✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه کسی ناسزاگویی و سبّ به امام علی (عليه السلام) را پایه گذاری کرد؟ (بخش اول)
🔹از تواريخ به خوبى استفاده مى شود، نخستين كسى كه اين #كار_زشت و قبيح را پايه گذارى كرد #معاويه (لعنة الله عليه) بود. «علاّمه امينى» در كتاب نفيس «الغدير» مى نويسد: #معاويه پيوسته اصرار داشت كه #رواياتى در نكوهش مقام اميرالمؤمنين #امام_علی (عليه السلام) #جعل كند و اين كار را آن قدر ادامه داد كه كودكان شام با آن خو گرفتند و بزرگ شدند و بزرگسالان به پيرى رسيدند.
🔹هنگامى كه پايه هاى بغض و #عداوت #اهل_بيت (عليهم السلام) در قلوب ناپاكان محكم شد، سنّت زشت لعن و سبّ مولا #امام_على (عليه السلام) را به دنبال نماز جمعه و جماعت و بر منابر، در همه جا و حتى در محل نزول وحى يعنى مدينه رواج داد. اصرار #معاويه در اين امر تا آنجا بود كه وقتى در مراسم حج شركت كرد و وارد «مدينه» شد تصميم داشت بر منبر رسول خدا (صلى الله عليه و آله) لعن مولا امام علی (عليه السلام) كند؛
🔹به او گفتند: در اينجا «سعد بن ابى وقاص» است و به اين كار رضايت نخواهد داد، قبلا با او مشورت كن. سعد گفت: اگر چنين كارى كنى من ديگر به مسجد پيامبر (صلى الله عليه و آله) نخواهم آمد. #معاويه هنگامى كه چنين ديد اقدام به لعن نكرد تا زمانى كه سعد از دنيا رفت. به هر حال اين مسأله به صورت سنّت سيّئه اى در #ايّام_بنىاميه رواج يافت تا زمان «عمر بن عبدالعزيز» رسيد و او اين رسم شوم را برانداخت.
🔹«ابو عثمان جاحظ» مى گويد: «گروهى از #بنی_اميه كه آثار منفى اين مطلب و مقاومت هاى مردمى را در برابر آن مى ديدند، به #معاويه گفتند تو به آنچه مى خواستى رسيدى، ديگر از لعن على (عليه السلام) دست بردار، گفت: نه به خدا سوگند بايد آن قدر ادامه دهم تا كودكان با آن بزرگ شوند و بزرگسالان با آن پير گردند و هيچكس فضيلتى براى #على (عليه السلام) نگويد».
🔹در مورد اين كه چرا و چگونه «عمر بن عبدالعزيز» اين سنّت زشت و قبيح را برانداخت در تواريخ به دو چيز اشاره شده: «نخست اين كه «عمر بن عبدالعزيز» استادى داشت كه او را شديداً از اين كار بر حذر داشت و #فضايل #امام_على (عليه السلام) را براى او بازگو نمود.
🔹ديگر اين كه هنگامى كه پدرش در خطبه نماز جمعه در زمانى كه امير «مدينه» بود وقتى كه به اداى لعن و سب مى رسيد #زبانش مى گرفت و #لكنت پيدا مى كرد، با اين كه مرد فصيح و زبان آورى بود، «عمر بن عبدالعزيز» از او پرسيد: پدر اين #لكنت زبان تو از چيست؟ پاسخ داد: فرزندم! شاميانى كه پاى منبر ما مى نشينند اگر از #فضايل اين #مرد_بزرگ آن اندازه كه پدرت مى داند بدانند احدى از آنها از ما پيروى نخواهد كرد». [۱] #ادامه_دارد...
پی نوشت:
[۱] الغدير فى الكتاب و السنة و الادب، امينى، عبد الحسين، مركز الغدير للدراسات الاسلامية، ۱۴۱۶ق، چ ۱، ج ۱۰، ص ۳۶۱ به بعد؛ شرح نهج البلاغة، ابن أبي الحديد...
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
📕پيام امام امير المومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۲، ص ۶۵۲
#امام_علی #اميرالمؤمنين #معاویه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️ایجاد عدالت در انسان
🔹#انسان اگر هر انحرافی پیدا کند، انحراف عملی، انحراف روحی، انحراف عقلی، برگرداندن این انحرافات را به معنای خودش این ایجاد #عدالت است در #انسان. اگر #اخلاقش اخلاق منحرفی باشد، از این انحراف وقتی به اعتدال برگردد، این «عدالت» در او تحقق پیدا کرده است.
🔹اگر در #عقاید یک انحرافاتی و کجی هایی باشد، برگرداندن آن عقاید کج به یک عقیده صحیح و #صراط_مستقیم، این ایجاد #عدالت است در #عقل انسان. در زمان ظهور #مهدی_موعود - سلام الله علیه - که خداوند ذخیره کرده است او را از باب اینکه هیچ کس در اولین و آخرین، این قدرت برایش نبوده است و فقط برای حضرت #مهدی_موعود بوده است،
🔹که تمام عالم را، #عدالت را در تمام عالَم گسترش بدهد، و آن چیزی که انبیا موفق نشدند به آن با اینکه برای آن خدمت آمده بودند، خدای تبارک و تعالی ایشان را ذخیره کرده است که همان معنایی که همه انبیا آرزو داشتند، لکن موانع، اسباب این شد که نتوانستند اجرا بکنند، و همه اولیا آرزو داشتند و موفق نشدند که اجرا بکنند، به دست این بزرگوار اجرا بشود.
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۴/۰۷
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️قرآن نحوه استقبال فرشتگان از «بهشتیان» را چگونه توصیف می کند؟
🔹خداوند در «سوره زمر»، آیه ۷۳ هنگامى كه اشاره به #حركت_بهشتيان به صورت دسته جمعى و گروه گروه به سوى #بهشت مى كند، مى فرمايد: «حَتَّى اِذَا جَاؤُوهَا وَ فُتِحَتْ اَبْوَابُهَا وَ قَالَ لَهُمْ خَزَنَتُهَا سَلَامٌ عَلَيْكُمْ»؛ (تا هنگامى كه به آن برسند و #درهاى_بهشت گشوده شود و نگهبانانِ آن به آنها گويند: #سلام بر شما). از اين تعبير استفاده مى شود كه به هنگام رسيدن #بهشتيان به نزديكى #بهشت، درها گشوده مى شوند؛ گويى #بهشت در انتظار آنهاست و #آغوش باز مى كند و آنها را به درون خود #دعوت مى نمايد، حتّى زحمت گشودن درها براى آنها وجود ندارد.
🔹در «سوره ص»، آيه ۵۰ همين معنا به تعبير ديگرى منعكس است، مى فرمايد: «جَنّاتِ عَدْنٍ مُفَتَّحَةً لَهُمُ الْأَبْوَابُ»؛ ([آنها به سوى باغ هاى بهشت باز مى گردند] #باغهاى_جاويدانى كه درهايش به روى آنها كاملا گشوده است). تعبير به #مفتّحه با توجه به اينكه از باب تفعيل است و در اين گونه موارد مفهوم #كثرت و #تأكيد را دارد ممكن است به اين معنا باشد كه نه يك در، بلكه #همه_درها نه به صورت نيم گشوده، بلكه #كاملا_گشوده در برابر آنها قرار دارد.
🔹آيا اين #درها به خودى خود گشوده مى شود، که گويى داراى روح و حيات است و با نزديك شدن #بهشتيان به عنوان اداى احترام خود به خود گشوده مى شود؟ يا اينكه تنها با قصد و اراده و فرمان و بدون نياز به هيچ واسطه ديگر باز مى گردد؟ يا #فرشتگان و #خازنان_بهشت به علامت احترام قبلا آن را گشوده و بر كنار در ايستاده و انتظار مَقدم آنها را مى كشند، همان گونه كه ما نسبت به ميهمانانى كه بسيار عزيز و محترمند چنين مى كنيم؟
🔹احتمال اوّل مناسب تر به نظر مى رسد و ذكر صيغه مجهول مى تواند اشاره اى به آن باشد، و در عين حال انتظار #فرشتگان و #خازنان_بهشت بر كنار درها نيز متناسب با آيه اوّل است. بالاخره در «سوره رعد»، آیات ۲۳ و ۲۴ سخن از ورود #فرشتگان از #درهاىمختلفبهشت است و اين، بعد از استقرار #بهشتيان در بهشت مى باشد؛ مى فرمايد: «وَ الْمَلَائِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِمْ مِنْ كُلِّ بَابٍ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ»؛ (#فرشتگان از هر درى بر آنها وارد مى شوند و به آنها مى گويند: درود بر شما! به خاطر #صبر و #استقامت تان».
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ نهم، ج ۶، ص ۲۳۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#بهشت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام علی عليه السلام:
🔸«اِنَّ اللهَ كَتَبَ الْقَتْلَ عَلى قَوْمٍ وَ الْمَوْتَ عَلى آخَرينَ وَ كُلٌّ آتِيَةٌ مَنِيَّتُهُ كَما كَتَبَ اللّهُ لَهُ فَطُوبى لِلْمُجاهِدينَ فى سَبيلِ اللهِ وَالْمَقْتُولينَ فى طاعَتِهِ».
🔹خداوند براى گروهى #كشته_شدن و براى گروهى ديگر #مرگ را مقـرّر نموده، و هـر كدام به #اجـل_معين خـود آنسان كه او مقدّر كرده است می رسند؛ پس خوشا به حال #مجاهدان راه خدا و كشتگان راه اطاعت او.
📕نهج السعاده، ج ۲، ص ۱۰۷
#امام_علی #اميرالمؤمنين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چه کسی ناسزاگویی و سبّ به امام علی (عليه السلام) را پایه گذاری کرد؟ (بخش دوم و پایانی)
🔹از تواريخ به خوبى استفاده مى شود، نخستين كسى كه اين #كار_زشت و قبيح را پايه گذارى كرد #معاويه (لعنة الله عليه) بود. اصرار #معاويه در اين امر تا آنجا بود كه وقتى در مراسم حج شركت كرد و وارد «مدينه» شد تصميم داشت بر منبر رسول خدا (صلى الله عليه و آله) لعن مولا امام علی (عليه السلام) كند... اما در مورد اين كه چرا و چگونه «عمر بن عبدالعزيز» اين سنّت زشت و قبيح را برانداخت در تواريخ به دو چيز اشاره شده: نخست... و دوم... ؛
🔹ولى ظاهراً عامل اصلى بالاتر از اينها بود. لعن و #دشنامها سبب شد كه گروهى از #مردم آگاه، به نشر #فضايل مولا #امام_علی (عليه السلام) بپردازند و احاديث #پيامبر_اكرم (صلى الله عليه و آله) را در فضايل #امام_علی (عليه السلام) سينه به سينه و زبان به زبان در #جلسات_خصوصى يادآور شوند و تدريجاً #مقاومتهاى_مردمى از گوشه و كنار شروع شد، و مردم #نفرت خود را از اين #سنّت_زشت كه #پاكترين و #بافضيلتترين مردان اسلام را هدف قرار مى داد ابراز داشتند.
🔹 #حاكمان_بنیاميه متوجه شدند كه نه تنها به هدف خود نرسيده اند، بلكه شايد نتيجه معكوس بگيرند، و هوشيارى «عمر بن عبدالعزيز» سبب شد كه قبل از ديگران به اين واقعيت برسد. لذا در پيشگيرى از اين كار پيشگام شد. اين امر (مسأله سب و لعن) و ضايعات ناشى از آن چهل سال طول كشيد و بر هفتاد هزار منبر سب و لعن صورت مى گرفت. در اينجا اين سؤال پيش مى آيد كه چگونه گروهى از مسلمانان ـ هر چند ناآگاه ـ پذيرفتند كه #پيشواىبزرگاسلام را، كسى كه #فضایل او شرق و غرب را پر كرده بود، به باد دشنام و ناسزاگويى بگيرند؟
🔹پاسخ اين سؤال، با توجه به كارهاى #معاويه در «شام» روشن است. او تمام تلاش و كوشش خود را در اين زمينه به كار برد تا #نسلى را كه بعد از #پيامبر_اسلام (صلى الله عليه و آله) تولّد يافته و روى كار آمده بودند، در بى خبرى كامل قرار دهد. به علاوه بعضى از صحابه را تطميع كرده بود تا #احاديثى در نكوهش امام علی (عليه السلام) #جعل كنند و به #پيامبر_اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم) نسبت دهند.
🔹«ابن ابى الحديد» از استاد خود «ابوجعفر اسكافى» چنين نقل مى كند كه: «#معاويه جمعى از صحابه و گروهى از تابعين را وادار كرده بود كه #روايات_زشتى درباره مولا #على (عليه السلام) #جعل كنند كه نتيجه اش بدگويى مردم و بيزارى جستن آنها باشد، و براى آنها جايزه هاى مهمى قرار داده بود، آنها نيز #احاديثى #جعل كردند كه #معاويه را راضى كرد.
🔹يكى از آنها «ابوهريره» و ديگرى «عمرو بن عاص» و «مغيرة بن شعبه» بود و از گروه تابعين «عروة بن زبير». به همين دليل «ابوجعفر اسكافى» مى افزايد: احاديث «ابوهريره» نزد اساتيد ما قابل قبول نيست و از عمر نقل مى كند كه او را با تازيانه زد و گفت تو احاديث فراوانى از پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) نقل مى كنى (در حالى كه مدت كوتاهى نزد آن حضرت بوده اى) بنابراين معلوم مى شود كه #دروغ بر #پيامبر_خدا (صلى الله عليه و آله) مى بندى». [۱]
پی نوشت؛
[۱] شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد، مكتبة آية الله المرعشي النجفي، قم، ۱۴۰۴ق، چ اول، ج ۴، ص ۶۳. براى آگاهى بيشتر بر چگونگى احاديث ابوهريره و جعليات او مى توانيد به كتاب ابو هریره، شرف الدین، عبدالحسین، دار التعارف للمطبوعات، بیروت، بی تا، چاپ: چهارم مراجعه كنيد.
📕پيام امام امير المومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۲، ص ۶۵۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_علی #اميرالمؤمنين #معاويه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«تقیّه» بر چند قسم است؟
🔹 #تقيّه بر دو قسم است: #تقيّه_خوفى و #تقيّه_مداراتى. «تقیّه خوفی» کتمان کردن #عقاید از #دشمن برای #حفظ_جان و برای جلوگیری از #ریختن_خون انسان می باشد. بنابراین آنچه در داستان «مؤمن آل فرعون» و «عمّار ياسر» و «اصحاب كهف» نقل شده از قسم اوّل است؛ امّا منظور از «تقيّه مداراتى» آن است كه اطّلاع يافتن #دشمن يا #مخالفين از #عقايد واقعى انسان خطرى ايجاد نمى كند، امّا همراهى با آنها و عمل كردن به برخى از احكام شان باعث #وحدت و اتّحاد و انسجام بيشتر مى شود. اين نوع تقيّه را #تقيّه_مداراتى مى نامند.
🔹اكنون مردم #عربستان و وهّابى ها مى دانند زوّارى كه از ايران به #مكّه و #مدينه مشرف مى شوند غالباً #شيعه هستند، و اين مطلب خطرى براى شيعيان ايجاد نمى كند؛ ولى در عين حال #شيعيان در نماز جماعت آنها شركت كرده، و همانند آنها بر فرش سجده نموده، و به همراه آنها بر اموات شان نماز ميّت مى خوانند، چون اين كار ـ همان گونه كه در روايات متعدّد آمده ـ باعث #وحدت و انسجام بيشتر و رفع كدورت ها و سوء ظنّ ها مى شود.
🔹از جمله در روايتى از #امام_صادق (عليه السلام) خطاب به يكى از يارانش به نام «زيد» مى خوانيم: «خالِقُوا النّاسَ بِاَخْلاقِهِمْ، صَلُّوا فى مَساجِدِهِمْ، وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ، وَ اَشْهِدُوا جَنائِزِهِمْ، وَ اِن اسْتَطَعْتُمْ اَنْ تَكُونُوا الْأَئِمَّةَ وَ الْمُؤَذِّنِينَ فَافْعَلُوا؛ فَاِنَّكُمْ اِذا فَعَلْتُمْ ذلِكَ قالُوا: هؤُلاءِ الْجَعْفَرِيَّةُ، رَحِمَ اللهُ جَعْفَراً، ما كانَ اَحْسَنَ ما يُؤَدِّبُ اَصْحابَهُ، وَ اِذَا تَرَكْتُمْ ذلِكَ قالُوا: هؤُلاءِ الْجَعْفَرِيَّةُ فَعَلَ اللهُ بِجَعْفَرَ، ما كانَ اَسْوَأَ يُؤَدِّبُ اَصْحابَهُ» [۱]؛
🔹[ترجمه روایت:] (با اهل سنّت مطابق آداب و اخلاق خودشان رفتار كنيد، در نماز جماعت شان شركت نماييد، و از بيمارانشان عيادت به عمل آوريد، و در مراسم تشييع جنازه آنها شركت كنيد، و اگر فرصتى جهت امامت جماعت يا گفتن اذان در مساجد آنها فراهم شد از انجام آن خوددارى نكنيد؛ زيرا اگر شما #شيعيان اين كارها را انجام دهيد، مى گويند: اينها پيروان #جعفربنمحمد (عليه السلام) هستند، خداوند او را رحمت كند كه #شيعيان و اصحابش را #بسيار_خوب #تربيت كرده است، و اگر اين كارها را ترك كنيد مى گويند: اينها پيروان #جعفربنمحمّد (عليه السلام) هستند، خداوند هر كار كه مى خواهد با او انجام دهد كه اصحابش را بسيار بد تربيت كرده است!).
🔹بعضى از مقدّسين مى گويند: «ما نمازمان را در مسجد النبى و مسجد الحرام با آنها به جماعت مى خوانيم، سپس در هتل قضاى آن را بجا مى آوريم؛ در حالى كه نيازى به اعاده و قضاى اين نمازها نيست، و طبق فرمايش #امام_صادق (عليه السلام) چنين نمازهايى با تمام اِشكالات آن مُجزی است.
پی نوشت:
[۱] من لا يحضره الفقيه، ابن بابويه، دفتر انتشارات اسلامى جامعه مدرسين، قم، ۱۴۱۳ق، چ دوم، ج ۱، ص ۳۸۳
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابى طالب(ع)، قم، ۱۳۹۰ش، چ اول، ص ۵۷.
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تقیه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
تبیین
⭕️امام علی (علیه السلام) به سرنوشت انسان های محروم می اندیشید...
💠علامه شهید مرتضی مطهری (ره):
🔹[امام علی علیه السلام] وقتی که خبردار میشود که عامل او (فرمانداری که از ناحیه او منصوب است) در یک مهمانی شرکت کرده است، نامه عتابآمیزی به او مینویسد که در #نهج_البلاغه هست. حال چه مهمانیای بوده است؟ آیا آن فرماندار در مهمانیای شرکت کرده بود که در سر سفره آن مشروب بوده است؟ نه. در آنجا قمار بوده؟ نه. در آنجا مثلًا زنهایی را آورده و رقصانده بودند؟ نه. در آنجا کار حرام دیگری انجام داده بودند؟
🔹نه، پس چرا آن مهمانی مورد ملامت قرار میگیرد و نامه تند نوشته میشود؟
میگوید: «وَ ما ظَنَنْتُ انَّک تُجیبُ الی طَعامِ قَوْمٍ عائِلُهُمُ مَجْفُوٌّ وَ غَنِیهُمْ مَدْعُوٌّ» (هرگز نمى پنداشتم كه تو دعوت مردمى را اجابت كنى كه #بينوايان را از در مى رانند و #توانگران را بر سفره مى نشانند). «گناه فرماندارش» این بوده که بر سر #سفرهای شرکت کرده است که صرفاً #اشرافی بوده، یعنی طبقه اغنیا در آنجا شرکت داشته و فقرا محروم بودهاند.
🔹#علی علیه السلام میگوید: من باور نمیکردم که #فرماندار من، نماینده من پای در مجلسی بگذارد که صرفاً از اشراف تشکیل شده است. بعد راجع به خودش و زندگی خودش برای آن فرماندار شرح میدهد. درباره خود میگوید: «درد مردم» را از درد خودش بیشتر احساس میکرد؛ درد آنها سبب شده بود که اساساً درد خود را احساس نکند. سخنان #علی علیه السلام نشان داده که او واقعاً #دانا و #دانشمند و #حکیم بوده است.
🔹اما #علی علیه السلام را که اینقدر ستایش میکنیم نه فقط به خاطر این است که #بابعلمپیغمبر بوده که پیامبر فرمود: «انَا مَدینَةُ الْعِلْمِ وَ عَلی بابُها»؛ بیشتر از این جهت ستایش میکنیم که #انسان بود، این رکن از #انسانیت را داشت که به «سرنوشت انسان های محروم» میاندیشید، غافل نبود، درد دیگران را احساس میکرد، چنانکه سایر #ارکان_انسانیت را هم داشت.
📕آزادی معنوی (نسخه سایت)، مرتضی مطهری، ص ۲۳۴ و ۲۳۵
منبع: پورتال جامع استاد شهید مطهری
#شهید_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه امام علی (عليه السلام) شفاعت «قرآن» در آخرت شامل حال چه كسانى می شود؟
🔹 #امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۱۷۶ #نهج_البلاغه پس از بیان اهمّیّت #قرآن و اوصاف آن بر #شفاعت_قرآن تأكيد کرده، مى فرمايد: «وَ اعْلَمُوا أَنَّهُ شَافِعٌ مُشَفَّعٌ، وَ قَائِلٌ مُصَدَّقٌ، وَ أَنَّهُ مَنْ شَفَعَ لَهُ الْقُرْآنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ شُفِّعَ فِيهِ، وَ مَنْ مَحَلَ بِهِ الْقُرْآنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ صُدِّقَ عَلَيْهِ». (بدانيد #قرآن، #شفاعت_كنندهاى است كه #شفاعتش مورد قبول و #گويندهاى است كه #سخنش مقبول است. هر كس كه #قرآن در روز #قيامت براى او #شفاعت كند، مشمول شفاعت مى شود، و آن كس كه #قرآن در قيامت از وى #شكايت كند گواهى اش بر ضد او پذيرفته خواهد شد).
🔹به يقين، #شفاعت_قرآن با زبان حال يا با زبان قال (گفتاری)، درباره كسانى است كه #عامل به آن باشند، و #شكايت «قرآن» درباره كسانى است كه آن را پشت سر افكنند و نسبت به آن بى اطلاع باشند. سپس در توضيح بيشترى مى فرمايد: «فَإِنَّهُ يُنَادِي مُنَادٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ: أَلَا إِنَّ كُلَّ حَارِثٍ مُبْتَلىً فِي حَرْثِهِ وَ عَاقِبَةِ عَمَلِهِ، غَيْرَ حَرَثَةِ الْقُرْآنِ، فَكُونُوا مِنْ حَرَثَتِهِ وَ أَتْبَاعِهِ». (چرا كه روز #قيامت، منادى صدا مى زند: آگاه باشيد! امروز هر كس گرفتار #بذرى است كه افشانده، و در گرو #عاقبت #اعمال_خويش است؛ جز آنان كه بذر #قرآن افشاندند. شما نيز از بذر افشانان #قرآن و #پيروان آن باشيد).
🔹اين سخن اشاره به حديث معروف «اَلدُّنْيَا مَزْرَعَةُ الْآخِرَةِ» است كه هر كسى در اين سرزمين، #بذرى مى افشاند، #محصول آن را روز #قيامت درو مى كند. امام (عليه السلام) مى فرمايد: شما در اين مزرعه، بذرهاى #آيات_قرآن را بپاشيد؛ چرا كه تنها بذر مفيد و #پرثمر، همين بذر است و ديگران گرفتار #زيان و #خسران اند. آنها كه #اعمالشان با تعليمات #قرآن هماهنگ است، بذر افشانان قرآنند، و آنها كه رفتارشان بر خلاف «قرآن» است، از «قرآن» بيگانه و مبتلا و گرفتارند.
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۶، ص ۵۶۰.
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قرآن #قيامت #آخرت #شفاعت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️دهه فجر انقلاب اسلامی
🔹 #دهه_فجر مثل خیلی از چیزهای #انقلاب_اسلامی و نظام #جمهوری_اسلامی، یک پدیدهی #منحصربهفرد است در تاریخ شناخته شدهی ما. این، شعار نیست؛ این درست عین #واقعیت است، با مطالعه و با تدبر. چرا منحصربهفرد است؟ همهی #انقلابهای_دنیا، از وقتی که جریان انقلابها و حضورهای مردمی در تاریخ ثبت شده است، سالگردهایی داشتند و دارند. اینی که این #سالگردها به وسیلهی همان عامل و عنصری تجلیل بشود و به یاد مانده بشود که اصل آن حادثه را به وجود آورد، این در تاریخ #نظیر ندارد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۸۸/۱۰/۲۹
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب و خطری به اسم انگیزه های متغیر
🔹 #انقلاب_اسلامی_ایران بزرگترین حادثه عصر حاضر است. #حادثهای که #هندسه_قدرت را تغییر داد و دو ابرقدرت شرق و غرب را به چالش کشید تا خود، #قطب_سومی از #قدرت_جهانی باشد و #اسلام را که تا پیش از آن در #معادلات_سیاسی جایگاهی نداشت، وارد صحنه جهانی نموده، یک پایه #معادلات_قدرت در جهان قرار دهد.
🔹جورچین این تغییر با افول امپراتوری شوروی تکمیل شد و جهانی که میرفت #دنیای_سهقطبی بلوک شرق، بلوک غرب و #قدرتنویناسلامی را تجربه کند دوباره به حالت دو قطبی برگشت، با این تفاوت که اینبار #موازنه_قدرت بین #اسلام و #استکبار_جهانی بود؛ موازنهای که خیلیها خوابش را هم نمیدیدند. #انقلاب_اسلامی یک پدیده است و مانند هر پدیده دیگری در معرض آفتها، #آسیبها و #تهدیدها است.
🔹به همین جهت #بنیانگذار نظام مبارک #جمهوری_اسلامی ماهها پیش از پیروزی انقلاب، نسبت به #آفتهایی که ممکن است بعد از پیروزی دامنگیر #انقلاب شود، هشدار داده و به تبیین آفتها پرداخت و در وصیتنامه خویش نیز از این مهم غافل نشدند. بدیهی است که #تداوم و بقای #جمهوری_اسلامی منوط به #آفتشناسی، پیشگیری و برخورد با آنها است. با کنکاش در بیانات، نوشتهها و وصیتنامه #امام_خمینی (ره) به مواردی میرسیم که میتواند به عنوان #آسیبهای اصلی انقلاب اسلامی قلمداد شود که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
💠تغییر انگیزهها
🔹 #قیام_امام_خمینی (ره) قیام به #حق است. او و همه کسانی که با او صادقانه همراه شدند و تفکر او را پذیرفتند، تنها برای #خدا و با هدف اعتلای کلمه #الله #قیام نمودند و به جرات میتوان گفت که #رمز_پیروزی سریع #انقلاب نیز همین بود. #امام_خمینی (ره) در بند الف وصیتنامه خود، اول چیزی را که برای تداوم انقلاب لازم میداند، #پاسداری از #انگیزهها است.
🔹ایشان میفرماید: «بىتردید #رمز بقاى #انقلاب_اسلامى، همان رمز #پیروزى است؛ و رمز پیروزى را ملت مىداند و نسلهای آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلى آن: #انگیزه_الهى و مقصد عالى #حکومت_اسلامى؛ و #اجتماع_ملت در سراسر کشور با #وحدت_کلمه براى همان انگیزه و مقصد».
🔹 #انگیزه_الهی همان موعظه واحدی است که #پیامبر_اکرم (ص) مأمور است همه را به آن دعوت کند: «قُلْ إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلهِ مَثْنى وَ فُرادى... »؛ [۱] (بگو شما را تنها به یک چیز اندرز مىدهم و آن اینکه: دو نفر دو نفر یا یک نفر یک نفر #براى_خدا #قیام کنی...). این انگیزه اصل و #اساس تمام تحولاتی است که #عموم_پیامبران به ویژه #رسول_خدا (ص) دنبال آن بودند.
🔹 #امام_خمینی (ره) در ادامه همان بند الف #وصیتنامه میفرماید: «اینجانب به همه نسلهای حاضر و آینده #وصیت مىکنم که اگر بخواهید #اسلام و #حکومت_الله برقرار باشد، و دست #استعمار و #استثمارگرانِ خارج و داخل از کشورتان قطع شود، این #انگیزه_الهى را که خداوند تعالى در #قرآن_کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید».
🔹ریشه #فتنههای بعد از رحلت رسول خدا که منجر به شهادت فاطمه زهرا (س) و خانهنشینی امام علی (ع) شد، همین #تغییر_انگیزهها است، چنان که برپایی جنگ جمل توسط دو صحابی خاص پیامبر یعنی طلحه و زبیر ریشه در همین #تغییر_انگیزهها داشت. اگر #انگیزههای_الهی در فرد یا جامعه #تغییر کرد، #سیر_قهقرایی #نهضت آغاز میشود و جامعه تا آنجا سقوط میکند که عالمانه و آگاهانه در کربلا دست به جنایت میزند.
🔹بنابراین تغییر انگیزههای الهی به مادی بزرگترین آفتی است که اگر انقلابیون و به ویژه خواص جامعه به آن گرفتار شدند، انقلاب در نیمه راه میماند و به مقصد خود که زمینه سازی برای حکومت جهانی #امام_مهدی (عج) است، نخواهد رسید. نکته مهمی که وجود دارد این است که در هر بخش از کشور که #انگیزههایالهی همچنان باقی مانده باشد، #پیشرفت و #کمال نیز وجود دارد، و در هر بخش از کشور که انگیزه های مادی جای انگیزه های الهی را گرفته باشد سیر قهقرایی به وضوح قابل مشاهده است برای پی بردن به این واقعت کافی است صنعت موشکی را با صنعت خودرو مقایسه کنید.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره سبأ، آيه ۴۶
منبع: وبسایت راسخون
#انقلاب_اسلامی #جمهوری_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️مومنین برادر هستند...
🔹#اسلام، احکام اخلاقیاش هم سیاسی است. همین حکمی که در قرآن هست که #مومنین برادر هستند، این یک «حکم اخلاقی» است، یک «حکم اجتماعی» است، یک «حکم سیاسی» است.
🔹اگر #مومنین، طوایف مختلفهای که در #اسلام هستند و همه هم مومن به خدا و پیغمبر اسلام هستند، اینها با هم #برادر باشند، همان طوری که برادر با برادر نظر محبت دارد، همه قشرها با هم نظر محبت داشته باشند، این علاوه بر اینکه یک «اخلاق بزرگ اسلامی» است و نتایج بزرگ اخلاقی دارد، یک «حکم بزرگ اجتماعی» و نتایج بزرگ اجتماعی دارد.
🔹شما ببینید که در همین برهه از زمان که #اسلام در اینجا یک سایه ضعیفی انداخته است، این برادری که مقدار ناقصی الآن در ایران ایجاد شده است، چه #آثار_رحمتی هست در آن و چه انعکاس #رحمانیت_الهی در این کشور هست...
بیانات حضرت امام ۵۹/۰۵/۲۷
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آسيب شناسی مهدويت
🔸برای هر #فرهنگ و مجموعه معرفتی ممكن است #آفتهايی روی دهد كه مانع #رشد و بالندگی آن فرهنگ باشد. #فرهنگ_دينی نيز گاهی به آفت هايی گرفتار می شود كه حركت رو به #كمال آن را كُند ميکند و بحث #آسيبشناسیدينی عهده دار شناختن آن #آفتها و #شيوه_مقابله با آنهاست.
🔹آسيبهای #فرهنگ_مهدويت، مواردی است كه #غفلت از آنها موجب سستی #اعتقاد_مردم و به ويژه جوانان نسبت به اصل وجود #امام_مهدی (عج) و يا ابعاد مختلف شناخت آن حضرت است؛ و گاهی نيز سبب گرايش به افراد يا مجموعه های منحرف می گردد. بنابراين آشنايی با اين #آسيبها، #منتظرانِ #امام_عصر (عج) را از كجروی در #اعتقاد و #عمل حفظ خواهد كرد. ما در اينجا مهمترين آسيبهای فرهنگ مهدويت را در عنوان هایی جدا از يكديگر مورد بحث قرار می دهيم:
💠«برداشتهای غلط»؛ از آسيب های مهم در #فرهنگ_مهدويت، تفسيرها و #برداشتهای_نادرست از موضوعات اين فرهنگ اسلامی است. #تحليل_نادرست و ناقص از #روايات به دريافت غير صحيح میانجامد كه چند نمونه از آن را بيان می کنيم.
1⃣برداشت غلط از مفهوم انتظار
🔹برداشت غلط از #مفهوم_انتظار سبب شده است كه بعضی گمان كنند كه چون #اصلاح_جهان از فسادها به دست #امام_زمان (عج) خواهد بود، ما در برابر #تباهیها و #ناهنجاريها هيچ وظيفهای نداريم، و بلكه ممكن است گفته شود كه برای نزديك شدن #ظهوراماممهدی (عج) بايد برای ترويج بديها و زشتیها در جامعه اقدام كنيم!! اين #انديشه_نادرست در مقابل ديدگاه #قرآن و #اهل_بيت (عليه السلام) است كه #امر_به_معروف و #نهی_از_منكر را از وظايف حتمی هر مسلمان می داند.
🔹امام خمينی (ره) در نقد اين ديدگاه می گوید: «ما اگر دستمان می رسيد، قدرت داشتيم، بايد برويم تمام ظلمها و جورها را از عالم برداريم، تكليف شرعی ماست. منتها ما نمی توانيم. اينی كه هست اين است كه حضرت [امام مهدی (عج)] عالم را پر ميكند از عدالت؛ نه شما دست برداريد از اين تكليفتان، نه اين كه شما ديگر تكليف نداريد». [۱] ايشان همچنين در ادامه بيانات خود فرمودهاند: «آيا ما بر خلاف آيات شريفه #قرآن دست از #نهیازمنكر برداريم؟ دست از #امربهمعروف برداريم، و توسعه بدهيم گناهان را برای اين كه حضرت بيايند؟!». [۲]
2⃣برداشت نادرست از ظاهر برخی روایات
🔹بعضی افراد از ظاهر برخی از روايات اينگونه برداشت كردهاند كه هر #قيامی قبل از #قيام_امام_مهدی (عج) محكوم و مردود است، بنابراين در برابر قيام و #انقلاب_اسلامی_ايران كه قيامی بر ضدّ #طاغوت و #استكبار، و در جهت برقراری #احكام_الهی بوده است موضع نادرستی گرفتهاند. در پاسخ بايد گفت كه اجرای بسياری از #احكام_اسلامی مانند اقامه حدود و قصاص، و نيز جهاد با دشمنان و مبارزه فراگير با فساد جز با تشكيل #حكومت_اسلامی ممكن نيست؛
🔹بنابراين تلاش برای برقراری #نظام_اسلامی كاری پسنديده و #مورد_قبول است، و نهی از #قيام در بعضی از روايات به معنی شركت در #قيامهای_باطل كه انگيزه الهی ندارد، و يا قيام هايی كه بدون توجه به شرايط و زمينه های لازم انجام ميگيرد، و يا حركت هايی كه به عنوان قيام مهدوی شروع ميگردد، می باشد؛ نه اينكه هر انقلاب و حركتی كه در مسير #اصلاح_جامعه است مردود شمرده شود. [۳]
3⃣نشان دادن چهره خشونت آميز از امام زمان (عج)
🔹يكی ديگر از برداشت های غلط در #فرهنگ_مهدويت، نشان دادن چهره #خشونت_آميز از #امام_مهدی (عج) است. بر خلاف تصوّر بعضی افراد كه می انديشند #امام_زمان (عج) با شمشير عدالت، دريايی از خون به راه می اندازد و بسياری را از دم تيغ عبور می دهد، حضرت #مظهر_رأفت و رحمت پروردگار است، و مانند پيامبر عظیم الشأن اسلام (ص) ابتدا همگان را با بيان روشن و #دلائل_آشكار به #اسلام و #قرآن می خواند، و اكثر مردم دعوت امام (عج) را پاسخ می دهند و به او می پيوندند. بنابراين #امام_زمان (عج) تنها با #مخالفان_سرسخت كه آگاهانه از پذيرفتن حق سر باز ميزنند و جز زبان شمشير نمی فهمند با #سلاح برخورد ميکند.
پي نوشت ها:
[۱] صحيفه نور، ج۲۰، ص۱۹۶
[۲] همان
[۳] براى اطلاع بيشتر درباره اين موضوع به كتاب «دادگستر جهان» نوشته «ابراهيم امينى»، ص ۲۵۴ تا ۳۰۰ مراجعه شود.
منبع: راسخون به نقل از نگین آفرینش
#امام_زمان #امام_مهدی #ظهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام علی عليه السلام:
🔸«ما أعطَى اللهُ سُبحانَهُ العَبدَ شَيئا مِن خَيرِ الدُّنيا وَالآخِرَةِ إلاّ بِحُسنِ خُلُقِهِ وحُسنِ نِيَّتِهِ».
🔹خداوند سبحان، چيزى از #خير دنيا و آخرت به بنده نداد، مگر به سبب #حُسن_خلق او و #حُسن_نيّتش.
📕عيون الحكم والمواعظ، ص ۴۸۳ ح ۸۹۱۵
#امام_علی #اميرالمؤمنين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نقش «رهبری» در پیروزی «انقلاب اسلامی» و دوران پس از آن
🔹 #دهه_فجر پیروزی انقلاب اسلامی، یادآور روزهای تلخ و شیرینی برای مردم ایران است که سرانجام با اتحاد و همبستگی و #رهبری #امام_خمینی (ره)، بزرگترین انقلاب مردمی در قرن بیستم به منصه ظهور رسید. اهمیت #رهبری_کاریزما برای #هدایت_درست هر انقلابی از اهمیت ویژهای برخوردار است، و در این میان #انقلاب_اسلامی_ایران با رهبری دانشمند و کاریزمای #امام_خمینی (ره) به پیروزی رسید.
🔹اهمیت رهبری انقلاب اسلامی فقط به دوران هدایت خیزش مردمی، برای رسیدن به هدف معنا نمیشود و امروز رهبری انقلاب اسلامی چه بسا از اهمیت بیشتری نسبت به دوران پیروزی برخوردار است. بیش از چهار دهه از #انقلاب_اسلامی_ایران میگذرد و بدون شک، #رهبری آن یکی از #مولفههایمهم #تداوم انقلاب اسلامی و هدایت آن در مسیر درست است.
🔹#پایداریانقلاباسلامی که در اصل اساسی و نظریه #ولایت_فقیه امام خمینی (ره) معنا میشود، مانع از #انحرافانقلاباسلامی شده است، و در این مسیر، رهبر معظم انقلاب #آیت_الله_خامنهای (مدظله)، نقشی برجسته در هدایت #انقلاب_اسلامی دارند. انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و ولایت فقیه، که یادآور و یادگار امام خمینی (ره) است، امروز با صلابت در سایه رهبری آیت الله خامنهای (مدظله) ادامه دارد و #ایران_اسلامی را در برابر توطئههای #دشمنان مصون نگه داشتند.
🔹#رهبر_معظم_انقلاب همان شیوه و مدیریت امام خمینی (ره) را در جهت دهی و #هدایت انقلاب اسلامی، #حفظ_آرمانها، اصول، ارزشهای اسلامی و نفی #نظام_سلطه پیگیری میکنند و در سایه این رهبری کاریزما و فقیه، #انقلاب_اسلامی در چهل و پنج سالگی خود همچنان بالنده و رو به پیشرفت است.
منبع: وبسایت خبرگزاری صداوسیما
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️دلیل عقب ماندگی ما
🔹#سیدبحرالعلوم (ره) با آن همه برکات، از لحاظ سن کمتر از #شیخ_انصاری (ره) عمر کرده است! و #شهید_اول (ره) چقدر کتاب های نافع و قوی و متین دارد. توفیق در #تحصیل چیز دیگر است، توفیق به کثرت اشتغال نیست.
🔹خیلی خطرناک است که ندانیم #قُدما چه راهی را میرفتند! دلیل #عقب_ماندگی ما آن است که #اموال_شبههناک مصرف می کنیم، و «مال شبههناک»، ایجاد #تردید و #شبهه میکند، و به قدر ضرورت و نان خالی اکتفا نمی کنیم. اینهاست که در #تحصیل #ایمان و #یقین و #توفیق در تحصیل و آثار و برکات آن اثر دارد؛ لذا بعضی از علما خودشان در خانه نان تهیه میکردند، تا از جهت طهارت و حلیت آن مطمئن باشند. تصرف در #مالی که صاحب آن راضی نیست و مصرف کردن آن، در #علمیات و #عملیات ما اثر میگذارد...
🔹 #علمای ما، در مصرف #قناعت می کردند، و به #دیگران رسیدگی می کردند! اما ما راهی را رفتیم و میرویم که نه به #خودمان پرداختیم، و نه به دیگران رسیدگی کردیم، بلکه در اثر #قناعت نکردن و غور در #مادیات و #تجملات زندگی همیشه #مقروض هستیم. #قرض در حقیقت مغلول کردن (در غل و زنجیر کردن) نقدی است. خدا میداند که انسان چقدر باید تلاش کند و از کجا بیاورد، تا قرضش را ادا نماید.
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۸۲
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) از چه خاستگاه دینی نشأت گرفت؟ به عبارتی این انقلاب مشروعیّت خود را از چه مبانی و قواعد دینی می گیرد؟ (بخش اول)
🔸#انقلاب_اسلامی_ایران بر مبانی و اصول خاصی استوار است که آن را از سایر #انقلابهای_جهان #متمایز می کند، برای آشنایی بیشتر با این #انقلاب_عظیم، به طور اختصار به تعدادی از اصول و مبانی آن اشاره می شود:
1⃣نفی حاکمیت غیر خدا
🔹براساس #جهانبینیاسلامی، #شیعه بر این عقیده است که #حاکمیت_مطلق از آن #خداوند است: «إِنِ الْحُكْمُ إِلاَّ لِله». [انعام، ۵۷] بر پایه این عقیده #احکام_حکومتی باید مبتنی بر #معارف_اسلام باشد. در حالی که رژیم شاهنشاهی #پهلوی قبل از انقلاب، سعی در #سکولار سازی و #لائیک کردن جامعه و قوانین داشت، و در این راستا اقدامات متنوعی انجام داد، که یکی از آنها ارائه لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی بود.
🔹این اتفاق با عقیده حاکمیت #قوانین_دینی منافات داشت. #علمای_دین برای اصلاح آن اقدامات مختلفی کردند که فایده نداشت؛ لذا کار به #انقلاب و تغییر حکومت کشید تا #قوانین بر اساس #شرع تصویب و اجرا شود. مؤلّف کتاب ریشه های انقلاب اسلامی درباره لایحه ایالتی ولایتی چنین می نویسد: «در تيرماه ۱۳۴۱ ش، امير اسدالله #عَلَم پس از دكتر امينی، به نخست وزيری رسيد. #عَلَم، لايحه انجمن های ايالتی و ولايتی را به كابينه برد و به تصويب رساند.
🔹در متن تصويبنامه اين طرح، قيد #اسلام از جمله شرايطِ انتخاب كنندگان و انتخاب شوندگان حذف شده بود. همچنين #سوگند_نامه منتخبانِ مردم در #مجلسشورایملّی نيز تغيير يافته بود. به اين ترتيب نمايندگان موظف شده بودند به جای سوگند به #قرآن، به كتاب آسمانی قسم ياد... پس از تصويب لایحه مزبور، رسانه های جمعی متن آن را قرائت كردند و تبليغات گسترده ای در اين باره به راه افتاد.
🔹 #امام_خمينی (ره) اولين كسى بود كه به رغم ظاهر موجّه و فريبنده اين مصوبه، #توطئه خطرناكِ نهفته در آن را دريافت. ايشان با شناختی كه از بانيان و طراحانِ اصلی اينگونه مصوبات داشت، می دانست #تصويب و #اجرای اين طرح ها در #ايران و ديگر كشورهای اسلامی مقدمهای برای از ميان برداشتن نام #اسلام و استقرار #حكومتهای_لائيك و دين ستيز است». [۱]
🔹بنابراین یکی از مبانی مهم #انقلاب_اسلامی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی ایران، عقیده #توحید در حاکمیت و پیاده سازی #احکام_شریعت بوده است. #ادامه_دارد...
پی نوشت:
[۱] انقلاب اسلامی و ريشه های آن، مصباح يزدى، محمدتقى، تدوين و نگارش: شباننيا، قاسم، ناشر: انتشارات مؤسسه آموزشى و پژوهشى امام خمينى، ۱۳۹۵ش، چ نهم، ص ۲۴۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد