✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در انتخابات به چه کسی رأی دهم؟ (بخش سوم و پایانی)
🔸دومین مرحله بعد از شناخت معیارها و شرایط #کاندیدای_اصلح، شناسایی و تشخیص #مصداق آن می باشد. برای تعیین مصداق، باید بررسی شود:
1⃣تشخیص وجود شرایط و ملاکات اخلاقی، دینی، تعهد و... در فرد مورد نظر و برتری او نسبت به سایر کاندیداها:
🔹در این باره باید گفت که شناخت کامل مسائل معنوی، اعتقادی، تقوا و... در افراد کاری بسیار دقیق و حساس است. تا انسان با فردی معاشرت طولانی و نشست و برخاست کافی نداشته باشد، و او را در حالت های مختلف و زمینه های گوناگون آزمایش نکرده باشد، نمیتواند به نتیجه برسد؛ لذا باید با مرور بر #سابقه_زندگی فرد و #کسب_اطلاعات از افرادی که او را در این زمینه ها کاملاً میشناسند، آگاهی لازم را به دست آورد.
2⃣تشخیص میزان کارآیی، تخصص، توان مدیریتی و... با توجه به نوع مسئولیت محوله:
🔹برای این کار باید #سوابق_علمی، #تحصیلی، #اجرایی و... کاندیدا مورد بررسی قرار گیرد و یا از افراد مورد اطمینان و گروه های مطمئن کسب آگاهی نماید. در هر صورت، تشخیص حق و باطل و یا شناخت کاندیدای مناسبتر ، با توجه به شناخت معیار حق و شرایط و صفات افراد #اصلح، ممکن می باشد. اگر فردی نتوانست خودش مصادیق را تشخیص دهد، لازم است به #آگاهان_عادل و #خبره مراجعه کند و براساس شناخت و معرفت کامل وظایف اجتماعی خود را سامان دهد، تا هم در برابر عقل سلیم جوابگو باشد و هم وظیفه شرعی خود را به انجام برساند.
منبع: وبسایت پرسمان
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام موسی کاظم علیه السلام:
🔸«يا هِشامُ، إنَّ العُقَلاءَ تَرَكوا فُضولَ الدُّنيا فكَيفَ الذُّنوبُ، و تَركُ الدُّنيا مِن الفَضلِ، و تَركُ الذُّنوبِ مِن الفَرضِ».
🔹اى هشام! #خردمندان، زيادىِ دنيا را هم وا گذاشتند چه رسد به #گناهان، در حالى كه رها كردن دنيا فضيلت است و رها كردن گناه واجب.
📕الكافی، ج۱، ص۱۷، ح۱۲
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انتخابات و اَشرافیت
🔹یکی از شاخصه هایی که ممکن است #مردم برای انتخاب یک #کاندیدای #ریاست_جمهوری مورد اهمیت قرار بدهند این است که «افراد منتخب» چه طور با مسئله #اسراف و تبذیر برخورد میکنند؟ مردم به زیبایی هر چه تمامتر نگاه میکنند که فلان مسئول کشور، خودشان و نزدیکانشان و وابستگانشان آیا اهل #اسراف و ریخت و پاش هستند، یا خیر؛
🔹بلکه خود را مردمی و #ساده_زیست و #همدرد_مردم و خادم و خدمتگذار این مردم قرار میدهند و از درد و رنج این مردم احساس درد میکنند و آرام و قرار ندارند؟ آیا سیر و سلوک و سبک زندگی آنان به سبک #اشرافیگری و تجملگرایی تمایل دارد یا چنین نیست؟
🔹فرزندان آنان کدام دانشگاهها را برای تحصیل خود انتخاب میکنند؟ آیا نگاهشان به درون است یا به خارج از مرزهای جغرافیایی این سرزمین سیر میکنند؟ اگر این کاندیدا خودش #اسرافگرا باشد چه طور میتواند جلوی #اسراف و حقوق های نجومی و امثالهم را بگیرد: «أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ» [۱] (آيا #مردم را به نيكى فرمان مىدهيد و #خود را فراموش مىكنيد).
🔹کسی که خود #اهل_عمل نباشد، چطور میتواند #ارشادگر باشد؛ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ» [۲] (اى كسانى كه ايمان آورده ايد چرا چيزى مىگوييد كه انجام نمىدهيد؛ نزد خدا سخت ناپسند است كه چيزى را بگوييد و انجام ندهيد).
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره بقره، آيه ۴۴
[۲] همان، سوره صف، آیات ۲ و ۳
نویسنده: فاطمی تبار
منبع: وبسایت راهروان ولایت
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️خلاصه بیانات آیت الله العظمی بهجت (ره) درباره انتخابات
💠چه کسی «حق انتخاب شدن» دارد؟ چه کسی حق دارد «امین مردم در امر دنیا و دین» باشد؟ به چه کسی حق داریم رأی بدهیم؟ تا مؤمنین چشم بسته یا با سهل انگاری گمراه نگردند.
🔹۱) دوازده امامی باشد؛ ۲) آگاه به مسائل شرعی شخصی باشد؛ ۳) آگاه به مسائل شرعی #اجتماعی باشد؛ ۴) رجال با #عقلکاملکافی باشد؛ ۵) با #اعتقاد و #ایمان کامل باشد؛ ۶) التزام عملی به عقیده و ایمان داشته باشد؛ ۷) با #شجاعت باشد که از هیچ تهدید نترسد؛ ۸) از هیچ ملامت کننده و ملامتی نترسد؛ ۹) #خداترس باشد؛ ۱۰) از رشوه و منافع شخصی دور باشد؛ ۱۱) از #وطنفروشی و وطنفروشان دور باشد؛ ۱۲) اهل اعتدال فکری و مسلکی باشد؛
🔹۱۳) #پرهیزکار و متقی بوده و امر خدا را ترجیح دهد؛ ۱۴) زود تصمیم نگیرد و با احتیاط و توقف و #مشورت عمل کند؛ ۱۵) در روشنایی توقف و در تاریکی حرکت نکند؛ ۱۶) فقط با #علم حرکت کند و در تاریکی و جهل و شک توقف کند؛ ۱۷) اهل #تدبیر و #برنامهریزی باشد؛ ۱۸) #آیندهنگر باشد، نه مرتجع؛ ۱۹) #متخصص در پیاده کردن کلیات باشد؛ ۲۰) بداند نه تنها در مستقل بودن کشور اسلامی نقصی نیست، بلکه نقص در وابستگی است؛
🔹۲۱) با #علم و آگاه باشد، به آن معنا که مجهولات را از معلومها بیابد، نه همهچیزدان؛ ۲۲) با واجدین شرایط همراهی داشته باشد، نه با دیگران؛ ۲۳) رأی دادن فقط بر واجدین تمام شرایط جایز است؛ ۲۴) فاقد بعضی از این شروط امین نیست؛ ۲۵) رأی به فاقدین بعض شرایط بیاثر است؛ ۲۶) رأی به فاقدین بعض شرایط جایز هم نیست؛ ۲۷) شخص مشکوک، متروک است؛ ۲۸) اگر بداند یا احتمال دهد غیر واجد شرایط رأی میآورد، رأی به #واجد_شرایط #واجب میشود با امکان.
💠آنچه رأی دهنده باید رعایت کند:
🔹۱) هرکس خود باید در جستوجوی #اصلح باشد؛ ۲) جستوجو باید از عقلای متدین آگاه باشد؛ ۳) #تفحص هم باید کامل باشد؛ ۴) دوستی و دشمنی نفسانی اثر نکند؛ ۵) نگاه کند کدام معتدلتر در فکر یا متلون است؛ ۶) کدام در #امور_دین تغییر نداده و نمیدهد؛ ۷) کدام ملکه #تقوا و #صدق ائتمان دارد یا قویتر است؛ ۸) در کدام #نفاق راه ندارد؛ ۹) کدام در #عقیده و #عمل با امیرالمؤمنین و حضرت مهدی ـ علیهماالسلام ـ نزدیکتر است؛ ۱۰) #انتظار_حضرت ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ در کدام یک بارزتر است؛
🔹۱۱) اهل شر را باید شناخت تا اهل خیر را بیابد؛ ۱۲) انتخابات دول کفر و بیگانه را نگاه و از آن دوری کند؛ ۱۳) از شیوه رأی دادن دولتهای کفر پرهیز کند؛ ۱۴) با چگونگی کار آنها مخالفت کند؛ ۱۵) ببیند دول کفر چگونه وطنفروشی میکنند با چه مقاصدی؟ ۱۶) ببیند رشوه چگونه تغییرشان میدهد؟ ۱۷) باید دید کدام در صفات از کفر دورتر است؛ ۱۸) کدام به #خدا و #اهلبیت و #رسول و #امام_عصر علیهم السلام نزدیکتر است؛ ۱۹) در حال رأی #خدا را ناظر بداند و رضای او را مقدم بدارد.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت #انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️عوامل ايجاد فساد در «آخرالزّمان» چیست؟
🔹در بسيارى از روايات، نكوهش هايى از وضع #آخرالزّمان مى بينيم كه معمولاً آخرالزّمان را به زمان هاى نزديك قيام #حضرت_مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تفسير كرده اند؛ و در واقع، #مفاسدى است كه به مضمون «كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً» صحنه #جهان را فرا مى گيرد و دل هاى مشتاقان را براى پذيرش وجود #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) كه مظهر #عدل و صلاح است، آماده مى سازد.
🔹عواملى كه سبب بروز و گسترش #فساد در #آخرالزّمان می باشد، بسيار است که از جمله آن امور عبارتند از: ۱) دور ماندن از تعليمات انبياء و اوصياء (عليهم السلام)؛ ۲) فزونى #وسايلِ_فساد و هوسرانى و #هواپرستى؛ ۳) گسترش وسايل تبليغاتى، كه اجازه مى دهد هر فسادى در گوشه اى از دنيا باشد، به وسيله آنها به همه جاى دنيا كشيده شود؛ ۴) #فزونى_شبهات در مبانى دين و اخلاق، از طريق تفسير به رأى و قرائات مختلف از معارف دينى و برنامه هاى عملى و اخلاقى؛
🔹۵) #سلطهحاكمانجبّار و فاسد و مفسد، كه هيچ چيز جز منافع مادّى خويش را به رسميّت نمى شناسند و با سرگرم ساختن مردم - مخصوصاً جوانان - به انواع #فساد، راه را براى نيل به مقاصد خود هموار مى سازند. به راستى، #ديندارى و دين باورى در چنين عصر و زمان هايى بسيار مشكل و طاقت فرساست و در واقع، اين دوران، سختترين دوران #آزمونهاى_الهى براى بندگان است و هيچكس جز #پاكان و نيكانى كه دست توسّل به دامان لطف الهى مى زنند، از عهده چنين امتحانِ طاقت فرسايى بر نمى آيند.
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ ۱، ج ۴، ص ۴۲۸
منبع: وبسایت آیت الله مکارم (بخش آئین رحمت)
#آخرالزّمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️بهترین و مفیدترین گزینش
🔹امیدوارم ان شاء الله خدای متعال مقدّر کند برای این کشور #بهترین و #مفیدترین گزینش را و سال های آینده ان شاء الله سال های خوب و مطلوبی باشد و مردم از گزینش خودشان راضی باشند.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از ديدگاه قرآن عاقبت «استکبار و تکبّر ورزی» چیست؟
🔹#تكبّر چه در برابر خالق باشد، چه در برابر خلق و چه در مقابل حقايق (انسان از تسليم در برابر حقّ رویگردان باشد) از اسباب سقوط در #دوزخ است. #استكبار (خود برتر بينى) كه سرچشمه اصلى بسيارى از جنايات، ظلمها، ستمها و حقّ كشى هاست نيز همانند #تكبّر است كه آدمى را در اين كانون قهر و غضب وارد مى سازد.
🔹#قرآن_مجيد در «آيه ۶۰ سوره زمر» مى فرمايد: «اَلَيْسَ فِی جَهَنَّمَ مَثْوىً لِلْمُتَكَبِّرِينَ» (آيا در #دوزخ جايگاهى براى #متكبّران نيست؟). و در «آيه ۳۶ سوره اعراف» مى فرمايد: «وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآياتِنا وَ اسْتَكْبَرُوا عَنْها اُولئِكَ اَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ» [۱] (كسانى كه آيات ما را تكذيب كردند و در برابر آن #تكبّر ورزيدند، اهل آتشاند و هميشه در آن خواهند ماند).
🔹همين معنا در آيات ديگر «قرآن مجيد» نيز آمده است. در «آيات ۱۵ و ۱۶ سوره ابراهيم» درباره #جبّاران_عنيد مى فرمايد: «وَ اسْتَفْتَحُوا وَ خابَ كُلُّ جَبّارٍ عَنِيدٍ - مِنْ وَرآئِهِ جَهَنَّمُ وَ يُسْقَى مِنْ ماءٍ صَدِيدٍ» (آنها [رسولان الهى] از خدا تقاضاى پيروزى كردند [و دعايشان مستجاب شد] و هر #جبّار_عنيدى #نوميد و زيانكار گشت - [سرانجام] پیش روی او #دوزخ است، و او را از آبی چرکین و متعفّن می نوشانند!!).
🔹#جبّار معانى مختلفى دارد: يكى از آنها قهر، غلبه، سلطه و نفوذ است، منتها اين امر گاه #جنبه_رحمانى دارد مانند: #نفوذ_خداوند و سلطه او بر عالَم هستى بر همه چيز، و گاه #جنبه_شيطانى دارد، مانند: سلطه، غلبه و نفوذ #طغيانگران و #جبّاران. #عنيد به گفته «لسان العرب» به معناى كسى است كه از مسير حقّ منحرف مى گردد و آگاهانه حقّ را انكار مى كند،
🔹و اينها همه از آثار #كبر و #غرور و #خودبرتربينى است، و اگر كمى دقت كنيم مى بينيم اين #رذيله_اخلاقى يكى از حجاب هاى مهم معرفت و از عوامل #گمراهى انسان و حقّ كشى و تعدّى و #تجاوز نسبت به حقوق ديگران و انواع #گناهان ديگر است. [۲]
پی نوشتها؛
[۱] شبيه همين معنا در سوره غافر، آيات ۶۰ و ۷۲ و ۷۶؛ سوره اعراف، آيات ۴۰ و ۴۱؛ سوره نبأ، آيات ۲۱ و ۲۲؛ سوره نازعات، آيه ۳۷؛ سوره ص، آيات ۵۵ و ۵۶ آمده است.
[۲] شبيه همين تعبير در سوره ق، آيه ۲۴؛ سوره مدّثر، آيه ۱۶ آمده است.
📕پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ نهم، ج ۶، ص ۲۸۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تکبر #کبر #استکبار
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️«جمهوری اسلامی» الگوی سایر کشورها قرار گیرد
🔹مردانه در میدان باقی باشید و جلو ببرید این #نهضت را، تا اینکه ان شاء الله #اسلام به آن محتوای مترقیش پیاده بشود، و مملکت ما یک #مملکت_اسلامی به تماممعنا بشود؛ یعنی تمام قشرهایش اسلامی بشود؛ یعنی هم #دولت، یک دولت اسلامی باشد؛ هم #وزارتخانهها، یک وزارتخانه های اسلامی باشند؛ هم #ادارات ادارات اسلامی باشند؛ هم #استانداری ها استانداری های اسلامی باشند؛
🔹و هم #بازار و #دانشگاه، و امثال ذلک. باید ما کوشش کنیم برای این مقصد بزرگ؛ این مقصدی که انبیا دنبال این مقصد بودند، و تا آخر هم دنبال این مقصد بودند، و به پیش رفتند. ماها باید به تبعیت از انبیای خدا، به تبعیت از اولیای خدا، این #مکتب را به پیش ببریم؛ و ان شاء الله این مملکت را #الگویی قرار بدهیم از برای سایر کشورهای اسلامی؛ و بلکه سایر کشورهایی که مستضعفین گرفتار مستکبرین هستند. و امیدوارم که موفق بشوید.
بیانات حضرت امام ۵۸/۰۸/۱۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نقش «اسوه ها» و «الگوها» در رشد اخلاقی انسان
🔹یک «گرایش فطری» در بشر هست که #قهرمانی داشته باشد، که #الگوی او در زندگی قرار گیرد. قهرمانی با #کمالات_فروان و ویژگی های برجسته، که دیگران فاقد آن هستند. چنین گرایشی در ابعاد اجتماعی هم مطرح میباشد؛ به همین دلیل است که هر ملتی قهرمان و اسطوره ای، هر چند خیالی دارد، که بخشی از هویت آن جامعه را تشکیل میدهد. این گرایش نقش مهمی در صعود و نزول #اخلاق در بشر دارد. وقتی #قهرمان پوشالی باشد، یا قهرمانی اش را مدیون #معیارهای_مبتذل و سطح پایین جامعه باشد، #الگو قرار دادنش در بهترین حالت، انسانی میسازد مثل خودش #مبتذل.
🔹پس ضروری است که هم #معیارهای_صحیح و ارزشمند را شناخت، و هم الگویی که با آن معیارها هماهنگ باشد. #دین_اسلام برای پیروانش شخص #پیامبر_اکرم (صلّی الله علیه و آله) را بعنوان #الگو و #اسوه معرفی مینماید: «لَقَدْ کانَ لَکُمْ فی رَسُولِ اللهِ اسْوَهٌ حَسَنَهٌ لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللهَ وَ الْیَوْمَ الآخِرَ وَ ذَکَرَ اللهَ کَثیراً» [۱] (یقیناً برای شما در [روش و رفتار] #پیامبر_خدا #الگوی_نیکویی است، برای کسی که همواره به خدا و روز قیامت امید دارد، و خدا را بسیار یاد می کند).
🔹آیت الله العظمی مکارم شیرازی در تفسیر این آیه میفرماید: «این آیه ناظر به #جنگ_احزاب است؛ به نکته مهمّی اشاره میکند و آن اینکه، علیرغم ضعفها و بیتابی ها و بدگمانی های بعضی از تازه مسلمانان در این میدان نبرد عظیم، #پیامبر_اکرم (صلّی الله علیه و آله) مانند کوهی استوار، #مقاومت و ایستادگی کردند؛ از آرایش جنگ های صحیح و انتخاب بهترین روش های نظامی، لحظه ای غافل نمی ماندند، و در عین حال از راههای مختلف برای ایجاد شکاف در جبهه دشمن از پای نمی نشستند؛ همراه دیگر مؤمنان کلنگ به دست گرفتند و خندق کندند، و برای حفظ یارانشان با آنها مزاح و شوخی می کردند؛ برای دلگرم ساختن مؤمنان، آنان را به خواندن اشعار حماسی تشویق مینمودند؛ آنی از #یاد_خدا غافل نبودند، و یارانشان را به #آینده_درخشان و فتوحات بزرگ نوید میدادند.
🔹همین امور سبب حفظ جمعیّت اندک مسلمین در برابر گروه عظیم احزاب، که از نظر ظاهری کاملًا برتری داشتند، شد؛ این #ایستادگی و مقاومت عجیب، #سرمشقی برای همه بود. #قرآن_کریم میفرمايد: «#رسول_خدا (در میدان جنگ احزاب) #اسوه_نیکویی بود برای آنها که امید به خدا و روز رستاخیز دارند، و خدا را بسیار یاد میکنند». نه تنها در میدان جنگ احزاب که مصداق جهاد اصغر محسوب میشد، #پیغمبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) #اسوه و الگو بودند، بلکه در میدان #جهاد_اکبر و مبارزه با هوی و هوس های نفسانی و #تهذیب_اخلاق نیز #اسوه و سرمشق بسیار مهمّی بودند و میباشند؛
🔹و آن کسی که بتواند گام در جای گامهای آن بزرگوار بنهد، این راه پر فراز و نشیب را با سرعت خواهد پیمود. قابل توجّه اینکه در این آیه، علاوه بر مسأله «ایمان به خدا و روز جزا» (لِمَنْ کانَ یَرْجُوا اللهَ وَ الْیَوْمَ الآخِرَ)، روی #یاد_خدا نیز تکیه شده است، و با ذکر جمله «وَ ذَکَرَ اللهَ کَثیراً» نشان میدهد، آنهایی که بسیار به #یاد_خدا هستند، از هدایت های چنین پیشوایی الهام میگیرند، زیرا #ایمان و #ذکر_خدا، آنها را متوجّه مسئولیّت های بزرگشان میکند، در نتیجه به دنبال رهبر و پیشوایی میگردند، و کسی را بهتر از #رسول_خدا (صلی الله علیه و آله) برای این کار نمی یابند». [۲]
پی نوشتها؛
[۱] سوره احزاب، آیه ۲۱
[۲] اخلاق در قرآن، جلد ۱، ص۳۷۱
منبع: وبسایت اهل البیت
#پيامبر #پيامبر_اکرم #الگو
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام على عليه السلام:
🔸«ما أعمالُ البِرِّ كُلُّها و الجِهادُ فی سَبيلِ اللهِ عِندَ الأمرِ بِالمعَروفِ و النَّهی عَنِ المُنكَرِ إلاّ كَنَفثَةٍ فی بَحرٍ لُجِّيٍّ».
🔹تمام كارهاى نيك، حتّى جهاد در راه خداوند، در برابر #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر، چون دميدنى است به دريايى موّاج.
📕نهج البلاغه، حكمت ۳۷۴
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ماجرای مباهله پیامبر (صلی الله علیه و آله) با مسیحیان نجران چه بود؟
🔹مفهوم متداول #مباهله، به معنى #نفرین_کردن دو نفر به یکدیگر است، بدین ترتیب، افرادى که با هم گفتگو درباره یک مسأله مهم مذهبى دارند در یکجا جمع شوند و به درگاه خدا تضرع کنند و از او بخواهند که #دروغگو را #رسوا و مجازات کند. خداى متعال در «آیه ۶۱ سوره آل عمران» مى فرماید: «فَمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللهِ عَلَى الْکاذِبینَ»
🔹[ترجمه آيه:](هر گاه بعد از علم و دانش که [درباره مسیح] براى تو آمده [باز] کسانى با تو در آن به #محاجّه و #ستیز برخاستند، به آنها بگو: بیایید ما #فرزندان خود را دعوت مى کنیم و شما هم فرزندان خود را، ما #زنان خویش را دعوت مى نماییم، شما هم زنان خود را، ما از #نفوس خود [کسانى که به منزله جان ما هستند] دعوت مى کنیم، شما هم از نفوس خود دعوت کنید، سپس #مباهله مى کنیم و #لعنت_خدا را بر #دروغگویان قرار مى دهیم). مفسرین گفته اند: این آیه و آیات قبل از آن درباره #هیأت_نجرانى مرکب از «عاقب» و «سیّد» و گروهى که با آنها بودند نازل شده است؛
🔹آنها خدمت #پیامبر_اکرم (صلّی الله علیه و آله) رسیده، عرض کردند: آیا هرگز دیده اى فرزندى بدون پدر متولد شود؟ در این هنگام آیه «اِنَّ مَثَلَ عِیْسى عِنْدَ اللهِ...»، [آل عمران، ۵۹] نازل شد و هنگامى که #پیامبر (صلی الله علیه و آله) آنها را به #مباهله دعوت کرد، آنها تا فرداى آن روز از حضرتش مهلت خواستند و پس از مراجعه به شخصیت هاى نجران، #اسقف (روحانى بزرگشان) به آنها گفت: «شما فردا به #محمّد (صلی الله علیه و آله) نگاه کنید، اگر با #فرزندان و #خانوادهاش براى #مباهله آمد، از مباهله با او بترسید، و اگر با یارانش آمد با او مباهله کنید؛ زیرا چیزى در بساط ندارد». فردا که شد، #پیامبر (صلی الله علیه و آله) آمد در حالى که دست #علىبنابیطالب (عليه السلام) را گرفته بود و #حسن (علیه السلام) و #حسین (علیه السلام) در پیش روى او راه مى رفتند، و #فاطمه (سلام الله علیها) پشت سرش بود؛
🔹#نصارى نیز بیرون آمدند در حالى که #اسقف آنها پیشاپیششان بود، هنگامى که نگاه کرد، دید #پیامبر (صلی الله علیه و آله) با آن چند نفر آمدند، درباره آنها سؤال کرد، به او گفتند: «این پسرعمو و #داماد او و #محبوبترینخلق خدا نزد او است و این دو پسر، #فرزندان دختر او از #على (عليه السلام) هستند و آن بانوى جوان، دخترش #فاطمه (سلام الله علیها) است که #عزیزترین_مردم نزد او، و نزدیکترین افراد به قلب او است...». «سیّد» به اسقف گفت: «براى #مباهله قدم پیش گذار». گفت: نه، من مردى را مى بینم که نسبت به #مباهله با کمال جرأت اقدام مى کند و من مى ترسم راستگو باشد، و اگر راستگو باشد، به خدا یک سال بر ما نمى گذرد که در تمام دنیا یک نصرانى که آب بنوشد وجود نخواهد داشت.
🔹#اسقف به #پیامبر_اسلام (صلی الله علیه و آله) عرض کرد: «اى ابوالقاسم! ما با تو #مباهله نمى کنیم، بلکه #مصالحه مى کنیم، با ما مصالحه کن. پیامبر (صلی الله علیه و آله) با آنها مصالحه کرد که دو هزار حُلَّه (یک قواره پارچه خوب لباس) که حداقل قیمت هر حُلّه اى چهل درهم باشد، و عاریت دادن سى دست زره، و سى عدد نیزه، و سى رأس اسب، در صورتى که در سرزمین یمن توطئه اى براى مسلمانان رخ دهد، و پیامبر (صلی الله علیه و آله) ضامن این عاریت ها خواهد بود، تا آن را بازگرداند، و عهدنامهاى در این زمینه نوشته شد. و در روایتى آمده است: #اسقف_مسیحیان به آنها گفت: «من #صورتهايى را مى بینم که اگر از خداوند تقاضا کنند کوه ها را از جا برکند، چنین خواهد کرد، هرگز با آنها #مباهله نکنید که #هلاک خواهید شد، و یک نصرانى تا روز قیامت بر صفحه زمین نخواهد ماند».
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چ چهل و هفتم، ج ۲، ص ۱۷۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#مباهله
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️توفیق زیارت، از جذب و انجذاب است
🔹توفیق #زیارت ربطی به داشتن پول ندارد، زیرا چنانچه پروانهها در شمع میسوزند، آیا در شمع بودن حضرات #معصومین علیهم السلام اشکال است یا در پروانه بودن ما؛ پس چرا بعضیها آن #حضرات را دیدهاند، یا جواب سلام خود را از آنها شنیدهاند و یا با صاحب قبر صحبت کرده و جواب دریافت نمودهاند، و ما اینگونه نیستیم. #عجایب و #غرایب از #کرامات و #معجزات مشاهد مشرفه و ضرایح متبرکه دیده و شنیده شده است.
🔹اگر اینطور #ارتباطات و درهای نور و رحمت به روی #اهل_ایمان باز نبود، ما را به حال خود میگذاشتند و میرفتند و بهطور مطلق غائب میشدند. با تأکیدی که بر دعوت به توجه و #تمسک به #عترت نمودهاند، معلوم میشود در مشاهده #قرآن و #عترت جاذبیتی است که اگر #لیاقت داشته باشیم، به #زیارت میرویم. معلوم نیست که #پولدار پروانه این شمع میشود یا #بیپول، بلکه این در اثر جذب و انجذاب محبت است. تشکیلات لازم نیست، و برای آنها بین پولدار و ندار، فرقی وجود ندارد.
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ٣٢۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا «وجدان» نمی تواند به اندازه «مذهب» جلوی مفاسد اخلاقى و اجتماعى را بگيرد؟
🔹ممكن است كسى بگويد: اگر #وجدان نمى تواند صددرصد #مفاسد_اخلاقى و اجتماعى را ريشه كن سازد و انسان ها را به يك #زندگى_صحيح و خالى از هر گونه خلافكارى سوق دهد، #مذاهب هم تاكنون نتوانسته اند چنين كارى را انجام دهند و به اصطلاح يك #مدينه_فاضله انسانى به وجود آورند، پس اين ايراد تنها متوجه وجدان نيست، بلكه گريبانگير مذاهب هم مى باشد. در پاسخ بايد گفت: از نظر نظارت و كنترل اجتماع، #وجدان دچار نارسايى هايی هست.
🔹البته منظور ما اين نيست كه بگوييم: #مذاهب در هر اجتماعى كه قدم گذارده است، مفاسد را به كلى ريشه كن ساخته است، بلكه منظور ما مقايسه #وجدان و #مذهب از نظر «مقدار تأثير در اصلاح فرد و اجتماع و مبارزه با #مفاسد_گوناگون» میباشد. ما مى خواهيم ثابت كنيم كه: اثر #ايمان و «عقايد مذهبى صحيح» در كنترل #اعمال و #گفتار انسان به مراتب بيش از تأثير #وجدان است، حتى چندان قابل مقايسه با هم نيستند.
🔹علاوه بر اين، «تعليمات پيامبران بزرگ الهی»، تأثيرات ديگرى نيز در #تكامل فرد و اجتماع ـ غير از مسئله نظارت بر اعمال ـ دارد كه #تأثير_وجدان از اين نظر در برابر آن صفر است. #نظارت_وجدان، نارسايى هايى دارد كه هيچيك از آنها در حكومت عقايد مذهبى ديده نمى شود. به همين دليل تأثير #عقايد_مذهبى، #عميق و ريشه دار و #تأثير_وجدان، #ضعيف است. جوامع بزرگى بوده اند كه در سايه تعليمات #پيامبران_بزرگ، موفق به #اصلاحات اساسى و همه جانبه اى در شئون مختلف اجتماعى شده اند، در صورتى كه اگر مى خواستند تنها به نداى #وجدان گوش دهند، هرگز چنين موفّقيّتى نصيب آنها نمى شد.
🔹راه دور نرويم؛ اگر امروزه هم #اعتقادات_مذهبى، با آن همه تحريف ها! از جوامع بشرى برداشته شود و مردمِ جهان هيچگونه مسئوليتى جز #مسئوليتِ_وجدانى در خود احساس نكنند، به طور يقين #مفاسد كنونى چندين برابر مى شود و حتى عدّه اى از مردم به آدم خوارى خواهند پرداخت! اگر دائماً به وسيله رسانه هاى جهان، يك سرى #تبليغات_صحيح مذهبى متنوع و مطابق با زبان روز و اصول روانشناسى، به گونه اى اجرا شود كه #عقايد_مذهبى در تمام مردم دنيا زنده و تقويت گردد و #ايمان به خدا، روز رستاخيز و پاداش و كيفر اعمال، در كانون دلها جاىگير شود، بدون شك چهره #دنياى_كنونى عوض خواهد شد،
🔹و #مفاسد اخلاقى و اجتماعى به حدّاقل كاهش خواهد يافت؛ ولى اگر همين تبليغات درباره #وجدان صورت گيرد، مسلماً يك دهم اين تأثير را نخواهد داشت و علت آن، همان نواقص و نارسايى هاى مختلفى است كه #وجدان در كار خود دارد. بنابراين اگر ما مى گوييم: #وجدان در هيچ قسمت، حتى در قسمت نظارت و كنترل اعمال نمى تواند جاى #مذهب را بگيرد، به اين دليل است.
📕رهبران بزرگ، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابیطالب(ع)، قم، ۱۳۷۳، چ اول، (برگرفته از) ص ۸۲ الی ۸۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#مذهب #دین #وجدان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️اهمیت انتخابات پیش رو
💠رهبر معظم انقلاب(حفظه الله):
🔹این #انتخابات خیلی مهم است که قبلاً هم ما گفتهایم. البتّه در مرحلهی اوّل انتخابات، #مشارکت_مردم آنچنان که انسان توقّع داشت نبود؛ کمتر از آن مقداری بود که توقّع داشتیم و حدس زده میشد. افراد مختلفی حدس هایی در مورد #مشارکت میزدند، همهی حدسها بیشتر از آن چیزی بود که در واقع اتّفاق افتاد. خب این یک عللی دارد؛ کسانی که اهل سیاستند، اهل نگاه جامعهشناسانه به مسائل و مانند اینها هستند، اینها را بررسی میکنند.
🔹آنچه مسلّم است این است که اگر کسی تصوّر کند که این عدّهای که #رأی ندادند، به خاطر این بوده که با نظام مخالف بودند، سخت در اشتباه است؛ این برداشت، این فهم صد درصد اشتباه است! خب بله، ممکن است یک تعداد افرادی باشند که از یک مسئول خوششان نیاید، یا یک تعداد افرادی باشند که از اصل نظام خوششان نیاید؛ نه اینکه نداریم ما چنین کسانی؛ چرا، هستند در کشور که آزادانه حرف هم میزنند، حرفهایشان را هم میشنویم، میدانیم هم چه میگویند؛
🔹یعنی اینجور نیست که از چشمها پنهان باشند و دیده نشوند؛ میدانیم، میشناسیم که کسانی هستند که با اصل این نظام و اصل تشکیلات اسلامیِ حکومت خیلی موافقتی ندارند؛ خب بله، اینها هم هستند؛ لکن اینکه ما هر کسی را که #رأی نداد ملحق به اینها بکنیم، خیلی خطای بزرگی است؛ این خطا را نباید کسانی مرتکب بشوند. نه، [شاید کسی] مشکل دارد، گرفتاری دارد، کار دارد، حوصله ندارد، وقت نمیکند، انواع و اقسام موانع برای این کار وجود دارد. حالا امیدواریم که انشاءالله در این #مرحله_دوّم، اجتماع مردم شوقانگیز باشد و مایهی آبرو برای نظام اسلامی باشد.
🔹این را مکرّر عرض کردهایم که #مشارکت_مردم برای نظام جمهوری اسلامی پشتوانه است، مایهی #آبرو است، مایهی #سربلندی است. اگر چنانچه مردم #مشارکت واضحتر و بهتر و روشنتری داشته باشند، نظام #جمهوری_اسلامی این توانایی را پیدا خواهد کرد که حرف خودش و نیّات خودش و مقاصد خودش را ـ چه در داخل کشور، چه در مجموعهی امتداد راهبردی کشور ـ تحقّق ببخشد، و این فرصتِ خیلی بزرگی است برای کشور.
🔹امیدواریم انشاءالله خدای متعال دلهای همهی ما را هدایت کند به آنچه مورد رضای او است و همهی کسانی که اسلام را دوست دارند، جمهوری اسلامی را دوست دارند، پیشرفت کشور را دوست دارند و بهبود اوضاع کشور و پُر کردن خلأها را دوست دارند، به وسیلهی #آرائشان این را در روز جمعهای که پسفردا باشد، ارائه کنند و نشان بدهند؛ و خداوند توفیق بدهد تا بتوانند #بهترین [فرد] را #انتخاب کنند؛ کسی که بتواند این اهداف را انشاءالله در کشور تحقّق ببخشد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«رئیس جمهور» باید مردمی و با اخلاق باشد
🔸رعایت #موازین_اسلامی و اخلاقی جزو بارزترین رفتارهای یک #مسلمان است. کسانی که #موازین_اخلاقی را زیر پا گذاشته و برخلاف #سلوک_اهلبیت (عليهم السلام) رفتار میکنند، مسلما دیگر اصول اسلامی را زیر پای خود له کرده و به آنها اهمیت نمی دهند. از این روست که باید در انتخاب #رئیس_جمهور مزین به آداب اسلامی و اخلاقی باشد تا مسائل دیگر را هم رعایت کند و خود را جدای از ملت نداند.
🔹یکی از خصوصیاتی که همه مردم، خصوصاً #مسئولین_مملکتی باید مزین به آن باشند، #مردمی_بودن است. این نکته آنقدر اهمیت دارد که #امام_علی (علیه السلام) در مورد مردمی بودن و #مردمداری #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «وقتی #رسول_الله (صلی الله علیه و آله) به منزل میرفت، اوقات خویش را به سه قسمت، تقسیم میکرد: قسمتی را برای عبادت خدا، بخشی را برای اهلبیت خود (علیهم السلام) و قسمتی را به خود اختصاص میداد؛ سپس زمانی را که به خود، اختصاص داده بود، میان خود و #مردم تقسیم میکرد و بخشی از آن را به #مردم اختصاص میداد و #عام و #خاص را میپذیرفت و چیزی از آنان، مضایقه نمیکرد». [۱]
🔹از این روی رابطه حضرات #معصومین (علیهم السلام)، خصوصاً #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) با #مردم زبانزد خاص و عام بوده و هست. ضمن آنکه اگر کسی بخواهد #مردمی باشد، باید واقعاً #خودش را از مردم بداند تا بتواند #مردم را درک کند، نه اینکه #ادایمردمیبودن را دربیاورد و فقط در حرف به فکر مردم باشد. از دیگر خصوصیات #مردمی_بودن #تواضع و خشوع در مقابل دیگران و خود را برتر از #مردم ندیدن است. #امام_صادق (علیه السلام) در اینباره می فرمایند: «لا تَنْظُرُوا فی عُیُوبِ النّاسِ کَالْأرْبابِ وَانْظُرُوا فی عُیُوبِکُمْ کَهَیْئَةِ الْعَبْدِ». [۲] (ارباب گونه به عیوب دیگران ننگرید، بلکه چون بندهای متواضع، عیبهای خود را وارسی کنید).
🔹#امام_خمینی (ره) درباره پایبندی کاندیدای #ریاست_جمهوری به #اسلام و «موازین اخلاقی» میفرمایند: «من امیدوارم که اشخاصی که #کاندیدا شدند برای #ریاست_جمهوری شما توجه کنند و کسی که از همه #متعهدتر به اسلام، سوابقْ، سوابقِ خوب، پیوسته به هیچ طرفی نه #شرقی باشد، نه #غربی باشد، نه غربزده باشد، نه شرقزده باشد، #مسلمان باشد، پیرو #احکام_اسلام باشد، ملی باشد، #دلسوز به ملت باشد، #خدمتگزار به ملت باشد، #سوابقش خوب باشد، در رژیم سابق هیچگاه وارد نشده باشد و با #اجانب پیوند نداشته باشد، از #خودتان باشد و برای خودتان. اختیار دست شماست». [۳]
🔹امروزه که تنور #انتخابات داغ است و «کاندیدای #ریاست_جمهوری» خود را در معرض #قضاوت_مردم قرار میدهند، فرصت خوبی است تا به #سخنان و #رفتار و #کردار «نامزدها» بنگریم تا بدانیم کدام یک از نامزدها مزین به #امور_اخلاقی هستند و خود را پایبند به #فضایل_اخلاقی میدانند و کدام یک اینطور نیستند. مسلم است کسی که فضایل اخلاقی را رعایت نکند، خیلی از موارد دیگر را نیز رعایت نمیکند.
پینوشت:
[۱] میرعمادی احمد، اسوه حسنه، ص ۴۲۵؛ علامه مجلسی، بحار الانوار، ج ۱۶، ص ۱۵۰
[۲] ابن شعبه حرانی، تحف العقول عن آل الرسول، جامعه مدرسین، چ۲، ص۳۰۱
[۳] صحیفه امام، ۲۱ جلدی، ج ۱۱، صص ۴۸۵ و ۴۸۶
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر حوزه
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اگر هواهای نفسانی در کار باشد، این منجر به اختلاف میشود
🔹اگر #هواهای_نفسانی در کار باشد، این منجر به #اختلاف میشود، ولو اینکه هر مقدار هم یک نفری آدمی باشد که به ظواهر خیلی اعتقاد داشته باشد و خیلی هم دنبال ظواهر باشد، لکن وقتی که در قلبش #هوای_نفسانی باشد قهراً آن هوای نفسانی او را دنبال میکند.
🔹این #هوای_نفسانی در همه هست، تعرضش نمیشود کرد، لکن بعضیها مهار میکنند و بعضیها مهار نمیکنند. اینکه میگویم در همه، یعنی همه مردم متعارف نه اولیای خدا. ما باید فکر این معنا باشیم که در این کشور یک وقت - خدای نخواسته - بتدریج #اختلاف واقع نشود.
🔹همه #پشتیبان هم باشیم. بنابراین، دندان روی جگر بگذاریم و #هوای_نفسانی را زیر پا بگذاریم و با هم خوب بشویم. اگر در قلب هم یک چیزی هست که الان نمیتواند یک آدمی جلویش را بگیرد، ولی در عمل قدرت دارد به اینکه جلویش را بگیرد، جلویش را بگیرد.
بیانات حضرت امام ۶۵/۱۲/۲۳
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد