#تعریف_اصطلاحات
#مهندسي_اجتماعي:
مهندسي اجتماعي يعني: طراحي مستمرّ مدل زندگي فردي و جمعي براي بهينهسازي حركت بهسوي هدف تعيين شده. در مهندسي اجتماعي براي كليّه لايهها و جوانب زندگي(كه عنصري در سيستم كلان زندگي هستند) الگوسازي ميشود و خطمشيهاي كلّي و دستورالعملهاي كلان تدوين ميگردد و با اخذ نتيجههايي كه در اجراء بهدست ميآيند به اصلاح و يا تكميلِ طرح اوليّه پرداخته ميشود. مثلاً: نامه اميرالمومنين عليهالسلام به مالك اشتر(هنگام گماردن او به فرمانداري مصر) نمونه بسيار روشن از مهندسي اجتماعي است.
@dastyaar
#تعریف_اصطلاحات
#الگوهاي_جايگزين
يعني: مدلها و الگوهايي كه هنگام طراحي سيستم ميتوانند جايگزين الگوهاي فعلي شوند و هدف سيستم را تأمين كنند. توضيح اينكه براي طراحي سيستم بايد كليّه روابط و فعلوانفعالات ممكن بين عناصر و اجزاء را فهرست كرد و با بررسي نتيجة هر يك از موارد به برآيند نهايي رسيد. قدرت تصوّر ارتباطاتِ متنوع و درك حالتها و پيشبيني نتايج و تصّور راهحلهاي مختلف براي رسيدن به مقصود، از ضروريات مدلسازي است؛ بسياري از شكستها و خطاها به سبب عدم تصوّر وضعيتي متفاوت از وضعيت موجود بوده است يعني طرّاح مسأله نتوانسته است حالتي غير از آنچه در افق ديد اوست را تشخيص دهد و احتمالات ديگري را نيز در الگوسازيهاي خود بياورد. به تعبير ديگر عملي نديدن برخي از نظرات و طرحها، مربوط به محدوديّتِ ديد ما در تصّور راهحلها و ابزارهاي مناسب با شرايط است، نه بهخاطر عملي نبودنِ واقعي آنها. برخي به سبب عجز در دستيابي به راهحل مناسب، هدف را عوض ميكنند و براساس هدف بدلي، زندگي ابدي خود را رقم ميزنند!
مثلاً براي سودآوري بيشتر در فعاليّتها، يكي از الگوهاي عادي و معمولي، صرف وقت بيشتر و اختصاص ساعات كاري انبوهتر است، اما الگوهاي ديگري در دستورالعملهاي دين ارائه شده است كه جهتها و عوامل ديگري را علاوه بر تلاش ظاهري نشان ميدهند؛ مثلاً صلةرحِم(خبرگيري و احوالپرسي و رسيدگي به فاميل) از عوامل بالارفتن سودآوري در كسب و كار است. پيامبر اسلام صلياللهعليهوآله فرمود: "مَنْ سَرَّهُ النَّسَاءُ فِي الْأَجَلِ وَ الزِّيَادَهُْْ فِي الرِّزْقِ فَلْيَصِلْ رَحِمَهُ" ترجمه: "هر كه ميل دارد اجلش به تأخير بيفتد و زندگي او توسعه يابد، به فاميل خود رسيدگي كند." .(اگر بخواهيم اين مسأله را تحليل مادي كنيم ميتوان به عامل ارتباطات و نقش آن در سودآوري كه امروزه نيز به آن توجه خاص ميشود اشاره كرد و البته تحليل مسأله منحصر به فاكتورهاي مادي نيست)
@dastyaar
#تعریف_اصطلاحات
#بازخورد:
بازخورد، نقد و بررسي طرح پس از اجراء و تلاش براي ترميم عملكرد آن است. وقتي طراحي سيستم انجام شد، بهطور آزمايشي يكبار اجراء ميشود تا عيب و نقصهاي احتمالي كه در طراحي ديده نشده و در عمل خود را نشان ميدهند، تشخيص داده شوند. تلاش بعدي براي برطرف كردن اين عيوب و حلّ اين مشكلات، "بازخورد" است. بازخورد حلقهاي چرخشي است كه بهطور مداوم بايد در گردش باشد.(ارزيابي در عمل، تشخيص نواقص، اصلاح نواقص، فعّالسازي مجدد سيستم)
@dastyaar
#تعریف_اصطلاحات
#آيندهسازي:
آيندهسازي يعني تعيين خطمشيهاي مؤثر بر جامعه و فرهنگساز، نه متأثّر از جامعه و فرهنگِ موجود. استفاده از تجربيات گذشته براي ساختن آينده؛ حركتي آگاهانه به سوي توليدِ زندگي مطلوب. اغلب مردم در جريان زندگي روزمرهاي كه خود آن را نساختهاند غرق شدهاند. جامعه و عموم مردم بهسمت رفع نيازهاي اوليّة مادّي حركت ميكنند. كليّه فعاليتهاي انساني در اين چرخه گرفتار شده، كه در نتيجه زمينة توجّه به نيازهاي ديگر و حقايق برتر باقي نمانده است. آيندهسازي با بهرهگيري از تفكّر خلاّق و فهم شهودي، ابزار جهش به سوي حقايق نهفته در عالم خلقت است؛ معادلات و قوانيني كه در ماوراء ديد ما قرار دارند، همان قدر حقيقي هستند كه زميني كه روي آن قدم ميگذاريم حقيقي است. آيندهسازي داراي دو مرحله است:
• پيشبيني آينده و پيشگيري از موارد نامطلوب
• طراحي آينده و ايجاد زمينه براي دستيابي به ايدهآلها
حلّ مشكلاتِ فعلي اذهان را به خود مشغول ساخته است امّا برخي افراد ميدانند كه به همان دليلي كه اين مشكل در اين مقطع بهوجود آمد، ميتواند در آينده دوباره به وجود بيايد. بنابراين آنها افق ديدخود را به وضعيّت فعلي محدود نميكنند و براي شكل دادن به آينده نيز مدلسازي ميكنند (سيستم و مدلي كه بتواند موقعيتهاي آتي را پيشبيني كند و عملكرد خود را تنظيم كند تا مبتلا به بحران نشود و رشد خود را ادامه دهد- سيستمِ خودكنترل و خودترميم)
در آيندهسازي، فرد بهدنبال پيشبيني آينده و هماهنگ شدن با آن نيست، بلكه بهدنبال ساختن آينده و ايجاد عوامل مطلوب و مورد نظر خود است و از آنجايي كه آيندﺓ مورد نظر بايد واقعيت اجرائي باشد و نه يك توهّم و خيال، ملاحظه وضعيت موجود و عناصر سازندة آن ضرورت دارد تا با ايجاد تغيير در اين عناصر و با توليد عناصر جديد بتوان وضعيت ايدهآل را فراهم ساخت. بسياري از نظريات علمي، ايدة آرمان شهرها، لوايح فرامليّتي و مهندسيهاي اجتماعي زاييده تفكّر افرادي بودهاند كه در اين عمق از خلاقيّت فكر ميكردند. آنها به دنبال هماهنگ كردن خود با وضعيت موجود نيستند؛ بلكه به دنبال تغيير وضعيت موجود و هماهنگ كردن آن با آرمانهاي خود هستند. مراكز آموزش نخبگان، بنيادهاي علميو تحقيقاتي، مراكز مطالعات استراتژيك و راهبردي چنين اهدافي را دنبال ميكنند. برنامهريزيهاي پنجاه ساله و صدساله به قصد توليد آيندهاي مطابق با سليقه و افكار برنامهريزان انجام ميشود.
اينگونه نگرشهاي خلاّق، جامع و كلان با برنامهريزيهاي دراز مدّت مؤثرترين سلاح براي از بين بردن موانعي است كه در برابر تحقّق ايدهآلها و آرزوها وجود دارد.
متأسفانه هميشه و همه جا صحبت از روزآمد بودن و تطبيق با شرايط زمان و مكان است، امروزي بودن يك ارزش به حساب ميآيد درحاليكه نميدانيم اين شرايط زماني و مكاني و ارزشها و موقعيتهاي امروزي، نتيجه برنامههاي دراز مدت ديگراني بوده است كه ميخواهند دنيا را آنطور كه خود دوست دارند بسازند.
چگونه آينده را بسازيم؟
مراحل زير حداقل كاري است كه در تفكّر خلاّقِ سازنده، انجام ميشود:
• تدوين اهداف آرماني (با ملاحظه كلّ بشريت در تمام ابعاد، در تمام جهان و در طول چندين نسل)
• مقايسه وضعيت موجود با وضعيت مطلوب
• استخراج عناصر مفيد و عناصر مُضرّ براي تحقّق وضعيت مطلوب
• تعيين يا توليد عناصر لازم و غير موجود در وضعيّت فعلي
• تعيين نهايي آنچه بايد تغيير يابد و آنچه بايد جايگزين شود
• سيستمسازي براي فعّال كردن عناصر فوق (با ملاحظه حركت لازم در محور زمان و مكان)
@dastyaar
JF_Volume 23_Issue 88_Pages 31-62.pdf
1.01M
✅مقاله روششناسی #تحلیل_لغت در فرایند استنباط فقهی
🔹استاد عبدالحمید #واسطی
🔹استاد در این مقاله به تشریح خردهفرایند دستیابی به معنای مفردات ادله میپردازند.
🔹شناخت #خردهفرایندهای_اجتهاد مانند روش بررسی لغت، روش بررسی دلالی، روش بررسی سندی و ... ذیل روششناسی اجتهاد جای میگیرند.
🔸 کانال دستار محقق
@dastyaar
PDFReader_۲۵_۱۲_۲۰۲۲_۰۳۳۰۳۵.pdf
3.23M
✅ مقاله #روش کشف #اسباب_صدور_حدیث
🔹نگارش: استاد #واسطی
🔹یکی از مولفههایی که در #بررسی_دلالی حدیث، در کنار سایر امور (همچون بررسی صفات راوی، خانواده حدیث، شرایط اجتماعی زمان صدور حدیث و ...) مورد توجه قرار میگیرد، بررسی اسباب صدور حدیث است که در این مقاله روش کشف آن به تفصیل مورد مطالعه قرار گرفته است.
🔸 کانال دستیار محقق
@dastyaar
JQR_Volume 22_Issue 82_Pages 4-29.pdf
698.1K
✅ مقاله #روش کشف #اسباب_نزول آیات
🔹نگارش: استاد #واسطی
🔹یکی از مولفههایی که در #بررسی_دلالی آیات قرآن، در کنار سایر امور (همچون سیاق آیات، شرایط فرهنگی اجتماعی زمان نزول ...) مورد توجه قرار میگیرد، بررسی اسباب نزول آیات است که در این مقاله روش کشف آن به تفصیل مورد مطالعه قرار گرفته است.
🔸 کانال دستیار محقق
@dastyaar
تبدیل عکس به متن فارسی_.apk
1.39M
#معرفی_نرمافزار
📠 تبدیل متن درون تصویر به نوشته!!
🔹 پرکاربرد و کاملا رایگان
📱بعد از اینکه عکس رو انتخاب کردید یا گرفتید، حاشیه زرد رنگ رو بر روی قسمتی که میخواهید متنش رو بگیرید، تتظیم کنید.
فارسی
انگلیسی
⏰ هر ۲۰ ثانیه یک عملیات تبدیل
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
نور چه گفت؟.pdf
572.4K
#فایل
#فاطمیه ۱۴۴۴
ترجمه #خطبه_فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها
به قلم: حضرت استاد #واسطی حفظه الله
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
26.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 #بازپخش سلسله نشست های علمی پژوهشی "دین و حکمرانی اسلامی فضای مجازی" که به مناسبت هفته پژوهش برگزار گردیده است.
با حضور
🎙حجت الاسلام دکتر رضائیان
🔸جایگاه حکمرانی فضای مجازی در فقه نظام
🎙حجت الاسلام دکتر انبیایی
🔸معرفت شناسی فضای سایبر
🎙آیت الله مبلغی
🔸کاربرد هوش مصنوعی در فرآیند اجتهاد
🎙حجت الاسلام والمسلمین دکتر خسروپناه
🔸حکمرانی حکمی فضای مجازی
🎙آیت الله قائم مقامی
🔸نقش ذات انگاری و ابزار انگاری فضای مجازی در حکمرانی
🎙حجت الاسلام دکتر چگینی
🔸فرصت های بین المللی حکمرانی اسلامی فضای مجازی
🎙آیت الله رفعتی نائینی
🔸حکمرانی اسلامی فضای مجازی
🎙حجت الاسلام مهدی زاده
🔸اصول و راهبردشناسی حکمرانی سکویی
🎙حجت الاسلام امینی نژاد
🔸فضای مجازی، خیر یا شر
💠مراسم رونمایی از ۱۲ اثر پژوهشی دفتر مطالعات اسلامی با حضور آیت الله اراکی و دکتر فیروزآبادی
🗓زمان: از شنبه ۳ دیماه الی ۷ دیماه۱۴۰۱
ساعت ۱۱ صبح و ساعت ۱۶
💻پخش زنده با ترافیک رایگان:
https://heyatonline.ir/graaph/
📲پخش از طریق کانال دفتر در ایتا و آپارات:
https://www.aparat.com/oisc_majazi
🔸دستیار محقق
@dastyaar
هدایت شده از هیئت آل کساء پردیسان
#احیافاطمی
امشب شب احیای خواص امت رسول الله صلوات الله است...
رزق کل سال را امشب و فردا از حضرت مادر سلام الله بگیریم ان شاء الله
هیئت آل کساء پردیسان
@alekesa1001
مبانی.xmind
340.1K
ایکس مایند جامع #مبانی در یک #منظومه_فکری و توضیح اجمالی آنها
#Xmaind
#مبانی
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
مبانی.png
2.35M
نمودار جامع #مبانی در یک #منظومه_فکری و توضیح اجمالی آنها
#نمودارمبانی
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
هستی شناسانه.png
3.72M
#نقشهذهنی
#مبانیهستیشناسانه
مساله بحث در مبانی هستی شناسانه:
هر گونه #حرکتوتغییری در زندگی فردی یا جمعی، وابسته به #قواعدوقوانین حاکم بر هستی است؛ پس هر گونه #برنامهریزی در زندگی بشر، باید در دستگاه هستیشناسی صورت پذیرد؛ دستگاه هستیشناسانه #اسلام حاوی چه قواعد و قوانین و معادلاتی است؟ و چه نقشه و تصویری از هستی را ارائه میدهد؟
پاسخ به این مسأله در بسته مبانی هستی شناسانه ارائه میگردد
نوع فایل عکس
#نمودار
#ایکسمایند
#هستیشناسانه
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
هستی شناسانه.xmind
528.7K
#نقشهذهنی
#مبانیهستیشناسانه
مساله بحث در مبانی هستی شناسانه:
هر گونه #حرکتوتغییری در زندگی فردی یا جمعی، وابسته به #قواعدوقوانین حاکم بر هستی است؛ پس هر گونه #برنامهریزی در زندگی بشر، باید در دستگاه هستیشناسی صورت پذیرد؛ دستگاه هستیشناسانه #اسلام حاوی چه قواعد و قوانین و معادلاتی است؟ و چه نقشه و تصویری از هستی را ارائه میدهد؟
پاسخ به این مسأله در بسته مبانی هستی شناسانه ارائه میگردد
نوع فایل ایکس مایند
#نمودار
#ایکسمایند
#هستیشناسانه
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
دو امر مهمّ در #تجلّىسلطانمعرفت دخالتى عظيم دارد: اوّل #مراقبه به انحاء مراتبها، دوّم، #توجّهبهنفس. چون سالك به اين دو امر اهتمام نمايد كم كم متوجّه مىشود كه كثرات اين جهان از يك چشمه سيراب مىشوند و هر چه در عالم، صورت تحقّق به خود بگيرد، همه آنها از يك مصدر است.
اكثر افرادى كه اين سلطان معرفت براى آنان طلوع نموده در يكى از اين دو حال بوده است: اوّل در حين #تلاوتقرآن مجيد و التفات به خواننده آن، كه چه كسى در حقيقت #قارىقرآن است و در آن وقت بر آنان منكشف مىشده است كه قارى قرآن #خداست جلّ جلاله. دوّم از راه #توسّل به حضرت #اباعبدالله_الحسينعليه_السّلام زيرا آن حضرت را براى #رفعحجاب و #موانعطريق نسبت به سالكين راه خدا عنايتى عظيم است.»
بخشی از بیانیه عرفان شیعی به قلم استاد #واسطی
#عرفان_شیعی
#بیانیه_عرفان
#راهبرد_عرفان
#عبدالحمیدواسطی
🔸کانال #دستیارمحقق
@dastyaar
#هويتعرفانشيعی و #راهبرد آن:
« #عرفان» براساس مبادی تصوری و تصديقی متّخذ از #مكتباهلبيت عليهمالسلام ،به عنوان
يک « #ادراک» عبارت است از: شهود قلبی وجود بی نهايت خداوند ( #مقامولايت)
و بهعنوان يک « #روش» عبارت است از: جاري ساختن اراده خداوند بهجای اراده خود و جايگزين كردن ادراک او بهجای ادراک خويش.
و بهعنوان يک « #مكتب» عبارت است از: تلاش علمی و عملی برای دستيابی به نگرش توحيدی به تمام موجودات
#هویتعرفانشیعی
#راهبردعرفان
#مکتبعرفان
#روشعرفان
#ادراکعرفان
🔸کانال #دستیارمحقق
@dastyaar
#نقشهراه
#هویتنقشهراه
« #نقشهراه » چیست؟ چرا؟ و چگونه؟
🔸مسأله بحث:
چگونه میتوان مسیر و مراحل رسیدن به یک هدف تعیین شده را شبیهسازی کرد؟ (با تعیین عناصر اثرگذار و اثرپذیر، مثبت و منفی)
🔸 پیش فرض ها:
✳️نقشه راه = شبیهسازی مسیر و مراحل و عناصر و روابط بهینه، برای رسیدن به هدفی تعیین شده (پس از بررسی مسیرها و مراحل و عناصر و روابط محتمل دیگر)
⏮نقشه راه، هویت #آیندهپژوهانه دارد لذا روشها و تکنیکهای آیندهپژوهی در آن جاری است.
⏮نقشه راه، هویت #راهبردی دارد لذا روشهای طراحی «استراتژی» در آن جاری است.
⏮بهترین روش برای تدوین «نقشه راه» #سناریونویسی و #شبیهسازی است.
🔸تبیین:
اسناد بالادستی، تعیین کننده اهداف هستند (اهدافی که مبتنی بر باورها و ارزشها شکل گرفتهاند) و تعیین کننده شاخصهایی که برای تحقق اهداف لازم است؛ پس از تعیین اهداف و شاخصها، مسأله و مشکل اصلی این است که: «چگونه به این اهداف با این شاخصها برسیم؟»
♻️توضیح:
اگر برنامهریزی، تعیین نقطه هدف ونقطه شروع و نحوه حرکت از مبدأ به مقصد است به نحوی که کمترین هزینه با بیشترین منفعت را حاصل کند آنگاه منطق برنامهریزی، ابتدا #هدفگذاری را الزام میکند.
◀️اگر اهداف، آثار و پدیدههایی هستند که در انتهای حرکت و فعالیتهای مورد نظر باید حاصل شوند، آنگاه با « #ارزشها»مرتبط میشوند و براساس ارزشها تنظیم میگردند.
◀️اگر ارزشها، اعتبارات و ملاحظات برخاسته از واقعیتها باشند ، آن گاه با « #باورها» مرتبط میشوند و براساس باورها تنظیم میگردند.
◀️اگر #مأموریت هر مجموعهای، تلاش برای تحقق اهداف #اولویتدار است، آنگاه مأموریتها تابعی از ارزشها و باورها میشوند.
✅بنابراین قدم اول برای #برنامهریزی یا #معرفی یک برنامه، توصیف #باورها، #ارزشها، #اهداف و سپس #مأموریت آن مجموعه است.
🔸سطوح و لایههای برنامهریزی:
🔹۱. مبانی و زیرساختها:
1)◀️ #جهانبينی = پاسخ به سؤالِ «ما چه باورهايی داريم؟ در اين هستی چه خبر است؟»
2)◀️ #ارزشها = پاسخ به سؤالِ «ما چه چيزهایی را خوب و چه چيزهايی را بد میدانيم؟»
3)◀️ #گرايشها = پاسخ به سؤالِ «در ميان فهرست خوب و بدها، كداميك اولويت دارند؟»
4)◀️ #آرمانها = پاسخ به سؤالِ «اصلیترين آرزوهای ما كدامند؟»
5)◀️ #دكترين = پاسخ به سؤالِ «ساختارهای ما بر چه اساسی باید شكل بگیرند؟» (برآیند جهانبینی، ارزشها، گرایشها و آرمانها، که به تعیین ساختار منجر شود)
🔹۲. اهداف کلان:
6)◀️ #چشمانداز = پاسخ به سؤالِ «ما درآينده چگونه هستيم؟»
7)◀️ #رسالت = پاسخ به سؤالِ «ما اصلا چراهستيم؟ ما چرا ما شديم؟»
8)◀️ #هدفكلان = پاسخ به سؤالِ «ما بايد به دنبال تحقق چه چيزی باشيم؟»
🔹۳. تعیین مسیر:
9)◀️ #بيانيهمأموريت = پاسخ به سؤالِ «ما الان به دنبال چه چيزی هستيم؟»
10)◀️ #رويكرد = پاسخ به سؤالِ «ما برای رسيدن به اين هدف، چه زاويه ديدی بايد داشته باشيم؟»
11)◀️ #خط مشی = پاسخ به سؤالِ «ما برای رسيدن به هدف، چه جهت كلی را در حركت بايد داشته باشيم؟»
12)◀️ #استراتژی = پاسخ به سؤالِ « در جهتی كه انتخاب كرديم، بهترين فرآیند برای رسيدن به هدف كدام است؟»
13)◀️ #راهكار = پاسخ به سؤالِ «برای فعالسازی بهترين حركت، چه قدمهايی بايد برداشته شود؟»
کل ابعاد پنجگانهای که در قسمت «تعیین مسیر» مطرح شدهاند، تشکیلدهنده «نقشه راه» میباشند. (دنبال چه هستیم؟ با چه زاویه دیدی؟ با چه جهت کلی در حرکت؟ فرآیند بهینه کدام است؟ چه قدمهایی از نقطه شروع تا نقطه پایان باید برداشته شود؟)
این ترکیب باید تبدیل به #سناریو شده، #شبیهسازی شود تا بتوان نمونه عینی یک نقشه راه را به دست آورد. فرآیند شبیهسازی را میتوان به صورت زیر ترسیم کرد:
برای تولید یک «نقشه راه» باید مراحل ۱۳گانه برنامهریزی که در بالا ارائه شد، طی شود و در نهایت، یک مدل دارای #ورودی، #خروجی، #پردازش، که #نقطهشروعپردازش، #مرکزثقل آن، #مراحلآن، #نقاطبحران در آن مشخص شده است، ارائه شود.
نقشه راه، نزدیکترین #مفهومسازی، به صحنه #عملیاتی و تلاش برای تطبیق بر مصادیق است.
#نقشه_راه
#الگوریتم
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌐نگرش سیستمی به دین
🎞 در کلام حجة الاسلام والمسلمین استاد شیخ عبدالحمید #واسطی
🔷 نگرش سیستمی به دین
🔶 برنامه ریزی کلان در محیط رقابت
👈 راهکار قدم به قدم اسلام چیست؟
🤔 تشخیص لایه های نیاز
🗂 بهینه سازی پایدار زندگی
👈شاخصه های خانواده مطلوب با اقتباس از نگرش اسلام
👈مدل تامین اجتماعی در نگاه کلان چیست؟
#فلسفه
#مدل_دینی
#لبیک_یا_خامنه_ای
#تمدن_نوین_اسلامی
🔸کانال دستیار محقق
@dastyaar
✍یکی از کارهای محقق علوم اسلام عرضه موضوعات از جانب او و کشف محمول ها از گزاره های دینی ست...
🔸 کانال دستیار محقق
@dastyaar