✅ ضرورت تعیین مرزهای اعتقادی، لزوم مرزبندی در عرصه مجازی
🔹 رهبر انقلاب اسلامی، در دیدار 23 اسفند 1397 با اعضای مجلس #خبرگان رهبری، گریزی به مدیریت فضای مجازی نیز میزنند. ایشان در چارچوب نگاه راهبردی خود به عرصه #دشمنشناسی و لزوم مرزبندی با #دشمن، ضرورت این مرزبندی را در عرصه مجازی نیز خاطرنشان میکنند. ایشان مفهوم #مرزبندی و ضرورت آن را با یک مثال بسیار جالب توضیح میدهند. ایشان با مثال زدن مرزهای جغرافیایی که محافظت از آنها سبب جلوگیری از ورود افراد مجرم از کشور بیگانه و نیز خروج ناگهانی و غافلانه اتباع کشور به کشور دیگر میگردد، این مسئله ظریف را تشریح مینمایند:
💬 «اگر مرزبندی با دشمن نبود و مرز، برجسته نبود، عبور از این مرز -چه از این طرف به آن طرف، چه از آن طرف به این طرف- ممکن میشود؛ درست مثل مرزهای جغرافیایی. اگر مرزِ جغرافیایی نباشد و برجسته نباشد، خب از آن طرف یک نفری بلند میشود میآید اینجا نفوذ پیدا میکند؛ آدم قاچاقچی، آدم دزد، آدم جاسوس از آن طرف میآید این طرف؛ از این طرف هم یک آدم غافل، آدم خوابآلوده از مرز عبور میکند میرود آنجا گیر میافتد. مرز اعتقادی و مرز سیاسی هم عیناً همین جور است؛ وقتی که مرز روشن نبود، دشمن میتواند نفوذ کند، میتواند خدعه کند، میتواند فریبنده عمل بکند».
🔹 در طی سالهای مدیریت رهبر انقلاب و بخصوص از دوران اصلاحات به بعد، یکی از محورهای هجمه به رهبر انقلاب و گفتمان مطرح شده توسط ایشان، تمسخر دشمنشناسی ایشان و عباراتی چون «دشمن»، «خودی و غیر خودی» و مفاهیمی چون «مرزبندی کردن با دشمن» بوده است. دشمن و ایادی رسانهای و فعالان سیاسی وابسته با او، تلاش میکنند تاکید بر وجودِ دشمن و مرزبندی با وی را ناشی از نوعی عصبیت و تعصب نشان دهند و حرکت غیرعقلانی معرفی کنند. هرچند رهبر انقلاب بارها به این عملکرد خبیثانه دشمنی که از هیچ خباثتی علیه ملت و انقلاب اسلامی کوتاهی نکرده و در عین حال توسط ایادیاش، خود را دوست معرفی میکند، اشاره نمودند و این شگرد نخنما شده را رسوا کردند، ولی در این فراز از بیانات نیز بار دیگر پاسخی عقلانی بر ضرورت مرزبندی با دشمن ارائه میدهند.
⬅️ رهبر انقلاب اسلامی در پایان نیز این رویکرد پیشگیرانه از صدمات دشمن را در حوزه فضای #مجازی نیز ضروری پنداشته و به متولیان امر اینگونه توصیه میکنند:
💬 «یک مسئلهی دیگر که باز این را هم عرض کنیم، مرزبندی با دشمن برای مصونیّت از تهاجم نرم [است]...»
همچنین ایشان با اشاره به آیه 1 سوره مبارکه ممتحنه و نتایج سهلاندیشی و دوستانگاری دشمن بخصوص در فضای مجازی و عرصه فرهنگی میفرمایند:
💬 «اگر مرز با دشمن روشن بود، تسلّط او بر #فضای_مجازی، بر محیط فرهنگی به این آسانی نخواهد بود؛ این هم یک مطلب است که در آیهی شریفهی «لا تَتَّخِذوا عَدُوّی وَ عَدُوَّکُم اَولِیاءَ تُلقونَ اِلَیهِم»، تا میرسد به اینجا که «تُسِرّونَ اِلَیهِم بِالمَوَدَّةِ وَ اَنَا اَعلَمُ بِما اَخفَیتُم»، خدای متعال از این منع کرده که ما با دشمن به این صورت برخورد بکنیم».
همچنین ایشان درباره سهلانگاری درباره مدیریت فضای مجازی میفرمایند:
💬 «یک دوگانهی دیگر این است که حرکتی که در مقابل دشمن میخواهیم انجام بدهیم، با حزم و تدبیر باشد یا با سهلاندیشی و سهلانگاری باشد».
✍🏻 #سیدامیرعلی_ناقدی
📌 بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای #مجلس_خبرگان رهبری، 1397/12/23
http://yon.ir/ii1Y5
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 لزوم بازنگری در «سبک زندگی رمضان»
🔺 نگاهی تاریخی ـ آئینی به #سبک_زندگی ایرانیان در ماه مبارک رمضان
🔹 اهتمام به تهجّد و شبزندهداری، در فرهنگ قرآنی و نیز سیرهی رسول اکرم و اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم صلواتالله)، بسیار سفارش شده است. اما این توجه و اهتمام، در برخی از ایام سال حالت ویژه پیدا میکند، مِنجمله در ایام ماه مبارک رمضان؛ همانگونه که در فرازی از خطبهی نبی اکرم (ص) در آخرین جمعهی ماه شعبان نیز به فضیلت شبهای #رمضان در قیاس با شبهای دیگر سال اشاره شده: «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَهِ وَ الرَّحْمَهِ وَ الْمَغْفِرَهِ… و لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی….»
🔹 اهتمام جدّی به فضایل شبهای رمضان و تعظیم شعائر آئینی ـ اجتماعیِ این شبها، لزوم تغییری جدی در سبک زندگی این ماه را میطلبد. به بیان سادهتر، برای آنکه بتوان مبتنی بر آموزههای قرآن و عترت، به بهترین نحو ممکن از فضایلِ #شبهای_رمضان بهرهمند شد، لازم است سبک زندگی این ماه متناسب با این مطلوب، دستخوش تغییر شود. واقعیت آن است که سبک زندگی فعلی ایرانیها، خصوصاً متأثر از سبک زندگی مدرن، تناسبی با شبزندهداریِ ماه رمضان نداشته و تقریباً بسیاری از مؤلفههای سیاسی و اجتماعیِ کشور همچون ساعات کاری مراکز دولتی و… تناسبی با این موضوع ندارند. ایرانیِ روزهداری که میخواهد از فضایل شبانهی این ماه بهره گیرد، باید شرایط اجتماعیِ متناسب با آن، در روز برایش فراهم باشد؛ مثلاً شدت و زمان کار روزانهی او ـ از سوی دستگاههای ذیربط ـ تا حد امکان کاهش یابد تا بدین ترتیب، جدّیت او در تعظیم شعائر شبانهی رمضان، تکریم شود. اینها همه در حالیست که اگر نگاه کوتاهی به تاریخچهی سبک زندگیِ مردم ایران در سدهی اخیر انداخته شود، مشاهده خواهد شد که تا همین چندی پیش، اِحیاء شبانه و شبزندهداری رمضان، امری کاملاً عادی و پسندیده بوده و به جدّ مورد توجه قرار میگرفته است.
🔹 تاریخ گواه است که ایرانیانِ مسلمان، در گذشتهی نهچندان دور، برای آنکه بتوانند احیاء شبانه را در حیات اجتماعی و آیینیِ خود در ماه رمضان نهادینه کنند، سعی میکردند کار روزانه را نیز متناسب با حیات شبانه تنظیم کرده و بلکه تقلیلش دهند....
hmp.me/ckp0
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4647
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#ماه_رمضان #سبک_زندگی_رمضان
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 اقتدار نظامی جمهوری اسلامی، پایانبخش تحقیری ۲۰۰ساله
🔺 انتشار به بهانۀ سوم خرداد، روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی
🔹 #سوم_خرداد، سالروز #فتح_خرمشهر در عملیات غرورآفرین بیتالمقدس و #روز_ملی_مقاومت، بهانهی خوبیست تا با نیمنگاهی به وضعیت نظامی ایران در 200 سال اخیر، قدر و قیمت #دفاع_مقدس و از آن مهمتر، اقتدار امروز #جمهوری_اسلامی از حیث دفاعی و نظامی، بیشتر درک شود. نوشتار حاضر تلاشی است در این جهت....
🔹 نگاهی کوتاه به تاریخ دویست سال اخیر کشور تا پیش از وقوع #انقلاب_اسلامی، نشان میدهد هرگاه درگیری نظامیِ جدی میان دولت ایران و قدرتهای خارجی صورت گرفته، یا کشور دچار #اشغال نظامی شده و یا بخشی از خاک ایران جدا شده است. در این میان اما جنگ تحمیلی 8سالهی عراق و همپیمانانش علیه ایران، استثنایی غیر قابل انکار است.
🔹 انعکاس این مدعا، در بخشی از بیانات #مقام_معظم_رهبری به چشم میخورد؛ آنجا که معظمله در 12 مهر 1397 و در همایش دهها هزار نفری «خدمت بسیجیان» در ورزشگاه آزادی فرمودند: «در دوران #پهلوی و #قاجار هر جنگی اتّفاق افتاد، یا دشمنان بخشی از خاک کشور را #تجزیه کردند و یا خودشان حضور نظامی در کشور پیدا کردند و ملّت را تحقیر کردند. برای اوّلین بار، ملّت ایران در جنگ تحمیلیِ هشتساله توانست جبههی وسیع دشمن را بکلّی ناکام کند، آنها را از کشور بیرون براند، #تمامیت_ارضی کشور را حفظ کند؛ معنای اقتدار این است. اقتدار به این است که جمهوری اسلامی توانسته است اعتبار و احترام این کشور را در منطقه و در کلّ جهان بالا ببرد و یکتنه در مقابلِ جبههی وسیع استکبار بایستد.»
hmp.me/cle5
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4820
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#اقتدار_نظامی #عملیات_بیتالمقدس
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
💡 خبر خوب برای دانشجویان کتابخوان
📚 حمایت اندیشکده برهان از نهضت کتابخوانی دانشجویی
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با دانشجویان فرمودند: «مسئلهی کتابخوانی و #نهضت_کتابخوانی خیلی در بین مجموعههای دانشجویی رواج مطلوب را نداشته. من این را باز هم تأکید میکنم: شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید. شما نهضت کتابخوانی باید راه بیندازید، واقعاً کتاب بخوانید، مطالعه کنید. من البتّه در جلسات قبلی که با دانشجوها داشتهام، مکرّر صحبت کتابهای شهید مطهّری را کردهام امّا نمیخواهم بگویم صرفاً آن؛ نه، شماها خودتان، هیئتهای اندیشهورزتان، بچّههای پیشکسوتترتان بنشینند فهرست مطالعاتی و برنامهی مطالعاتی برای جاهای مختلف، قشرهای مختلف برنامهریزی کنند، طرّاحی کنند و تعریف کنند، و مانند این کارها. این خیلی چیز لازمی است.»
🔹 #اندیشکده_برهان در راستای حمایت از احیای نهضت فراگیر کتابخوانی در میان دانشجویان، تسهیلات ویژهای جهت تهیه کتابهای حوزه #گفتمان_انقلاب_اسلامی برای دانشجویان با قیمت مناسب و تخفیف ویژه در نظر گرفته است.
🔹 دانشجویان و طلاب علاقهمند به بهرهمندی از شرایط این طرح ویژه، مشخصات خود را شامل نام و نام خانوادگی، رشته و مقطع تحصیلی، نام دانشگاه و شماره تلفن همراه به شماره پیامک ۱۰۰۰۲۸۷ یا رایانامه به نشانی info@Borhan.ir و یا کانال اندیشکده برهان در شبکههای پیامرسان اجتماعی به نشانی @borhan_ir ارسال فرمایند.
شایانذکر است به دلیل محدودیتها، فرصت برای مشارکت در این طرح و بهرهمندی از مزایای آن محدود بوده و قابل تمدید نمیباشد.
hmp.me/cle8
👈🏻 نشانی متن کامل فراخوان:
👉🏻 http://borhan.ir/4825
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 چرا رهبری برای حل مشکلات اجرایی ورود نمیکند؟
🔺 تبیین بیانات #رهبر_معظم_انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان (1398/3/1)
🔹 یکی از شبهاتی که در مقاطع مختلف و به انحای گوناگون، بارها طرحشده است، چراییِ عدم ورود رهبری در حوزههای اجرایی است. این شبهه معمولاً زمانی که ناکارآمدی حوزههای اجرایی اوج میگیرد و موجب تشدید نارضایتی #افکار_عمومی میشود، جدیتر شده و بیشتر اذهان مردم را به خود درگیر میکند.
اکنون نیز و در زمانهی مشکلات مختلف سیاسی مثل #برجام یا اقتصادی مثل گرانیها و تورم، این شبهه به شکلهای مختلف در گفتگوها شنیده شده و یا در فضای مجازی دیده میشود.
🔹 در ادامه خواهیم کوشید به این شبهه از جوانب مختلف پاسخ دهیم....
hmp.me/clkt
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4814
#گروه_سیاسی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 #نقض_حقوق_بشر آمریکایی در ایران!
🔺 نقد گزارش #دیدهبان_حقوق_بشر درباره ایران در سال 2018
🔹 «دیدهبان حقوق بشر» نام یک سازمان غیردولتی بینالمللی واقع در شهر نیویورک در #ایالات_متحده #آمریکا است که در سال ۱۹۷۸م تأسیس شد و بر بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان متمرکز است. موضوعاتی همچون کسب و کار، حقوق کودکان و زنان، حقوق زندانیان، حقوق معلولان، بهداشت، حقوق زنان، پناهندگان #تروریسم و حقوق همجنسگرایان و… مورد توجه این نهاد قرار میگیرد.
🔹 گزارش این نهاد در مورد ایران در سال ۲۰۱۸ به دلیل در اختیار نداشتن گزارشگر در کشور بر اطلاعات اینترنتی و سایتهای عمدتا معاند با #جمهوری_اسلامی متکی است؛ از این رو صحت و سقم آن نیازمند بررسی جدی است. این گزارش مواردی چند را شامل میشود که به اجمال مورد بررسی قرار خواهد گرفت....
hmp.me/clkz
👈🏻معرفی اجمالی گزارش راهبردی و دریافت نسخه pdf:
👉🏻 http://borhan.ir/4796
#گزارش_راهبردی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 روند حرکت به سمت خصوصیسازی و #اقتصاد_رقابتی
🔺 ضرورتهای کاهش تصدیگری دولت
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی، در دیدار رمضانی خود با جمعی از دانشجویان (مورخ 1 خرداد 98) فرمودند:
«اصل خصوصیسازی، نیاز مبرم اقتصاد کشور ما است؛ این جزو همان مواردی است که ساختار را -که اوّل وجود نداشت- تکمیل میکند. ما از اصل مربوطه در #قانون_اساسی استفادهای کردیم، آن استفاده را اعلام کردیم، همۀ صاحبنظرها از همه جهت تأیید کردند، گفتند چیز خوبی است و واقعاً هم چیز خوبی است، جلویش را نباید گرفت.»
🔹 واقعیت آن است که ابلاغ رسمی تفسیر #اصل_۴۴ قانون اساسی، بدون شک میتواند به منزلۀ پایهای محکم برای افزایش حضور بخش خصوصی و نیز ارتقای سطح رقابت در #اقتصاد_ملی عمل کند، وضعیتی که در صورت سیاستگذاری صحیح، تحولی بزرگ در راستای افزایش رونق اقتصاد ملی را به دنبال خواهد داشت.
در مقالهی پیش رو، به بررسی مبانی اصلی اقتصاد رقابتی و نیز #خصوصیسازی پرداخته و در قسمت بعد به راهکارهایی با هدف بهبود سطح موفقیت خصوصیسازی و دستیابی به اقتصاد رقابتی در کشور اشاره خواهیم کرد....
hmp.me/clpp
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4817
✍🏻 #میثم_هاشمخانی
#گروه_اقتصادی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 پدیدهای «نامیرا» و «اثرگذار» به نام زبان فارسی؛ بخش 1️⃣
🔹 #زبان_فارسی را در طول #تاریخ_ایران، باید به مثابه پدیدهای «نامیرا» و البته بسیار «اثرگذار» دانست؛ #نامیرا بدین جهت که در کوران حوادثی چون حمله سپاه اعراب به ایران، حمله #مغول و... از گزند حوادث بنیانکَن جان سالم به در بُرد؛ و اثرگذار بدان جهت که نه تنها تهدید متجاوزان، خم به ابرویش نیاورد، بلکه این زبان فارسی بود که بر مهاجمان اثر گذاشت و با اثرگذاری و لطافت مثالزدنیاش، به مرور زمان از ضرب خشونت اقوام مهاجم کاسته، رنگوبویی فارسی و ایرانی به آنان بخشید.
از مهمترین مقاطعی که در تاریخ این سرزمین، «نامیرایی» و «اثرگذاری» زبان فارسی بسیار مشهود بوده، میتوان به سه مقطع زیر اشاره نمود:
1️⃣ حمله اعراب به ایران
در خلال فتوح نخستین ـ که منجر به فتح سرزمینهای بسیاری توسط سپاهیان مسلمان گردید ـ بسیاری از سرزمینها از حیث زبانی مغلوب اعراب گردید؛ بدین معنا که مهمترین این بلاد یعنی #شام، #عراق، #مصر و #شمال_آفريقا، به تدریج عربزبان شدند[1] و آنطور که امروز نیز پیداست، عمدهی این سرزمینها کماکان در زمرهی کشورهای عربی به حساب میآیند؛ به عنوان نمونه، امروزه در مصر، زبان #قبطی ـ که زبان قدیم مصریان بوده ـ رواجی ندارد و زبان عربی جایگزین آن شده است.
اما برخلاف اینگونه زبانها، زبان فارسی به رغم اختیار کردن سکوتی اجباری به درازای دو قرن (از زمان #حمله_اعراب_به_ایران تا تأسیس حکومت نیمهمستقل #طاهریان در اوایل قرن سوم هجری)، در زمان #سامانیان با «رنسانسی ادبی» مواجه شد و توانست پس از گذشت بیش از دو قرن، مجدداً سربرآورده و به حیات گذشتهی خود با قوّت ادامه دهد. حمایت دربار سامانی یا امرای محلیشان از زبان فارسی، در حکم قوهی محرکهای بود که در پس نهضت احیای فرهنگ و ادب ایران ایفای نقش میکرد.[2] ماحصل این رنسانس ادبی، ظهور مشاهیری چون #رودکی، #دقیقی توسی (نخستین سرایندهی #شاهنامه) و #شهید_بلخی در عرصه شعر و #ادب_فارسی بود.
(ادامه دارد...)
📚 پینوشتها:
1. حسین مفتخری، «ایران و اسلام؛ هویت ایراني، میراث اسلامی»، مجله جستارهای تاریخی، پاییز و زمستان 1392.
2. ادموند هرتسیگ و سارا استوارت، ایران در نخستین سدههای اسلامی، ترجمه کاظم فیروزمند، تهران: مرکز، 1394، ص13.
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#رنسانس_ادبی #فتح_ایران
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 پدیدهای «نامیرا» و «اثرگذار» به نام زبان فارسی؛ بخش 2️⃣
2️⃣ حمله مغول
بنای استوار #زبان_فارسی ـ که پس از رنسانی ادبی سامانیان، حیاتی مجدد یافته بود ـ دوباره در دوران حملات مغول مورد تهدید جدی واقع شد. اما در اینجا نیز «نامیرایی» زبان فارسی، مانع از آن شد که با یورش تمدنسوز #مغول، این زبان از میان برود؛ بلکه خصیصهی «اثرگذاری» این زبان موجب گردید که به عکس، تأثیری شگرف بر #مغولان گذارد. بر این اساس، حملهی مغول در قرن هفتم نه تنها نتوانست گسستی تاریخی در فرهنگ و #هویت ایرانی ایجاد کند، بلکه این ایرانیان بودند که توانستند رفتهرفته ادب، تربیت و مدنیت را به مغولان یاد بدهند؛ به دیگر سخن، هجوم و استیلای ویرانگر این قوم باعث مغولی شدن جامعهی ایران نشد، بلکه بهعکس قوم مغول را ایرانی و بلکه فارسیزبان کرد.[3]
ایلخانان مغول اگرچه حدوداً یک قرن بر ایران حکومت کردند، ولی از نسل سوم به بعد، دیگر مغول خالص نبودند، بلکه مسلمان شدند و به کلی در فرهنگ اسلامی ـ ایرانی مستحیل گشتند؛ به نحوی که حتی پادشاهان مغولنژاد به فارسی #شعر هم میگفتند.[4]
3️⃣ حمله تیمور گورکانی
در خلال حملهی #تیمور_لنگ به ایران، بازهم وجوه ممیزهی دوگانهی زبان فارسی به کار آمد؛ به نحوی که فرزندان تیمور، حتی بیش از اَخلاف چنگیز، مقهور تمدن و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی شدند و نسبت به خطاطی، نقاشی، کتاب، موسیقی و اغلب هنرها از خود حساسیت فوقالعاده نشان دادند. به عنوان نمونه #شاهرخ، فرزند تیمور، یکی از معاریف این عرصه بود که نسبت به ادبیات فارسی و هنر علاقه داشت و به امر همسرش گوهرشاد، مسجدِ نامآشنای گوهرشاد در جوار #حرم_رضوی (ع) بنا شد.[5]
🔹 نمونههای بالا، به خوبی بیانگر دو خصیصهی «نامیرایی» و «اثرگذاریِ» فوقالعادهی زبان فارسی است و گویای این واقعیت است که زبان فارسی، در طول اعصار و در خلال ناملایمات تاریخ، نه تنها از میان نرفته، بلکه به عکسْ همچون فولادی آبدیده در کوران حوادث، روزبهروز سرزندهتر شده و اکنون به عنوان میراثی گرانبها برای ایرانیان به یادگار مانده است. لذا میطلبد که به نحوی شایسته و درخور، از کیان ارزشمندش محافظت شود؛ موضوعی که چندی پیش، #مقام_معظم_رهبری نیز به بهانهی دیدار رمضانی با شعرا، به آن گوشزد کرده، فرمودند:
💬 «راجعبه زبان [فارسی]، بنده حقیقتش [این است که] نگرانم؛ واقعاً نگرانم.... من از صداوسیما گلهمندم به خاطر اینکه به جای اینکه زبان صحیح را، زبان معیار را، زبان صیقلخوردهی کاملاً درست را ترویج کنند، زبان بیهویّت، گاهی غلط، تعبیرهای غلط و بدتر از همه پُر از تعبیرات فرنگی و خارجی و مانند اینها را دارند ترویج میکنند.... ما بیخود و مُفتامُفت داریم زبان خودمان را آلوده میکنیم به زوائد مضر....»[6]
📚 پینوشتها:
3. حلیمه جعفرپور و محسن معصومی، «ریچارد فرای و روایت پیوستگی فرهنگ ایرانی»، مجله ایران نامگ، بهار 1396.
4. عبدالحسین زرینکوب، آشنایی با تاریخ ایران، تهران: سخن، 1395، ص285.
5. پیشین، ص290 و 291.
6. بیانات معظمله در دیدار جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی ع، 30 اردیبهشت 1398.
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#مسجد_گوهرشاد
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
در سیامین سال ولایت امام خامنهای منتشر شد:
📚 کتاب «#اعتلای_میراث_روحالله»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ اندیشنامه نظام اسلامی (4)
🔸بازخوانی برگهایی از کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در دوران زعامت حضرت امام خامنهای (مدظله العالی)
🔻در سیامین سال آغاز ولایت حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی)، کتاب اعتلای میراث روحالله در 149صفحه و در7 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«شاخصهای راه امام خمینی (ره)»
🔹«محور جهانی مقاومت»
🔹«صیانت از یک جمهوری»
🔹«حرکت پرشتاب به سوی مرجعیت علمی»
🔹«چشمانداز «تمدنسازی»»
🔹 «اقتدارافزایی و عزتمندی در نظام اسلامی»
🔹«تعالی دینی و معنوی»
hmp.me/cf7x
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻تأسیس #نظام مقدّس جمهوری اسلامی به وسیلۀ حضرت #امام_خمینی (ره)، در یک زمینۀ کاملاً #مردمی اتفاق افتاد و موجب پدید آمدن افقهای بلندِ نظری و عملی در فهم سیاسی اسلام از جهان شد. در نظم روابط بینالملل در آن روز، احتمال ایجاد یک «#دیگر» برای تمدّنی با زمینۀ لیبرالدموکراسی، بسیار بعید و دور از ذهن شمرده میشد.
✅اعجاز دیگر انقلاب اسلامی در امتزاج #نظام_سیاسی با یک #گفتمان_اسلامی است که دارای ادعایی جهانشمول است. از این رو به مثابۀ #زنگخطری برای دیگر مکاتب بشری شمرده میشود که داعیۀ ساخت و ادارۀ برترین نظم بشری را دارند. به همین دلیل جمهوری اسلامی از ابتدا دارای بیشترین دشمنان در میان دولتهای سلطهطلب بود.
🔷توان انقلاب اسلامی ایران در تغییر بینش کالاوارگیِ نظام کاپیتالیستی به #نگاه_معنویتمدارِ اسلامی، سبب بروز ظرفیّت انسانسازانۀ این مکتب شد و #معنویّت را به عنوان مبنای #نظم_تمدّن معرفی نمود.
✳️ بر همین منوال ایدههای فردی #مقاومت از سوی مستضعفین با هر جهانبینی و ایدئولوژی در نقاط پراکندۀ جهان در سایۀ حمایت یک دولت مستقرّ قدرتمند مبدّل به محوری شده است که هرچند #جغرافیای_سیاسیاش در منطقۀ غرب قرار دارد، امّا #جغرافیای_ذهنیاش حتی اروپا و آمریکای شمالی را نیز درنوردیده است.
🔶حفظ و البته تداوم #اعتلای چنین نظامی با وجود همۀ مخاطرات، مهمترین امری است که باید به آن مبادرت کرد. شناخت و فهم درست تاریخ منجر به انقلاب اسلامی، درک صحیح از مبانی آن، اشراف بر نقشۀ راه و در نهایت تبیین کارنامۀ نظام مقدّس جمهوری اسلامی، همه در وظیفۀ «#حفظ_نظام» نهفته است.
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 hmp.me/cf7y
🆔 t.me/didemanpub
نقشهی تعاملی مؤسسهی واشینگتن از چیدمان نیروهای مقاومت در منطقه
به گزارش واحد رصد #اندیشکده_برهان در تاریخ 23 می 2019، گزارشی از نقشهی تعاملیِ طراحیشده توسطِ «مؤسسهی واشنگتن برای سیاستهای خاور نزدیک» منـتشر شد که چگونگی آرایشِ منطقهایِ #نیروهای_مقاومت را نشان میداد. مؤسسهی واشنگتن ادعا میکند که این نقشه را با کمکِ اطلاعاتی که از محافل شبهنظامی و همینطور تحلیلهای رسانهها در طول مدت 10 سال به دست آورده، تولید کرده است.
مؤسسهی واشنگتن میگوید که این نقشه رشدِ نفوذ ایران در منطقه را با توجه به موقعیتِ عملیاتها و اماکنی که نیروهای تحت حمایت ایران به آنجا اعزام شدهاند، نشان میدهد.
yon.ir/9Ee3s
«فیلیپ اسمایث»(Phillip Smyth) از کارشناسان مؤسسهی واشنگتن و از طراحان این نقشهی تعاملی، سازمانهایی مانند «حزبالله لبنان»، «بدر» و «عصائب اهلالحق» را ازجمله نهادهای تحت حمایت ایران نام میبرد که در کشورهای لبنان، عراق، سوریه و اردن پراکنده شدهاند.
به گفتهی وی این سازمانها، سربازان خود را هم، بیشتر از کشورهای #عراق، #سوریه و #لبنان و همچنین #پاکستان و #افغانستان جذب میکنند. از نظر اسمایث آنچه که آمریکا در طی سالها به آن دقت نمیکرده، همین #توسعهی_نفوذ و قدرت ایران در منطقه بوده است. امری که این نقشهی تعاملی آن را بهوضوح روشن میکند و به ادعای وی، نگرش بینالمللی دربارهی درگیریهای منطقه را تغییر داده و تمایل ایران برای استفاده از نیروهای نیابتی را نشان میدهد.
اسمایث همچنین به این نکته اشاره میکند که هرچند بعضی از نیروهای درگیر در حوادث منطقه، توسط حکومت ایران به رسمیت شناخته شدهاند، ولی دهها هزار نیروی دیگر هم هستند که با وجود اینکه فعالیتها و مبارزاتشان به نفع ایران تمام میشود ولی حکومت ایران آنها را به رسمیت نشناخته است.
مؤسسهی واشنگتن مدعی است که تمرکز این نقشهی تعاملی بر توضیح این مسأله بوده که نیروهای جهادیِ تحت حمایت ایران، از کدام کشورها میآیند و کدام موقعیتهایِ مکانی، برای کدام گروه مذهبی مناسبتر بوده و در حال حاضر این نیروهای در کجا قرار دارند و یا در کجا قرار خواهند گرفت. در همین رابطه «سازمان ارزیابی تهدیدات علیه آمریکا»( US Worldwide Threat Assessment) نیز پیشبینی کرده که ایران احتمالاً میخواهد شبکهای از نیروهای شیعهی خود را در سوریه نگه دارد.
در پایان این گزارش نویسنده، بهمنظور نتیجهگیری از آنچه مؤسسهی واشینگتن عنوان کرده، نقل قولی از طرفِ «سازمان راهبرد دفاع ملی آمریکا»( US National Defense Strategy) در سال 2018 آورده که گفته بود:
«ایران با استفاده از نیروهای نیابتی و رو به ازدیادش، برای بهدست آوردن سلطه در منطقه با همسایهگان خود رقابت میکند. ایران از این طریق فعالیتهای تروریستی خود را توسعه داده است.»
پیوند به نقشه تعاملی ادعایی #موسسه_واشنگتن:
yon.ir/Yvvf6
💠 @borhan_ir
🔶 رهیافت مقاومت مبتنی بر #دکترین_بازدارندگی_فراگیر
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر در سالگرد ارتحال #حضرت_امام (ره) بنیان #نظریه_مقاومت را مبتنی بر «بازدارندگی» ترسیم نموده و بر لزوم نیل به این نقطهی هدف در ابعاد گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تأکید نمودند:
💬 «هدف #مقاومت عبارت است از رسیدن به نقطهی بازدارندگی. هم در اقتصاد، هم در مسائل سیاسی کشور، هم در مسائل اجتماعی، هم در مسائل نظامی باید به نقطهای برسیم که این نقطه بازدارنده باشد، یعنی بتواند جوری خود را نشان بدهد که دشمن را از تعرّض به #ملت_ایران در همهی زمینهها منصرف کند؛ دشمن ببیند فایدهای ندارد و با ملّت ایران نمیتواند کاری بکند. ما امروز در بخش نظامی تا حدود زیادی به این #بازدارندگی رسیدهایم. این هم که میبینید روی مسئلهی #موشک و مانند این حرفها اصرار میکنند، به خاطر همین است؛ میدانند که ما به بازدارندگی رسیدهایم، به نقطهی تثبیت رسیدهایم، میخواهند کشور را از این محروم کنند، و البتّه هرگز نخواهند توانست.»
🔹 به نظر میرسد با توجه به آنکه «نظریه مقاومت» شکلدهنده مجموعه کلانراهبردها و خطمشی اجرایی کشور در حوزههای گوناگون در آتیهی پیش رو است، ضروری است برخی ابعاد رهنامه (دکترین) بازدارندگی همهجانبه مبتنی بر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی تبیین و ترسیم گردد. اهمّ این ابعاد عبارتاند از:
1️⃣ همهجانبه بودن؛
2️⃣ چندبعدی بودن؛
3️⃣ #روحیه_جهادی و عزم ملی برای نیل به قله بازدارندگی؛
4️⃣ برنامهریزی راهبردی و طویلالمدت؛
5️⃣ پایش و نظارت مستمر بر پیشرفت بازدارندگی.
hmp.me/cl85
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4975
✍🏻 #محمدجواد_اخوان
#گروه_سیاسی
#اقتدار_نظامی #توان_موشکی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR