سیدالعلماء
🔺 نمونههایی از دشمنیهای نفس با انسان!
🔹 مسئلهی مخالفت با #نفس به قدری مهم است که #مرحوم_امام در حدود ۸۰ سال پیش اول از همین حدیث جهاد با نفس، کتاب #اربعینشان را شروع کردند؛ منتهی اینها به صورت #قانون _اساسی روی میزها نیامده؛ فلذا باید خلاصهگیری کرد و اینها را در #فرهنگ وارد کرد، در شورای #انقلاب وارد کرد که آقایانی که میآیند از روی این برنامه، #مصالح و #مفاسد را تشخیص دهند.
و در هر کاری که اشتغال داریم اعم از اینکه کار #اقتصادی، #اجتماعی، #روحانی، #تبلیغی، کار خیر کردن، خیّر شدن و ... باشد، این مسائل را دخالت دهیم.
مثلاً بعضیها #خیّر هستند اما برای چه؟! برای نفسشان!. چون اگر به آنها بگویی بیا حساب #وجوهات خودت را بکن، نمیآید. اما #مدرسهسازی را که فیلمبرداری شده و پخش میشود که این آقا از خیّرهای فلان استان است و به این طرف و آن طرف دعوت میشود، را حاضر است!.
این هم یکطور متابعت نفس است که به صورت خیّر شدن است. خوب اگر شما خیّری، برای شما چه فرقی میکند؟ چرا #واجبات مالیات را حساب نمیکنی؟ باید از این خیّرها سؤال بشود که این کاری که میکنند به عنوان خدمت به #جامعه است و کاری به #اسلام ندارند که اسلام چه فرموده؟ یا نه باید سال به سال اموالشان را حساب کنند؟ بعد اگر زیاد ماند میتوانند کار خیر انجام دهند، میتوانند #عمره مشرف بشوند، میتوانند #کربلا مشرف بشوند، #زیارت بروند، برای #یتیمها کار بکنند، برای #مسکینها کار بکنند؛ همهی خیرات بعد از واجبات است.
اگر ما دیدیم که علاقهمان به اموری هست که آنها از واجبات دسته دوم و سوم است، باید به این #خطر متوجه بشویم که نکند #دین ما دارد صورت #نفسانی پیدا میکند؛ آنچه را که ما میپسندیم عمل میکنیم!.
⏪...دینی که یکیک دستورات را بیان کرده و نفس متابع آن دستورات است، این #تسلیم و #مسلمانی است. ولی اگر نه، ما عمل بکنیم؛ یک یتیمی را زیربال خود بگیریم، یک #دارالایتامی، مدرسهای، #خیریهای تأسیس کنیم اما از این کارها منظوری داشته باشیم یا #مسجدی بسازیم و منظور ما غیر از اطاعت دستور و برنامهی الهی باشد، این مطابق نفس است نه مطابق دستور!.
یعنی #انسان از روی #هوای_نفس خودش آمده با برنامهای مشترک با دین شریک شده، آن وقت اینجا این را نمیتواند به حساب دین بگذارد. هر چقدر هم که خرجش بشود!
و ای بسا که بعضی عمرهها از این جهت باشد که انسان از #تجارت یا از #صناعت یا از فرهنگ یا از هر چیز خسته است، پی یک مسافرتی میگردد. حالا این مسافرت پیش آمده و #دولت هم اجازه میدهد که به عمره برود. در صورتیکه این خرجی که میکند الآن حساب نشده است. یعنی #برادرش، برادرزادهاش، #خواهرش، خواهرزادهاش، موقع ازدواجشان است، نمیتوانند #ازدواج کنند. آنوقت ایشان میخواهد چند میلیون خرج کند و به عمره برود!. این است که پرهیز میدهند به ما که نفس مانند #دشمن که دشمن میآید انسان را پایین میآورد، کارهایش را از آثار خیر و #عاقبت به خیری دور میکند. این نفس هم آمده در برنامهی انسان رخنه کرده است.
۹۴/۵/۸= ۱۳ #شوال المکرم ۱۴۳۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز وفات مرحوم حاج شیخ عبدالکریم #حائری ؛ مؤسس حوزهی علمیهی قم؛ ( ۱۷ #ذی_القعدة الحرام ۱۳۵۵ق)
🔺 گرامیداشت خدمات #علما در تاریخ #تشیع و ضرورت دقت در مقایسهی بین #مرحوم_امام و دیگر بزرگان از علما رحمهم الله تعالی
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 روز صدا و سيما؛ ( ۹ #مرداد)
🔹 این #تذکر مرا به هر شکلی که شده، به هر وسیلهای که شده، به مسئولین #صدا_و_سیما و به مسئولین دیگر برسانید که: این #کشور در خطر است! در #خطر رنگ و رو گرفتن از دشمنان.
حتماً دیدهاید فرزندان ما در موقع بعضی از ورزشها مثل اینکه لختاند! فقط مختصری لباس دارند. و در موقع دوچرخهسواری و مسابقه هم همینطور. پاها که لخت است، قسمت بالاتنه هم خیلی شبیه لباس خواب است.
دیروز که میخواستیم به دکتر برویم، یکدفعه چشممان افتاد به یک دوچرخهسوار. دیدیم با همان وضع به خیابان آمده!
ببینید این صدا و سیماست که این چیزها را برای ما عادی کرده و دارد روز به روز از این راه عادیسازی میشود. فردا همین آدم با دوچرخه میآید به #نماز_جمعه! پیاده میشود و میآید در صف میایستد. هر کسی به او ایراد بگیرد، میگوید چه مشکلی دارد؟!
چون چند سال است که دارد این ورزش از #تلویزیون پخش میشود. همه داریم یاد میگیریم و مأنوس میشویم. این از مسائل روانی است. از راه دیدن، اُنس به این چیزها که پیدا شد، #قبح و زشتی آن از بین میرود. مثل لباسی که مدام صابون میخورد، صابون میخورد، تا هر چه لکه دارد از بین میرود، ما هم هر چه روحیات #معنوی داریم، در این راه از بین میرود. با اُنس به #زندگی اینها، دیدنِ آنها، رفتنِ آنها به #لندن و #برلین و ....
غلبهی #دشمن از راه #ورزش، از راه #تعلیم های نامحسوس باطنی معنوی، از راه اُنس به این مطالب و از بین رفتن قبح آن است.
بعضی از #اساتید ما پیرمرد بودند؛ وقتی یک خانمی به داخل مجلس میآمد تا مسئله بپرسد، اگر آستینش را برای #وضو بالا زده بود، آن را پایین میآورد. خب، این برای ما مایهی #تربیت میشد. پیرمرد ۷۰-۸۰ ساله دستی را که اصلاً معلوم نیست گوشتی هم داشته باشد، ولی از روی #عادت و #اخلاق آستینش را پایین میکشید. برای اینکه معلوم نیست ملاقات #مرد و #زن بیشتر از سر و صورت و دست جایز باشد.
حالا اینقدر این چیزها را به ما نشان میدهند و تکرار میکنند که #عادی میشود. وقتی عادی شد دیگر نمیشود از #دل بیرون کرد. زن و #بچه ها، #نسل های بعدی اصلاً به اینطور #لباس ها اُنس میگیرند و در زبان #مسلمان اند ولی در عمل، #یهودی.
در #اخبار هم در مورد مردم #آخرالزمان وارد شده که: «حَیارَی، سُکارَی، لا مسلمینَ و لا نَصارَی»¹ یعنی مثل کسیکه در بیابان گم شده باشد، حیراناند و مستاند!. آدم #حیران و آدم #مست نمیداند چه کار بکند، چه بگوید، کجا برود، بنشیند، بلند شود، لباسش را دربیاورد، لباسش را بپوشد...
«حیاری، سکاری، لا مسلمین و لا نصاری»
۹۴/۱/۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____
۱) [ #بحارالأنوار ج ۷۴ ص ۱۶۶]
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 تو #بدن نيستی و چيز ديگری هستی. وقتی بدن نبودی #فکر کن ببين که چه هستی؟ بنابراين لوازم #شيئيت و #هويت خودت را فراموش مکن؛
"در زمين ديگران خانه مکن
کار خود کن کار بيگانه مکن"
( #مثنوی )
اين زمين بدن برای ديگريست. برای کيست؟ برای همين خشت و گِلهایی است که روی آنها پا میگذاریم و راه میرویم. وقتی روی زمين پا میگذاری، روی چشم و ابروی #مردان و #زنان قدم میزنی که اين خاکها، همه آنها بودهاند که به اين صورت در آمدهاند و حالا شما آنها را با آب مخلوط میکنی و به صورت آجر در میآوری، درون کوره میگذاری و با آن ساختمان میسازی! هيچ نمیدانی که اینها چيستند؟! و يک روز تو هم همینطور میشوی. پس تو اینها نيستی.
"در زمين ديگران خانه مکن
کار خود کن کار بیگانه مکن"
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز ارتحال مرحوم آیت الله شیخ محمد حسین کاشفالغطاء؛ ( ۱۸ #ذی_القعدة الحرام ۱۳۷۳ ق)
🔹 مرحوم #کاشف_الغطاء (اعلی الله مقامه) حدود ۶۰-۷۰ سال پیش مورد سؤال قرار گرفت که #شیعه چه میگوید؟ #تشیع یعنی چه؟ ایشان برایشان معنا کرد. فرمود شیعه میگوید #اصحاب_پیامبر همهشان #ایمان نداشتند. رجوع کنید به #تاریخشان، به #کتابهایشان، ببینید. شیعه میگوید که اینها در موارد #سیاست که پیش میآمد، تابع #پیغمبر نبودند. میگفتند #پیامبر اگر گفت #نماز مغرب سه رکعت است، ما هم سه رکعت میخوانیم، چون وارد نیستیم، اهلش نیستیم. اما اگر گفت بعد از من این جوان [ امام #علی علیهالسلام] #خلیفه باشد، خوب معلوم است اشتباه میکند! یک جوانی که با شمشیر او #اسلام رونق گرفته و #عربهای بسیار بسیار #طاغوتی از ضرب شمشیر او به خاک افتادند، اینها هرگز اسلام را قبول نمیکنند در صورتی که رئیسشان یک چنین شخصی باشد که اینطور به آنها ضربه زده. پس ما صلاح اسلام را بهتر میدانیم!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 سالروز درگذشت مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی؛ ( ۱۸ #ذی_القعدة ۶۷۲ ق)
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام محقق طوسی رحمه الله (قسمت اول)
🔹 دربارهی #معرفت اگر در #مجمع_البحرین ببینید، در ذیل مادهی "عَرَف" - که #عرفان و معرفت باشد- دربارهی معرفت خدا از #محقق_طوسی (رحمه الله) که شخص بسیار کمیابی در #اسلام هست، مطلبی دربارهی #خداشناسی نقل کرده: «قال سلطان المحققین»؛ خیلی حرف است این عنوانِ #سلطان_المحققین که برای مرحوم خواجهی طوسی است. «قال سلطان المحققين: إن مراتب المعرفة مثل مراتب النار مثلاً»؛ چون برای غیر #عارف اگر بخواهند معرفت را بیان کنند، مثل این است که برای #کودک بخواهند مسائل بین مرد و زن و این چیزها را بیان کنند؛ فلذا نمیشود. باید طوری با مثال برایش حرف بزنند. برای ماها اگر بخواهند مراتب معرفة اللهی را بیان کنند، با مثالی مثل آتش میتوانند بیان کنند. آتش دانستن به چند صورت است: «و إنَّ أدناها مَن سَمِعَ أنَّ فی الوجود شيئاً يَعدِمُ كُلَّ شیءٍ يُلاقِيهِ و يَظهَرُ أثَرَه فی كُلِّ شیءٍ يُحاذيهِ و يُسَمّى ذلك الموجودَ ناراً»؛ وقتی میخواهند به بچه نشان بدهند و بفهمانند که ما چیزی به نام آتش داریم، میگویند: اگر دیدی دست به آن نزن، چون هر چیزی را که با آن تماس پیدا کند از بین میبرد و در برابر هر چیزی قرار بگیرد، ظاهرش میکند، پیدایش میکند، تاریکی باشد، نشانش میدهد. اسمش نار و آتش است.
🔺 مرتبهی معرفت مقلدین
🔹 «و نظير هذه المرتبة فی معرفة الله تعالى مَعْرِفَةُ المقلّدين الّذين صدّقوا بالدين من غير وقوف على الحجة»؛ خیلیها هستند در #خانوادههای مسلمین یا مسیحیت یا #زرتشتی، به دنیا که آمدند همینطور کمکم که بزرگ شدند، آداب و رسومِ #پدر و #مادر را که نگاه کردند، پیرو آنها شدند و اگر از آنها بپرسی چرا اینطور میکنی و معنای این #عقاید و کارهایت چیست؟، میگوید: من نمیدانم! این دینش #مسیحیت است، من هم #مسیحی هستم!. آن دیگری میگوید: من #مسلمان هستم. هم #نماز میخوانم. هم #روزه میگیرم. امّا چرا و به چه علت و به چه معنا؟ اینها را دیگر نمیدانم! این درجهی اولِ نشان دادن آتش به کسی که ندانسته و نمیداند به اینکه چیزی داریم که وقتی هر چه بیندازی در آن میسوزاند و از بین میبرد و هر جا باشد روشنی میدهد. او هم آتش را ندیده ولی میشناسد و اگر به او بگویند: آتش را معنا کن، میگوید. مثل اینکه مسلمان شنیده که این #دنیا خدا دارد، #دین دارد و او هم اینها را قبول کرده.
ادامه دارد ...
( ۱۴ #جمادی_الثانی ۱۴۲۶ = ۸۴/۴/۳۰)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 به مناسبت سالروز شهادت مرحوم آيةاللَّه شيخ فضل اللَّه نوری؛ (۱۱ #مرداد ۱۲۸۸ ش)
🔹 #استعمار بسیار #سرمایه_گذاری کرد تا یک فرد نفهمِ جاهل و آدمکشی را سر کار آورد به نام شاهنشاه #پهلوی!
آنوقت چون مردم #شیعه این پیامها را نداشتند، قبول کردند!
وگرنه پشت سر مرحوم #مدرس قیام میشد، پشت سر آن بزرگواری که معصومانه بر دار رفت [مرحوم آيةاللَّه شيخ فضل اللَّه #نوری ] قیام میشد. چرا نشد؟! چرا خونها ریخته نشد در خیابانها؟ برای اینکه این پیام نرسیده بود. مردم مسلمان #ایران پیام روز #عاشورا را به جِدّ باور نکرده بودند، درک نکرده بودند. #عزاداری میکردند، تکیه داشتند، #سینه_زنی داشتند، #زنجیرزنی داشتند، مردم #عراق پای پیاده و با هر وسیله #اربعین و #عاشورا داشتند؛ اما پیام به آنها نرسیده بود!.
پیام این است که: ای #مردم دنیا! این #دنیا برای شما و شما برای این دنیا نیستید. این را باور کنید. این را بفهمید!.
خُب، فهم این مطلب #علم میخواهد، #تدریس میخواهد، #استاد میخواهد، #کلاس میخواهد، #هیئت_فرهنگی میخواهد. ولذا فرزند بزرگوار #پیامبر و نگهدار شریعت اسلام جعفر بن محمد #الصادق علیهالسلام در همین #مفاتیح_الجنان هم هست که میفرماید: «وای بر مسلمانی که #جمعه اش صرف امور #دینی اش نشود.»
۸۸٫۱۰٫۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز درگذشت مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی؛ ( ۱۸ #ذی_القعدة ۶۷۲ ق) 🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از ک
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام #محقق_طوسی رحمه الله (قسمت دوم)
🔹 مرتبهی معرفت اهل #استدلال
«و أعلى منها: مرتبةُ مَن وَصلَ إليه دخانُ النّار و عَلِمَ أَنّهُ لابُدَّ له مِن مُؤثّرٍ فحَكمَ بذاتٍ لها أثرٌ هو الدّخانُ»؛ از این درجهی #تقلیدی یک درجه بالاتر این است که هر جا این سیاهیهایی که رو به آسمان میرود، پیدا شد، اینها اثر یک چیزی است که اسمش آتش است. او هم هر وقت دید که مثلاً صدای سوت قطار شنید و دید که در آسمان دودی دارد حرکت میکند، میگوید: آهان! آنجا ظرفی همراه این دستگاه قرار دادهاند و درونش آتش روشن کردهاند. چون به من گفتهاند: هر جا این دود پیدا شد، آتش هم آنجا هست. از #علامت میفهمد، اما خود آن را ندیده. از علامت آن را میشناسد. «و نظير هذه المرتبة فی معرفة الله مَعْرِفَةُ أهل النظر و الاستدلال الذين حكموا بالبراهين القاطعة على وجود الصانع»؛ آنقدر حالیاش شده که این جهانی که خودش هم یکی از آن است و پدر و مادر و زمین و آسمان و آتش و آب و کرهی زمین و کرهی ماه، اینها مثل دود میماند. یک چیزی اینها را ایجاد و درست میکند. اما آن چیز چیست، نمیداند. اینجا از روی #دلیل آمده و #خداشناس شده. مثل ماها که میگوییم: خوب چون من هستم؛ پس من را کسی درست کرده. پدر و مادر هم کارهای نیستند. پدر و مادر هم خودشان مثل منند. پس این زمینی هم که زیر پای ماست و میچرخد و ماه و خورشیدی هم که به ما نور و حرارت میدهند، جاذبه به ما میدهند، زمین ما را میچرخاند، ماه ما را میچرخانند، اینها همه دستآورد قدرتی است. آن #قدرت خداست. « حكَموا بالبراهين القاطعة على وجود الصانع.»
ادامه دارد ...
( ۱۴ #جمادی_الثانی ۱۴۲۶ = ۸۴/۴/۳۰)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 یا صاحب الزمان
🔹 ... #انسان شب و روزی نیاید که در آن یادی از #معلم همهی معلمها و مدیر همهی #حوزهها و استاد همهی #معارف و #علوم و اعلم علمای ربانی یعنی حضرت #مهدی (علیهالسلام) نکند و بفهمد که از حضور آن حضرت میتواند استفاده کند.
و راه استفادهاش از ایشان این است که بداند در زمان #غیبت برای ایجاد ارتباط یک کلیدی میخواهد و این کلید همین دعاهایی است که در کتاب شریف #مفاتیح_الجنان آمده است. یعنی بعد از اینکه #نمازش را #اول_وقت به #جماعت خواند و سر درس #مدرسه و یا کار خودش حاضر شد، در محل خود مینشیند و این کلید را به دست میگیرد و در را باز میکند و در #محضر مولای خود به صحبت میپردازد و اظهار ارادت میکند و دعای #بیعت با حضرت را میخواند و به نشانهی بیعت دستش را به دست دیگرش میزند مثل اینکه به دست حضرت زده است.
۸۸.۸.۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام #محقق_طوسی رحمه الله (قسمت دوم) 🔹 مرتبهی معرفت اهل #استدلال «و
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام #محقق_طوسی رحمه الله (قسمت سوم)
🔹 مرتبهی معرفت #مؤمن مخلص
«و أعلى منها: مرتبةُ مَن أَحسَّ بحرارةِ النّار بسببِ مُجاورتِها، و شاهَدَ الموجوداتِ بنورها»؛ کسی که قبول دارد که آتش هست و دود هم اثر آن هست، ولی یک اثری هم در خود میبیند؛ من سردم بود، حالا گرم شدم. این چیزی است که مرا گرم کرده. و این اشیاء همه آثار او هستند مثل خود من و اینها.« و شاهد الموجودات بنورها و انتفع بذلك الأثرَ، و نظيرُ هذه المرتبةِ فی معرفة الله مَعْرِفَةُ المؤمنينَ المخلصينَ الّذينَ اطمَأَنَّت قلوبُهُم بالله و تَيقَّنُوا أنَّ اللهَ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ كما وصفَ به نفسَه.» آن دیگر مقام خیلی خوبی است که آسمان و زمین و بنده و شما و اینها #نمایشات قدرتمندی خداست و خداست که الآن بنده را سخنگو میکند که بتوانم حرف بزنم و باشم و جان داشته باشم و شما جان داشته باشید و بشنوید و با هم حرف بزنیم. اینها همه خودسرانه که نیست. ما بیصاحب و بی.منبع و بیکارخانه و موتور که نیستیم. ما هم مثل سایر چیزهای متحرک به موتورها و نیروها، آثار #قدرت الهی هستیم.
ادامه دارد ...
( ۱۴ #جمادی_الثانی ۱۴۲۶ = ۸۴/۴/۳۰)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 تذکراتی پیرامون دعای شریف صباح؛ یادگاری از مولا امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه
🔹 ما #فکر میکنیم چون اسم اینها #دعاست فقط باید در ضمن خواندن آن، چیزی از خدا خواسته شود، در صورتیکه خیلی از فرازهای ادعیه، #مناجات کردن با خدا و القای #معارف به انسانها میباشد. #توجه به این مسائل در صورت داشتن #وجدان پاک، انسان را #سالک میکند.
۸۹/۲/۱۳
🔹 چند سطر ابتدای این دعای شریف #صباح برنامهای میشود برای کسی که میخواهد #صبح اول وقت در حال آسودگی #خیال و #فکر، درگیر نشدن با #مشکلات درون و بیرون #منزل و #اداره و اینها، چند کلمهای به فکر خودش حرکت بدهد. حرکت فکری در این موارد، قدم اولش تقریباً تا #انسان شروع کند، به #تحیر و سرگردانی میرسد، چون گاهی هست که زیادی بعضی چیزها آدم را متحیر میکند.
۷۶/۱۰/۱۰
🔹 يكی از دستوراتی كه #علما نوشتهاند و به ما #توصيه کردهاند، بنده هم خدمت برادران عرض میكنم، اين دعای شريف صباح است که اول صبح خوانده میشود. لحن این دعا همين لحنهاست و دردش همين دردها است و نجاتش همين #نجاتها است.
وقتی انسان صبح، #وضو گرفته و #نماز خوانده است؛ به جای افكاری كه فكر او و نَفَس، راه، و انرژی او را رو به خودش میچرخاند، اين #دعا هدف را معلوم میكند. میگويد: الآن كه #فرصت داری، هنوز نه اداره است، نه #مدرسه، نه چيز ديگر، از آن كسی كه ديشب تو را خواباند و تو از او #غافل بودی #تشكر كن: « يَا مَنْ أَرْقَدَنِی فِی مِهَادِ أَمْنِهِ وَ أَمَانِه»؛ مِهاد #امن و امان يعنی چه؟ خدایا تو مرا در گهواره امن خواباندی، دست خدا در كار بود كه بنده و شما خوابيديم وگرنه بعضی از افراد هستند كه #آرزو دارند بتوانند يك ساعت آرام بخوابند!. دارو میخورند که بخوابند يا نمیشود يا اگر بشود فوری از خواب میپرند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام #محقق_طوسی رحمه الله (قسمت سوم) 🔹 مرتبهی معرفت #مؤمن مخلص «و أ
🔺 بیان مراتب معرفت و شناخت از کلام #محقق_طوسی رحمه الله (قسمت چهارم و پایانی)
🔹 مرتبهی معرفت اهل #شهود
«و أعلى منها: مرتبةُ مَن احتَرَقَ بالنّار»؛ اما کسی را در آتش انداختند آن دیگر نه از دود #استدلال میکند نه از حرارت استدلال میکند. اصلاً آتش را #حس میکند و خود آتش را میشناسد.
«بِكُلّيَّتِه و تلاشا فيها بجُملَتِه»؛ و علاوه بر آن خودش هم درب و داغان میشود!
«و نظير هذه المرتبة فی معرفة الله، مَعْرِفَةُ أهلِ الشهود و الفناء فی الله و هی الدرجة العليا و المرتبة القُصوى، رزقنا الله الوصول إليها و الوقوف عليها بمنّه و كرمه - انتهى كلامه.» تا همینجا عبارت #محقق_طوسی ( رحمه الله) است. پس معلوم میشود که یک مقامی است در #معرفت که #انسان متلاشی میشود!. یعنی دیگر از خودش چیزی باقی نمیماند. هر چه هست معنای #حرفی است و قائم به معنای #اسمی. مثل #تصورات ما نسبت به خودشان که از خودشان هیچاند. هیچیاند. هر چه هست از ماست دربارهی آنها [که آنها را تصور میکنیم].
🔺 ارزش معرفة الله
🔹 اینجاست که حدیث دارد که « و فی الحدیث لو یعلموا الناس ما فی فضل معرفة الله تعالی»؛ اگر مردم میدانستند که چه خبر میشود در اینکه انسان خدا را بشناسد به #شناخت_شهودی؛ « ما مُدُّو اَعیُنَهُم اِلی ما مُتَّعَ بهِ الاَعداءُ مِن زَهرةِ الحیاةِ الدّنیا»؛ اصلاً نگاه نمیکردند به آن چیزهایی که خدانشناسها به آنها افتخار میکنند و به آنها #حریص هستند از ساختمانها و از باغها، از هواپیماها و از کشتیها و از نیروها و هر چه بگویی از کسانی که در غیر از این معرفت #توحیدی قرار دارند، آنها اصلاً به اینها نگاه نمیکنند. مثل کسی که چند پرِ کاه در دستش گرفته و دارد راه میرود؛ هیچکس نگاه نمیکند که ببیند این چه چیزی دارد. اصلاً آن را چیز نمیداند. مثل مقداری گرد و غبار است که به سر و رویش نشسته، به لباسش نشسته، کسی اصلاً آن را نگاه نمیکند که مثلاً بگوید: آقا به چی داری نگاه میکنی؟ دارم به این گرد و غباری که به کت و شلوار این نشسته نگاه میکنم!. خوب که چی مثلاً؟! هیچی!. اصلاً در نزد اهل معرفت اینطوری میشود #دنیا؛ #طلا و نقرهاش، #زن و #مردش، #زیبا و #زشتش، #پول و حیثیتش، #ریاست و #خلافت و شهنشاهیاش، همهشان از نظر میافتند و هیچ میشوند نزد کسی که خدا را بشناسد.
«کأنّ المراد المعرفة الثقة به تعالی»؛ چون وقتی آدم به چنین مقامی دلگرم شد، «والانقطاع الیه» از همه چیز بُرید و #توکل به او پیدا کرد و #استغناء به او پیدا کرد، دیگر این چیزی برایش باقی نمیماند که اهمیتی برایش داشته باشد و در #فکر آن برود و فکری دربارهاش داشته باشد. همهاش میشود #توجه یکپارچه؛ «الهی هب لی الکمال الانقطاع الیک» [ #مفاتیح_الجنان، #مناجات_شعبانیه ]
این " انقطاع الیک" چنین چیزی است. « ما مُدُّو اَعیُنَهُم اِلی ما مُتَّعَ بهِ الاَعداءُ مِن زَهرةِ الحیاةِ الدّنیا» [ #مجمع_البحرین ج۵ صص ۹۶-۹۷] " زهرة" یعنی زیور. زیورهای #زندگی دنیا پیش اینها لجن میشود و اصلاً قیمتی ندارد که نگاه بکند.
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
( ۱۴ #جمادی_الثانی ۱۴۲۶ = ۸۴/۴/۳۰)
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🎁 تحفهای برای رهبر معظم انقلاب
🔺 مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی: بنده وقتی که بنا بود خدمت #رهبر معظم برسم به عنوان تحفه همین جریان هفتم #منتهی_الآمال را که #دعا و #نماز * برای بر آورده شدن #حاجات_اضطراری است، تقدیم ایشان کردم.
چون میدانستم که ایشان از همه ما مشکلاتش بیشتر است.
۸۸/۱/۱۵
-------------------
🔹(توجه به این مسئله لازم است که مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، همواره در هنگام سفارش به خواندن این نماز، تذکر به این مسئله میفرمودند که شرط اجابت این نماز، داشتن حال اضطرار توسط شخص خوانندهی نماز میباشد.)
* کیفیت نماز
✅ دو ركعت نماز مىگزارى و مىگويى:
( يا مَنْ اَظْهَرَ الْجَميلَ وَ سَتَرَ الْقَبيحَ
يا مَنْ لَمْ يُؤاخِذْ بِالْجَريرَةِ وَ لَمْ يُهْتِك السِّتْرَ
ياعظيمَ المَنَّ
يا كَريمَ الصَّفْحَ
يا حَسَنَ التَّجاوَزَ
يا واسِعَ الْمَغْفِرَةِ
يا باسِطَ الْيَدَيْنِ بـِالرَّحـْمـَةِ
يـا مـُنـْتـَهـى كـُلِّ نـَجْوى وَ يا غايَةَ (مُنْتَهى) كُلّ شَكْوى
يا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعينٍ
يامُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقاقِها
يا رَبّاهُ (ده مرتبه)
يا غايَةَ رَغْبَتاهُ (ده مرتبه)
اَسْئَلُكَ بِحَقِّ هذِهِ الاَسْمآءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطّاهِرينَ عَلَيْهِمُالسَّلامُ اِلاّ ما كَشَفْتَ كَرْبى وَ نَفَّسْتَ هَمّى و فَرَّجْتَ غَمّى وَ اَصْلَحْتَ حالى.
و دعا كن بعد از هرچه را كه خواستى و بطلب حاجت خود را، آنگاه مىگذارى روى راست خود را بر زمين و مىگويى صد مرتبه در سجود خود:
(يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفيانى فَاِنَّكُما كافِياىَ وَ انْصُرانِى فَاِنّكُماناصِراىَ).
و مىگذارى روى چـپ خود را بر زمين و مىگويى صد مرتبه: (ادركنى) ، و آن را بسيار مكرر مىكنى و [سپس] مىگويى: (اَلْغَوْثُ اَلْغَوْثُ اَلْغَوْثُ) تا اينكه منقطع شود و بر مىدارى سر خود را، پس به درستى كه خداى تعالى به كرم خود بر مىآورد حاجت تو را انشاءاللّه تعالى.
( #منتهی_الآمال ، قسمت امام زمان علیهالسلام)
التماس دعا
@seyedololama
اذان، مصلِح جهان-@seyedololama.mp3
335.4K
🔺روایت #سیدالشهدا علیهالسلام از واکنش #امیرالمؤمنین علیهالسلام به هنگام شنیدن #اذان
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 اللهم صل علی علی بن موسی الرضا المرتضی الامام التقی النقی...
️حدیثی از امام #رضا علیهالسلام نقل شده که آن بزرگوار فرمودند: «أفضل العقل معرفة الإنسان نفسه»؛ بالاترین مراتب خردمندی و #انسانیت، فردی و #اجتماعی، #معرفت و #شناخت است. آن هم شناخت مربوط به #خود .
با هر کس که این موضوع را مطرح کنند و #عاقل باشد تصدیق میکند که همینطور است. و هیچ انسانی به #خردمندی وارد نمیشود مگر اینکه دربارهی خودش جهلی نداشته باشد. از خودش بیگانه نباشد.
مثلاً اگر ما منزلی داشته باشیم که در آن منزل زندگی کنیم، ندانیم که اینجا چگونه باید زندگی کرد، طبقاتش چگونه است، پلههایش چه جوری است، مراکزش چیست، ولی شب را تا صبح بپردازیم به #مطالعهی قارهای از قارههای دنیا، یا مثلاً جادهای از جادههای خارج از شهر، خب این علامت بی عقلی و حماقت است دیگر. چون این منزلی که الآن گرفتهایم اول باید از مراکز برقش و لولههای آب و گازش اطلاع پیدا کنیم. اگر اطلاع پیدا نکنیم، یک بچه میرود پیچی از گاز را باز میکند و خانه را ویران میکند.
نوبت نرسیده به این که قبل از تشخیص حد و حدود این خانه، بپردازیم به این که مثلاً در استان یزد چه خبر است، در استان اردبیل چه خبر است!
پس این که نقل شد فرمودند: «افضل العقل معرفة الانسان نفسه» #انسان علامت کمالش، به #بلوغ_عقلی رسیدنش، این است که در پی این باشد که #معلمی گیر بیاورد، #کلاسی انتخاب کند که دربارهی خود او گفتگو بشود، و اطلاعاتی دربارهی خودش پیدا کند که من چگونه و روی چه طرحی ایجاد شدهام؟
و برای چه مهیا شدهام؟
و سرانجام من چه خواهد بود؟
و شرایطی که میتواند برای من مفید باشد چیست؟
و مسائلی که میتواند برای ما باعث بدبختی باشد چیست؟
به حسب #عقل بشر هم این #علم از تمام علوم لازمتر است.
و علامت این که انسان به بلوغ عقلی رسیده باشد در این است که سرگرم خودش باشد تا مقداری، تا به یک جایی برساند خودش را که بفهمد چیست و چه کاره است، آنوقت به مسائل خارج از خودش بپردازد.
۸۶/۹/۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama