✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«حضرت زینب» (سلام الله علیها) پرچمدار بصیر عاشورا
🔸خداوند پیامبرانش را برای هدایت انسانها مبعوث کرد و آنها پیام خداوند را ابلاغ کردند. در این میان در طول تاریخ کسانی بودند که وظیفه «تبلیغ دین و اشاعه آن» را به عهده گرفتند. آنها با حمایت از دین خدا جانانه تلاش کردند تا پرچم دین روی زمین نماند. همچنین بودند کسانی که نگذاشتند #دشمنان، نام «خداوند» و «پیامبران» و «ائمه اطهار» را از ذهن انسانها پاک کنند و راه آنها را منحرف سازند.
💠«مبلغ نهضت»
🔹#حضرت_زینب (سلام الله علیها) پس از شهادت #امام_حسین (علیه السلام) پرچم دین را به دوش گرفت و به آگاه سازی و #بصیرت_افزایی مشغول شد. ایشان با «ادله قوی و استدلالهای محکم» با مردم سخن میگفت و آنان را از راهی که #حضرت_سیدالشهدا (عليه السلام) در آن قدم گذاشت، مطلع میکرد و سعی داشت با «اثرِ خون امام حسین» (علیه السلام) #آزادیخواهی را به انسانها تعلیم دهد. #حضرتزینبکبری (سلام الله علیها) در مقاطع زمانی و مکانی مختلف با خطابه های آتشین و حماسی خود آنچنان در راستای ابلاغ #پیام_عاشورا گام نهاد که همگان را به حیرت واداشت.
🔹سخنان این بانوی باعظمت در مواجهه با #عبیداللهبنزیاد و #یزیدبنمعاویه و در دفاع از حرم رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بینظیر است. این بانوی برگزیده اسلام توانست با ابزارها و شیوههای گوناگون و #علم و شناخت بیکران خود به #بهترین_نحو از حرکت برادر خود #امام_حسین (علیه السلام) دفاع کند، تا آنجا که #امام_سجاد (علیه السلام) زبان به مدح عقیله بنیهاشم گشوده است و میفرماید: «ای عمه، تو به حمد الهی #دانشمندی هستی که نزد کسی تعلیم ندیدهای و #دانایی هستی که نزد کسی نیاموختی». [احتجاج طبرسی، ص ۱۶۶]
🔹#حضرت_زینب (سلام الله علیها) در غم از دست دادن برادر خود و فرزندان و خویشان صبر کرد تا به #تبلیغ و بصیرتافزاییاش لطمه وارد نشود. ایشان با اتکا به آیات قرآن و بیانات جد و پدرش میفرمود: «تا آنجا صبر میکنم که خود صبر نیز از نوع صبر من عاجز بماند». [خصائص زینبیه، ص ۲۴۶] خداوند نیز پیشاپیش به ایشان و رهروان راهش بشارت بهشت داد و فرمود: «إن الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکة» [فصلت، ۳۰] (آنان که گفتند پروردگار ما الله است و در این راه #استقامت کردند فرشتگان بر آنان نازل میشوند).
🔹رحلت جانگذار #حضرت_زینب (سلام الله علیها) بنا بر اقوال قوی در روز پانزدهم رجب سال ۶۲ هجری، در سن پنجاه و شش سالگی، و یک سال و نیم پس از شهادت امام حسین (علیه السلام) بود. ایشان به برادرش عرض کرد حسین جان، من بعد از تو نمیتوانم زندگی کنم و همین اتفاق افتاد. «مبلغ نهضت عاشورا» در حالی که پیراهن خونین و چاکچاک برادر را در آغوش گرفته بود، از این دنیا هجرت کرد. ایشان از همسرش خواست لحظه مرگ اجازه دهد در زیر نور آفتاب جان دهد.
🔹در اینکه چرا ایشان به #شام سفر کردند اقوال زیادی وجود دارد و دلیلی قطعی در کتب تاریخی دیده نمیشود؛ اما بیشترین احتمالی که برای رفتن ایشان به شام داده میشود این است که چون حضرت با روحیه ظلم ستیزیای که داشت، در هر محفل و مجلسی علیه دستگاه خلافت #یزید سخنرانی و #بصیرت_افزایی میفرمود، به همین خاطر موالیان حکومتی که از شورش مردم هراس داشتند با کسب تکلیف از یزید، ایشان را از مدینه بیرون کردند و این احتمال وجود دارد که حضرت به #شام تبعید شده باشد.
🔹بنا بر نظر برخی دیگر نیز ایشان به #شهادت رسیدند. عمر پربرکت حضرت سراسر در #عبادت و طاعت حضرت حق گذشت. او همواره در شدیدترین بلاها و سختترین حالات جز آنچه پسند خدا بود، نگفت و جز آنچه #رضای_حق بود، نکرد. از #امام_سجاد (علیه السلام) نقل است: «عمهام #زینب با این همه مصیبتهای از کربلا تا شام هیچگاه نمازهای مستحبی را ترک نکرد، ولی در یکی از منازل دیدم که آن را نشسته میخواند؛ نگران شدم و سبب این کار را پرسیدم، گفت: سه شب است که سهم غذای خود را به اطفال خردسال میدهم و امشب از شدت گرسنگی، قدرت بر پای ایستادن ندارم».
منبع: راسخون
#حضرت_زینب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️نقش ادعیه در تجهیز امت
🔹اگر بفهمند آنها که #حضرت_سجاد - سلام الله علیه - که همه چیزش را در #کربلا از دست داد و در یک حکومتی بود که قدرت بر همه چیز داشت، این #ادعیهای که از او باقی مانده است، چه کرده است و چطور میتواند تجهیز بکند، به ما نمیگفتند که ادعیه برای چیست.
بیانات حضرت امام ۶۱/۰۳/۳۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«تقوا و پرهيزكارى» چگونه انسان را به بهشت می رساند؟
🔹یکی از عوامل ورود به #بهشت، #تقوا و پرهيزكارى است كه در آيات فراوانى از #قرآن_مجيد نيز روى آن تكيه شده است، از جمله در «آیه ۶۳ سوره مريم» بعد از اشاره «جَنَّاتُ عَدْنٍ»؛ (باغ هاى جاودانه بهشت) و بخشى از نعمت هاى آن مى فرمايد: «تِلْكَ الْجَنَّةُ الَّتِي نُورِثُ مِنْ عِبادِنَا مَنْ كانَ تَقِيّاً» [۱] (اين همان بهشتى است كه ما به ارث به بندگان پرهيزكار خود مى بخشيم). مى دانيم در نظام ارزشى #اسلام، #تقوا موقعيت بسيار والايى دارد، همانگونه كه در «آيه ۱۳ سوره حجرات» كه به عنوان يك شعار اسلامى مشهور شده است مى خوانيم: «اِنَّ اَكْرَمَكُمْ عِنْدَ الله اَتْقاكُمْ» (گرامی ترين شما نزد خدا #پرهيزكارترين شماست).
🔹با اين حال جاى تعجب نيست كه در آيات فراوانى از #قرآن_مجيد، #تقوا در حقيقت به عنوان #كليد_بهشت شناخته شده و مى دانيم تقوا به معناى #خويشتندارى و پرهيز از #گناهان و هرگونه #تخلّف در برابر فرمان خدا و حقّ و عدالت است؛ يا به تعبير ديگر آن حالت #خداترسى_باطنى و كنترل درونى است، كه انسان را از هرگونه #آلودگى بازمىدارد، يعنى چنان #مفهوم_جامعى دارد كه انجام همه وظایف الهى و اخلاقى انسان را فرا مى گيرد. تعبير به «تلك» در آغاز آيه - كه اشاره به دور است - در واقع اشاره اى است به عظمت #مقام_بهشت، گويى آنچنان والاست كه از دسترسى فكر و انديشه ما فراتر است.
🔹تعبير به #ارث ممكن است اشاره به يكى از نكات زير باشد: ۱) «ارث» به معناى هرگونه #تمليك_پايدار است؛ زيرا تنها ملكى كه قابل فسخ و بازگشت نيست، ملكى است كه از طريق #ارث به انسان مى رسد، #بهشت براى پرهيزكاران نيز چنين است. ۲) #وراثت بيش از آنكه جنبه قانونى و تشريعى داشته باشد، جنبه #تكوينى و #طبيعى دارد، كه طبق آن، صفات پدران و مادران به فرزندان منتقل مى گردد، بنابراين منظور از تعبير به #ارث در آيه فوق، وجود يك «رابطه معنوى تكوينى» ميان #تقوا و #بهشت است.
🔹۳) اموالى كه به #ارث مى رسد، اموالى است كه معمولا انسان براى آن زحمتى نكشيده؛ گويى #نعمتهای_بهشتى آنچنان عظيم است كه #اعمال_پرهيزكاران در مقابل آن كاملا ناچيز محسوب مى شود، مثل اينكه #بهشت را بدون زحمت و مجاناً به آنها داده اند؛ چرا كه زحمات آنها در برابر اين نعمت، بسيار كم اهمّيّت است، و به تعبير ديگر درست است كه اعمال انسان و #تقواى او پايه استحقاق بهشت است؛ ولى «عظمت نعمت هاى بهشتى» چنان است كه گويى رايگان به پرهيزكاران داده مى شود. اينجاست كه مى گوييم #پاداشهاى_الهى در عين اسحقاقى بودن، جنبه #تفضّلى نيز دارد.
🔹۴) در روايت پر معنايى از #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) در تفسير اين مطلب مى خوانيم: «مَا مِنْ اَحَدٍ اِلَّا وَ لَهُ مَنْزِلٌ فِي الْجَنَّةِ وَ مَنْزِلٌ فِی النَّارِ!: فَاَمَّا الْكافِرُ فَيَرِثُ الْمُؤْمِنَ مَنْزِلَهُ مِنَ النّارِ وَ الْمُؤْمِنُ يَرِثُ الْكافِرَ مَنْزِلَهُ مِنَ الْجَنّةِ» (هر #انسانى #منزلگاهى در #بهشت و منزلگاهى در #جهنّم دارد، #كافران، منزلِ دوزخى مؤمنان را به ارث مى برند و #مؤمنان، جايگاه بهشتىِ كافران را!). اين تعبير به خوبى نشان مى دهد كه همه #انسانها آزاد آفريده شده اند، هم استعداد #بهشتى_شدن را دارند و هم #دوزخى_شدن را و اين بسته به انتخاب خود آنهاست. [۳]
پی نوشت:
[۱] آيات زير نيز اشاره به رابطه «تقوا» و «ورود در بهشت» دارد: آل عمران، ۱۵، ۱۳۳ و ۱۹۸؛ رعد، ۳۵؛ حجر، ۴۵؛ نحل، ۳۱؛ فرقان، ۱۵؛ شعراء، ۹۰؛ زمر، ۲۰ و ۷۳؛ دخان، ۵۱؛ محمّد، ۱۵؛ ق، ۳۱؛ ذاريات، ۱۵ و آيات ديگر.
[۲] تفسير نور الثقلين، عروسى حويزى، انتشارات اسماعيليان، چ ۴، ج ۲، ص ۳۱
[۳] تعبير به «ارث» در مورد بهشت منحصر به آيه فوق نيست و در سور مؤمنون، آيات ۱۰ و ۱۱؛اعراف، ۴۳؛ زخرف، ۷۲؛ شعراء، ۸۵ نيز آمده است و اين يك تعبير پرمعناست.
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ ۹، ج ۶، ص ۱۵۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تقوا #پرهيزكاری #بهشت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام حسین عليه السلام:
🔸«وَ يْحَكُمْ يا شِيعَةَ آلِ اَبى سُفْيانَ، اِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ دِيْنٌ وَ كُنْتُمْ لا تَخافُونَ الْمَعادَ فَكُونُوا اَحْـراراً فِى دُنْيـاكُمْ».
🔹واى بـر شـما اى پيـروان آل ابی سـفيان، اگر #دين نداريد و از روز #قيامت نمى ترسيد، پس حداقلّ در دنياى خودتان #آزادمرد باشيد.
📕بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۵۱
#امام_حسین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا امام سجاد (علیه السلام) قیام مختار را تأیید کرد؟ چرا مختار بعد از کشتن قاتلان شهدای کربلا، حکومت را به امام سجاد (علیه السلام) واگذار نکرد؟
🔹درباره #مختار و انگیزه او در این قیام و اینکه چرا حکومت را به #امام_سجاد (ع) واگذار نکرد، قضاوتهای گوناگون شده است؛ و ما در اینجا در صدد تحلیل قیام مختار و مسائل پیرامون آن نیستیم. اما به هر حال مطالبی که در تاریخ و روایات نقل شده، نشانگر آن است که هرچند #امام_سجاد (ع) خود مستقیماً وارد نبرد با قاتلان پدرشان نشدند، اما اینکه گروهی توانسته بودند بخشی از انتقام خون #شهدای_عاشورا را بگیرند، تا حدودی رضایت خاطر حضرتشان را جلب کرده بود. از طرفی میتوان گفت که #قیام_مختار یکی از نتایج نفرین امام حسین (ع) علیه کوفیان بود.
🔹#امام_حسین (ع) در دعایی عرضه داشت: «پروردگارا! آن جوان ثقفی را بر آنان مسلط کن تا جام تلخ مرگ و ذلت را به ایشان بچشاند. از قاتلان ما کسی را باقی نگذارد ... انتقام مرا و دوستان و خاندان و شیعیانم را از اینان بگیرد...». [۱] #مختار پس از قیام نافرجام سلیمان بن صرد (رهبر نهضت توّابین) [۲]، شیعیان را آماده نبرد ساخت. او میدانست اگر بخواهد حرکتش به نتیجه برسد، باید یکی از اعضای خاندان پیامبر آنرا رهبری کند یا دست کم، جنبش به نام او آغاز شود؛ چه کسى براى این کار مناسب است؟ #امام_سجاد (ع)؛ و اگر او نپذیرد؟ #محمد فرزند على بن ابیطالب عموى امام سجاد (ع). [۳]
🔹#مختار به هر دو نامه نوشت؛ #امام_سجاد (ع) که بیوفایی عراقیان و رنگپذیری آنان را دیده بود و میدانست به گفته پدر بزرگوارش این مردم «دین را تا آنجا میخواهند که زندگانی خود را بدان سر و سامان دهند و هنگام آزمایش پای پس مینهند» [۴] به #مختار پاسخ مساعد نداد. اما تنها تا آنجا که کار او با کیفر قاتلان پدرش مربوط میشد، کردار او را تصویب نمود؛ وقتی #مختار سر عبیدالله بن زیاد و عمر بن سعد را نزد او فرستاد، #امام (ع) به سجده رفت و گفت: «سپاس مخصوص آن خدایى است که انتقام ما را از دشمنانمان گرفت. خدا به #مختار جزاى خیر عطا فرماید». [۵]
🔹یعقوبی مینویسد: مختار سر عبیدالله بن زیاد را نزد علی بن الحسین (ع) به مدینه فرستاد و به پیک خود گفت: بر در خانه حضرتش بنشین، همین که دیدی در خانه گشوده شد و مردم به درون خانه رفتند، بدان که هنگام غذا خوردن او است، تو هم به درون خانه برو! پیک چنان کرد، و چون داخل خانه شد، بانگ برداشت: ای خانواده نبوّت و معدن رسالت و محل فرود فرشتگان و منزل وحی! من فرستاده مختار پسر ابوعبیده هستم و این سر پسر زیاد است که برای شما آوردهام. با شنیدن این بانگ، فریاد از زنان بنی هاشم برخاست و چون علی بن الحسین (ع) سر عبیدالله را دید، گفت: «دوزخ جای او باد!». بعضی گفتهاند: علی بن الحسین (ع) را پس از مرگ پدرش جز آن روز خندان ندیدند. [۶]
🔹اما چرا #امام_سجاد (ع) بعد از این پیروزیها، خود #حکومت را در دست نگرفتند؟ در این زمینه باید گفت: اولاً: با تحلیلی که #امامزینالعابدین (ع) از وضعیت موجود داشتند، زمینه و شرایط را برای بدست گرفتن خلافت آماده نمیدیدند و به همین دلیل به گسترش فرهنگ اسلامی از راههای دیگر روی آوردند و با سلاحی چون سلاح #دعا توانستند اهداف بلند خود و #معارف_اهلبیت را به گوش همه برسانند؛ از اینرو، اگرچه #امام_سجاد (ع) هیچ دلخوشی از حکومت مرکزی نداشتند، اما بعد از شهادت امام حسین (ع) سیاستشان این بود که از طرفی خود مستقیماً با حکومت مرکزی درگیر نشوند و از طرفی در مقابل افرادی که علیه آنان قیام کرده بودند نیز موضع منفی نداشته باشند.
🔹ثانیاً: با وجود جوّ #خفقان و اختناق، انتظار ارتباط علنی میان #امام_سجاد (ع) و #مختار بیمورد بود؛ لذا امام (ع) شخصاً از رهبری قیام سر باز زد. #مختار نیز نمیتوانست امام (ع) را به عنوان رهبر قیام معرفی نماید؛ چون #امام_سجاد (ع) در حجاز بودند و حجاز در تسلط آل زبیر بود که با امام سجاد (ع) و دیگر بنی هاشم رابطه خوبی نداشتند. ثالثاً: گرچه #مختار از #قاتلانامامحسین (ع) انتقام گرفته و حکومتی در کوفه تشکیل داده بود، اما با توجه به اینکه با دشمنان زیادی در حال نبرد بود، حکومت او هنوز تثبیت نشده بود، تا آنرا به #امام_سجاد (ع) تحویل دهد.
پی نوشتها؛
[۱]بحارالانوار، ج۴۵ ص۱۰ دار إحیاء التراث العربی چ۲
[۲]ر.ک: «قیام توابین، خونخواهان امام حسین»، سؤال ۳۰۲۳۵ سایت
[۳]شهیدى، سیدجعفر، زندگانى على بن الحسین(ع)، ص۹۲، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، چ۱۰
[۴]تحف العقول عن آل الرسول، ص۲۴۵، دفتر انتشارات اسلامی، چ۲
[۵]کشی، محمدبن عمر، اختیار معرفة الرجال (رجال کشّی)، ص۱۲۷، مؤسسه نشر دانشگاه مشهد، چ۱
[۶]یعقوبی، تاریخ الیعقوبی، ج۲، ص۲۵۹، دار صادر، چ۱، بیتا
منبع: اسلام کوئست
#عاشورا #کربلا #مختار
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️فضیلت گریه بر مصائب اهل بیت علیهم السلام
🔹#بکاء بر مصائب #اهل_البیت علیهم السلام و به خصوص #سیدالشهدا علیه السلام شاید از آن قبیل مستحباتی باشد که مستحبّی افضل از آن نیست! «بکاء مِن خَشیَةِ الله» (گریه از ترس خداوند)، هم همین جور است، شاید افضل از آن نباشد!
📕نکتههای ناب، ص٦٣
منبع: وبسایتمرکزتنظیمونشرآثار آیتالله العظمی بهجت
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️شیوه های مبارزه با فتنه و فتنه گران
🔸در پاسخ به مسئله، مبنی بر شیوههای مبارزه با #فتنه، میتوان گفت، برای شناخت راهها و #روشهای_مبارزه با فتنه ابتدا بایستی، #ریشه های فتنه و #علل_شکلگیری آن را مورد بررسی قرار داد، و سپس بر اساس این مبانی و ریشهها به #مقابله با آن پرداخت. شما تا زمانی که ندانید، ریشه های به وجود آمدن یک #فتنه چیست، شاید نتوانید به علاج آن بپردازید. #شناخت_ریشهها باعث میشود، از هدر رفت سرمایههای مادی و معنوی که در برخورد با #فتنه بکار گرفته میشود، جلوگیری نمود. بر این اساس میتوان موارد زیر را به عنوان مهمترین روشهای مقابله با فتنه مدنظر قرار داد:
1⃣یکی از اولیهترین راهها در این مقابله، همانگونه که در ابتدا نیز ذکر شد، #شناخت_ریشهها و از بین بردن ریشههای فکری و عملی فتنه و فتنه گران است.
2⃣از دیگر روشها که به نظر میآید از اهمیت قابل توجهی نیز برخوردار باشد، #پیشگیری قبل از بروز باشد. به این معنی که #نخبگان_جامعه بایستی بر اساس میزان توجهی که نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی دارند، با به کارگیری #تمهیدات_مناسب، جلوی بروز و ظهور هرگونه #فتنه را در جامعه بگیرند. این امر نه با زور و قدرت مادی، بلکه با #قدرت_معنوی و #فرهنگی مبنی بر «بالابردن سطح فرهنگی جامعه» امکانپذیر است.
3⃣سومین راهکار، تقویت فکری و فرهنگی #جریانهایی است که نقش رهبری و #هدایت_جامعه را بر عهده دارند. این جریانها تنها چهرههای برجسته سیاسی یا علمی نیستند، بلکه در تمامی مراتب، اعم از روحانی محل، منطقه، اساتید دانشگاهها و افراد تحصیلکرده و اثرگذار در هر محفل سیاسی ـ اجتماعی بایستی دارای آگاهیهای قابل توجهی باشند، تا «هجمهها و تندبادهای فتنهانگیز» نتواند از میان ایشان یارگیری کند. زیرا که #انحراف این جریانها به معنی انحراف و از راهبیرون شدن بخشهای قابل توجهی از #جامعه است.
4⃣از دیگر راهکارهای مقابله با #فتنه، گوش سپردن به نظرات افراد و #نخبگانی است که از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و سیاسی، امتحان خود را در مراحل مختلف پس داده باشند و #جامعه اطمینان معقولانهای به نظرات ایشان داشته باشد.
5⃣بالابردن سطح #بصیرت و بینش در #آحاد_جامعه که این امر در خصوص اقشار تحصیل کرده از اهمیت قابل توجهی برخوردار میشود. از جمله راهکارهای بالابردن سطح #بصیرت و بینش، مطالعه نظاممند تاریخ است. شناخت #تحولات_تاریخی و ریشههای آن در بسیاری از مواقع مشابهت هایی نیز با مسائل معاصر خواهد داشت که شناخت آن #بصیرت و تجربهای مناسب برای مقابله به انسان میدهد.
6⃣توجه به ندای «رهبران دینی جامعه» که به دلیل ضمانت فکری که در مورد ایشان بیشتر وجود دارد، راحتتر میتوان بر اساس نظرات ایشان #راه_صواب را دید.
7⃣یکی دیگر از راههای مقابله با #فتنه را میتوان از فرمایش حضرت #امام_حسین (علیه السلام) در ظهر #عاشورا، به دست آورد. ایشان پس از اینکه نصیحت هایشان در سپاهیان سیاهدل یزید اثری نبخشید، در تحلیل این امر فرمودند؛ شکم هایشان از #مال_حرام پر شده، دیگر یارای شنیدن سخن حق را ندارد. از این فرمایش، میتوان تحلیل کرد که یکی از ریشه های پیدایش یک #فتنه، زیاد شدن #انحرافات، و به خصوص خوردن #لقمه_حرام است. بر این اساس میتوان گفت، یکی از راهکارهای مهم در از بین بردن فتنه، توجه به #مسائل_معنوی و دینی درون خانواده و بهرهمندی از #لقمه_حلال است.
منبع: پرسمان
#فتنه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️مبارزه با فساد
🔹مبارزهی با #فساد خیلی مسئلهی مهمّی است که بایستی کانال های فساد و مجاری فساد بسته بشود که این در واقع به معنای اصلاح کردن نظام بانکی و اصلاح کردن گمرک و امثال اینها است که بایستی راه #فساد بکلّی بسته بشود.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۰/۰۱/۰۱
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حجاب و عفاف؛ مسئله چیست؟ (بخش اول)
🔸#حجاب و #عفاف از واژه های پر بسامد در فرهنگ دینی و ملی ما است. بدون شک #وجوب_حجاب از احکام شناخته شده شرعی، و #عفاف از پسندیده ترین سجایای اخلاقی است. اما مفهوم این دو واژه چیست؟ چه رابطه ای دارند؟ فلسفه و مبنای لزوم آنها کدام است؟ پیشینه تاریخی و #وظیفه_حاکمیت در قبال آن چیست؟
💠معنای حجاب و عفاف
🔹#حجاب واژه ای است عربی که در بستر اصلی خود کمتر به معنای پوشش زنان به کار رفته است. نتیجه تحقیق استاد مطهری در کتاب «مسئله حجاب» پیرامون معنایِ این واژه این است که کلمه #حجاب در دو معنا استعمال می شود؛ هم به معنی #پوشیدن و هم به معنی #پرده، و البته اکثراً در همین معنای دوم به کار می رود. این کلمه از آن جهت مفهوم پوشش میدهد که پرده، وسیله پوشش است. شاید بتوان گفت که به حسب اصل لغت هر پوششی حجاب نیست، آن پوششی #حجاب نامیده میشود که از طریق پشت پرده واقع شدن صورت گیرد.
🔹#عفاف نیز واژه ای عربی است که از فرهنگ اسلامی وارد زبان فارسی شده است. #عفاف را به «خود نگهداری و بازداشتن نفس» از #محرمات و خواهش های شهوانی، ترجمه کرده اند. ابن منظور در لسان العرب می گوید: «#عفّت، خود نگهداری از غیر حلال، کارهای #حرام و #طمع های پست است؛ #عفتپیشگی یعنی خود نگهداری». راغب در مفردات می گوید: «#عفّت حالت نفسانی است که مانع تسلّط شهوت بر انسان می گردد، و #انسان_عفیف کسی است که با تمرین و تلاش مستمر و پیروزی بر #شهوت، به این حالت دست یافته باشد». در قاموس قرآن آمده است: «#عفّت به معنای مناعت است و در شرح آن گفته اند: حالت نفسانی است که از غلبه شهوت باز دارد. پس باید #عفیف به معنای #خود_نگهدار و با مناعت باشد.»
💠رابطه حجاب و عفاف
🔹از مقایسه دو واژهی #حجاب و #عفاف معلوم می شود که هر دو در اصل معنای منع و جدایی مشترکاند. با این تفاوت که منع و بازداری در #حجاب مربوط به #ظاهر است، ولی منع و بازداری در #عفت، مربوط به #باطن و برخاسته از درون است؛ البته با توجه به تأثیر متقابل ظاهر و باطن بر یکدیگر، بین حجاب و #پوشش_ظاهری و عفت و #حیای_باطنی ارتباط وجود دارد؛ به این مفهوم که هر چه حجاب و #پوشش_ظاهری بیشتر و بهتر باشد، در تقویت و #پرورش_عفت، تأثیر بیشتری دارد؛ و هر چه #عفت_درونی و باطنی بیشتر باشد، حجاب و #پوشش_ظاهری هم بیشتر و بهتر خواهد بود. از مجموع تعالیم دینی و اخلاقی چنین فهمیده می شود که مبنای #حجاب (پوشش) ظاهری همان #عفت و حیای درونی است و به همین دلیل ریشه و اساس آن است.
💠حجاب در اسلام
🔹#پوشیده_ماندن از #نامحرمان دستور صریح #قرآن است. قرآن کریم خطاب به پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید: «به #بانوان_باایمان بگو چشمهای خود را فرو پوشند و عورتهای خود را از نگاه دیگران پوشیده نگاه دارند و زینتهای خود را، جز آن مقداری که ظاهر است، آشکار نسازند و روسریهای خود را بر سینه افکنند و زینتهای خود را آشکار نسازند...»؛
🔹افزون بر آن، در آیات دیگری، «پوشیدگی کامل اندام»، «با وقار و به دور از تحریک سخن گفتن» و «دوری از آرایشهای شبیه به دوران جاهلیت»، توصیه شده است. افزون بر این، وجود #دستورهای_دینی و احادیث متعدد و معتبر در این زمینه جای هیچ تردیدی را باقی نگذاشته است؛ تا آنجا که بدون شک، #پوشش_زن در برابر مردان بیگانه، یکی از #ضروریاتدیناسلام است و انکار اصلِ آن از نظر فقهی، موجب خروج از دین است. #ادامه_دارد...
نویسنده: دکتر محسن اسماعیلی حقوقدان و عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان
تنظیم و منبع: تبیان
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دقت در امر سپردن مناصب کلیدی به افراد
🔹آنهایی که در خانههای مجلل، راحت و بی درد آرمیده اند و فارغ از همه رنجها و مصیبت های جانفرسای ستون محکم انقلاب و پابرهنه های محروم، تنها ناظر حوادث بوده اند و حتی از دور هم دستی بر آتش نگرفته اند، نباید به #مسئولیتهای_کلیدی تکیه کنند، که اگر به آنجا راه پیدا کنند چه بسا #انقلاب را یکشبه بفروشند،
🔹و حاصل همه زحمات ملت ایران را بر باد دهند، چرا که اینها هرگز عمق راه طی شده را ندیدهاند و فرق و سینه شکافته نظام و ملت را به دست از خدا بی خبران مشاهده نکردهاند و از همه زجرها و غربت های مبارزان و التهاب و بیقراری مجاهدان که برای مرگ و نابودی ظلم بیگانگان دل به دریای بلا زدهاند، غافل و بیخبرند.
📕صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۳۳۳
منبع: پرتال امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مؤمنین چه تکالیف و وظايفی نسبت به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بر عهده دارند؟
🔸#مؤمنین در مورد #حضرت_مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و موقعيت آن حضرت #وظايف_سنگينى بر عهده دارند که به برخى از آنها اشاره مى كنيم:
1⃣«ايمان به حتمى بودن خروج #حضرت_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)»؛ در روايات اهل سنت مى خوانيم كه #پيامبر_اكرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: «هر كس منكر خروج #مهدى شود به آنچه بر #محمد نازل شده كفر ورزيده است». [۱]
2⃣«صبورى و تمسك به دين حق در فتنه ها»؛ #امام_صادق (عليه السلام) فرمود: «خوشا به حال كسى كه در غيبت #قائم ما متمسك به امر ما شده و قلب او بعد از هدايت منحرف نشود». [۲]
3⃣«تمسك به ولايت امام غايب»؛ امام باقر (عليه السلام) از #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) نقل كرده كه فرمود: «خوشا به حال كسى كه #قائم اهل بيت مرا درك كند و در #غيبت او قبل از قيامش به او #اقتدا كند و...». [۳]
4⃣«طلب معرفت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از خداوند متعال»؛ شيخ كلينى (ره) به سند خود از ابوبصير نقل كرده كه #امام_باقر (عليه السلام) به من فرمود: «آيا #امامت را شناخته اى؟ عرض كردم آرى به خدا سوگند قبل از آنكه از كوفه خارج شوم، فرمود: همین تو را بس است». [۴]
5⃣«تجديد بيعت و ثبات بر اطاعت»؛ در دعاى عهد از #امام_صادق (عليه السلام) مى خوانيم: «بار خدايا همانا من براى او [حضرت مهدى] در اين روزم عهد و پيمان و بيعتى را در گردنم تجديد مى كنم، بيعتى كه از آن بازنگشته و هرگز آن را زايل نمیسازم، بار خدايا مرا از ياران و كمك كاران و مدافعين از آن حضرت قرار بده»؛ [۵] که در اين دعا سخن از #تجديد_عهد با امام خود در هر روز است.
6⃣«مقابله با شبهات و اشكالات»؛ #امام_صادق (عليه السلام) در حديثى فرمود: «پس خود را از شك و #ترديد دور كنيد و از شك ها بپرهيزيد، شما بر حذر شديد، پس #حَذَر كنيد و من توفيق و ارشاد شما را از خداوند خواستارم». [۶]
7⃣«كمك و يارى برادران مؤمن»؛ #امام_صادق (عليه السلام) در حديثى آيه «وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ» در «سوره عصر» را بر مواسات و هميارى برادران دينى منطبق ساخته اند. [۷] در تفسير امام عسكرى (عليه السلام) آمده است: هر كس #متكفل #يتيمى براى ما شود كه محنت استتار ما او را وامانده كرده و از علوم ما كه به دستش رسيده او را سرشار كند، تا اينكه ارشاد شده و هدايت يابد، خداوند متعال در حق او مى فرمايد: «اى بنده كريم كه يارى كننده اى، من از تو در كرم سزاوارترم، اى ملائكه من براى او در بهشت به هر حرفى كه تعليم داده يك ميليون قصر قرار دهيد...». [۸]
8⃣«فريب نخوردن از مدعيان دروغين مهدويت»؛ #امام_صادق (عليه السلام) فرمود: «... و به طور حتم دوازده پرچم و دعوت مشتبه برپا خواهد شد كه از همديگر تشخيص داده نمى شود...». [۹]
9⃣«زياد دعا كردن براى تعجيل فرج»؛ حضرت مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در توقيعى كه در جواب سؤال هاى اسحاق بن يعقوب فرستادند فرموده اند: «زياد براى #تعجيل_فرج دعا كنيد؛ زيرا فرج شما در آن است». [۱۰]
🔟«اجتناب از جزع و بی تابی»؛ كلينى(ره) به سندش از #امام_صادق (عليه السلام) نقل كرده كه فرمود: «همانا مردم به جهت #عجله كردن در اين امر هلاك شدند، خداوند به خاطر عجله بندگان عجله نخواهد كرد؛ زيرا براى اين امر نهايتى است». [۱۱]
1⃣1⃣«وقت معين نكردن براى ظهور»؛ #امام_صادق (عليه السلام) فرمود: «همانا ما اهل بيت وقت معين نمى كنيم». [۱۲]
2⃣1⃣«دوست داشتن امام مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف)»؛ در روايات فراوانى به #دوستى #اهل_بيت عصمت و طهارت (علیهم السلام) و از آن جمله #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) سفارش شده است. اين به نوبه خود مى تواند در جلب توجه مردم به حضرت و پيروى از دستورات او و ديگر امامان تأثير بسزايى داشته باشد.
پی نوشتها؛
[۱] فرائد السمطين، مؤسسة المحمود، چ۱، ج۲، ص۳۳۴، ح۵۸۵. [۲] كمال الدين و تمام النعمة، اسلاميه، چ۲، ج۲، ص۳۵۸، باب۳۳. [۳] همان، ج۱، ص۲۸۶، باب۲۵. [۴] الكافی، دارالكتب الإسلامية، چ۴، ج۱، ص۱۸۵، ح۱۲. [۵] بحارالأنوار، دار إحیاء التراث العربی، چ۲، ج۹۹، ص۱۱۱، باب۷. [۶] همان، ج۵۱، ص۱۴۷، باب۶، ح۱۸. [۷] همان، ج۲۴، ص۲۱۴، باب۵۷، ح۱. [۸] التفسير المنسوب الى الامام العسكرى، مدرسه امام مهدى، چ۱، ص۳۴۲. [۹] كمال الدين و تمام النعمة، همان، ج۲، ص۳۴۷، باب۳۳. [۱۰] همان، ص۴۸۵، باب ۴۵. [۱۱] الكافی، همان، ص۳۶۹. [۱۲] همان، ص۳۶۸
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، چ هفتم، ص۴۳۱
• متن عربی روایات در منبع موجود است
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_زمان #امام_مهدی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام حسن عسکری (عليه السلام):
🔸«لا تُـمارِ فَيـَذْهَبَ بَهاءُكَ وَ لا تُمازِحْ فَيُجْتَرَءَ عَلَيْكَ».
🔹«#ستيزه و جدال مكن كه #آبرويت مى رود، و #شـوخى مكن كه بر تـو #گسـتاخ شوند».
📕بحارالانوار، ۷۸، ۳۷۰، ح ۱
#امام_عسکری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حجاب و عفاف؛ مسئله چیست؟ (بخش دوم)
🔸#حجاب و #عفاف از واژه های پر بسامد در فرهنگ دینی و ملی ما است. بدون شک #وجوب_حجاب از احکام شناخته شده شرعی، و #عفاف از پسندیده ترین سجایای اخلاقی است. اما مفهوم این دو واژه چیست؟ چه رابطه ای دارند؟ فلسفه و مبنای لزوم آنها کدام است؟ پیشینه تاریخی و #وظیفه_حاکمیت در قبال آن چیست؟
💠فلسفه حجاب
🔹درباره فلسفه وجوب #حجاب و سودمندی های آن بسیار سخن گفته اند. اما به نظر میرسد علت اصلی، که اتفاقاً تمام موارد دیگر را هم در پی خواهد داشت، حفظ #کرامت و #شخصیت_زنان است. #زن در طول تاریخ شاهد تفسیرهای متفاوتی از ماهیت و حقوق خود بوده است؛ در نخستین مرحله و در اجتماعات بدوی، #زن اصولا به عنوان بخشی از جامعه انسانی شناخته نمی شد، تا بخواهد از حقوق بشری برخوردار باشد.
🔹او موجودی بود مانند سایر موجودات که باید در خدمت مرد قرار می گرفت و شانی جز این نداشت، مُلک آنان بود و طبیعتا مالک، هرگونه می خواست، در آن تصرف می کرد. در چنین فضایی است که خورشید #اسلام طلوع می کند و ماهیت و #جایگاه_زن را، آنگونه که هست و باید باشد، نمایان می کند. از نظر اسلام #مرد و #زن، با حفظ تمام ویژگی ها و تفاوت ها، انسان هستند و در #انسانیت هیچ تفاوتی ندارند. هر دو کامل، هر دو مستقل و هر دو آزاد هستند.
💠زن در اسلام
🔹#اسلام #زن را انسانی کامل و دارای همه #حقوق و مسؤلیت های بشری میداند که میتواند با حفظ و پرورش گوهر وجود خود، به بالاترین #موقعیتهای_معنوی پرواز کند. #زن در این جایگاه، کوثر، یعنی سرچشمه همه #خوبیها و برکات دنیا و آخرت است، و پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) هم بر دست او بوسه می زند. برای همین است که #زن گوهری است که باید قدر دانسته شود، و به ابزاری برای هوسرانی و خدمتکاری برای مردان تبدیل نشود؛ #حجاب برای این است. «شخصیت والا و عزت نفس زنانه» است که نمیگذارد کسی بی پرده با او روبرو شود؛ حتی اگر چشم ظاهرش نابینا باشد.
🔹روزی شخص نابینایی اجازه ورود خواست، #حضرت_فاطمه (سلام الله علیها) برخواست و چادر به سر کرد؛ رسول خدا فرمود: «چرا از او رو گرفتی؟ او که تو را نمیبیند؟!» حضرت عرض کرد: «او مرا نمیبیند، اما من که او را می بینم، و او اگر چه مرا نمیبیند، ولی بوی مرا که حس میکند». رسول خدا (صلی الله علیه و آله) که از این همه حکمت و فرزانگی به وجد آمده بود، فرمود: «شهادت میدهم که تو پاره تن منی». #پوشیده_ماندن از نامحرمان دستور صریح #قرآن است. قرآن کریم خطاب به پیامبر می فرماید: «به #بانوان_باایمان بگو چشمهای خود را فرو پوشند و عورتهای خود را از نگاه دیگران پوشیده نگاه دارند و زینتهای خود را، جز آن مقداری که ظاهر است، آشکار نسازند و روسریهای خود را بر سینه افکنند و زینتهای خود را آشکار نسازند...».
💠نارسایی واژه ها
🔹با در نظر گرفتن آنچه گفته شد شاید واژه #حجاب متناسب با فلسفه و مقصود آن نباشد؛ همانگونه که در قرآن مجید و منابع روایی هم برای این مقصود از واژه حجاب استفاده نشده است. شهید مطهری می گوید: «استعمال کلمه #حجاب در مورد پوشش زن، یک اصطلاح نسبتاً جدید است. در قدیم و مخصوصا در اصطلاح فقهاء کلمه #ستر که به معنی #پوشش است به کار رفته است. فقها چه در کتاب الصلوه و چه در کتاب النکاح که متعرض این مطلب شدهاند، کلمه #ستر را به کار بردهاند نه کلمه #حجاب را.
🔹بهتر این بود که این کلمه عوض نمیشد و ما همیشه همان کلمه #پوشش را به کار میبردیم، زیرا چنانکه گفتیم معنی شایع لغت حجاب پرده است، و اگر در مورد پوشش به کار برده میشود، به اعتبار پشت پرده واقع شدن زن است، و همین امر موجب شده که عده زیادی گمان کنند که اسلام خواسته است زن همیشه پشت پرده و در خانه محبوس باشد و بیرون نرود... «پوشش زن» در #اسلام این است که #زن در معاشرت خود با #مردان بدن خود را بپوشاند و به #جلوهگری و #خودنمایی نپردازد. آیات مربوطه همین معنی را ذکر میکند و فتوای فقهاء هم مؤید همین مطلب است». #ادامه_دارد...
نویسنده: دکتر محسن اسماعیلی حقوقدان و عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان
تنظیم و منبع: تبیان
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اعتدال و میانهروی
🔹هر چیز از حد #میانه و وسط به طرف #افراط یا #تفریط تمایل پیدا کند، عکسِ نتیجه مطلوب را خواهد داشت؛ «کلّ شَیءٍ جاوَزَ حَدهُ، إِنْقَلَبَ إِلی ضِدهِ» (هر چیز از حدش بگذرد، به ضد آن تبدیل میگردد).
🔹بنابراین، #میانه_روی در غضب، شهوت، خواب، خوراک و هر کار دیگر، مُنجی و نافع است، و دو طرف #زیاده و #نقیصه آن #مُضر و #مُهْلِک، مگر امری که لا حَد لَهُ (ذکر و یاد خداست). [۱]
پی نوشت؛
[۱] ر.ک: اصول کافی ج ۲ ص ۴۹۸؛ وسائل الشیعة ج ۷ ص ۱۵۴
📕در محضر بهجت، ج ۱، ص ۳۳
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در تبیین پیامدهای «ظلم» به دیگران چه می فرمايند؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در حکمت ۱۸۶ #نهج_البلاغه هشدار شديدى به #ظالمان و #ستمگران مى دهد و مى فرمايد: «لِلظَّالِمِ الْبَادِی غَداً بِكَفِّهِ عَضَّةٌ» (آن #ستمگری كه ابتداى به #ظلم مى كند [فرداى #قيامت] دست خود را از پشيمانى [به دندان] مى گزد). حضرت اين سخن را از «آيه ۲۷ سوره فرقان» برگرفته است، آنجا كه مى فرمايد: «و يَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَا لَيْتَنِى اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلاً» (و [همان] روزى كه #ستمكار دست خود را [از شدت حسرت] به دندان مى گزد و مى گويد: اى كاش با رسول [خدا] راهى برگزيده بودم).
🔹نكته شايان توجه اين است كه حضرت در اينجا #ظالم را مقدم به «بادى» كرده، يعنى آن كسى كه ابتداى به #ظلم مى كند، از اين نظر كه شخص دوم اگر «مقابله به مثل» كند #ظلم نيست، بلكه #احقاق_حق است، و اگر بيش از مقداری که به او #ظلم شده مقابله به مثل كند باز قبح و زشتى ظلم او به اندازه كسى كه «ابتدا به #ظلم كرده» نيست و تعبير به «عَضَّة»؛ (به دندان گزيدن) كنايه از #شدت_ناراحتى است؛ زيرا انسان هنگامى كه به ناراحتى هاى شديد گرفتار مى شود، #ناراحتیهايى كه از خود او سر زده و #خودش باعث و بانى آن بوده، مى خواهد از خود انتقام بگيرد و براى اين كار به آزار خويشتن مى پردازد؛
🔹گاه بر سر و صورت خود مى كوبد و گاه دست خود را كه با آن كار خلافى انجام داده مى گزد، و همه اينها نشانه «ناراحتى شديد از #كار_خويشتن و نوعى مجازات و انتقام از خود» است. حديثى از #امام_کاظم (علیه السلام) نقل شده است که: حضرت در مورد دو نفر كه به هم #دشنام مى دادند فرمود: «الْبَادِی مِنْهُمَا أَظْلَمُ وَ وِزْرُهُ وَ وِزْرُ صاحِبِهِ عَلَيْهِ مَا لَمْ يَتَعَدَّ الْمَظْلُومُ» [۱] (آن كس كه ابتدا كرده #ظالم تر است و #گناه او و گناه نفر ديگر بر اوست مادامى كه #مظلوم از حدّ تعدّى نكند). جمله اخير «ما لَمْ يَتَعَدَّ الْمَظْلُومُ» ممكن است اشاره به آن قسم از سبّ باشد كه #مظلوم در انجام آن مجاز است؛
🔹مثل اين كه كسى به ديگرى بگويد: «لعنة الله عليك» و او در جوابش بگويد: «عليك لعنة الله»، ولى در همان كتاب «اصول كافى» و در جای ديگر به جاى «ما لَمْ يَتَعَدَّ»، عبارت «ما لَمْ يَعْتَذِرَ» آمده است [۲]، اشاره به اين كه اگر شخص #دشنام_دهنده عذرخواهى كند و از كار خود توبه كرده و جبران نمايد #گناه او برداشته مى شود. اين نسخه صحيح تر به نظر مى رسد؛ زيرا درباره نفر دوم تعبير به «وِزْر» شده كه نشان مى دهد او هم گناهكار است؛ خواه تعدى كند يا تعدى نكند، ولى هرگاه مسئله عذرخواهى پيش آيد مشكل حل مى شود. [۳]
🔹درباره #ندامت_ظالم و عاقبتِ كار او احاديث ديگرى نيز از #ائمه_معصومین (عليهم السلام) نقل شده است. #رسول_اكرم (صلی الله علیه و آله) در این رابطه می فرماید: «الظُّلْمُ نَدامَةٌ» [۴](#ستمگرى، پشيمانى است). با اين كه مى دانيم #ظلم سبب پشيمانى است، ولى به قدرى اين رابطه شديد است كه حضرت فرموده ستمگرى عين #پشيمانى است. در حكمت ۳۴۱ آمده كه #امام_على (عليه السلام) فرموده است: «يَوْمُ الْعَدْلِ عَلَى الظّالِمِ أشَدُّ مِنْ يَوْمِ الْجَوْرِ عَلَى الْمَظْلُوم»؛ و شبيه همين تعبير در حكمت ۲۴۱ آمده است: «يَوْمُ الْمَظْلُومِ عَلَى الظّالِمِ أشَدُّ مِنْ يَوْمِ الظّالِمِ عَلَى الْمَظْلُومِ»؛
🔹و مفهوم هر دو اين است كه روزى كه خداوند از #ظالم انتقام مى گيرد بسيار شديدتر است از روزى است كه ظالم به #مظلوم ستم مى كند. در مورد #تجسم_اعمال در روز #قيامت از بعضى روايات استفاده مى شود كه #ظلم به صورت #ظلمت و تاريكى مجسم مى شود، همان گونه كه در حديثى از #رسول_اكرم (صلی الله علیه و آله) نقل شده است كه فرمود: «از #ظلم بپرهيزيد كه در روز #قيامت ظلمت و تاريكى است). [۵]
🔹بر اساس روايات، #ظلم از جمله گناهانى است كه #كيفر و عقوبت آن در اين #دنيا دامان انسان را مى گيرد، همان گونه #امام_باقر (عليه السلام) در حدیثی می فرماید: «هيچ كس به ديگرى #ستم نمى كند، مگر اين كه خداوند #انتقام او را در جان يا مال او خواهد گرفت). [۶] اين سخن را با حديثى از #رسول_اكرم (صلی الله علیه و آله) پايان مى دهيم كه فرمود: «چيزى كه #ثواب آن بسيار زود به انسان مى رسد #نيكوكارى است، و چيزى كه #مجازات آن زود دامن انسان را مى گيرد #ظلم و ستم است». [۷]
#مآخذدرمنبعموجوداست
📕پيام امام امير المؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ ۱، ج ۱۳، ص ۴۶۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#ظلم #ظالم #ستم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️مردمسالاری در جمهوری اسلامی
🔹ما بحمدالله یک #مردمسالاری آمیختهی با رقابت و سلامت در کشورمان داریم. عزیزان من! این #مردمسالاری که امروز در کشور ما وجود دارد، ارزان و آسان به دست نیامده؛ این نتیجهی #قیام_مردم در قبال یک #وضع_نابسامان و مصیبتباری است که در گذشته در این کشور وجود داشته.
🔹#امامبزرگوارما، از روز اوّل #پیروزی_انقلاب، با قاطعیّت تمام، یک امر بیسابقهی در کشور را تثبیت کردند و آن، دخالت #مردم، حضور مردم و تأثیر مردم در ادارهی کشور است؛ این کار بزرگ #امام_بزرگوار ما بود که یکی از مهمترین حوادث تاریخ زندگی کشور ما است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۵/۰۷
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️حجاب و عفاف؛ مسئله چیست؟ (بخش سوم و پایانی)
🔸#حجاب و #عفاف از واژه های پر بسامد در فرهنگ دینی و ملی ما است. بدون شک #وجوب_حجاب از احکام شناخته شده شرعی، و #عفاف از پسندیده ترین سجایای اخلاقی است. اما مفهوم این دو واژه چیست؟ چه رابطه ای دارند؟ فلسفه و مبنای لزوم آنها کدام است؟ پیشینه تاریخی و #وظیفه_حاکمیت در قبال آن چیست؟
💠حجاب؛ نه بی سابقه و نه سخت
🔹نکته مهم دیگری که باید به آن پرداخت، آن است که #حجاب در #اسلام، نه یک الزام نوآورانه است و نه یک حکم سختگیرانه. بررسی های تاریخی نشان میدهد که #پوشش_زنان در ادیان گذشته هم، نه تنها اجباری بوده، که بسیار سختگیرانه هم اِعمال میشده است. همه مورخان، از حجاب سخت #زنان_یهودی سخن گفتهاند. برای مثال به نوشته ویل دورانت، مورخ نامدار جهان، در نزد #یهودیان گفتوگوی علنی میان ذکور و اِناث، حتّی بین زن و شوهر از طرف فقهای دین ممنوع گردیده بود، #دختران را به مدرسه نمیفرستادند و نپوشاندن موی سر خلافی بود که مرتکب آن را مستوجب طلاق میساخت.
🔹ویل دورانت در صفحه ۳۰ جلد ۱۲ «تاریخ تمدن» (ترجمه فارسی) راجع به #قوم_یهود و قانون تلمود مینویسد: «اگر #زنی به نقض قانون یهود میپرداخت، چنانکه مثلا بی آنکه چیزی بر سر داشت به میان مردم میرفت و یا در شارع عام نخ میرشت، یا با هر سنخی از مردان درد دل میکرد، یا صدایش آنقدر بلند بود که چون در خانهاش تکلم مینمود همسایگانش میتوانستند سخنان او را بشنوند، در آن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را #طلاق دهد».
🔹#مسیحیت هم، نه تنها احکام شریعت یهود در مورد #حجاب را تغییر نداد، بلکه در برخی موارد، قدم را فراتر نهاد و با سختگیری بیشتری وجوب حجاب را مطرح ساخت؛ تا آنجا که برای از بین بردن زمینه هرگونه تحریک و تهییج، #زنان را به صورت شدیدتری به رعایت کامل پوشش و دوری از هر گونه آرایش و تزیین فراخواند. #انجیل در موارد فراوان، بر #وجوب_حجاب و پوشش تأکید و پیروانش را به #پاکدامنی و تنزّه از هوسرانی فراخوانده است و البته همه اینها با هدفی است که گفته شد.
💠حجاب و حکومت؛ حتی سکولارها
🔹آیا #حجاب مسئله ای شخصی است یا به دلیل ارتباط با نظم عمومی و #مصالح_جامعه در حوزه اقتدار دولت است؟ این سوال مهمی است که در جای خود باید به آن پرداخت. آنچه اکنون به عنوان قدرِ متیقن در این باره می توان گفت عدم جواز بی تفاوتی #مسئولان جامعه اسلامی در برابر این #حکم_ضروری و دیگر احکام الهی است. اصولاً #حکومت_دینی برای اجرا و گسترش همین #احکام و #ارزشها است. از نظر #اسلام نشانه آنکه حاکمانی واقعاً ایمان دارند، آن است که به هیچ بهانه ای از اجرای #احکام_الهی سرباز نزنند و برای خشنودی دیگران، خدا را ناخشنود نسازند.
🔹این (ترجمهی) متن قرآن است: «#مؤمنان کسانی اند که اگر به آنان در زمین، قدرت و مکنت دادیم، نماز برپای می دارند و زکات می دهند و #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر می کنند...»، و این الگوی امارت مومنان است که خطاب به برخی از مردم می گفت: «خبردار شده ام که #زنانتان در راه، با مردان برخورد می کنند؛ آیا شرم نمی کنید و به غیرت نمی آیید، که زنانتان راهیِ بازارها و مغازه ها میشوند و با افراد بی دین برخورد می کنند!». #امربهمعروف و #نهیازمنکر، نه اینکه بر دولت و دولتمردان «هم» #واجب است، بلکه در برخی فروض تنها بر عهده آنان است.
🔹از این رو، نه حکومت اسلامی و انقلابی، که #هیچ_حکومتی نمی تواند در زمینه #روابط_انسانی، و از جمله نوعِ روابط جنس های مخالف، بی تفاوت بماند. ویل دورانت میگوید: «سر و سامان بخشیدن به روابط جنسی همیشه مهمترین وظیفه اخلاقی به شمار میرفته است، زیرا غریزه تولید مثل، نه تنها در حین ازدواج، بلکه قبل و بعد آن نیز مشکلاتی فراهم میآورد، و در نتیجه شدت و حدّت همین غریزه و #نافرمانبودن آن نسبت به قانون و انحرافاتی که از جاده طبیعی پیدا میکند، بی نظمی و #اغتشاش در سازمان های اجتماعی تولید میشد».
💠حجاب و کار فرهنگی!
🔹ناگفته پیداست که مقصود از «مسئولیت دولت دینی» در برابر ارزش های اخلاقی و احکامی نظیر حجاب، نادیده گرفتن سایر مسئولیتها نیست. معلوم است که اصلاح #فرهنگ_پوشش و به طور کلی، آنچه استاد مطهری «اخلاق جنسی» می نامد، تنها با دستور و تحکّم ناشدنی است، اما از سوی دیگر کوتاهی در اقدامهای عملی با چنین توجیهاتی غیر وجیه است، چه رسد به مقاومت و مخالفت!! مگر تاکنون کسی چنین گفته است که عده ای چنان میگویند؟!
نویسنده: دکتر محسن اسماعیلی حقوقدان و عضو پیشین حقوقدان شورای نگهبان
تنظیم و منبع: تبیان
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد