استاد علوی تهرانی
📸 #عکس_نوشته ✅ دعای روز اول ماه مبارک رمضان @Fares_ir
.
🔴 شرح دعای روز اول ماه مبارک رمضان
💠 پیامبر اسلام (ص) فرمودند:
ای مسلمانان آگاه باشید چه بسیارند کسانی که از شبزندهداری و #عبادت شبانه جز رنج بیداری در شب بهرهای دیگر ندارند و بسیارند کسانی که از روزه جز تحمل گرسنگی و تشنگی بهره دیگری ندارند.
👈 لازم است که #انسان به کیفیت #روزه و عبادت خود در این ماه توجه کامل داشته باشد تا از این ماه بهره کامل ببرد.
🔸 حضرت رسول اکرم (ص) در ادعیه هر روز این ماه، از خداوند درخواستهایی دارند که موجب تعالی عبادت و #بندگی در این ماه است.
✅ خواستههای روز اول ماه مبارک رمضان
1️⃣ از روزهداران واقعی باشد.
2️⃣ از شب زندهداران حقیقی باشد.
3️⃣ از خواب #غفلت بیدار شود.
4️⃣ #گناهان بخشیده شود.
5️⃣ #گذشت و #بخشش خداوند شامل حال او شود.
✳️ «اللّهُمَّ اجْعَلْ صِيامِى فِيهِ صِيامَ الصَّائِمِينَ»
🔸 #روزه_حقیقی روزهای است که ثمره آن فقط تحمل گرسنگی و تشنگی نباشد بلکه انسان زبان را از #دروغ نگه دارد، چشم را از دیدن هر چه #حرام است بپوشاند، دعوا و منازعه را ترک نماید، #حسادت ننماید، #غیبت نکند، غضبناک نباشد، ترک دشمنی نماید، آزار و اذیت دیگران نکند و در کارهای #خیر و عبادی و نوافل سستی ننماید تا روزهاش وسیله قرب به سوی خدا باشد.
✳️ «وَقِيامِى فِيهِ قِيامَ الْقائِمِينَ»
🔸 عبادت مرا #عبادت_واقعی قرار بده و شب زندهداریم را شب زندهداری حقیقی قرار بده که نتیجهاش تحمل بیداری شب نباشد بلکه رسیدن به مقام #عبودیت و بندگی خدا باشد که اگر اینطور شود، به #هدف_خلقت رسیدهایم.
💠 سوره ذاریات آیه ۵۶ میفرماید: جن و انس را جز برای اینکه مرا بپرستند نیافریدیم.
👈 در فرمایش امام صادق (ع) به #عنوان_بصری برای مقام عبودیت ۳ علامت آمده است. یکی از آنها این است که #بنده، خود را مالک چیزی نداند. بندگانی که در مرحله عبودیت خداوند هستند، به #دنیا رغبتی ندارند و دنیا را مانند زندان میدانند (الدُنیا سِجْنُ المُؤمِن).
📌 وقتی رغبت دنیا از قلبشان خارج شد، خداوند نوری را در #قلب آنها جایگزین میکند که از هر #عمل خلاف رضای خدا تنفر داشته و از #باطل گریزان باشند.
✳️ «وَنَبِّهْنِى فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغافِلِينَ»
🔸 در منطق #اهل_ایمان، همه انسانها در حال سیر و سفر بهسوی حضرت حق هستند.
💠 در سوره انشقاق آیه ۶ میفرماید: ای انسان، یقیناً تو با کوشش و تلاشی سخت به سوی پروردگارت در حرکتی، پس او را [در حالی که مقام فرمانروایی مطلق و حکومت بر همه چیز ویژه اوست و هیچ حکومتی در برابرش وجود ندارد] دیدار می کنی.
👈 انسان در حال سفر، هرچند سفر مادی باید در حالت بیداری و توجه کامل باشد تا به طرف مقصد حرکت کند. زاد و توشه مناسب بردارد، مرکب مناسبِ راه را داشته باشد، موانع راه را بداند.
بدیهی است که با حالت خوابآلودگی و بیتوجهی و غفلت، سفرهای مادی سرانجام ندارد، چه رسد به سفر معنوی به سوی حق. به خاطر همین #اهل_معرفت، اولین مقام #سلوک را یقظه (بیداری و توجه) میدانند و مقابل این حالت غفلت است و بیخبری.
📌 در قرآن کریم غفلت از منکرات شمرده شده است.
💠 سوره اعراف آیه ۲۰۵ میفرماید: و هرگز از غافلان مباش.
⭕️ باید از غفلت دور بود. انسان غافل مانند کرم ابریشم دورِ خودش را در این دنیا میتند و گرفتار آن میشود و دیگر از زندان دنیا خلاص نمیشود. اگر از این پیلهای که خود درست کرده است رها نشود، از بین میرود، بدون اینکه به نتیجهای برسد که برای آن خلق شده است.
✳️ «وَهَبْ لِى جُرْمِى فِيهِ يَا إِلهَ الْعالَمِينَ»
🔸 انسان سالک وقتی از غفلت و بیخبری دور شد متوجه میشود که برای رسیدن به مقصد و مقصود نیاز به یک شستشوی باطنی دارد و آن پاک شدن از گناهان است پس درخواست بخشش میکند.
✳️ «وَاعْفُ عَنِّى يَا عافِياً عَنِ الْمُجْرِمِينَ»
💠 سوره آلعمران آیه ۱۳۵ میفرماید: و آنان که چون کار زشتی مرتکب شوند یا بر خود #ستم ورزند، خدا را یاد کنند و برای گناهانشان آمرزش خواهند؛ و چه کسی جز خدا گناهان را می آمرزد؟
🔸 انسان نیاز به طهارت و پاکی باطن دارد و این پاکی یا از #گناه است یا از #ظلم به خویش است.
⭕️ بر خویشتن ظلم کردهاند که چرا درون را از رذائل پاک نکردند، چرا درون را به فضائل آراسته ننمودهاند، چرا نور خدا در وجودشان جلوهگر نیست.
🔆 بنابراین هم از ارتکاب معاصی طلب بخشش باید کرد و هم از ظلم بر خویش و این با دو عبارت از خداوند خواسته شده است:
✳️ «یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ»
___________________
📝 حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #موانع_رسیدن_به_حسنات
📖 حسن خلق، تمام دین است
🗓 ظهرهای ماه رمضان | سال ١٣٩۷
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_6030648238413974015.mp3
17.58M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #شیطان | جلسه ۱
🗓 ظهرهای ماه رمضان سال ۱۳۹۳
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #شیطان / جلسه ۱
✅ خداوند از #خلقت انسان قصدی داشته است.
💠 در سوره مؤمنون آیه ۱۱۵ میفرماید: شما گمان کردهاید که ما شما را بیهوده #خلق کردهایم؟
🔸 حال که ما را برای قصدی خلق کردهاند، آن قصد چیست؟
💠 در سوره انشقاق آیه ۶ میفرماید: ای #انسان، تو با تلاش به سوی پروردگارت در حرکت هستی و او را ملاقات میکنی.
👈 نهایتِ خلقت، ملاقات با حضرت حق است. از این ملاقات به #لقاء_الله تعبیر میکنند.
🔸 #ملاقات_خدا برای انسان به آسانی اتفاق نمیافتد.
💠 در سوره کهف آیه ۱۱۰ میفرماید: کسی که امید دارد که به ملاقات پروردگارش نائل شود، باید #عمل_صالح انجام دهد و نباید #مشرک باشد.
🔸 انسان با #سلوک و #مجاهدت به پروردگارش میرسد.
💠 قرآن کریم در سوره عنکبوت آیه ۶۹ میفرماید: هر کسی که در راه ما مجاهدت کند، ما او را در طریق #هدایت قرار میدهیم.
📌 رسیدن به خدا در سایه مجاهدت و سلوک اتفاق میافتد. اگر مجاهدت کنیم به مسیر هدایت رفتهایم و اگر نه در مسیر #ضلالت هستیم. تردیدی هم نیست. چون در مقابل هدایت، ضلالت است. اگر اینجا نبودی قطعاً مقابلش هستی. شما فقط با سلوک به خدا میرسید.
⭕️ در این مسیر، عوامل بازدارندهای وجود دارد. موانعی که سد راه میکند.
💠 در سوره مبارکه اعراف آیات ۱۶ و ۱۷ گفته #شیطان را بیان کرده و میفرماید: شیطان به حضرت حق عرض کرد: من در #صراط_مستقیم تو مینشینم و سپس از پیش رو و پشت سر و از طرف راست و از جانب چپشان بر آنان می تازم و [تا جایی آنان را دچار #وسوسه و اغواگری میکنم که] بیشترشان را سپاس گزار نخواهی یافت.
💠 شیطان برای این حرف قسم یاد کرده که در سوره ص آیه ۸۲ اشاره شده است: (خدایا) به عزتت قسم میخورم که همه را اغواء میکنم.
✳️ حمله از چهار جهت چیست؟
💠 حضرت باقر (ع) ذیل این آیه شریفه فرمودهاند: حمله از پیشِ رو به انسانها یعنی #آخرت را در نظر شما آسان جلوه میدهد. حمله از پشت سر یعنی انسان را وادار به جمع #مال و #ثروت میکند. حمله از سمت راست یعنی #گمراهی و #منکر را زیبا جلوه میدهد. حمله از سمت چپ یعنی #شهوات را بر دل انسانها غالب میکند.
✅ ما را خلق کردهاند که به ملاقات برسیم. باید مجاهدت کرد. در راه این مجاهدت، موانعی وجود دارد. انسان #عاقل باید مانع را بشناسد. مهمترین مانع، شیطان است که قسم خورده.
✅ ما باید شیطان را بشناسیم. ما باید بدانیم شیطان چگونه عمل میکند. ما خاکریزهای شیطان را باید بشناسیم که در خاکریز او #عبادت نکنیم. اینطور نیست که همه را به #گناه دعوت کند. یک عده را وادار به عبادت میکند و اینها طوری به عبادت مشغول میشوند که #فکر میکنند مستجاب الدعوة هستند؛ در حالی که در خاکریز شیطان عبادت میکنند.
📌 ما باید #دشمن را بشناسیم. یک از این دشمنان، شیطان است. لذا بحث امسال ما شیطان خواهد بود.
📚 مرحوم دهخدا در لغتنامه مینویسد: مراد از شیطان، هر موجود نافرمان، متمرد و سرکش است؛ هر موجودی، چه از انسانها باشد و چه از جنیان و چه از حیوانات. گاهی شیطان، صفت است برای کسانی که شوخ هستند و ناآرام و یک شرارتی هم در آنها هست.
👈 این دو معنا وصفی و اسمی است که دهخدا در کتاب خودش نام برده است. اینکه در کتابهای عربی به چه معنایی است را خواهیم گفت.
_____________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #شیطان / جلسه ۱
ظهرهای ماه رمضان سال ۱۳۹۳
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
استاد علوی تهرانی
📸 #عکس_نوشته ✅ دعای روز دوم ماه مبارک رمضان @Fares_ir
.
🔴 شرح دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
✅ خواستههای روز دوم ماه مبارک رمضان
خدایا؛
1️⃣ مرا به #رضایت و خشنودیت در این ماه نزدیک کن.
2️⃣ مرا از #خشم و انتقامت دور گردان.
3️⃣ مرا به #قرائت آیاتت موفق بدار.
✳️ «اللّٰهُمَّ قَرِّبْنِى فِيهِ إِلىٰ مَرْضاتِكَ»
💠 آیه ۷۲ سوره توبه چنین میفرماید: خدا به مردان و زنان با #ایمان، بهشتهایی را وعده داده که از زیرِ [درختانِ] آن نهرها جاری است. در آن جاودانهاند، و نیز سراهای پاکیزهای را در بهشتهای ابدی [وعده فرموده] و هم چنین خشنودی و رضایتی از سوی خدا [که از همه آن نعمتها] بزرگتر است؛ این همان کامیابی بزرگ است.
📌 خشنودی و رضایت خداوند بزرگترین #نعمت است.
🔆 چگونه به این مرتبه برسیم؟
حضرت موسی (ع) از خداوند درخواست کرد که به او عملی بیاموزد تا با انجام آن به مقامی برسد که رضایت داشتن و خشنود بودن خداوند از او را در پی داشته باشد.
🔸 خداوند به حضرت موسی وحی فرمود: ای موسی، اگر رضایت و خشنودی مرا میطلبی بدان که خشنودی من از تو، به رضایت و خشنودی تو از #قضا و #قدر من بستگی دارد.
👈 آنچه را که در طول زندگیات برای تو مقرر کردهام از دنیایت ممکن است خوشایند تو نباشد ولی اگر حرمت نگهداری و #شاکر و #صابر و #راضی باشی، من نیز از تو خشنود خواهم بود.
✳️ «وَجَنِّبْنِی فِیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَ نَقِمَاتِکَ»
💠 در دعای افتتاح چنین میخوانیم: #یقین دارم که در جایگاه بلا و #عذاب تو سختترین کیفر دهنده هستی.
💠 امیرالمؤمنین (ع) نیز در #دعای_کمیل به حضرت حق چنین عرض میکنند:
ای پروردگار من، تو از ناتوانیام در برابر اندکی از غم و اندوه #دنیا و کیفرهای آن و آنچه از ناگواریها بر اهلش میگذرد آگاهی، با آنکه این غم و اندوه و ناگواری درنگش کم، بقایش اندک و مدّتش کوتاه است؛ پس چگونه خواهد بود تاب و توانم در برابر بلای #آخرت و فرود آمدن ناگواریها در آن جهان بر جسم و جانم و حال آنکه زمانش طولانی و جایگاهش ابدی است و تخفیفی برای اهل آن بلا نخواهد بود، چراکه مایه آن بلا جز از خشم و انتقام و ناخشنودی تو نیست و این چیزی است که در برابرش آسمانها و زمین تاب نیاورند، ای سرور من تا چه رسد به من؟ و حال آنکه من #بنده ناتوان، خوار و کوچک، زمینگیر و درمانده توأم؛ ای خدای من و پروردگار و سرور و مولایم، برای کدامیک از دردهایم به حضرتت شکایت کنم و برای کدامین گرفتاریم به درگاهت بنالم و اشک بریزم. آیا برای دردناکی عذاب و سختیاش، یا برای طولانی شدن بلا و زمانش.
👈 مسلماً #سخط_الهی با #رضوان_الهی برابر نیست.
💠 سوره آلعمران آیه ۱۶۲ میفرماید: آیا کسی که به دنبال خشنودی خداست مانند کسی است که به خشم خدا دچار شده و جایگاهش #دوزخ است و دوزخ عاقبت بدی است.
⭕️ چگونه دچار سخط الهی میشوند؟
💠 سوره مائده آیه ۸۰ میفرماید: قطعاً بد است آنچه نفوسِ [طغیان گرشان برای قیامت] آنان پیش فرستاده است؛ [و نتیجه آن این است] که خدا بر آنان خشم گرفت و در عذاب جاودانهاند.
👈 اعمال و #گناهان ماست که باعث خشم الهی و انتقام جویی خداوند میشود. آنچه که خدا را به خشم میآورد باید شناخت و از آن اجتناب کرد.
✳️ «وَوَفِّقْنِى فِيهِ لِقِراءَةِ آياتِكَ»
🔸 توفیق در لغت به معنای برگرداندن اسباب به سوی مطلوب #خیر است.
👈 یعنی اسباب طوری مهیا بشود که ما به مطلوب خیرمان برسیم و چون مسبب الاسباب خداوند است، در این فقره از خداوند توفیق قرائت آیات مطالبه شده است یعنی خدایا اسباب را طوری مهیا کن و مقدر ساز که من موفق به قرائت آیات #قرآن بشوم. ما بدون خدا توانایی هیچ کاری را نداریم، نه ترک گناه و نه #اطاعت از خدا.
💠 خداوند در سوره مزمل آیه ۲۰ خواندن #قرآن را مطالبه کرده است (هرچند کم): هرچه از قرآن برای شما میسر و مقدور است، بخوانید.
❇️ توصیف قرآن از زبان حضرت رضا (ع)
💠 امام رضا (ع) میفرمایند: قرآن ریسمانی محکم بین خدا و خلق است. دست آویزی مستحکم برای ثبات و برقراری طریقهای بینظیر است. کشاننده به سوی بهشت و نجات بخش از آتش #جهنم است. با گذشت قرنها کهنه نمیشود. بر زبانها بیارزش نمیگردد. چون مخصوص یک زمان خاص نیست بلکه راهنمای روشن و حجت بر هر انسانی قرار داده شده است. به هیچوجه از اطراف به آن باطلی راه ندارد و از سوی حکیم حمید فرستاده شده است.
✳️ «برحمتک یا ارحم ارحمین»
👈 و توفیق (اسباب) مهیا نمیشود مگر به #رحمت خداوند.
___________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
4_6035151838041344401.mp3
17.95M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #شیطان | جلسه ۲
🗓 ظهرهای ماه رمضان سال ۱۳۹۳
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #شیطان / جلسه ۲
✅ سه معنا در لغت برای کلمه شیطان بیان شده است:
🔸 راغب اصفهانی در کتاب مفردات میگوید: شیطان، موجود دور از #رحمت حق است. هر موجودی که دور از #رحمت_حق باشد را شیطان میگویند.
🔸 صاحب کتاب لسان العرب میگوید: شیطان در عرب به هر موجود متمرد و نافرمان گفته میشود. اعم از اینکه حیوان باشد یا #انسان باشد یا از طایفه #جن باشد.
🔸 در کتاب تاج العروس میگوید: به هر فرد بدخوی و #بد_اخلاق گفته میشود.
👈 بنابراین شیطان، یک مفهوم عام است. اسم جنس است برای هر موجودی که خصوصیتهای سهگانه گفته شده را دارد.
📌 در #قرآن کریم، واژه شیطان ۸۸ مرتبه به کار رفته است. در اکثر موارد مراد، #ابلیس است.
💠 سوره انعام آیه ۱۱۲ میفرماید: در برابر هر پیامبری، دشمنی از شیطانهایی که از نوع انسان و جن هستند قرار دادیم.
👈 شیطان از نوع آدمیزاد، همان موجود دور از رحمت حضرت حق است. همان موجود سرکش و #نافرمان است. همان موجود بدخوی و بداخلاق است.
📖 وقتی به کاربرد شیطان در عرب رجوع میکنیم، میبینیم که برای شیطان، چهار مصداق معرفی میکنند. ما تا به حال سه معنا را گفتیم. الآن میخواهیم بگوییم عرب به این چهار مورد هم شیطان میگوید؛ منتها اینها مصداق هستند. دقت کنید:
1️⃣ عرب به #میکروب، شیطان اطلاق کرده است.
⭕️ شما #روایت میخوانید، میبینید اسم شیطان آمده است، چون نمیدانید که مراد از شیطان، میکروب است میگویید: شیطان به ظرف شکسته چه ربطی دارد؟ چون متوجه نمیشوید، میگویید: همه اینها #دروغ است.
2️⃣ افراد نیرنگباز و مکار را شیطان گفتهاند.
3️⃣ ابلیس را شیطان معرفی کردهاند. همان ملعونی که شما از او بدتان میآید.
💠 از پیامبر اکرم (ص) سؤال شد: ما #دعا میکنیم و دعایمان مستجاب نمیشود، در حالی که خداوند فرموده است: اُدْعُوني أَسْتَجِبْ لَكُمْ. حضرت فرمودند: قلوب شما به وسیله ۱۰ عامل مرده است (یعنی ده عامل را مانع اجابت دعا میدانند، یکی از آنها این است:) شما ادعای دشمنی شیطان را دارید اما در مقام #عمل با او دوست هستید.
4️⃣ حضرت ختمیمرتبت، در روایتی از #غضب تعبیر به شیطان میکنند.
🔆 چهار مصداق را بیان کردهاند. ما با یکی از آنها کار داریم. واژه ابلیس است.
📌 ابلیس در قرآن، ۱۱ مرتبه تکرار شده است.
_____________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #شیطان / جلسه ۲
ظهرهای ماه رمضان سال ۱۳۹۳
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #موانع_رسیدن_به_حسنات
📖 تعریف حسن خلق از منظر دین
🗓 ظهرهای ماه رمضان | سال ١٣٩۷
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شرح #دعای_روزهای_ماه_رمضان
✅ خواستههای روز سوم ماه مبارک رمضان
1️⃣ #خرد و #دانایی و آگاهی و توجه را روزی من قرار بده.
2️⃣ مرا از #نادانی و در آمیختن #حق و #باطل دور گردان.
3️⃣ از هر خیری که نازل میکنی مرا نیز بهرهمند گردان.
✳️ «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی فِیهِ الذِّهْنَ وَ التَّنْبِیهَ»
🔸 ذهن در لغت به معنای دانایی و تیزهوشی است و تنبیه به معنای هوشیاری و متوجه شدن.
👈 باید بدانیم که #علم و دانایی، هوشیاری و توجه، #رزق و #روزی است و هر رزقی به دست خداست.
💠 سوره هود آیه ۶ میفرماید: و هیچ جنبندهای در زمین نیست مگر اینکه رزقش به دست خداست.
👈 حال که به دست خداست پس باید آن را خواست چرا که دانایی با نادانی برابر نیست.
💠 سوره زمر آیه ٩ میفرماید: بگو آیا آنان که میدانند با آنان که نمیدانند برابرند؟
📌 #فطرت و #عقل حکم میکند که این دو، نه تنها برابر نیستند بلکه دانایی برتر است.
💠 سوره بقره آیه ۲۶٩ میفرماید: به هر که حکمت و دانایی داده شد، به او #خیر_کثیر عنایت شده است.
🔆 کدام علم و دانایی را باید از خدا بخواهیم؟
💠 رسول خدا (ص) میفرمایند: اگر روزی بر من فرا رسد که در آن روز بر علم و دانش خویش نیفزوده باشم که مرا به خدا نزدیک سازد، خداوند طلوع آفتاب آن روز را برایم مبارک نساخته است.
👈 پس از خداوند درخواست کنیم علمی را روزی ما قرار دهد که ما را به او نزدیک گرداند.
💠 سوره مجادله آیه ۱۱ میفرماید: خداوند درجات کسانی که از شما #ایمان آوردهاند و کسانی را که #عالم و دانشمندند بلند گرداند.
✳️ «وَباعِدْنِى فِيهِ مِنَ السَّفاهَةِ وَالتَّمْوِيهِ»
🔸 سفاهت در لغت به معنی نادانی و تمویه به معنی درهم آمیختن حق و باطل است.
📌 یکی از ثمرات سفاهت پشت کردن به انبیاء است. فرستادگان الهی برای مردم چیزی جزء #هدایت نیاوردند و چیزی جز #سعادت نخواستند.
💠 سوره بقره آیه ۱۳۰ میفرماید: و جز کسانی که خود را به نادانی زدهاند چه کسی از آئین ابراهیم روی برمیگرداند؟
🔸 حداقل ضرری که پشت کردن به انبیاء و تعالیم آنان دارد این است که انسان دچار تمویه میشود یعنی درهم آمیختن حق و باطل به یکدیگر.
👈 پس دوری از بلای سفاهت و تمویه لازم است.
✳️ «وَاجْعَلْ لِى نَصِيباً مِنْ كُلِّ خَيْرٍ تُنْزِلُ فِيهِ»
🔸 #خیر در لغت به معنی هر چیزی است که به صلاح و سود #انسان باشد.
برای انسان خداپرست، سود و صلاح آخرتی اولویت دارد، لذا زندگی دنیایش را در جهت کسب #آخرت طراحی میکند چون آخرت است که باقی میماند.
👈 بنابراین از خداوند میخواهد که او را از خیرات بهرهمند گرداند که آخرتش آباد گردد. یعنی خداوند کمک کند که از #گناه دور باشد و او را از هرگونه اشتغال به غیر خدا دور سازد، چون سودی ندارد.
📌 همه چیز را باید از خداوند خواست لذا در انتها عرض میکند:
✳️ «بِجُودِكَ يَا أَجْوَدَ الْأَجْوَدِينَ»
___________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #موانع_رسیدن_به_حسنات
📖 تا اخلاق نباشد، هیچ کاری درست نمیشود
🗓 ظهرهای ماه رمضان | سال ١٣٩۷
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۳٩
✅ وظیفه دوم نواب، جلوگیری از ادعای #بابیت بود. این وظیفه، سه گام داشت:
1️⃣ #انکار مدعیان بود.
2️⃣ #مسلح_کردن #جامعه مقابل مدعیان؛ یعنی رؤسا و بزرگان #شیعه را آماده مقابله با آنها میکردند.
3️⃣ صادر شدن توقیعی از امام زمان (ع) در رد مدعیان.
🔸 #توقیع در لغت به معنای نشان گذاشتن و علامت گذاشتن بر یک نوشته است. یعنی مکتوبهای هست و شما بر آن نشانهای میگذارید. مثلاً امضاء یا مهر میزنید.
🔸 توقیع در اصطلاح، صدور یک متن از یک شخص در موقعیت بالاست که در پاسخ به یک نوشته صادر میشود. مثلاً به کسی که مقامی دارد، نوشتهای داده میشود. او هم زیر آن نوشته پاسخ میدهد.
📌 توقیع در #فرهنگ_شیعی به مکاتبهها و منشورها و نامههای امامان اطلاق میشود حتی اگر نامه یا درخواستی قبلی در کار نباشد.
✅ توقیعات حضرت مهدی (عج) دستهبندی دارد:
👈 بخشی از آنها درباره #مسائل_اعتقادی است.
👈 بخشی از آنها درباره #مسائل_فقهی است.
👈 بخشی صدور #کرامت است.
👈 بخشی هم صدور #ادعیه است مانند #زیارت_آل_یس و #زیارت_ناحیه_مقدسه.
👈 بخشی هم موضوعات پراکندهای دارد و نمیشود آنها را در یک عنوان خاص قرار داد.
🔹 پس توقیعات، مجموعه کلمات امام عصر (ع) است که به سه مقطع برمیگردد:
🔸 یک بخش در همان پنج سال اول عمر ایشان است که زیر سایه پدر بزرگوارشان بودند، صادر شده است.
🔸 بخشی از کلمات در دوره #غیبت_صغری بوده است. اگر ما از توقیع صحبت میکنیم، منظورمان این دوره ۶۹ ساله است.
🔸 برخی نیز در دوره #غیبت_کبری صادر شده است که علما به صحت همه آنها باور ندارند مگر برخی از آن توقیعات.
_______________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۳٩، #مهدویت
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #شبهای_بندگی
📖 اگر میدانستیم چه برکاتی در ماه رمضان قرار دارد ...
🗓 احیاء شب ۲٣ ماه رمضان | سال ١٣٩۸
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 شرح #دعای_روزهای_ماه_رمضان
✅ خواستههای روز چهارم ماه مبارک رمضان
1️⃣ نیرومندی در برپایی فرمانهای الهی.
2️⃣ چشیدن حلاوت و شیرینی #یاد_خدا.
3️⃣ توفیق در سپاسگزاری نعمتها.
4️⃣ از حوادث و رسوایی محفوظ و مصون بودن.
✳️ «اللّٰهُمَّ قَوِّنِى فِيهِ عَلَىٰ إِقامَةِ أَمْرِكَ»
🔸 از خداوند درخواست اقامه فرامین الهی را خواسته چون خداوند تنها کسی است که باید #اطاعت شود.
💠 سوره نساء آیه ۵۹ میفرماید: ای کسانی که #ایمان آوردید، خدا را اطاعت کنید.
👈 اگر ما رسول گرامی و امامان را نیز اطاعت میکنیم چون خداوند فرموده است: پس اطاعت از رسول و #اولی_الامر به خاطر اطاعت از خداست. (وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الأَمْرِ مِنْكُمْ)
👈 و اگر کسی خدا را اطاعت کرد پاداشش همنشینی با شخصیتهای برتر است.
💠 سوره نساء آیه ۶۹ میفرماید: و کسانی که از خدا و پیامبر اطاعت کنند، در زمره کسانی از پیامبران و صدیقان و شهیدان و شایستگان خواهند بود که خدا به آنان #نعمت [ایمان، #اخلاق و #عمل_صالح] داده؛ و اینان نیکو رفیقانی هستند.
📌 اقامه اوامر الهی بستگی به مقاومت و ایستادگی دارد پس برای ایستادگی و مقاومت نمودن، قوت و نیرو لازم است که از خدا میخواهد و به این مقاومت در اطاعت، به وسیله #صبر در اطاعت نیز اشاره شده است که یکی از مراتب صبر است و حاکی از آن است که اقامه اوامر الهی کاری بسیار دشوار است.
✳️ «وَأَذِقْنِى فِيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ»
💠 پیامبر گرامی (ص) فرمودند: سه چیز است که فوق طاقت و توان این امت است:
1️⃣ #مواسات و برابری با برادر #مؤمن در مال؛
2️⃣ با #انصاف با #مردم تعامل داشتن؛
3️⃣ #ذکر خدا در تمام احوال.
🔸مراد از ذکر ترنمات زبانی نیست بلکه ذکر یعنی توجه قلبی پس ذاکر کسی است که قلباً متوجه خداست و زبانش مترنم به توصیف او.
💠 حضرت امیر(ع) میفرمایند: خدای سبحان را از روی #غفلت و #سهو توصیف نکن و او را فراموش مکن، خدا را به تمام و کمال ذکر بگو به طوری که دلت با زبانت و نهانت با آشکارت هماهنگ و موافق باشد. خدا را به حقیقت یاد نمیکنی جز در صورتی که در حال ذکر، #نفس خودت را فراموش نمایی و در انجام کار خودت را نیابی (یعنی تو محو باشی و آنچه ظهور دارد خدا باشد.) این حالت برای جان آدمی شیرین است، حلاوت دارد. این حالت برای #انسان آرامش میآورد.
✳️ «وَأَوْزِعْنِى فِيهِ لِأَداءِ شُكْرِكَ بِكَرَمِكَ»
🔸 #شکر یکی از ثمرات #حکمت است.
💠 سوره لقمان آیه ۱۲ میفرماید: به راستی ما به لقمان حکمت عطا کردیم که نسبت به خدا سپاس گزار و شاکر باشد.
👈ولی اکثر مردم #شاکر نیستند. (بقره / ۲۴۳)
📌 شکر، سپاسگزاری در مقابل نعمت است ولی اکثر مردم شاکر نیستند.
👈 چون شکرگزاری لازمهاش این است که:
1️⃣ نعمتهای الهی را بشناسیم؛ گاه نعمتهای الهی در قالبهایی هستند که انسان از آن ناخشنود است.
💠 سوره بقره آیه ۲۱۶ میفرماید: چه بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما #خیر است.
📌 #نعمت دیدن پدیدهها چشم بینا و بصیر میخواهد!
2️⃣ نعمتها را از ناحیه خدا بدانیم و برای دریافت آن خودمان را قابل ندانیم. حقیقت آن است که خدا لطف کرده نه اینکه من لایق هستم.
🔸 ولی چنین درکی در اکثر موارد وجود ندارد و از طرفی قرآن در سوره نحل آیه ۱۸ میفرماید: اگر نعمتهای خدا را شماره کنید، هرگز نمی توانید.
👈 پس وقتی نمیتوان نعمت را شمرد چگونه میتوان شکر کرد؟ بنابراین باید از خدا بخواهیم که روحیه شکرگذاری را عنایت فرماید.
✳️ «وَاحْفَظْنِى فِيهِ بِحِفْظِكَ وَسَتْرِكَ، يَا أَبْصَرَ النَّاظِرِينَ»
🔸 در فقره آخر از خداوند میخواهیم که ما را در مقابل حوادث زیانبار مانند #زلزله، #بیماری، #فقر و ... حفظ کند چون خدا بهترین نگهبان است و او مهربان ترین مهربانان است. (فَاللهُ خَيْرٌ حَافِظًا وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ) {یوسف/ ۶۴}
🔸 و در مقابل رسواییها، او #ستارالعیوب است و چنان عمل میکند که هیچکس مطلع نشود.
💠 امیرالمؤمنین (ع) در #دعای_کمیل میفرمایند خداوند این گونه #عمل میکند: خدایا، ای سرور من چه بسیار زشتی مرا پوشاندی و چه بسیار بلاهای سنگین و بزرگی که از من معاف کردی و چه بسیار لغزشی که مرا از آن نگهداشتی و چه بسیار ناپسندی که از من دور کردی و چه بسیار ستایش نیکویی که شایسته آن نبودم و تو در میان مردم پخش کردی.
📌 لازمه این محافظت و نگهبانی این است که نگهبان، بینا باشد پس چنین عرضه میکنیم که:
✳️ «يَا أَبْصَرَ النَّاظِرِينَ.»
🔸 تو بیناترین بینایان هستی.
___________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #موانع_رسیدن_به_حسنات
📖 دو قاعده اساسی در حُسن خلق
🗓 ظهرهای ماه رمضان | سال ١٣٩۷
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
4_6041681360857336325.mp3
19.69M
🔊 #فایل_صوتی
📚 #شیطان | جلسه ۳
🗓 ظهرهای ماه رمضان سال ۱۳۹۳
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #شیطان / جلسه ۳
🔹 در قرآن واژه ابلیس ۱۱ مرتبه و واژه شیطان و شیاطین ۸۸ مرتبه تکرار شده است. ابلیس، یکی از افراد شیطان است.
✅ برای #ابلیس ۲۳ ویژگی در #قرآن وجود دارد:
🔸 یک موجود حقیقی است و نمادین نیست.
💠 سوره حجر آیات ۳۱ و ۳۲ خداوند تصدیق و تأیید میکند که ما موجودی به نام ابلیس داریم.
🔸#حقیقت و هویت ابلیس، از طایفه #جن است.
💠 سوره کهف آیه ۵۰ میفرماید حقیقت و هویت ابلیس، از طایفه جن است، نه ملک است و نه انسان است.
⭕️ جنها موجوداتی هستند که مانند ما زندگی میکنند ولی چون دیده نمیشوند تبدیل به موجودات اساطیری و خرافهای و افسانهای شدهاند. جن حقیقت دارد.
🔸 حقیقتی آتشین دارد.
حقیقت جن چیست؟ خداوند، ملک را از #نور خلق کرده است. انسان را از گِل #خلق کرده است. جن را از چه چیزی خلق کرده است؟
🖌 در سه آیه از قرآن اشاره شده که جن حقیقت آتشین دارد:
سوره ص آیات ۷۵ و ۷۶، سوره الرحمن آیه ۱۵، سوره حجر آیه ۲۷.
🔸جنها در خلقتشان بر انسان سبقت دارند.
💠 در سوره حجر آیه ۲۶ و ۲۷ میفرماید که جنیان قبل از انسان آفریده شدهاند.
🔸 جنها نیز دارای جنسیت هستند.
📌 جنیان نیز مانند #انسان هم مؤنث دارند و هم مذکر.
💠 در سوره جن آیه ۶ میفرماید: مردانی از انسانها به مردانی از جنیان پناه میبرند.
👈 وقتی مردان مطرح میشود معلوم میشود که جنیان هم جنسیت دارند. این در جایی مطرح میشود که جنس مؤنث هم در مقابل آن وجود داشته باشند. این معنا را آیات دیگر قرآن هم تأیید می-کنند.
💠 سوره ذاریات آیه ۴۹ فرموده است: ما از هر چیزی، زوج خلق کردیم.
🔸 جنیان زاد و ولد و تناسل دارند.
💠 سوره کهف آیه ۵۰ میفرماید: ابلیس که از [گروه] جن بود، از فرمان پروردگارش سرپیچی کرد، با این حال [شما ای انسانها!] آیا او و نسلش را بهجای من یار و #سرپرست خود میگیرید؟
در سوره الرحمن آیه ۵۶ نیز اثبات میکند که تناسل هم دارند.
_____________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #شیطان / جلسه ۳
ظهرهای ماه رمضان سال ۱۳۹۳
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #شبهای_بندگی
📖 چرا بندگانم در این ماه از من غفلت میکنند؟!
🗓 احیاء شب ۲٣ ماه رمضان | سال ١٣٩۸
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 شرح #دعای_روزهای_ماه_رمضان
✅ خواستههای روز پنجم ماه مبارک رمضان
1️⃣ قرار گرفتن در گروه مستغفرین.
2️⃣ بودن از بندگان #صالح و #مطیع.
3️⃣ از دوستان و نزدیکان خداوند بودن.
✳️ «اللّٰهُمَّ اجْعَلْنِى فِيهِ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِينَ»
💠 قرآن کریم در سوره ذاریات آیه ۱۸ وقتی #متقین را معرفی میکند، چنین آنان را توصیف مینماید: و سحرگاهان به #استغفار میپرداختند.
👈 پس آمرزش طلبی از اوصاف متقین است.
📌 به فرمایش حضرت امیرالمؤمین (ع) استغفار آخرین گام از مراحل ششگانه #توبه است.
💠 مراحل ششگانه توبه از دیدگاه حضرت عبارتند از:
۱. #پشیمانی از #گناه.
۲. تصمیم جدی بر اینکه به گناه بازنگردد.
۳. ادای #حقوق_مردم که ضایع کرده است.
۴. ادای #حق_الله.
۵. #ریاضت دادن به بدن تا گوشتی که بر بدن از #حرام رشد کرده است از بین برود.
۶. خود را به #اطاعت حق وادار کند.
👈 بعد از این مراحل زمان تحقق استغفار با گفتن استغفرالله است.
✳️ «وَاجْعَلْنِى فِيهِ مِنْ عِبادِكَ الصَّالِحِينَ الْقانِتِينَ»
🔸 معنای عبادِ صالح چیست و مصداقش کیست؟
عباد، جمع عبد است که به معنی کسی که طوق #عبودیت و #بندگی را به گردن افکنده است و خدا را به عنوان همه کاره خود در زندگی اختیار نموده است.
👈 این اقرار به بندگی قدیمیترین اعتراف است که بندگان خدا به آن #شهادت دادهاند.
💠 سوره اعراف آیه ۱۷۲ میفرماید: و [به یاد آور] هنگامی را که پروردگارت از صلب بنی آدم نسلشان را پدید آورد، و آنان را [در ارتباط با پروردگاریش] بر خودشان گواه گرفت [و فرمود:] آیا من پروردگار شما نیستم؟ [انسانها با توجه به وابستگی وجودشان و وجود همه موجودات به پروردگاری و ربوبیّت حق] گفتند: آری، گواهی دادیم.
🔆 این اقرار بالاترین افتخار است. امیرالمؤمنین (ع) به خداوند عرض میکنند: إِلَهِی کَفَى لِی عِزّاً أَنْ أَکُونَ لَکَ عَبْداً؛ و همین اندازه فخر و افتخار کافی است که #عبد و مطیع تو هستم.
🔸 صالحین جمع صالح به معنی انسانهای شایسته و صاحب صلاحیت در فضیلتها و ارزشهای انسانی و کمالات نفسانی است.
👈 پس عبادِصالح یعنی انسانهایی که بندگان خدا و نیز صاحب ارزشهای انسانی و واجد کمالات نفسانی هستند.
🔸 #عباد_صالح چه کسانی هستند؟
💠 در سوره انعام آیات ۸۴ و ۸۵ میفرماید: و از فرزندان اسحاق، داود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسی و هارون را [هدایت کردیم؛] و این گونه نیکوکاران را پاداش می دهیم. و زکریا و یحیی و عیسی و الیاس را [نیز که از نسل اویند، #هدایت نمودیم] همه از شایستگان بودند.
📌 در دعای امروز به عباد صالح، قانتین اضافه شده است یعنی بندگان شایسته خدا که مطیع دائمی و همیشگی او هستند. و در این دعا چنین خصوصیتی را از خداوند مطالبه مینماییم.
✳️ «وَاجْعَلْنِى فِيهِ مِنْ أَوْلِيائِكَ الْمُقَرَّبِينَ»
🔸 اولیاء جمع ولی است و به معنای نبودن واسطه میان دو چیز و پی در پی بودن آنها است.
پس اولیاء الله کسانی هستند که بین آنها و خدا فاصلهای نیست به این شکل که حجابها از قلبشان کنار رفته و در پرتو نور #معرفت و #ایمان و #عمل پاک، خدا را با چشم دل چنان میبینند که هیچگونه شک و تردیدی به دلهایشان راه نمییابد.
📌 وقتی حجاب از قلبشان کنار میرود یعنی جنبه ملکوتی پیدا میکنند و دیگر در بند و اسیر عالم مُلک نیستند کما اینکه جناب ابراهیم خلیل الله چنین بود.
💠 سوره انعام آیه ۷۵ میفرماید: و این گونه فرمانروایی و مالکیت و ربوبیت خود را بر آسمان ها و زمین به ابراهیم نشان میدهیم تا از #یقین کنندگان شود.
🔆 چگونه میتوان به این مقام رسید؟
مهمترین راه را خدا بیان فرموده است و به حضرت داود نبی چنین میفرماید: ما لِأَولِيائي وَالهَمِّ بِالدُّنيا؛ ای داود، دوستان مرا با #دنیا_طلبی کاری نیست.
👈 ترک #دنیا #انسان را از زمره اولیاء خدا قرار میدهد.
✳️ «برأفتک یا ارحم الرحمین»
📌 و این امور حاصل نمیشود مگر به خواستن رأفت و مهربانی از مهربانترینِ مهربانان.
___________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #موانع_رسیدن_به_حسنات
📖 کسی را بخاطر گرفتاریاش سرزنش نکن!
🗓 ظهرهای ماه رمضان | سال ١٣٩۷
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir