هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یمن؛ شمعی که در سکوت تاریخ میسوزد
@Farsna
⭕️ یک آیه
💠إِنَّا أَرْسَلْنَاكَ بِالْحَقِّ بَشِيرًا وَنَذِيرًا ۖ وَلَا تُسْأَلُ عَنْ أَصْحَابِ الْجَحِيمِ؛
🔷ما تو را به #حق، برای #بشارت و #بیم_دادن (مردم جهان) فرستادیم؛ و تو مسئول (گمراهی) دوزخیان (پس از ابلاغ رسالت) نیستی!
📕قرآن کریم، سوره بقره، آیه ۱۱۹
#قرآن
#پيامبر_اكرم
#بعثت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️فاکتورهای ازدواج و خانواده قرآنی (بخش چهارم و پایانی)
🔶 #تشکیل_خانواده و تجربه یک زندگی مشترک یکی از زیباترین آرزوهای هر #جوان_مجردی است که در دوران حیات خود آن را در سر می پروراند، و به دنبال دستیابی به آن و برطرف کردن موانع آن است. #تشکیل_زندگی_مشترک و تجربه نوع خاصی از حیات طیبه الهی، #نیازی_طبیعی و خدادادی است که محصول آن #آرامش و راحتی در زندگی است، که انسان همواره خواهان آن بوده است. به همین منظور در این نوشتار تلاش داریم با تکیه بر سبک #زندگی_علوی و #فاطمی، به جلوه ها و فاکتورهای ازدواج و خانواده قرآنی اشاره کنیم.
💠برخورداری از تکنیک و مهارت صبر و بردباری
🔷گاهاً برخی افراد تصور رمانتیک و #غیر_واقع_بینانه ای #از_ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دارند به گونه ای که حتی تصور کوچک ترین سختی و ناملایمت در زندگی برای آنها زجر آور و غیر قابل تحمل است، این در حالی است که اگر واقع بینانه به #حیات_مادی و دنیوی بنگریم متوجه خواهیم شد که #انسان همواره #در_زندگی_مادی و دنیوی خود با #همواره_سختیها و ناملایماتی مواجه خواهد شد، آنچه در این #مهم، لازم و ضروری است این است که افراد #مهارت_چگونگی_مواجهه با سختی ها را در زندگی خود #تقویت نمایند و با تکیه بر اهمیت #صبر و بردباری امید داشته باشند که #با_هر_سختی، #آسانی_در_راه_است. «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً فَإِذا فَرَغْتَ فَانْصَبْ وَ إِلى رَبِّکَ فَارْغَبْ؛[سوره شرح، آیات ۵-۸] به یقین با (هر) سختى آسانى است! (آرى) مسلّماً با (هر) سختى آسانى است، پس هنگامى که از کار مهمّى فارغ میشوى به مهم دیگرى پرداز، و به سوى پروردگارت توجّه کن».
🔷با یک نگاه اجمالی به زندگی #اسوه_های_تقوا و پرهیزکاری همچون #حضرت_فاطمه (س) متوجه میشویم که چگونه با #سختیهای_زندگی به خوبی مواجه شده و با استفاده از #تکنیک_صبر و بردباری #حیات_طیبه_الهی را به همگان نشان داده اند، در منابع روایی از امام صادق (ع) نقل شده است که پیامبر خدا (ص) بر #فاطمه (س) درآمد؛ دید که جامه اى بافته از پشم شتر، بر تن دارد و مشغول دستاس کردن و شیر دادن کودک خویش است، با دیدن او [در این وضع] اشک از دیدگان پیامبر خدا (ص) جارى شد و فرمود: دختر عزیزم! با [تحمّل] #تلخى_دنیا، به سوى #شیرینى_آخرت بشتاب؛ چرا که خداوند، این آیه را بر من فرو فرستاد: «به زودى، پروردگارت به تو چندان عطا میکند که خشنود میشوى». [تفسیر الصافی، ج ۵، ص ۳۴۱]
منبع: راسخون
#ازدواج #خانواده #تشکیل_خانواده #زندگی_مشترک
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #صفات_مومن از نظر امام رضا عليه السلام (بخش اول)
🔶 #امام_رضا (ع) میفرمایند: «#مؤمن حقیقت ایمان را درک نمیکند، مگر آنکه #سه_خصلت را دارا باشد: خصلتى از خداوند، که #کتمان_اسرار_افراد باشد، خصلتى از پیامبر اسلام (ص) که #مداراکردنبامردم باشد، خصلتى از ولىّ خدا که #صبر و شکیبائى در مقابل شدائد و سختیها باشد». حضرت، سه ویژگی را برای #مومن برمیشمرند که هر یک از ویژگیها را منوط به فردی میکنند: سنت اول از خداوند، که انسان مانند خداوند ستار و پوشاننده اسرار دیگران باشد؛ سنت دوم از پیامبر اکرم (ص) که مدارا کردن با مردم است و سنت سوم که باید از امامش یاد بگیرد، صبر و استقامت در مشکلات است.
💠اولین ویژگی: کتمان اسرار افراد
🔷 #مومن باید مانند خداوند متعال #پوشاننده و کتمان کننده #اسرار_دیگران باشد. یکی از #صفات_خداوند #ستاریت اوست؛ معنای ستار بودن خدا، آنست که اعمال انسانها را از دیگر انسانها میپوشاند تا #آبروی آنان حفظ گردد. #ستاریت دو جنبه تکوینی و تشریعی دارد؛ با توجه به جنبه تکوینی برخی از صفات و آفات درونی انسان، بر دیگران پوشیده میماند و کسی از آن خبر ندارد؛ اما از لحاظ جنبه تشریعی، #انسان_مومن نباید از #عیب_دیگران سوءاستفاده کرده و آنرا افشا نماید، و در روایات نیز از این افشاء راز یا عیب دیگران نهی شده است. #پیامبر_اکرم (ص) در وصیتش به ابوذر میفرماید: «مجالس، امانت، و افشا سرّ برادرت #خیانت شمرده میشود».
🔷در حدیث بالا حضرت به صراحت به افشا سر برادر ایمانی را خیانت شمرده است، و ناگفته پیداست که کسی که خیانت کند، هرگز مومن نخواهد بود. چون #مومن به برادرش خیانت نمیکند؛ علت آنست که #امیرالمومنین امام علی (ع) میفرمایند: «#مومن با برادر مومنش فریبکاری نمیکند و به او خیانت نمی ورزد و او را خوار نمی سازد و به او تهمت نمیزند». پس یکی از خصلت های مومن #کتمان_اسرار برادران مومن است. #ادامهدارد...
منبع: راسخون
#مومن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #صفات_مومن از نظر امام رضا عليه السلام (بخش دوم)
🔶 #امام_رضا (ع) میفرمایند: «#مؤمن حقیقت ایمان را درک نمیکند، مگر آنکه #سه_خصلت را دارا باشد: خصلتى از خداوند، که #کتمان_اسرار_افراد باشد، خصلتى از پیامبر اسلام (ص) که #مداراکردنبامردم باشد، خصلتى از ولىّ خدا که #صبر و شکیبائى در مقابل شدائد و سختیها باشد».
💠ویژگی دوم: مدارا کردن با مردم
🔷 #مدارا_کردن با مردم #نشانه_عقل آدمی است؛ یعنی انسانی که در اجتماع با دیگران، با #نرمخویی رفتار میکند، #مردم او را انسان عاقلی خواهند دانست؛ #مدارا_کردن با مردم باعث میشود که انسان هم در دنیا، از بسیاری از آفات بدور باشد و هم از لحاظ #دینداری، مورد احترام خواهد بود؛ چرا که #امام_باقر (ع) میفرمایند: «سلامت دین و دنیا در #مداراکردنبامردم است». نکته بسیار مهم در مدارا کردن با مردم آن است که انسانی که با دیگران با نرمی و مدارا رفتار میکند، او را از مصیبتها و بلاها دور میکند؛ چون نرمی با مردم #صدقه است؛ چون #پیامبر_اکرم (ص) مدارا کردن با مردم را #صدقه میدانند و میفرمایند: «مُداراةُ الناس صدقةٌ»؛
🔷یعنی نقطه مشترک بین #صدقه و #مدارا_کردن، دوری از آفات است؛ همانگونه که صدقه انسان را از آفات دور میکند، بوسیله مدارا کردن با مردم، انسان از #مصیبتها و #بلایا مصون میماند. ناگفته نماند، که مدارا کردن با مردم هم #جنبه_دنیایی و مادی دارد و هم #جنبه_اخروی و معنوی. این مطلب از حدیثی از #پیامبر_اکرم (ص) نقل شده که: «مدارا کردن با مردم، نصف ایمان است، و نرمى و مهربانى کردن با آنان، نصف زندگى است»؛ پس مدارا کردن با مردم، نصف ایمان و نصف زندگی است. مدارا کردن با مردم باعث میشود عمل انسان کامل شود و اگر مدارا کردن با مردم تحقق نیابد، عمل انسان کامل و تمام نخواهد شد. #ادامهدارد...
منبع: راسخون
#مومن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️خلاصهای از زندگانی حضرت ابوالفضل العباس (ع)
🔷 #حضرت_اباالفضل_العباس (ع) در سال ۲۴ هجری در شهر مدينه به دنيا آمدند. [۱] ایشان اولين فرزند امام علی (ع) از ام البنين (س) بودند. [۲] ام البنين بانوی بزرگوار و پرهيزكار، از قبيله كلابيه بود، قبيلهای كه به شجاعت و دلاوری مشهور بودند. استاد مطهری مينويسد: آرزوی امیرالمؤمنین (ع) در ازدواج با ام البنين (س)، در وجود مقدسِ #حضرت_ابوالفضل (ع) تحقق يافت. از القاب حضرت اباالفضل (ع) ميتوان به #قمر_بنی_هاشم، #باب_الحوائج، #سقا، #علمدار، عبد صالح و الحامی اشاره كرد. #حضرت_اباالفضل_العباس (ع) نه تنها در شجاعت، بلكه در تمام صفات برجسته انسانی و #فضايل_اخلاقی سرآمد و نمونه بودند. پس از شهادت امام علی (ع) #حضرت_اباالفضل (ع) از دل و جان، فرمانبردار برادرشان امام حسن مجتبی (ع) بودند. بعد از شهادت امام حسن (ع) نیز حضرت عباس (ع) پيوسته همراه و هماهنگ با #حضرت_سيدالشهداء (ع) بودند و تمام اعمالشان را با پيروی از آن حضرت انجام ميدادند.
🔷در سفر امام حسين (ع) به سمت كربلا #حضرت_اباالفضل_العباس (ع) همراه برادر بودند و به عنوان #علمدار_كربلا، مهمترين ياور و پشتيبان امام حسين (ع) محسوب ميشدند. #امام_حسين (ع) نيز علاقه خاصی به برادرشان، #حضرت_عباس (ع) داشتند. يكی از راههای شناخت منزلت والای #حضرت_ابالفضل (ع) و صفات گرانقدر ایشان، مراجعه به روايات پيشوايان دين عليهم السلام است، كه آگاه به شخصيت وجودی افراد میباشند. امام صادق (ع) شخصيت برجسته #حضرت_عباس (ع) را چنين ترسيم مينمايند: «عموی ما #عباس_بن_علی (ع) #بصيرتی_نافذ و #بينشی_عظيم و #ايمانی_شديد داشت؛ در محضر امام حسين (ع) جهاد نمود و جانبازی و ايثاری تمام نمود و #شهيد درگذشت». [۳] در اذن ورود به حرم آن حضرت نيز از امام صادق (ع) بر شيفتگان علمدار كربلا، چنين دستور آمده كه بايد عرضه بدارند؛ «سلام خدا و سلام فرشتگان مقربش و سلام پيامبران مرسل و بندگان شايستهاش و سلام تمامی شهدا و صديقان و سلام های پاكان در صبحگاهان و شام بر تو باد ای فرزند اميرالمومنين (ع)». [۴]
🔷سپس امام در زيارت قمر منير بنی هاشم (ع) ميفرمايند: «شهادت ميدهم كه تو نسبت به جانشين رسول اكرم (ص) در مقام تسليم بودی و حضرتش را تصديق نمودی و در شأن وی وفا نموده و خيرخواهی كردی». [۵] امام سجاد (ع) درباره عمويشان میفرمایند: «خدا رحمت كند عمويم #عباس (ع) را، ايثار كرد و جانش را فدای برادر نمود، تا اين كه دست هايش قطع شد، سپس خداوند عوض دو دستش، دو بالی به او عنايت كرد، تا با آنها با ملائكه در بهشت پرواز كند. همانطور كه برای جعفر بن ابيطالب (ع) دو بال عنايت فرمود، همانا برای او نزد خدا #مقامی است كه در روز قيامت همه شهدا به آن مقام غبطه میخورند». [۶] #حضرت_اباالفضل_العباس (ع) پيوسته در صدد بپا داشتن حق بوده اند؛ ایشان از آن هنگام كه از كانون شجاعت شير نوشيدند و در #خاندان_امامت تربيت يافتند، #اسوه_دلاوری و #مشتاق_شهادت در راه حفظ نواميس الهی بودند و همواره نیز آماده فداكاری در ركاب حجت خدا بودند.
پینوشتها
[۱] تنقيح المقال (مامقانی) ج۲، ص۱۲۸
[۲] مقاتل الطالبين (ابوالفرج اصفهانی) ص۸۹
[۳] شرح الاخبار فی فضائل الائمه الاطهار (نعمان تمیمی مغربی) ج۳، ص۱۸۴، ح۳
[۴] بحارالأنوار، ج۹۸، ص۲۷۷، باب۲۰، ح۱
[۵] همان
[۶] بحارالأنوار، ج۴۴، ص۲۹۸، باب۳۵، ح۴
منبع: وبسایت اندیشه قم با تلخیص
#حضرت_اباالفضل
#حضرت_عباس
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #صفات_مومن از نظر امام رضا عليه السلام (بخش سوم و پایانی)
🔶 #امام_رضا (ع) میفرمایند: «#مؤمن حقیقت ایمان را درک نمیکند، مگر آنکه #سه_خصلت را دارا باشد: خصلتى از خداوند، که #کتمان_اسرار_افراد باشد، خصلتى از پیامبر اسلام (ص) که #مداراکردنبامردم باشد، خصلتى از ولىّ خدا که #صبر و شکیبائى در مقابل شدائد و سختیها باشد».
💠ویژگی سوم: صبر و استقامت در مشکلات
🔷 #قرآن_کریم یکی از مدالهای بزرگی را که به #حضرت_ایوب (ع) میدهد، #صبر در مشکلات است؛ قرآن در مورد ایشان میفرماید: «إِنَّا وَجَدْنَاهُ صَابِرًا؛ ما ایوب را #بنده_صابری یافتیم»؛ اما #جایگاه_صبر، در بین عبادات همچون سر به بدن است؛ که اگر سر نباشد، بدن نیز نخواهد بود؛ آیا بدن بدون سر فایده ای دارد؟ همانگونه #صبر، در بین عبادات است که بدون آن دیگر عبادات فایده ای ندارند.
🔷این مطلب در حدیثی از #امام_على (ع) نقل شده که فرمود: «نقش #صبر در کارها همانند نقش سر در بدن است؛ همچنان که اگر سر از بدن جدا شود، بدن از بین میرود، #صبر نیز هرگاه #همراه_کارها نباشد، کارها #تباه میگردند». پس #صبر، جایگاه قدرتمندی در بین عبادات دارد و صد البته که مراتبی دارد که همه عبادات آدمی را شامل میشود؛ #صبر در #طاعت، صبر در #مصیبت و صبر در #معصیت که هر یک اجر و پاداشی بس بزرگ را در پی دارد.
🔷یکی از آثار #صبر در #مشکلات، آنست که صابر، با صبر بر مشکلات یک سوم از حقیقت ایمانش را تکمیل میکند؛ چنانچه #امام_رضا (ع) میفرمایند: «هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمیکند، مگر اینکه در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر نیکو در زندگى، و #شکیبایى در مصیبتها و بلاها». بنابراین، #صابر میتواند با صبر بر مشکلات، پازلهای ایمانی اش را تکمیل کرده و خودش را به جرگه عابدان برساند؛ و اینگونه است که امام رضا (ع) فرمود که #مومن در او سه خصلت باید وجود داشته باشد که یکی از آنها سنتی از امامش است که باید او نیز در مشکلات #صبر پیشه کند.
منبع: راسخون
#مومن #صفات_مومن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مأیوس کردن نیروهای داخلی، نشانه انحراف و نفاق است
🔷مروری بر تاریخ #جنگ_احزاب در #صدر_اسلام در مییابیم این جنگ، #بسیج تمام دستهجات #دشمنان_اسلام، یعنی کفار و مشرکین #مقابل_پیامبر_اکرم (ص) و سپاه اسلام جهت #براندازی_نظام_اسلامی بود؛ آیات هفده گانهاى که در #سوره_احزاب در این زمینه وارد شده است. از همین رو نام این جنگ به #احزاب شهرت یافت. در این بین #منافقان نیز بر آتش این فتنه دمیدند و با #دشمنان همپیمان شدند. خداوند در این باره در آیه ۱۲ سوره احزاب میفرماید: «وَ إِذْ یَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ما وَعَدَنَا اللهُ وَ رَسُولُهُ إِلاَّ غُرُوراً؛ و هنگامى که #منافقان و کسانى که در دلهایشان بیمارى است مىگفتند: خدا و فرستادهاش جز فریب به ما وعدهاى ندادند». در واقع خداوند مىخواست در این میدان، آخرین ضربه بر #پیکر_کفر فرود آید و #صف_منافقان از مسلمین تمیز، و دست #توطئه_گران را رو کند، و #مسلمانان_راستین را سخت در #بوته_آزمایش قرار دهد. آیات هفده گانهاى که در سوره احزاب در این زمینه وارد شده، اهمیت این موقف را به خوبى مجسم مىکند.
🔷حدود سه سال قبل #رهبر_معظم_انقلاب در بخشی از فرمایشات خویش در دیدار رئیس و نمایندگان و جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به دشمنی همهجانبه با مردم ایران در چهل سال گذشته فرمودند: «چهل سال است که جبهه عظیمی از #دشمنان همچون جنگ احزاب در صدر اسلام، با هر کار ممکن مانند #جنگ و #تحریم و #توطئه_امنیتی، سختترین اقدامات خصمانه را علیه ملت ایران انجام دادهاند، اما امروز علم، اقتدار، پیشرفت، عظمت و حضور بینالمللی ایران روزافزون و غیرقابل مقایسه با روز اول انقلاب است». با توجه به این موضوع گذری بر آیات مربوط به سوره احزاب خواهیم داشت. خداوند در اولین آیه این سوره خطاب به پیامبر اکرم (ص) میفرماید: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ اتَّقِ اللهَ وَ لَا تُطِعِ الْكَافِرِینَ وَالْمُنَافِقِینَ إِنَّ اللهَ كَانَ عَلِیمًا حَكِیمًا؛ ای پیامبر تقوای الهی پیشه کن و از کافران و منافقان اطاعت نکن زیرا خدا دانا و حکیم است». بر این اساس طبق فراز «الکافِرِینَ وَ الْمُنافِقِینَ» میتوان نتیجه گرفت #کافران و #منافقان در یک خط هستند؛ نیز باید با #احیای_معروف، جلوی منکر را بگیریم؛ زیرا ابتدا #تقوای_الهی سپس دوری از کافران و منافقان مطرح شده است: «إتَّقِ اللّهَ وَ لا تُطِعِ الْکافِرِینَ وَ الْمُنافِقِینَ».
🔷نکته دیگری که میتوان از این آیات برداشت کرد، این است که بر اساس فراز «اتَّقِ اللهَ وَ لا تُطِعِ الْکافِرِینَ وَ الْمُنافِقِینَ» پیروی از کافران و منافقان، بی تقوایی است و نیز طبق فراز «لا تُطِعِ الْکافِرِینَ وَ الْمُنافِقِینَ» کفار و منافقان در نظر دارند به هر نحو ممکن نظر رهبران دینی را به خود جلب کنند. در آیه ۱۲ همین سوره، خداوند از #منافقانی صحبت میکند که در میدان نبرد سعی در #مأیوس_کردن_نیروها را داشتند. «وَ إِذْ یَقُولُ الْمُنافِقُونَ وَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ ما وَعَدَنَا اللّهُ وَ رَسُولُهُ إِلاّ غُرُوراً؛ و آنگاه که #منافقان و کسانی که در روحشان بیماری (شکّ و تردید) بود، گفتند: خدا و پیامبرش جز وعده های فریبنده به ما ندادند. سه پیام مهم این آیه از قرار ذیل است: ۱) #تلاشهای_تبلیغاتی_منافقان دائمی است. «یَقُولُ الْمُنافِقُونَ»؛ ۲) #مأیوس_کردن رزمندگان و تضعیف روحیّه آنان، #نشانه_انحراف و #نفاق است. ما وَعَدَنَا اللّهُ... ؛ ۳) در میان یاران پیامبر (ص)، برخی دچار شک و تردید و برخی دچار نفاق و دورویی بودند. «ما وَعَدَنَا اللّهُ وَ رَسُولُهُ إِلاّ غُرُوراً»
📕تفسیر نور حجتالاسلام قرائتی
منبع: تسنیم
#دشمن #نفاق #منافق #منافقین #کافر #کافرین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️چه اعمالی انجام دهيم تا گنجايش و ظرفيت ذهن و دلمان بالا رود؟
🔷انسان ها به طور فطری به کمال گرایی گرایش دارند و به دنبال آن هستند. فیاضیت و عدالت الهی ایجاب میکند که هر کس قابلیت رسیدن به #کمال را دارد و همه شرایط لازم نیز برای رسیدن به آن فراهم شده است. این مسیر با #علم و #عمل برخواسته و در راستای #ایمان طی می شود. مهمترین عامل افزایش ظرفیت انسان این است که اولا #ایمان داشته باشد، و ثانیا سعی کند #علومی که در #راستای_ایمان است کسب نماید، و ثالثا به هر چه آموخت #عمل کند. این راهبرد و راهکار دائما به او کمک می کند تا #ظرفیت خویش را بیافزاید و به خدای متعال که ظرف بی نهایت هستی است نزدیک شود.
🔷افرادی که تصمیم به کسب سعه ی وجودی دارند، #دستورات_الهی را بر #دستورات_نفس و #شیطان، در عمل ترجیح می دهند. امام سجاد علیه السلام مى فرمایند: «من عمل بما افترض الله علیه فهو من اعبد الناس؛ هر کس به آنچه خدا بر او #واجب کرده عمل کند، از عابدترین مردم مى باشد». بنابراین #انجام_واجبات و #ترک_محرمات بر هر چیزى ترجیح دارد، که هیچ وسیله ای به اندازه انجام واجبات و ترک معاصی، انسان را به خدا نزدیک نمی کند و قلب مومن را پالایش نمی دهد. خداوند متعال در حدیث قدسی فرمود: بنده ام با هیچ وسیله ای دوست داشتنی تر از #فرائض محبوب من نمی شود.
📕میزان الحکمه (محمدی ری شهری، محمد) ج ۲، ص ۶۹۱
#ایمان #علم #اعمال #واجبات #محرمات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امام_جعفر_صادق عليه السلام:
🔸حُرِمَ الْحَريصُ خَصْلَتَيْنِ وَلَزِمَتْهُ خَصْلَتانِ: حُرِمَ القَناعَةَ فَافْتَقَدَ الرّاحَةَ وَ حُرِمَ الرِّضا فَافْتَقَدَ الْيَقينَ؛
🔹 #حريص از دو خصلت محروم و با دو خصلت همراه است: از قناعت محروم است و در نتيجه آسايش را از دست میدهد، از راضى بودن محروم است، در نتيجه يقين را از دست مى دهد.
📕خصال، ص ۶۹
#امام_صادق
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️چرا #جمهوری_اسلامی با #حکومت_اسرائیل مخالف است و این ضدیت چه تأثیری در معادلات سیاسی دارد؟ (بخش اول)
🔷 #اسرائیل رژیمی است وابسته به جریانی که سالیان سال دغدغه تأسیس آن را داشته است. این جریان که ریشه در اندیشههای برخی #افراطیون_یهودی دارد، تحت عنوان #اندیشههای_صهیونی مشهور است. بر این اساس #رژیم_جعلی_اسرائیل آرمان اندیشمندان صهیونیسم در طول تاریخ بوده است، تاریخی که ریشههای آن را میتوان در #تشکیلات_فراماسونری جستجو نمود. این اندیشه در دورانی از تاریخ به واسطه ثروت قابل توجه در برخی دربارهای اروپایی نفوذ کرده و به قدرت افزایی هر چه بیشتر توجه کرد. این جریان تنها سد راه خود در دستیابی به اهداف را #اندیشههای_اسلامی میدانست، زیرا #مکتب_اسلام به عنوان تنها اندیشه الهی بود که برای زندگی اجتماعی سیاسی دارای برنامه بود. #جریانهای_افراطی_یهودی، به دنبال ترویج این اعتقاد بودند که یگانه اندیشهای که توانایی اداره جهان را دارد، اندیشههای انسانمحور صهیونی است و دیگر افراد و اندیشهها اگر میخواهند در جهان کنونی حرفی داشته باشند، لازم است به تبعیت از این اندیشه بپردازند.
🔷این در حالی بود که #اندیشههای_اسلامی بر خلاف اندیشههای مسیحی، با این جریان در #تضاد_شدید بوده قائل به این بود که #اندیشه_اسلام به مراتب کاملتر از #اندیشههای_انحرافی و #تحریف_شده #افراطیون_یهودی است. از همین روست که #جریان_صهیونیسم در طول تاریخ هماره در تعارض با #مکتب_اسلام بوده و سعی در از بین بردن آن به هر صورت ممکن داشته است. #صهیونیستها پس از آزمون و خطاهای بسیار در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید #رژیمی قدرتمند در دل #جهان_اسلام تأسیس کرد تا در پرتو آن بتواند ضربهای اساسی بر پیکره جهان اسلام وارد کند. تفکر سیطره از #نیل_تا_فرات که در زبان اندیشمندان صهیونسم مطرح میشد، نشانهای از این امر است. البته در این موقعیتیابی، نقطهای استراتژیک در قلب خاورمیانه در نظر گرفته شد و به بهانه کشتار یهودیان در بخشی از اروپا، بخشی دیگر از جهان، یعنی دنیای اسلام باید تاوان پس دهد، که البته همانگونه که ذکر شد این امر #بهانهای بیش نبود؛ زیرا این منطقه از قبل به عنوان منطقهای استراتژیک مورد انتخاب نخبگان اندیشه صهیونی قرار گرفته بود. بنابراین #مخالفت_جمهوری_اسلامی با این #رژیم_جعلی ریشه در همین مسائل مطرح شده دارد.
🔷از همین رو یکی از آموزههای مهم انقلاب اسلامی نیز مخالفت با #اسرائیل بوده و حضرت #امام_خمینی (ره) بارها شاه را به جهت اینکه با اسرائیل ارتباط دارد و مایه سرافکندگی ایران در جهان اسلام شده است، سرزنش میکردند. از دیگر دلائلی که این مخالفت را شدیدتر کرده است اینکه نه تنها ایران، که هیچ ملت آزادهای نمیتواند در برابر حکومتی که در ابتدای تأسیس، اقدام به قتل و غارت انسانهایی دیگر نماید، ساکت باشد. غیر از اینکه این حکومت به دنبال محو #جریان_اصیل_اسلامی در جهان، به عنوان یکی از تمدنهای صاحب نظر در مسائل اجتماعی است. تمدنی که اعتقاد دارد #پایان_تاریخ، نه در دستان سردمداران اومانیستی، که در دستان #صالحان_الهی خواهد بود و در آن جایی برای #جریانهای_ضد_انسانی و جعلی نخواهد بود.
🔷بر این اساس #نهضت و نظامی که آزادیخواه و به دنبال ایجاد بسترهای مناسب برای #حکومت_صالحان است، نخواهد توانست به #نظامی_افراطی و ضد انسانی یا #نژادپرست_صهیونیسم مخالفت نداشته باشد. ارتباط داشته باشد و هماره یکی از اهداف خود را محو این نظام خواهد دانست. در کنار تضادهای ایدئولوژیک، باید به #تهدیدات_مکرری که هماره از گذشته تا کنون از سوی این #رژیم_غاصب نسبت به #منافع_ملی و #امنیت کشورمان وجود داشته و دارد، توجه نمود؛ که نمونه آشکار آن را در نفوذ گسترده صهیونیسم و تشکلهای وابسته به آن را می توان در ابعاد مختلف رژیم پهلوی و تلاش برای وابسته و تضعیف کشور اسلامیمان، مشاهده نمود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان شاهد تهدیدات آشکار و نهان آن در ضربه زدن به امنیت، استقلال و خودکفائی کشور در عرصه های مختلف می باشیم. #ادامهدارد...
منبع: پرسمان
#اسرائیل #صهیونیسم #رژيم_صهیونیستی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️فیوضات مشاهد مشرفه
🔸حضرت آیت الله بهجت قدس سره:
🔹این #امامزادهها و #مشاهد_مشرفه و #عتبات_عالیات را که ما شیعیان در اختیار داریم، دیگران از اینگونه فیوضات محرومند. اگر کسی بتواند کرامات و معجزاتی را که از ضرایح آنها صادر شده جمعآوری کند، کتابهایی از کرامت و معجزه تألیف خواهد شد.
📕در محضر بهجت، ج٢، ص۳۰۷
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️ علی اکبر (ع) وارث صفات نبوی
🔷 #حضرت_علی_اکبر (ع) #وارث_صفات_نبوی است و صفات خَلق، خُلق و منطق را از پیامبر به ارث برد. #امام_حسین (ع) میفرمود: پسرم؛ تجلی وجود جدم را آنقدر در تو آشکارا میبینم که هرگاه دلم برای او تنگ میشود به تو مینگرم. ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری از راه میرسد و زمین مشتاقانه در انتظار هدیهای الهی است. ملکوتیان بی صبرانه در تدارک برگهای از مصحف وجود پیامبر بر دفتر گیتی هستند. #علی_اکبر (ع) پسر ارشد امامحسین(ع) چشم به جهان میگشاید و عالم را به نور خود روشن میسازد.
🔷در توصیف عظمت او همین بس که #امام_زمان (عج) زائر اوست و در رثای او چنین سخن میگوید: «سلام بر تو ای علیاکبر، اول فدایی از بهترین نسل ابراهیم خلیل. شهادت میدهم که تو از هر کس أولی به خدا و رسولش هستی و خداوند ما را به زیارت تو و رفاقت جد و پدر، عمو، برادر و مادر مظلومهات، موفق بدارد. من از دشمنان و کشندگان تو بیزارم و از خداوند میخواهم با تو در نعیم ابدی بوده و همیشه از دشمنانت دور باشم. سلام و رحمت خدا بر تو باد». [۱] #حضرت_علی_اکبر (ع) تجدید نسخهای از وجود خاتم انبیاء (ص) بر آفاق بود و از اینرو آن حضرت را «أشبَهُ النّاسِ خَلقاً و خُلقا و مَنطِقاً بِرَسولِ؛ [۲] از نظر #صورت، #سیرت و #سخن_گفتن، شبیه ترین مردم به #پیامبر (ص)» دانستهاند. از این کلام در مییابيم که #حضرت_علی_اکبر (ع) از رسول خدا سه ويژگی #خَلق، #خُلق، و #منطق را به ارث بردهاند:
💠علی اکبر (ع) وارث صفت خَلق
🔷بی تردید #پیامبر_اکرم (ص) از نظر جمال و زيبايی، بهترين فرد جامعه بوده است، و زيباترين حسن جمال را دارا بوده است. نقل کردهاند که کسی بهتر و زیباتر از رسول الله (ص) ندیده بود. گویا خورشید در صورت مبارکش نمایان بود. [۳] همچنان که مرحوم طبرسی در معرفی #رسول_خدا از قول هند بن ابی هاله چنين مینگارد: #پيامبر (ص) بسيار بزرگوار و با شخصيت بود، چهره اش چون ماه شب ۱۴ ميدرخشيد، رنگ رخسارش روشن و شاداب و پيشانيش گشاده و بلند بود، ابروانى كمانى و ظريف و پيوسته داشت، محاسنی انبوه داشت و گونه اى صاف، چشمانش سياه و...، دندانهايش سپيد و زيبا و از هم گشاده بود. [۴] #علی_اکبر (ع) نیز حسن جمال و زیبایی را از پدربزرگ خود به ارث برده بود.
💠علیاکبر (ع) وارث صفت خُلق
🔷خداوند متعال که همه چیز در برابر او کوچک و ناچیز است، #خلق و خوی #پیامبر (ص) را در #قرآن_کريم، چنين توصیف ميکند: «وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ؛ و به راستی تو #اخلاق_عظيم و برجستهای داری». [قلم، ۴] آری، #پیامبر که تربيت يافته ذات ربوبی بوده باید دارای چنین اخلاق پسندیدهای باشد، چنان که امام صادق (ع) فرمود: «خداوند عزوجل پيامبرش را تربيتى نيکو كرد؛ چون تربيت او را تكميل نمود فرمود: و به راستی تو اخلاق عظيم و برجستهای داری». [۵] اگر پیامبر قلههای #اخلاق را فتح نکرده بود هرگز نمیفرمود: «من برای تکميل ارزشهای اخلاقی مبعوث شدم». [۶] وجود مقدس #علی_اکبر (ع) نیز این ویژگی منحصر به فرد را از پدربزرگ خویش به ارث برد و صاحب #خُلق_عظیم گشت.
💠علی اکبر (ع) وارث صفت منطق
🔷رفتار اجتماعی نیکو و برخورد مناسب با اطرافیان، که ثمره تفکر سلیم است، از جمله آموزه های اسلام میباشد و #پیامبر_اکرم (ص) #بهترين_الگوی_عملی در اين مساله مهم هستند. با تأمّل در تاريخ اسلام و روايات، به اين امر مهم در حیات رسول گرامی اسلام (ص) پی میبریم ولی خداوند متعال در قرآن کريم پيرامون منطق نبوی توصیفی دارد که هر کسی را توانایی دستیابی به چنين منطقی نیست: «وَ مَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى؛ و هرگز از روى هواى نفس سخن نمىگويد». [نجم، ۳] علامه طباطبايى در تفسیر اين آيه چنين مینگارد: «مقصود از كلمه «هوى» هواى نفس و رأى و خواسته آن است. جمله «ما ينطق» مطلق است و در آن، نطق، به طور مطلق نفى شده است. مقتضاى اين اطلاق آن است كه #هواى_نفس از مطلق سخنان پيغمبر نفى شده باشد». [۷] #حضرت_علی_اکبر (ع) این صفت ویژه را نیز از #خاتم_الانبیاء (ص) به ارث برده و صاحب نطقی مبرّا از هوای نفسانی بود. این که امام حسین(ع) فرزندش #حضرت_علی_اکبر (ع) را از سه منظر (خَلق، خُلق و منطق) به رسول خدا (ص) تشبيه کردند، حاکی از مقام والای حضرت علی اکبر (ع) است که زبان از توصیف آن لال، قلم از نگارش آن شکسته و کُمیت عقل آدمی از درک حقیقت آن لَنگ است. سلام بر تو ای صدیق و شهید بزرگوار و سید پیشتاز که با سعادت زیستی و با شهادت درگذشتی و از دنیا جز عمل صالح بهرهای نگرفتی و در زندگی جز به سودای پر سود آخرت نپرداختی.
پی نوشتها
[۱] بحارالانوار ج۹۸ ص۲۶۹
[۲] لهوف ص۶۷
[۳] فتح الباری ج۶ ص۵۷۳
[۴] مكارم الأخلاق ص۱۲
[۵] کافی ج۱ ص۲۶۶
[۶] مجمع البيان ج۱ ص۵۰۰
[۷] الميزان ج۱۹ ص۲۷
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#حضرت_علی_اکبر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️انزواى معنويت و اخلاق انسانى
🔹امروز اگر در دنيا #ظلم و سلطه وجود دارد و #تمدن_خشن_غربى، دنيا را از فضاى خشونت و ظلم و زورگويى و ناحقگويى - تسلط قدرتها بر ملتها، غارت اموال ملتها به وسيلهى مراكز جهانى - پر كرده است، اينها به خاطر #انزواى_معنويت و اخلاق انسانى است.
بیانات مقام معظم رهبری ۷۶/۱/۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️چرا #جمهوری_اسلامی با #حکومت_اسرائیل مخالف است و این ضدیت چه تأثیری در معادلات سیاسی دارد؟ (بخش دوم و پایانی)
🔶 #اسرائیل رژیمی است وابسته به جریانی که سالیان سال دغدغه تأسیس آن را داشته است. این جریان که ریشه در اندیشههای برخی #افراطیون_یهودی دارد، تحت عنوان #اندیشههای_صهیونی مشهور است. بر این اساس #رژیم_جعلی_اسرائیل آرمان اندیشمندان صهیونیسم در طول تاریخ بوده است، تاریخی که ریشههای آن را میتوان در #تشکیلات_فراماسونری جستجو نمود.
🔷بخشی از سؤال به این مطلب ارتباط داشت که #مخالفت_ایران با #نظام_جعلی_اسرائیل چه تأثیری در معادلات سیاسی دارد. این بخش ممکن است دو مفهوم داشته باشد، اول اینکه این امر چه مسائلی را در سر راه جمهوری اسلامی ایران قرار میدهد و چه وجه مثبت یا منفی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد، و دیگر اینکه این امر چه تأثیری بر نظام جعلی اسرائیل دارد. برای بخش اول میتوان گفت #مخالفت_ایران با #اسرائیل هماره #جعلی_بودن این نظام را خاطر نشان خواهد کرد و خطر این تفکر را برای جهان اسلام خاطر نشان خواهد کرد؛ دیگر اینکه #جمهوری_اسلامی_ایران به عنوان #پرچمداردفاعازمظلومان و آزادیخواهان جهان اسلام، یا به تعبیری ملجاء و پناه مظلومان خواهد بود.
🔷اگر چه ممکن است این امر آسیبهایی را نیز برای نظام اسلامی ایجاد کند، آسیبهایی که ممکن است در هر مخالفت با ظلم، ایجاد شود. به عنوان نمونه میتوان به سیاستهای تحریمی که برخی کشورهای تحت سلطه فکری، اقتصادی و سیاسی صهیونیستها، علیه ایران اعمال میکنند، یا حتی سازمانهایی که به این امر میپردازند. که اگر نگوییم در برخی موارد موجب پیشرفت جامعه ایران شده، حداقل در مسیر استقلال ایران در ابعاد مختلف سهم قابل توجهی داشته است.
🔷اما در بخش دیگر که این امر چه تأثیری در #نظام_جعلی_اسرائیل داشته است، میتوان گفت، این مخالفت باعث شده #رژيم_صهیونیستی یکی از متحدان اصلی خود در خاورمیانه را از دست بدهد، جدای از اینکه، این مخالفتها، اسرائیل را هماره با #بحران_مشروعیت مواجه کرده است و نیز توانسته سلطه بلامنازعی را که #اسرائیل به دنبال بود بر سراسر جهان، به خصوص جهان اسلام ایجاد کند شکسته و #هیمنه_پوشالی این نظام جعلی را بشکند و به جنبشهای اسلامی القا کند که میتوان با این رژیم مخالفت کرده و این نظام جعلی را به چالش کشید، که نمونه آن را در شکست مفتضحانه اسرائیل از حزب الله و حماس شاهد می باشیم. اگر نگوییم علت اصلی پایداری و موفقیت گروههای مقاومت فلسطینی و لبنانی علیه اسرائیل، پایداری ملت ایران در مخالفت با اسرائیل بوده، حداقل باید گفت یکی از عمدهترین این دلائل بوده است.
منبع: پرسمان
#اسرائیل #صهیونیسم #رژيم_صهیونیستی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد