خواب شیخ مفید رحمه الله-@seyedololama.mp3
1.69M
💠 به مناسبت سالروز وفات #شيخ_مفيد رضوان الله تعالی علیه (۳رمضان ۴۱۳ ق)
🔊 خواب عجیب جناب شیخ مفید درباره #سید_مرتضی و #سید_رضی رحمهم الله تعالی
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
📆 ۳ رمضان سال ۶۵ قمری؛ ﻫﻼﻛﺖ «#مروان_بن_حكم» لعنه الله
🔺 نمونهای از رفتار کریمانه اهلبیت علیهم السلام با دشمنان خودشان
🔹... مثلاً #مروان، دشمنترین خلق به خاندان #رسالت است و چه به سر اهلبیت علیهمالسلام آورد و چقدر خودش و خانوادهاش اذیت کردند. اما وقتی لشکر #یزید لعنه الله ریختند برای قتل و غارت #مدینه، این دید که زن و بچهاش در خطر است؛ زن و بچهاش را آورد خدمت حضرت #سجاد علیهالسلام و گفت: من اینها را آوردهام که به دست تو بسپارم!.
بعد از جریان #کربلا که مدینه قرار شد قتل و غارت شود، این #دشمن خدا و #رسول و امام #حسین علیهمالسلام، خانوادهاش را که در خطر بود به دست حضرت سپرد و حضرت هم آنها را با خانوادهی خودش فرستاد به جایی که در نظر داشت برای محافظت!.
اینجور نمایش #حلم، اینجور نمایش گذشت، نمایش مافوق صفاتی که ما عقلمان نمیرسد!...
۸۲.۷.۲۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 ماه مبارک رمضان، ماه ضیافت الهی
💠 ماه #رمضان و ضیافت خدا برای این است که انسان سر سفرهی #محبت خدا بنشیند و از لقمهی خدا بگیرد به دهانش بگذارد و #افطار کند. دعایش را هم بخواند؛ بگوید: خدایا! به برکت لطف و عنایت تو که دهان و دندان و گوارش و حلق سالم دادی، میوهی تو را بر میدارم و با آن افطار میکنم. چه خدای خوبی هستی. چه صاحبخانهی خوبی هستی. قربونت برم!. آنوقت، آن شب دیگر به زحمت خوابش میبرد.
من از خود مرحوم #علامه شنیدم که فرمود: من در عمرم یادم نمیآید که یک شب ماه رمضان خوابیده باشم.
خیلی حرف است! انسانیم ما...
۸۸.۵.۲۷
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📅 ۴ رمضان المبارک؛ سالروز هلاکت زياد بن ابيه لعنة الله علیه (۵۳ ق)
💠 جریانی از بدعتهای #معاویه لعنه الله و دشمنیهای او با کمک افرادی همچون #زیاد بن ابیه لعنه الله، با خاندان #رسالت ، عرضه میگردد.
❌ 🔊 نقش #بنی_امیه در انحرافات صدر #اسلام؛ نمونهای از #بدعتهای معاویه لعنه الله در اسلام؛ شهادت مرد قوّاد برای الحاق زیاد بن ابیه لعنه الله به معاویه لعنه الله
۹۴.۴.۱۰
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 استفاده از ضیافت الله مخصوص چه کسانی است؟!
🔹 #مرحوم_امام در #اربعین فرمودند: "بدانکه اول شرط مجاهده با نفس و حرکت به جانب حق تعالی تفکر است".
ارتباط این یک سطر با ماه شریف #رمضان بسیار دقیق است؛ چون حرکت به جانب حق تعالی، یعنی رفتن به سر سفرهی #ضیافت حضرت حق.
پس ماه رمضان که ماه ضیافت است، معنایش این نیست که همهی مردم ولو خودشان حرکتی نکردهاند، سر سفره نشستهاند. نه!.
از این عبارت امام معلوم میشود که #نفس باید متحرک و مستقبل و رو کننده باشد، نه پشت کنندهی به ضیافت!.
پس اول شرط حضور در #محضر الاهی که ضیافت خداست #تفکر است.
و این که فرمود «اول شرط مجاهدهی با نفس»؛ معلوم میشود که نفس مانع از حاضر شدن در ضیافت است؛ با او باید مبارزه کرد و او را از جلوی راه برداشت.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
اوصاف بی بدیل امام سجاد علیهالسلام-@seyedololama.mp3
2.88M
🔺 مطالبی بسیار مفید پیرامون #روحانیت
🔹 اوصاف بیبدیل #زین_العابدین علیهالسلام
🔸 ما واقعاً در خدمت ائمه علیهمالسلام هستیم؟!
🔺 ای نموده ضد حق در فعل درس
در میان لشکر اویی بترس!
( #مولوی )
🔹 طلب ای عاشقان خوشرفتار
طرب ای شاهدان شیرینکار
( #سنایی )
✅ مرحوم آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 بزرگداشت مرحوم ملاصدرا (۱ خرداد)
🔹 مرحوم علامه #شعرانی قدس سره یک مطلب خوبی در مقدمهی کتاب #اسرار_الحکم درباره مرحوم #ملاصدرا فرمودهاند که پیشآمدی که کرد و خداوند متعال اسباب لطف خود را در یک عصری که عصر اوجگیری #علوم طبیعی در #اروپا بود و منجر به سست شدن جنبهی #مذهبی مردم گردیده بود، به انجام رسانید، که سبب پیدایش این بزرگمرد و بعد هم شاگردان پیرو ایشان گردید، که این باعث شد که سدّی در برابر نفوذ لامذهبان با سلاح علم ماشینی #طبیعی در #اسلام بشوند و جلوگیری کنند.
۷۹.۹.۱۲
🔹 #علمای ما به این علت به جایی میرسیدند که #همت داشتند؛ چون از #دنیا و لذات و زندگیهای معمولی صرف نظر میکردند؛ عالَم ملکوت هم که در آن دریغی نیست، کمکشان میکرد و میشدند حاجی #سبزواری، میشدند #ملاصدرا و امثالهم. در شرح حال ملاصدرا نوشتهاند که گویا هفت سفر #مکه پیاده مشرف شده! آدم میخواهد باورش نیاید؛ این #کرامت بوده، معجزه بوده، چی بوده! اینها برای خاطر اینکه وقتی که از خانه بیرون میآمدند و به سمت خانه خدا میرفتند، اصلاً در تصورات و #فکرشان مثل ما نبودند، فلذا #حافظ هم در شعر ادبیاش میگوید:
در بیابان گر به شوق کعبه خواهی زد قدم
سرزنشها گر کند خار مغیلان غم مخور
۸۰.۱.۲۹
🔹 بزرگان ما مثل #ملاصدرا برای حل مشکلاتشان در #قم، متوسل به حضرت #معصومه علیهاالسلام میشدند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#حکمت_متعالیه
🔺 در مورد این مطلب که #فلسفه که #عقل انسان را سيراب میکند، چند گونه است، شهيد #مطهری در بحث فلسفه کتاب #کليات_علوم_اسلامی اين مطلب را فرموده که فلسفه تقسيم میشود به #اشراق و #مشاء و همچنین #کلام و #عرفان را نیز به يک معنا شامل میشود. بعد میفرمایند که مرحوم #ملاصدرا آمد و اینها را با هم مخلوط کرد و از آنها چيز جدیدی ايجاد کرد، نه اینکه التقاطی باشد که از هر کدام يک چیزی بگيرد، نه. و تقريباً عقل را تکميل کرد که خواص اين علوم شد #حکمت_متعاليه.
اما #حکمت نيز دو جور است: حکمت رسمی و حکمت متعاليه.
حکمت رسمی همين خواندنها و #فکر کردنها و شب نخوابیها و مطالعه هاست که میشود يک #فيلسوف و متخصص در علوم عقلی، اما ملاصدرا میگوید که اين کافی نيست و انسان بايد از جهت #دل نيز سيراب شود، اين است که نزديک کرده فلسفه متعاليه را به عرفان و فرموده بدون #رياضت و #اخلاق و #خودسازی، درسهای مرا نخوانيد که به جایی نمیرسید!؛ اول خطبهی #اسفار را مطالعه کنيد و اول خطبه ملا هادی #سبزواری را در #منظومه که اینها خلاصه حرفشان را در اين خطبهها زده اند.
مرحوم صاحب اسفار (مرحوم ملاصدرا) میفرماید: «فابدأ يا حبيبی قبل قراءة هذا الكتاب بتزكية نفسك عن هواها». يعنی به گونهای باش که درس که میخوانی برای غير خدا نخوانی، اگر درس برای غير خدا میخوانی، کتاب مرا ببند و کنار بگذار که به دردت نمیخورد و از اول شرط میکند.
مرحوم ملا هادی سبزواری در اول خطبهاش اين موضوع را بسيار شيرين بيان کرده، میفرماید: زمان ما، زمان قحطی #علم است؛ برای اینکه کثرت #گناهان نمیگذارد که باران #رحمت بر دلها ببارد و اين مطالب را بيان میکند.
پس معلوم میشود که فلسفهی ملاصدرايی يک چیزی مخلوط از عرفان و عقل است و لذا مرحوم حاجی در بعضی از جاها به مطلبی که میرسد میگوید که اين حرف را شخصی زده که #ذوق_عقلی نداشته بلکه #ذوق_وجدانی داشته مثل شيخِ احسائی؛ «من له حظ من الذوقيات و لا حظ له من النظريات»
پس معلوم می شود که حکمت صدرایی هم تعقل و منطق قوی میخواهد و هم #تزکيه_نفس میخواهد. و اگر هر يک از اینها نباشد، مرحوم #ملاصدرا میفرماید که کتاب مرا بیخود باز نکن و مطالعه نکن چون همهاش حرف است و به جایی نمیرسی و میگوید که من هم به جایی نرسيدم و مدتها عمرم را صرف کردم در فهم کتب فلاسفه ولی آخر ديدم که جز از راه #عبادت و #توسل به جایی نمیرسم ولذا مطلبی را به ملاصدرا نسبت میدهند که شبيه معجزه است و آن اين است که او هفت سفر پياده به #حج مشرَّف شد. و در بيابان و راههای خطرناک و با آن وضع قديم هفت بار به حج رفت و در سفر هفتم نيز در #بصره فوت میکند، ملاصدرا يک چنين شخصی بوده.
۸۷.۵.۲۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 ﻋﺎﻟﻢ ﺭﺑﺎنی
🔹 «الناس ثلاثة: عالم ربّانی...»؛ یعنی مردم سه گروه هستند:
یکی از آنها دانشمندی است که دارای علم #الهام شده از سمت خدا است!
بنده از مرحوم آیت الله حاج میرزا #عبدالعلی_طهرانی (رحمه الله) شنیدم دربارهی مرحوم شیخ #مرتضی_زاهد (رحمه الله) فرمود: ایشان در جوانی به این فکر افتاد که دستور اسلام پیرامون #ازدواج را انجام دهد؛ زیرا #پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) فرموده: کسی که این سنت من را قبول نداشته باشد از من نیست.
از طرفی هم حالاتی داشت که با اینطور مسائل بشری و #جنسی نمیساخت؛ زیرا غرق در #بندگی خدا بود. ولی از طرفی هم تکلیف داشت و باید عمل میکرد.
این بزرگواری که هم #جوان بود و هم غرق در ربّانیت بود، ازدواج کرد.
بعداً در شب زفاف بیرون آمد که برود حمام؛ همسرش خواب دید که فرشتگان از آسمان نازل شدند که آب غسل شیخ مرتضی را - مثل شیشه عطری که ما هدیه میبریم- برای ملائکه به عنوان هدیه ببرند!؛ چون این بزرگوارِ ربانی، ازدواج کننده ربانی، غذا خورﻧﺪﻩ ربانی و متکلمِ ربانی بود.
وقتی من خدمتشان رسیدم خیلی پیرشده بودند. گویا برای حضور در جلسه روی دوش میبردندشان.
به او عرض کرده بودند که: #کربلا مشرف نمیشوید؟ ایشان فرموده بودند: من هر شب که به جلسه میآیم، یک کربلا حساب میکنم. چون میدانم امام #حسین(علیهالسلام) از من چه میخواهد، این است #عالم_ربانی!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 واکنش مؤمنین واقعی در امتحانات و بلایای الهی
🔹 «وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ (۱۵۵) الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ»؛ (#بقره:۱۵۶)
چه طور انسان #امتحان میشود؟ #انسان میآید در بین مردمانی که اینها #دروغ میگویند، #منافقاند؛ و با حق و حقیقت طرفند و شهادتین میگویند و #اسلام و دین را قبول میکنند. اما اتفاق میافتد که در همان سالی که این مُشَرَّف به شهادتین اسلام شدند، قحطی میشود. عجب! ما سالها بتپرست و #کافر بودیم، وضعمان خوب بود، ولی امسال که آمدهایم به حساب متدیِّن شدهایم و اهل #نماز شدهایم و ماه #رمضان، #روزه گرفتیم، باران نیامد! این چه طور است؟!
#امتحان همین است دیگر. تو برای باران آمدی مسلمان شدی یا برای واقعیت جهان #خلقت؟ آیا #خداشناسی تو را به این #ایمان کشانید و به این دین مُشَرَّف شدی؟.
اینها اینطوری است و در همین آیاتی که خوانده شد این مطلب آمده «و لَنَبلُوَنَّکُم»؛ باز با تأکید است؛ حتماً اینطور است که قطعاً امتحاناتی مانند امور ترسناک و وحشتناک، زیان #مالی و #جانی، کمبود مسائل مربوط به باغداری و کشاورزی و میوهها و این چیزها پیش میآید.
بعد میفرمایند که «و بَشِّرِالصّابِرین»؛ آنهایی که این ایمانشان اهل واقعیت باشد، دیگر تکان نمیخورند از جایشان که بگویند: عجب! این #دین برای ما آمد نداشت!. باید یک دینی پیدا کنیم که وقتی آن دین را در خود پیاده کردیم، نتایج بیشتری ببریم، ولذا آخر آیه میفرماید که «و بَشِّرِالصّابِرین»؛ بشارت بده به کسانی که با پایداری از #امتحان به خوبی بیرون آمدند. حالا اینها چه کسانی هستند؟ آنهایی که #صبر پیشه میکنند از امتحان؛ «الَّذین إذا اَصابتهُم مُصیبة» تا حالا اهل #عبادت نبودند و امسال اهل عبادت شدند، بلیط گرفتند، مقدار زیادی پول دادند، بنا شد مُشَرَّف بشوند #مکه، #مشهد، #کربلا، ماشینشان سرنگون شد، همچنین چیزی شد. اینها میگویند: «إنّا لله و إنّا الیه راجعون»؛ ما فهمیدیم که از خودمان چیزی نیستیم، پیشآمدهای ما دست ما نیست. ما وظیفهای داریم و به آن #وظیفه باید عمل کنیم، هر چه پیشآمد شد، روی چشم ما و روی قلب ما و مورد استقبال ما، مورد ممنونیت ما. متشکریم، "هر چه پیش آمد، خوش آمد". این معنای #ایمان است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
#توحید
🍃 برنامهی زندگی #انسان را، #وجدان انسان ترسیم میکند، مثل آئینه نشان میدهد که انسان یعنی موجود هیچکاره، دستخالی، بیسرمایه، بینیرو، بیدانایی، تا آنجایی که هِیْ میرود عقب تا میرسد به یک ذره از میلیونها ذراتی که درون منی هست!
خب فاصلهی آن ذرهای که از تشکیل ذراتِ زن و شوهر پیدا میشود تا یک آقایی که الآن علومی پیدا کرده، قدرتی پیدا کرده، فاصلهشان از زمین تا آسمان هم بیشتر است. آنوقت این مثل این میماند که من یک قورباغه بودم، یک مورچه بودم، حالا به یکباره مرا یک آدم کردهاند! آن دست کسی که مرا اینجور کرده، چه جوری ببوسم؟!
این است که قدردانی موجودات از خدا ممکن نیست؛ وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ؛ (#زمر:۷۹)؛ کسی نمیتواند بگوید من حقِّ قدرِ او را دادم. اینجا هم حضرت #علی علیهالسلام فرموده: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَا يَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقَائِلُونَ»؛ (#نهجالبلاغه؛خطبه۱)؛ حرف، از #عقل در میآید، عقل هم از منی در آمده! این عقل و این حرفی که اولش منی بوده، حالا آمده به جایگاهِ حرف زدن نشسته، به منبر نشسته، به مدیریت نشسته؛ پس این هیچگاه نمیتواند بگوید: من و تو؛ به آن مبداء خودش بگوید: من و تو؛ من #بندهی تو هستم. من کو؟! اول منات را پیدا کن، بعد بگو من بندهی تو هستم.
اول دعای شریف #ابوحمزه چیست؟؛ «إِلَهِی لا تُؤَدِّبْنِی بِعُقُوبَتِكَ وَ لا تَمْكُرْ بِی فِی حِيلَتِكَ مِنْ أَيْنَ لِیَ الْخَيْرُ يَا رَبِّ وَ لا يُوجَدُ إِلّا مِنْ عِنْدِكَ وَ مِنْ أَيْنَ لیَ النَّجَاةُ وَ "لا تُسْتَطَاعُ إِلّا بِکَ"»؛ من از این خفت و ذلت، جز به وسیلهی تو نمیتوانم در بیایم و بشوم من و بگویم من بندهی توام. پس فاصله، فاصلهی مقدار بردار نیست، دور و نزدیک درونش نیست. کم و زیاد درونش نیست، اصلاً یک حساب جدایی است. «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَا يَبْلُغُ مِدْحَتَهُ الْقَائِلُونَ وَلَا يُحْصِی نَعْمَاءَهُ الْعَادُّونَ».
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
ای دریده پوستین یوسفان-@seyedololama.mp3
270.1K
❌ ای دریده پوستین یوسفان ...
۸۶-۱-۲۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 به مناسبت ۹ رمضان المبارک؛ سالروز وفات مرحوم عارف بالله آیت الله «محمد بهاری همدانی» (۱۳۲۵ ق)
🔺 بنابر آنچه که در #مفاتیح_الجنان نقل شده دعایی را به نام دعای #صباح حضرت به ما نشان دادهاند برای اینکه این مسائل را از خداوند درخواست کنیم.
و مرحوم آشیخ محمد #بهاری که یکی از #عرفای اخیر #نجف اشرف بودهاند، در دستوراتش میفرماید: هر روز #صبح این دعا را ترک مکن.
در این دعا عرض میشود که: « وَ اغْرِسِ اللَّهُمَّ بِعَظَمَتِكَ فِی شِرْبِ جِنَانِی يَنَابِيعَ الْخُشُوع»؛ همانطوریکه در یک باغچهای نهالی نهاده میشود و آب داده میشود، خدایا به خاطر درک بزرگواری و عظمت خودت، در #قلب من چنین حالی ایجاد کن که #خشوع در آنجا راه پیدا کند. از برای ریختن خون قلب و ریختن #اشک چشم، کأنه چشمه بشود. و درک، درک #عظمت باشد و لذا اینکه میفرماید: "لو تعلمون ما یقول"* همین است؛ یعنی کبریایی خداوند به صورت تصورات در انسان اثر نمیکند! بلکه به صورت تصویر قلبی است که حال #بندگی و #خضوع میآورد.
---------------------
*[لو تعلمون ما یقول لضحكتم قليلا ولبكيتم كثيرا؛ منظور روایتی است که امیرالمؤمنین علی صلواتاللهعلیه در هنگام شنیدن اذان، شروع به گریه مینمایند...؛ بحارالانوار ج ۸۴ ص ۱۳۱]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama