🔶 چرا از کندن موهایتان لذت میبرید؟!
میگنا- «تریکوتیلومانیا» یا «وسواس کندن مو» یک اختلال روانی غیرارادی است که فرد را ترغیب به کشیدن موهای سر، ابروها، مژهها، دست و یا دیگر نقاط بدن میکند. این اختلال معمولاً در اوایل دوران نوجوانی (10 تا 13 سالگی) شروع میشود و در هر دو جنس مذکر و مونث به یک میزان شیوع دارد و شدت آن در افراد مختلف متفاوت است. به دلیل ظاهر کم پشت و زشتی که موها پیدا میکنند فرد را در روابط خانوادگی و اجتماعی با مشکل روبرو و تأثیر بدی بر زندگی او خواهد گذاشت.
⚪ افراد مبتلا به وسواس کندن مو چه نشانه هایی دارند:
- افزایش فشار عصبی و اضطراب قبل از کندن موها
- بازی کردن با موها و پیچیدن موها دور انگشتان دست
- کشیدن و بیرون آوردن #موها از پوست
- احساس آرامش بعد از کندن موها
- گازگرفتن، جویدن و خوردن موها
- کم پشت شدن و طاسی منطقه ای در محل کندن موها
سابقه #خانوادگی، سن، فشارهای روانی و اختلالاتی دیگری چون افسردگی، اضطراب و #وسواس فکری از عوامل موثر در وسواس کندن مو هستند.
⚪ چرا برخی افراد از وسواس کندن مو رنج می برند؟
برخی از افراد مبتلابه وسواس کندن مو برای فرار از اضطراب و فشار عصبی، به کندن موهایشان پناه برده و پس از کندن آنها به آرامش میرسند. برخی دیگر نیز #ناخودآگاه در زمانهایی که بیکار، خسته و بیحوصله هستند دست به این کار میزنند. همچنین این اختلال میتواند با عوامل احساسی مرتبط باشد. گاهی هم کندن موها راهی برای مقابله با احساسات منفی مانند ترس، تنهایی، خستگی و... است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49454/preview/
🔶 تخلفات تعرفهای روانشناسان را به کجا گزارش دهیم؟
میگنا- رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در برنامه رادیو تهران گفت: در حال حاضر ۶۵۰۰ دفتر روانشناسی دارای پروانه در کشور وجود دارد که در بخشهای مختلف فعالیت مىکنند.
دکتر محمد حاتمی در مورد تعرفه های روانشناسان گفت: در سایت نظام روانشناسی نرخ ها تعیین شده است و اگر تعرفهها طبق نرخهای اعلام شده رعایت نشد؛ مراجعه کنندگان مىتوانند از طریق شماره تلفن 02166903544 تخلفات را به ما اطلاع دهند تا با آنها برخورد کنیم. #تعرفهها برای کارشناسی ارشد ۹۰ هزار تومان و برای دکترای روانشناسی ۱۳۰ هزارتومان در ۴۵ دقیقه تعیین شده است...👇👇
http://www.migna.ir/news/49455
🔶 هر تشنجی، صرع نیست
ميگنا- به اعتقاد برخی متخصصان #مغز و اعصاب، صرع بیماری نیست بلکه نشانهای از یک بیماری است که به ما میگوید بخشی از مغز، کارش را بهدرستی انجام نمیدهد وقتی مغز کارش را درست انجام میدهد، یکرشته از امواج الکتریکی مانند جریان الکتریسیته در مسیر اعصاب مغزی به جریان درمیآید. زمانی که در مسیر این امواج، جرقهای نابجا به وجود بیاید فرد دچار #تشنج میشود. درواقع مکان بروز این جرقه است که تعیین میکند ما با چه نوع تشنجی روبرو هستیم. دقت کنید که هر تشنجی به معنای صرع نیست و تشنج ممکن است به دلایلی مانند تب، افت قند خون، کمبود اکسیژن و غیره نیز رخ دهد.
پزشکان بر این باورند که اگرچه وراثت در بروز #صرع بیتاثیر نیست اما عوامل دیگری نیز در بروز آن موثر هستند از جمله ضربههایی که در دوران بارداری به جنین وارد میشود، فشار سر جنین به هنگام زایمان و حتی بعضی عفونتهای زایمانی میتوانند منجر به بروز صرع در بدو تولد شوند.
البته عوامل بیرونی دیگری نیز در بروز این بیماری موثر است از جمله تصادف، ضربههای مغزی و برخی از عفونتها که شایعترین علتهای ابتلا به این بیماری به شمار می روند.
آمارهای کشوری نیز نشان میدهد که بیش از یک میلیون نفر دچار بیماری صرع هستند و این در حالی است که عده ای تصور می کنند صرع، همان تشنج است در حالی که این دو بیماری کاملا متفاوت هستند، باید بدانیم صرع فقط تشنج نیست، بلکه یکی از علل تشنج است. اما تا اسم صرع به میان میآید همه به یاد حمله صرع میافتند و این تصویر در ذهنشان نقش میبندد که فردی ناگهان کنترلش را از دست میدهد، روی زمین میافتد و دستوپایش را بیاختیار به اینسو و آنسو پرتاب میکند اما در حقیقت این نشانهها، فقط مربوط به یک نوع از انواع بیماری صرع است.
مینا رضایی متخصص مغز و اعصاب می گوید: صرع یکی از قابلکنترلترین بیماریهای عصبی است که داروهای بسیاری برای کنترل و درمانش شناخته و معرفی شده و پس از درمان دارویی، معمولا در ۷۰ درصد موارد #حملات صرع بهطور کامل کنترل میشوند و در ۱۰ درصد موارد شدت و تناوب حملات کاهش مییابد و تنها در ۲۰ درصد موارد حملهها کنترل نمیشوند.
وی با بیان اینکه مهمترین نکته در درمان دارویی صرع، طولانی بودن دوره درمان است، می گوید: انتخاب دارو و برنامه دارویی به شرایط بیمار و نظر پزشک بستگی دارد و این بیماری چهارمین بیماری رایج در بین تمام بیماریهای مغز و اعصاب است.
رضایی با اشاره به اینکه از هر ۲۶ نفر، یک نفر ممکن است در طول زندگی خود دچار حمله صرع شود، ادامه می دهد: صرع بیماری مادامالعمری نیست و با مصرف مرتب داروها کنترل و مهار میشود و هر یک از تشنجهای صرع یک نقطه شروع، یک نقطه اوج و یک نقطه پایان دارند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49460
🔶 پر خطرترین ازدواج فامیلی از نظر ژنتیکی کدام است؟
ميگنا- بیماری های ژنتیکی، کروموزومی، متابولیک و نقایص جنینی در ازدواج های فامیلی بیشتر از سایر ازدواج هاست و به ویژه در ازدواج های فامیلی که سابقه برخی بیماری ها وجود دارد، این احتمال بیشتر است.
حتی اگر #سابقه_بیماری در خانواده ای وجود نداشته باشد و ازدواج فامیلی در این خانواده شکل بگیرد، باز هم خطر ابتلا به بیماری های جنینی وجود دارد، بنابراین زن و مردی که قصد ازدواج فامیلی دارند، حتما باید قبل از ازدواج به مشاور ژنتیک مراجعه کنند و اگر قبل از ازدواج این کار را نکردند، حتما قبل از بارداری #مشاوره_ژنتیک انجام دهند.
در واقع، زن و مرد باید در مورد سابقه بیماری های مختلف در خانواده با مشاور صحبت کنند و با غربالگری 3 ماهه اول و دوم و سونوگرافی دقیق در هفته 14-11 و هفته 22-18 مشکلات جنین و احیانا نقایص ژنتیکی مشخص می شود. این آزمایش ها در همه بارداری ها باید انجام شود.
زن و شوهر باید به این نکته توجه داشته باشند که فقط سونوگرافی ها و غربالگری های طی بارداری در زمینه ازدواج های فامیلی کافی نیست و حتما باید یا قبل از ازدواج یا قبل از بارداری در زمینه وجود بیماری ها و مشکلات جنینی تحت مشاوره ژنتیک قرار گیرند.
نکته مهم دیگر این است که #ازدواج دخترخاله و پسرخاله بین ازدواج های #فامیلی، بیشترین امکان بروز مشکلات را برای جنین دارد، در حالی که در باور عامه مردم ازدواج دخترعمو و پسرعمو ممکن است بیشتر با مشکل مواجه شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49467/preview/
🔶 در دهه های مختلف زندگی خود مستعد چه اختلالات روانی هستیم؟!
میگنا: بروز #اختلالات و مشکلات #روانی موضوع پیچیده ای نیست. اما بسیار مهم است که وقتی چنین مشکلاتی را تجربه می کنیم، هر چه سریعتر به یک #روانشناس مراجعه کنیم:
◻ کودکان: اضطراب، به ویژه ترس
بچه ها باید یاد بگیرند که چگونه در دنیای خود حرکت و پیشرفتکنند. اگر با این مسئله مشکل داشته باشند به راحتی ممکن است مضطرب شوند. جفری کوهن، روانشناس بالینی در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک می گوید: #کودکان ممکن است با کمرویی، جدایی از والدین یا ترسیدن بجنگند." و این ممکن است باعث شود که آنها از هر چیز ساده مثل مدرسه، غریبه ها، حتی رفتن برای خرید نیز مضطرب شوند.
◻ نوجوانان(14 تا 18): اضطراب، به ویژه اضطراب اجتماعی
عملکردهای اجرایی مغز تا 25 سالگی کاملاً رشد نمی کند. این باعث می شود نوجوانان از عهده احساسات خود، از جمله اضطراب، کمتر بربیایند. دکتر کوهن می گوید ، نوجوانان همچنین نشانه هایی از اضطراب اجتماعی، ترس و گاه اجتناب از موقعیت های اجتماعی را نشان می دهند. نوجوانان #فکر می کنند همه افراد آنها را تماشا می کنند، اما در حقیقت این طور نیست. بنابراین شما اغلب #نوجوانانی دارید که احساس می کنند زیر میکروسکوپ هستند یا خود را با سایر #همسالان خود مقایسه می کنند که چه می گویند ، چه می پوشند ، و چه آنها انجام می دهند.
◻ بزرگسالان (18 تا 25 سال): اضطراب ، اختلال دو قطبی ، اسکیزوفرنی
دکتر کوهن می گوید: "با توجه به برخی شرایط بهداشت روان ، به ویژه اختلالات روانی ،برخی مواد ژنتیکی یا بیولوژیکی وجود دارد که می تواند با یکی از مشکلات #تنش زای زندگی در تعامل باشد ومغز در حال رشد در بزرگسالان جوان می تواند آنها را بیشتر در معرض خطر قرار دهد. رفتارهای اشتباهی مانند استعمال #سیگار ماری جوانا یا استفاده از مواد مخدر دیگر نیز ممکن است باعث روانپریشی شود.
◻ 25 تا 40 ساله: اضطراب ، افسردگی ، افسردگی پس از زایمان
در دهه 30، #افسردگی ممکن است اضطراب را به وجود آورد. اضطراب یک وضعیت آینده نگر برای آینده است که با تفکر" چه می شود "مشخص می شود. معمولا افراد جوان تمایل دارند که بسیار آینده گرا باشند زیرا بیشتر زندگی خود را در پیش روی خود می بینند. موقعیت های #استرس زا ها مانند از دست دادن #شغل نیز می توانند باعث بروز افسردگی شوند، همانطور که رنانی که یک نوزاد دارند نیز اغلب دچار افسردگی پس از زایمان می شوند.
◻ دهه 40 و 50: افسردگی، خودکشی
طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ایالات متحده ، بزرگسالان 40 تا 59 ساله بیشترین میزان افسردگی را دارند. در این سنین یک #رویداد آسیب زا (تصادف یا طلاق) می تواند باعث افسردگی شود. بنابراین افراد در این سنین نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارند..... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49465
🔶 15 راهکار برای افزایش اعتمادبهنفس کودکان
میگنا- والدین به عنوان ابرقهرمانان #کودکان نقش مهمی در افزایش اعتمادبهنفس آنها دارند. رشد اعتمادبهنفس به کودک کمک میکند تا از ارزشها و شایستگیهای خود آگاه شده و در #مواجهه با مشکلات و سختیهای زندگی احساس عجز و ناتوانی نکند.
مطالعه این مقاله به شما کمک می کند تا در ایجاد حس خوب و تقویت #اعتمادبهنفس کودکتان نقش مؤثرتری داشته باشید.
⚪ علائم عدم اعتمادبهنفس در کودکان:
- تصویر منفی از خود دارند.
- به دلیل ترس از #شکست، بدون تلاش از انجام کاری اجتناب میکند.
- در هنگام بازی یا انجام کاری خیلی سریع ناامید شده و تسلیم میشود.
- با بهانهگیری، از فعالیتهای اجتماعی کناره گرفته و گوشهگیری را ترجیح میدهد.
- علاقه به فعالیتهای معمول را از دست میدهند.
- حالاتی چون غم و اندوه، گریه، عصبانیت، ناامیدی و یا سکوت را تجربه میکند.
- انتقاد از خود با گفتن عبارتهایی چون "من هیچوقت درستکار نمیکنم" یا "این تقصیر من است" یا "همه از من باهوشتر هستند".
- از انتقاد کردن بدشان میآید.
- نسبت به نظر دیگران بیشازحد نگران و حساس هستند.
- در خانه بیشازحد کمک میکنند یا هرگز کمک نمیکنند.
- به دستاوردهای خود نمیبالند.
◽ چگونه اعتمادبهنفس کودکمان را افزایش دهیم؟
1. قدردانی از تلاش کودک
2. تشویق برای تمرین
3. حل مشکلات به تنهایی
4. اجازه دهید مطابق سن خود رفتار کند
5. کنجکاویاش را تشویق کنید
6. مسئولیتهای جدیدی به کودک واگذار کنید
7. هرگز از عملکرد آنها انتقاد نکنید
8. از اشتباهات کودک بهعنوان فرصتی برای یادگیری استفاده کنید
9. دری برای تجربیات جدید بازکنید
10. بهترین الگوی کودکتان باشید
11. نگرانی خود را بروز ندهید
12. فرار نکردن از سختیها
13. شهامت آنها را برای انجام کارهای جدید تحسین کنید
14. اجازه ندهید تماموقت خود را در اینترنت بگذراند
15. سختگیر باشد اما نه خیلی زیاد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49473
🔶 زنهای بداخلاق باهوشترند!
میگنا- یک پژوهش همه جانبه که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد انجام شده دریافته #زنان_بداخلاق معمولا باهوشترند. این نتیجه بر اساس این واقعیت است که یک زن وقتی بداخلاق و کج خلق میشود نه تنها #تصمیمهای بهتری میگیرد بلکه حافظه تند و تیزتری برای به خاطر آوردن جزئیات و اطلاعات انباشته شده در #ذهن خود نیز پیدا میکند.
بداخلاقی یک جنبه منفی گرایی و بدبینی در ذهن دارد که باعث میشود افراد نسبت به پیرامون خود آگاهتر شوند. به همین دلیل وقتی یک زن بداخلاق میشود، تمرکز بیشتری پیدا میکند و در مورد آنچه که میبیند #منطق شدیدتری پیدا میکند و #تفکرش در آن لحظه جدیتر و دقیقتر است.
زنهای بداخلاق و دمدمی مزاج در شخصیت خود یک خوی منفی مداوم دارند که به آنها اجازه میدهد توجه بیشتری به جنبههای گوناگون زندگی خود داشته باشند و #هوشمندانهتر عمل کنند. این مسئله خصوصا زمانی بیشتر جلوه میکند که نیاز دارند تصمیمهای مهمی بگیرند یا به دنبال راهحلهایی برای مسائل دشوار اجتماعی یا حرفهای هستند، زیرا طبق ویژگی خاص #شخصیت خود، به جای اینکه از #احساسات و عواطف برای انتخاب و تصمیم گیری استفاده کنند، یک تجزیه و تحلیل سخت و دقیق از شرایط موجود به عمل میآورند.
◽ آدمهای زیادی خوشحال، تصمیمهای خوبی نمیگیرند
در مطالعه انجام شده این مسئله نیز بررسی شد که آدمهای شاد در مواجهه با موقعیتی که نیاز به یک تصمیم گیری سخت یا #ارزیابی دقیق و جدی دارد چگونه واکنش نشان میدهند. دانشمندان دریافتند این افراد نیز یک امتیاز دارند: آنها خلاقانهتر عمل میکنند!
اما جالب است بدانید اگر بیش از اندازه شاد و خوشحال باشند، خلاقیتشان دیگر به کارشان نخواهد آمد! زیرا شادی زیاد آنها معمولا آنها را احساساتیتر و بیدقتتر کرده و باعث میشود ژرف اندیشی و دقت نداشته باشند؛ بنابراین در نهایت، شادی آنها منجر به یک انتخاب و تصمیم بد خواهد شد که میتواند پیامدهای بد و منفی داشته و در برخی موارد حتی فاجعه به بار آورد.
خانمهای بداخلاق علاوه بر اینکه بهتر تجزیه و تحلیل میکنند و قاضیهای خوبی هستند، مهارت مدیریتی قابل ستایشی نیز دارند که به آنها اجازه میدهد تیمها و گروهها را موثرتر مدیریت و رهبری کنند. اما بداخلاقی همیشه هم اینقدر خوب نیست.
بداخلاق و #عصبی و زودخشم و #تحریک پذیر بودن باعث میشود آدمها بیشتر تحت تنش و استرس باشند و حتی دچار اضطراب و افسردگی مزمن شوند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49480
🔶 اگر عاشق بوی چسب و بنزین هستید، بخوانید
میگنا- تمایل به خوردن مواد غیر خوراکی را در روان شناسی اختلال پیکا میگویند.
هرزه خواری ؛ نوعی اختلال تغذیهای که مربوط به غذا نیست!
هرزه خواری یا #پیکا (Pica) نوعی اختلال روانی مربوط به تغذیه است که در آن فرد موادی را که معمولاً غذا تلقی نمیشوند و ارزش غذایی ندارند، میخورد. فرد مبتلا به این اختلال ممکن است مواد نسبتاً بیضرر مانند یخ، یا مواد به شدت خطرناکی مانند تکههای آهن را بخورد. در مورد دوم، این #اختلال ممکن است منجر به عواقب بسیار خطرناکی نظیر مسمومیت شود. یک فرد هرزه خوار را نباید با کسی که غذاهای رژیمی یا نوشیدنیهای فاقد مواد مغذی را میخورد اشتباه گرفت.
⚪ علائم هرزه خواری چیست؟
افراد هرزه خوار مواد غذایی را به طور منظم میخورند. این رفتار باید حداقل به مدت یک ماه ادامه پیدا کند تا به عنوان هرزه خواری شناخته شود.....ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48136
🔶 ۶نشانه منتهی شدن یک زندگی به طلاق
1️⃣ نخستین نشانه: شروع تند و خشن
🔻نخستین نشانه که طلاق را پیش بینی می کند، شروع بحث است، زیرا 96 درصد از اوقات روش شروع بحث می تواند روشی را که بحث پایان می پذیرد، پیش بینی کند. موقعی که یکی از همسران بحث را با استفاده ای یک شروع تند و خشن همچون منفی بودن ، اتهام یا تحقیر شروع می کند، بحث اساساً محکوم به شکست خواهد بود. در سوی دیگر، موقعی که یکی از همسران بحث را با استفاده از یک شروع نرم آغاز می کند، بحث به احتمال زیاد سرانجام مثبتی خواهد داشت.
2️⃣ دومین نشانه: 4 تعامل منفی
🔻یک شروع تند و خشن می تواند بحث همسران را به سقوط در یک مسیر تعامل منفی منتهی کند. این تعامل منفی می تواند زندگی مشترک را ویران کند. در حقیقت، چهار نوع تعامل منفی وجود دارد که برای یک زندگی زناشویی مهلک است. معمولاً این چهار نوع تعامل آرام آرام و به ترتیب وارد قلب زندگی های مشترک می شوند: انتقاد، تحقیر، حالت تدافعی گرفتن و اشکال تراشی.
3️⃣ سومین نشانه: ظغیان کردن
🔻طغیان کردن به این معناست که تعامل منفی همسرتان- خواه در ظاهر عیب جویی، تحقیر یا حتی حالت دفاعی داشتن – بسیار درهم شکننده و موقتی است و معمولا به طرف مقابل یک شوک بزرگ دست می دهد. بسیاری از افراد با بی قیدی یا طفره رفتن ، خودشان را از احساس طغیان کردن محافظت می کنند. این قطع رابطه عاطفی می تواند یکی از همسران را از این احساس شدید منفی محافظت کند، اما در همین زمان می تواند به طلاق نیز منجر شود.
4️⃣ چهارمین نشانه: زبان بدن
🔻تغییرات فیزیولوژیکی در بدن همچون افزایش ضربان قلب، ترشح آدرنالین و افزایش فشار خون که همزمان با طغیان کردن است
این تغییرات فیزیولوژیکی در بدن ادامه بحث را غیرممکن می کند، توانایی تان برای پردازش اطلاعات را کاهش می دهد به این معنی که توجه به آنچه همسرتان می گوید سخت تر می شود، حل مساله خلاقانه از پنجره ذهنتان خارج می شود و در خزانه رفتاری تان تنها واکنش های دفاعی و از لحاظ منطقی غیر منطقی باقی می ماند؛ رفتارهایی مانند نزاع (برای مثال: انتقاد، تحقیر و اهانت و غیره) یا گریختن (برای مثال؛ طفر رفتن) بحث برای حل مساله که یکی از همسران یا هر دو را به طغیان کردن منتهی کند، محکوم به شکست است و در نتیجه، مسئله حل نمی شود.
5️⃣ پنجمین نشانه: تلاش های اصلاحی شکست خورده
🔻اقدامات اصلاحی تلاش هایی هستند که به وسیله همسران برای کاهش تعارض انجام می شوند اقدام اصلاحی جنگ افزار سری همسران خوشبخت است.
این تلاش ها استفاده از هر روشی برای اجتناب از هیجانات منفی خزنده خارج از کنترل است.
یک اقدام اصلاحی می تواند حرکتی ساده همچون خنده یا لبخند یا عذرخواهی باشد؛ هر چیزی که به همسران برای کاهش تنش کمک کند. هر چند، اگر یکی از همسران احساس طغیان کردن داشته باشد، این اقدامات اصلاحی ناموفق خواهد بود. همسری که احساس ظغیان کردن دارد، خود را از قید بحث رها می کند و اقدامات اصلاحی را بیهوده می سازد.
6️⃣ ششمین نشانه: خاطرات بد
🔻آخرین نشانه طلاق موقعی است که همسران گذشته مشترک شان را با یک نگاه منفی به یاد می آورند. تحقیقات من نشان دهنده همسرانی که عمیقا با یک منظر منفی به همسرشان نگاه می کنند، اغلب دوباره گذشته شان را می نویسند. منفی گرایی اضافه ای که به این صورت در زندگی همسران وارد می شود، به درک تحریف شده ای منتهی می شود که می تواند بر گذشته، حال و آینده یک رابطه زناشویی تاثیر بگذارد.
📚منبع:هفت اصل ازدواج های موفق
بخوانيد و همرسانى بفرماييد...
@Mignair
🔶 کتاب سازی استادان دانشگاه ها توسط دانشجویان!
میگنا- «کتابسازی» چند سالی است که در دانشگاههای کشور به رویهای عادی تبدیل شده است و نتیجه آن انتشار صدها کتاب ترجمه و حتی تالیفی به نام بخشی از استادانی است که بهعنوان کار کلاسی به دانشجویانشان #ترجمه_مقالات و انجام تحقیقاتی را پیشنهاد میدهند و در نهایت حاصل را به نام خود منتشر میکنند. اما سهم دانشجو در این میان تنها چند نمره برای امتحان پایان ترم است و در نهایت کتاب به نام استاد روی پیشخوان کتابفروشیها قرار میگیرد و در این بین حداکثر زحمت استاد روخوانی نوشتههای دانشجویان و نوشتن یک مقدمه است.
⚪ اصطلاح مقاله ترجمه کن،نمره بگیر!
در اصل یک واژه در این میان بیشتر از همه ذهن هر خواننده ای را به خود جلب می کند اینکه در اکثر دانشگاه ها دانشجویان با جمله «مقاله ترجمه کن،نمره بگیر » روبرو می شوند، البته تعداد زیادی از اساتید خوب دانشگاههای کشور با تلاش و پشتکار و مطالعه به تالیف کتاب هایی درخور و غنی در خصوص رشته تخصصی خود می پردازند اما در این میان اگر شما به مراکز دارالترجمه سری بزنید با انبوهی از مقالات دانشجویی روبرو خواهید شد که به این مراکز جهت ترجمه فرستاده شده اند. در نهایت شاهد چاپ کتابهای هستیم که صفحات آنها از کنار هم قراردادن مقاله های ترجمه شده توسط دانشجویان به وجود آمده است و تنها نامی که در ابتدا و انتهای کتاب به خوبی می درخشد نام استاد این دانشجویان است و حتی در هیچ جای کتاب نامی از این #دانشجویان در خصوص انتشار اینگونه کتاب ها برده نمی شود.
این دانشجو ادامه میدهد: «استاد به دانشجویان گفت کتابی را در دست ترجمه دارم که تاکنون به فارسی ترجمه نشده و در حال کار روی آن هستم اما چون مشغله زیادی دارم کار کند پیش میرود اما هرکدام از دانشجویان میتواند صفحاتی از کتاب را ترجمه کند و در نهایت در ازای ۲۰صفحه ترجمه به هر دانشجو ۵نمره به پایان ترم اضافه میشود.»
محسن ادامه داد: «۵نمره برای دانشجویانی که حس و حال درس خواندن ندارند اینقدر وسوسهانگیز هست که همه ۱۸دانشجوی کلاس برای ترجمه اعلام آمادگی کردند و در نهایت استاد با کپی گرفتن از کتاب اصلی، ترجمه بخشهای مختلف را به دانشجویان سپرد و در نهایت در پایان ترم کتابی را که میگفت فرصت ندارد روی آن کار کند، تحویل گرفت.»
این دانشجو در پاسخ به این سؤال که آیا زبانش خوب است یا نه، میگوید: «روبروی میدان انقلاب پر از #دارالترجمههایی است که با دریافت پول همین کارها را برای دانشجویان انجام میدهند.»
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه میگوید: نظارت بر تخلفات علمی که در محیطهای دانشگاهی انجام میشود بسیار مهم است، وزارت ارشاد باید قبل از اجازه چاپ به کتابها بر این موضوع نظارت داشته باشد که این کتاب جزو کتابسازیها و کتابدزدی نباشد که هرچند صفحه آن از سوی یک دانشجو یا یک فرد انجام شده باشد و در نهایت به نام فرد دیگری منتشر شود. وزارت علوم هم باید به این مسئله ورود پیدا کند که چگونه برخی از #اساتید در مدت محدود موفق به تالیف یا ترجمه کتابهای چند صدصفحهای میشوند و باید نظارت شود که آیا در این میان از #دانشجویان کمک خواسته شده یا نه؟ و در ازای این کمک دانشجویی چه چیزی عاید دانشجو شده است؟
میرزاده با بیان اینکه باید به تالیف کتابهایی که دانشجویان وظیفه ترجمه یا جمعآوری دادههای آن را بر عهده دارند، نظارت شود، گفت: موضوع کتابسازی در مراکز آموزش عالی درد بیدرمانی است که متأسفانه سالیان سال است که وزارت علوم و بخشی از #استادان به آن دچار شدهاند و برای برخی از استادان به منبع درآمد تبدیل شده است.......مشروح گزارش ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49490
✨🔸 آیا شما نیز در دانشگاه به موارد مشابه برخوردید؟ در لینک بالا کامنت بگذارید
🔶 آزمون دکتری روانشناسی سال ۹۹ با رشتهای جدید برگزار خواهد شد
میگنا- با انتشار اصلاحات #دفترچه راهنمای آزمون دکتری نیمه متمرکز «Ph.D» سال ۹۹ مجموعههای امتحانی و مواد آزمون برخی از رشتهها تغییر کرد. با توجه به اینکه رشته #روانشناسی در #مقطع_دکتری نیمه متمرکز دارای دو گرایش است و داوطلبان کمتر از دو ماه فرصت دارند تا خود را برای برگزاری آزمون آماده کنند به بررسی اصلاحات دفترچه راهنمای آزمون دکتری نیمه متمرکز رشته روانشناسی سال ۹۹ پرداختیم.
#رشته_روانشناسی «روانشناسی بالینی - روانشناسی سلامت» دکتری سراسری نیمه متمرکز شامل گرایش مجموعه روانشناسی است. تمامی فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد در رشتههای علوم تربیتی، روان شناسی، بهداشت و درمان، توان بخشی «علوم پزشکی» و مشاوره امکان شرکت در آزمون دکتری رشته روانشناسی «روانشناسی بالینی - روانشناسی سلامت» را دارند. با توجه به اصلاحات دفترچه آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۹۹ رشته «خانواده و سلامت جنسی» با ردیف ۴ به مجموعه امتحانی روانشناسی اضافه شده است.
سرفصلهای بخش عمومی تمام رشتههای امتحانی آزمون دکتری ۹۹ یکسان است. برای هر گروه آزمایشی دفترچه سوالات عمومی کاملا یکسان و در همه #رشتههای آن گروه مشابه است. تمام داوطلبان شرکتکننده در این آزمون دو دفترچه دریافت میکنند که دفترچه اول برای سوالات اختصاصی و دفترچه شماره دو مربوط به سوالات زبان و سوالات استعداد تحصیلی است.....ادامه خبر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49502/preview/
🔶 17 راهکار برای بازگرداندن شادی به زندگی
میگنا: تحقیقات نشان میدهد که تنها 10% یعنی بخش کوچکی از احساس #شادی و #خوشبختی به وضعیت فرد بستگی دارد و مابقی اکتسابی است، این یعنی همه میتوانند شاد و خوشحال باشند. بخش بزرگی از احساس خوشبختی به #طرز فکر و نحوه #زندگی انسانها بستگی دارد، با #یادگیری عناصر اصلی شادی میتوانیم برای شادتر زندگی کردن به خودمان کمک کنیم.
✨ راهکارهایی برای داشتن زندگی شادتر :
⚪ تمرکز روی نقاط مثبت
برای داشتن یک زندگی سراسر شاد باید چشمهایتان را به روی نقاط منفی ببندید و روی نقاط مثبت زندگی تمرکز کنید. روزی دو دقیقه به نکات #مثبت زندگی خود فکر کنید، این کار را سه بار در طول روز و به مدت 45 روز تکرار کنید. با این تمرین مغز شما بهطور خودکار یاد میگیرد که روی نقاط مثبت تمرکز بیشتری داشته باشد. یک شعار مثبت برای روزتان انتخاب و با خودتان تکرار کنید مانند امروز روز خوبی خواهد بود.
⚪ تعادل بین کار و زندگی
ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا به این کار عادت کنید ولی باید بدانید که ایجاد تعادل در زندگی باعث کاهش استرس و به بهبود عملکرد ذهنی و رضایت از خود و نهایتاً احساس شادی در زندگی منجر میشود.
⚪ کمالگرا نباشید
اغلب انسانها برای رسیدن به کمال و نشان دادن خود به بهترین شکل ممکن تلاش میکنند. برای اینکه واقعاً خوشبخت و شاد زندگی کنید باید بپذیرید که نواقص بخشی از زندگی است و کمال غیرممکن است.
⚪ عاقلانه خرج کردن
این تصور که هر چه پول بیشتری داشته باشیم شادتریم اشتباه است. در واقع باید بدانیم چگونه پول خود را درست و بهموقع و عاقلانه خرج کنیم. شادی مربوط به داراییهای مادی از بین میروند؛ اما تجربیات به ما کمک میکنند که اهداف و احساسات خود را در زندگی تعریف کنیم. خرج کردن پول برای سفر و کسب تجربیات جدید، تجربه خوردن غذاهای مختلف، کنسرت رفتن و ... میتواند ما را شادتر کند زیرا ما این تجربیات را با دیگران به اشتراک میگذاریم.
⚪ قدردانی
به دنبال قدردانی در زندگی روزانه خود باشید، قدردانی از آنچه در زندگی به دست آوردهاید. سپاس گذاری و قدردانی از تمام چیزهایی که دارید باعث حس خوشبختی، شادی و #رضایت بیشتر میشود. با قدردانی درک بهتری از زندگی پیدا خواهید کرد و به تبع آن ناراحتیها، اضطراب و #افسردگی نیز کمتر می شود.
⚪ سخاوتمندی
در صرف زمان و پول خود بخشنده باشید و آنها را به نیازمندان و کسانی که دوستشان دارید هدیه دهید. کسانی که زندگی سخاوتمندانهای دارند و از این دو دارایی برای دیگران نیز هزینه میکنند از سلامتی بیشتری برخوردارند، بخشش به انسان حس خوبی داده و باعث کاهش استرس و فشارخون میشود.
تحقیقات نشان میدهد که تنها 10% یعنی بخش کوچکی از احساس شادی و خوشبختی به وضعیت فرد بستگی دارد و مابقی اکتسابی است، این یعنی همه میتوانند شاد و خوشحال باشند.
⚪ مقایسه ممنوع
دست از مقایسه بردارید و از مقایسه داشتههای خود با دیگران خودداری کنید. استفاده بیشازحد از شبکههای اجتماعی باعث مقایسه کردن زندگی خود با دیگران و ایجاد حس نارضایتی از زندگی میشود.
⚪ ارتباط با افراد شاد
حتماً برای شما هم پیشآمده که پس از معاشرت با برخی از افراد غمگین شوید، احساسات میتوانند از فردی به فرد دیگر منتقل شده و مسری باشند بنابراین هر چه بیشتر با افراد غمگین ارتباط برقرار کنیم، احساسات و رفتارهای ما نیز با آنها هماهنگ میشود. یکی از رازهای شادی بلندمدت معاشرت با افراد شاد است.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49505/preview/
🔶 چرا از افراد کند متنفریم؟
میگنا- کلیشه ذهنی من در این رابطه بهدلیل #تکنولوژی انتخابیام در رسیدن به مقصد اینطور است که جایی برای تعلل را در مترو باقی نمیگذارد. مثالهای ملموس بسیاری در این حوزه وجود دارد. شما در خودرویتان در صف پمپ بنزین هستید، اما یک واکنش درونی مدام به شما نهیب میزند که خودروی جلویی شما تعلل میکند. این در حالی است که اتفاقا همین #واکنش درونی روی سرنشین خودروی پشت سر شما هم صدق میکند و او هم احتمالا مدام به این فکر است که شما چقدر کند حرکت میکنید.
صف خودپرداز، صفهای فروشگاه، انتظار برای باجه یک بانک، همه و همه مکانهاییاند که چنین ذهنیتی غالب بر ذهن ما میشود. چیزی که روانشناسان از آن با عنوان «سندرم خشم پیاده رو» یاد میکنند. سندرمی که به دلیل شتاب تکنولوژی بروز بیشتری در جوامع پیدا کرده است، چرا که اتفاقا ارتباط مستقیمی با فناوری دارد. تحقیقات بسیاری در رابطه با این موضوع نشان میدهد که حتی سرعت راه رفتن آدمها در سالهای اخیر نسبت به دهههای گذشته هم شتاب بیشتری داشته است.
به عنوان مثال ریچارد وایزمن، روانشناس، به این نتیجه رسیده است که در دهه ۲۰۰۰ سرعت راهرفتن در سراسر دنیا تا ۱۰ درصد افزایش یافته است. شاید این سندرم با آن نشانههای یاد شده به نوعی موضوعی فانتزی تلقی شود، اما وقتی از تبعات فراگیری چنین سندرمی حرف میزنیم میتوانیم متوجه تاثیر چنین نشانههایی روی رفتارهایی همچون خشم، عدم کنترل ذهن، عصبانیت و بی تحملی شویم. چیزی که بسیاری از روانشناسان شهری از آن به عنوان آفت یک زندگی سالم اجتماعی یاد میکنند؛ چیزی که میتواند سرمایه روانشناختی یک جامعه را مورد تهدید جدی قرار دهد.
⚪ سندرومی در پیاده رو
سندرم در روانشناسی آمیزهای از علائم و نشانههایی است که حکایت از اختلالی خاص دارد. سندرم به معنی مجموعهای از خصوصیات قابل تشخیص بالینی است. شامل نشانههای بیماری (که توسط بیمار گزارش میشود)، علائم پزشکی (که توسط پزشک دریافت میشود) و پدیدهها و خصوصیاتی که معمولا با هم اتفاق میافتند. نشانههای این بیماری که واضح است همان مثالهای ذکر شده میتواند دلیلی باشد بر فراگیری این سندرم در جامعه کنونی ایران.
عدم #تاب آوری در برابر بسیاری از مواردی که پیش از اینها خیلی معمولی به نظر میآمد. اما چرا هر چه میگذرد تعللهای اینچنینی دیوانهمان میکند. برخی از روانشناسان معتقدند کارهای کند به این دلیل اعصابمان را خرد میکنند که سرعت بالای جامعه، حس زمانبندی ما را دچار اختلال کرده است. آنها بر این باورند که وقتی کارها کندتر از حد انتظار ما پیش میروند، ممکن است ساعت درونی ما، با طولانیتر کردن زمان انتظار و برانگیختن خشم که با میزان تأخیر بهوجودآمده تناسبی ندارد، فریبمان دهد.
پژوهشگرانی هم در این میان با تحقیقاتشان نشان دادهاند شتاب رو به افزایش یک جامعه مردمان آن جامعه را بیتابتر میکند. آنها با یک پرسش معمولی چنین نظامی را استنباط کردهاند. سوالی ساده مبنی بر این که آیا حاضرید امروز هزار تومان بگیرید یا سال آینده صدهزارتومان؟ جالب اینکه بسیاری از پاسخدهندگان به این سوال گزینه اولی را انتخاب کردهاند. نظام برگرفته از این سوال در نگاه این پژوهشگران یک جمله است و آن اینکه مردمان یک جامعه #پاداشهای کوچک کنونی را بر جوایز بزرگ بعدی ترجیح میدهند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49515/preview/
🔶 چرا مردها خیانت میکنند؟
میگنا- آیا مردی خیانتکار که مایل است ازدواجش را نجات دهد، میتواند رفتارش را عوض کند؟ دکتر وستون معتقد است که این به برخورد #همسر او بستگی دارد. دریافت مشاوره و میزان روراستی مرد درباره رفتار آیندهاش هم مهماند. زندگیهای بسیاری پس از آشکارشدن خیانت، مسیر موفقیت را طی میکنند؛ زیرا حقایق بسیاری نمایان میشود و حرفهایی که پیشتر باید به زبان میآمد، سرانجام بیان میشوند.
#زوجهای بسیاری فراموش میکنند که روراستی در زندگی مشترک چه اهمیتی دارد. آنها چیزهای مختلفی را از یکدیگر پنهان میکنند و به جایی میرسند که رابطهای که پایهاش روراستی است تباه میشود. وقتی مرد رابطهاش را تباهشده یا پرمشکل میبیند ـ حتی اگر خودش دلیل مشکلات و تباهی باشد متوجه ارزش این رابطه نمیشود. شاید هم از #رابطه و ازدواجش خسته شود.
بهگفتهٔ دکتر ناک، آنچه باعث میشود رابطه کسلکننده به نظر برسد این است که آدمها مزیتهای ازدواج را فراموش میکنند. اگر از مردی که از رابطهاش خشنود نیست بپرسید پس از طلاق چه اوضاعی خواهد داشت، پاسخی ندارد. بیشتر مردها خودشان را در روبهراهکردن اوضاع پس از طلاق، زیادی دستبالا میگیرند. معمولا زنها پس از طلاق، عملکرد بهتری از مردها دارند. سلامتی و میزان ثروت مردان متأهل در مقایسه با مردان مجرد، گواهی است بر این ادعا.
بیشتر وقتها عوامل متعددی در تصمیم مردان به #خیانت مؤثرند. گاهی خیانت با تغییر شرایط زندگی شکل میگیرد. فارغ از اینکه دلیل آن چیست، خیانت کار درستی نیست. مردها اغلب طوری درباره خیانت حرف میزنند که انگار تنها راهحل منطقی مشکلاتشان است! فرض کنیم خیانت هم یکی از گزینههاست، اما گزینههای دیگر هم بسیارند. همیشه گزینههای دیگر وجود دارند: مشاوره، سرگرمی جدید، روراستی، صحبت با شریک زندگی و تلاش برای بهبود رابطه یا پایان آن. اینها بهتر از دروغگویی، بازیدادن #همسرتان و پنهانکردن رازهای مهم از زنی است که بهراستی برایتان عزیز است. همیشه گزینهای بهجز بیارزشکردن خود و نابودی زندگی مشترک وجود دارد. بههرحال، آگاهی از دلیل خیانت میتواند به جلوگیری از تکرار این اشتباه کمک کند..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49518/preview/
🔶 اختلال روانی نتیجه دغدغه سایز
میگنا- یک روانشناس بالینی با بیان اینکه اپیدمی چاقی همیشه با هشدار برای عوارض خطر آفرین جسمی و #روانی همراه است، افزود: چاقی یک نوع بیماری مزمن به شمار می رود که حاصل مصرف زیاد از حد کالری است و وقتی به صورت شکمی یا مرکزی باشد، مرگ و میر بیشتری به همراه دارد.
ریحانه عابدنیا با بیان اینکه چاقی و لاغری مفرط می تواند منجر به استرس های روانی یا همان انگ اجتماعی در فرد شود، افزود: برای لاغری روش های زیادی توصیه شده، اما آنچه اکثر مردم کمتر به آن توجه میکنند تأثیر #افکار و رفتارها روی تناسب اندام بویژه لاغری است.
وی با اشاره به اهمیت روانشناسی لاغری در مقابله با #چاقی تصریح کرد: روانشناسی لاغری چندان مورد توجه افراد چاق قرار نمیگیرد. شاید به همین خاطر بسیاری از افرادی که احساس می کنند اضافه وزن دارند و یا خیلی چاق هستند بدون درنظر گرفتن سلامت روان، تصمیم میگیرند با ورزش و رژیم غذایی لاغر شوند و از این رو در بیشتر مواقع این دسته افراد موفق نمی شوند.
این روان درمانگر با بیان اینکه درمان مشکلات سلامت روان دخیل در بروز و تداوم چاقی را باید جدی گرفت، افزود: علل و عوامل متعددی در پیدایش چاقی دخالت دارد که از آن جمله می توان به سیستم ژنتیک، آموزش، #آسیب های روانشناختی دوران کودکی و مکانیسم های تطابقی بزرگسالی با شرایط استرس زا و یا ابتلای فرد به #اختلالات خوردن اشاره کرد.
عابدنیا اظهار داشت: چاقی همراهی زیادی با اختلالات رفتاری از جمله افسردگی، اضطراب، وسواس، اختلالات خواب و یا خوردن تا حدود ۴۰ الی ۶۰ درصد دارد. افسردگی می تواند با ایجاد افزایش کورتیزول خون، ریسک چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و فشار خون را بالا ببرد. مطالعات نشان داده که این ناهنجاری های #متابولیک در افراد با علایم افسردگی که تحت درمان با بعضی از داروهای #ضد افسردگی قرار گرفته اند، بهبود می یابد.
وی گفت: اگر چه تا کنون کمتر فرد یا افراد موفق در همراهی با توانایی برای کاهش وزن و داشتن رژیم غذایی، مشاهده شده، اما به وضوح دیده شده افرادی که دارای اختلال کنترل هیجانی یا ظرفیت کمتر تحمل هستند، خواسته یا ناخواسته تمایل بیشتری به چاقی دارند....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49520/preview/
🔶 چالش نوجوانی
میگنا- امروزه به دلیل عدم توجه والدین به #نوجوانان، که خود عاملی بر کمبود میزان محبت و توجه است این قشر از جامعه را وادار کرده است برای رفع نیاز های #عاطفی خود به سمت شبکههای مجازی برود که هیج گونه نظارت و کنترلی بر آنها نمیباشد.
نوجوان در این سن بسیار تاثیر پذیر است، او در این فضا با هر قشر، سن و جنسیتی ارتباط برقرار میکند که همین موضوع تنشها و میزان #افسردگی و ضربات روحی و عاطفی را افزایش میدهد زیرا این روابط زمینه را برای روابط #نامشروع که هیج قید و بندی میان افراد وجود ندارد شکل داده و وابستگیهای عاطفی را میان آنان ایجاد میکند که با قطع ارتیاط میزان تنش قرد افزایش یاقته و زمینه را برای ورود افسردگی فراهم میکند.
این ارتباطات تنها بخشی از صدمات وارد شده به نوجوانان است اما مهمترین مشکلی که این قشر و بخصوص نوجوانان در آستانه افسردگی را که به دلیل عدم توجه #والدین بیمار شدهاند را درگیر خود کرده است چالشهایی است که #نوجوانان برای تخلیه نیرو و انرژی درونی خود از آنها استفاده میکنند مانند چالش نهنگ آبی. این جالشها که در ظاهر قالب شوخی و خنده را تداعی میکنند سالانه میلیونها نفر را به خود معتاد کرده یا به کام مرگ میکشانند. برای حل و جلوگیری از این مشکلات باید خانوادهها به صورت زیر اقدام کنند:
1. خانوادهها باید به فزرندان خود بیشتر توجه کنند زیرا همه انسانها در هر مرحله از زندگی خود دارای نیازهایی هستند اما نیاز به محبت و عشق در تمام مراحل زندگی دارای اهمیت است و باید فرد در هر مرحله نیازش برطرف شود.
2. والدین باید از همان ابتدا به #فرزند خود فرهنگ استفاده از فضای مجازی را آموزش دهند.
3. والدین نباید با برخورد شدید و تنبیه فرزندان خود را از استفاده فضای مجازی منع کنند زیرا انسان به دلیل خصوصیات ذاتی خود موجودی کنجکاو است و با این رفتار #والدین کودک سرخوردهتر و کنجکاوتر میشود، بهتر است به نرمی و بصورت فعال او را منع کنند.
4. والدین بهتر است بصورت تکنیکی و بدون توجه فرزند خود، بر استفاده مطلوب او از فضای مجازی نظارت داشته باشند....👇👇👇
http://www.migna.ir/article/49525/preview/
نویسنده: علیرضا آزادی - کارشناسی ارشد روانشناسی
🔶 با خانواده «فرزندپذیر» همدردی نکنیم!
میگنا- از تصمیمهای شجاعانهای که یک زن و مرد میتوانند برای زندگی خود بگیرند، پذیرش کودکی به فرزندخواندگی است. این اتفاق به هر دلیلی که بیفتد نشان از روح بلند زن و مردی دارد که تصمیم میگیرند یک کودک را درست مانند فرزند خودشان در آغوش بگیرند و بزرگ کنند.
متاسفانه در فرهنگ جامعه ایرانی پذیرش فرزند به صورت فرزندخوانده هنوز جایگاه خوب خودش را پیدا نکرده است. هنوز بسیاری از خانوادهها معتقدند فقط باید بچه خودشان یا در اصطلاح فرزند خونی خودشان را داشته باشند.
بعضی دیگر معتقدند که هرکس #کودکی را به فرزندی میپذیرد مانند یک والد واقعی که فرزندی را متولد میکند نیست. بعضی دیگر فرزندانی که به یک خانه پا میگذارند را مثل یک فرزند واقعی جدی نمیگیرند و در نهایت سوالهایی مثل اینکه چرا فرزند آوردید و چرا خودتان بچهدار نشدید باعث آزار روحی خانوادههای فرزندپذیر میشود.
والدینی که کودکی را به فرزندخواندگی میپذیرند حتما در ذهن خودشان این موضوع را حل کردهاند که من پدر و مادر این فرزند هستم. حتی شاید والدینی باشند که برای فرزندخواندگی در حد 90درصد آمادگی داشته باشند اما همین افراد هم از ابتدا موضوع اینکه بعداز فرزندخواندگی تبدیل به پدر و مادر آن کودک میشوند را پیش خودشان حل کردهاند.
در واقع به جز با این باور ذهنی نمیشود وارد مسیر #فرزندخواندگی شد. در اینجا منظور این نیست که والدین حتما بپذیرند که این #فرزند با فرزند خونی آنها تفاوتی ندارد. بعضی از #والدین فرزندپذیر همیشه توی ذهنشان این نکته هست که با فرزندشان نسبت خونی ندارند اما باز هم والدین او هستند، نسبت به او احساس تعلق خاطر، مسئولیتپذیری و عاطفه دارند.
وقتی والدینی که به این مرحله از آگاهی و توانایی رسیدند کودکی را به فرزندی قبول کنند، وظیفه اطرافیان نزدیک آنها در مستحکم کردن این تصمیم بسیار مهم است. ما بیشتر روی اطرافیان نزدیک مثل پدربزرگ مادربزرگها، خاله، عمو و... تاکید داریم چون هم تاثیرشان بیشتر است هم بیشتر با والدین فرزندپذیردر ارتباط هستند.
مهم است که تفاوت همدلی و همدردی را مشخص کنیم پیشنهاد موکد به اطرافیان نزدیک این است که در قدم اول هرگونه توصیه و احساس نگرانی را کنار بگذارند و فقط شنونده باشند. والدین فرزندپذیر به هیچ عنوان به همدردی نیاز ندارند. اگر برای زن و مردی بچهدار نشدن یک درد یا غصه باشد، آنها قبل از اینکه تصمیم به فرزندپذیری بگیرند این موضوع را پیش خودشان حل کردهاند. پس تاکید یا بازگویی مواردی که مثل «دستتون درد نکنه، ثواب داره این بچه هم بالاخره صاحب پدرو مادر شد!»، یا هر موردی که به فرزندخوانده بودن کودک تازهوارد اشاره کند، قطعا والدین را در شرایط حساسی که از نظر روحی در آن قرار دارند، آزرده خواهد کرد.
در همدلی اگر میخواهیم فردی را آرام کنیم نباید دنبال ضعفهای او باشیم. گاهی والدین فرزندپذیر هم مثل پدرومادرهای دیگر از فرزندداری خسته میشوند. اینجا اگر به او بگوییم: « باید فکر اینجاش رو هم میکردی دیگه! تازه تو که نه بارداری رو تجریه کردی نه روزهای اول زایمان و نوزاداری رو!» فقط #همدردی کردهایم که صدالبته در بهتر کردن اوضاع تاثیری نخواهد داشت.اما همدلی این است که در این شرایط بگوییم: « کاملا میفهمم چی میگی. همه پدرو مادرها تو این سن بچه، بعضی وقتها خسته میشن. ولی زود تموم میشه و میگذره».
#همدلی یعنی بیشتر از اینکه راهکار بدهیم فقط خوب بشنویم و قضاوت، ارزشگذاری و راهکاردادن را کنار میگذاریم.مراقب زبان توصیه کردن باشید.... متن كامال مقاله 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49527
🔹 ثریا علوینژاد، دانشجوی دکترای روانشناسی
🔶 آیا جنسیت بر تجربه تنهایی در میانسالی تأثیر دارد؟
ميگنا- تحقیقات جدید به بررسی تنهایی در میانسالی و #سالمندی پرداخته است و نشان میدهد که تنهایی با بالا رفتن سن، افزایش مییابد. زندگی انسان با #روابط اجتماعی گسترده آغاز میشود، اما با گذشت زمان، #دوستیها کمتر شده، افراد درگیر زندگی خود میشوند و دوستان و آشنایان کمتری پیدا میکنند.
محققان اظهار کردند: مسیر تنهایی در میانسالی و سالمندی به جنسیت فرد بستگی دارد، #مردان معمولا در دوران میانسالی و زنان در پیری این احساس را بیشتر تجربه میکنند.
محقق ارشد این تحقیق تیلمان وون سوست از دانشگاه اسلو نروژ و همکاران وی، اظهار کردند: تنهایی معمولا واکنشی به تناقض بین کمیت و کیفیت مطلوب زندگی اجتماعی و روابط واقعی اجتماعی است.
محققان افزودند: تفاوت جنسیتی در روند تنهایی افراد در سنین مختلف مشاهده میشود، زنان از 40 تا 80 سالگی با افزایش مداوم تنهایی روبروهستند و این در حالی است که تنهایی مردان از منحنی یو شکل(U) پیروی میکند که بیشترین تنهایی در سن 40 و 80 سالگی است و بین این سنین، کمتر است.
در این مطالعه، بیش از 5000 بزرگسال نروژی مورد سنجش قرار گرفتند و پاسخ سؤوالات آنان درباره نگرش و انتظارات نسبت به #پیری بررسی شد. این مطالعه در دو سال 2002 و 2007 انجام شد.
محققان گفتند: "شرایط اجتماعی و محیطی در ایجاد تنهایی در مراحل بعدی زندگی نقش دارد. ناتوانی و نداشتن همسر با میزان بالاتر از تنهایی همراه است."
علاوه بر این، افردای که ویژگیهای شخصیتی مانند ثبات عاطفی و برونگرایی دارند، از #تنهایی کمتری در دوران پیری رنج میبرند......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49526
🔶 تفاوتهای شخصیتی؛ مردان آناناسی، زنان هلویی!
⚪ شباهت رفتار مردان به آناناس!
شخصیت #خانمها شبیه هلو است! ظاهری نرم و لطیف، اما در عوض، هستهای محکم دارند. برعکس آن چه عموم مردم فکر میکنند، معمولا خانمها به لحاظ روانی تاب و تحمل بیشتری دارند.
#آقایان به لحاظ شخصیتی کمی تا قسمتی شبیه آناناس هستند! از این نظر که برعکس ظاهر خشن و بی احساسشان، باطنی نرم دارند. مردها انگار همان پسربچههایی هستند که حالا دیگر سبیل درآوردهاند!
⚪ مردهای کلینگر و زنان جزئینگر
خانمها، جزئینگرند و به تمام زوایا و جزئیات هر چیز توجه دارند. جزئیات به ظاهرسادهای مثل لباس چند سال قبل یکی از اقوام در ذهن آنها میماند.
آقایان، کلی نگرند. در هر کاری معمولا به کلیات، اهداف، اصول و منطق کار توجه میکنند و به همین دلیل حافظهشان در امور جزئی ضعیف است. پس عجیب نیست اگر مناسبتها را فراموش کنند.
⚪ مردان کمحرف و زنان پرحرف
خانمها، وقتی احساس مشکل میکنند، مدام صحبت میکنند تا #اضطراب خود را #تخلیه کنند. پس اگر #همسرتان در چنین مواقعی یکریز حرف میزند، فقط کمی همدلی نشان دهید.
مردها به هنگام مواجه شدن با مشکلات به غار تنهاییشان میروند و کم حرف میشوند تا مسئله را در #ذهن خود تحلیل کنند. به همین دلیل است که توصیه میشود، خانمها به غار تنهایی همسرانشان سرک نکشند.
⚪ مردان چشمی و زنان گوشی!
خانمها، بیشتر از راه گوش کردن و شنیدن عاشق میشوند. اگر میخواهید قلب همسرتان را تصاحب کنید، باید کلمات عاشقانه زیادی برای به کار بردن در مکالمات روزمره بلد باشید.
آقایان، بیشتر از راه چشم و دیدن تحت تاثیر قرار میگیرند. به همین دلیل است که برای به دست آوردن دل #مردان، اهمیت به ظاهر جسمانی یکی از میانبرترین راههاست.
⚪ مردهای مدیر و زنان مراقب
خانمها دوست دارند از آدمهای دور و برشان، مراقبت کنند. به همین دلیل هم آنها #مادر میشوند، مربیان باحوصلهای هستند و پرستارانی شایسته.
مردها به طور ناخودآگاه دوست دارند که #مدیر باشند و معمولا به مدیریت کردن دیگران هم تمایل نشان میدهند. آنها در ناخودآگاهشان دوست دارند درست مثل اجدادشان، رئیس قبیله باشند!.... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49530/preview/
🔶 پیشنهاداتي برای غلبه بر نگرانی از آینده
ميگنا- بیشتر پیشبینیها در مورد آینده معمولاً نادرست از آب درمیآیند حتی زمانی که از گزارشهای پیچیده و تحقیقات علمی و دقیق کمک گرفته باشیم. درواقع نگرانیها تنها در ذهن ما هستند و هیچگاه به واقعیت تبدیل نمیشوند.
در این مقاله 12 راهکار برای متوقف کردن نگرانی از آینده به شما پیشنهاد شده است:
⚪ ذهن آگاهی
ازآنجاکه نگرانی در مورد آینده، ما را به سوی آینده سوق میدهد و هیچچیز مانند کمی تفکر در زمان حال نمیتواند به ما کمک کند بنابراین هرگاه نگرانی نسبت به آینده به سراغتان آمد، نگاهی به اطراف بیندازید، چه میبینید؟ با دیدن آنها چه احساسی دارید؟ یا اینکه چه میشنوید و چه بوی استشمام میکنید؟ توجه به محیط اطراف با بهرهگیری از #حواس، راهی عالی برای سوق دادن خود به زمان حال است.
⚪ نفس عمیق بکشید
آیا تابهحال هنگامیکه نگران آیندهتان هستید به نفس کشیدن خود دقت کردهاید اگر پاسختان خیر است بهتر است دفعه بعد که نگران شدید به نوع نفس کشیدنتان دقت کنید خواهید دید که نفسهایتان کمعمقتر خواهد شد. یکی از راههای رسیدن به آرامش و کم کردن اضطراب کشیدن نفس عمیق است چون نفس عمیق از شدت #اضطراب کاسته و فرد را از حالت نگرانی خارج میکند بنابراین یکنفس عمیق بکشید بهاندازهای که احساس کنید دیگر ریههایتان جای پر شدن ندارد و سپس هوا را به آرامی آزاد کنید تا دچار #سرگیجه نشوید و این کار را چند بار تکرار کنید تا احساس راحتی کنید.
⚪ میزان نگرانی را مشخص کنید
نگرانی بهعنوان یک معیار عالی به ما اجازه میدهد تا بدانیم چه چیزی مهم است و چه چیزی مهم نیست پس زمانی که نگران چیزی میشوید به میزان نگرانی خود دقت کنید. میزان نگرانی را از 1 تا 10 درجهبندی کنید، اگر به نگرانی خود امتیاز کمتر از 5 دادید حتماً چیزی که نگرانش هستید آنقدرها هم مهم نیست. اگر امتیازتان 5 به بالاست زمان آن است که از نگرانی بهعنوان یک محرک برای رسیدن به هدف نگاه کنید.
⚪ درباره آن صحبت کرده و یا بنویسید
نوشتن در مورد نگرانی از شدت آن کم و آگاهی بیشتری ایجاد میکند. همچنین صحبت کردن با دوست، #خانواده یا یک شخص قابلاعتماد هم همین تأثیر را دارد....👇👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49542/preview/
🔶 نشانه های اضطراب جدایی و راهکارهای درمانی
میگنا- کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی در مورد جدایی از خانه یا مراقبتکنندگان، اضطراب شدید و نامناسب دارند. کودکان مراحل رشدی را پشت سر میگذارند که خیلی از آنها در این مراحل، هنگام جدا شدن از مراقبتکنندگان خود مضطرب و سراسیمه میشوند. اما در اختلال اضطراب جدایی، این هیجانات به مدت طولانیتر از آنچه متناسب با سن باشد، ادامه مییابند.
اختلال اضطراب جدایی، یک اختلال اضطرابی است که در آن فرد به علت جدایی از خانه یا افرادی (برای مثال یک والد،خواهر یا برادر، یا دوست)که به آن ها اتصال عاطفی قوی دارد، اضطراب شدیدی را تجربه می کند.
نشانههای اختلال اضطراب جدایی در کل بر ناراحتی هیجانی که، موقعیتهایی را شامل میشود که در آنها از مراقبتکنندگان خود جدا میشوند؛ استوارند.حتی تصور جدایی موجب اضطراب شدید میشود.
لازم به ذکراست که اختلال اضطراب جدایی در نوجوانان و بزرگسالان هم روی میدهد اما در #کودکان شایعتر میباشد. افراد مبتلا به اختلال اضطراب جدایی بعدها بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به اختلالات اضطرابی دیگر، مانند اختلال وحشتزدگی قرار دارند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49555/preview/
🔶 راه های جلوگیری از پرخاشگری کودکان
میگنا- دکتر فریبرز درتاج رئیس انجمن روانشناسی #تربیتی ایران با بیان اینکه آیا والدین با هررفتار و یا پرخاشگری کودک باید او را سریعا نزد روان شناس و یا روانپزشک ببرند، گفت: پرخاشگری معنای متفاوتی دارد و گاهی میتواند به معنای تمایل به رفتارهایی خصمانه یا ویرانگر باشد به طوری که در برخی مواقع میتواند با تظاهرات بدنی همانند لگد زدن، گاز گرفتن یا فریاد زدن، رنجاندن و زور گرفتن بروز کند.
او افزود: ممکن است کودکی درب را با لگد باز کند و با این کار به شخصی که پشت درب ایستاده #آسیب برساند، درحالی که کودک قصد آسیب رسانی به کسی را نداشته است، اما این در حالی است که این قبیل رفتارها جزء پرخاشگری تلقی میشود.
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران با بیان اینکه الگوهای رفتار پرخاشگرانه در فرایند رشد کودکان تغییر شکل ایجاد میکند گفت: بحث و جدل در کودکان با فاصله سنی کمتر بروز پیدا میکند، به طور کلی میزان این پرخاشگریها در سنین ۴ سالگی به اوج خود میرسد و با مدرسه رفتن کودکان این عمل پرخاشگرانه کمتر میشود، اما نباید از پرخاشگریهای کلامی مثل ناسزا گفتن در دوران مدرسه و مهد کودک غافل شد.
او بیان کرد: به طور کلی #پرخاشگری یک رفتار مطلوب در سیر رشد طبیعی کودک است، اما اگر تحت کنترل صحیح قرار نگیرد میتواند تبعات منفی در کودک ایجاد کند. رفتار پرخاشگرانه با عوامل زیستی بسیاری نظیر ژنتیک، عملکرد بد سیستم عصبی مرکزی، سیستمهای درون ریز، صرع، انتقال دهندههای عصبی و انحرافات کروموزومی ارتباط دارد.
درتاج رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران گفت: تلویزیون، وسایل الکترونیکی جدید (صمعی بصری) هم در شکلگیری احساسات، گرایشها و باورهای کودکان نقش دارد، با توجه به رابطه عاطفی میان کودکان و برنامه های تلویزیون تأثیرات این وسیله در افراد فوق العاده است و مشاهده خشونت در تلویزیون زمینه ظهور رفتار خشونت آمیز را به شیوههای مختلف مساعد میکند.
او افزود: خانوادههایی که #سبک تربیتی قاطع و اطمینان بخش را در تربیت فرزندان خود در پیش میگیرند و در انتخاب گروه دوستی فرزندانشان دقت نظر دارند، همچنین از دیدن فیلمهای خشونت آمیز تلویزیون و بازیهای رایانهای توسط فرزندانشان ممانعت میکنند و خودشان هم در مقابل فرزندان با هم به مشاجره نمیپردازند، نباید نگران رفتار بعضاً هیجانی فرزندشان باشند و با مشاهده کوچکترین علائم نگران شوند......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49565/preview/
🔶 «موبایل» عامل مهم نگرانی والدین
میگنا- نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد تقریباً همه والدین فکر میکنند که نوجوانانشان زیاد بازی میکنند و نگران هستند که عادت بازی با موبایل #عادات خواب، کار و مدرسه کودکان را مختل کند.
براساس دادههای موجود، نیمی از #والدین گفتند که بازیهای ویدیویی در فعالیتهای #خانوادگی یا #خواب نوجوانان اختلال ایجاد کرده است. نظرسنجی جدید نشان میدهد که تقریبا ۹۰ درصد والدین میگویند که #نوجوانان وقت زیادی را صرف بازیهای ویدئویی میکنند.
بررسی که توسط کالج کینگز لندن صورت گرفته نشان میدهد حدود ۲۵ درصد از کودکان و نوجوانان انگلیسی به استفاده از گوشیهای هوشمند معتاد هستند. این بررسی با تجزیه و تحلیل ۴۱ مطالعه صورت گرفته که از سال ۲۰۱۱ به چاپ رسیده و موضوع آنها استفاده از تلفن همراه و بهداشت روانی افراد زیر ۲۰ سال در انگلیس است.
محققان دانشگاه میشیگان تأکید کردند که والدین باید قوانینی را تنظیم کنند تا کودکان و نوجوانان در بازی با موبایل تعادل سالم داشته باشند تا این امر در زندگی روزمره آنها تداخل نداشته باشد. خلاف تصور رایج، گزارش اخیر نشان داد که دختران بیش از پسران نوجوان بازیهای ویدئویی انجام میدهند. علاوه بر این ، تقریبا نیمی از مادران و پدران مورد بررسی گفته اند که بازی به شیوه فعالیت های #خانوادگی و تعامل یا خواب است......👇👇
http://www.migna.ir/news/49574/preview/
🔶 دوره روانشناسی در صحنه جرم (روانشناسی جنایی)
میگنا- در این کارگاه دکتر مهرزاد تشکریان با موضوع "روانشناسی و زندان" صحبت خواهد کرد.
"تاثیر نوروساینس در کاهش جرایم جنسی" عنوان سخنرانی افسانه سیمرغ خواهد بود و موضوع صحبتهای دکتر منیژه فیروزی "پردهبرداری از ذهن جنایتکاران" است.
"جرایم پرخاشگرانه از دید روانپزشکی" و "شناسایی درجات مسئولیت کیفری بر اساس مراتب جنون" نیز عناوین سخنرانی دکتر فربد فدایی و دکتر مهرنوش ابوذری خواهد بود.
این کارگاه ۳۰ بهمن و ۷ اسفند در تالار کوثر #دانشکده_روانشناسی دانشگاه تهران برپا خواهد شد....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49575/preview/
🔶 «اختلال وحشتزدگی» را بشناسیم
میگنا- این اختلال، با علایمی چون تپش سریع و یا نامنظم قلب، کوتاه شدن تنفس، احساس خفگی، ناراحتی معده، احساس صدای زنگ در گوش، درد در ناحیه قفسه سینه، تعرق و تپش قلب همراه است.
یک روانشناس بالینی با تاکید بر اینکه شیوع اختلال پانیک یا وحشت زدگی در جامعه یک تا چهار درصد تخمین زده شده است، اظهار کرد: در این میان، زنان دو الی سه برابر بیش از مردان دچار اینگونه حملات میشوند.
ابوالفضل محمدیان با تاکید بر اینکه شدت و میزان وقوع حملات پانیک در فرد بستگی به شدت بیماری دارد، گفت: فردی که اختلال پانیک شدید دارد ممکن است روزی چند بار دچار حملات پانیک شده و یا حمله پانیک چند ساعت در فرد بروز یابد و ممکن است در فرد دیگری که به طور خفیف دچار این نوع اختلال است، این حملات سالی یک بار رخ داده و صرفا چند دقیقه باشد.
وی با تاکید بر اینکه معمولا افراد مبتلا به حملات پانیک، با این ترس زندگی میکنند که یا سکته خواهند کرد و یا اتفاق ناگواری برایشان خواهد افتاد، گفت: طلاق و یا متارکه به عنوان اصلیترین دلایل و یا راهانداز این اختلال شناسایی شده است که میتواند منجر به بروز حملات پانیک در فرد شود؛ در سبب شناسی این اختلال نیز تحقیقات نشان داده که سوء استفاده فیزیکی یا جنسی 60 درصد در بروز این اختلال مداخله دارد.
محمدیان تشریح کرد: همچنین در کودکانی که والدینشان کنترلگر و بیش از اندازه سرزنش کننده هستند، امکان بروز اختلال پانیک زیاد بوده و جدایی فیزیکی یا عاطفی از والدین به ویژه از مادر نیز میتواند دیگر علت بروز این اختلال در افراد باشد؛ بروز این اختلال در جوانی زیاد بوده و میانگین سنی آن 25 سال است، ممکن است این اختلال در سن نوجوانی نیز به مقدار کم بروز کند اما پیک شروع #اختلال پانیک در دوره جوانی با میانگین 25 سال است.
وی با تاکید بر اینکه اختلال #پانیک 90 درصد با اختلالات دیگر همراه است، افزود: بدین معنی که در افراد مبتلا، صرفا 10 درصد اختلال پانیک به طور خالص دیده میشود و 90 درصد آن مربوط به اختلالات دیگر است که در برخی از موارد زمینه بروز اختلال پانیک را در فرد ایجاد میکند؛ مثل افسردگی، اضطراب اجتماعی و.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/49583