📷 #گزارش_تصویری
💠 غرفه اندیشکدهسبکزندگیاسلامی در دوازدهمین #نمایشگاهقرآنوعترت استان خوزستان
🔹 @mirras
📰 #گزارش_نشست
💠 نشست تخصصی «راههای ماندگاری آثار و بركات ماه مبارک رمضان»
همزمان با برپايی دوازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان خوزستان، نشست تخصصی « راههای ماندگاری آثار و بركات ماه مبارک رمضان» ۷ خرداد ماه با حجتالاسلام عباسیاصل مدير انديشكده سبک زندگی برگزار شد.
🔹 @mirras
🌐 #گزارش | نشست «راههای ماندگاری آثار و برکات ماه مبارک رمضان»
🔹 #صاحبارادهشدن؛مهمترینهدیهماهرمضان
💎 علم نافع و علم غیرنافع
در این نشست حجتالاسلام عباسیاصل با بیان مقدمهای به تشریح علم نافع و غیرنافع پرداخت و گفت: امروز نزدیک به ۳۸۰۰ علم دانشگاهی تولید شده است اما آیا این علوم به انسانیت انسان کمک کرده؟ باید بدانیم دلیل اینکه این علوم کارآمد نیستند این است که تقسیمبندی نداریم. هر علمی یک بخش نافع و یک بخش غیرنافع دارد و یکی از رشتههای ضربه خورده در این زمینه رشته مقدس تاریخ است که به یک رشته خنثی تبدیل شده است.
💎 بهترین منبع تاریخ نافع ، #قرآن_کریم است
وی با بیان اینکه بهترین منبع تاریخ نافع، قرآن کریم است که هدف از بیان تاریخ انبیاء در آن خواندن و درس گرفتن و اصلاح کردن زندگی است، گفت: در ارتباط با موضوع این نشست، داستانی در قرآن کریم ذکر شده که در سوره بقره آمده و آن #داستان_طالوت_و_جالوت است.
خداوند به خواست بنی اسرائیل پیامبری به نام طالوت برای آنها میفرستد. براساس آیات، طالوت با گروهی از مردم برای مقابله با جالوت خارج میشود، در این مسیر خداوند آنها را که دچار گرما و تشنگی بودند به وسیله رودخانهای امتحان میکند. طالوت به سربازان خود میگوید: «هر كس از آن بنوشد از [پيروان] من نيست و هر كس از آن نخورد از من است مگر كسى كه با دستش كفى برگيرد». در ادامه گروهی با رسیدن به رودخانه آب میخورند و مردود میشوند و بازمیگردند. گروهی به حرف طالوت عمل میکنند و آب نمینوشند و گروه سومی هم هستند که یک مشت آب خوردند و همراه طالوت حرکت کردند.
در ادامه مسیر وقتی از رودخانه گذشتند، یک عده گفتند ما توان مقابله با جنود جالوت را نداریم. علامه طباطبایی میگوید: اینها همان گروهی هستند که یک مشت آب خوردند. یک صدای دیگر هم بود که گفتند «قَالَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلَاقُو اللَّهِ كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ؛ كسانى كه به ديدار خداوند يقين داشتند گفتند بسا گروهى اندك كه بر گروهى بسيار به اذن خدا پيروز شدند»(بقره، ۲۴۹) اینها کسانی بودند که لب به آب نزدند.
💎 صاحبارادهشدن #هدیهماهرمضان به ماست
وی در ادامه با بیان اینکه فرق بین انسان و حیوان در میل و اراده است، گفت: حیوان متحرک بالمیل و انسان متحرک بالاراده است. در ماه مبارک رمضان ما اراده میکنیم آب ننوشیم، غذا نخوریم، دروغ و غیبت نگوییم و .... رمضان آمده هدیهای به ما بدهد و آن این است که صاحب اراده بشویم. صاحب اراده شدن هدیه ماه رمضان به ماست.
💎 راهکارهای تقویت اراده
در ماجرای طالوت و جالوت آنها که اراده از کف دادند، مردود شدند. از همین رو اراده مهمترین هدیه ماه رمضان است و باید حفظش کنیم. ما در ماه رمضان یک درجه به انسانیت خود نزدیکتر میشویم. حالا چه کنیم که این اراده باقی بماند و از بین نرود؟
در اینجا دو عامل سلبی و دو عامل ایجابی برای تقویت اراده ذکر میکنم؛عامل اول ترک سرگرمی به معنای اتلاف عمر است. کارهایی که وقت انسان در آن به بطالت میگذرد اراده انسان را از بین میبرد. دومین عامل دوری از موسیقی و غناست که مرگ اراده را به دنبال دارد و سومین عامل تقویت اراده این است که اهل ورزش باشیم چرا که اراده انسان را قوی میکند و مورد چهارم یاد مرگ است. این عوامل تقویت اراده و ماندگاری آثار ماه رمضان را در طول سال به دنبال دارد.
💠 لینک گزارش در خبرگزاری ایکنا
🌐 iqna.ir/fa/news/3718586/
_
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
⚫️ #علی(ع) #معمار_سبک_زندگی
◾️ #مقدمه
▪️ پیامبراکرم در حدیث معتبری میفرمایند :
« إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا، کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی؛ أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّى یَرِدَا عَلَیَّ الْحَوْض »
یعنی : « من در میان شما دو امانت نفیس و گرانبها میگذارم یکی کتاب خدا قرآن و دیگری عترتم اهل بیت را تا وقتی که از این دو تمسک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو یادگار من هیچگاه از هم جدا نمیشوند.تا کنار حوض کوثر بر من وارد شوند»
▪️ و روشن است که #گمراهی مورد اشاره در ادبیات دینی، هم اسباب سختی در #دنیا و هم عذاب در #آخرت خواهد بود لذا #تمسک بهترین راهبردِ نجات از این تهدید بزرگ است .
▪️امام علی (ع) از انجایی که دارای دو نوع ویژگی می باشد، نقش بسیار کلیدی در هدایت و #نجات_بشریت از گمراهی خواهد داشت :
1⃣ ویژگی های #شخصی
2⃣ ویژگی های #تاریخی
▪️ ویژگی های شخصی امتیازاتی هستند که تنها در ایشان موجود می باشد مانند #فرزند_ابوطالب که رییس خانواده بنی هاشم از طایفه #قریش می باشد که #ایمان ابوطالب و امتیازات برجسته ای بنی هاشم، سبب تقویت شخصیت و موقعیت اجتماعی بالا در علی (ع) می شود و همچنین دارای مادری باشد که در دوران جاهلیت #رحمی_پاک و #شیری_طیب دارد، قطعا تاثیر بسزایی در تاروپود شخصیت صالح علی (ع) خواهد داشت.
▪️ اما ویژگیهای #تاریخی به #حضور_تاریخی علی (ع) در برهه ای از تاریخ اشاره می کند، برهه ای که نقطه عطفی در تاریخ می باشد. تاریخی که جبراییل بعد ازسیصد و اندی سال نزول کرده و علی به سبب همزمانی و #ارتباط با حضرت محمد(ص) از نزدیک با شکل و محتوای #وحی الهی آشنا شده است و در نهایت نقطه اتصال #نبوت و #امامت می شود.
▪️ضرب ویژگی های شخصیتی در ویژگی های تاریخی علی(ع) سبب تولید ویژگی جدید و فوق العاده می شود و آن « #خود_آگاهی_تاریخی » است
▪️ به این معنا که ایشان به خوبی #شرایط تاریخی، #فرصت ها و #تهدید ها ی تاریخی را درک و به بهترین نوع ممکن #تصمیم و عمل کرده اند، خود آگاهی تاریخی سبب می شود که ایشان در طول تاریخ در زبان دوست و دشمن به بالاترین فضایل توصیف شوند.
▪️ همین امتیاز فاخر سبب شده است که رویکرد #علمی و عملکرد #دینی او به عنوان « شاقول طراز » و تمییز دهنده #حق از #باطل در تمام تاریخ باشد که ایه قرآنی به این مساله اشاره دارد :
💡 « وَ الْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ » یعنی «وزن كردن (اعمال) در آن روز، (بر اساس ) حقّ است»
▪️ به این معناست که علی به عنوان #میزان_حق تعیین می شود و هر کس به علی نزدیک تر باشد او #بهشتی و هرکس دورتر #جهنمی خواهد بود.
▪️ لذا در مطالب آینده بر اساس این اولویت بخش های از حیات طیبه علی(ع) را بررسی می نمایم، تا بتوانیم از آن #راهبردهایی برای معماری سبک زندگی به دست آوریم.
🙏 ان شاالله
🖊حجت الاسلام حسین عباسی اصل
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #علی( ع) #معمار_سبک_زندگی
🔵موضوع: #رحم_طبیعت
⚠️ تا عید سعید فطر هر شب با یک پست از "علی (ع) معمار سبک زندگی" باما همراه باشید .
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #علی (ع ) #معمار #سبک_زندگی (١)
🔵 #رحم_طبیعت
✳️خداوند متعال انسان را به گونه ای آفریده است که هم از لحاظ #جسمی و هم از لحاظ #روحی به #تکامل می رسند، که مکان این تکامل ها در «رحم» دو گانه زیر است:
1⃣ رحم مادر
2⃣ رحم طبیعت
✳️انسان ها از لحاظ جسمی، بدن آنها در « رحم مادر» به تکامل می رسد و بدن آنها کامل می شود به این معنا که مثلا پنج انگشت انسان و سایر اعضا او در رحم مادر کامل می شود و بعد از به دنیا آمدن، این اعضا متناسب با سن انسان رشد می کنند
اما تکامل اصلی جسم در رحم مادر صورت می گیرد.
✳️اما انسان ها از لحاظ #روحی در « رحم طبیعت » به تکامل می رسند، توضیح آنکه انسان ها بعد از به دنیا امدن در مسیر زندگی توسط #خانواده و #جامعه و #خودشان #تربیت می شوند و به #تکامل می رسند، که این تربیت و تکامل در عالم طبیعت و رحم طبیعت صورت می گیرد.
✳️حال در این رحم عده ای به درجه ای #تحصیل #بهشت یا به #درکه ای تحمیل #جهنم می رسند.
✅امام علی (ع) دارای ویژگی های شخصی و تاریخی بسیار تابناکی است که یکی از آنها این است که ، در هنگام #تولد به اذن خدا، #خانه_خدا به روی مادر ایشان باز گردید تا پاک ترین جای ممکن برای انتقال از رحم مادر به #رحم_طبیعت برای علی(ع) فراهم شود، که این نشان از عملکرد خوب پدر و مادر برای رسیدن به این #صلاحیت می باشد.
✅همچنین دست تقدیر الهی، #شهادت ایشان را در #خانه_خدا رقم زد تا انتقال از رحم طبیعت به #آخرت نیز در پاک ترین مکان ممکن صورت بگیرد، که ندای « فزت ورب الکعبه» ایشان بهترین سند برای #ایمان_صالح و #عمل_صائب علی(ع) در دوران حیات شان است.
🙏امید است که بتوان مانند والدین علی(ع) رحمی پاک برای فرزندان و مانند علی (ع) #عملکردی_علوی داشته باشیم تا بتوانیم در رحم طبیعت به تکامل برسیم .
ان شالله
🖊حجت الاسلام حسین عباسی اصل.
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
◾️ #علی_ع #معمار_سبک_زندگی (٢)
🔹 #مربی_الهی
🔔تاعید سعید فطر هرشب بایک پست از علی (ع )معمار سبک زندگی با ما همراه باشید .
💠 @ofogh1408.
💠 #علی(ع) #معمار_سبک_زندگی (٢)
💎 #مربی_الهی
▪️انسان ها به گونه ای خلق شده اند که #صیرورت (یعنی رشد غیر قابل جلوگیری) داشته باشند. به عبارتی دیگر صیرورت یعنی رشدی که انسان #نمی تواند جلوی آن را بگیرد.
✔️ به طور مثال نوزاد از روز اول و #بدون_اراده انسان شروع به رشد می کند تا به کهنسالی برسد و این صیرورت غیر قابل ممانعت است.
▪️ اما صیرورت به دو نوع است :
1⃣ صیرورت #ظاهری
2⃣صیرورت #باطنی
▪️صیرورت ظاهری همان است که مثال ش گذشت و به رشد #جسمی انسان تعلق می گیرد و انسان ها با تمام تلاش هایشان برای تامین تغذیه و پوشاک، تنها می توانند در کیفیت این #صیرورت_ظاهری موثر باشند.
▪️ اما #صیرورت_باطنی به رشد #نفسانی و #روح انسان باز می گردد، انسان ها از لحاظ روحی و نفسی همگی در حال رشد و صیرورت هستند و انجایی که مسیر حرکت انسان به سمت #انسانیت یا #حیوانیت روشن می شود در این پروسه است.
▪️ اما انسان در این زمینه نقش پررنگ تری نسبت به صیرورت ظاهری باید ایفا کند چون َ
« إِلَى اللَّهِ الْمَصير» یا « بِئْسَ الْمَصير » یعنی #بازگشت_خوب و یا #بد_نهایی به سمت خدا در این مسیر تعیین می شود.
▪️امام علی(ع) اگر چه به علت فقر پدر، شاید صیروت ظاهری شان به خوبی انجام نمی شد و به ناچار توسط پیامبر به #فرزند_خواندگی گرفته شد، اما دست تقدیر الهی نقش #پیامبر(ص) را در زندگی ایشان به عنوان « #مربی » بسیار کلیدی قرار داد تا این گونه زمینه صیرورت باطنی حضرت فراهم شود و ایشان به درجه های بالای انسانیت برساند.
▪️ امام علی(ع) در خطبه « قاصعه» در این زمینه می فرماید:
«آنگاه که کودک بودم مرا در کنار خود نهاد و بر سینه خویشم جاداد، و مرا در بستر خود میخوابانید... و من در پی او بودم -در سفر وحضر- چنانکه شتربچه در پی مادر.
هر روز برای من از اخلاقِ خود نشانهای برپا میداشت و مرا به پیروی آن میگماشت»
🙏امیداست مانند علی (ع)به دنبال « مربی پیامبرگونه» برای صیرورت باطنی خود باشیم و برای فرزندان مان نیز « #مربی_علی_وار» بیابیم تا این امر بسیار مهم را به او بسپریم.
✨ان شاالله.
🖊حجت الاسلام حسین عباسی اصل
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
▪️ #علی #معمار_سبک_زندگی (٣)
💠 #جوانمردی
⚠️تا عید سعید فطر هرشب با یک پست از علی(ع) معمار سبک زندگی با ماهمراه باشید .
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
▪️ #علی #معمار_سبک_زندگی (٣)
💠 #جوانمردی
✅علی(ع) نام درخشان تاریخ است که به #فضایل_هزار_گانه توصیف شده است، یکی از این فضایل #جوانمردی است .
✅برای فهم این فضیلت باید دانست که انسان ها به دو مرتبه می رسند :
1⃣جوانی
2⃣ جوانمردی
🌀 #جوانی نقطه عطفی در #جسم و #عمر می باشد که انسان ها به دلیل توانایی جسمی ، قابلیت بسیار بالای بر تحقق خواسته های خود دارند و اگر این قابلیت در زمینه تحقق انسانیت باشد، می تواند آنها را یک قدم به جوانمردی نزدیک نماید، ولی در غیر اینصورت، زمانی گذرا خواهد بود که بعدها با #حسرت از آن یاد می شود.
⭕️اما جوانمردی قله ای بلند #انسانیت است که در روح و جان انسان ها می نشیند و گذر زمان تنها به #اثبات و #ماندگاری آن کمک می کند.
❌به اقرار تاریخ، علی(ع) در #جوانی توسط جبرییل امین به درجه #جوانمردی مفتخر گردید ، آنجا که این فرشته ای الهی ندا داد که:
💡 « لا فَتى اِلاّ عَلِىّ، لا سَیفَ اِلاّ ذُو الفَقار»
⁉️اما آنچه که باید جست « چگونگی جوانمرد شدن» است ؟
تا بتوان بر اساس آن #سبک_زندگی را معماری نمود.
✔️علی (ع) رمز « جوانمرد شدن» را این گونه بیان می کند که : 💡«کونوا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً» یعنی « دشمنِ ظالم و یاور مظلوم باشید»
✔️همانطور که در طول عمر این گونه عمل کرد و بار ها فریاد بر آورد که : « مظلومان در نظر من عزیز و #محترم اند تا حقشان را بگیرم، و نیرومندان در نظر من #حقیرند تا حق را از آنها بستانم»
⚠️ پس اگر فردی یا جامعه ای این گونه عمل کرد و #تبعات آن را با علم به دشواریها،تهدید ها و تحریم ها بپذیرد، قطعا انسان یا #جامعه_جوانمردی خواهد بود.
🖊حجت الاسلام حسین عباسی اصل
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #علی_معمار_سبک_زندگی (4)
💎 #مدیریت_آینده
🌙تا عید سعید فطر هرشب با یک پست از علی(ع) معمار سبک زندگی با ماهمراه باشید .
🔹 @mirras
💠 #علی (ع) #معمار_سبک_زندگی (4)
💎 #مدیریت_آینده
✨علی(ع) بارویکرد الهی وعملکردی قدسی خود،الگوی برای انسانیت است.در تاریخ ثبت است که، علی(ع) بعد از شهادت حضرت زهرا(س) به عقیل که در نسب شناسی خبره بود،فرمود:«همسری شایسته، از قبیله ای که اجدادش از شجاعان باشند، برایم پیدا کن» عقیل هم به حضرت، بانو « فاطمه کلابی» را معرفی و امام هم انتخاب کردند. از این بیان می توان به مقوله ای مهم رسید که درک خوب آن ، ضرورت اصلاح نگاه به قومیت هاست.
✨دو نگاه به قومیت ها وجود دارد که هر کدام معماری زندگی را به دنبال دارد:
1- #قومیت_گرایی
2- #قومیت_گزینی
عده ای که سلامت نفس لازم را ندارند سریعا و بدون لحاظ جوانب دینی، این امور را بر #قومیت_گرایی حمل نموده و مجوزی برای زشت کاری های خود می دانند، مانند اینکه گفته شود : « آنها فلان قوم هستند و ما نمی پسندیم »
✨اما عده ای دیگر با تامل بر فرمایش حضرت و توامان کردن آن با آیه:
✨« إِنَ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ»✨
به اینجا می رسند که : از یک طرف وجود قومیت ها با ویژگی های متفاوت و با نکات مثبت و منفی مختلف یک حقیقت غیر قابل انکار است. از طرف دیگر تقوای دینی می تواند انسان را به گونه ای تربیت کند که نکات منفی و غیر الهی موجود در قومیت را از او بزداید و نکات مثبت قومیتی او تقویت کند تا آنها را با جوشش درونی وعلاقه انجام دهد.
✨لذا با لحاظ #تقوای الهی در افراد، انسان می تواند قومیت گزینی کند.مثلا بیان شود : فلان قوم بسیار بخشنده هستند و عضو با تقوای آنها بسیار برای انتخاب مناسب است چرا که انسان با تقوای آن قوم ضمن آنکه اهل #بخشندگی هست ولی اهل فخرفروشی و اسراف نخواهد بود.
✨در این ماجرای تاریخی نیز، علی(ع) با لحاظ تقوا به عنوان محور اصلی، از بین نقاط مثبت قومیت ها به سراغ شجاعت رفته است چرا که او قصد مدیریت آینده را دارد و میداند که این ویژگی طایفه #بنی_کلاب در آینده نسلش بسیار به کار خواهد آمد.لذا جان کلام این است که انسان ها باید مدیریت آینده را در لابه لای انتخاب هایشان رقم بزنند.
✍🏻 حجت الاسلام حسین عباسی اصل
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #علی_معمار_سبک_زندگی (٥)
💎 موضوع : #علم_نافع
🌙تا عید سعید فطر هرشب با یک پست از علی(ع) معمار سبک زندگی با ماهمراه باشید .
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💎 #علی (ع) #معمار_سبک_زندگی(٥)
✔️موضوع : #علم_نافع
✅علی(ع) به اقرار دوستان و دشمنانش #عالم_ترین انسان زمان خود و بعد از آن است.
✅ یکی از توصیه های ایشان به #حکمت و علم آموزی بوده است . ایشان در یکی از بیاناتشان می فرمایند: « علم بر دو قسم است: مطبوع و مسموع و علم #مسموع فایده ای ندارد، مادامی که #مطبوع نباشد»
✅ توضیح آنکه: باید دانست که علم به دو گونه است
1⃣ علوم مسموع
2⃣ علوم مطبوع
✔️علم #مسموع علمی #اکتسابی که به شنیده ها یا دیده ها یا خوانده ها و یا #مجموع آنها گفته می شود، این علم که تعریف دقیق ترش « #شبه_علم» است، خود به دو دسته تقسیم می شوند :
🔹#الف – دسته ای که هیچ ثمره ای #مادی و #معنوی ندارند و فقط به حافظه ای کوتاه مدت یا بلند مدت انسان ها منتقل می شوند و منشاء #اتلاف_عمر و عدم توجه به مسائل مهم تر است، نمونه ای آن به صورت جزئی اطلاعات در مورد زندگی شخصی بازیگران و .... است ، اما به صورت کلی تر می توان به بخش عمده ای از « #اطلاعات_عمومی » اشاره کرد که تنها برای پُر کردن جدول روزنامه ها مفید است.
🔹 #ب- دسته ای که سبب #رشد_مادی را فراهم می کنند، #رشته های_تخصصی که افراد برای کسب شغل و درآمد می خوانند مانند علوم تجربی و آزمایشگاهی از این قبیل است.
این علوم در صورتی که #هدف_نهایی آنان رشد #انسانیت و #معنویت نباشد، یک « #جهل» تلقی شده و منشاء « #دنیا_زدگی» می شود.
💡اینجاست که علی (ع) می فرماید : چه بسا دانشمندانی که کشته #جهل خود هستند و علمی که همراه دارند، #نفعی به حالشان #ندارد»
✔️اما علم #مطبوع، علومی هستند که بهترین دستاویز برای #رشد_معنوی و نزدیک کردن انسان به #انسانیت می باشند، علومی که #فطرت را شکوفا و #آخرت را آباد می کنند لکن پیش شرط آن همراه شدنش با #عمل است
💡همانطور که علی می فرماید: « العلم و ینادی بالعمل » این علوم را «علم نافع » می گویند.
⚠️جان کلام آنکه، جان انسان باید صرف علمی شود که ارزش عمرش را داشته و زمینه ساز رشد معنوی به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد، در غیر اینصورت «جهل» است.
🖊حجت الاسلام حسین عباسی اصل.
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 لَقَدْخَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِيكَبَدٍ
🔹به راستى كه انسان را در #رنج آفريدهايم (٤ بلد)
🔹 امام علی (ع):
کسی که دنیا را بشناسد از رنجهایی که به او میرسد ،اندوهگین نمیشود.
🔹 #غررالحكم
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
📜 #مقاله_تصویری
🔹 #سرگرمی
🔹🔹گذرگاه سبک زندگی غربی 🔹🔹
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #نقد_روز
🔹 صداوسیما و دوست دختر اسلامی
📽 نقدی بر #فیلم_رهایم_نکن
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🌐 #نقد_روز
💠 صداوسیما و دوست دختر اسلامی !
🔹 ماه مبارک رمضان ، در کنار تمامی برکات معنوی و مادی اعم از سلامت روحی و جسمی که نصیب انسان ها میکند یک مزیت قابل تقدیر دارد و آن هم ارائه یک برنامه روزانه میباشد که نه تنها انسانها و خانوادهها را بلکه یک جامعه را به نظم وامیدارد و همگان را بیش از اذان صبح و بعد اذان مغرب ( بعدازسجده بر مهرخاکی و اقامه نماز) به دوره سفره های رنگین مینشاند و لذت در کنار هم بودن را نصیب مومنان میکند.
🔹 در این بین #صداوسیما بر حسب وظیفهای ذاتی خود بر این موج سوار میشود تا لحظاتی ناب تر برای جامعه اسلامی بسازد. بیش از یک دهه میباشد که موج سریالهای ایرانی با هدف تقویت بنیه دینی و معنوی مردم، جای خود را در ساعات بعد از افطار باز کرده است. به این صورت که سه فیلم از سه شبکه پشت سر هم پخش می شود و هر کدام داستانی را منقل میکند.
🔹 امسال نیز سه فیلم به نامهای #رهایم_کن و بچه مهندس و سر دلبران در حال پخش می باشد که در این مطلب به دو فیلم اول میپردازیم و فیلم سوم را تا پایان برنامه به تماشا می نشیند و بعد از اطمینان از نقاط مثبت و منفی در مورد آن هم به نقد خواهد میپردازیم.
🔹 اما آنچه که متاسفانه به صورت بسیار زننده در این دو فیلم حال انتقال به مخاطب میباشد، تئوریزه کردن فرهنگ #دوست_دختر_و_پسر اسلامی است به این صورت که :
⤵️ #ادامه_در_پست_بعد
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
میراث/اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🌐 #نقد_روز 💠 صداوسیما و دوست دختر اسلامی ! 🔹 ماه مبارک رمضان ، در کنار تمامی برکات معنوی و مادی ا
💠 #نقد_روز
🔹 صداوسیما و دوست دختر اسلامی
📽 نقدی بر #فیلم_رهایم_نکن :
🔹 دختر (فرناز) و پسری (امیر) جوان که فامیل هستند با هماهنگی خانواده ها به عقد موقت یکدیگر در آمدهاند. دختر که در گاراژ پدر شوهر ( دایی ) خود مشغول کار است، از آنجایی که فکر میکند که دایی به صورت خائنانه حق مادرش را خورده است اقدام به فاکتورسازی و دزدی میکند، در این بین همکار جوان آقایی (یحی ) که در محل کار ، هم اتاقی هستند متوجه میشود که فرناز در حال دستکاری حسابها و دزدی میباشد. اما بعد از امر به معرف و نهی از منکر مخفیانه با رفتار بیادبانه فرناز مواجه می شود و از کار بیرون میرود .
🔹 فرناز بعد از خروج از کار پولهای جمع شده را برای دریافت ویزای اقامت در کانادا برداشت کرده و به دنبال وکیل شیاد خود میرود که در این کشوقوس به دلیل شجاع بودن فرناز!! (که تا قبل از آن مورد تحسین است) به او تجاوز میشود.
🔹اما نقطه عطف مفسدهآمیز ( تلیر یا ،Teller ) از اینجا شروع میشود که دختر به دلیل بیتوجهی نامزد خود (امیر) رو به همکار مرد خود میآورد و با او درد دل کرده و از او کمک میخواهد، #یحیی که انسان مذهبی و عاقلی است و متناسب با اسمش قرار #محیی و زنده کننده دوباره فرناز باشد با دلسوختگی و مسئولیت پذیری که به اطمینان زیاد کارگردان میخواهد آن را نشات گرفته از دین او بداند، به دنبال کار دختر میرود تا حق او را بگیرد. و این گونه بار دیگر موضوع تکرای #عشق_مثلثی ( دو مرد عاشق یک زن ) به خط تعلیق این فیلم تبدیل میشود .
🔹در ادامه مشاهده میشود که بین این دو زن و مرد جوان نامحرم ، غیرفامیل ، حتیغیرهمکار تمام صحبتهای خصوصی بین آن دو زده میشود، تا دیر وقت در کلانتری در کنار هم هستند ، در ماشین در کنار هم مینشینند، دختر از نارضایتی خود از امیر و قصد اتمام رابطه با او میگوید، با ضمیر تو همدیگر را صدا می زنن، شماره های هم را به نام کوچک ثبت کرده اند و ...
🔹 خلاصه آنچه امروز بعنوان #روابط_نامشروع و خیابانی میشناسیم و مراجع اسلامی کشور به دنبال تقبیح آن هستند به صورت یک پروسه کاملا عادی جلوه داده شده است . جالب تر آنکه در عرف اسلامی ایرانی این گونه رفتارها از دختری که نامزد(شوهر) دارد مورد تقبیح بیشتر است و چه خیانتی به جامعه میشود اگر با سوء استفاده از ترحم و دلسوزی مخاطب، قبیح ترین افعال را خوب جلوه بدهیم و مقصر اصلی را مظلوم واقعی جلوه بدهیم.
🔹 دختری که به ناحق دزدی کرده است و با پنهان کاری از خانواده و به خصوص شوهر خود به دنبال کاری بوده که پای او را به خانه خلوتی باز کرده و مورد تجاوز قرار گرفته، به همه دروغ میگوید و تنها با یک مرد نامحرم سفرهای دل باز میکند، مقصری است که کارگردان با ترشح دادن حس #ترحم مخاطب از او یک #قهرمان مظلوم ساخته است.
🔹این از دختر داستان و در سوی دیگر داستان مرد مذهبی است که ظاهراً از مذهب تنها ریش و ادبیات دینی را دارد، او نمیداند که حدود شرعی رابطه با نامحرم چیست او نمیداند حکم یک زن دزد چیست، او نمیداند که رابطه مخفی و دور از چشم شوهر و بدون اجازه شوهر با زن نامحرم چیست،او نمیداند که نزدیک شدن به این زن در این شرایط چه لطمهای به او و آینده او میزند و دهها نمیداند دیگر که همه اینها او را تبدیل به یک #قهرمان_مذهبی_پوشالی کرده تا سرپوشی برای هوای و هوس کارگردان باشد که بتواند #عشق_مثلثی اما در قالب اسلامی اش به خورد مخاطب بدهد.
🔹 #نتیجه این کار چیست ؟ نتیجه جا به جا شدن خط حرمت شرعی است ، نتیجه کم رنگ شدن قبح ارتباط با نامحرم است ، نتیجه هزاران سوال نسل جدید است که همه با این فرار شروع میشود « #مگر_چه_اشکال_دارد_که ... »
💠 #ادامه_دارد
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
وَ أَعُوذُ بِكَ يَا رَبِّ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ
🔻پروردگارا ؛
از وسوسه هاے شیطان
به تو #پناه میبرم .
#جایگاه_امن
📔 (دعاے روز یکشنبه)
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💎 #علی(ع) #معمار_سبک_زندگی (٦)
⭕️موضوع: #تهمت_به_دنیا
✔️سخنان عمیق علی (ع) به گونه ایست که شیعه ، سنی و مسیحی از شراب کلام او مستند.
✔️یکی از آن مفاهیمِ الماس گونه ای که در کلام علی (ع) آرامیده است، #تعریف_دنیا می باشد که جزء او ، از کس دیگری صادر نمی شود.
✔️ روزی یکی از اصحاب علی (ع) به ذم و عِتاب دنیا پرداخته بود و با خود می گفت : « ای دنیای فریبنده و بدبخت کننده » ، علی این کلام را شنید و فرمود : « مَا الدُّنْيَا غَرَّتْكَ وَ لَكِنْ بِهَا اغْتَرَرْتَ » یعنی « دنیا تو را نفریفته بلکه تو فریب دنیا را خورده ای».
✔️بیان حضرت ما را به این نکته رهنمود می کند که دنیا، دو گونه قابل تبیین است :
1⃣ دنیای فریب انگیز
2⃣دنیای عبرت انگیز
💠عده ی زیادی دنیا و آنچه در آن هست را #فریبنده و منشاء تمام انحراف ها در عالم می دانند، آنها #شهوت و #شهرت و #ثروت را ابزار #فریب می دانند که دنیا با خباثت انها را به عنوان ابزار برای جهنمی کردن انسان ها استفاده می کند و این گونه بین دنیا و جهنم جاده یک طرفه برقرار می کنند.
💠اما عده ای دیگر دنیا را #مربی_مهربان میدانند که دلسوزانه مانند یک کتاب، تمام صفحات خود را در معرض انسان می گذارد، او هم کاخ ها را نشان می دهد هم قبرستان ها را ، هم عاقبت مظلومان را نشان می دهد، هم عاقبت ظالمان را.
💠دنیا مانند معلم، آغوش پر مهر خود را باز می کند و تمام عوامل فریب دهنده را به انسان نشان می دهد و #عبرتگیری را از او طلب می کند .
❗️لکن مشکل اساسی کار، #انسان است که خود را با دنیا و لذت های آن فریب می دهد. آنچه که عامل انحراف است، « #حب_دنیا» ست.
✅ همانطور که بیان می شود «حبُّ الدنیا رأس کلّ خطیئه»، نه « دنیا» بلکه برعکس که دنیا و مافیها اعم از آسمان و زمین و اغذیه ها و ... جزو آیات الهی و جلوه حق هستند که تامل در آنها سبب #قدسی_شدن انسان می شود.
✳️بنابراین به تاسی از علی (ع) باید از زیبایی های دنیا بهره برد و به خدا #تقرب یافت و از زشتی های آن عبرت گرفت و به خدا تقرب جست . کما اینکه ایشان در ادامه می فرمایند :
⚜ « وَ لَنِعْمَ دَارُ مَنْ لَمْ يَرْضَ بِهَا دَاراً » یعنی « دنیامنزل خوبیست براى آن كه رضایت به ماندن در آن نمیدهد .آن را وطن خويش نمیداند»
🖊حجتالاسلام عباسیاصل–خرداد۹۶
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #اصول_سبک_زندگی_اسلامی
🔹 #اصل_تعادل
💠 #تعادل در زبان عرب یعنی زیبایی؛ یعنی چیزی که همه اجزایش متناسب و زیبا کنار هم ترکیب شده باشد.
🔹 این اصل از آیات قرآنی زیر برداشت می شود که میفرماید:
💠 سَبِّحِ اِسْمَ رَبِّكَ اَلْأَعْلَى﴿۱﴾ اَلَّذِي خَلَقَ فَسَوّٰى ﴿۲﴾ وَ اَلَّذِي قَدَّرَ فَهَدىٰ ﴿۳﴾ 💠
🔹 خداوند هر آنچه که آفریده است٬ #حق٬ #متعادل است. همه در این جهان با استعدادهای خاص و تعریف شده دارند تا با آن به #هدایت و هدف خلقت خود برسند.
🔹 این اصل را در دو بخش #نظام_هستی و #انسان_شناسی بررسی میکنیم چرا که انسان با شناخت خود و شناخت نظام هستی نقشهی راهی مطمئن پیدا میکند و از سردرگمی های مکتب های فکری و نظری گوناگون دنیای مدرن رها میشود.
🔹 قران نظام هستی را مجموعه ای از سنت های مادی و سنت های معنوی می داند که رسیدن به اعتدال را توازن بین سنت های الهی می داند. #ممنوعیت_تحریف کلام خداوند را مطرح می کند.
🔹 در مقوله #انسان_شناسی
بر این نکته تاکید میشود که هیچ کسی به جز خداوند٬ شناخت کامل و جامعی از انسان و نیازهای که شامل جسم و روح می باشد ، ندارد.
🔹 #پیام_آوران_اعتدال٬ انبیاء الهی هستند که هر دو بعد #روح (تزکیه) و #جسم (علم) انسان را مورد توجه قرار داده و پرورش داده اند.
▫️#عامل رسیدن به تعادل در زمینه هستی شناسی و انسان شناسی علم و تقوا می باشد.
▫️#عامل بر هم زدن تعادل نیز هوای نفس و تعدی از سنت های معنوی می باشد که انسان باید از انها نجات یابد.
🔹 #غایت و سرانجام این اصل رسیدن به سلامت به معنای قرانی است.
🔹 یکی از #کارکردهای اصل تعادل٬ پیشگیری از اسراف های فردی و اجتماعی است که بحث گستردهٔ آن اسراف جان و مال خواهد بود.
_
💠 دوره آموزشی سبک آموزان
🔹 حجتالاسلام عباسی اصل
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #اصول_سبک_زندگی_اسلامی
💠 این #اصل_ها ، برای اولین بار در اندیشکده سبک زندگی اسلامی تدوین و در طی یازده دوره ارائه و تدریس شده است.
💠 شما میتوانید مطالب مربوط به #اصول_سبک_زندگی_اسلامی را روزهای دوشنبه از همین کانال مطالعه فرمایید.
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💎 #علی(ع) #معمار_سبک_زندگی (٧)
💠 #دو_جبهه، #دو_شعار
✅فعل و قول علی (ع) #معیار_تشخیص حق و باطل است. یکی از قول های ایشان در موضوع شناخت #حق است که محور فعل های او اعم از مبارزات ش می باشد ، ایشان می فرمایند :
⚜« إِنَّ الْحَقَّ لا یعرَفُ بِالرِّجالِ، اِعرفِ الْحقَّ تَعرِف أهلَهُ» است یعنی « حق به شخصیت ها شناخته نمی شود. خودِ حق را بشناس تا پیروان آن را بشناسی».
✅ ما می دانیم که « #توحید» معرفی شده توسط پیامبر و ائمه حق است، اما مگر #محور_عقاید مخالفان علی(ع) که همگی #مسلمان بودند، چه بود. در یک جمع بندی می توان گفت که علی(ع) با دو جبهه با دو شعار مبارزه کرد :
1⃣ مفسرین به رای
2⃣مفسرین به عقل
✔️عده ای از دشمنان علی از روز اول با شعار « حسبنا کتاب الله » به مبارزه با علی پرداختند، انان کسانی بودند که با #تفسیر #به #رای خود از قرآن کریم، فتواهایی را در مقابله با علی و کشتن سربازان او صادر می کردند و اسباب نا امنی حکومت اسلامی را فراهم می کردند و علی(ع) انان را تارومار نمود.
✔️اما جبهه ی دیگر گروهی بود که بعضی از آنان #دشمنان علی بودند که علیه او شمشیر کشیدند مانند طلحه و زبیر و بعضی انان #دوستاران علی بودند که در مقام نصیحت کننده بر می آمدند، انان مشترکا محور عقایدشان شعار « حسبنا سمعنا و ابصارنا» یعنی « گوش ها و چشم ها ما را کفایت می کند » بود این شعار که جنس سخنان مخالفان انبیا در طول تاریخ بود در اثر عدم باور عمیق به دستورات اسلام، بیان می شد، که علی (ع) با صاحبان این شعار هم در جبهه خودی و هم در جبهه مقابل به مبارزه می پرداخت چرا که انها همه چیز را « تفسیر به عقل» خود می کردند و با تحلیل های #مادی و خالی از #معنویت به صورت نرم و به اصطلاح #عقلی، انکار وعده و نقد رویکرد قدسی علی(ع) می پرداختند.
⚠️اهیمت این #دشمن_شناسی این است که اگر چه امروز علی (ع) نیست، ولی معارف او انچنان در عالم تاثیر گذار است که همان دو جبهه با نام های دیگر به دشمنی با او و معارف او آمدند و شیعیان باید به مقابله بپردازند و بدانند که جبهه ی دوم برای جهان امروز #خطرناک تر است .
🖊حجت الاسلام حسین عباسی اصل .
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
📣📣 ایمان و پایبندی به تعهدات
🔔 《وَ اللهُ یَهدی مَن یَشاءُ اِلی صِراط مُستَقیم》 خدا رهنمون میشود هر که را بخواهد به سوی راه راست. هر که را خدا بخواهد.
🔆 خواستن خدا یعنی چه؟ یعنی یک نفر را خدا میخواهد، یک نفر را نمیخواهد؟ با بعضی ها یک نظرخاصی دارد، آنها را میکشاند میبرد، بعضی ها را پس میزند؟ این جور نیست قضیه. اراده خدا و مشیّت خدا- در موارد معمولی البته- جز در قالب علت های طبیعی و عادی جلوه گری نمیکند. شما اگر چنانچه خواستید، تصمیم گرفتید، پای یک سخن هدایتگر و روشنگر نشستید و هدایت شدید، خدا خواسته بود که هدایت بشوید. همین شما اگر تنبلی کردید، اگر سستی کردید، اگر راه فهمیدن را روی خودتان بستید، خدا اراده کرده بود که شما نفهمید.
✅ اراده کردن خدا به این معناست که وسایل و اسباب عادی پیش آمده یا نیامده؛ اگر وسایل وعلل عادی پیش آمده برای انجام گرفتن این معلول، با اراده شما، با خواست شما، اینجا خدا خواسته، اگر چنانچه شما نخواستید، پیداست که خدا نخواسته؛ نه اینکه نخواستن خدا موجب بشود شما اراده نکنید، نه، شما در اراده کردن آزادید. خدا نخواسته یعنی علت لازم مترتب نشده، این معنی خدا نخواسته.
📚برگرفته از کتاب طرح کلی اندیشه اسلام
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
✳️اندیشکده سبک زندگی برگزار میکند ....
✅نشست ماهیانه باموضوع:
ملاک های رشدیافتگی فردی واجتماعی ...
🗓۹۷/۳/۳۰
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
💠 #طرح_ریزی_سبک_زندگی اسلامی
💠آنچه که امروز مشاهده میشود به چالش کشیده شدن انسان و انسانیت در غرب است چرا که آنان با #تکبر_علمی و #جاهلی خود هرگونه سنت معنوی را حمل برجهل وخرافات نموده و مغرورانه، متکی به عقل مادی اقدام به طراحی سبک زندگی نموده اند.
🔷مهندسی طرح ریزی سبک زندگی غربی به اذعان آینده پژوهان غربی،13چالش اساسی و ویران کننده پیش رو دارد و امروز با رسیدن به چالش « #بدهی و #ورشکستگی» عمومی از یک سو و با رسیدن به #اضطراب و پریشانی عمومی از سوی دیگر ثابت کرده که چیزی جز « #عجز » برای پیروان خود محقق نکرده، که این وضعیت، همان چشم انداز وعده داده ی شیطان است. ریشه ی همه این مصائب را باید انکار هر گونه سنت معنوی الهی دانست.
🔷 شرح تابلو : این تابلو تحت عنوان ترند ( #چشم_انداز ) 2050 غرب توسط ریچارد #وادسون برای شورای سیاست گذاری روابط خارجی آمریکا آماده شده است، در این تابلو «Clebt» بهمعنی #بدهی_عمومی اجتماعی و«Anxiety»یعنی #اضطراب_عمومی اجتماعی به عنوان ابرچالش در پیش روی تمدن غربی است که اگر درمان نشود، هر کدام از آنها در کنار سایر چالش ها قدرت تخریب یک تمدن را دارند.
🔷در حال حاضر نیز تکانه های این چالش ها در زندگی غربی کاملا مشهود است به طور مثال میزان #آمار_خودکشی_ها و مصرف قرص های #آرام_بخش و ضد افسردگی و یا میزان افراد زیرخط #فقر و بیخانمان که عامل اصلی آن بدهی بالا به #بانک ها میباشد.
__
🔹از این پس می توانید مطالب مربوط به موضوع #طرح_ریزی_سبک_زندگی را روزهای چهارشنبه از همین کانال دنبال کنید.
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
🔷شرح تابلو : این تابلو تحت عنوان ترند ( #چشم_انداز) 2050غرب توسط ریچارد #وادسون برای شورای سیاست گذاری روابط خارجی آمریکا آماده شده است، در این تابلو «Clebt»بهمعنی #بدهی_عمومی اجتماعی و«Anxiety» یعنی #اضطراب_عمومی اجتماعی به عنوان ابرچالش در پیش روی تمدن غربی است که اگر درمان نشود، هر کدام از آنها در کنار سایر چالش ها قدرت تخریب یک تمدن را دارند.
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras
📋 #گزارش_نشست
💠 چهارشنبه ۳۰ خرداد نشست ماهانه با موضوع شاخصهای رشدیافتگی فردی و اجتماعی و با حضور اندیشهجویان در سالن اجتماعات اندیشکده سبک زندگی برگزار شد.
💠 گزارش مختصری از مباحث مطرح شده در نشست در پست زیر ارائه شده است.
💠 #اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔍www.mirras.ir
🔸️eitaa.com/mirras