✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا «وجدان» نمی تواند به اندازه «مذهب» جلوی مفاسد اخلاقى و اجتماعى را بگيرد؟
🔹ممكن است كسى بگويد: اگر #وجدان نمى تواند صددرصد #مفاسد_اخلاقى و اجتماعى را ريشه كن سازد و انسان ها را به يك #زندگى_صحيح و خالى از هر گونه خلافكارى سوق دهد، #مذاهب هم تاكنون نتوانسته اند چنين كارى را انجام دهند و به اصطلاح يك #مدينه_فاضله انسانى به وجود آورند، پس اين ايراد تنها متوجه وجدان نيست، بلكه گريبانگير مذاهب هم مى باشد. در پاسخ بايد گفت: از نظر نظارت و كنترل اجتماع، #وجدان دچار نارسايى هايی هست.
🔹البته منظور ما اين نيست كه بگوييم: #مذاهب در هر اجتماعى كه قدم گذارده است، مفاسد را به كلى ريشه كن ساخته است، بلكه منظور ما مقايسه #وجدان و #مذهب از نظر «مقدار تأثير در اصلاح فرد و اجتماع و مبارزه با #مفاسد_گوناگون» میباشد. ما مى خواهيم ثابت كنيم كه: اثر #ايمان و «عقايد مذهبى صحيح» در كنترل #اعمال و #گفتار انسان به مراتب بيش از تأثير #وجدان است، حتى چندان قابل مقايسه با هم نيستند.
🔹علاوه بر اين، «تعليمات پيامبران بزرگ الهی»، تأثيرات ديگرى نيز در #تكامل فرد و اجتماع ـ غير از مسئله نظارت بر اعمال ـ دارد كه #تأثير_وجدان از اين نظر در برابر آن صفر است. #نظارت_وجدان، نارسايى هايى دارد كه هيچيك از آنها در حكومت عقايد مذهبى ديده نمى شود. به همين دليل تأثير #عقايد_مذهبى، #عميق و ريشه دار و #تأثير_وجدان، #ضعيف است. جوامع بزرگى بوده اند كه در سايه تعليمات #پيامبران_بزرگ، موفق به #اصلاحات اساسى و همه جانبه اى در شئون مختلف اجتماعى شده اند، در صورتى كه اگر مى خواستند تنها به نداى #وجدان گوش دهند، هرگز چنين موفّقيّتى نصيب آنها نمى شد.
🔹راه دور نرويم؛ اگر امروزه هم #اعتقادات_مذهبى، با آن همه تحريف ها! از جوامع بشرى برداشته شود و مردمِ جهان هيچگونه مسئوليتى جز #مسئوليتِ_وجدانى در خود احساس نكنند، به طور يقين #مفاسد كنونى چندين برابر مى شود و حتى عدّه اى از مردم به آدم خوارى خواهند پرداخت! اگر دائماً به وسيله رسانه هاى جهان، يك سرى #تبليغات_صحيح مذهبى متنوع و مطابق با زبان روز و اصول روانشناسى، به گونه اى اجرا شود كه #عقايد_مذهبى در تمام مردم دنيا زنده و تقويت گردد و #ايمان به خدا، روز رستاخيز و پاداش و كيفر اعمال، در كانون دلها جاىگير شود، بدون شك چهره #دنياى_كنونى عوض خواهد شد،
🔹و #مفاسد اخلاقى و اجتماعى به حدّاقل كاهش خواهد يافت؛ ولى اگر همين تبليغات درباره #وجدان صورت گيرد، مسلماً يك دهم اين تأثير را نخواهد داشت و علت آن، همان نواقص و نارسايى هاى مختلفى است كه #وجدان در كار خود دارد. بنابراين اگر ما مى گوييم: #وجدان در هيچ قسمت، حتى در قسمت نظارت و كنترل اعمال نمى تواند جاى #مذهب را بگيرد، به اين دليل است.
📕رهبران بزرگ، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابیطالب(ع)، قم، ۱۳۷۳، چ اول، (برگرفته از) ص ۸۲ الی ۸۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#مذهب #دین #وجدان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اهمیت انتخابات پیش رو
💠رهبر معظم انقلاب(حفظه الله):
🔹این #انتخابات خیلی مهم است که قبلاً هم ما گفتهایم. البتّه در مرحلهی اوّل انتخابات، #مشارکت_مردم آنچنان که انسان توقّع داشت نبود؛ کمتر از آن مقداری بود که توقّع داشتیم و حدس زده میشد. افراد مختلفی حدس هایی در مورد #مشارکت میزدند، همهی حدسها بیشتر از آن چیزی بود که در واقع اتّفاق افتاد. خب این یک عللی دارد؛ کسانی که اهل سیاستند، اهل نگاه جامعهشناسانه به مسائل و مانند اینها هستند، اینها را بررسی میکنند.
🔹آنچه مسلّم است این است که اگر کسی تصوّر کند که این عدّهای که #رأی ندادند، به خاطر این بوده که با نظام مخالف بودند، سخت در اشتباه است؛ این برداشت، این فهم صد درصد اشتباه است! خب بله، ممکن است یک تعداد افرادی باشند که از یک مسئول خوششان نیاید، یا یک تعداد افرادی باشند که از اصل نظام خوششان نیاید؛ نه اینکه نداریم ما چنین کسانی؛ چرا، هستند در کشور که آزادانه حرف هم میزنند، حرفهایشان را هم میشنویم، میدانیم هم چه میگویند؛
🔹یعنی اینجور نیست که از چشمها پنهان باشند و دیده نشوند؛ میدانیم، میشناسیم که کسانی هستند که با اصل این نظام و اصل تشکیلات اسلامیِ حکومت خیلی موافقتی ندارند؛ خب بله، اینها هم هستند؛ لکن اینکه ما هر کسی را که #رأی نداد ملحق به اینها بکنیم، خیلی خطای بزرگی است؛ این خطا را نباید کسانی مرتکب بشوند. نه، [شاید کسی] مشکل دارد، گرفتاری دارد، کار دارد، حوصله ندارد، وقت نمیکند، انواع و اقسام موانع برای این کار وجود دارد. حالا امیدواریم که انشاءالله در این #مرحله_دوّم، اجتماع مردم شوقانگیز باشد و مایهی آبرو برای نظام اسلامی باشد.
🔹این را مکرّر عرض کردهایم که #مشارکت_مردم برای نظام جمهوری اسلامی پشتوانه است، مایهی #آبرو است، مایهی #سربلندی است. اگر چنانچه مردم #مشارکت واضحتر و بهتر و روشنتری داشته باشند، نظام #جمهوری_اسلامی این توانایی را پیدا خواهد کرد که حرف خودش و نیّات خودش و مقاصد خودش را ـ چه در داخل کشور، چه در مجموعهی امتداد راهبردی کشور ـ تحقّق ببخشد، و این فرصتِ خیلی بزرگی است برای کشور.
🔹امیدواریم انشاءالله خدای متعال دلهای همهی ما را هدایت کند به آنچه مورد رضای او است و همهی کسانی که اسلام را دوست دارند، جمهوری اسلامی را دوست دارند، پیشرفت کشور را دوست دارند و بهبود اوضاع کشور و پُر کردن خلأها را دوست دارند، به وسیلهی #آرائشان این را در روز جمعهای که پسفردا باشد، ارائه کنند و نشان بدهند؛ و خداوند توفیق بدهد تا بتوانند #بهترین [فرد] را #انتخاب کنند؛ کسی که بتواند این اهداف را انشاءالله در کشور تحقّق ببخشد.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۴/۱۳
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«رئیس جمهور» باید مردمی و با اخلاق باشد
🔸رعایت #موازین_اسلامی و اخلاقی جزو بارزترین رفتارهای یک #مسلمان است. کسانی که #موازین_اخلاقی را زیر پا گذاشته و برخلاف #سلوک_اهلبیت (عليهم السلام) رفتار میکنند، مسلما دیگر اصول اسلامی را زیر پای خود له کرده و به آنها اهمیت نمی دهند. از این روست که باید در انتخاب #رئیس_جمهور مزین به آداب اسلامی و اخلاقی باشد تا مسائل دیگر را هم رعایت کند و خود را جدای از ملت نداند.
🔹یکی از خصوصیاتی که همه مردم، خصوصاً #مسئولین_مملکتی باید مزین به آن باشند، #مردمی_بودن است. این نکته آنقدر اهمیت دارد که #امام_علی (علیه السلام) در مورد مردمی بودن و #مردمداری #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «وقتی #رسول_الله (صلی الله علیه و آله) به منزل میرفت، اوقات خویش را به سه قسمت، تقسیم میکرد: قسمتی را برای عبادت خدا، بخشی را برای اهلبیت خود (علیهم السلام) و قسمتی را به خود اختصاص میداد؛ سپس زمانی را که به خود، اختصاص داده بود، میان خود و #مردم تقسیم میکرد و بخشی از آن را به #مردم اختصاص میداد و #عام و #خاص را میپذیرفت و چیزی از آنان، مضایقه نمیکرد». [۱]
🔹از این روی رابطه حضرات #معصومین (علیهم السلام)، خصوصاً #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) با #مردم زبانزد خاص و عام بوده و هست. ضمن آنکه اگر کسی بخواهد #مردمی باشد، باید واقعاً #خودش را از مردم بداند تا بتواند #مردم را درک کند، نه اینکه #ادایمردمیبودن را دربیاورد و فقط در حرف به فکر مردم باشد. از دیگر خصوصیات #مردمی_بودن #تواضع و خشوع در مقابل دیگران و خود را برتر از #مردم ندیدن است. #امام_صادق (علیه السلام) در اینباره می فرمایند: «لا تَنْظُرُوا فی عُیُوبِ النّاسِ کَالْأرْبابِ وَانْظُرُوا فی عُیُوبِکُمْ کَهَیْئَةِ الْعَبْدِ». [۲] (ارباب گونه به عیوب دیگران ننگرید، بلکه چون بندهای متواضع، عیبهای خود را وارسی کنید).
🔹#امام_خمینی (ره) درباره پایبندی کاندیدای #ریاست_جمهوری به #اسلام و «موازین اخلاقی» میفرمایند: «من امیدوارم که اشخاصی که #کاندیدا شدند برای #ریاست_جمهوری شما توجه کنند و کسی که از همه #متعهدتر به اسلام، سوابقْ، سوابقِ خوب، پیوسته به هیچ طرفی نه #شرقی باشد، نه #غربی باشد، نه غربزده باشد، نه شرقزده باشد، #مسلمان باشد، پیرو #احکام_اسلام باشد، ملی باشد، #دلسوز به ملت باشد، #خدمتگزار به ملت باشد، #سوابقش خوب باشد، در رژیم سابق هیچگاه وارد نشده باشد و با #اجانب پیوند نداشته باشد، از #خودتان باشد و برای خودتان. اختیار دست شماست». [۳]
🔹امروزه که تنور #انتخابات داغ است و «کاندیدای #ریاست_جمهوری» خود را در معرض #قضاوت_مردم قرار میدهند، فرصت خوبی است تا به #سخنان و #رفتار و #کردار «نامزدها» بنگریم تا بدانیم کدام یک از نامزدها مزین به #امور_اخلاقی هستند و خود را پایبند به #فضایل_اخلاقی میدانند و کدام یک اینطور نیستند. مسلم است کسی که فضایل اخلاقی را رعایت نکند، خیلی از موارد دیگر را نیز رعایت نمیکند.
پینوشت:
[۱] میرعمادی احمد، اسوه حسنه، ص ۴۲۵؛ علامه مجلسی، بحار الانوار، ج ۱۶، ص ۱۵۰
[۲] ابن شعبه حرانی، تحف العقول عن آل الرسول، جامعه مدرسین، چ۲، ص۳۰۱
[۳] صحیفه امام، ۲۱ جلدی، ج ۱۱، صص ۴۸۵ و ۴۸۶
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر حوزه
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اگر هواهای نفسانی در کار باشد، این منجر به اختلاف میشود
🔹اگر #هواهای_نفسانی در کار باشد، این منجر به #اختلاف میشود، ولو اینکه هر مقدار هم یک نفری آدمی باشد که به ظواهر خیلی اعتقاد داشته باشد و خیلی هم دنبال ظواهر باشد، لکن وقتی که در قلبش #هوای_نفسانی باشد قهراً آن هوای نفسانی او را دنبال میکند.
🔹این #هوای_نفسانی در همه هست، تعرضش نمیشود کرد، لکن بعضیها مهار میکنند و بعضیها مهار نمیکنند. اینکه میگویم در همه، یعنی همه مردم متعارف نه اولیای خدا. ما باید فکر این معنا باشیم که در این کشور یک وقت - خدای نخواسته - بتدریج #اختلاف واقع نشود.
🔹همه #پشتیبان هم باشیم. بنابراین، دندان روی جگر بگذاریم و #هوای_نفسانی را زیر پا بگذاریم و با هم خوب بشویم. اگر در قلب هم یک چیزی هست که الان نمیتواند یک آدمی جلویش را بگیرد، ولی در عمل قدرت دارد به اینکه جلویش را بگیرد، جلویش را بگیرد.
بیانات حضرت امام ۶۵/۱۲/۲۳
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«رئیس جمهور» تا چه حد اثرگذار است؟
🔸#رئیس_جمهور عالیترین مقام کشور پس از رهبری است و به طور مستقیم و غیر مستقیم در «تمامی امور کشور» اثرگذار است.
💠دومین مقام عالی کشور
🔹بنابر #قانون_اساسی جمهوری اسلامی «پس از مقام رهبری، #رئیس_جمهور عالیترین مقام رسمی کشور است و «مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوۀ مجریه» را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود، بر عهده دارد». [۱]
💠برخی از وظایف و اختیارات فراوان رئیس جمهور
1⃣«انتخاب و عزل وزیران»
🔹انتخاب و عزل #وزیران از #اختیاراترئیسجمهور است؛ [۲] وزیرانی که مسئول تعیین سایر #مدیران هستند و نقشآفرینی مستقیمی در #عرصههای_مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارند.
2⃣«تأیید و امضای قرارداد و معاهدههای خارجی»
🔹#معاهدات_مختلف در صورتی اعتبار دارند که توسط #رئیس_جمهور امضا و ابلاغ شوند. [۳] این مسئله به نوبه خود وابسته به توان دیپلماسی اقتصادی دولتهاست که از نحوه تعامل خارجی دولت آنها نشأت میگیرد.
3⃣«اعزام سفیران به خارج و پذیرش سفرای خارجی»
🔹#سفیران به پیشنهاد وزیر امور خارجه و تصویب #رئیس_جمهور تعیین میشوند. [۴] روشن است که تعامل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ما با سایر کشورها تا حد زیادی به اقدامات سفیران بازمیگردد.
4⃣ریاست تأثیرگذارترین شوراهای عالی کشور از جمله #شورایعالیامنیتملی و ... [۵]
🔹در کنار این موارد بودجه نهادهای مختلف توسط #دولت پرداخت میشود و #رئیس_جمهور در مقام عمل در بسیاری از مواردی که ظاهرا به او مربوط نمیشود، تأثیرگذار است. در کنار این موارد بسیار که در متون قانونی آمده است، تفاوت سیاست های کلان در دولتهای مختلف به خوبی میزان تأثیر این #شخصیت_کلیدی را نشان میدهد. اهمیت به مسئله #تولید_داخلی و #تقویت_درونی یا نگاه به بیرون و پیگیری #مسائل_تحریمی، از سیاست های مهم و تأثیرگذاری است که دولتهای اخیر و نامزدهای ریاست جمهوری فعلی را از یکدیگر متمایز میکرد.
🔹در کنار همه این موارد، بیایید فرض کنیم #رئیس_جمهور چیزی در حدود ۱۵ درصد در #پیشبرد_کشور سهم دارد. آیا این مقدار ناچیز است؟ آیا اگر ما تنها مالک چند درصد از یک شرکت چند میلیارد دلاری مانند اپل باشیم، بیمقدار است؟ مسئله #ریاست_جمهوری نیز همینگونه است. اگر به آنچه در عرصه سیاست داخلی و خارجی، اقتصاد، فرهنگ، تعلیم و تربیت، مسائل نظامی و... در سطح کشور و بینالملل اتفاق میافتد، کمی فکر کنیم، روشن خواهد شد که همین ۱۵ درصد نیز #تأثیربسیاربسیار زیادی دارد و چهبسا آینده یک نسل را تغییر دهد.
پی نوشتها؛
[۱] اصل ۱۱۳ قانون اساسی.
[۲] اصل ۱۳۳ و ۱۳۶ قانون اساسی.
[۳] اصل ۱۲۵ قانون اساسی.
[۴] اصل ۱۲۸ قانون اساسی.
[۵] اصل ۱۷۶ قانون اساسی.
نویسنده: جواد رضایی با تلخیص و اندکی تصرف
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر حوزه
#رئیس_جمهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دُعاءُ الحُسَينِ عليه السلام بَعدَ الفَريضَةِ:
🔸«اَللّهُمَّ اِنّى اَسأَلُكَ بِكَلِماتِكَ وَ مَعاقِدَ عَرشِكَ وَ سُكّانِ سَماواتِكَ وَ اَرضِكَ وَ اَنبيائِكَ وَ رُسُلِكَ أَنْ تَستَجيبَ لى، فَقَدْ رَهَقَنى مِنْ أَمرى عُسراً فَأَسألُكَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَجْعَلَ لى مِن عُسرى يُسراً».
🔹دعاى #امام_حسين عليه السلام بعد از نمازهاى واجب اينگونه بود: خدايا از تو میخواهم: به حرمت كلماتت و بندهاى عرشت و ساكنان آسمانها و زمينت و پيامبران و رسولانت، مرا #اجابت كنى كه كارم به سختى رسيده است، پس از تو میخواهم بر پيامبر و آلش درود فرستى و #سختى در امور مرا به آسانى تبديل گردانى.
📕مصباح كفعمى، ص ۴۰۵
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ضامن بقای ملت ها!!
🔹#حکومت یک «ضرورت اجتماعی» است. #جامعه_انسانی از آن جهت که متشکل از افراد با منافع، و سلایق متعارض و مختلف است، ضرورتا نیازمند یک #حکومت است، و گرنه اگر #قانون و #حاکمی بر مجموعه ای از انسان ها حکومت نکند، لاجرم باید قائل به حکومت جنگل و #استبدادی شد که در آن قویتر ها برنده، و بقیه طعمه آنها هستند و این مطلب را هم هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد. #امیرالمومنین (عليه السلام) در خطبه ۴۰ «نهج البلاغه» می فرماید: «فَإِنَّهُ لاَبُدَّ لِلنَّاسِ مِنْ أَمِیر بَرّ أَوْ فَاجِر، یَعْمَلُ فِی إِمْرَتِهِ الْمُۆْمِنُ، وَ یَسْتَمْتِعُ فِیهَا الْکَافِرُ»؛
🔹در این بیان حضرت، بر ضرورت وجود #حکومت و #حاکم تأکید شده، بطوری که وجود حاکمی و لو غاصب و فاجر، بهتر از نبود هیچ #حاکمی است؛ زیرا به هر حال همان حاکم غاصب هم بخشی از نیازهای اجتماعی مردمش را رفع میکند. از این رو، تشکیل #نظام_اسلامی از «ضروریات دین #اسلام و مذهب #تشیع» است، چرا که بدون #حکومت_اسلامی، اجرای #احکام_اسلامی در امور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی، نظامی و حتی امور #فردی و #مذهبی مسلمانان معطل و مختل خواهد شد.
🔹تجربه تاریخی و عینی این حقیقت را به وضوح ثابت میکند، از این رو #پیامبر_اسلام (صلی الله علیه و آله) پس از هجرت به مدینه، در اولین فرصت به تاسیس نظام و #حکومت_اسلامی پرداخت. #امام_رضا (عليه السلام) در این باره می فرماید: «هیچ فرقه و ملتی را نمی یابیم پایدار مانده و زندگی کرده باشند، مگر با داشتن #فرمانرواییقوامبخش، و این از آنرو است که مردم ناچارند برای امر #دین و #دنیای خود #حاکمی داشته باشند تا آنها را سرپرستی کند و زندگی مردم بدون #حاکم، قوام و سامان نمی یابد». [۱]
🔹وجود #حاکم_عادل در راس #حکومت_اسلامی نیز از مسلمات این دسته است و در متون اسلامی به آن تصریح و بر آن تاکید شده است. #امام_صادق (علیه السلام) می فرماید: « ...سه چیز است که مردم هر شهری به آن نیاز دارند، تا در امور دنیا و آخرت خود به آن پناه ببرند و اگر این سه را نداشته باشند به نابسامانی در زندگی گرفتار خواهند شد: فقیه دانای پرهیزگار، #فرمانروای_نیکوکاری که مردم از وی پیروی کنند و پزشک آگاه مورد اعتماد». [۲] البته نظام هماهنگ با امور یاد شده در گرو داشتن #رهبری_جامع، با عقل نظری و عقل عملی است.
🔹#امام_رضا (عليه السلام) در روایت دیگری می فرماید: «اگر برای مردم، #امام و #رهبری_توانا، امانت دار، نگهبان و پاکدست (عادل) قرار داده نمی شد، آیین نابود می گشت، #دین از بین می رفت، سنت ها و #احکام_الهی تغییر می یافت، #بدعتگذاران بر آن می افزودند و #ملحدان از آن می کاستند و مسلمانان به شبهه دچار می شدند».
🔹#امام_خمینی (ره) در «کتاب ولایت فقیه» چنین می فرماید: «هدف بعثت و کار انبیاء علیهم السلام تنها مساله گویی و بیان احکام نیست؛ اینطور نیست که #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) و #ائمه_اطهار (علیهم السلام) مسالهگو هایی باشند که خداوند آنان را تعیین فرموده تا مسائل و احکام را بدون خیانت برای مردم نقل کنند و آنان نیز این امانت را به فقها واگذار کرده باشند و معنای الفقها امنا الرسل این باشد که فقها در مساله گفتن امین باشند،
🔹در حقیقت مهم ترین وظیفه انبیاء (علیهم السلام) برقرار کردن یک #نظامعادلانهاجتماعی از طریق اجرای #قوانین و #احکام است - لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَ أَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ [حدید، ۲۵] - که البته با بیان احکام و نشر تعالیم و عقاید الهی ملازمه دارد، و این با تشکیل #حکومت و اجرای احکام امکان پذیر است؛ خواه نبی خود موفق به تشکیل حکومت شود، مانند رسول اکرم (صلی الله علیه و آله)، و خواه پیروانش پس از وی توفیق تشکیل حکومت و برقراری نظام عادلانه اجتماعی را پیدا کنند».
پی نوشتها:
[۱] عیون اخبار الرضا، ج ۲، ص ۱۰۱
[۲] تحف العقول، ص ۳۱۹
منبع: تبیان به نقل از خبرگزاری شبستان
#حکومت #حکومت_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️طریق کمال
🔹کسی که به خالق و مخلوق، #مُتَیَقِن و #معتقِد باشد، و با انبیا و اوصیا صلوات الله علیهم جمیعاً #مرتبط و معتقد باشد، و #توسل اعتقادی و عملی به آنها داشته باشد، و مطابق دستور آنها #حرکت و #سکون نماید، و در عبادات، #قلب را از غیر خدا، خالی نماید، و فارغالقلب، #نماز را که همه چیز تابع آن است انجام دهد، و با #مشکوکها، تابع امام عصر عجل الله له تعالی فرجه باشد:
🔹یعنی هرکه را #امام، مخالفِ خود میداند با او #مخالف باشد، و هرکه را موافق میداند با او #موافق، [و] لعن نماید ملعون او را، و ترحم نماید بر مرحوم او و لو علی سبیل الاجمالی، هیچ #کمالی را فاقد نخواهد بود و هیچ وِزر و وبالی را واجد نخواهد بود. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته - العبد محمدتقی البهجة
📕بهسوی محبوب، ص۳۸
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار و بركات مجالس عزاداری و گريه بر سیدالشهداء (عليه السلام) حفظ رمز نهضت حسينی است.
🔹به راستی چرا در دوران منحوس سلاطين و پادشاهان جور از برپايی مجالس عزای #اهل_بيت (عليهم السلام) به خصوص #سالار_شهيدان جلوگيری می شد؟ آيا نه اين است كه #عزای_حسينی و دیگر امامان شيعه، سبب می شود كه سخنوران و دانشمندان متعهد و انقلابی، مردم را از ظلم های حکومتها آگاهی دهند و انگيزه قيام آن حضرت كه #امر_به_معروف و #نهی_از_منكر است به اطلاع مردم برسد. آری، اينگونه مجالس، آموزشگاهها و دانشگاه هايى است كه به بهترين روش و زيباترين اسلوب مردم را به سوى دين خوانده و عواطف را آماده می كند،
🔹و جاهلان و بیخبران را از خواب سنگين غفلت بيدار میسازد و نيز در اين مجالس است كه مردم، #ديانت را همراه با #سياست، از مكتب #حسينبنعلی (عليه السلام) میآموزند. گريه بر #سيدالشهداء (عليه السلام) و تشكيل «مجالس عزای حسينی» نه تنها #اساس_مكتب را حفظ میكند، بلكه باعث می گردد شيعيان با حضور در اين مجالس از والاترين #تربيت_اسلامی برخوردار شده و در جهت #حسينی_شدن رشد و پرورش يابند.
🔹كدام اجتماعی است كه در عالم چنين اثری را از خود بروز داده باشد؟ كدام حادثهای است مانند «حادثه جانسوز كربلا» كه از دوره وقوع تاكنون و بعدها بدينسان اثر خود را در جامعه بشريت گذارده، و روز به روز دامنه آن وسيعتر و پيروی و تبعيت از آن بيشتر گردد؟ از اين رو بايد گفت كه در حقيقت مراسم #عزاداری، حافظ و زنده نگهدارنده نهضت مقدس #امام_حسين (عليه السلام) و در نتيجه حافظ اسلام و ضامن بقای آن است.
🔹«موريس دوكبری» اندیشمند فرانسوی مینويسد: «اگر مورخين ما، حقيقت اين روز را میدانستند و درك میكردند كه #عاشورا چه روزی است، اين عزاداری را مجنونانه نمی پنداشتند، زيرا پيروان #حسين (عليه السلام) به واسطه #عزاداری_حسين (عليه السلام) میدانند كه #پستی و #زيردستی و استعمار را نبايد قبول كنند، زيرا شعار پيشرو و آقای آنان تن به زير بار #ظلم و ستم ندادن است. قدری تعمق و بررسی در مجالس عزاداری #حسين (عليه السلام) نشان میدهد كه چه نكات دقيق و حيات بخشی مطرح میشود،
🔹در مجالس عزاداری #حسين (عليه السلام) گفته مى شود كه #حسين (عليه السلام) برای حفظ #شرف و #ناموس مردم و بزرگی مقام و مرتبه #اسلام، از #جان و #مال و #فرزند گذشت، و زير بار استعمار و ماجراجويی #يزيد نرفت؛ پس بياييد، ما هم شيوه او را #سرمشق قرار داده از زيردستی استعمارگرايان خلاصی يابيم و مرگ با عزت را بر زندگی با ذلت ترجيح دهيم...»
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️قیام امام حسین (علیه السلام)
🔹امروز ۱۳۰۰ سال یا بیشتر از شهادت #حضرت_اباعبدالله (علیه السّلام) می گذرد و روز به روز این داستان برجستهتر و زندهتر شده؛ این داستان در #بطن خود دارای یک #مضامینی است، که این مضامین برای #حیاتاسلامیجامعه ضروری است. اگر این مضامین گسترش پیدا نمی کرد، از #اسلام و از #قرآن و از حقایق معارف اسلامی هم امروز خبری نبود.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۳/۱۱/۲۷
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_حسین #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار و بركات فردی «امام حسین» (علیه السلام)
💠محبت مكنون
🔹از جمله احاديث نبوی كه در واقع بيانگر تأثير پذيری معنوی مردم از وجود مبارك حضرت #سيدالشهداء (عليه السلام) میباشد، حديثى است كه فرمود: «ان للحسين محبة مكنونة فى قلوب المؤمنين» [۱] (در كانون دل های مؤمنين، #محبتى نهفته و ويژه، نسبت به #حسين (عليه السلام) وجود دارد). كيست كه نام #حسين (عليه السلام) را بشنود و فردی از افراد بشر يا تنی از اولاد انسان باشد و حالت #انقلاب و انكسار و دلباختگی برای او فراهم نشود؟
🔹محبت #حسين (عليه السلام) دل ها را به التهاب در آورده و #جگرها را گداخته و مذاب میسازد، و شورش دل و #آتش_درون را به ريزش قطرات #اشك از ديدگان، آشكارا و عيان میكند. در كجای دنيا ديده می شود كه #شيعه و دوستدار #حسين (عليه السلام) در آنجا باشد و اقامه #عزای_حسينی نكند. كيست كه پس از دادن عزيزترين محبوب و مطلوب خود به اندك فاصله و مختصر وقت و گذشتن كمتر زمانی، آن مصيبت را فراموش نكند؛ جز مصيبت #حسين (عليه السلام) كه با اين همه طول زمان و گذشتن قرنها، روز به روز اين #مصيبت تازه تر و شور و شراره اش بيشتر و بلندتر می گردد.
🔹آيا نه اين، جذبه #عشق و علاقه و تأثير #محبت و فرط #دلبستگی و دلباختگی علاقه مندان نسبت به آن #امام_محبوب است؟ و ای بسا، نامحرمان در برابر عظمت و جلالت حسينی تسليم شده و به تواضع و تكريم در مقابل نام مبارك #حسين (عليه السلام) و جلال و #مقام او قد خويش به تعظيم و تسليم خم نموده و به دين و آيين حسينی گراييده، و از اكسير محبت او مس خود را طلای ناب و زر خالص میگردانند. به راستی، #سنت_الهی چنين بوده كه محبت امامی كه مسير تاريخ را عوض كرده و دين الهی را نجات میبخشد، به گونه ای خاص در دل و جان مسلمين و مؤمنين قرار گيرد،
🔹حتی كسانى كه مقابل #حسين (عليه السلام) قرار گرفتند و به قول فرزدق: «دل هايشان با او بود، اگر چه بر اثر #دنياپرستی شمشيرهای شان بر روی او كشيده شد»، چه رسد به #مؤمنينی كه عشق و #محبت او با گِل آنان سرشته شده است. روایتی از #رسول_اكرم (صلی الله علیه و آله) است که فرمود: «هر گاه به فرزندم #حسين (عليه السلام) مینگرم، گرسنگی و اندوه از وجودم رخت بر میبندد». [۲]
🔹و نيز می فرمود: «بار خدايا، من #حسين (عليه السلام) را دوست دارم و آنان كه #دوستدار او هستند نيز دوست دارم». [۳] راه #حسين (عليه السلام) راه دل است، و هرگاه #عاشقی به دل توجه كند او را پيدا میكند؛ لذا در برخی روايات وارد است كه: «قبر او در #دلهای_دوستداران اوست». آری، #دل_مؤمن جايگاه تابش نور پر فروغ و احياگر #حسين (عليه السلام) است، و هرگاه عشق و محبت فراتر از آفاق ظاهری و مادی باشد، رنگ ابديت به خود می گيرد، زيرا پيوند اين #محبت در حريم #حب_خدا بوده است و بقای آن به بقای فيض ذات سرمدی، جاودانه است.
پی نوشتها؛
[۱] حماسه حسينی، شهيد مطهری، ج ۳، ص ۲۴۷
[۲] بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۳۰۹
[۳] همان، ج ۴۳، ص ۲۸۱
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تأثير عمل امام حسین (علیه السلام)
🔹#سيدالشهداء - سلام الله علیه - #مذهب را بیمه کرد؛ با عمل خودش #اسلام را بیمه کرد.
📕صحیفه امام، ج ۱۱، ص ۹۷ (نسخه سایت)
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_حسین #امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در نامه ۳۱ نهج البلاغه، چه فوایدی را برای «تفکّر» بیان فرموده است؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه مى فرمايد: «وَ مَنْ تَفَكَّرَ أَبْصَرَ» (هر كس #انديشه خود را به كار گيرد #حقايق را مى بيند و #راه_صحيح را انتخاب مى كند). اهمّيّت #تفكر در همه امور #دنيا و #آخرت چيزى نيست كه بر كسى مخفى باشد و تمام #افراد_پيروزمند و موفق همين راه را پيموده اند.
🔹#قرآن_مجيد در اين باره مى فرمايد: «قُلِ الْعَفْوَ كَذلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآياتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُون * فِي الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ ... » [۱] (اينچنين خداوند #آيات را براى شما روشن می سازد، شايد #انديشه كنيد! * [تا انديشه كنيد] درباره #دنيا و #آخرت! ... ).
پی نوشت:
[۱] سوره بقره، آيات ۲۱۹ و ۲۲۰
📕پيام امام اميرالمومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دارالكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ۱، ج۹، ص۶۳۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#تفکر #انديشه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام حسین عليه السلام:
🔸«اَيُّهَا النّاسُ! اِنَّ اللهَ جَلَّ ذِكْرُهُ ما خَلَقَ الْعِبادَ اِلاّ لِيَعْرِفُوهُ، فَاِذا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ، فَإذا عَبَدُوهُ اسْتَغْنُوا بِعِبادَتِهِ عَنْ عِبادَةِ ما سِواهُ. فَقالَ لَهُ رَجُلٌ: يَابْنَ رَسُولِ اللهِ بِأَبى أَنْتَ وَ اُمّی فَما مَعْرِفَةُ اللهِ؟ قالَ: «مَعْرِفَةُ أَهْلِ كُلِّ زَمانٍ إِمامَهُمْ اَلَّذى يَجِبُ عَلَيْهِمْ طاعَتُهُ».
🔹اى مردم! همانا #خداى_بزرگ بندگان را نيافريده مگر براى آنكه او را #بشناسند، وقتى او را شناختند او را #پرستش خواهند كرد، هنگامى كه او را پرستش كردند از بندگى غير او بى نياز مى شوند. مردى گفت: اى فرزند رسول خدا، پدر و مادرم فدايت باد، #شناخت_خدا چيست؟ فرمود: عبارت است از شناخت مردم هر زمان #امامشان را، آن #امامى كه #اطاعت او بر آنها واجب است
📕علل الشرايع، ص ۹
#امام_حسین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️معنای اباعبدالله
🔹در #فرهنگ_عرب، اين گونه رسم بوده و هست كه معمولا هر شخص دارای يك #كنيه و يك يا چند #لقب می باشد؛ #ائمه_معصومين (عليهم السّلام) نيز اين گونه رسمی داشتند و هنگام نامگذاری #فرزندان خود، «لقب» و «کنیه» نیز برای آنان انتخاب میکردند. #امام_باقر (عليه السلام) درباره اينكه چرا هر يک از «فرزندان اهل بيت» (عليهم السلام) دارای #كنيهای خاص بوده اند می فرمايد: «انّا لَنُكَنّي اُولادَنا فی صِغَرِهِم مَخافَةَ النَبزَ اَن يُلحَقَ بهم» [۱] (ما برای #فرزندانمان در كودكی #كنيه قرار می دهيم، از ترس اينكه مبادا در بزرگی دچار لقب های ناخوشايند گردند.
🔹درباره اينكه چرا #اباعبدالله به عنوان #كنيه برای #امام_حسين (عليه السلام) انتخاب شده، در روايتی آمده است كه اين كنيه را روز هفتم ولادت حضرت، #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله)، برای ایشان انتخاب کرد، به اين صورت كه پيامبر او را در دامان خود نهاد و فرمود: ای #اباعبدالله چه بسيار گران است بر من كشته شدن تو». [۲] در کتب تاریخ نيز آمده است كه #امام_حسين (عليه السلام) بعداً نام يكی از فرزندان خود را عبدالله گذاشتند كه ظاهراً همان #حضرت_علیاصغر (عليه السلام) می باشد كه در كربلا به شهادت رسيد. [۳] البته برای علت نام گذاری #امام_حسين (عليه السلام) به #اباعبدالله وجوهی ديگر ذكر كردهاند كه به دو نمونه از آن اشاره می شود:
💠الف: در #فرهنگ_عرب مرسوم است كه هر كس دارای #صفات_خاص باشد، در مقام مبالغه، وی را پدر آن صفت می نامند؛ مثلا كسی كه دارای صفت بخشش باشد او را «ابو جواد» میگويند. #امام_حسين (عليه السلام) نيز به دليل اينكه در مقام #بندگی_خداوند امتيازی خاص داشته و در #مرتبه_اعلی و مافوق انسان های ديگر قرار داشته است، او را #اباعبدالله خوانده اند، چنانكه خود آن بزرگوار هنگامی كه از اسب بر روی زمين افتاد، فرمود: «رضاً بقضائِك، تسليماً لِاَمرِك...» [۴]
💠ب. اگر #حضرت_سيدالشهداء (عليه السلام) در #كربلا آنگونه #جاننثاری نكرده بود و در ميدان سربازی حق تعالی ثابت قدم نمیبود، #آئين_محمدی از روی زمين رخت بربسته و مردم به #زندگیجاهليتكفار برمی گشتند، لذا هر كسی بعد از آن حضرت خداوند را پرستش نمايد و پيروی از #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) و #ائمه_معصومین (عليهم السّلام) را سيره خود قرار دهد، همه به بركت وجود مقدس #امام_حسين (عليه السلام) و ايثار اوست «لولاه ماعُبِدَالله و لولاهُ ما عُرِفَ الله». بنابراين ايشان در حقيقت «پدر همه بندگان خداست»، زيرا #پدر به معنای #مربی است و او براساس آنچه گفتيم بهترين و عالیترين مربی است. [۵]
🔹#امام_حسين (عليه السلام) علاوه بر كنيه دارای القاب متعددی نيز بوده است، از جمله: الرشيد ـ الطيب ـ الوفی ـ السيد ـ الزكی ـ المبارك ـ التابع لمرضاة الله ـ سيد الشهداء. [۶]
پی نوشتها؛
[۱] زندگانیامامحسنمجتبی (سيد هاشم رسولی محلاتی) ص۸؛ حياة امام الحسن، ج۱، ص۶۵؛ [۲] منتهی الامال، ج۱، ص۵۲۳؛ [۳] الارشاد (شيخ مفيد) ج۲ص۱۳۵؛ [۴] مقتل الحسين (مقرم) ص۳۵۷؛ [۵] شرح زيارت عاشورا (علیاصغر عزيزی تهرانی) ص۳۴؛ [۶] بحارالانوار، ج۴۳، ص۲۳۷
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تقوا، ملاک قبولی اعمال
🔹#عُجب، #کبر و #حسد مانع قبولی اعمال است؛ زیرا خداوند سبحان میفرماید: «إِنَّمَا یتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ» (خداوند تنها از #تقوا_پیشگان قبول میکند). [۱] هر مرتبهای از #تقوا برای انسان باشد، قبولی عمل او هم به همان مرتبه است.
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره مائده، آيه ۲۷
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۰۷
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد