🔴 حدیث فضیلت امیر (ع) در مقایسه با انبیاء الهی
✅ صعصعه که از اصحاب امیرالمومنین (ع) بود از ایشان پرسید:
🔸 شما بالاتر هستید یا آدم؟ فرمودند: من. به آدم گفتند همه چیز برای تو باشد فقط به آن درخت نزدیک نشو، ولی خودداری نکرد. اما من برای رسیدن به یک لقمه #حلال از ۷۰ لقمه شبههناک اجتناب کردم.
📌 حضرت در تعریف #شبهه فرمودند: اگر در یک چاهی یک قطره شراب بریزند و با آن چاه، زمینی را زراعت کنند و در آن زراعت، گیاهی بروید و یک گوسفند از آن بخورد و میان گله برود، من از خوردن گوشت تمام آن گله اجتناب میکنم.
🔸 پرسید: شما برتر هستید یا ابراهیم؟ فرمودند: من. چرا که ابراهیم به خدا عرض کرد: خدایا! به من نشان بده چگونه مردگان را زنده میکنی؟ میخواهم قلبم #آرامش یابد. اما من؛ اگر همه پردهها هم کنار برود ذرهای به #یقین من اضافه نمیشود.
🔸 پرسید: شما بالاتر هستید یا نوح؟ فرمودند: من، چون به نوح گفته شد: "ای نوح! او از اهل تو نیست! او فرد غیر صالحی است" اما پسران من سرور جوانان اهل بهشتند.
🔸 پرسید: شما بالاتر هستید یا عیسی؟ فرمودند: من. وقتی مادر عیسی، به او باردار بود به طرف بیت المقدس رفت. به او گفتند: برو، اینجا عبادتگاه است، زایشگاه نیست. ولی وقتی مادرم، به من باردار بود به خانه خدا رفت. به او گفتند: بیا.
کعبه از دیوارش شکافته شد تا مادر حضرت وارد شوند.
🔸 پرسید: شما بالاتر هستید یا پیامبر؟ فرمود: من #جان_پیامبر هستم. من #وصی پیامبر هستم. من #وزیر پیامبر هستم. "بندهای از بندگان محمد (ص) هستم"
________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 علی (ع)، امتحان امت
📖 امت پیامبر اکرم (ص) به وسیله امیرالمؤمنین (ع) امتحان میشوند ...
🗓 ظهرهای ماه مبارک رمضان ١٣٩٧
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 #جهل_امت در عصر حکومت علی (ع) / بخش اول
✅ جنگ صفین، از مهمترین نبردهای حضرت امیر (ع) بود.
سپاه عراق که پیرو حضرت بودند، پس از چندین روز نبرد سنگین با سپاه شام به سرکردگی معاویه، تا پیروزی نهایی فاصلهای نداشت. معاویه که خود را در انتهای راه میدید، به پیشنهاد عمروعاص، دستور داد تا قرآنها را بر نیزه کنند و از سپاه حضرت امیر (ع) خواستند که از جنگ دست بکشند و #حکمیت_قرآن را بپذیرند.
حکمیت در لغت، به معنای داوری خواستن و حَکَم قرار دادن است.
👈 حضرت فرمودند: این درخواست، فریبکارانه و به منظور فرار از #شکست است، ولی گروهی از سپاهیان ایشان خواستار قبول #حکمیت قرآن شدند. در رأس این گروه اشعث بن قیس بود که معاویه با او مخفیانه #مذاکره کرده بود.
📌 گذاشتن #قرآن بر نیزه، نشان آن بود که بیایید تا قرآن میان ما حکم باشد؛ یعنی جنگ بس است و قرآن، #حق و #باطل را میان ما مشخص خواهد کرد.
✅ چگونگی #وقوع_حکمیت
با اصرار اشعث و دیگران، و تهدید حضرت به #قتل یا #تسلیم و تحویل ایشان به معاویه، جنگ متوقف شد. امام در وضعی که #دشمن پدید آورده بود، پیشنهاد معاویه را برای متارکه جنگ و تعیین نماینده برای مذاکره پذیرفتند و ماجرای #تحکیم شکل گرفت.
🔸#خیانت در سپاه امام (ع)
#نیرنگ_معاویه هنگامی بود که مالک اشتر پیروزیهایی را به دست آورد و نزدیک بود نتیجه نبرد را به نفع سپاه عراق پایان دهد؛ اما امام (ع) که از سوی طرفداران حکمیت زیر فشار شدید بودند، به دنبال مالک فرستاده و پیام دادند: نزد من بیا.
طرفداران حکمیت به #امام گفتند: به او فرمانی صریح و محکم بده تا نزدت باز گردد، و گرنه به خدا سوگند تو را عزل میکنیم!
امام یزید بن هانی را نزد مالک فرستادند و او دستور امام را رساند. مالک گفت: به خدا سوگند! آن دم که قرآنها را بالا آوردند، هرگز نمیپنداشتم که بر اثر آن، اختلافنظر و پراکندگی روی دهد. آیا مددی را که خداوند به ما رسانده میبینی؟ آیا سزاست که این #فرصت دستنیافتنی را رها کنیم و برگردیم؟!
ابن هانی گفت: آن خائنان به امام گفتند: به دنبال مالک بفرست تا نزدت بیاید وگرنه، همانگونه که عثمان را کشتیم، تو را نیز کشته یا به #دشمن تسلیم میکنیم.
مالک دست از #نبرد کشید و به عقب برگشت.
🖌 قندوزی حنفی از علمای #اهل_سنت نقل کرده است:
زمانیکه سپاه معاویه در #جنگ_صفین قرآن بر روی نیزه بردند به این بهانه که به حکمیت قرآن راضی هستند؛ امام (ع) فرمودند: أنا القرآن الناطق؛ من #قرآن_ناطق هستم.
✅ #پذیرش_حکمیت
در نهایت، امام (ع) و معاویه، معاهدهای میان خود نوشتند که در تاریخ به صورت مفصل نقل شده است. #متعهد شدند: آنچه دو حکم در قرآن یافتند، بدان پایبند باشند و آنچه در کتاب خداوند نبود، از #سنت عادلی که همه بر آن اتفاق دارند، پیروی نمایند.
✅ #جهل در #دینداری
سپاهیان هر دو طرف از قبیلههایی تشکیل شده بود که تقریباً اختیار کامل آنها در دست رئیس قبیله بود. سپاه معاویه بیشتر برده #پول و #مقام بودند؛ لذا دقت چندانی در #شناخت حق و باطل نداشتند؛ اما گروهی از سپاه امام، #دنیا طلبانی بودند که در این سپاه به خواسته خویش دست نمییافتند؛ ولی معاویه به آنان وعده داد تا این نیازشان را برطرف کند.
بخش وسیع دیگری از سپاه عراق، به دین #معتقد بوده و در پی منافع دنیوی نبودند، ولی آشنایی عمیقی نسبت به #دین نداشتند؛ و برای آنان جنگیدن در مقابل گروه به ظاهر مسلمانی که آنها را دعوت به قرآن میکردند، بسیار دشوار بود. این #فهم_نادرست از دین، آنان را واداشت تا رهنمودهای امام را نپذیرفته، حتی ایشان را تهدید به قتل کنند.
_______________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
#جهل_امت در عصر حکومت علی (ع) / بخش اول
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 فضیلت و اعمال شب قدر / شب ۲۳ رمضان
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه سیاهپوش سال ۹۸ / شبکه سه سیما
@Fares_ir
🔴 #جهل_امت در عصر حکومت علی (ع) / بخش دوم
✅ تعیین نمایندگان حکمیت
🔅 اهل شام، عمرو بن عاص را به عنوان #نماینده در حکمیت #انتخاب کردند. برای نمایندگی اهل عراق بین سپاهیان امام (ع) #اختلاف شد. حضرت، ابن عباس و مالک اشتر را پیشنهاد کردند. اشعث و یارانش قبول نکردند، به این بهانه که مالک #عقیده به جنگ دارد و ابن عباس نیز نباید باشد؛ پس طرف دیگر باید یمنی باشد. آنان خواهان این بودند که خود، حکم را انتخاب کنند و شخص مورد نظر آنها ابوموسی اشعری (همشهری اشعث و مخالف حضرت) بود.
💠 امام خطاب به آنان فرمودند: "شما در آغاز این کار، از من سرپیچی کردید؛ اکنون دیگر گوش دهید. رأی من آن نیست که ابوموسی را برگزینم."
آنان گفتند: ما تنها به ابوموسی اشعری راضی میشویم.
امام (ع) فرمودند: "وای بر شما! او #انسان قابل اعتمادی نیست؛ #مردم را از من دور میکرد و کارها علیه من انجام داده است."
👈 اما با اصرار آنها، ابوموسی به #حکمیت انتخاب شد؛ در حالیکه از مخالفان امام بود و همین انتخاب، پیروزی طرف مقابل را هموارتر کرد. امام در بیان این حادثه چنین فرمودند: "من دیروز #فرمانده و #امیر شما بودم؛ ولی امروز فرمانم میدهند، دیروز بازدارنده بودم که امروز مرا باز میدارند."
🔸 پس از تعیین شدن #نمایندگان؛ معاویه، عمرو بن عاص و برخی دیگر را برای مذاکرات و تعیین شرایط حکمیت نزد امام (ع) فرستاد. این افراد با حضرت و یاران ایشان درباره مفاد صلحنامه #مذاکره نمودند.
به روایت یعقوبی، وقتی بر سر لقب «#امیرالمؤمنین» برای امام (ع) هنگام نوشتن #صلح_نامه میان نمایندگان دو سپاه #اختلاف افتاد، اشعث از کسانی بود که خواستار حذف این #لقب در آن نامه شد و مالک اشتر سخت به او اعتراض کرد.
ولی مردم بعدها معاویه را به این لقب صدا زدند.
🗓 تاریخ حکمیت نیز پایان #ماه_رمضان تعیین شد.
✅ اقدامات و نصایح امام علی (ع) و یارانش
امام علی (ع) برای حکمیت، ۴۰۰ نفر را به فرماندهی شریح بن هانی همراه ابوموسی اشعری اعزام کرده و عبدالله بن عباس را به عنوان #امام_جماعت آنان همراه کردند. و ابوموسی را نیز از ماهیت معاویه آگاه کرده و نصایح فراوانی به او نمودند.
شریح از کسانی بود که نسبت به #ساده_لوحی ابوموسی به او هشدار داد و گفت: اگر نتیجه مذاکره شما #خلافت علی (ع) باشد، شامیان در امانند؛ ولی اگر نتیجه تسلط معاویه بر عراق باشد مردم عراق از #ظلم او در امان نخواهند بود. تو مقابل بدترین حریف قرار داری. عراق را خوار و تباه نکن. مبادا حق را به شام دهی و طرف آنها را بگیری. مبادا عمرو تو را بفریبد.
✅ اعلام علنی مذاکرات حکمیت
ابوموسی اشعری نتیجه حکمیت را به اینجا رسانید که هر دو فرمانروا یعنی امام (ع) و معاویه از #خلافت برکنار شوند و هیچکدام فرمانروا نباشند. عمرو عاص نیز به ظاهر این را پذیرفت اما ابوموسی را فریفت و او را برای اعلام نتیجه بر خودش مقدم کرد. ابن عباس تلاش زیادی کرد تا ابتدا عمرو عاص نتیجه را اعلام کند؛ اما ابوموسی به هشدارهای ابن عباس توجهی نکرد و بر بالای منبر رفت و گفت: ای مردم! من به نمایندگی از مردم حجاز و عراق چنانکه انگشترم را از دست خود خارج میکنم، علی را از خلافت برکنار مینمایم.
سپس عمرو عاص به بالای منبر رفته، اعلام کرد: آنچه ابوموسی گفت شنیدید. او، تنها حق برکناری علی را داشت و من هم او را تأیید میکنم؛ اما من چنانکه انگشترم را به دست میکنم خلافت را به معاویه واگذار مینمایم؛ زیرا او علاوه بر اینکه #شایستگی این مقام را دارد، خونخواه عثمان نیز است.
✅ نتایج حکمیت
🔸 حکمیت به پایان رسید؛ شامیان بر #بیعت خود با معاویه باقی ماندند. در مقابل، امام (ع) حکم حکمیت را خلاف #قرآن دانسته و آن را نپذیرفتند و فرمودند: "همانا رأی #بزرگان شما بر این قرار گرفت که دو نفر را برای داوری انتخاب کنند، ما هم از آنها پیمان گرفتیم که از قرآن تجاوز نکنند، اما افسوس که آنها #عقل خویش را از دست دادند، حق را ترک کردند؛ در حالیکه آن را به خوبی میدیدند، چون ستمگری با #هواپرستی آنها سازگار بود، با #ستم همراه شدند، ما پیش از داوری ظالمانهشان با آنها شرط کردیم که به #عدالت داوری کنند و براساس #حق حکم نمایند؛ اما به آن پایبند نماندند."
🔆 در نتیجه معاویه از شکست در #صفین رها شد؛ و با فریبهای دیگر و شهادت امام (ع)، حکومتی قدرتمند تشکیل داد.
در مقابل، سپاه کوفه از پیروزی در صفین به فتنه بزرگ #خوارج رسید؛ فتنهای که جنگی دیگر برای حضرت رقم زد و سپاه بزرگ کوفه را به نابودی کشاند. قضیه حکمیت برای #جاهلان کوفی، نه تنها #عبرت نشد، بلکه سرآغاز فتنههای بعدی گشت.
______
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
#جهل_امت در عصر حکومت علی (ع) / بخش دوم
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 بشارت به گنهکاران
📖 کلام امیرالمؤمنین (ع) درباره آیه رحمت خداوند در قرآن ...
🗓 #احیاء شب ۱۹ ماه رمضان ۱۳۹۸
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 #جهل_امت در عصر حکومت علی (ع) / بخش آخر
✅ پیدایش خوارج
🔸 پس از توقف جنگ صفین برای #حکمیت، گروهی دیگر از سپاهیان امام، با سر دادن #شعار "لا حکم الا لله" خواهان ادامه جنگ شدند، پذیرش حکمیت را #کفر دانستند و امام را به #توبه دعوت کردند. ولی امام با استناد به آیه "أَوْفُوا بِالْعُقُود" نپذیرفتند که #عهد و #پیمان خود را بشکنند.
حضرت در این باره فرمودند: آنان سخن حقی میگویند (ان الحکم الا الله) ولی از آن نتیجه #باطل میگیرند.
💠 پس از آنکه امام به کوفه بازگشتند، مخالفان حکمیت از امام جدا شدند و به حروراء در نزدیکی کوفه رفتند و به نام #خوارج گروهی را شکل دادند و مقدمات #جنگ_نهروان را علیه حضرت ترتیب دادند.
به گفته برخی مورخان، ابن ملجم گفت: "الحکمُ للّه یا علی، لا لَکَ؛ ای علی! حکم فقط از آن خداست، نه از آن تو" سپس شمشیرش را مقابل امام (ع) بلند کرد و ضربتی زد؛ یعنی هنوز بر #عقیده خارجیگری خود باقی بود.
📌 بعدها خوارج در مدائن، خنجر زهرآگین به پای مبارک امام مجتبی (ع) زدند و در سالیان بعد فرزندان خوارج در کربلا، نسبت به امام حسین (ع) و اهل بیت ایشان مرتکب جنایات متعدد و فجیعی شدند.
✅ محور #فتنه
با نگاهی به رفتار اشعث به قیس و فرزندانش روشن میشود که اینها چه #ظلم بزرگی بر #اهل_بیت وارد کردند.
1️⃣ اشعث بن قیس: باعث نجات معاویه از شکست در #صفین شد. او عامل تحمیل #حکمیت بر حضرت امیر (ع) و انتخاب ابوموسی اشعری به عنوان حکم بود که نتایج شوم برای مسلمین در پی داشت. او در کشتن حضرت، به ابن ملجم مرادی #مشورت و یاری رساند.
2️⃣ جعده، دختر اشعث: او همسر امام حسن (ع) بود و با خیانتهایش، #صلح با معاویه را بر امام مجتبی (ع) تحمیل کرد. او به تحریک معاویه اقدام به مسموم کردن حضرت و #شهادت ایشان نمود.
3️⃣ محمد، پسر اشعث: فرمانده لشکر ابن زیاد در کوفه بود و جناب مسلم بن عقیل و هانی بن عروه را دستگیر و به زندان ابن زیاد برد. با این عمل در #شهادت ایشان نقش مؤثری داشت. او در روز #عاشورا، انتساب سیدالشهداء (ع) به پیامبر (ص) را #منکر شد.
👈 بعد از #قیام_عاشورا از دست مختار ثقفی گریخت و در پی #شورش #مردم_کوفه علیه مختار، به کوفه بازگشت و فرماندهی شورش را به عهده گرفت. اما بعد از شکست شورش به همراه شبث بن ربعی به بصره گریخت و مصعب بن زبیر را در جنگ با مختار یاری کرد.
4️⃣ قیس، پسر اشعث: جزء کسانی بود که به امام حسین (ع) نامه نوشت و ایشان را به کوفه دعوت کرد. اما در ادامه، تغییر موضع داد و در نهایت در #کربلا به سپاه عمر بن سعد پیوست.
👈 او روز عاشورا در #غارت خیام حسینی، غارت عمامه و عبای مبارک سیدالشهداء (ع) در #قتله_گاه، و مهمتر از همه در کشتن حضرت نقش داشت.
او از جمله افرادی بود که سرهای بریده #شهدای_کربلا را به کوفه نزد ابن زیاد برد.
__________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
#جهل_امت در عصر حکومت علی (ع) / بخش آخر
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 تمام عزت مولا !
📖 بیان امیرالمؤمنین (ع) درباره عزت خود در زندگی ...
🗓 #احیاء شب ۱۹ ماه رمضان ١٣٩٧
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۲
✅ #اسلام با ایمان فرق میکند. وقتی عربهای بادیه نشین به رسول گرامی گفتند: ما #ایمان آوردیم حضرت فرمودند: شما ایمان نیاوردید بگویید ما اسلام آوردهایم.
شاید کسی بگوید: ما #شهادتین را گفتیم، به #رسالت اعتقاد داریم، #نماز میخوانیم، #روزه میگیریم، پس چرا مسلمانیم و #مؤمن نیستیم؟
💢 پیامبر (ص) فرمودند: ۶ کار را انجام دهید من #بهشت را برای شما تضمین میکنم: #دروغ نگویید، #خیانت نکنید، رد #امانت کنید، به #حرام نگاه نکنید، به #نامحرم نگاه نکنید، #زور نگویید و #ظلم نکنید.
💠 پس نماز و روزه چه میشود؟
در سوره مدثر آیات ٣۹ تا ۴٣ میفرماید: اصحاب یمین (#اهل_سعادت) که در باغهای بهشتند، از مجرمین سؤال میکنند: چه چیز شما را به #جهنم کشاند؟ میگویند: ما از نمازگزاران نبودیم.
و در روایت داریم: نماز اگر پذیرفته شد بقیه اعمال نیز پذیرفته میشود، اگر نماز را نپذیرند هیچ چیز دیگر هم نمیپذیرند. پس نماز مهم است.
📌 وقتی میخواهیم ساختمانی را بسازیم باید پی محکمی برایش بسازیم. اگر آن پی استحکام داشته باشد بنا هم مستحکم خواهد بود.
پیامبر با آن روایت، قصد درست کردن زیرساخت زندگی ما را دارند. سپس وقت بنا کردن نماز و روزه است. آن وقت است که نماز، #معراج_مؤمن میشود.
برای درست شدن زیرساخت، باید ایمان داشت.
#جایگاه_ایمان هم #قلب است.
⚠️ ایمان، حقیقتی است که ۶ رکن دارد.
هر کدام از اینها را داشته باشیم، جزئی از ایمان را داریم. اجزاء تشکیل دهنده ایمان عبارتند از:
#صبر، #یقین، #رضا، #تسلیم، #توکل و #تفویض
💠 پیامبر (ص) میفرمایند: به زیادی نماز و روزه و #حج و #زکات و #انفاق و سر و صداى عبادات شبانه مردم نگاه نکنید، بلکه آنها را به راستگویى و اداى امانت آزمایش کنید.
________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۲
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 راه تقرب به خدا !
📖 برای کسانیکه میخواهند محبوب خدا شوند ...
🗓 #احیاء شب ۱۹ ماه رمضان ١٣٩٧
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱٣
✅ #جایگاه_ایمان در قلب است.
طبق آیه ۴ سوره احزاب خداوند در #حقیقت هر انسانی یک #قلب بیشتر قرار نداده است. این قلب یا جایگاه خداست و رحمانی است، یا تحت تصرف نفس است و نمیگذارد ایمان شکل بگیرد.
نمیتوان گفت بخشی از قلب، در تصرف نفس است و بخشی دیگر از آن خدا است.
💢 وقتی #ایمان در قلب مستقر نگردد، چند چیز اتفاق میافتد:
1️⃣ #غفلت از #یاد_خدا
در سوره کهف آیه ۲۸ میفرماید: و از کسانی که قلبشان را از یاد خود غافل ساختیم #اطاعت مکن! همانها که از هوای نفس پیروی کردند، و کارهایشان افراطی است.
2️⃣ #انکار_قیامت
در سوره طه آیه ۱۶ میفرماید: پس مبادا کسی که به آن (#قیامت) ایمان ندارد و از هوسهای خویش پیروی میکند، تو را از (توجه به) آن بازدارد؛ که هلاک خواهی شد!
3️⃣ #انکار_قرآن
در سوره قصص آیه ۵۰ میفرماید: اگر تو را اجابت نکردند، بدان که آنان تنها از هوسهای خود پیروی میکنند!
⚠️ هر کسی به این ٣ مسأله باور ندارد یا تردید دارد، یعنی قلبش ایمان ندارد، و دچار #هوای_نفس شده است.
⭕️ اگر ایمان در قلب شکل نگیرد، انسان #عاقبت_به_خیر نمیشود. بنابراین باید دنبال #مهار_نفس بود.
✳️ نفس چگونه مهار میشود؟
اگر #انسان بخواهد نفس را مهار کند، باید بر ۴ چیز اهتمام کند:
1️⃣ باید بپذیرد که نفس، #دشمن است.
2️⃣ #عزم (اراده قوی) بر #تهذیب_نفس پیدا کند.
#دنیا لذت بخش است و دلکندن از آن برای کسی که اُنس با دنیا و مادیات و محسوسات دارد کار سختی است.
3⃣ بداند که نفس تغییرپذیر است.
4⃣ به آثار مطلوب #تهذیب_نفس و آثار زیانبار ترک تهذیب نفس توجه کند.
____
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱٣
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 #اطلاعیه
#فطریه و #کفاره برای کمک به نیازمندان تحت پوشش
#بنیاد_فارس_المومنین / #امور_خیریه
(به شماره ثبت ۳۰۲۷۸)
💢 پرداخت فطریه بر #سرپرست_خانوار واجب است. سرپرست مکلف است به تعداد همه نفرات خانواده که به اصطلاح نان خور او هستند، فطریه را پرداخت نماید.
(چه کودک باشند چه سالمند، چه روزه گرفته باشند، چه نگرفته باشند)
فطریه برای هر نفر معادل قیمت سه کیلوگرم غذای غالب خانواده (#برنج یا #گندم) است.
♻️ چنانچه بیشتر اوقات نان مصرف میکنند به ازاء هر نفر قیمت سه کیلو گندم، و چنانچه بیشتر برنج مصرف میکنند به ازاء هر نفر قیمت سه کیلو برنج مصرفی خود را باید پرداخت نماید.
📣 چنانچه سرپرست خانواده سید است، فطریه خانواده با عنوان "#سادات" نامیده میشود و چنانچه سرپرست سید نباشد، فطریه خانواده با عنوان "#عام" نامیده میشود.
📲 از طریق درگاه امن زیر میتوانید وجوه فطریه خود را پرداخت نمایید.
حتما در قسمت #توضیحات درگاه، نوع فطریه را (از جهت سادات یا عام بودن سرپرست خانواده خود) قید نمایید.
چنانچه کفاره روزه واریز نمودید، قید نمایید. 👇
https://idpay.ir/fares
💠 لازم به ذکر است حسابهایی که قبلا برای امور خیریه معرفی شده بود، برای دریافت فطریه و کفاره نیز همچنان برقرار است و علاقمندان میتوانند این وجوه را به آن حسابها نیز واریز نمایند.
پس از واریز، لازم است نوع فطریه را (از جهت سادات یا عام بودن سرپرست خانواده خود)، و یا کفاره روزه را به ادمین کانال اطلاع دهید: 👇
@Fares_Contact
📌 در #طول_سال نیز میتوانید #صدقات و #نذورات و سایر #خیرات خود را به این حسابها واریز نمایید تا صرف این خانواده ها گردد.
♨️ طاعات و عبادات شما قبول و عیدتان مبارک
📞 ۰۲۱ - ۶۶۹۲۳۲۳۴
🆔 @Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 مقام بندگی خدا !
📖 اظهار عجز و نادانی در برابر علم و قدرت خداوند ...
🗓 #احیاء شب ۱۹ ماه رمضان ١٣٩٧
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۴
✅ برخی از آثار #تهذیب_نفس
🔸#رستگاری
در سوره اعلی آیه ۱۴ میفرماید: به #یقین کسیکه پاکی جست (و خود را تزکیه کرد)، #رستگار شد.
🔸رسیدن به #درجات_عالیه
حضرت امیر (ع) میفرمایند: کسیکه دوست دارد به مقامات بلند (معنوی) برسد، باید بر هوا و #هوس غلبه کند.
🔸#رضایت_خدا
حضرت امیر (ع) فرمودند: هر کس بر نفس خود خشمناک شود، پروردگارش را خشنود کرده است.
💠 سعادت یعنی درست زندگی کنیم تا نسبت به گذشته افسوس نخوریم.
امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: کسیکه نفس خویش را در لذتهایش رها سازد، بدبخت و دور از سعادت خواهد بود.
🔆 #دین_داری چیست؟
حضرت امیر (ع) فرمودهاند: دینداری، سختی دادن به نفس است.
حضرت در تعریف #لقمه_شبههناک فرمودند: اگر در چاهی یک قطره شراب بریزند و با آن چاه، زمینی را زراعت کنند و در آن زراعت، گیاهی بروید و یک گوسفند از آن بخورد و میان گله برود، من از خوردن گوشت تمام آن گله اجتناب میکنم.
📌 اگر کسی میخواهد ببیند #متدین است، باید ببیند به نفس خود، سخت گرفته یا خیر؟!
________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۴
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 پاداش در عید فطر !
📖 پاداش کسیکه شب قدر را درک کرده، در غروب عید فطر معلوم میشود ...
🗓 شب جمعه ماه رمضان ١٣٩٧
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 مسجد حضرت امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۵
✅ #ریاضت، شیوه #کنترل_نفس در #سلوک عملی است. قدرِ مشترک همهی نسخههای ریاضتی، سختی است، هیچکسی با #راحت_طلبی در کنترل نفس به جایی نمیرسد.
ریاضت را میتوان به ۲ دسته کلی تقسیم کرد:
1️⃣ #ریاضت_شرعی
نسخههایی که پیامبر اکرم (ص) و #اهل_بیت (ع) دادهاند.
2️⃣ نسخههای ریاضتی که غیرمعصوم میپیچد.
بعضی از این نسخهها، دستور به نپوشیدن لباس فاخر، #ازدواج نکردن، و #سکوت است.
آیین هندوها، آیین مرتاضها همین است. بعضی از متصوفه نیز خودشان را از خوردنیها محروم میکنند و ترک خوردن گوشت و مرغ و ماهی میکنند.
🔹اما در ریاضت شرعی و برای کنترل نفس، در مقام پاسخ به خواستههای آن، دستوراتی از #شرع صادر شده است که باید به آن ملتزم بود:
🔸 ریاضت، #خلاف_شرع نباشد.
🔸 ریاضت، خلاف #اخلاق نباشد.
🔸 توقعات اجتماعی رعایت شود.
♻️ ما در #فقه، ۲ توقع اجتماعی داریم:
1️⃣ زندگی مطابق شأن باشد.
یعنی در رفتار کنترل نفس باید شأن افراد رعایت شود.
2️⃣ #خلاف_مروت نباشد.
بستنی خوردن در ماکن عمومی #حرام نیست، ولی مردم توقع ندارند که یک روحانی کنار خیابان بایستد و بستنی بخورد. اگر این کار را کرد، میشود خلاف #مروت.
انجام رفتارهای خلاف مروت روحانی را از #عدالت ساقط میکند.
✳️ اولین کاری که در #تهذیب_نفس باید انجام شود، مشارطه است.
#مشارطه یعنی شرط کردن به منظور انجام دادن کاری یا ترک کردن کاری.
📌 هم ردیف معنای مشارطه، کلمه عهد در #قرآن است.
یکی از واژههایی که میتواند انجام یا ترک چیزی را بر ما #واجب کند، عهد است. مانند #عهد بستن با خداوند که اگر فلان حاجت ما برآورده شد، سه روز #روزه بگیریم.
______________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۵
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #بندگی | انبیاء چه چیزی به ما یاد میدهند؟!
📖 از انبیاء توقع داریم پزشکی و ریاضی به ما یاد بدهند؟! یا برای چیز دیگری مبعوث شدهاند؟ ...
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه آفتاب شرقی / شبکه یک سیما
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۶
✅ گفتیم اولین کار در تهذیب نفس، مشارطه یا عهد است.
در سوره اعراف آیه ۱۷۲ فرمود:
ما شرط و عهدی با خدا بستهایم که فطری است.
طبق این #عهد، ما خداوند را رب خود میدانیم.
"رب" به کسی اطلاق میشود که #مالک باشد. لازمه مالکیت خدا اینست که #قادر باشد و بتواند هرگونه تصرفی بکند.
🖌 ما در #توحید، ۲۲ مرتبه داریم. یکی از مراتب توحید، توحید در ربوبیت است. علامتش اینست که به خدا اعتراض نکنیم، چون او مالک هستی است.
اعتراض به خدا، بالاترین حد #شرک است.
✅ عهد دیگری هم با خدا بستهایم که عهد تشریعی است و آن، نپرستیدن و پیروی نکردن از #شیطان است که در آیه ۶۰ سوره یس آمده است.
📌 #قرآن و #اهل_بیت، #عهد_الهی هستند.
امام صادق (ع) فرمودند: ما عهد خدا هستیم هرکسی به عهد ما وفا کند، به عهد خدا وفا کرده است.
و باز میفرمایند: قرآن پیمان خداوند است بسوی بندگانش.
🔆 اهمیت #وفای_به_عهد
رسول اکرم (ص) میفرمایند: کسی که #امانت_دار نیست ایمان ندارد و کسی که به عهدش وفا نکند #دین ندارد.
✳️ ما با چه کسی مشارطه کنیم یا عهد ببندیم:
1⃣ عهد بستن با خداست. انسان با خدا عهد و شرط میکند که کاری بر خلاف رضای او انجام ندهد. این کار سخت است.
2⃣ مشارطه کاری بین #عقل و نفس در نهاد انسان است.
#تهذیب_نفس یعنی کنترل نفس بوسیله عقل.
اگر عقل بر نفس تسلط پیدا کند و نفس #خیانت نکند، کار انسان به سلامت خواهد بود.
🔖 تجارت پر سود
در سوره صف آیه ۱۰ و ۱۱ میفرماید:
ای کسانی که ایمان آوردهاید! آیا شما را به تجارتی راهنمایی کنم که شما را از #عذاب دردناک رهایی میبخشد؟! به خدا و رسولش ایمان بیاورید و با اموال و جانهای خود در راه خدا #جهاد کنید؛ این برای شما (از هر چیز) بهتر است اگر بدانید!
⭕️ شرط جان دادن، بخشش مال است. کسی حاضر میشود جانش را بدهد که از #دنیا بریده باشد، و کسی میتواند از دنیا ببُرّد که مالش را در راه خدا داده باشد.
________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۶
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #مهدویت | شما را به مهدی (عج) بشارت میدهم
📖 پیامبر فرمودند در چه شرایطی ظهور اتفاق میافتد ...
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه آفتاب شرقی / شبکه یک سیما
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۷
✅ مرحلهی دوم از مراتب #تهذیب_نفس، مراقبه است.
#مراقبه در لغت یعنی نگهبانی، انتظار کشیدن.
انسان باید مراقب نفس خود باشد تا از عهد و شرطی که با خدا بسته تخلف نکند.
🔸نگهبانی، محصول یک بینش است. همهی تحولات انسان، ابتدا در حوزه #نگرش و #بینش است. با #بینش_مادی نمیشود #رفتار_الهی داشت.
✳️ بینش و #باور انسان مؤمن بر این است که:
خداوند ناظر و مراقب هر چیز است. [احزاب/۵۲]
هر جا باشیم خداوند با ماست و نسبت به آنچه انجام میدهیم بیناست. [حدید/۴]
🖌 این بینش در #انسان حالتی ایجاد میکند که حضور خدا را در زندگیاش جدی تلقی میکند، لذا هر کاری انجام نمیهد.
حضرت امیر (ع) میفرمایند: برای نفس خودت نگهبان بگذار.
✅ نگهبان کیست؟
در سوره توبه آیه ۱۰۵ میفرماید: خداوند و پیامبر و مؤمنان، اعمال شما را میبینند.
به امام صادق (ع) عرض کردند: این #مؤمنون چه کسانی هستند؟ فرمودند: علی (ع) و ۱۱ امام بعد از او هستند.
و فرمودهاند: اگر در جایی که هستید، یکی از شما بهتر بود، خودتان را به ما منسوب نکنید.
_________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۷
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
35.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #روزی_حلال | رزق انسان چیست؟!
📖 همهی ثروت و دارایی انسان، رزق او نیست ...
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه یاد خدا / شبکه قرآن و معارف سیما
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۸
💢 بحث در #مراقبه بود. در روایات آمده که برای هر عمل بندگان، ٣ سؤال از آنها میشود. در هر سه سؤال، باید به دنبال رضای خدا باشیم. این #مراقبت کردن است.
1️⃣ چرا این عمل را انجام دادی؟
مثلا از #انسان میپرسند، چرا #انفاق کردی؟ اطاعت دستور خدا بود یا #هوای_نفس ؟
2️⃣ چگونه علم به انجام این #تکلیف پیدا کردی؟
یکی از دردِسرهای بزرگ #جامعه ما این است که هر کسی در هر مرتبهای، احساس تکلیف میکند. احساس تکلیف یا تکلیفمداری، باید منطبق با #علم و #یقین باشد، نه #ظن و #گمان.
❇️ چیزیکه مسیر اسلام را از #غدیر به #سقیفه تغییر داد، این بود که عدهای به جای علم و یقین به #قرآن و فرمایشات پیامبر (ص)، به #تفکر_باطل خود رجوع کردند.
#خوارج نهروان هم براساس #فکر_غلط خود در برابر حضرت امیر (ع) ایستادند.
لذا برای پاسخ به این پرسش، باید با #عالم_دین، مرتبط باشیم.
3️⃣ برای چه کسی این عمل را انجام دادی؟
آیا عمل برای خدا انجام دادی یا برای #دیده_شدن بین مردم؟
💢 آثار #صبر هنگام انجام عمل، قبل و بعد از آن:
1️⃣ صبر قبل از عمل، از #عجله جلوگیری میکند.
2️⃣ صبر هنگام عمل، موجب میشود که انسان #غافل نشود و با #استقامت، عمل را انجام دهد تا استمرار یابد.
3️⃣ صبر بعد از عمل، برای این است که آن را باطل نکنیم.
عمل انفاق را با #منت و آزار و اذیت مردم، یا #عجب و #غرور خود باطل نکنیم.
_____________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۸
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #بندگی | اهمیت محیط زیست
📖 پیامبر به صاحب شتر فرمودند نمازت را دوباره بخوان ...
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه آفتاب شرقی / شبکه یک سیما
@Fares_ir
🔴 سلسله مباحث #نفس / جلسه ۱۹
✅ سومین گام در #تهذیب_نفس، #محاسبه است.
🔸 #سالک باید بداند #رضایت خدا چگونه به دست میآید؟ باید تمام تکالیف فردی و حقوق اجتماعی را بشناسد تا موجب ضایع شدن حقوق خود و #جامعه نشود که بدعهدی به حساب میآید.
💠 پیامبر (ص) ٣۰ #حق برای #مسلمان بیان فرمودند و تأکید کردند؛ اگر از عهده این حقوق برنیامدید باید #حلالیت بطلبید، و اگر چنین نکنید روز #قیامت باید به صاحب حق پاسخگو باشید و خداوند #حکم میکند تا با دادن #خیرات خود، یا به گردن گرفتن #سیئات او، صاحب حق را راضی کنید.
📌 مراد از #محاسبه اعمال این نیست که هر روز فقط تعداد گناهان خود را در یک دفترچه بنویسیم. باید ببینیم خداوند از اعمالی که انجام دادهایم و به نظر ما درست بوده، راضی است؟
👈 باید از گناه #توبه کنیم، نه اینکه آن را شمارش کنیم.
💠 از علائم #شیعیان اینست که #اهل_محاسبه هستند.
امام کاظم (ع) فرمودند: کسیکه هر روز به حساب خود رسیدگی نکند از ما نیست، اگر کار نیکی کرده است از خدا زیادی آن را بخواهد، و اگر بدی کرده، از خدا آمرزش طلب نموده و توبه نماید.
✅ گام چهارم در تهذیب نفس، #معاتبه است.
معاتبه به معنای #ملامت کردن، سرزنش کردن است.
اهل سلوک خود را سرزنش میکنند، و عیبها و تقصیرها و کاستیها را به رخ نفس خود میکشند و به خود میگویند خدا تو را #خلق کرد که با #عمل خود در #دنیا، خلیفة الله باشی ولی تو مسیر گمراهی و #ضلالت را پیش گرفتهای.
💠 در سوره فرقان آیه ۴۴ میفرماید: آنان (پیروان #هوای_نفس) فقط همچون چهارپایانند، بلکه گمراهترند!
در سوره ذاریات آیه ۵۵ میفرماید: پیوسته تذکر بده، زیرا تذکر برای مؤمنان سود دارد.
🔆 عابدی از بنیاسرائیل #دعا کرد ولی #مستجاب نشد. به خود نهیب زده و ملامت کرد و گفت: چه کردی که خدا تو را نمیبیند؟ خدا به پیامبر زمانش خطاب کرد: به این #بنده خوب من بگو هرچه میخواهد به او میدهم هرچند جابجا شدن کوهها باشد، چون خودش را ملامت کرد.
_________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #نفس / جلسه ۱۹
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #مهدویت | انکار مهدویت
📖 سخن امام صادق (ع) درباره کسانیکه میگویند اگر مهدی (عج) وجود داشت، تا به حال میآمد ...
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه آفتاب شرقی / شبکه یک سیما
@Fares_ir