشیشیان را فراهم ساخت و طرح تجمیع ادیان ابراهیمی را بر سر زبانها انداخت.
🔸مجری و فرمانده این طرح، امالقرای جهان معنوی، ایران بود. تمایل نخبگان آمریکای لاتین، روسیه و آسیای میانه به ایران، گرایش جوانان سنی به تشیع، شکلگیری #محور_مقاومت و اسرائیل در حال محو شدن، نشان از نزدیک شدن ایران به #قله داشت.
🔸این پروژه عظیم و تاریخی که در خارج از ایران کاملا قابل رویت، خیره کننده و نوید بخش رهایی از ظلم و تباهی بود، در داخل ایران تحتالشعاع قیمت گوشت و مرغ قرار گرفته بود.
✳️ حال که چشم جهان به ایران دوخته شده، مشارکت در انتخابات، پاس #گل_طلایی و #گامی_به_سوی_قله است. این #افتخار را از خود سلب نکنیم.
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#افزایش_مشارکت
❤️ مشارکت در حال افزایش است و تا کنون از مرز ۴۳ درصد عبور کرده است.
👈۲۸ درصد مردم برای مشارکت در انتخابات تردید دارند. و ۱۶ درصد این افراد احتمالا رای خواهند داد.
👏بر این اساس احتمالا عبور میزان مشارکت از ۵۰ درصد وجود دارد. و در این صورت فواید بیشماری نصیب جامعه خواهد شد. 💪
😍یکدیگر را به مشارکت دعوت کنیم و این افتخار بزرگ تاریخی را از خود سلب نکنیم.
✍#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#سهشنبههای_علوم_انسانی_اسلامی
جلسه سیونهم: #نسبت_عرفان_و_جامعهشناسی.
پانزدهم اسفند 1402.
🔹این جلسه با حضور اساتید گروه عرفان و جامعهشناسی در موسسه امام برگزار شد. دکتر شرفالدین محورهای مشترک میان دو علم جامعهشناسی و عرفان را در دو دسته اجتماعی و علمی فهرست و زمینههای همکاری دو گروه را تبیین نمودند. دکتر کرمانی و دکتر حسنزاده نیز از ظرفیتهای معرفتی و اجتماعی عرفان سخن گفتند.
🔹عرفان با نگاهی متفاوت به هستی، معرفت و انسان، مبانی معرفتی ویژهای را ترسیم میکند که بر اساس آن میتوان علم اجتماعی عرفانی تولید نمود.
🔹نظریه ادوار و اکوار تاریخی عرفایی مثل ابنعربی و جامی، تبیین بیماری امت اسلامی توسط مرحوم شاه آبادی در کتاب شذرات، نظریه انقلاب امام خمینی، تحلیل تاریخی مرحوم فردید و پیروان او، تحلیل انسان مدرن در کتاب هستی و هبوط، و آثار سنتگرایانی چون رنه گنون را میتوان نمونههایی از تحلیلهای اجتماعی عرفانی شمرد.
#تعاملات_علمی.
#موسسه_آموزشی_و_پژوهشی_امام_خمینی.
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour