#رویکردحوزهعلمیه
#وضعیتموجود
سازماندهی افقی موجود در حوزه های علمیه:
در بهترین و خوشبینانه ترین حالت ، رویکرد #چندرشتگی بر برنامه درسی حوزه حکمفرماست
@dastyaar
چشمانداز #تشکلهایحوزوی
(حوزهعلیمهتمدنساز)
ناظر بیرونی به وضعیت عمومی مجموعه های طلاب ، آنها را اینگونه توصیف خواهد كرد
✅ما با افرادی روبرو شدیم كه هر كدام دارای كتابخانهای كوچك ولی علمی بودند، منابع دستاول، منابع مرجع اعم از كتاب، مقاله، لوحفشرده، نوار صوتی در یك طبقهبندی منظم كه به سرعت برای بیننده قابل تشخیص بود قرار داشتند، در هر زمینه علمی مرتبط با رشته #اسلامشناسی، منبعی قابل توجه وجود داشت.
هر كدام از این افراد رایانهای داشتند كه به جای موسیقی و بازی و عكس و فیلم، حاوی #یادداشتها و #اطلاعاتالكترونیكی دیگر بود كه دقیق اسمگذاری شده و دقیق آدرسدهی شده بودند. هر #كلیدواژه مرتبط با علوم و معارف اسلام و علوم انسانی را كه در قسمت جستجو وارد میكردید، نتیجهای بازیابی میشد. اطلاعات صِرفا به خاطر جالب بودن گردآوری نشده بودند بلكه برای هر یك #كاربردی ملاحظه شده بود.
⏮هر یك از طلاب، هنگام مواجه با #سؤالومسألهای، بلافاصله به سراغ #منابع و #كتاب ها نمیرود بلكه #كاغذی به دست گرفته و شروع به #تفكریمرحلهبه مرحله برای #حل مسأله مینماید و سعی میكند تا #پاسخیاولیه را برای مطلب تولید كند. سپس برای #بررسی و #ارزیابی پاسخ تولید شده، به سراغ #منابع میرود، ولی نه به صورت #كور و #بدونبرنامه، بلكه با تعریف #كلیدواژههایتركیبی برای جستجو، در كمترین زمان بیشترین نتایج مرتبط را هم در میان كتابها هم مقالات و هم منابع الكترونیكی، منابع دیداری و شنیداری، منابع خطی، شخصیتهای علمی مرتبط، مراكز علمی مرتبط، و در میان كتاب ها و یادداشتها و فایلهای شخصی خودش #بازیابی میكند، #اعتبارسنجی كرده، دستهبندی میكند و در یك #ساختارمنطقی #علمی و #تألیفی به صورت یك #نوشته یا #سخنرانی ارائه مینماید.
✅ما طلابی را دیدیم كه حوصله و اشتیاق مطالعه داشتند و با خواندن چند صفحه از یك كتاب خسته و بیحوصله نمیشدند و گاه ساعتها مطالعه میكردند، فكر میكردند، یادداشت برمیداشتند، كتاب ها را با هم مقایسه میكردند و سرانجام میتوانستند نتیجه مطالعات خود را به دقت #توضیح دهند.
✅هنگامی كه طلاب در یك #درس یا #سخنرانی علمی شركت میكردند، دقیقا میدانستند كه این درس یا سخنرانی، چه اثر و كاربردی دارد و چگونه باید از آن در زندگی استفاده كرد. طلاب در درسها فقط شنونده نبودند بلكه فعالیت اصلی درس را كه یافتن #پاسخمسأله و #حلمشكلی بود با هدایت استاد به عهده داشتند.
✅تمام طلاب دارای برنامهریزی درازمدت بودند و افقهای ۲۰، ۳۰ و ۵۰ ساله برای خود داشتند و مرحله به مرحله نشاط و انگیزه ادامه راه در آنها بیشتر دیده میشد.
✅گفتگوی علمی با این طلاب واقعا مهیج بود، مطالب تو را به دقت گوش میدادند، سپس به زبان #قالبهایمنطقی در میآوردند #اشكال و #حفرهموجود در #تفكرات را با قاعد ه و مثالهای ملموس نشان میدادند. و هنگامی كه خود استدلال میكردند برهان و دلیل را #قدمبهقدم به گونهای شفاف بیان میكردند كه جای هیچ گفتگوی دیگری باقی نمیماند.
✅در هر موضوعی كه درخواست #تحقیق میشد، #طرحنامه #تحقیقی #منسجم و #كاربردیای را تنظیم میكردند و بر اساس برنامه همان طرح، نتایج را ارائه مینمودند.
✅واقعا جالب بود كه در هر گفتگویی، وقتی #نظراسلام را راجع به موضوعی #قدیمی یا #جدید میپرسیدیم، آیهای از #قرآن را میخواندند و آن را از روی قرآنی كه در جیب داشتند نشان میدادند و مقصود آیه و تطبیق آن بر موضوع را با استناد به تفاسیر توضیح میدادند. همین كار را با #احادیث نیز انجام میدادند و چنان آیات و احادیث را ترجمه میكردند كه گویا آیات و روایات همین #امروزنازل شده است و ما مستقیما مخاطب خداوند و پیامبر هستیم.
@dastyaar
کلیدواژه: #ماموریتمغفولحوزهعلمیه
(حوزه علمیه تمدن ساز)
اگر #دین، برنامهخداوند برای زندگی انسان است و اگر زندگی انسان دارای سطوح #فردی و جمعی، ظاهری و باطنی، موقت و ابدی است و اگر #حركت به سمت #هدفِدین نیازمند تنظیم كلیه این سطوح است، آن گاه بدون #مهارت برای فهم و ارائه دین به صورتی كه توانایی ایجاد این #تنظیم را به انسانها بدهد، نمیتوان براساس دین زندگی كرد.
و از آنجایی كه #زندگی متوقف نمیشود و نیازها انسانها را وادار به تلاش برای #رفعنیاز میكنند و از آنجایی كه تلاش انسانها در #ساختارخلقت انجام میپذیرد و ساختار خلقت به همپیوسته، شبكهای و #قاعدهمند است، پس تلاش انسانها ضرورتاً در قالب برنامه و قاعدهمندیای صورت میپذیرد؛ به همین سبب، اگر دین به صورتی عرضه نشود كه توانایی #مدیریتزندگی را برای انسان ایجاد كند، انسان به برنامهها و مدیریتهای #رقیب كشیده خواهد شد.
و از آنجایی كه #تجربیاتبشری در طول قرون اخیر، برنامهها و مدیریتهای نسبتاً #مؤثری را تولید كرده و آثار تمدنی گستردهای را به جای گذاشته است؛ و #معارفدینی در طول این قرون، به واسطه #عواملبروندینی، #انتزاعیتر و #فردیتر شده، از حیطههای #برنامهریزی و #مدیریتی فاصله بیشتر گرفتهاند، رقابت #طرحوبرنامهها، #تجربهوفرهنگ بشری با #معارفدینی گستردهتر و عمیقتر شده است.
انسانهایی كه مخاطب دین و معارف دینی و حوزههای علمیه هستند نیز در طول دهههای اخیر، به واسطه #زندگیرسانهای، از موقعیتهای رقیب حسّ بیشتری پیدا كرده و #سطحدانایی آنها نیز نسبت به پدیدهها و وقایع افزایش یافته است. #پرسشگری، #تحلیلگری، #نقادی، #جرأتوجسارتمخالفت، نیز از شاخصهای كسانی است كه امروزه مخاطب حوزهها هستند.
این، توصیفِ وضعیتی است كه حوزههای علمیه با آن روبروهستند، وضعیتی كه هر چه زمان رو به جلو میرود تشدید میشود.
@dastyaar
کلیدواژه: #تمدن #سیستمهایتمدنی #تمدنسازی
«تمدن، سیستمهای تمدنی و تمدنسازی» چیست؟ چرا؟
♻️مسأله بحث:
نقشه سازهها و سیستمهای تمدنی چگونه است و چگونه میتوان در جهت تمدنسازی حرکت کرد؟
♻️پیش فرض ها:
♻️فرضیه بحث:
⏮۱. تعریف « #تمدن»:
شبکه پایدار ساختارها و سیستمهای معرفتی، قانونی و فرهنگی، در مقیاس جمعی، که به دنبال پاسخگویی به کل هرم نیازهای انسانها (چه فردی و چه گروهی) است.
⏮ ۲. سازهها و سیستمهای تمدنی:
سازه یعنی الگو یا روابط بین اجزای یک پدیده؛ چهارچوب، محورها، ستونها و پایههای یک پدیده، که دارای ارتباط خاصی با یکدیگر هستند تا کل پدیده را شکل دهند و زمینه و مرزهای فعالیت آن باشند.
🔵سازههای یک تمدن به طور عام عبارتند از:
🔸چهار ابرمحور ارتباطی
🔸سه ابرفرآیند
🔸ده زیرساخت
🔸چهل کلان سیستم
سازههای یک تمدن را میتوان این چنین نیز برشمرد:
سرزمین با تعیین مرز دارای محیط زیست با کیفیت خوب برای زیست و منابع اولیه مایحتاج بشری، جمعیت، آگاهی و علم نسبت به جهان و انسان و زندگی، آگاهی وعلم نسبت به روش رفع نیاز، زبان برای برقراری ارتباط، قانون و اخلاق برای پایدارسازی روابط و فعالیتها در سه حیطه سیاسی اقتصادی اجتماعی.
✳️تحلیل #تعریفمختار از #تمدن:
🔹« تمدن، شبکه پایدار ساختارها وسیستمهای معرفتی، قانونی وفرهنگی، در مقیاس جمعی است، که به دنبال پاسخگویی به کل هرم نیازهای انسانها (چه فردی و چه گروهی) میباشد.»
✳️این تعریف، یک تعریف «معیاری» ومبتنی بر دیدگاه «ساختگرا»، «مدلنیازها» و دیدگاه «اصالت فردِ در ضمن جمع» است.
✳️عناصر موجود در تعریف به ترتیب عبارتند از:
⏮۱.وجود «سیستم وساختار»(غیر وابسته به افراد)
⏮۲.وجود سه ابرسیستم «معرفتی ونگرشساز»،«قانونی و حقوقساز» و «فرهنگی و اخلاقساز» (عقلانیت تبلوریافته در سه حوزه)
⏮۳.شبکهای بودن این سه ابرسیستم و زیرسیستمهای آنها به شکل یک هرم
⏮۴.تنظیم شبکه سیستمی، برای فعالسازی فرآیندها در مقیاس کلان و جمعی
⏮۵.کارآمدی شبکه سیستمی برای رفع نیازهای حیاتی
⏮۶.کارآمدی برای پاسخ به نیازهای متوسط و متعالی (در هرمی حداقل مانند هرم مازلو)
⏮۷.کارآمدی برای پاسخگویی موازی به کلیه لایههای هرم نیازها
⏮۸.کارآمدی برای پاسخگویی به نیاز تکتک افراد جامعه (از جنین در شکم مادر تا پیران فرتوتِ غیرقابل نگهداری و اموات)
✳️رابطه تمدن و فرهنگ:
براساس تعریف مختار از « #فرهنگ» که عبارتست از: « طرز رفتارها چه در مقیاس فرد و چه در مقیاس جمع»، تمدن، «فرهنگساز» است نه اینکه خودش فرهنگ باشد، گرچه برخاسته از یک هسته فرهنگی اولیه میباشد. پس از شکلگیری تمدن و تولید فرهنگ متناسب، تاثیر فرهنگِ ایجاد شده در ارتقاء و خلق ساختارها وسیستمهای تمدنی، سبب بهبود و ارتقاء تمدنی و در نتیجه ارتقاء و بهبود سطح فرهنگی جدیدی خواهد شد
✳️براساس مطالب فوق و مطالب مطروحه و منتشره در مباحث جامعهشناسی و تمدنشناسی رویکرد « #تمدنی» بهعنوان یک دیدگاهِ دارای « #گفتمان» مطرح بوده و قابل طرح درعناوینی مانند « #حوزهعلمیهتمدنساز»، « #طلبهتمدنی» و ….میباشد.
✳️ماهیت مطالعات تمدنی، ماهیت جامعهشناسانه با رویکرد میانرشتهای است. تخصص یک « #تمدنشناس» در فهم و تبیین «نسبتهای کلان میان حوزههای مختلف اجتماعی به هدف ساخت یک #ابرجامعه» است.
#تمدنشناس به دنبال « #روحتمدن» میگردد.
✳️عناصر فرهنگ که نقش مرکزی در شکل دهی تمدن دارند عبارتند از:
⏮۱. باورها (هست و نیستها)
⏮۲. ارزشها (خوب و بدهای مبنایی)
⏮۳. رفتارهای نخبگان و گروههای مرجع
⏮۴. هنجارها (آداب و رسوم و عادات اجتماعی)
⏮۵. قوانین
⏮۶. ساختارها (نهادها، سازمانها، سلسلهمراتبها)
⏮۷. فضاها (موقعیتهای فیزیکی، روانی برای فعالیتها)
⏮۸. ابزارها و محصولات مصرفی
⏮۹. نمادها (آرمها، علامتها، رنگها، مدلها، دکورها)
⏮۱۰. تمایلات شخصی (دوست دارم، خوشم میآید)
✳️رابطه این عناصر با یکدیگر به صورت زیر قابل ترسیم است:
فهرست سازههای تمدنی:
✅درچهار ابَرمحور:
محورارتباط با محیط، ارتباط با همنوع، ارتباط با خود، ارتباط با ماوراء
✅درسه ابَرفرآیند:
فرآیندهای فکری معرفتی (مبناسازِ قوانین و اخلاق، هدفساز و آرمانساز)، فرآیندهای قانونی، فرآیندهای فرهنگی
✅در ده زیرساخت:
سیستم و مدل حکومت، آمایش سرزمین وشهرسازی، جمعیت و منابع انسانی، منابع غذایی و انرژی و مواد اولیه، لباس و پوشش، مسکن و معماری، زبان و خط و ارتباطات، حقوق و تکالیف و جرم ومجازات، دولت و ادارات، نیروی انتظامی و نظامی و دفاعی و امنیتی
ادامه در متن بعد...🔻
@dastyaar
✅در چهل کلان سیستم:
مالکیت، کشاورزی (فرآیندهای تولیدی)، محیط زیست، خانواده و ازدواج، جامعهسازی، سرمایه اجتماعی، ثبت اسناد واحوال، ابزارسازی و صنعت، کار، مشاغل، استخدام و دستمزد (فرآیندهای درآمدزایی)، ارتباطات، اطلاعرسانی، مطبوعات (فرآیندهای رسانهای)، پلیس و نیروی انتظامی و اطلاعاتی، ادارات و مراتب اداری، انتخابات، برنامهریزی، مدیریت منابع و زمان، شهرداری و خدمات شهری، آموزش و تحقیقات (فرآیندهای دانشی)، فرهنگ و اخلاق و شهروندی، اقشار آسیبپذیر (فرآیندهای تأمین اجتماعی)، بیمه و بازنشستگی (فرآیندهای پشتیبانی)، الگوی رفاه عمومی، دینورزی، مناسک و مکانها و مراسم عبادی، تجارت، بازرگانی، بازار، واردات و صادرات، بهداشت و درمان (جسمی، روحی، خانوادگی، کاری، شهری)، محیط زیست و حیوانات، دادگستری، پول، بانک، اقتصاد، بازارهای سرمایه و بورس، تولید توزیع مصرف، مالیات و عوارض، سفر، جهانگردی و حمل ونقل، احزاب، سازمانها، تعاونیها (فرآيندهای همکاری و همافزایی)، نظارت، بازرسی، سنجش (فرآیندهای کنترلی و ارزیابی)، روابط بینالملل، استانداردسازی، بهرهورزی، اقلیتها دینی، اقوام وگروههای اجتماعی خاص، ورزش، تفریح، اوقات فراغت و استراحت، بیتالمال و بودجه، تاریخ و میراث فرهنگی، هنر و زیباییشناسی، نمادها، حقوق و فرهنگ کودک، زن، کهنسال.
✳️براین اساس « #تمدنسازی» عبارتست از: تلاش برای طراحی ساختارها و سیستمهای فوق (فرآیندهای بهینه)
♻️نتایج آثار و لوازم پذیرش بحث:
🔶هر فکر و مکتبی در هر مکان و زمانی، اگر بخواهد تمدنسازی کند باید برای فرآیندهای نقشه تمدنی فوق، تعریف داشته باشد.
🔶برای دستیابی به تمدن اسلام، باید فرآیندهای سیستمهای فوقالذکر، از گزارههای دین استخراج شوند و اکتفا به کلیات و چهارچوبها و واگذاری فرآیندها به صِرف عقل و تجربه بشری کفایت نمیکند.
🔶فقه تمدنی، براساس نقشه تمدنی فوق قابل تعریف و طراحی است
@dastyaar
امام علیعلیه السلام :
وَأَعْظَمُ مَا افْتَرَضَ - سُبْحَانَهُ - مِنْ تِلکَ الْحُقُوقِ حَقُّ الْوَالِی عَلَی الرَّعِیةِ، وَحَقُّ الرَّعِیةِ عَلَی الْوَالِی، فَرِیضَةٌ فَرَضَهَا اللَّهُ - سُبْحَانَهُ - لِکُلٍّ عَلَی کُلٍّ، فَجَعَلَهَا نِظَاماً لِأُلْفَتِهِمْ، وَعِزّاً لِدِینِهِمْ.
فَلَیسَتْ تَصْلُحُ الرَّعِیةُ إِلَّا بِصَلَاحِ الْوُلاَةِ، وَلَا تَصْلُحُ الْوُلاَةُ إِلَّا بِاسْتِقَامَةِ الرَّعِیةِ،
فَإِذَا أَدَّتِ الرَّعِیةُ إِلَی الْوَالِی حَقَّهُ، وَأَدَّی الْوَالِی إِلَیهَا حَقَّهَا عَزَّ الْحَقُّ بَینَهُمْ، وَقَامَتْ مَنَاهِجُ الدِّینِ، وَاعْتَدَلَتْ مَعَالِمُ الْعَدْلِ، وَجَرَتْ عَلَی أَذْلاَلِهَا السُّنَنُ، فَصَلَحَ بِذلِکَ الزَّمَانُ، وَطُمِعَ فِی بَقَاءِ الدَّوْلَةِ، وَیئِسَتْ مَطَامِعُ الْأَعْدَاءِ.
وَإِذَا غَلَبَتِ الرَّعِیةُ والِیها، أَوْ أَجْحَفَ الْوَالِی بِرَعِیتِهِ، اخْتَلَفَتْ هُنَالِکَ الْکَلِمَةُ، وَظَهَرَتْ مَعَالِمُ الْجَوْرِ، وَکَثُرَ الْإِدْغَالُ فِی الدِّینِ، وَتُرِکَتْ مَحَاجُّ السُّنَنِ، فَعُمِلَ بِالْهَوَی، وَعُطِّلَتِ الْأَحْکَامُ، وَکَثُرَتْ عِلَلُ النُّفُوسِ، فَلَا یسْتَوْحَشُ لِعَظِیمِ حَقٍّ عُطِّلَ، وَلَا لِعَظِیمِ بَاطِلٍ فُعِلَ! فَهُنَالِکَ تَذِلُّ الْأَبْرَارُ، وَتَعِزُّ الْأَشْرَارُ، وَتَعْظُمُ تَبِعَاتُ اللَّهِ سُبْحَانَهُ عِنْدَ الْعِبَادِ. فَعَلَیکُمْ بِالتَّنَاصُحِ فِی ذلِکَ، وَحُسْنِ التَّعَاوُنِ عَلَیهِ.
فَلَیسَ أَحَدٌ - وَإِنِ اشْتَدَّ عَلَی رِضی اللَّهِ حِرْصُهُ، وَطَالَ فِی الْعَمَلِ اجْتِهَادُهُ - بِبَالِغٍ حَقِیقَةَ مَا اللَّهُ سُبْحَانَهُ أَهْلُهُ مِنَ الطَّاعَةِ لَهُ.
وَلکِنْ مِنْ وَاجِبِ حُقُوقِ اللَّهِ عَلَی عِبَادِهِ النَّصِیحَةُ بِمَبْلَغِ جُهْدِهِمْ، وَالتَّعَاوُنُ عَلَی إِقَامَةِ الْحَقِّ بَینَهُمْ. وَلَیسَ امْرُؤٌ - وَإِنْ عَظُمَتْ فِی الْحَقِّ مَنْزِلَتُهُ، وَتَقَدَّمَتْ فِی الدِّینِ فَضِیلَتُهُ - بِفَوْقِ أَنْ یعَانَ عَلَی مَا حَمَّلَهُ اللَّهُ مِنْ حَقِّهِ. وَلَا امْرُؤٌ - وَإِنْ صَغَّرَتْهُ النُّفُوسُ، وَاقْتَحَمَتْهُ الْعُیونُ - بِدُونِ أَنْ یعِینَ عَلَی ذلِکَ أَوْ یعَانَ عَلَیهِ.
«و در میان حقوق الهی بزرگ ترین حق، حق #رهبربرمردم، و حق #مردمبررهبر است، حق واجبی که خدای سبحان، بر هر دو گروه لازم شمرد، و آن را عامل #پایداری پیوند ملّت و رهبر، و #عزّتدین قرار داد.
پس #رعیت اصلاح نمیشود جز آن که زمامداران اصلاح گردند، و #زمامداران اصلاح نمیشوند جز با درستکاری رعیت.
و آنگاه که مردم #حقرهبری را اداء کنند، و زمامدار حق مردم را بپردازد، حق در آن جامعه #عزّت یابد، و راههای دین #پدیدار، و نشانههای #عدالت برقرار، و #سنّت پیامبرصلی الله علیه وآله پایدار گردد، پس روزگار #اصلاح شود، و مردم در تداوم حکومت #امیدوار، و دشمن در آرزوهایش #مأیوس میشود.
امّا اگر مردم بر حکومت #چیره شوند، یا زمامدار بر رعیت #ستم کند، #وحدتکلمه از بین میرود، نشانههای #ستم آشکار، و #نیرنگبازی در دین فراوان میگردد، و راه گسترده سنّت پیامبرصلی الله علیه وآله #متروک، #هواپرستی فراوان، احکام دین #تعطیل، و #بیماریهایدل فراوان گردد، مردم از اینکه #حقّبزرگی #فراموش میشود، یا #باطلخطرناکی در جامعه #رواج مییابد، احساس #نگرانی نمیکنند، پس در آن زمان #نیکانخوار، و #بدان قدرتمند میشوند، و #کیفرالهی بر بندگان بزرگ و دردناک خواهد بود
پس بر شماست که یکدیگر را #نصیحت کنید، و نیکو همکاری نمایید.
درست است که هیچ کس نمیتواند حق اطاعت خداوندی را چنانکه باید بگذارد، هرچند در به دست آوردن رضای خدا حریص باشد، و در کار بندگی تلاش فراوان نماید، لکن باید #بمقدارتوان، حقوق الهی را رعایت کند که یکی از واجبات الهی، یکدیگر را به اندازه توان #نصیحتکردن، و #برپاداشتنحق، و #یاریدادن به یکدیگر است.
هیچ کس هر چند قدر او در حق بزرگ، و ارزش او در دین بیشتر باشد، #بینیاز نیست که او را در انجام حق یاری رسانند، و هیچ کس گرچه مردم او را #خوار شمارند، و در دیدهها بیارزش باشد، کوچک تر از آن نیست که کسی را در انجام حق یاری کند یا دیگری به یاری او برخیزد.» [1] .
(1) خطبه 216 نهجالبلاغه
@dastyaar
هویت حوزه و طلبگی استاد واسطی .mp3
16.75M
هویت حوزه و طلبگی
#استادواسطی
#هویت_حوزه
🔶مجتهد : یعنی دین شناس
🔶دین شناس: بتواند تبیین کند نظر اسلام در مورد هر پدیده ای چیست
🔶نظر اسلام را از راه موجه بیان کند
🔶۳ مدل اسلام شناس داریم
🔶اسلام شناس متخصص : نظریه پرداز است
🔶تفاوت عالم با عامی در دقیق سازی مفاهیم است
🔶محصول یک طلبه داشتن کتابی است که نظر اسلام چیست ؟، چرا ؟، چگونه ؟
🔶چگونگی رسیدن به این هدف؟
🔶زندگی طلبه علمی است نه اجرایی و مدیریتی
🔶آنچه یک طلبه نباید باشد : حافظه محور ، مطالعه محور
🔶 آنچه یک طلبه باید باشد : مهارت محور ، تفکر محور ، ذهن سوال پرداز(اگر ندانم چه میشود)
🔶حواس پرتی یعنی خودکشی علمی
🔶راهکار رفع حواس پرتی : نوشتن مطلب ، مطالعه قبل از کلاس و تبدیل محتوای مطلب به سوال
🔶مهارت محور : آنچه باید بتوانم نه اینکه آنچه باید بدانم
@dastyaar
تعاریف و اصطلاحات مربوط به #نیاز
کلیدواژه: #نیاز #نیازسنجی
✅تعریف #نياز : كشش روح به سوي يافتن چيزي در خودش است. (اتحاد وجودی)
✅هر احساسِ نيازي منشاء پیدایشی دارد که باید کشف شود تا قابل مدیریت شود.
✅نیازها دارای انواع صادق و کاذب، ضعیف و قوی، خودآگاه و ناخودآگاه، موقت و دائم، ساده و ترکیبی، جسمی و روحی، اولیه و متعالی هستند.
✅نیازها دارای نقشه و مدل هستند.
✅توسعه و پیشرفت و تمدنسازی = تلاش برای پوشش بهینة کلیه نیازهای انسان در تمام سطوح و حیطهها
✅تعریف #نیازسنجی = تعیین خلاءهایی که درنگرش، احساس، رفتار و مهارت یک فرد یا سازمان وجود دارند و مانع میشوند تا هدف با بیشترین کیفیت یا کمیت حاصل شود. (لازمه نیازسنجی، هدفگذاری در برنامه عملیاتی است یعنی تعیین تغییرات مطلوبی که باید ایجاد شود تا هدف اصلی بهصورت بهینه محقق گردد.)
✅تعیین فاصله میان وضعیت موجود (نیاز) و وضعیت مطلوب (هدف)، زیرساخت تدوین راهبردها و راهکارها برای فعال شدن برنامه است؛ عملیات نیازسنجی در این فضا متولد میشود.
✅نیازسنجی = تعیین شفاف و روشمند آنچه نداریم و باید داشته باشیم تا به هدف برسیم؛ نیازسنجی منجر به تعیین تغییرات مطلوبی میشود که باید درنگرش، احساس، رفتار و مهارت یک فرد یا سازمان بهوجود بیاید تا هدف با بیشترین کیفیت یا کمیت حاصل شود.
✅#نیازسنجی از یک سو ابزاری عملی برای گرد آوری اطلاعاتی است که پایه و اساس برنامه ریزی هاست و از سوی دیگر با کشف نیازهای صریح ، ضمنی و صادق ، سازمانها را از یک موضع انفعالی وابهام برانگیز (غیر شفاف) در فرآیندهای سازمانی خارج میکند و در یک موضع فعال، شفاف در برابر آسیبها و تهدیدها قرار میدهد .
✅راه #تشخیصنیازها و میزان اهمیت آنها، استفاده از « #تفکرمعکوس» است یعنی تلاش برای یافتن پاسخ این سوال که: اگر به سمت وضعیت مطلوب حرکت نکنیم و وضعیت موجود همچنان ادامه پیدا کند، با چه آسیبها یا بحرانهایی مواجه می شویم؟ و این بحرانها چه مقدار قابل تحمل هستند (عمق و گستردگی تخریب ایجاد شده؟)
✅نظام آسیبها :آنجائیکه فرآیندها ، شبکهای از ارتباطات بین اجزاء هستند پس کشف و رصد آسیبهای موجود و آینده باید به صورت شبکهای انجام گیرد.
✅مقصود از نظام آسیب ها ، توجه به علت های بروز آسیبها ، علتالعلل آسیبها ، نحوه صدور بقیه آسیبها از آسیب اصلی، نحوه تقدم و تاخر علت ها از یکدیگر و ارتباط آسیب ها با یکدیگر است .بنابراین نظام نیازها نیز که تابعی از نظام آسیبها می باشد، دارای همین مراتب است ( نیاز های اساسی و بنیادین ، اصلی ترین نیاز ، سلسله مراتب نیازها و ارتباط نیاز ها با یکدیگر )
✅مخاطبان اصلی اطلاعات بدست آمده از نیازسنجی ، مدیران و تصمیم سازان عالی رتبه سازمان ها می باشند.
✅نظام نیازها تابعی از نظام آسیب ها و بحران ها است.
✅اساس فرآیند نیازشناسی تفکر معکوس است .
✅نیاز علت پیدایش انگیزه است و انگیزه علت بروز رفتار برای ارضاء نیاز است.
✅نیازها پس از تولید ،نیاز به شفاف سازی و اولویت بندی دارند .
✅شفافسازی نیازها ازطریق سوال پردازی و تبدیل نیاز به مساله صورت می گیرد .
✅مجموعه کلیدواژهها ،مفاهیم و سوالات اگر از یک منطق روشی آگاهانه تبعیت کند، تمام زوایای یک نیاز را شفاف خواهد کرد.
@dastyaar
کلیدواژه: #تکنیکنیازسنجی #الگونیازسنجی
عليرغم تنوع زياد الگوها و تكنيك هاي نيازسنجي ، هيچكدام بر ديگري ارجحيت ندارد و انتخاب و طراحي الگوها و مدلها بستگي به پروژههاي آموزشي خواهد داشت. الگوها و فنون نيازسنجي را مي توان در شش طبقه مورد نقد و بررسي قرار داد كه عبارتند از:
✅الگوهاي #هدفمحور:
شالوده اساسي اين طبقه ، فرايند تعيين فاصله بين وضعيت موجود و وضعيت مطلوب و سپس تعيين اولويتها براي عمل است. الگوها و تكنيكهاي متنوعي در اين طبقه قرار مي گيرند. مثل الگوي قياسي استقرايي #كافمن ، پيشنهادي #كلاين ، تحليل سازماني #استوت و … و فنوني نظير #ماتريسمهارت، #تجزيهوتحليل شغل، #تحليل وظيفه، #تحليلعملكرد و نيز فنون پيمايشي نظير #پرسشنامه( فتحي ، ۱۳۷۵).
✅تكنيك هاي #توافقسنج:
شالوده اساسي اين طبقه فرآيند بررسي و جمع آوري نظرات افراد درباره نيازها و ايجاد توافق ميان عقايد مختلف است. از جمله تكنيك هاي اين طبقه، تكنيك #كافمن و #هرمن ، فن #دلفي ، #تلاستار ، مدل سه بعدي #سويگرت و… است (فتحي ، ۱۳۸۱).
✅تكنيكهاي #مسئلهمحور:
شالوده اساسي اين طبقه، فرآيند تعيين عملكردهاي منفي يا شناسايي مشكلات موجود در عملكرد افراد و پيشنهادات اقدامات اصلاحي جهت رفع معايب مي باشد. از جمله تكنيك هاي اين طبقه ، تكنيك #رويدادحساس ، #درختخطا ، #آزمونوظايفكليدي و الگوي #سازماني و الگوي #تحليلعملكردوظيفه پيشنهادي را مي توان نام برد (عباس زادگان و ترك زاده ، ۱۳۷۹)
✅الگوي #تركيبي:
اساس اين طبقه فرآيند مشخص كردن فاصله بين وضعيت موجود و مطلوب ، تعيين نقاط ضعف و بررسي نظرات و نگرش ها براي رسيدن به توافق نسبي مي باشد. از جمله الگوهاي اين طبقه الگوي نيازسنجي در سطح #موسسه ، درسطح #منطقهآموزشي ، طرح جامع #نيازسنجي ، الگوي تحليل swot# تحليل #وظيفه ، تحليل #نيازهاييادگيري، #ديكوكری، #پروچاسكا و …. را مي توان نام برد (يارمحمديان و بهرامي ۱۳۸۳)
✅تكنيك هاي #كيفي:
اساس اين طبقه ، توجه دقيق به ديدگاهها و نظرات افراد و صاحبنظران جهت توصيف و تشريح شرايط محيطي پديده ها ميباشد. تا بدين لحاظ به روابط ميان متغيرها و عمق ساختار آنها پي برده شود از اين روقبل از هر اقدامي بايد نيازسنج ، شناخت دقيقي نسبت به مخاطبان يا شركت كنندگان در پروژه نيازسنجي داشته باشد و اطمينان پيدا كند كه افراد مذكور صلاحيت و توانايي لازم را براي شركت در نيازسنجي كيفي را خواهند داشت. از جمله تكنيك هايي كه در اين طبقه قرار مي گيرند عبارتند از: #مشاهده ، #مصاحبه ، تكنيك #مشاورانكليدي ، #طوفانمغزي، #بررسياسنادومدارك ، طرح #شاغلشايسته و تكنيك #اقناعي است (يارمحمديان و بهرامي ، ۱۳۸۳).
🔶تكنيك #فيشباول ( #Fishbowl ) اين تكنيك نيازسنجي در گروه تكنيك هاي توافقمحور دسته بندي مي شود. اين تكنيك زماني مورد استفاده قرار مي گيرد كه تعداد افرادي انتخاب شده براي جمع آوري اطلاعات نيازسنجي, محدود باشند و امكان تجمع آنها در يك كارگاه آموزشي نيز وجود داشته باشد. در اين تكنيك, افرادي را كه براي كسب اطلاعات و سنجش نياز جمع شده اند، مشابه آنچه در كارگاه هاي آموزشي معمول است, به گروه هاي كوچك تقسيم مي كنند و هر گروه با تبادل نظر, فهرستي از نيازها را تهيه ميكند تا در جلسه عمومي با حضور همه شركت كنندگان, گزارش كار گروه ها عرضه شود و پس از بحث و تبادل نظر, فهرست نيازهاي مورد توافق و اولويت بندي آنها انجام مي گردد. بديهي است براي استفاده از اين تكنيك، مجريان نيازسنجي بايد نسبت به نحوه برگزاري كارگاه و شيوه انجام كار گروهي, واقف و مسلط بوده و شركت كنندگان را نيز در موردنحوه انجام كار گروهي توجيه كنند. اين روش نيازسنجي از روش هايي است كه در مدت زمان محدود مي تواند اطلاعات مناسبي را فراهم نمايد و براي سازمانهايي كه درمحدوده جغرافيايي كوچكي فعاليت مي كنند، روش مناسبي مي باشد.
🔶تكنيك #تلاستار ( #Telstar ) اين تكنيك نيازسنجي نيز در گروه تكنيك هاي توافقمحور قرار مي گيرد. اين تكنيك بسيار شبيه تكنيك فيش باول است. اين تكنيك زماني مورد استفاده قرار مي گيرد كه تعداد افرادي كه بايد از آنها كسب اطلاعات شود, زياد است. در اين حالت, افراد در مناطق مختلف گرد هم مي آيند و از طريق تكنيك فيش باول به تعيين نيازهاي آموزشي مي پردازند
@dastyaar
هدایت شده از پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
🌐گزارش علمی از فناوری گوگل MUM
🔹وقتی پای سوالات سخت و پیچیده در میان باشد، برای دریافت اطلاعاتی که مستقیما به جستجوی پژوهشگران مبدل میشوند، معمولا به سراغ افراد متخصص و کارشناسان رشته مربوطه میرویم تا به پاسخ مناسب دست پیدا کنیم. حال تصورش را بکنید که هیچکس در دسترس شما نیست تا در یافتن چیزی که بدنبالش هستید، یاریتان کند. اینجاست که به شما فناوری مبتنی بر هوش ادراکی را معرفی میکنیم که در لحظه متوجه خواستهتان میشود و به نکاتی دقت دارد که تا قبل از آن حتی به ذهنتان خطور نکرده بود. شرکت گوگل در آینده نزدیک الگوریتمی را به دنیای تکنولوژی معرفی خواهد کرد که این مزیت را دارا میباشد.
نام الگوریتم: گوگل مام (Google MUM ) Multitask Unified Model
تاریخ اولین معرفی: ۱۸ می ۲۰۲۱ – ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
این فناوری و الگوریتم پیشرفته بر پایه هوش مصنوعی ساخته شده که ۱۰۰۰ برابر قویتر از سایر الگوریتمهای معرفی شده تا امروز توسط گوگل است. به نظر میرسد شرکت گوگل از سالها قبل به فکر این الگوریتم بود و برای اجرای هر چه بهتر آن پژوهشگر توانمند و نخبه هندی Prabhakar Raghavan را جذب کرده است تا در نگارش این الگوریتم و اجرای کامل و صحیح آن یاریگر این غول فناورانه جهان باشد.
👇جهت مطالعه متن کامل این گزارش👇
yun.ir/gol0x9
🌐 دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی مرکز ملی فضای مجازی
🆔 @OISC_Majazi
هدایت شده از روش شناسی اجتهاد | روشنا
روش شناسی کاربردی اجتهاد. واعظی.pdf
1.88M
✅ فایل کتاب "#روششناسی کاربردی #اجتهاد"
🔹نگارش: استاد سیدمحمدرضا #واعظی
◽️فایل کتاب با اجازه استاد انتشار یافته است
◽️کانال استاد:
@yaddashhayetalabegi
🔸روش شناسی اجتهاد (روشنا)
🆔 @ravesh_ejtehad
هدایت شده از روش شناسی اجتهاد | روشنا
406.4K
✅ گزارش صوتی از جلسه رونمایی از کتاب الگوریتم اجتهاد استاد #واسطی
🔹با سپاس از حجت الاسلام مهدی غلامیان
🔸روش شناسی اجتهاد (روشنا)
🆔 @ravesh_ejtehad
کلیدواژه: #سیستم #شبکه #اجتهادسیستمی
♻️ #سيستم يا #شبكه:
مجموعهاي از عناصر است كه با يكديگرارتباط برقرار ميكنند و براي #تحقّق يك هدف در تلاشاند. در هر شبكه، تغيير هر جزءبر ديگر اجزاء و بر كلّ، تأثير دارد و هيچيك از عناصر، اثري مستقل و جدا ازمجموعه نميگذارند و نميپذيرند.
♻️ #مولّفههایاصلي سيستم يا شبكه عبارتند از:
🔹اجزاء و عناصر(متغيّرها)
🔹روابط بين اجزاء
🔹هدف
🔹مرز سيستم و محيط سيستم(تفكيك بين عوامل خارج از سيستم و عوامل داخلي آن)
🔹جريان سيستم(نحوة فعاليّت متغيّرهاي داخلي و خارجي براي رسيدن به هدف سيستم)
🔹بازخورد(بررسي نتايج بهدست آمده از جريان سيستم و اصلاح نقاط نامناسب و بهينهسازي جريان، و اعمال دوبارة آن به سيستم)
🔹پايداري سيستم(ميزان قابليت مقابله يا انعطاف سيستم در برابر تغييرات احتمالي)
✳️ #متغيّرها و #روابطبینآنها که #فرآیندسیستم را میسازد مهمترین عناصر سیستم هستند و نحوه کشف آنها (بالخصوص مشخصات روابط بین آنها) #منطقفرآیندها را شکل میدهد.
🔶✳️✳️ #راهنفوذ ما به موضوعات از طريق #آثار و #خصوصيات آنهاست. ذهن قدرت درك مستقيم #جوهرهٔ اشياء راندارد و بايد از طريق ادراك آثار و خصوصيات آن پي به #سرمنشاء ببرد. آثار اشياء وموضوعات هستند كه سبب #رفعنياز ما و #حلمشكل ميشوند، ارتباط ما با آنها به خاطراستفاده از #كاركرد آنهاست. آثار و كاركردهاي موضوعات #قابلتغيير هستند، ميتوانآنها را از بين برد يا تقويت و تشديد كرد يا اثري ديگر را بر موضوع بار كرد؛موضوعات با يكديگر و با اجزاء دروني خود فعل و انفعال دارند(اثرميگذارند و اثر ميپذيرند)؛با برقرار كردن ارتباط بين موضوع مورد نظر و موضوعي با اثري ديگر (يا ارتباط با جزئي ديگر) ميتوان شيء مورد نظر را تحت تأثير قرار داد و كاركردهاي آن را تغيير داد( #فعّالسازي).
♻️ #متغيّرها،عوامل تأثيرگذار و تأثيرپذير در مجموعة سيستم هستند (آنچه قابليّت تغييردادن ياتغييرپذيري دارد و با تغيير آن تغييراتي در وضعيّت موضوعِ مورد نظر بهوجود خواهدآمد). متغيّرها انواع و مراتبي دارند كه عبارتند از:
#متغيّرهایدروني (آنچه در درون موضوع است و ميتواند به سبب عواملي تغيير پذيرد و باعث تغيير موضوع شود)
#متغيّرهایبيروني(عواملي كه از خارج از موضوع بر موضوع و اجزاء آن تأثير ميگذارندو سبب تغييري در آن ميشوند)
#متغيّرهایمثبت (عواملي كه تغيير مطلوب و هماهنگ با هدف ما ايجاد ميكنند)
#متغيّرهایمنفي
#متغيّرهایتشديدكننده(عواملي كه سبب ازدياد اثري در موضوع ميشوند)
#متغيّرهایتضعيفكننده(عواملي كه سبب كاهش اثري در موضوع ميشوند)
#متغيّراصلي یا #مرکزی(عاملي كه بيشترين تأثير را براي رسيدن به هدف دارد)
#متغيّرهایكمكي و #جانبي (عواملي كه زمينهساز و تقويتكنندة جريان اصلي هستند)
#متغيّرهاینياز(عواملي كه براي رسيدن به مطلوب بايد نيرو و امكانات دريافت كنند)
#متغيّرهاینيرو (عواملي كه امكانات لازم را براي رفع نياز دارند)
#متغيّرهایكلان (عواملي كه بر طيف گستردهاي از موضوعات تأثير ميگذارند)
#متغيّرهایجزء (عواملي كه بر يك مورد يا بخشي از آن تأثيرگذار هستند)
#متغيّرهایكوتاهمدت #بلندمدت
#متغيّرحداقلّي(عاملي كه كمترين تأثيرگذاري يا تأثيرپذيري را دارد)
#متغيّرحداكثري (عاملي كه بيشترين تأثيرگذاري يا تأثيرپذيري را دارد)
#متغيّركنترلي(عامليكه هنگام نياز وارد جريان ميشود و مشكل را مهار ميسازد)
#متغيّرزمان، #مكان
#متغيّركميّت، #كيفيّت
#متغيّراولويّت (عاملي كه نسبت به عوامل ديگر تأثير خود را زودتر و يا عميقتر ميگذارد و سپس ديگرمتغيّرها مُجاز به اثرگذاري يا اثرپذيري هستند)
#متغيّرلايه و #عمق(در چه لايه و عمقي اين تأثير انجام ميشود؟)
#متغيّرجهت (در چه جهت و زاويهاي تأثيرگذاري يا تأثيرپذيري انجام ميشود؟)
#متغيّرهایهمراه(عواملي كه بايد همراه هم باشند تا تأثيرگذاري يا تأثيرپذيري انجام شود)
با مشاهدة دقيق و جامع از فعل و انفعالات جاري در #هستي ميتوان متغيّرهاي ديگري رانيز به اين فهرست افزود.
اصلیترین #هدف در بحث #سیستمها، تعیین #رفتارسيستم است يعني چگونگي فعاليت متغيّرهاي آن براي رسيدن به #هدف سيستم.
برای #تشخیصرفتار سیستم باید #تحليلسيستم صورت پذیرد يعني بررسي يك سيستم به هدف #حلّنارسايي و مشكل، يا به هدف #ارتقاءوضعيت و رساندن به موقعيت بهتر. در تحليل سيستمي بهدنبال تجزية سيستم به عوامل تشكيلدهندة آن و روابط بين آنها و بررسي ميزان فعلوانفعال بين اجزاء و دستيابي به ميزان موفقيّت اين تعاملات در تأمين هدف سيستم هستيم.
♻ #اجتهادسیستمی یعنی در مورد هر #مساله و #موضوعی که میخواهیم #نظردین را در مورد آن بهدست آوریم باید تعیین کنیم که در #گزارههایدین، چه #متغیرهایی با چه #خصوصیات و #روابطی با یکدیگر #ترکیب شدهاند تا #برآیندی در #موضوع مورد بحث بهدست آید.
@dastyaar
کلیدواژه: #مثالسیستمدرفضایعبادی
مثال سیستم در فضای عبادی مدل صلوه:
♻️ #سیستمعبادی اسلام⏮مدل « #صلوه»
✅ « #نماز» با خصوصیاتی که مسلمانان میخوانند، مدلی از عبادت است که با تمام جزئیات و شرایط در دین ارائه شده است؛ دیدنِ « #نماز» بهعنوان #یکمدل، یعنی #تشخیصفرآیندی در نماز که #ورودیای را به #خروجیای تبدیل میکند؛ بنابراین برای رسیدن به نتیجه، باید ورودیها، خروجی و فرآیند تبدیل (زمینه، نقطه شروع، نقطه مرکزی، مراحل، نقاط بحران) از #گزارههایدین بهدست آیند. اگر مجموعه احکام فقهی مربوط به نماز را کنار هم بگذاریم خواهیم دید که مدلی به صورت زیر داریم:
🔶 #ورودیهایسیستم =
انسان(بدن، ذهن و فکر، قلب و روح) با تمام لوازم و ملزومات
محیط
زندگی
سرنوشت
ماوراء
کمال
نیروهای مثبت و نیروهای منفی در هستی
دیگر انسانها (در محیط خانواده، محیط کار، محیط شهر، محیط بینالملل)
گذشته و آینده
قوانین طبیعی جسمی، فکری و روحی
مشکلات و بحرانهای انسانی
قوانین و مدلها و سیستمهای دیگر دینی
🔶 #خروجیهایسیستم = (اهداف، آثار و نتایجی که توسط نماز کامل ایجاد میشوند)=
تمرکز فکری و روحی
فعال شدن احساس حضور خدا
معنادارشدن سطحی عمیقتر از حیات
اتصال به آگاهی جامع الهی
جذب نیروهای مثبت و نورانی و افزایش نیرو و انرژی روحی
دفع نیروهای منفی و ارتقاء در درجه خلوص ادراکات و معرفتها
آرامش و بهداشت معنوی فردی و جمعی،
همسو شدن کلیه نیروهای روحی با نیروهای جاری در هستی در کل زمین
از بین رفتن آثار منفی عملکردهای قبلی
تعمیق فهم و احساس از دیگر دستورات الهی برای حرکت در زندگی دنیا و عبور به سوی ابدیت.
🔶فرآیندپردازش/ تعیین #مرزهایسیستم=
تمام افراد انسان اعم از مرد و زن بالغ و کودکانی که به تشخیص رسیدهاند
در تمام مکانها و در تمام زمانها و در هر شرایط، تا آخر عمر
🔶فرآیندپردازش/ تعیین #زمینهسازاولیه =
طهارت بدن و لباس + وضوء + تعیین قبله و رو به قبله ایستادن + تشخیص زمان + طهارت مکان سجده + آرامش بدن و قرار گرفتن در موقعیت مراقبه و دوری از خوردن و آشامیدن و حرکتکردن و حرف زدن
🔶فرآیند پردازش/ تعیین #نقطهشروع = اذان و اقامه + نیت + قیام + تکبیر (که در هر کدام کمیت و کیفیت ظاهری و باطنی آن ذکر شده است)
🔶فرآیند پردازش/ تعیین #مراحلفرآیند = قرائت + رکوع + سجود + تشهد + سلام (که در هر کدام کمیت و کیفیت ظاهری و باطنی آن ذکر شده است)
🔶فرآیند پردازش/ تعیین #مرکزثقل = توجه به خداوند و فهم اینکه چه میکند و چه میگوید
🔶فرآیند پردازش/ تعیین #نقاطبحران = کلیه رفتارهای منجر به شک یا منجر به بطلان نماز (اَحکام خلل در نماز، چه نماز فُرادی و چه نماز جماعت و چه نمازهای جمعیتی مانند نماز عیدفطر یا نماز جمعه)
🔶فرآیند پردازش/ #بازخورد در سیستم = کلیه احکام مربوط به رفع نقص و شک در نماز
🔶متغیرهای #تقویت و #تشدیدکننده = کلیه مستحبات نماز (در کلیه انواع نماز)
🔶متغیرهای #تضعیفکننده و #بازدارنده = کلیه مکروهات در نماز (در کلیه انواع نماز)
@dastyaar
دستیار محقق
#روششناسی #روشتحصیلتفکریومهارتمحور خانه > دانشنامه > روش شناسی > روش تحصیل تفکری و مهارت محو
کلیدواژه: #روشتحصیلتفکریومهارتمحور
♻️ #بحرانهاي زندگي انساني همواره از جايگزين شدن #خيال به جاي #واقعيات بوجود آمدهاند. اشتباهات و #انحرافات تنها معضل بشر است و اشتباه وخطا، معلول جايگزيني #مجاز به جاي #حقيقت. #علم و #فهمِ درست، #كيميایحيات است و #خضرزندگاني. دراين ميان، بزرگترين #بحران و #زيانبارترين وضعيت، #توهم علم وعلم آموزي است. فردي كه بهدنبال علم و واقعيت آمده است و #سرمايههاي وجودي خويش را براي يافتن حقيقت به جريان انداخته است اما به چيزي جز #توهّمات و #خيالات نرسيده وخود نيز نميداند و فكر ميكند كه حقايق را در دست دارد، زندگيِ خود وديگراني را هم بر اساس آن پيريزي ميكند.
♻️اگر آنچه آموختيم راه و رسم زندگي نيست، #علم نياموختيم بلكه #سرمايهحيات را آتش زده ايم. اگر آنچه آموختيم را نميتوانيم به #كار ببريم و با آن زندگي را #راهبري كنيم، علم نياموختيم وفقط شاهدي از دور برزيبايي او بوديم. اگر آنچه آموختيم #توسعهگر زندگي به سوي #ابديت نيست، عمرگرانمايه به #ارزان فروختيم.در بوته #نقد و #ارزيابي قرار گرفتن بزرگترين #نعمت براي انسان است چرا كه سعد و نحس دنيا وآخرت او را شفاف ميسازد و از حسرت و ندامت ابدي نجات ميبخشد.
شرح مفصل و طبقه بندی با محورهای بحث را میتوانید در #روشتحصیلتفکریومهارتمحور دنبال کنید
@dastyaar
اصلاح #شاخصنخبگان
💠 امام خامنهای
شاخص ارزیابی نخبه را اصلاح کنیم
⛔️ امروز شاخص ارزیابی استاد و نخبه غالباً #مقالات است؛ این درست نیست.
✅ شاخصها را « #حلّمسئله» قرار بدهید.
👈🏻 نخبگان حقیقی را دریابیم...
#امام_حوزه
#نخبگان
#شاخص_نخبگان
@dastyaar
مطلب بسیار دقیق رهبری در موضوع #جریانخاص در استان #سیستانوبلوچستان که متاسفانه بسیاری از افراد مدعی تبعیت از ایشان مسیر خلاف ایشان را رفتند
#منشور_حوزه_و_روحانیت
#امامخامنهای
#جریانخاص
#عبدالحمید
@dastyaar
انالله و انا الیه راجعون
حجت الاسلام شیخ سجاد شهرکی امام جماعت مسجد مولای متقیان زاهدان دقایقی قبل بدست دواعش سلفی بفیض شهادت نائل گردید
@dastyaar
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ
یادواره گرامیداشت روحانی #شهید_امنیت حجت الاسلام سجاد شهرکی امام جماعت مسجد مولای متقیان #زاهدان
زمان: پنجشنبه ۱۹ آبان پس از نماز مغرب و عشا
مکان: قم مقدسه ، بلوار امین مسجد امام حسین علیه السلام(روبروی مدرسه علمیه معصومیه سلام الله علیها)
@dastyaar
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید | تحلیل رهبر انقلاب از طراحیِ عناصر پشت صحنهی اغتشاشات: بدون شک این بساط شرارت جمع خواهد شد / میخواستند مردم را بیاورند در صحنه، حالا که نتوانستند، میخواهند شرارت کنند بلکه بتوانند مسئولین کشور را و دستگاه را خسته کنند
💻 Farsi.Khamenei.ir