بیان یکپارچگی در منظر؛ ارایه یک مدل مفهومی جدید
✍ #دکتر_مجتبی_کاویان
✅ منظر، به مثابه #محیط_طبیعی یا مصنوع از دیرباز به واسطه بشر و دیگر موجودات درک شده و کانال ارتباطی محیط و باشندگان درون آن بوده است. اما در علوم جدید، نتوانسته به عنوان یک کلیت منسجم مورد بازشناسی قرار گیرد.
✅ شناسایی سوژه به عنوان یک موجودیت مستقل در #ذهن_مخاطب و درک روابط وجوه و ابعاد و عناصر درون آن همراه با پیوندهای بیرونی اش، همان چیزی است که می توان ایده یکپارچگی دانست.
✅ تخصص هایی که قابلیت #مطالعه_محیط را دارند، هر کدام از بعدی، منظر را موجودیتی یکپارچه منظور می کنند و ممکن است دیگر ابعاد را نادیده گرفته یا آنها را موضوعاتی بیشتر ذهنی قلمداد نمایند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تخصص های منظر در سیمای شهری
🔹 معانی
🔹 معنویت
🔹 داستان ها
🔹 حس مکانی
🔹 پوشش گیاهی
🔹 زیبایی شناسی
🔹 نمادهای اعتقادی
🔹 فرایند زیست بوم
🔹 رخدادهای تاریخی
🔹 فرایندهای تاریخی
🔹 چهره های تاریخی
🔹 سامانه های انسانی
🔹 فعالیت های انسانی
🔹 ساختارهای انسان ساخت
🔹 ویژگی های باستان شناسی
#منظر_شهری
#مدیریت_شهری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ باور کردنی نیست
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ گویند در قدیم عالم بزرگ و جلیل القدری بالای منبر رفت تا مردم را موعظه کند، دانش جدید به آن ها بیاموزد و از #مکارم_اخلاق برایشان سخن گوید. جمعیت بسیاری پای منبر حاضر شدند تا کلام شیخ را بشنوند و خوشه چین دانش و معرفت او باشند. آن عالم بزرگوار و خطیب توانا بر بلندا نشست و بعد از چندین بار سوگند یاد کردن به مقدسات گفت:
✅ مردم به فلان و فلان و فلان سوگند می خورم که خدا هست، دوباره و چند باره سوگندهایش را تکرار کرد و ادامه داد خدا می بیند، خدا بازخواست می کند، خدا جزا و پاداش می دهد و چندین جمله کوتاه با قسم خوردن های مکرر از این جنس گفت، به خدا و پیامبر سلام داد و از منبر پایین آمد. جمعیت که برای دریافت #معارف_دینی و شنیدن چیزهایی که نمی دانند پای سخن او نشسته بودند به سختی شگفت زده شدند و بعد از نزول اجلال عالم سراغ او رفتند و گفتند:
✅ حضرت آقا ما آمده بودیم از دریای علم و دانش شما چیزهای جدیدی فرا بگیریم و بر عقل و دین ما افزوده شود اما شما سخنانی گفتید که ما همه به نیکی می دانستیم آن هم با قسم های فراوان که برای ما جای تعجب دارد. شیخ خردمند گفت: مردم شما می دانید خدا هست و غیبت می کند، باور دارید خدا می بیند دروغ می گویید، ربا می خورید، دشنام می دهید، #حق_والدین را ادا نمی کنید و ...
✅ به روز جزا و پرسش و پاسخ اعتقاد دارید و این گونه رفتار می کنید که گویی هیچ حساب و کتابی ورای این دنیا وجود ندارد و همه چیز خلاصه شده در این سرای فانی است؟ و ... مردمان که این تلنگر را شنیدند به فکر فرو رفتند و پی به دلیل رفتار و گفتار عالم بردند. الغرض! در جهان امروز با کمرنگ شدن معنویت و #انسانیت بسیاری از اصول و مسائل اخلاقی آرام آرام رنگ باخته است،
✅ هدف وسیله را توجیه می کند و انسان غافل به گونه ای رفتار می کند که انگار نه انگار این جهان خالقی دارد قدرتمند و حکیم که آدمی را خلق کرده، او را #اشرف_مخلوقات قرار داده و برای او چهارچوب ها و تکالیفی مقرر کرده است. از آن سر دنیا که دسته دسته کودکان بی گناه را می کشند بگیرید تا سراسر جهان که در هر نقطه ی آن اخلاق و معنویت حلقه مفقوده کارکرد نظام های بشری گردیده است.
✅ «باورکردنی نیست» که انسان با این همه ضعف و جهل تا این حد وقیحانه خدا را فراموش کند و یا خود در جای خدا بنشیند و بخواهد حکمرانی نماید. متأسفانه گاهی ما هم فراموش می کنیم خدا هست از رگ گردن هم نزدیک تر به ماست و همه رفتارها و گفتارهای ما را می بیند. از امور عادی و کوچک روزمره بگیرید تا مسائل کلان کاری و #اجتماعی خود باید همواره خدا را در نظر داشته باشیم.
✅ در این صورت دیگر با پدر و مادر خود بد رفتاری نمی کنیم، باعث آزار همسایه نخواهیم شد، غل و غش و حقه و تزویر در معامله و مراوده از بین خواهد رفت و آدمی به همنوع خود که از او توان کمتری دارد ظلم و ستم روا نخواهد داشت. وای به حال آن ها که برای منافع و مطامع چهار روز دنیا اصول را تضییع می کنند، به #بیت_المال تعرض می نمایند و حقوق مردم را مصادره ی مطلوب خویش می نمایند.
✅ این گونه وجهه #عدالت، تقوا و اخلاق در جامعه مخدوش می شود، خدا فراموش می گردد، انسان خود را جای خدا می نشاند و سنگ روی سنگ بنا نمی شود. پس هر لحظه به خود بیایید مردم را دوست داشته باشید، به آن ها خدمت کنید، حقوق آن ها را محترم شمارید و هرکسی را در جای خود بنشانید که این گونه خداوند راضی است و به صلاح و فلاح شماست.
🔺 منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻 پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۲، شماره ۹۸۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 حکمت ۲۶۷
در باب اندوه
۞ يَا ابْنَ آدَمَ لَا تَحْمِلْ هَمَّ يَوْمِكَ الَّذِي لَمْ يَأْتِكَ عَلَى يَوْمِكَ الَّذِي قَدْ أَتَاكَ فَإِنَّهُ إِنْ يَكُ [يَكُنْ] مِنْ عُمُرِكَ يَأْتِ اللَّهُ فِيهِ بِرِزْقِكَ؛
۞ اى فرزند آدم! اندوه روز نيامده را بر امروزت ميفزا، زيرا اگر روز نرسيده، از عمر تو باشد خدا روزى تو را خواهد رساند.
#غم_فردا
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ سبک یادگیری دیوید کُلب #یادگیری #دیوید_کلب #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiry
🔴 #سبک_یادگیری_دیوید_کُلب
1⃣ تطبیق دهنده
2⃣ سبک واگرا
3⃣ جذب کننده
4⃣ سبک همگرا
✅ در پروژهها عموما وظایف جدید هستند و قبلا تجربه انجام آنها وجود نداشته است و این بدان معناست که شما باید ابتدا (یا در طول مسیر انجام وظیفه) به خودتان یاد دهید که چگونه وظایف را انجام دهید. بنابراین، شباهتهای زیادی بین نحوه #آموزش مهارتها یا دانش جدید و نحوه برخورد با یک پروژه جدید وجود دارد.
✅ به همین دلیل، برای #مدیر_پروژه مهم است که بداند و درک کند که فرآیندهای یادگیری چگونه کار میکنند و چه سبکهای یادگیری متفاوتی وجود دارد، زیرا این روشها میتوانند نکاتی را برای تحلیل رفتارهای گروه پروژه ارائه دهند. برخی از افراد با تأمل و مشاهده به وظایف جدید نزدیک میشوند، برخی دیگر رویکرد تجربی را ترجیح میدهند.
🔴 نظریه یادگیری تجربی Kolb دو بخش دارد:
✅ اولین مورد این است که یادگیری از یک چرخه چهار مرحلهای پیروی میکند.#کلب معتقد بود که در حالت ایدهآل، فراگیران مراحل را طی میکنند تا یک چرخه را کامل کنند و در نتیجه تجربیات خود را به دانش تبدیل میکنند. بخش دوم تئوری کلب بر سبکهای یادگیری یا فرآیندهای شناختی که برای کسب دانش رخ میدهد متمرکز بود.
✅ اساساً، کلب معتقد بود که افراد زمانی میتوانند #دانش خود یا یادگیری را نشان دهند که بتوانند مفاهیم انتزاعی را در موقعیت های جدید به کار ببرند. تکمیل تمام مراحل چرخه اجازه میدهد تا تبدیل تجربه به دانش رخ دهد. کل نظریه کلب بر این ایده مبنی بر تبدیل تجربه به دانش استوار است. با هر تجربه جدید، یادگیرنده قادر است مشاهدات جدید را با درک فعلی خود ادغام کند. در حالت ایده آل، فراگیران باید فرصت عبور از هر مرحله را داشته باشند.
✅ تجارب در نظریه کلب نقش اساسی دارند، زیرا او تجارب را فرآیندی میدانست که بوسیله آن چیزی باید تغییر یا تبدیل شود. به خاطر سپردن یا یادآوری ایده های آموزش داده شده مساوی با #یادگیری نیست، زیرا هیچ ارزشی به یادگیرنده اضافه نشده است. مدل کلب تصدیق میکند که هر چیزی باید از تجربه تولید شود تا بتوان آن را به عنوان یادگیری تعریف کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ بهینه سازی در مدیریت دارایی ها
✅ #افزایش_سود در یک سازمان مستلزم انجام عملیات در حداقل هزینه است. در سازمان هایی که دستگاه ها و تجهیزات حجم قابل توجهی از سرمایه را تشکیل می دهند، مدیریت مناسب این دارایی ها تاثیر به سزایی در کاهش هزینه های عملیاتی خواهد داشت.
✅ امروزه #شرایط_رقابتی در تولید و ارائه خدمات و شرایط سیاسی موجب شده است تا پاسخگویی سریع به تقاضای مشتریان از اولویت های استراتژیک محسوب شود.
بهینه سازی در حوزه هایی مانند قطعات یدکی، هزینه های نگهداری و تعمیرات، عمر اقتصادی تجهیزات، ریشه یابی و تحلیل خرابی ها، برنامه ریزی نت پیشگیرانه و پیشگویانه و …. همواره توانسته است علاوه بر خدمات بهتری به مشتریان داخلی و خارجی سازمان سود سرشاری را از سرمایه انباشته شرکت ایجاد نماید و از هزینه های آتی پیش روی جلوگیری نماید.
✅ پروژه های #بهینه_سازی همواره باعث تسهیل و البته بهبود عملکرد واحد نگهداشت و مدیریت دارایی در سازمان های مختلف شده است. پروژه های بهینه سازی در حوزه مدیریت دارایی فیزیکی همواره به گونه ای بوده است که با هزینه و صرف وقت کم بازگشت سرمایه خوبی را برای سازمان به ارمغان می آورد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رشد سازمانی گرینر | 5 مرحله تکامل سازمان ها
✅ چالش های یک سازمان فقط مخصوص ابتدای مسیرِ راه اندازی کسب و کار نیستند. اعضای سازمان در تمامی مراحلِ رشد کسب و کار، با بحران های مختلفی روبه رو می شوند؛ که روبرویی با آن ها نیاز به آگاهی از علت به وجود آمدن بحران و داشتن راه حل هایی برای رفع مشکلات است.
✅ #نظریه_رشد_سازمانی_گرینر یک تئوری در حوزه مدیریت سازمانی است. گرینر در این مدل به بررسی فرایند رشد سازمانها و تغییرات و چالش هایی که آنها در طول زمان تجربه می کنند؛ میپردازد و برای حل هر کدام از بحران های به وجود آمده راه حلی ارائه می دهد که سازمان برای رشد خود می تواند از این راهکار استفاده کند.
#Growth_Theory_of_Organizations
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل رشد سازمانی گرینر | 5 مرحله تکامل سازمان ها ✅ چالش های یک سازمان فقط مخصوص ابتدای مسیرِ راه
#مدل_رشد_گرینر
✅ مدل رشد گرینر (Growth Theory of Organizations) یکی از مهم ترین مدل های _چرخه_حیات_سازمانی است که توسط لاری گرینر ارائه شده است. این مدل در ابتدا براساس پنج مرحله اصلی برای توسعه و رشد سازمان بود که بعد از گذشت چند سال گرینر مرحله ششم را هم به آن اضافه کرد.
✅ #مدل_گرینر با توجه به سن کسب و کار، بحران های اصلی که در مراحلِ مختلف، برای سازمان ایجاد می شود را پیش بینی می کند. کسب و کار برای رشد و بقا و عبور از این بحران ها، باید راه حلی در مقابل هرکدام از این مشکلات داشته باشد؛ پس 6 فرایند را برای رشد و تکامل طی می کند.
✅ در واقع در هر مرحله، در مقابل هر یک از بحران های بوجود آمده، راه حل متفاوتی وجود دارد و رشد سازمان از طریق یک #فرایند خاص اتفاق می افتد. این فرآیندها شامل موارد زیر هستند:
▪خلاقیت
▪هدایت
▪تفویض اختیار
▪هماهنگی و همکاری
▪اتحاد
🔴 مراحل رشد و تکامل سازمان ها
1⃣ رشد از راه خلاقیت (Growth Through Creativity)
▪در این مرحله، معمولاً #سازمان به تازگی تأسیس شده است؛ تعداد افراد تیم زیاد نیست و ارتباطات غیررسمی و صمیمانه تر است. در ابتدای کار سازمان، افراد در حال راهاندازی فعالیتهای جدید و تامین نیازهای اولیه برای رشد کسب و کار هستند و تلاش می کنند با استفاده از خلاقیت و ایده های نو، محصولات یا خدمات جدیدی را اضافه کنند. در این مرحله برای رشدِ سازمان، باید به نوآوری و تولید ایدههای جدید توجه شود.
2⃣ رشد از راه هدایت (Growth Through Direction)
در این مرحله، بحران رهبری که در مرحله قبل ایجاد شده بود؛ با انتخاب یک فرد به عنوان #رهبر_اصلی و تیم مدیران ( هیئت مدیره) و مشخص کردن چارچوب های سازمان، کنترل می شود در واقع در این دوره رشد از راه هدایت و جهت دهی اتفاق می افتد.
▪در این دوره، سازمان به مرور بزرگتر میشود و تلاش میکند با گسترش فعالیتها و افزایش تولید، در حوزه ای که در آن فعالیت میکند؛ #مزیت_رقابتی ایجاد کند و با تغییرات بازار هماهنگ شود. گرینر می گوید اینجا سازمان بیشترین رشد و توسعه را تجربه میکند و به همین دلیل، نیاز به ساختار و فرآیندهای مناسبی برای مدیریت و کنترل دارد.
3⃣ رشد از راه تفویض اختیار (Growth Through Delegation)
▪در این مرحله برای حل #بحران_استقلال، سازمان ها بخشی از مدیریت را به افراد دیگر میسپارند تا شرکت را به سمت رشد و توسعه هدایت کنند. به این ترتیب قسمت های مختلف شرکت که با رشد کسب و کار به وجود آمده اند (مثل امور مالی، منابع انسانی و…) هرکدام یک مدیر مجزا خواهند داشت و مدیر ارشد میتواند فقط بر مسائل نظارتی کلی داشته باشد.
▪چالشی که در این مرحله وجود دارد این است که بسیاری از بنیان گذاران کسب و کارها چون در ابتدای کار همه تصمیم گیری ها را خودشان انجام می دادند؛ واگذاری تصمیمات و #تفویض_اختیار برایشان مشکل است. هچنین مدیران میانی و جدید هم، وظیفه جدیشان به عنوان رهبر برایشان چالش برانگیز است.
▪#سازمان در این دوره باید بتواند تسهیل تصمیمگیری در سطوح پایینتر را ایجاد کند و با اعتماد نسبت به همکاران و سپردن اختیارِ تصمیمات به آنها منجر به رشد و فراروی بیشتر سازمان شود.
4⃣ رشد از راه هماهنگی (Growth Through Coordination)
▪در این مرحله، سازمان برای حل بحران کنترل، نیازمند رسیدن به حالتی استوار و متعادل است و برای حفظ ثبات باید سعی کند بهینه سازی #عملکرد خود را ادامه داده و با تغییرات محیط همگام شود.
▪در این دوره، سازمان به پایداری و استحکامی که ایجاد کرده است؛ تمرکز میکند. با توجه به مدل گرینر، برای رشد و #توسعه کسب و کار، باید قدرت هماهنگی و همسو سازی بین بخشهای مختلف و دستگاههای مدیریتی تقویت شود تا همه به یک هدف مشترک متمرکز باشند.
5⃣ رشد از راه همکاری (Growth Through Collaboration)
▪در این مرحله، برای حذف تشریفات زائد اداری و راه ها و قوانین سختگیرانه، سازمان باید با تقویت همکاری و ایجاد ##حس_همدلی بین کارکنان به رشد و توسعه برسد.
▪در این دوره سازمان باید بتواند به طور صحیح با دیگران #همکاری کند و روابط مؤثر و مثبتی را با همکاران، مشتریان، رقبا و سایر ارکان خارجی بهبود بخشد.
6⃣ رشد از راه اتحاد (Growth Through Alliances)
▪گرینر مرحله ششم را بعد از گذشت چند سال به مدل خود اضافه کرد. در مرحله نهایی، سازمان تنها می تواند چالش های خود را از طریق #مشارکت با سایر سازمان ها از طریق اقداماتی مانند برون سپاری، خرید، ادغام و همکاری با شرکتهای دیگر حل کند.
▪#مهارت مورد نیاز برای پیشرفت در مرحله اتحاد این است که، سازمان روی چشم انداز، ماموریت و استراتژی خود تمرکز کند و با سازمان هایی شریک شود که به بهترین وجه آن را پیش می برند.
#Growth_Theory_of_Organizations
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 مدل رشد فردی
اگر شما به #رشد_فردی نرسیده باشید و اعتماد به نفس کافی به خودتان نداشته باشید واکنشتان به مواجه با مشکلات مشابه این افراد چیست؟ واکنش اولیه بسیاری از افراد در مواجهه با مشکلات این است که میگویند «چرا من؟». اما شخصی که به رشد فردی دست یافته باشد با گفتن «من از این موقعیت چه چیزهایی را میتوانم بیاموزم؟» به مواجهه با مشکلات میرود.
✅ چشم انداز شما برای کسب و کارتان چیست؟
✅ آیا چشماندازتان به اندازه کافی روشن است؟
✅ برای رسیدن به آن چه کارهایی میکنید؟
✅ آیا خودتان را قادر به رسیدن این نقطه میبینید؟
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 مدل رشد فردی اگر شما به #رشد_فردی نرسیده باشید و اعتماد به نفس کافی به خودتان نداشته باشید واکنش
🔴 مدل رشد و توسعه فردی مدیران
✅ مدل رشد فردی، پنج مرحله مهم را در رشد شخصی شما نشان می دهد، از جمله باور، برنامه ریزی، اقدام، نتیجه گیری و بازنگری.
✅ هویتی که تائید میکنید. نقاط مثبت و نقاط قابل بهبود شما چیست؟این مدل پنج مرحله مهم را فهرست میکند که به رشد شخصی منجر میشود و به شما کمک میکند تا به بهبودی که در همه جنبهها به دنبال آن بودید، برسید.
🔴 رشد و توسعه فردی
1⃣ باور
برای شروع این چرخه، ابتدا باید باورهای خود را #تغییر دهید. این شامل:
▪نحوه درک شما از مفهوم موفقیت
▪دوست دارید به چه کسی تبدیل شوید؟
▪مواردی که باور دارید برای رسیدن به اهدافتان مفید هستند
▪ارزش هایی که انتخاب میکنید. اولویت های زندگی شما چیست؟
▪هویتی که تائید میکنید. نقاط مثبت و نقاط قابل بهبود شما چیست؟
2⃣ برنامه ریزی
مرحله بعدی #برنامه_ریزی است. برنامه ریزی فقط به لیست کار های شما ختم نمیشود؛ بلکه از تعیین هدف تا استراتژی کارهای شما را نیز شامل میشود.
▪اهداف موثری را تعیین کنید که میتوانند به شما انگیزه دهند.
▪اطلاعات، زمان و کارهای پیش رو را مرتب و دسته بندی کنید.
▪برای رسیدن به این هداف، استراتژی هایی را تدوین کنید.
3⃣ اقدام
حالا سخت ترین قسمت اینجا است. انجام اقدامات و #تلاش برای رسیدن به هدف.
▪برنامه های خود را مرحله به مرحله اجرا کنید.
▪ایجاد عادت هایی که به برنامه های شما کمک می کنند.
▪استفاده از تاکتیک ها و مهارت های بهره وری و به حداکثر رساندن اثربخشی خود
4⃣ نتیجه گیری
بسته به ماهیت برنامه و اقدامات شما، نتایج می تواند به اشکال مختلف باشد. اشکال رایج #نتیجه_گیری عبارتند از:
▪نتیجه عملکرد شما شامل محصول، نتیجه پژوهش شما و…
▪بازخوردی که از کارفرما، مخاطب و مشتریان خود میگیرید.
▪پاداشی که از عملکرد خود بدست میآورید، میتواند احساسی باشد که پس از انجام کارها دارید.
5⃣ بازنگری
در نهایت پس از نتیجه گیری باید بازنگری صورت گیرد تا این چرخه و موفقیت های حاصل شده، ادامه دار باشد. #بازنگری میتواند از روش های زیر قابل اجرا باشد:
▪ارزیابی میزان پیشرفت شما
▪ارزیابی اقداماتی که منجر به پیشرفت شما شده اند
▪باز طراحی استراتژی هایی که به شما کمک میکنند سریع تر به اهداف خود برسید
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ارتقای صلاحیت های حرفه ای مدیران آموزشی در دانشگاه ها
✅ انسان ارزشمندترین ثروت جامعه است لذا آموزش او امری حیاتی است. افراد شایسته قادر به استفاده از دانش، توانایی ها، مهارت ها، قابلیت ها و ویژگی های فردی، برای دستیابی به #اهداف و استانداردهای مورد نیاز نقش ها و عملکردشان و در نتیجه بهبود مستمر سازمان برای #مزیت_رقابتی باشند.
✅ لذا شناسایی و ارتقاء مهارت، دانش و توانایی ها و خصیصه های فردی و شایستگی های آنان برای #موفقیت سازمان ضروری و اجتناب ناپذیر است.
✅ از جمع بندی مطالعات و پژوهش های پیشین عوامل، ابعاد و مولفه های مدل صلاحیت های حرفه ای #مدیران_آموزشی دانشگاه ها به دست آمد. این عوامل عبارتند از:
▪انگیزش
▪مدیریتی
▪تکنولوژی و فناوری
▪مهارتهای بین فردی
▪ویژگی های شخصیتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اهداف مدیریت استراتژیک منابع انسانی
✅ هدف اساسی خلق قابلیت استراتژیک از طریق تضمین و اطمینان از این نکته است که سازمان از کارکنان ماهر و متعهد و با انگیزه برای تلاش در راستای حصول به مزیت رقابتی پایدار برخوردار است.
✅ منطق مدیریت استراتژیک منابع انسانی بر ارائه و توافق بر سر طراحی روشهایی برای مدیریت کارکنان در بلندمدت استوار میباشد. این منطق، اساس مفهوم دستیابی #مزیت_رقابتی از طریق مدیریت منابع انسانی را تشکیل میدهد.
✅ به نظر میرسد متغیرهای دیگری نیز وجود دارند که در رابطه بین #مدیریت_استراتژیک منابع انسانی و عملکرد سازمانی نقشآفرینی میکنند. این متغیرها که در قالب ارزشهای رقابتی قابل طرح هستند عبارتند از:
▪پویایی محیطی (تغییرات محیطی)
▪پیچیدگی محیطی
▪فرصتهای محیطی (سخاوتمندی محیطی)
▪اندازه سازمان
▪استراتژی تمایز (تفکیکی)
▪استراتژی رهبری هزینه
▪استراتژی تمرکز (تاکیدی)
✅ سازمانها به تدریج میپذیرند که مدیریت کارکنان یکی از حلقههای ارتباطی اساسی برای خلق مزیت رقابتی است. اغلب واژههای «مدیریت استراتژیک منابع انسانی» و «استراتژی منابع انسانی» به جای یکدیگر استفاده میشوند.
✅ اما بین این ۲ واژه تفاوت وجود دارد. این رویکرد استراتژیک مدیریت کارکنان، نگرشی را توصیف میکند که توسط مدیران ارشد پذیرفته میشود و بر مسایل بلندمدت و همچنین بر تعیین جهت کلی سازمان تاکید میکند.
✅ در حالیکه استراتژی منابع انسانی را میتوان محصول این نگرش دانست که در واقع مقاصد سازمان را در پیوند با مسایل کلیدی و فعالیتها یا وظایف خاص آن نشان میدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
مدل آمادگی پذیرش مدیریت دانش
✍ #دکتر_مریم_اخوان_خرازیان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رابطه هوش اطلاعاتی با رفتار اطلاعاتی
✅ #اس_پینک رابطـه هـوش اطلاعاتی بـا رفتـار اطلاعاتی را در چارچـوب نظـری خاصـی ارائـه کـرده اسـت.
✅ وی #رفتار_اطلاعاتی را بر اساس سطوح پنجگانه ای اسـتوار دانسـته و مـدل او به منظور تفهیم رفتار اطلاعاتی به کار می رود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ارزیابی موفقیت پایدار
#انجمن_مدیریت_کیفیت_ایران
✅ #مدل_ارزیابی_موفقیت_پایدار بر بهبود توانایی سازمانها در دستیابی به موفقیت پایدار در محیطهای پیچیده متمرکز است.
✅ این مدل با تأکید بر اصول #مدیریت_کیفیت، به سازمانها راهنمایی میکند که با تمرکز بر مشتری و مدیریت روابط بین ذینفعان، نیازها و انتظارات آنان را برآورده کنند.
✅ این #مدل به عنوان یک راهنمایی قدرتمند برای تحقق #موفقیت_پایدار در سازمانها، توانایی و امکانات بسیاری را در اختیار سازمان های پیشرو قرار می دهد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل فیلیپس
✅ #مدل_فیلیپس یکی از مدلهای های تدوین راهبرد منابع انسانی است. این مدل از نوع مدلی از مدلهای عقلایی تدوین راهبرد منابع انسانی است که بر مبنای راهبرد کسب وکار،راهبرد منابع انسانی را شکل می دهد. این مدل در شرکت فیلیپس و به منظور ارزیابی سطح توسعه یافتگی فرآیندها تدوین شده است.
✅ این مدل ابزاری است که:
▪️اول به #مدیریت_منابع_انسانی کمک می کند تا کیفیت فرآیندهای منابع انسانی را بسنجد،
▪️دوم اینکه #برنامه_بهبود مستمری را تدوین می کند که وظایف منابع انسانی را در سفر به سوی تعالی توسعه می دهد.
✅ #شرکت_فیلیپس از بنیانگذاران بنیاد مدیریت کیفیت اروپا (EFQM) و از اعضای اصلی آن است. فیلیپس به عنوان یکی از تعهدات راهبردی خود از سال ۲۰۰۴ ابزارهایی تحت عنوان ابزارهای ارزیابی فرایند طراحی کرده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل فیلیپس ✅ #مدل_فیلیپس یکی از مدلهای های تدوین راهبرد منابع انسانی است. این مدل از نوع مدلی از
🔴 عناصر ده گانه مدل فیلیپس
✅ استراتژی منابع انسانی (عنصر۱):
▪️#فرایند_استراتژی_منابع_انسانی در مدل فیلیپس استراتژی کسب و کار را به اهدف و فعالیتهای منابع انسانی مرتبط میکند، به گونهای که در نتیجه استراتژی کسب و کار سهیم باشد.
▪️در این فرایند سهم حداکثری فعالیتهای منابع انسانی در #تحقق_اهداف کسب و کار تضمین میشود. در نتیجه فرایندهای منابع انسانی نیز با اهداف کسب و کار پیوند میخورند.
✅ توسعه قابلیتهای سازمان (عنصر۲) :
▪️#توسعه_قابلیت_های_سازمان بر رشد سازمان جهت تحقق استراتژیهای کسب و کار تمرکز میکند. قابلیتهای سازمانی میتواند از طریق رهبری، فرهنگ و شایستگیها، ردیابی شود.
✅ اهداف و اولویتها در رابطه با فرایندهای دیگر منابع انسانی (کارگزینی، توسعه کارکنان، مدیریت استعداد، مدیریت عملکرد و پاداش و شناسایی) جهت تحقق کامل اهداف سازمانی، مشخص میشوند. در اینجا توانایی #سازمان در مدیریت تغییرات، بهبود فرایندها و یادگیری نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
✅ کارگزینی (عنصر۳):
▪️#فرایند_کارگزینی در مدل فیلیپس شامل ۴ فرایند فرعی است. اول، تعریف اهداف استراتژیک و اولویتها برای فرایند کارگزینی.
▪️این امر، خروجی #فرایند_استراتژی منابع انسانی و توسعه قابلیتهای سازمان است. شکاف بین آینده استراتژیک و برنامههای جاری، باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد و تحلیل شکاف صورت پذیرد.
▪️تحلیل شکاف، شامل پیشبینی دقیق در خصوص #استخدام از بازار کار داخل و خارج سازمان بر اساس استراتژیها و اولویتها است. فعالیتهای مورد نیاز جهت انجام تغییرات و جابجاییهای داخلی نیز باید تعریف شود.
✅ توسعه کارکنان (عنصر۴):
▪️#توسعه_کارکنان شامل یادگیری، برنامهریزی توسعه، اجرای برنامه توسعه و برنامهریزی بهبود است.
▪️این فرایند باید رشد فردی را به جهت #استراتژیک کسب و کار از طریق خروجیهای توسعه قابلیت سازمانی و سایر فرایندهای منابع انسانی،مرتبط سازد.
▪️#رشد_فردی باید در جهت از بین بردن شکاف بین شایستگیهای فعلی و مورد نیاز حرکت کند.
✅ مدیریت استعداد (عنصر ۵):
▪️#فرایند_مدیریت_استعداد در مدل فیلیپس یک شکل خاص از توسعه کارکنان است که جهت شناسایی گروههای هدفی که برای رسیدن به اهداف آتی سازمان ضروری هستند، صورت میپذیرد.
▪️فرایند مدیریت استعداد کلیدی است برای جذب، نگه داشت، انتخاب، نگهداشت و توسعه استعداد برای #رهبران آینده سازمان است.
✅ مدیریت عملکرد (عنصر۶):
▪️#مدیریت_عملکرد فرایندی است که اهداف کسب و کار را به اهداف فردی برای دوره تعریف شده آینده مرتبط میکند.
✅ پاداش و شناسایی (عنصر ۷):
▪️فرایند پاداش و شناسایی در جذب، نگهداشت و انگیزش افراد سهم دارد. فرایند اعطا پاداش به #کارکنان بر اساس ایجاد ارزش افزوده برای سازمان که میتواند مالی یا غیر مالی باشد.
✅ ایمنی و سلامت (عنصر ۸):
▪️ایمنی و سلامت، شرایط کاری را در بر میگیرد. این فرایند بر مدیریت و بهبود رویههای سلامت و ایمنی، جلوگیری از کار افتادگی و #بهبود_شرایط کار تمرکز دارد.
✅ ارتباطات درونی و بیرونی (عنصر ۹) :
▪️این فرایند در مدل فیلیپس تشریح میکند که مدیران منابع انسانی چگونه با درون و بیرون سازمان تعامل دارند. همچنین از آگاهی آنها از تاثیر سازمان بر جامعه بومی و محیط، اطمینان حاصل میکند.
▪️#ارتباطات_درون_سازمانی مواردی همچون کارکنان، مشاوران کاری و سایر نمایندههای کارکنان را شامل میشود.
▪️#مدیریت_روابط_برون_سازمانی شامل ارتباط با اتحادیههای کارگری و سایر نمایندگان کارکنان در خارج از سازمان میشود.
✅ مدیریت داده و سیستمهای منابع انسانی (عنصر۱۰) :
▪️این فرایند در #مدل_فیلیپس شامل رویهها و سیستمهای جمعآوری، نگهداری، پردازش و تحلیلهای دادههای منابع انسانی میباشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ تو پیگیر دلشوره های منی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ تو پیگیر دلشوره های منی و محرم اسرارم، امید زندگانی منی و پناه قلب خسته و بی قرارم. ای نمازم به افق پلک زدن هایت، پناه عاطفی من، قبله ی مهربانی و کعبه ی عشق ورزی هایم! من تا آخر عمر به تو بدهکارم که زندگی کردن را به من آموختی، بذر مهربانی و عشق ورزی را در دلم کاشتی و در گوش هایم شعر محبت سرودی.
⛱ یادم تو را فراموش نمی کند که لحظه به لحظه ی عمرم را به اسارت گرفتی و هر نفسم را با ضربان قلب خود تنظیم کرده ای! به خدا باور دارم اگر سر تا پایت را جواهر بگیرم جبران یک لحظه امیدی که در دلم نشاندی و آغوشی که به رویم گشودی نمی شود. و به راستی سیم و زر را چه راهی به حریم مقدس عشق؟
⛱ به «قداست عشق» و «بی قراری دل» سوگند که عاشق شجاع است و بی باک، دلِ بی قرار دارد و سودای یار، سر از پانمی شناسد و اهل حساب و کتاب نیست. رسوايىِ شیدایی را به جان می خرد و همه آنچه را كه دارد در طَبَق اخلاص به پای محبوب خود می ریزد و بی محابا هر آنچه را كه دارد نذر یار می کند و سر بازار بی قراری به حراج می گذارد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هیچ انسانی دوبار زندگی نمی کند
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ تلاش کنید، #برنامه_ریزی داشته باشید، هدفمند زندگی کنید، امید و شادمانی خود را از دست ندهید، هر چه در چنته دارید رو کنید و برای رسیدن به اهداف و آرزوهایتان سر از پا نشناسید اما فراموش نکنید آن چه نقد است و قطعاً در اختیار شماست «اکنون» است و هیچ آینده ی قطعی و ضمانت شده ای برای احدی از مخلوقات خداوند وجود ندارد. فردای هیچ کس حتمی نیست پس امروز را دریابید که شاید فردا دیر باشد. برخی می دوند، حرص می خورند، خود را به زمین و آسمان می زنند برای رسیدن به آینده های دوردست که نه قطعی است و نه قرار است که اتفاق خاصی در آن رخ بدهد. باور کنید «دور دست ها خبری نیست» و هر آن چه هست صرفاً اکنون است پس دم را غنیمت شمارید و غم فردا نخورید که خدای امروز ما فردا و فرداها هم زنده است، صدای ما را می شنود، از غم های ما خبر دارد و هر جا لازم باشد ما را یاری می رساند.
✅ برخی انسان ها آن قدر #کمال_گرا و ایده آل گرا هستند و به رویاهای بزرگ و دور خود می اندیشند که امروز را از یاد می برند و فراموش می کنند این روزهایی که در آن هستیم جز مهم و قطعی زندگی ماست و فرداهای دور دست هر چقدر هم مهم باشد (یا حتی مهم تر از امروز) حتمی و قطعی نیست و معلوم نیست کدام یک از ما به آن می رسیم. اصلاً چه کسی گفته فردا مهم تر است؟ مگر قرار است فرداها یا دور دست ها چه اتفاقی بیفتد که امروز را از رونق انداخته است؟ کمی دقیق تر به آن چه پیرامون شماست نگاه کنید، کمی نسبت به خلقت آدمی و عدم قطعیت های آن بیاندیشید شاید بسیاری از رفتارهای شما نیاز به اصطلاح و تغییر داشته باشد. نباید آن قدر مقصد (هدف) مهم، اساسی و حیاتی باشد که مسیر فراموش شود. باور کنید گاهی خود «مسیر» می تواند «هدف» خیلی خوبی برای افزایش مطلوبیت و لذت بردن از زندگی باشد.
✅ مسیری که در آن قرار داریم جزیی مهم و حیاتی از #زندگی ماست پس قدر بدانید و از آن لذت ببرید که «هیچ انسانی دوبار زندگی نمی کند» و هرگز نمی توان در یک رودخانه دوبار شنا کرد. ما برای زنده بودن و زندگی کردن در معنای واقعی آن نیاز به مهارت داریم. بخش قابل توجهی از مسائل جاری و روزمره ی ما آموختنی است. بسیاری از ما به غلط فکر می کنیم همه چیز را درباره آن می دانیم و یا اینکه این ها موارد عادی هستند که در ذات آدمی وجود دارد و نیازی به تمرین و آموختن نیست. این در حالی است که بسیاری از ما حتی شاد بودن را بلد نیستیم و یا توانایی بهره گیری مناسب از امکانات و استعدادهای خویش هر چند هم که محدود باشد را نداریم.
✅ به زمین و زمان نق می زنیم و از همه کس حتی خالق بی همتا گلایه داریم اما هیچ گاه به خودمان رجوع نکرده ایم که شاید من هم کم و کاستی دارم یا این که شاید برخی مسائل را برای بهتر زندگی کردن یاد ندارم و باید برای رسیدن به آن تلاش کنم. ما کارگزار آروزهایمان نیستیم، ما برای خدمت به رویاهایمان خلق نشده ایم گاهی یک روز آرام و شاد می تواند مطلوبیت دو چندان در #کیفیت_زندگی ما ایجاد کند. پس کمی آهسته تر قدم بردارید، تخت گاز به سوی آینده های نامعلوم حرکت نکنید کمی تأمل کنید و از خود سئوال کنید سهم امروز، سهم اکنون و دمی که در آنیم چیست و چقدر برایمان اهمیت دارد و می تواند حال ما را خوب کند و آرامش و شادمانی را برایمان به ارمغان آورد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻 پنجشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۲، شماره ۹۸۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل کلاسیک روش شناسی سیستم های نرم
✅ روش شناسی سیستم های نرم از مجموعه #تحقیق_در_عملیات نرم برای بررسی یک موقعیت مسأله زا یا یادگیری از آن موقعیت با بهره گیری دیدگاه های متفاوت به کاربرده می شود.
✅ این روش شناسی در سال ۱۹۷۰ توسط #پیتر_چکلند و همکارانش معرفی شد. که شامل مراحل زیر است:
1⃣ موقعیت مسأله زای ادراک شده از جهان واقعی
2⃣ مدل فعالیت هدفمند
3⃣ مقایسه و بحث ساختار یافته پیرامون تغییر
4⃣ اقدام برای بهبود
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت روش شناسی سیستم های فرایند و محتوا محور در موقعیت مسأله زا
✅ #روش_شناسی_سیستم_های_نرم به کنکاش در محتوای موقعیت مسأله زا می پردازد، اما کارکرد دیگر این روش شناسی بررسی، فکر و برنامه ریزی پیرامون فرایند انجام پژوهش می باشد:
◾در حالت اول هدف بررسی #محتوای_موقعیت است که به عنوان روش شناسی سیستم های نرم محتوا محور شناخته می شود؛
◾اما در حالت دوم معمولاً منجر به ساخت اولین مدل ها می شود و به نحوه مداخله در #سیستم مورد بررسی می پردازد.
✅ به بیان دیگر #روش_شناسی_محتوا_محور با ساخت مدل های فعالیت هدفمند در محتوای موقعیت پرس و جو می کند، اما روش شناسی فرایند محور فرایند فکر دخالت در سیستم به کمک مدل های مرتبط شکل می گیرد. تا با سازمان دهی افکار و نظم بخشیدن به آن ها بتوان از یک دخالت سیستمی و سیستماتیک به منظور بهبود شرایط استفاده کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل فعالیت هدفمند جهت مداخله در سیستم
✅ پس از آشنایی با شرایط مسأله موردن نظر پژوهشگران با همفکری و تعامل به منظور اجرای پروژه و دخالت #سیستماتیک در شرایط یاد شده مدل اجرای پروژه را طراحی می کنند:
1⃣ برگزاری جلسه توجیهی با مدیران ارشد و روسا جهت آشنایی با فرایند پروژه
2⃣ جلسه آشنایی با کارکنان و معرفی پروژه
3⃣ تشکیل تیم شامل افراد کلیدی مشارکت کننده در اجرای پروژه
4⃣ تعیین اهداف پروژه و معرفی SSMc
5⃣ آمورش تکنیک های مورد استفاده در SSMc (با تأکید بر مفاهیم تعریف بنیادین و مدل سازی)
6⃣ اجرای SSMc
🔷 برگزاری جلسات توجیهی جهت بررسی موقعیت مسأله
🔷 مشخص کردن تعاریف بنیادین
🔷 ساخت مدل های ذهنی مرتبط
🔷 بحث و مقایسه مدل ها با شرایط موجود
🔷 انتخاب مدل توافقی
🔷 پیشنهاد تغییرات مطلوب و ممکن
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ساختاری تفسیری زنجیره تأمین تاب آور و اثر آن بر عملکرد
✍ #دکتر_اکبر_رحیمی
✅ برای #تاب_آوری_سازی_زنجیره_تأمین شرکت ها ابتدا می بایست اقدامات مترتب بر آن شناسایی و روابط بین آن ها تعیین گردد. توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که اقدامات تاب آورسازی دارای اثرپذیری و یا اثرگذاری بر یکدیگر هستند و عدم توجه به این موضوع و تنها بکارگیری چند اقدام، برای تاب آورسازی زنجیره تأمین، اثر بخش نخواهد بود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar