✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تفکیک ناپذیری #سیاست از اخلاق در اسلام (بخش سوم)
🔶 #سیاست_اسلام، سیاست خاصی است و با سیاستهای منفور جهان به هیچ وجه قابل مقایسه نمیباشد. در مساله وحدت #دین و #سیاست در #اسلام، اختلاف اساسی اسلام، با فلسفه سیاسی غرب آشکار می شود. در نظام سیاسی اسلام، #اخلاق نه تنها از سیاست جدا نیست، بلکه #سیاست_اسلامی بر #فلسفه_اخلاق استوار است.
💠سیاست و رعایت شرف انسانی
🔷در تاریخ #پیامبر_اکرم (ص) موارد زیادی پیش آمد که به کار بستن #تعالیم_اسلام و عمل به وظایف اخلاقی، مستلزم ضرر و یا مزاحم منافعش بود، ولی او ضرر را تحمل کرد و از #منفعت چشم پوشید. به عنوان نمونه، رسول اکرم (ص) در سالهای قبل از هجرت، از فرصت اجتماعات قبائل و عشایر عرب که به مکه می آمدند، استفاده می نمود و با هر گروهی جداگانه در محل سکونتشان درباره رسالت خود گفتگو می کرد. در یکی از سالها موقعی که جمعیت در منا متراکم بود، #پیامبر (ص) دعوت خود را آغاز کرد، ابتداء به طرف خیمه های «بنی کلب» و سپس به جانب «بنی حنیفه» رفت و پیام خود را به آنان ابلاغ کرد و آنان را به اسلام دعوت نمود، ولی آنها نپذیرفتند و جواب رد دادند.
🔷پس از آن به سوی منازل بنی عامر رفت و اسلام را به آنها عرضه کرد، یکی از بزرگان آن قبیله به نام «بیحره» متوجه قیافه جذاب و آهنگ گرم و نافذ #رسول_اکرم (ص) شد و گفت: اگر می توانستم این جوانمرد را از قریش جدا کنم و به اختیار خود درآورم، با قدرت نیروی او تمام عرب را قبضه می کردم و آنها را مطیع خود می ساختم. سپس رو به آن حضرت کرد و گفت: «اگر امروز با شما به امر نبوت بیعت کردیم و از آن پس خداوند موجبات پیروزی تو را بر مخالفان فراهم آورد، آیا زمام امور، بعد از شما برای ما خواهد بود؟ در پاسخ با صراحت و صداقت فرمود: «اختیار امر بعد از من برای خداوند است و آن را در موردی که بخواهد، قرار خواهد داد». «بیحره» گفت: «آیا امروز به یاری شما برخیزیم و گلوهای خود را هدف سلاحهای عرب قرار دهیم و پس از آن که پیروز شدید، زمامداری امور برای دیگران باشد؟ ما را به کار تو نیازی نیست» و از دعوت آن حضرت سر باز زد. [سیره ابن هشام، ج ۱، ص ۴۲۴]
🔷اگر #سیاست_پیامبر_اسلام (ص) بر این بود که به هر نحوی شده اهداف خودشان را جلو ببرند، و با توجه به اینکه قبیله بنی عامر هم از قلب پیامبر (ص) آگاه نبودند، و نمی دانستند امر بعد از رسول اکرم (ص) در اختیار خداست، و نیز اگر آن روز حضرت با پیشنهاد قبیله بنی عامر موافقت می کرد و آنان را به آینده امیدوار می ساخت، افراد قبیله به پیامبر (ص) می گرویدند، تمام قدرت خود را در اختیار پیامبر (ص) قرار می دادند و موجبات پیشرفت سریع اسلام را فراهم می ساختند، و این خود در آن شرایط برای پیامبر اکرم (ص) موفقیتی درخشان بود و سودی بس بزرگ در بر داشت، ولی پیامبر (ص) این کار را نکرد و وعده دروغ به آنان نداد. #ادامهدارد...
برگرفته از فصلنامه مکتب اسلام، شماره ۷، داود الهامی
منبع: حوزه نت
#اسلام #دین #سیاست #اخلاق #تقوا #حق #قدرت #عدالت #حاکم #مکتب_اسلام #سیاست_اسلامی #سیاستمدار #سیاستمدار_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #ارزش_حجاب و علت برتری #چادر در حجاب (بخش پانزدهم و پایانی)
🔶باید توجه داشت كه همانطور كه بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مىباشند، #حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوبتر است و #چادر #حجاببرتر_بانوان محسوب مىگردد. در این جا چند نكته وجود دارد كه براى روشن شدن آنها باید دید اساسا #فلسفه_حجاب چیست؟
💠پایههای تحقق امنیّت اجتماعی در سایههای حجاب بانوان
🔷 #پوششی كه #اسلام آن را به عنوان یك #حكم_شرعی اعلام كرده است، یك عمل ظاهری و گسسته از عوامل و پایهها نیست، بلكه #حجاب، خیمه عفاف بانوانی است كه آن را بر پایههای خود استوار نموده و باعث ترویج ارزش امنیّت اجتماعی میگردند و به تحقق آن در جامعه اسلامی، كمك مینمایند. در ادامهی اين نوشتار این پایههای اساسی بیان میگردد:
1⃣ایمان به خدا و جهان آخرت
🔷از مهمترین عواملی كه #بانوان توسط آن به #آرامش_روحی و روانی دست یافته و #امنیّت_اجتماعی_جامعه را فراهم مینمایند، این است كه وقتی #زن به خدای تعالی و علم و حكمت او ایمان آورد، و معتقد گردد احكامی كه برای بشریّت تشریع كرده، بودن نقص و دارای آثار مطلوبی است، از حكم الهی حجاب استقبال نموده، #امنیّت_اجتماعی_جامعه را تضمین میكند.
2⃣تقوا
🔷 #پرهیزكاری_بانوان، ضامن تأمین امنیّت اجتماعی است، و تا این #پایه_محكم_معنوی در #قلب_بانوان شكل نگیرد، #حجاب را نوعی محدودیّت برای خود قلمداد نموده و امنیّت اجتماعی انسانها را تهدید مینمایند. #بانویی كه بداند #تقوای_الهی پادزهر بیماری دلهاست، و حجابهای تاریك جان را غرق میكند و لانههای هوس را برمیاندازد، آن را به كام جان خود میریزد تا عالم جانش، گلستان گلهای سلم، طاعت و تسلیم گردد و #خیمه_حجابش را برمیافروزد، تا #حافظ بوستان ارزشهای خویشتن و موجب #آرامش_درونی_اجتماع خود شود.
3⃣آگاهی
🔷شناخت و آگاهی زن نسبت به #حقیقت_حجاب، #فلسفه و #آثار_مثبت آن از جمله پایههای مستحكم پوشش دینی و تبلور امنیّت اجتماعی است. وقتی بانویی به پاسخ درونی خود كه چرا باید پوشیده باشم نائل شود، پایههای حجاب دینی در او شكل گرفته و با آگاهی كامل به امنیّت اجتماعی ارزش میبخشد و دوام آن را تضمین خواهد كرد. به طور كلّی، #آگاهی_زن نسبت به #آثار_مطلوب_حجاب و مهمتر از آنها مسأله #امنیّت_اجتماعی باعث میشود كه نه تنها احساس سنگینی از پدیده حجاب ننماید، بلكه از آن به خوبی #استقبال نموده، وسوسههای شیطانی را هیچ انگاشته و آرامش برونی و درونی اجتماع را وسعت میبخشد.
🔷همچنین این پیام اصیل و عرفانی را همیشه آویزه گوشهای خود میگرداند: «خواهرم! سرزمین جانت را با #خورشید_آگاهی روشن كن، تا بر زوایای وجودت بتابد و آنچنان كه هستی خود را بشناسی، آنگاه دریابی كه #حجاب علاوه بر ایجاد معنویت، موجب امنیّت فردی و اجتماعی كامل میگردد، و در مقابل، #پوششهای_مهیّج وزنههای سنگینی است كه #زن را غریق ژرفای مهیب دنیا نموده، امنیّت خود و جامعه خویش را برهم میزند ». [ر.ک به مقاله حجاب و امنیّت اجتماعی، مهدی سلطانی رنانی]
منبع: پرسمان / حقوق زن
#اسلام #زن #زنان #بانوان #حجاب #پوشش #حجاب_برتر #فلسفه_حجاب #آثار_حجاب #بی_حجابی #بدحجابی #معنویت #امنيت_اخلاقی #امنیّت_اجتماعی #آرامش_روحی #آرامش_درونی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تفکیک ناپذیری #سیاست از اخلاق در اسلام (بخش چهارم)
🔶 #سیاست_اسلام، سیاست خاصی است و با سیاستهای منفور جهان به هیچ وجه قابل مقایسه نمیباشد. در مساله وحدت #دین و #سیاست در #اسلام، اختلاف اساسی اسلام، با فلسفه سیاسی غرب آشکار می شود. در نظام سیاسی اسلام، #اخلاق نه تنها از سیاست جدا نیست، بلکه #سیاست_اسلامی بر #فلسفه_اخلاق استوار است.
🔷 #پیامبر_اسلام (ص) در عین این که #مرد_سیاست و جنگ و حکومتداری بود، #معنویت و #پارسایی و #محبت، در سیمای او نمایان تر بود، کشمکشهای مداوم حکومت و سیاستی که زندگی او را در بر گرفته بود، مانع از آن نبود که مردم در چهره او آرامش و صفایی را که از یک پیامبر انتظار داشتند، ببینند. او #بنیانگذار یک #سازمان_سیاسی با مشخصات کاملا تازه ای بود که از متن #اسلام بر میخاست؛ او با تاسیس چنین سیاستی توانست سیستمهای سیاسی متداول آن عصر را براندازد.
🔷راستی اعجاب انگیز است که در زمانی که «شاه» یا «قیصر» و یا «امپراطور» که همواره در تاریخ مظهر قساوت و خشونت و استبداد و بی رحمی بوده اند، و پوست کندن و آن را از کاه انباشتن و بر دروازه شهر یا کنگره قصر آویختن، و به چشم میل کشیدن و در تنور افکندن و از کله ها منازه درست کردن و یک خانواده و بلکه یک فامیل را به جرم یکی از اعضاء آن نابودکردن و در کاسه سر انسانها شراب نوشیدن و غیره معنی رایج «سیاست» آن عصر بوده است، او در شبه جزیره عربستان در جامعه بدوی، میان قبائل آن موقع عرب #سیاست_خویش را بر #آزادی، #برابری، #برادری، #عدالت_اجتماعی، #خیرخواهی و #خدمت به مردم، و #راهنمایی بنیاد نهاد، و به افراد حق داد که در برابر او از نظر خود دفاع کنند و در این کار کمترین احساس خطری از جانب او نکنند؛ و در زندگی سیاسی حضرت می خوانیم که بارها یارانش و حتی مردم بی مسئولیت، رو در روی ایشان ایستادند و بدون ترس، نظر خود را اظهار داشتند. آری این است #سیاست_اسلام، سیاستی که از هرگونه هوا و هوس و طمع و آلودگی پاک است. #ادامهدارد...
برگرفته از فصلنامه مکتب اسلام، شماره ۷، داود الهامی
منبع: حوزه نت
#اسلام #دین #سیاست #اخلاق #تقوا #حق #قدرت #عدالت #حاکم #مکتب_اسلام #سیاست_اسلامی #سیاستمدار #سیاستمدار_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️عمل #خود_ارضایی چه خطری برای فرد مبتلا دارد؟
🔶 #جوانان باید با سرپنجه #عقل و #فکر خودشان، پرده هاى جهل و جنایت را که به روى حساسترین حقایق مربوط به آنان انداخته شده پاره کنند، و به جاى فرار از درک حقیقت و پناه بردن به مسائلی که اثرى جز تخدیر و #گمراه_ساختن_افکار آنها ندارد، بنشینند و حقایق حسى و روشنى را که «حساب دو دو تا، چهار تا» را دارد بررسى نمایند و #سرانجام این #انحرافات_مرگبار را با چشم خود ببینند.
🔷یکى از اطباى معروف در کتاب خود که درباره زیان هاى عادت ننگین #استمنا نوشته، مشاهدات جمعى از پزشکان را به این شرح نقل مى کند: «هوفمان» مى گوید: «جوانى را دیدم که از پانزده سالگى گرفتار این اعتیاد شوم شده بود و تا سن ۲۳ سالگى آن را ادامه داده بود. او چنان دچار #ضعف_قواى_جسمانى گردید که هنگامى که مى خواست کتابى را بخواند چشمهایش سیاهى رفته سرش درد مى گرفت، حالتى شبیه سرسام به او دست داده بود، مانند افراد مست دچار سرگیجه شده بود، حدقه هاى چشم او بیش از حد معمولى گشاد و باز شده، و در قعر چشمهاى خود درد شدیدى احساس مى کرد».
🔷مشاهدات دکتر هوچین سون ثابت مى کند عموم ناراحتى هاى مربوط به دستگاه تناسلى از آثار #استمنا، و ناراحتى هاى شبکیه #چشم و مشیمیه از آن سرچشمه مى گیرد (دقت کنید). نویسنده مزبور اضافه مى کند: «نخستین نتیجه عادت به این کار شنیع، این است که #قوت و #شفافیت_چشمها زایل مى گردد، صورت، رنگ اصلى خود را از دست مى دهد و پژمرده مى شود، در نگاه هاى مبتلایان به این کار، هوش و ذکاوت اوّلى دیده نشده، حالت گرفتگى در سیماى آنها ظاهر مى گردد، چشم هاى آنها با حلقه هاى کبود رنگى احاطه مى شود. بعد از آن #سستى و #تنبلى در اعضاى مختلف مشاهده مى شود. #نقصان_حافظه، #خرابى_اشتها، #مشکل_شدن_هضم، #تنگى_نفس، #تغییر_اخلاق و مزاج به طور غیر قابل توضیح، حسادت، #غم و کدورت، مالیخولیا، فکر #گوشه_گیرى و تنهایى از نتایج شوم ابتلاى به این انحراف جنسى است.
🔷این طبیب در جاى دیگر از کتاب خود اضافه مى کند این عمل موجب #فقرالدم (کم خونى) و ضایع شدن #قواى_جسمى و #روحى مى گردد و باعث دوران سر، صداى گوش ها، کمردرد، سختى تنفس، #کم_شدن_حافظه، #لاغرى، #ضعف و سستى و خلاصه #عدم_اقتدار_کلى در #بدن مى شود، و بر اثر رابطه نزدیکى که با حواس پنجگانه دارد، مخصوصاً در #چشم و #گوش اثر مى گذارد». (دقّت کنید). عادت به این #انحراف_شوم_جنسى مخصوصاً #نیروى_مقاومت_بدن را در #برابر_بیماریها کم مى کند و به طورى که پزشک مزبور تصریح مى نماید: «اشخاصى که به این #عادت_مذموم مبتلا هستند به محض گرفتارى به یکى از بیمارى هاى وخیم، به آسانى نمى توانند گریبان خود را از چنگال مرگ نجات دهند».
🔷او سپس از قول یکى از نویسندگان نقل مى کند که: «جوانى را مى شناختم که #مبتلا به این #عادت_شوم بود. او گرفتار یکى از «بیمارى هاى تب دار» شد، در روز ششم بیمارى که کاملا ضعیف شده بود، باز نتوانست دست از عمل خود بردارد، لذا #مرگ با تمام وحشت خود بر او ظاهر گشت و او را در کام خود فرو کشید»! و نیز نقل مى کند: «یکى از مبتلایانى که به یک نوع از این عادت شوم، مداومت مى نمود، رفته رفته #ضعف_شدیدى در خود احساس کرد، بدن او رو به #لاغرى گذاشت، ساق پا و ران هاى او به طور محسوسى ضمور (کم گوشت) شد و #کمر_درد، او را آزار مى داد، ادامه این عمل منتهى به #فلج_عمومى_بدنى او گردید و پس از شش ماه بسترى شدن که با وضع قابل ترحمى با مرگ دست به گریبان بود، در آغوش #مرگ فرو رفت»!مخصوصاً ابتلاى به این عادت شوم براى مجروحین و آنهایى که عمل جراحى در بدنشان شده فوق العاده خطرناک مى باشد.
🔷کوتاه سخن اینکه این عمل از #لحاظ_پزشکى و هم از #نظر_مذهبى #منفور است، و موجب #خرابى و #نابودى_وجود_انسان و #تزلزل_روح مى گردد! به هر حال زیان هاى اینگونه انحراف بیش از آن است که شرح داده شود. و یکى از هولناکترین خطرات آن این است که این #عادت_شوم به هیچ وجه قابل کنترل نیست و با توسعه روز افزون خود، #اراده را #تضعیف مى کند و به صورت افراطى عجیبى گسترش یافته، هر گونه محدودیت را در هم مى شکند. درست است که هر گونه افراط در امور جنسى حتى از طریق مشروع (از طریق ازدواج) نیز ممکن است خطرات فراوانى در بر داشته باشد، ولى گذشته از #تفاوتهاى_اصولى که میان اشباع طبیعى این غریزه و اشباع از #طرق_غیرطبیعى وجود دارد، فراهم شدن شرایط اشباع مشروع و طبیعى آن در همه حال ممکن نیست، در حالى که این عادت شوم نیاز به فراهم شدن شرایط خاصى ندارد و لذا به صورت خطرناکى در زندگى مبتلایان رخنه کرده و ریشه مى دواند.
📕مشكلات جنسى جوانان، آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى، نسل جوان، قم، ۱۳۸۰ ه. ش ، ص ۱۳۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#خود_ارضایی #استمنا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تفکیک ناپذیری #سیاست از اخلاق در اسلام (بخش پنجم)
🔶 #سیاست_اسلام، سیاست خاصی است و با سیاستهای منفور جهان به هیچ وجه قابل مقایسه نمیباشد. در مساله وحدت #دین و #سیاست در #اسلام، اختلاف اساسی اسلام، با فلسفه سیاسی غرب آشکار می شود. در نظام سیاسی اسلام، #اخلاق نه تنها از سیاست جدا نیست، بلکه #سیاست_اسلامی بر #فلسفه_اخلاق استوار است.
💠دو بینش سیاسی در جامعه اسلامی
🔷با اینکه #سیاست در #اسلام از #دیانت جدا نیست و #سیاست_اسلامی بر پایه #فضائل و #مکارم_اخلاق و #ارزشهای_اسلامی و #انسانی استوار است و #پیامبر_اکرم (ص) و #ائمه_اطهار علیهم السلام نیز #این_نوع_سیاست را در زندگی سیاسی خود عملا نشان داده اند، و به اصطلاح #سیاست را در خدمت ارزش به کار گرفته اند، نه در خدمت «سود»، متاسفانه در همان قرون، در جامعه اسلامی «سیاست» جدیدی پایه گذاری شد که برای اجتماع زیان فراوانی به بار آورد. بدین ترتیب #سیاست_مقدس_اسلامی خیلی ساده و سریع، تبدیل به یک سیاست فریبنده و خطرناک شد، و به صورت فلسفه توجیه کننده رژیم استبدادی و دیکتاتوری درآمد و در نتیجه «نبوت» و «امامت» به #سلطنت تبدیل گردید، و همین باعث شد تمدن اسلامی نیز «قدرت معنوی» خود را از دست بدهد.
🔷این سیاست جدید که کاملا با #معیارهای_اسلامی مخالف بود، به سیاستمداران اجازه می داد که در راه تحقق آمال سیاسی خود از هر وسیله ای استفاده کنند! و می توان گفت: #پایهگذار_ایننوع_سیاست در جوامع اسلامی، #بنی_امیه بودند که «ماکیاولیست» به تمام معنی به شمار می رفتند و باید آنها را پایه گذار مکتب ماکیاولیستی در تاریخ اسلام معرفی کرد. آنها جهت تحکیم پایه های سلطنت خود از هر نوع وسائل استفاده می کردند و معتقد بودند برای نیل به قدرت باید به هر عملی از: زور، حیله، تزویر غدر، قتل، جنایت، تقلب، نقض قول و پیمان شکنی مقررات اخلاقی متوسل می شدند و هر نوع عوام فریبی و نیرنگبازی را برای نیل به قدرت و حفظ آن برای خود جایز می شمردند. از آن روز #سیاست در جوامع اسلامی دو مفهوم کاملا متضاد پیدا کرد؛ یکی سیاستی که #ارزشهای_اسلامی در متن و نهاد آن جای داشت، و دیگری سیاستی #مخالف_دین و #اخلاق و مبتنی بر حیله و مکر و فریب... #ادامهدارد...
برگرفته از فصلنامه مکتب اسلام، شماره ۷، داود الهامی
منبع: حوزه نت
#اسلام #دین #سیاست #اخلاق #تقوا #حق #قدرت #عدالت #حاکم #مکتب_اسلام #سیاست_اسلامی #سیاستمدار #سیاستمدار_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️تقویت اعتقادات
💠برای #تقویت_اعتقادات و اطمینان یافتن از #صحت_عقائد چکار باید کرد؟
🔶 #فرا_گرفتن_عقائد از #منابع_معتبر و عرضه آنها بر اهل فن، از راههای اطمینان از #صحت_عقائد می باشد. برای رسیدن به #یقین و اطمینان در مسائل اعتقادی اولین قدم، قدم #تفکر است، لکن برای روشن شدن موتور تفکر، ابتدا نیاز است که شخص محقق با آثار تفکر دیگران نیز آشنا شود، تا از این راه بتواند مواد اولیه تفکر را فراهم سازد. مطالعه در زمینه های زیر می تواند در تحکیم و تصحیح اعتقادات مؤثر باشد.
1⃣ #کلام و #عقاید_اسلامی؛
🔷برای این منظور مطالعه #آثار استاد شهید #مرتضی_مطهری بسیار مناسب است، به خصوص جلد ۱، ۲، ۳، ۴ و ۲۳ از مجموعه آثار استاد مطهری. #آثار_شهید_مطهری در عین سادگی و لطافت، #بسیار_عمیق، #عقلانی، #مستدل و به دور از تعصب هستند. بنابراین باعث پرورش قوه تعقل و تفکر می شوند. سبک این بزرگوار این است که نظرات مختلف را در هر مسأله ای بیان می کنند و آن گاه با انصاف به داوری بین آنها می پردازند.
2⃣ #تاریخ_اسلام و تاریخ ادیان و همچنین آشنایی با ادیان دیگر و مقایسه عقاید آنها با عقاید اسلام؛
🔷برای این منظور کتاب آشنایی با ادیان بزرگ، تألیف #حسین_توفیقی و کتاب تاریخ اسلام، #مهدی_پیشوایی پیشنهاد می شود.
3⃣ #مطالعه_آثار_مناظرهای
🔷یعنی آثاری که در آنها علمای مذاهب مختلف با هم به مناظره پرداخته اند، مثل کتاب «آنگاه که هدایت شدم» تألیف دکتر تیجانی و کتاب شبهای پیشاور. این گونه کتابها این امکان را به شما می دهند که بین عقاید #مذهب_شیعه و دیگر مذاهب #مقایسه نمایید و با عقل خود بین آنها داوری کنید و به عقاید خود مطمئن شده، در مقابل شبهات مخالفین واکسینه شوید.
4⃣مطالعه #قرآن، #نهج_البلاغه و کتب ادعیه نظیر صحیفه سجادیه (البته همراه با مطالعه ترجمه آنها)
🔷این امر علاوه از #تقویت_بنیه_فکری، باعث #رسوخ_اعتقادات_حقه بر قلب و جان نیز می شود.
منبع: پرسمان
#اسلام #قرآن #نهج_البلاغه #شیعه #تشیع #اعتقادات #عقاید #عقاید_اسلامی #عقل #يقين #تفکر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #پيامبر_اکرم صلی الله عليه و آله:
💠مَن كُنتُ مَولاهُ فَعَلِيٌّ مَولاهُ.
🔷هر كه من مولاى اويم، پس #على مولاى اوست.
📕الغدير، ج ۱، ص ۱۹۶
#پیامبر_اکرم
#امام_علی
#امیرالمؤمنین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
💫🌸💫🌸💫🌸💫🌸💫
🌸
⭕️افزایش #صبر و شکیبایی
🔶در این مقاله چند راهکار جهت #افزایش_صبر و شکیبایی ارائه شده است. نخست باید #نگاه_خود را به جهان اصلاح نماییم. اگر کسی دنیا را آنطور که هست بشناسد، در حوادث خود را نمی بازد. چون میداند جهان طبیعت، سرای دگرگونی است و #زندگی، #سرای_گرفتاری است.
🔷 #پایه_های_ایمان را بایستی تقویت کرد. هر قدر #ایمان_انسان به حکمت و رحمت پروردگار بیشتر باشد، #صبر او نیز افزون تر خواهد بود. امام علی (ع) میفرمایند: اساس و #ریشه_صبر، #ایمان و یقین به خداوند است.[غررالحکم، ج ۲، ص ۴۱۵] انسان در پرتو #یاد_خدا و #نماز، اراده ای نیرومند و ایمانی استوار پیدا میکند، و همه مشکلات برای او آسان می گردد. قرآن مجید می فرماید: «وَاسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ وَ إِنَّها لَکبِیرَةٌ إِلَّا عَلَی الْخاشِعِینَ؛ در زندگی از #صبر و #نماز کمک بگیرید، هرچند این کار جز برای فروتنان سنگین و گران است». [بقره، ۴۵] امام صادق (ع) میفرمایند: هنگامی که مشکل مهمی برای امیرالمومنین (ع) پیش می آمد، به #نماز بر میخاست. [تفسیر نمونه، ج ۱، ص ۲۱۹]
🔷 #الگو_پذیری از اولیای خدا بسیار کارساز است. با بررسی اجمالی زندگانی بزرگان در می یابیم که آنها همواره با #مشکلات روبه رو بوده اند. با #الگو_گیری از بزرگان میتوان #شیوه_رویارویی با مشکلات را آموخت. قرآن کریم میفرماید: «فَاصْبِرْ کما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُلِ؛ #صبر کن همانطوری که پیامبران اولوالعزم صبر کردند». [احقاف، ۳۵] توجه به اینکه #مشکلات_روزگار هر چه باشد، #مقطعی و #گذرا است. قرآن کریم به همه افراد نوید میدهد که همیشه #در_کنار_سختیها #آسانی است. «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یسْراً»؛ [انشراح، ۵]
🔷توجه به اجر و #پاداش_صابران [بقره، ۱۵۵] و این که خداوند با صابران است. [انفال، ۴۶] امام علی (ع) درباره #ویژگیهای_متّقین میفرمایند: «صَبَروا ایاماً قَصیرة اعقَبَتهُم راحةً طویله؛ آنها [در] روزهای کوتاه [دنیا] #صبر کردند و در عوض، #راحتی_طولانی نصیبشان شد». [نهج البلاغه، خ ۱۹۲] امام صادق (ع) میفرمایند: «هرکس از مؤمنان که به بلایی گرفتار شود و #صبر کند، برای او اجر هزار شهید است». [کافی، ج ۳، ص ۱۴۶] همچنین نگاه به کسانی که با مشکلات بزرگتری دست به گریبان هستند، تحمل سختیها را آسان تر میسازد. #صبر را باید تمرین کرد. امام علی (ع) میفرمایند: «عَوِّد نَفسک التصَبُر عَلَی المکروه؛ خود را به #صبر بر #ناملایمات عادت بده». [نهج البلاغه، نامه ۳۱، قسمت ۱۶]
منبع: وبسایت راسخون به نقل از حوزه نت
#صبر #شکیبایی #صابران #متقین #ایمان #نماز #الگو #الگو_پذیری #الگو_گیری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دین
🔹 #دين فقط براى آباد كردن #آخرت نيست، دين #دنياى_شما را هم آباد ميكند.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۸/۰۸/۱۲
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️درباره #رعایت_تقوا در #فضای_مجازی چه میدانیم؟ (بخش اول)
🔷همانطور که میدانیم #تقوا یکی از مواردی است که در #دین_مبین_اسلام به آن توصیههای فراوانی شده است، و #خداوند نیز در قرآن کریم تنها #ملاک_برتری #انسانها نسبت به یکدیگر را #تقوا میداند. #رعایت_تقوا موضوع بسیار مهمی است، همانگونه که از دید پروردگار یکتا نیز بهترین و #برترین_بندگان کسانی هستند که #تقوا را پیشه امورات خود نمودهاند.
🔷باید بدانیم که #تقوا تنها محدود به دنیای حقیقی و زندگی حقیقی ما نمیشود، بلکه امروزه با #گسترش_تکنولوژی و ایجاد شبکههای جمعی گسترده در #فضای_مجازی و همه گیر شدن آن به عنوان بخش قابل توجهی از #زندگی_مردم باید توجه داشت که امروزه #تقوای_الهی در #فضای_مجازی بیشتر لازم است، زیرا در این فضا میتوان به راحتی با افراد کثیری در سراسر دنیا ارتباط برقرار کرد و هرگونه مطلب، فیلم، عکس و... را در کوتاهترین زمان ممکن انتشار داد.
🔷خداوند #متقین را دوست دارد و الزاماً کسی که علم بیشتر یا جایگاه اجتماعی بالاتر دارد، دارای مقام «اکرمکم عندالله» نیست و حتی داشتن ظاهر مذهبی و چهره خوب علت برتری نسبت به دیگران نیست، بلکه مسئله مهم و مؤثر رعایت #تقوای_الهی چه در دنیای حقیقی و چه در دنیای وسیع مجازی است.
🔷در زمان فعلی و گسترش مناسبات مردم از طریق اینترنت و شبکههای مختلف اجتماعی، #چگونگی_حضور در #فضای_مجازی و بهرهمندی از آن یکی از بزرگترین چالشها در جهت #سبک_زندگی_متقیانه است که بتوانیم در این فضای بیانتها به درستی بر #نفس_اماره خود غلبه کنیم. گاهی بر سر موضوعات مختلف اجتماعی در فضای مجازی موج عظیمی از دروغها، شایعات، #بیاخلاقیها و... به راه میافتد که با سبک زندگی ایرانی - اسلامی ما منافات دارد و چه بسا #آبروهایی که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. #ادامهدارد...
منبع: مشرق به نقل از جوان آنلاین
#اسلام #تقوا #تقوای_الهی #فضای_مجازی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️درباره #رعایت_تقوا در #فضای_مجازی چه میدانیم؟ (بخش دوم)
🔷در #فضای_مجازی باید دقت کنیم در #انتشار_دروغ و #شایعه مشارکت نکرده و هر حرف و مطلبی را فوراً بدون تحقیق و بررسی صحت آن برای دیگران ارسال نکنیم. #گسترش_بیاخلاقی، دروغ، #شایعه_پراکنی، #هرزگی و بیبند و باری، ارتباطات وسیع و #دوستیهای_نامتعارف، از هم گسستن بنیان خانوادهها، گوشهگیری و دور شدن از محیط واقعی و… از جمله مهمترین آسیبهای این حوزه است؛
🔷تا آنجا که براساس تحقیقات و آمارها میتوان گفت در گذشته مهمترین #علت_طلاق در خانوادههای ایرانی اعتیاد بود، اما حالا با گسترش ارتباطات اینترنتی و گرایش به شبکههای نوین اجتماعی #بیشترین_آمار #جدایی_همسران از یکدیگر به دلیل #فضای_مجازی و آسیبهای مختص آن است. بیاهمیت بودن نسبت به این فضا و توجه نکردن به آسیبهای آن قطعاً به جامعه و به خصوص نسل نوجوان و جوان ما آسیبهای جدی وارد میکند.
🔷گاهی اوقات #فضای_مجازی موجب گردیده #محبت و عاطفه #بین_همسران از میان رفته و ارتباط بین آنها سرد میشود؛ دو نفر زیر یک سقف با یکدیگر زندگی میکنند، اما ارتباط عاطفی زوجین به مرور زمان به حداقل میرسد. فرد، به جای اینکه عواطف و #محبت_واقعی را از #همسر خود مطالبه کند، آن را از #طریق_مجازی و از #اشخاص_بیگانه دریافت میکند که همین میتواند زمینهای برای #طلاق_عاطفی بین زوجین باشد، بهطوریکه یکدیگر را برای مدتی هم که شده تحمل میکنند و نهایتاً بعد از مدتی به طلاق توافقی رو میآورند. #ادامهدارد...
منبع: مشرق به نقل از جوان آنلاین
#اسلام #تقوا #تقوای_الهی #فضای_مجازی #طلاق #طلاق_عاطفی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امام_محمد_باقر عليه السلام:
💠اِنَّما قُصَّ الاَْظْفارُ، لاَِنَّها مَقيلُ الشَّيْطانِ وَ مِنْهُ يَكونُ النِّسْيانُ؛
🔷 #كوتاه_كردن_ناخن، از آن رو لازم است كه #پناهگاه_شيطان است و #فراموشى مى آورد.
📕كافى، ج ۶، ص ۴۹۰، ح ۶
#امام_باقر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فلسفه عدم وجود #زنان در میان پیامبران الهی
💠حضرت الله جوادی آملی پیرامون این سوال که "چرا در #بین_پیامبران، #زن وجود ندارد" این چنین پاسخ داده اند:
🔷این طور نیست که فقط یک زن معصومه داشته باشیم، آن هم وجود زهرای مرضیه (س) باشد. ما دلیلی بر عدم عصمت بعضی از زنهای دیگر نظیر زینب کبری (س) و حضرت فاطمه معصومه (س) نداریم. اینکه ۱۲۴ هزار پیامبر همه #مرد هستند، برای این است که #نبوّت و #رسالت، #کارهای_اجرایی دارد و #خصوصیات_بدنی و جسمی #مردها به گونهای است که #کارهای_اجرایی #وظیفه_مردان است.
🔷از طرف دیگر پشتوانه نبوت و رسالت، مقام ولایت است. #کمال_انسان در آن است که بشود، #ولی_الله و این مقام اختصاصی به #مرد یا #زن ندارد. #زنان_بزرگی نظیر آسیه (س)، حضرت مریم (س)، حضرت فاطمه زهرا (س)، حضرت زینب کبری (س) و حضرت معصومه (س) در عالم بودهاند و اینها هرکدام با حفظ مرتبه و درجه خاص خود میتوانند به #ولایت رسیده باشند.
🔷 #نبوت و #رسالت #امر_اجرایی است، اینکه #زنی #پیامبر نشده است، برای این است که #پیامبر باید با همه افراد جامعه تماس بگیرد، در جنگ و صلح #فرماندهی_جنگ را به عهده بگیرد. این کار اجرایی برای #زنان #دشوار است. این چنین نیست که اگر #پیامبران همه از جنس #مرد بودند، معنایش این است که کمال معنوی مخصوص مرد است، بلکه #کمال_معنوی مربوط به ولایت است و در #ولایت_الهی بین #زن و #مرد تفاوتی نیست، زن و مرد هر دو میتوانند #ولی_الله بشوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
#زن #زنان #بانوان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️بخشی از دعای ماه جمادی الأولی:
🔹«پروردگارا، مرا از #شر آنچه #ظالمان در زمین انجام می دهند، #محافظت کن که هیچ حول و قوه ای نیست، مگر به تو. پروردگارا، از تو #ایمانی_استوار و #عملی_پذیرفته و #دعایی_مستجاب و #یقینی_صادق و #سخنی_پاکیزه و #قلبی_شاکر و #بدنی_صابر و #زبانی_ذاکر درخواست می کنم. پروردگارا، #محبت_دنیا و #گناهان_آن را و یاد آن و #شهوات_آن را از قلبم بر کَن».
📕کتاب شریف اقبال الاعمال، سيد ابن طاووس، (مورد توصیه آیت الله بهجت) ج ۲، ص ۶۹۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#اقبال_الاعمال
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد