🔶 لزوم بازنگری در «سبک زندگی رمضان»
🔺 نگاهی تاریخی ـ آئینی به #سبک_زندگی ایرانیان در ماه مبارک رمضان
🔹 اهتمام به تهجّد و شبزندهداری، در فرهنگ قرآنی و نیز سیرهی رسول اکرم و اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم صلواتالله)، بسیار سفارش شده است. اما این توجه و اهتمام، در برخی از ایام سال حالت ویژه پیدا میکند، مِنجمله در ایام ماه مبارک رمضان؛ همانگونه که در فرازی از خطبهی نبی اکرم (ص) در آخرین جمعهی ماه شعبان نیز به فضیلت شبهای #رمضان در قیاس با شبهای دیگر سال اشاره شده: «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَهِ وَ الرَّحْمَهِ وَ الْمَغْفِرَهِ… و لَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی….»
🔹 اهتمام جدّی به فضایل شبهای رمضان و تعظیم شعائر آئینی ـ اجتماعیِ این شبها، لزوم تغییری جدی در سبک زندگی این ماه را میطلبد. به بیان سادهتر، برای آنکه بتوان مبتنی بر آموزههای قرآن و عترت، به بهترین نحو ممکن از فضایلِ #شبهای_رمضان بهرهمند شد، لازم است سبک زندگی این ماه متناسب با این مطلوب، دستخوش تغییر شود. واقعیت آن است که سبک زندگی فعلی ایرانیها، خصوصاً متأثر از سبک زندگی مدرن، تناسبی با شبزندهداریِ ماه رمضان نداشته و تقریباً بسیاری از مؤلفههای سیاسی و اجتماعیِ کشور همچون ساعات کاری مراکز دولتی و… تناسبی با این موضوع ندارند. ایرانیِ روزهداری که میخواهد از فضایل شبانهی این ماه بهره گیرد، باید شرایط اجتماعیِ متناسب با آن، در روز برایش فراهم باشد؛ مثلاً شدت و زمان کار روزانهی او ـ از سوی دستگاههای ذیربط ـ تا حد امکان کاهش یابد تا بدین ترتیب، جدّیت او در تعظیم شعائر شبانهی رمضان، تکریم شود. اینها همه در حالیست که اگر نگاه کوتاهی به تاریخچهی سبک زندگیِ مردم ایران در سدهی اخیر انداخته شود، مشاهده خواهد شد که تا همین چندی پیش، اِحیاء شبانه و شبزندهداری رمضان، امری کاملاً عادی و پسندیده بوده و به جدّ مورد توجه قرار میگرفته است.
🔹 تاریخ گواه است که ایرانیانِ مسلمان، در گذشتهی نهچندان دور، برای آنکه بتوانند احیاء شبانه را در حیات اجتماعی و آیینیِ خود در ماه رمضان نهادینه کنند، سعی میکردند کار روزانه را نیز متناسب با حیات شبانه تنظیم کرده و بلکه تقلیلش دهند....
hmp.me/ckp0
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4647
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#ماه_رمضان #سبک_زندگی_رمضان
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 اقتدار نظامی جمهوری اسلامی، پایانبخش تحقیری ۲۰۰ساله
🔺 انتشار به بهانۀ سوم خرداد، روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی
🔹 #سوم_خرداد، سالروز #فتح_خرمشهر در عملیات غرورآفرین بیتالمقدس و #روز_ملی_مقاومت، بهانهی خوبیست تا با نیمنگاهی به وضعیت نظامی ایران در 200 سال اخیر، قدر و قیمت #دفاع_مقدس و از آن مهمتر، اقتدار امروز #جمهوری_اسلامی از حیث دفاعی و نظامی، بیشتر درک شود. نوشتار حاضر تلاشی است در این جهت....
🔹 نگاهی کوتاه به تاریخ دویست سال اخیر کشور تا پیش از وقوع #انقلاب_اسلامی، نشان میدهد هرگاه درگیری نظامیِ جدی میان دولت ایران و قدرتهای خارجی صورت گرفته، یا کشور دچار #اشغال نظامی شده و یا بخشی از خاک ایران جدا شده است. در این میان اما جنگ تحمیلی 8سالهی عراق و همپیمانانش علیه ایران، استثنایی غیر قابل انکار است.
🔹 انعکاس این مدعا، در بخشی از بیانات #مقام_معظم_رهبری به چشم میخورد؛ آنجا که معظمله در 12 مهر 1397 و در همایش دهها هزار نفری «خدمت بسیجیان» در ورزشگاه آزادی فرمودند: «در دوران #پهلوی و #قاجار هر جنگی اتّفاق افتاد، یا دشمنان بخشی از خاک کشور را #تجزیه کردند و یا خودشان حضور نظامی در کشور پیدا کردند و ملّت را تحقیر کردند. برای اوّلین بار، ملّت ایران در جنگ تحمیلیِ هشتساله توانست جبههی وسیع دشمن را بکلّی ناکام کند، آنها را از کشور بیرون براند، #تمامیت_ارضی کشور را حفظ کند؛ معنای اقتدار این است. اقتدار به این است که جمهوری اسلامی توانسته است اعتبار و احترام این کشور را در منطقه و در کلّ جهان بالا ببرد و یکتنه در مقابلِ جبههی وسیع استکبار بایستد.»
hmp.me/cle5
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4820
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#اقتدار_نظامی #عملیات_بیتالمقدس
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
💡 خبر خوب برای دانشجویان کتابخوان
📚 حمایت اندیشکده برهان از نهضت کتابخوانی دانشجویی
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با دانشجویان فرمودند: «مسئلهی کتابخوانی و #نهضت_کتابخوانی خیلی در بین مجموعههای دانشجویی رواج مطلوب را نداشته. من این را باز هم تأکید میکنم: شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید. شما نهضت کتابخوانی باید راه بیندازید، واقعاً کتاب بخوانید، مطالعه کنید. من البتّه در جلسات قبلی که با دانشجوها داشتهام، مکرّر صحبت کتابهای شهید مطهّری را کردهام امّا نمیخواهم بگویم صرفاً آن؛ نه، شماها خودتان، هیئتهای اندیشهورزتان، بچّههای پیشکسوتترتان بنشینند فهرست مطالعاتی و برنامهی مطالعاتی برای جاهای مختلف، قشرهای مختلف برنامهریزی کنند، طرّاحی کنند و تعریف کنند، و مانند این کارها. این خیلی چیز لازمی است.»
🔹 #اندیشکده_برهان در راستای حمایت از احیای نهضت فراگیر کتابخوانی در میان دانشجویان، تسهیلات ویژهای جهت تهیه کتابهای حوزه #گفتمان_انقلاب_اسلامی برای دانشجویان با قیمت مناسب و تخفیف ویژه در نظر گرفته است.
🔹 دانشجویان و طلاب علاقهمند به بهرهمندی از شرایط این طرح ویژه، مشخصات خود را شامل نام و نام خانوادگی، رشته و مقطع تحصیلی، نام دانشگاه و شماره تلفن همراه به شماره پیامک ۱۰۰۰۲۸۷ یا رایانامه به نشانی info@Borhan.ir و یا کانال اندیشکده برهان در شبکههای پیامرسان اجتماعی به نشانی @borhan_ir ارسال فرمایند.
شایانذکر است به دلیل محدودیتها، فرصت برای مشارکت در این طرح و بهرهمندی از مزایای آن محدود بوده و قابل تمدید نمیباشد.
hmp.me/cle8
👈🏻 نشانی متن کامل فراخوان:
👉🏻 http://borhan.ir/4825
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 چرا رهبری برای حل مشکلات اجرایی ورود نمیکند؟
🔺 تبیین بیانات #رهبر_معظم_انقلاب در دیدار جمعی از دانشجویان (1398/3/1)
🔹 یکی از شبهاتی که در مقاطع مختلف و به انحای گوناگون، بارها طرحشده است، چراییِ عدم ورود رهبری در حوزههای اجرایی است. این شبهه معمولاً زمانی که ناکارآمدی حوزههای اجرایی اوج میگیرد و موجب تشدید نارضایتی #افکار_عمومی میشود، جدیتر شده و بیشتر اذهان مردم را به خود درگیر میکند.
اکنون نیز و در زمانهی مشکلات مختلف سیاسی مثل #برجام یا اقتصادی مثل گرانیها و تورم، این شبهه به شکلهای مختلف در گفتگوها شنیده شده و یا در فضای مجازی دیده میشود.
🔹 در ادامه خواهیم کوشید به این شبهه از جوانب مختلف پاسخ دهیم....
hmp.me/clkt
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4814
#گروه_سیاسی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 #نقض_حقوق_بشر آمریکایی در ایران!
🔺 نقد گزارش #دیدهبان_حقوق_بشر درباره ایران در سال 2018
🔹 «دیدهبان حقوق بشر» نام یک سازمان غیردولتی بینالمللی واقع در شهر نیویورک در #ایالات_متحده #آمریکا است که در سال ۱۹۷۸م تأسیس شد و بر بررسی وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان متمرکز است. موضوعاتی همچون کسب و کار، حقوق کودکان و زنان، حقوق زندانیان، حقوق معلولان، بهداشت، حقوق زنان، پناهندگان #تروریسم و حقوق همجنسگرایان و… مورد توجه این نهاد قرار میگیرد.
🔹 گزارش این نهاد در مورد ایران در سال ۲۰۱۸ به دلیل در اختیار نداشتن گزارشگر در کشور بر اطلاعات اینترنتی و سایتهای عمدتا معاند با #جمهوری_اسلامی متکی است؛ از این رو صحت و سقم آن نیازمند بررسی جدی است. این گزارش مواردی چند را شامل میشود که به اجمال مورد بررسی قرار خواهد گرفت....
hmp.me/clkz
👈🏻معرفی اجمالی گزارش راهبردی و دریافت نسخه pdf:
👉🏻 http://borhan.ir/4796
#گزارش_راهبردی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 روند حرکت به سمت خصوصیسازی و #اقتصاد_رقابتی
🔺 ضرورتهای کاهش تصدیگری دولت
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی، در دیدار رمضانی خود با جمعی از دانشجویان (مورخ 1 خرداد 98) فرمودند:
«اصل خصوصیسازی، نیاز مبرم اقتصاد کشور ما است؛ این جزو همان مواردی است که ساختار را -که اوّل وجود نداشت- تکمیل میکند. ما از اصل مربوطه در #قانون_اساسی استفادهای کردیم، آن استفاده را اعلام کردیم، همۀ صاحبنظرها از همه جهت تأیید کردند، گفتند چیز خوبی است و واقعاً هم چیز خوبی است، جلویش را نباید گرفت.»
🔹 واقعیت آن است که ابلاغ رسمی تفسیر #اصل_۴۴ قانون اساسی، بدون شک میتواند به منزلۀ پایهای محکم برای افزایش حضور بخش خصوصی و نیز ارتقای سطح رقابت در #اقتصاد_ملی عمل کند، وضعیتی که در صورت سیاستگذاری صحیح، تحولی بزرگ در راستای افزایش رونق اقتصاد ملی را به دنبال خواهد داشت.
در مقالهی پیش رو، به بررسی مبانی اصلی اقتصاد رقابتی و نیز #خصوصیسازی پرداخته و در قسمت بعد به راهکارهایی با هدف بهبود سطح موفقیت خصوصیسازی و دستیابی به اقتصاد رقابتی در کشور اشاره خواهیم کرد....
hmp.me/clpp
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4817
✍🏻 #میثم_هاشمخانی
#گروه_اقتصادی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 پدیدهای «نامیرا» و «اثرگذار» به نام زبان فارسی؛ بخش 1️⃣
🔹 #زبان_فارسی را در طول #تاریخ_ایران، باید به مثابه پدیدهای «نامیرا» و البته بسیار «اثرگذار» دانست؛ #نامیرا بدین جهت که در کوران حوادثی چون حمله سپاه اعراب به ایران، حمله #مغول و... از گزند حوادث بنیانکَن جان سالم به در بُرد؛ و اثرگذار بدان جهت که نه تنها تهدید متجاوزان، خم به ابرویش نیاورد، بلکه این زبان فارسی بود که بر مهاجمان اثر گذاشت و با اثرگذاری و لطافت مثالزدنیاش، به مرور زمان از ضرب خشونت اقوام مهاجم کاسته، رنگوبویی فارسی و ایرانی به آنان بخشید.
از مهمترین مقاطعی که در تاریخ این سرزمین، «نامیرایی» و «اثرگذاری» زبان فارسی بسیار مشهود بوده، میتوان به سه مقطع زیر اشاره نمود:
1️⃣ حمله اعراب به ایران
در خلال فتوح نخستین ـ که منجر به فتح سرزمینهای بسیاری توسط سپاهیان مسلمان گردید ـ بسیاری از سرزمینها از حیث زبانی مغلوب اعراب گردید؛ بدین معنا که مهمترین این بلاد یعنی #شام، #عراق، #مصر و #شمال_آفريقا، به تدریج عربزبان شدند[1] و آنطور که امروز نیز پیداست، عمدهی این سرزمینها کماکان در زمرهی کشورهای عربی به حساب میآیند؛ به عنوان نمونه، امروزه در مصر، زبان #قبطی ـ که زبان قدیم مصریان بوده ـ رواجی ندارد و زبان عربی جایگزین آن شده است.
اما برخلاف اینگونه زبانها، زبان فارسی به رغم اختیار کردن سکوتی اجباری به درازای دو قرن (از زمان #حمله_اعراب_به_ایران تا تأسیس حکومت نیمهمستقل #طاهریان در اوایل قرن سوم هجری)، در زمان #سامانیان با «رنسانسی ادبی» مواجه شد و توانست پس از گذشت بیش از دو قرن، مجدداً سربرآورده و به حیات گذشتهی خود با قوّت ادامه دهد. حمایت دربار سامانی یا امرای محلیشان از زبان فارسی، در حکم قوهی محرکهای بود که در پس نهضت احیای فرهنگ و ادب ایران ایفای نقش میکرد.[2] ماحصل این رنسانس ادبی، ظهور مشاهیری چون #رودکی، #دقیقی توسی (نخستین سرایندهی #شاهنامه) و #شهید_بلخی در عرصه شعر و #ادب_فارسی بود.
(ادامه دارد...)
📚 پینوشتها:
1. حسین مفتخری، «ایران و اسلام؛ هویت ایراني، میراث اسلامی»، مجله جستارهای تاریخی، پاییز و زمستان 1392.
2. ادموند هرتسیگ و سارا استوارت، ایران در نخستین سدههای اسلامی، ترجمه کاظم فیروزمند، تهران: مرکز، 1394، ص13.
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#رنسانس_ادبی #فتح_ایران
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 پدیدهای «نامیرا» و «اثرگذار» به نام زبان فارسی؛ بخش 2️⃣
2️⃣ حمله مغول
بنای استوار #زبان_فارسی ـ که پس از رنسانی ادبی سامانیان، حیاتی مجدد یافته بود ـ دوباره در دوران حملات مغول مورد تهدید جدی واقع شد. اما در اینجا نیز «نامیرایی» زبان فارسی، مانع از آن شد که با یورش تمدنسوز #مغول، این زبان از میان برود؛ بلکه خصیصهی «اثرگذاری» این زبان موجب گردید که به عکس، تأثیری شگرف بر #مغولان گذارد. بر این اساس، حملهی مغول در قرن هفتم نه تنها نتوانست گسستی تاریخی در فرهنگ و #هویت ایرانی ایجاد کند، بلکه این ایرانیان بودند که توانستند رفتهرفته ادب، تربیت و مدنیت را به مغولان یاد بدهند؛ به دیگر سخن، هجوم و استیلای ویرانگر این قوم باعث مغولی شدن جامعهی ایران نشد، بلکه بهعکس قوم مغول را ایرانی و بلکه فارسیزبان کرد.[3]
ایلخانان مغول اگرچه حدوداً یک قرن بر ایران حکومت کردند، ولی از نسل سوم به بعد، دیگر مغول خالص نبودند، بلکه مسلمان شدند و به کلی در فرهنگ اسلامی ـ ایرانی مستحیل گشتند؛ به نحوی که حتی پادشاهان مغولنژاد به فارسی #شعر هم میگفتند.[4]
3️⃣ حمله تیمور گورکانی
در خلال حملهی #تیمور_لنگ به ایران، بازهم وجوه ممیزهی دوگانهی زبان فارسی به کار آمد؛ به نحوی که فرزندان تیمور، حتی بیش از اَخلاف چنگیز، مقهور تمدن و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی شدند و نسبت به خطاطی، نقاشی، کتاب، موسیقی و اغلب هنرها از خود حساسیت فوقالعاده نشان دادند. به عنوان نمونه #شاهرخ، فرزند تیمور، یکی از معاریف این عرصه بود که نسبت به ادبیات فارسی و هنر علاقه داشت و به امر همسرش گوهرشاد، مسجدِ نامآشنای گوهرشاد در جوار #حرم_رضوی (ع) بنا شد.[5]
🔹 نمونههای بالا، به خوبی بیانگر دو خصیصهی «نامیرایی» و «اثرگذاریِ» فوقالعادهی زبان فارسی است و گویای این واقعیت است که زبان فارسی، در طول اعصار و در خلال ناملایمات تاریخ، نه تنها از میان نرفته، بلکه به عکسْ همچون فولادی آبدیده در کوران حوادث، روزبهروز سرزندهتر شده و اکنون به عنوان میراثی گرانبها برای ایرانیان به یادگار مانده است. لذا میطلبد که به نحوی شایسته و درخور، از کیان ارزشمندش محافظت شود؛ موضوعی که چندی پیش، #مقام_معظم_رهبری نیز به بهانهی دیدار رمضانی با شعرا، به آن گوشزد کرده، فرمودند:
💬 «راجعبه زبان [فارسی]، بنده حقیقتش [این است که] نگرانم؛ واقعاً نگرانم.... من از صداوسیما گلهمندم به خاطر اینکه به جای اینکه زبان صحیح را، زبان معیار را، زبان صیقلخوردهی کاملاً درست را ترویج کنند، زبان بیهویّت، گاهی غلط، تعبیرهای غلط و بدتر از همه پُر از تعبیرات فرنگی و خارجی و مانند اینها را دارند ترویج میکنند.... ما بیخود و مُفتامُفت داریم زبان خودمان را آلوده میکنیم به زوائد مضر....»[6]
📚 پینوشتها:
3. حلیمه جعفرپور و محسن معصومی، «ریچارد فرای و روایت پیوستگی فرهنگ ایرانی»، مجله ایران نامگ، بهار 1396.
4. عبدالحسین زرینکوب، آشنایی با تاریخ ایران، تهران: سخن، 1395، ص285.
5. پیشین، ص290 و 291.
6. بیانات معظمله در دیدار جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی ع، 30 اردیبهشت 1398.
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#مسجد_گوهرشاد
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
در سیامین سال ولایت امام خامنهای منتشر شد:
📚 کتاب «#اعتلای_میراث_روحالله»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ اندیشنامه نظام اسلامی (4)
🔸بازخوانی برگهایی از کارنامه درخشان جمهوری اسلامی در دوران زعامت حضرت امام خامنهای (مدظله العالی)
🔻در سیامین سال آغاز ولایت حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی)، کتاب اعتلای میراث روحالله در 149صفحه و در7 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«شاخصهای راه امام خمینی (ره)»
🔹«محور جهانی مقاومت»
🔹«صیانت از یک جمهوری»
🔹«حرکت پرشتاب به سوی مرجعیت علمی»
🔹«چشمانداز «تمدنسازی»»
🔹 «اقتدارافزایی و عزتمندی در نظام اسلامی»
🔹«تعالی دینی و معنوی»
hmp.me/cf7x
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻تأسیس #نظام مقدّس جمهوری اسلامی به وسیلۀ حضرت #امام_خمینی (ره)، در یک زمینۀ کاملاً #مردمی اتفاق افتاد و موجب پدید آمدن افقهای بلندِ نظری و عملی در فهم سیاسی اسلام از جهان شد. در نظم روابط بینالملل در آن روز، احتمال ایجاد یک «#دیگر» برای تمدّنی با زمینۀ لیبرالدموکراسی، بسیار بعید و دور از ذهن شمرده میشد.
✅اعجاز دیگر انقلاب اسلامی در امتزاج #نظام_سیاسی با یک #گفتمان_اسلامی است که دارای ادعایی جهانشمول است. از این رو به مثابۀ #زنگخطری برای دیگر مکاتب بشری شمرده میشود که داعیۀ ساخت و ادارۀ برترین نظم بشری را دارند. به همین دلیل جمهوری اسلامی از ابتدا دارای بیشترین دشمنان در میان دولتهای سلطهطلب بود.
🔷توان انقلاب اسلامی ایران در تغییر بینش کالاوارگیِ نظام کاپیتالیستی به #نگاه_معنویتمدارِ اسلامی، سبب بروز ظرفیّت انسانسازانۀ این مکتب شد و #معنویّت را به عنوان مبنای #نظم_تمدّن معرفی نمود.
✳️ بر همین منوال ایدههای فردی #مقاومت از سوی مستضعفین با هر جهانبینی و ایدئولوژی در نقاط پراکندۀ جهان در سایۀ حمایت یک دولت مستقرّ قدرتمند مبدّل به محوری شده است که هرچند #جغرافیای_سیاسیاش در منطقۀ غرب قرار دارد، امّا #جغرافیای_ذهنیاش حتی اروپا و آمریکای شمالی را نیز درنوردیده است.
🔶حفظ و البته تداوم #اعتلای چنین نظامی با وجود همۀ مخاطرات، مهمترین امری است که باید به آن مبادرت کرد. شناخت و فهم درست تاریخ منجر به انقلاب اسلامی، درک صحیح از مبانی آن، اشراف بر نقشۀ راه و در نهایت تبیین کارنامۀ نظام مقدّس جمهوری اسلامی، همه در وظیفۀ «#حفظ_نظام» نهفته است.
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 hmp.me/cf7y
🆔 t.me/didemanpub
نقشهی تعاملی مؤسسهی واشینگتن از چیدمان نیروهای مقاومت در منطقه
به گزارش واحد رصد #اندیشکده_برهان در تاریخ 23 می 2019، گزارشی از نقشهی تعاملیِ طراحیشده توسطِ «مؤسسهی واشنگتن برای سیاستهای خاور نزدیک» منـتشر شد که چگونگی آرایشِ منطقهایِ #نیروهای_مقاومت را نشان میداد. مؤسسهی واشنگتن ادعا میکند که این نقشه را با کمکِ اطلاعاتی که از محافل شبهنظامی و همینطور تحلیلهای رسانهها در طول مدت 10 سال به دست آورده، تولید کرده است.
مؤسسهی واشنگتن میگوید که این نقشه رشدِ نفوذ ایران در منطقه را با توجه به موقعیتِ عملیاتها و اماکنی که نیروهای تحت حمایت ایران به آنجا اعزام شدهاند، نشان میدهد.
yon.ir/9Ee3s
«فیلیپ اسمایث»(Phillip Smyth) از کارشناسان مؤسسهی واشنگتن و از طراحان این نقشهی تعاملی، سازمانهایی مانند «حزبالله لبنان»، «بدر» و «عصائب اهلالحق» را ازجمله نهادهای تحت حمایت ایران نام میبرد که در کشورهای لبنان، عراق، سوریه و اردن پراکنده شدهاند.
به گفتهی وی این سازمانها، سربازان خود را هم، بیشتر از کشورهای #عراق، #سوریه و #لبنان و همچنین #پاکستان و #افغانستان جذب میکنند. از نظر اسمایث آنچه که آمریکا در طی سالها به آن دقت نمیکرده، همین #توسعهی_نفوذ و قدرت ایران در منطقه بوده است. امری که این نقشهی تعاملی آن را بهوضوح روشن میکند و به ادعای وی، نگرش بینالمللی دربارهی درگیریهای منطقه را تغییر داده و تمایل ایران برای استفاده از نیروهای نیابتی را نشان میدهد.
اسمایث همچنین به این نکته اشاره میکند که هرچند بعضی از نیروهای درگیر در حوادث منطقه، توسط حکومت ایران به رسمیت شناخته شدهاند، ولی دهها هزار نیروی دیگر هم هستند که با وجود اینکه فعالیتها و مبارزاتشان به نفع ایران تمام میشود ولی حکومت ایران آنها را به رسمیت نشناخته است.
مؤسسهی واشنگتن مدعی است که تمرکز این نقشهی تعاملی بر توضیح این مسأله بوده که نیروهای جهادیِ تحت حمایت ایران، از کدام کشورها میآیند و کدام موقعیتهایِ مکانی، برای کدام گروه مذهبی مناسبتر بوده و در حال حاضر این نیروهای در کجا قرار دارند و یا در کجا قرار خواهند گرفت. در همین رابطه «سازمان ارزیابی تهدیدات علیه آمریکا»( US Worldwide Threat Assessment) نیز پیشبینی کرده که ایران احتمالاً میخواهد شبکهای از نیروهای شیعهی خود را در سوریه نگه دارد.
در پایان این گزارش نویسنده، بهمنظور نتیجهگیری از آنچه مؤسسهی واشینگتن عنوان کرده، نقل قولی از طرفِ «سازمان راهبرد دفاع ملی آمریکا»( US National Defense Strategy) در سال 2018 آورده که گفته بود:
«ایران با استفاده از نیروهای نیابتی و رو به ازدیادش، برای بهدست آوردن سلطه در منطقه با همسایهگان خود رقابت میکند. ایران از این طریق فعالیتهای تروریستی خود را توسعه داده است.»
پیوند به نقشه تعاملی ادعایی #موسسه_واشنگتن:
yon.ir/Yvvf6
💠 @borhan_ir
🔶 رهیافت مقاومت مبتنی بر #دکترین_بازدارندگی_فراگیر
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی در سخنرانی اخیر در سالگرد ارتحال #حضرت_امام (ره) بنیان #نظریه_مقاومت را مبتنی بر «بازدارندگی» ترسیم نموده و بر لزوم نیل به این نقطهی هدف در ابعاد گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تأکید نمودند:
💬 «هدف #مقاومت عبارت است از رسیدن به نقطهی بازدارندگی. هم در اقتصاد، هم در مسائل سیاسی کشور، هم در مسائل اجتماعی، هم در مسائل نظامی باید به نقطهای برسیم که این نقطه بازدارنده باشد، یعنی بتواند جوری خود را نشان بدهد که دشمن را از تعرّض به #ملت_ایران در همهی زمینهها منصرف کند؛ دشمن ببیند فایدهای ندارد و با ملّت ایران نمیتواند کاری بکند. ما امروز در بخش نظامی تا حدود زیادی به این #بازدارندگی رسیدهایم. این هم که میبینید روی مسئلهی #موشک و مانند این حرفها اصرار میکنند، به خاطر همین است؛ میدانند که ما به بازدارندگی رسیدهایم، به نقطهی تثبیت رسیدهایم، میخواهند کشور را از این محروم کنند، و البتّه هرگز نخواهند توانست.»
🔹 به نظر میرسد با توجه به آنکه «نظریه مقاومت» شکلدهنده مجموعه کلانراهبردها و خطمشی اجرایی کشور در حوزههای گوناگون در آتیهی پیش رو است، ضروری است برخی ابعاد رهنامه (دکترین) بازدارندگی همهجانبه مبتنی بر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی تبیین و ترسیم گردد. اهمّ این ابعاد عبارتاند از:
1️⃣ همهجانبه بودن؛
2️⃣ چندبعدی بودن؛
3️⃣ #روحیه_جهادی و عزم ملی برای نیل به قله بازدارندگی؛
4️⃣ برنامهریزی راهبردی و طویلالمدت؛
5️⃣ پایش و نظارت مستمر بر پیشرفت بازدارندگی.
hmp.me/cl85
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/4975
✍🏻 #محمدجواد_اخوان
#گروه_سیاسی
#اقتدار_نظامی #توان_موشکی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «سقوط نخستوزیر» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 روایتی از استحاله میرحسین موسوی از دهه شصت تا دهه هشتاد
📖 کتاب «سقوط نخستوزیر» با موضوع بررسی استحاله #میرحسین_موسوی از دهه شصت تا دهه هشتاد، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #پژوهه_تاریخی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 100 صفحه و 4 فصل، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «میرحسین موسوی در دههی۶۰»، «دگردیسی دیدگاههای #موسوی از دههی۶۰ تا دههی ۸۰»، «#زهرا_رهنورد را دگرگونه بشناسیم» و «نفاق در الگوی رفتاری و گفتمانی موسوی»، عناوین فصول 4گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«#علیاکبر_پرورش، در مورد چگونگی حضور موسوی در انقلاب معتقد است که ایشان در نویسندگی، آدم توانا و خوشقلمی بود و این دلیل باعث گردید که در زمان تشکیل دفتر حزب، مرحوم «شهید بهشتی» به ایشان بها دهند و به نوعی حمایتهای #شهید_بهشتی بود که باعث شد ایشان مدارج ترقی در #حزب_جمهوری اسلامی و نظام را به سرعت طی کنند. وی معتقد است موسوی پس از شهادت دکتر بهشتی هم بسیار مورد توجه جریان چپ آن سالها در حزب جمهوری و #سازمان_مجاهدین_انقلاب قرار داشت به طوری که پس از شهادت آیتالله بهشتی، باهنر و رجایی، به عنوان نخستوزیر مشغول به کار شد، چون حزب جمهوری اسلامی تنها کانون منسجم و متحد نیروهای انقلابی بود، این مسأله مورد قبول واقع شد.
از طرف دیگر، در این دوره به دلیل فروکش کردن موج تحرکات مخالفان سیاسی، به خصوص منافقین و متلاشی شدن آنها و استقرار گروههایی از آنها در عراق، ثباتی نسبی در فضای سیاسی کشور حاکم شد. به این ترتیب در دولت و مجلس، انسجام و یکپارچگی فکری بیشتری بهوجود آمد؛ به طوری که برخی محققان از این دوره به عنوان دورۀ حاکمیت «حزب الله» یا «خط امام» یاد میکنند.
کابینۀ موسوی هم از دو جناح_چپ و #جناح_راست، تشکیل شد. اعضای راست کابینه با وجود گرایش سیاسی شخص نخستوزیر به جناح چپ، به عنوان اقلیت کابینه و دولت به شمار میرفتند که عبارت بودند از: «حبیبالله عسگر اولادی، علیاکبر ناطق نوری، احمد توکلی، مرتضی نبوی، علیاکبر ولایتی» و اعضای شاخص جناح چپ هم شامل: «شخص میرحسین موسوی، بهزاد نبوی، محمدعلی نجفی، سیدمحمد خاتمی و کاظم اکرمی» بود.
عدهای مدعیاند که جناح چپ از حمایت بیشتر امام (ره) برخوردار بود و به همین دلیل با کنار نهادن چهرههای شاخص جناح راست در دولت، اقدام به تثبیت قدرت خویش نمود و جناح راست طی ۸ سال در اقلیت ماند. اما این موضوعی کاملاً قابل بحث است که آیا حمایت امام خمینی (ره) متعلق به شخص خاص، یعنی موسوی بود؟! یا شرایط ویژۀ کشور، از جمله وجود وضعیت جنگی، حمایت از نخستوزیر وقت و جناح وی را ایجاب میکرد. به نظر میرسد از مهمترین دلایل این حمایت امام خمینی (ره) از میرحسین موسوی در زمان نخستوزیری وی این بود که دولت پیشانی نظام برای انجام مأموریتها و کارهای سنگین است، لذا دولت بدون پشتیبانی رهبری نمیتواند مسؤولیتهای خود را به خوبی انجام دهد اما این حمایتها بدین معنا نبود که امام خمینی (ره) نسبت به عملکرد موسوی انتقادی نداشته باشند....»
🌐 علاقهمندان جهت تهیهی این کتاب، میتوانند به پیوند زیر مراجعه فرمایند: 👇🏻
hmp.me/cme9
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 از جهان سهقطبی تا ظهور محور مقاومت؛ بخش 1️⃣
🔹 با پایان یافتن #جنگ_جهانی_دوم، قدرتهای پیروز در جنگ، صورتبندی نظام بینالملل را بر عهده گرفته، #سازمان_ملل متحد را شکل دادند. در این میان، برتری نظامی #آمریکا و #شوروی، جهان آن روز را عملاً به سوی نظامی دوقطبی سوق داد که در این نظم جدید، #ایالات_متحده آمریکا و #اتحاد_جماهیر_شوروی، جهان را به دو بلوک و منطقهی تحت نفوذ خود تقسیم کرده بودند که رقابت میان این دو و اقمار آنها، منجر به رویداد #جنگ_سرد در فضای جهانی شد.[1]
🔹 در این میان، با وقوع #انقلاب_اسلامی مردم ایران، قدرتی نوظهور در عرصهی جهانی خودنمایی کرد که به تعبیر #مقام_معظم_رهبری، «جهانی سهقطبی» را در نظام بینالملل فراهم آورد.[2] انقلاب اسلامی، به عنوان قدرتی سربرآورده در میان اَقطاب دوگانه، با سردادن شعار «نه شرقی، نه غربی» نظام دوقطبیِ موجود را به چالش میکشید.
💡 نوشتار حاضر، تأملیست اجمالی در روندهای کلانی که در طول چند ده سال گذشته، بر سر این سه قطب آمده است:
1️⃣ قطب اول: اتحاد جماهیر شوروی؛
با پایان یافتن جنگ سرد و #فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، نظم جهانیِ آن روز، یکی از قطبهای خود را از دست داد. افول و نهایتاً فروپاشی این قطب البته امری غیر قابل پیشبینی نبود، بلکه در نگاه الهیِ مردانی چون حضرت امام (ره)، این فروپاشی ـ مبتنی بر سنتهای الهیِ قرآن کریم ـ امری محتوم مینمود و از همین رو، سه سال پیش از آنکه اساساً خبری از فروپاشی باشد، #امام_خمینی (ره) در نامهی تاریخی خود خطاب به #گورباچوف، از صدای شکسته شدن استخوانهای #مارکسیسم سخن به میان آورده بود.
2️⃣ قطب دوم: ایالات متحده آمریکا؛
در نتیجهی فروپاشی #بلوک_شرق، #نظام_سرمایهداری به سردمداری ایالات متحده ـ که خود را کامیاب و پیروز میدان میدانست ـ به تدریج سیطرهی بلامنازع خود بر جهان را گسترش داد و خود را یکهتاز عرصهی جهانی تصور کرد. اما حقیقت آن بود که همان چیزی که روزگاری جهان غرب از آن ابا داشته و میترسید که کنار گذاشتن قطب اول (شوروی) به کنار گذاشته شدنِ خودش نیز منجر شود، به تدریج دامن او را گرفت و دچار افولی تدریجی شد.
اگرچه روندِ روبهافول ایالات متحده، هنوز هم برای عدهای از نخبگان غیرقابل باور به نظر میرسد، اما نگاهی به اوضاع فعلیِ ایالات متحده و نیز برخی نظریاتِ افولباوران (معتقدین به افول آمریکا)، نشان از عیان بودنِ روندِ روبهافول هژمونی آمریکا در سالهای اخیر دارد.[3] در این میان، یکی از نشانهها به تعبیر رهبر معظم انقلاب، همین انتخاب #دونالد_ترامپ ـ با دارا بودن مختصات شخصیتیِ خاص ـ به عنوان رئیسجمهور آمریکا است؛ کسی که در خودِ آمریکا نسبت به تعادل روانی، فکری و اخلاقی وی، حرف و حدیث فراوان است.[4]
اگر روزگاری، نشانههای #افول_آمریکا در بررسیِ دقیق روندهای سیاسی، نظامی و اقتصادیاش مشهود بود، امروز کار به جایی رسیده که با یک نگاه ساده به شخص رئیسجمهور فعلی ایالات متحده هم میتوان بروز تغییراتی محسوس در وجههی ابرقدرتیِ آمریکا را مشاهده نمود. آیا به واقع ایالات متحدهی امروز، با دوران #جیمی_کارتر قابل قیاس است؟! رهبر انقلاب در این خصوص میفرمایند:
«آمریکا در سال ۱۳۵۷ که سال انقلاب عظیم اسلامی ما است، از حالا بهمراتب قدرتمندتر بود. جیمی کارتر که آن وقت رئیسجمهور آمریکا بود، از این بابا که حالا سر کار است، هم عاقلتر بود، هم قدرتش بیشتر بود؛ این، هم قدرتش کمتر است ـ هم قدرت مالیاش کمتر است، هم قدرت سیاسیاش کمتر است ـ و هم عقلش کمتر است.»[5]
(ادامه دارد...)
hmp.me/cmfe
📚 پینوشتها:
1. منوچهر محمدی، دستاوردهای کلان انقلاب اسلامی، قم: دفتر نشر معارف، 1393، چاپ دوم، ص110.
2. اشاره به متن #بیانیه_گام_دوم_انقلاب.
3. به عنوان نمونه بنگرید به:
STEPHEN M. WALT, “Welcome to Congress. Here’s How to Run the World.”, Foreign Policy, 7 JANUARY 2019.
4. بیانات معظمله در مراسم سیامین سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، 14 خرداد 1398.
5. بیانات در دیدار مسئولان نظام، 24 اردیبهشت 1398.
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#نظام_دوقطبی #بلوک_غرب #جهان_سهقطبی #محور_مقاومت
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 از جهان سهقطبی تا ظهور محور مقاومت؛ بخش 2️⃣
3️⃣ قطب سوم: نظام برآمده از #انقلاب_کبیر_اسلامی؛
انقلاب کبیر اسلامی و نظام سیاسیِ برآمده از آن، قطب سومی بود که در میانهی نظام دوقطبی آن روز سربرآورده، با طلوع و به تدریج اثرگذاری خود در نظام عالم، دوگانهی «شرقی ـ غربی» آن روز را ـ که دوگانهای غیرالهی و دستسازِ بشر بود ـ به دوگانهی قرآنیِ «استضعاف ـ استکبار» تغییر داد.
حقیقت آن است که برخلاف روندِ منجر به فروپاشی #بلوک_شرق و روندِ روبهافول #بلوک_غرب، روندِ قطب سوم یعنی جمهوری اسلامی و به تبع آن #محور_مقاومت، تاکنون روندی «پیشرونده» و «پیشبرنده» داشته است:
🔹 «پیشرونده» بدین معنا که ایران در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب و خصوصا در عبور موفق از گردنهی #جنگ_تحمیلی، نهتنها از قدرت روزهای اولش کاسته نشد، بلکه به تدریج قدرتش افزون گردید و توانست در جغرافیایی سرزمینیِ خود، ثبات سیاسی، نظامی و امنیتیِ کاملی را حکمفرما کند؛
🔹 و «پیشبرنده» بدین معنا که ایران اسلامی ـ که روزگاری برای داشتن ابتداییترین تجهیزات دفاعی، نیازمند کشورهای بیگانه بود ـ اکنون و با جلب #نصرت_الهی و تکیه بر ظرفیتهای بومی خود، به حدی از توانمندی در عرصهی نظامی رسیده که نهتنها نیاز داخلی خود را مرتفع میکند، بلکه محور مقاومت را نیز در مواجهه با #رژیم_صهیونیستی، تسلیح و پشتیبانی مینماید.
اگر روزگاری، #جمهوری_اسلامی محتاج تأمین اوّلیات خود برای دفاع از خاکش بود، امروز نهتنها خاک خود را تمام و کمال حفظ کرده، بلکه #عمق_راهبردی خود را نیز افزایش داده و جبههی مقاومت را با توان نظامیِ بومیِ خویش تجهیز نموده است.
(پایان)
hmp.me/cmfe
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#نظام_دوقطبی #جهان_سهقطبی #انقلاب_اسلامی
👈🏻 پیوند بخش اول این نوشتار:
https://t.me/borhan_ir/5576
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «اولین رئیسجمهور» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 بازخوانی کارنامه ابوالحسن #بنیصدر در #ریاست_جمهوری و فرماندهی جنگ
📖 کتاب «اولین رئیسجمهور» با موضوع بازخوانی کارنامه #ابوالحسن_بنیصدر در ریاست جمهوری و فرماندهی جنگ، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #پژوهه_تاریخی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 98 صفحه و 2 فصل، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «نگاهی بر عملکرد نظامی بنیصدر» و «بررسی و نقد کنشورزی سیاسی بنیصدر»، عناوین فصول 2گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«دوران ریاستجمهوری بنیصدر از مقاطع حساس #تاریخ_معاصر_ایران بوده است. آن روزها آزمونی بود برای رژیم نوپای #جمهوری_اسلامی که راه و مسیر پیش رو را انتخاب نماید. بنیصدر در شرایطی که #جلالالدین_فارسی به دلیل مشکلات تابعیتی خود نتوانست نامزد انتخابات شود، بیرقیب بر کرسی ریاستجمهوری نشست. غرور او اما باعث شد تا آنچنان به خود غرّه شود که رأی مردم به خود را نشانی از کاریزما و جایگاه خود بداند. رویکردهای او و نوع ادبیات کلام و بیاناتش نشان میدهد چهبسا او نفوذ خود در بین مردم را از جایگاه کسی چون امام نیز برتر میدانست.
او فراتر از اختیارات یک رئیسجمهور در ساختار #قانون_اساسی وقت ایران، میخواست نخستوزیر، وزرا و مجلس تابع او باشد. سخن او قانون باشد و حرف او حرف مردم. جالب آنکه حتی آن زمان که نهایتاً #شهید_رجایی بهعنوان نخستوزیر منصوب شد، تمام کارشکنیهای ممکن را انجام داد. این کارشکنیها از انتخاب نخستوزیر شروع شد و تا زمان نصب وزرا، حملهی آمریکا به #طبس و دفاع در مقابله رژیم اشغالگر بعثی ادامه پیدا کرد.
تقابل میان رئیسجمهور و انقلابیون را میتوان در قالب رویارویی بنیصدر و گروه بهاصطلاح #مجاهدین_خلق از یکسو و #حزب_جمهوری_اسلامی از سوی دیگر تعریف کرد. این تنش در ساختار دولت بهشکل رویارویی رئیسجمهور و نخستوزیر خود را نشان میداد. بنیصدر که در مقابل طرفداران حزب جمهوری اسلامی از پشتوانهی کمتری برخوردار بود، تلاش مینمود تا با کارشکنی هرچه بیشتر، برتری سیاسی را از آن خود کند. نگاهی به بخشهایی از نامهی شهید رجایی به بنیصدر میتواند بهشکل بهتری، تقابل و کارشکنی را نشان دهد:
✉️ «پنج ماه و نیم از تشکیل این دولت میگذرد و هنوز جنابعالی با هیچ وزیر بازرگانی پیشنهادی موافقت نکردهاید. متأسفانه در جلسهای اخیراً گفتهاید که چون این دولت رفتنی است، هرگز با این سه وزیر مهم باقیمانده موافقت نخواهم کرد و این دولت بدون سه وزیر مهم کابینه، تا همین اندازه که عمل کرده به یاری خداوند و همت مردم بوده است. جنابعالی انتظار داشتید با پیشبینیهای علمی که کرده بودید، دولت یک هفته و یا حداکثر ماه بیشتر دوام نکند و باز متأسفم از اینکه ادامهی کار دولت تا پنج ماه رئیسجمهور را به حالتی انداخته باشد که موافقت با سه وزیر را غیرممکن تلقی نماید…»
مجموعهای از عوامل و مشخصههای رفتاری و شخصیتی در بنیصدر وجود داشت که کار وی را به آنجا رساند و به عبرتی برای همهی رؤسای جمهور بعد از خودش تبدیل شد. بررسی تاریخی عملکرد و رفتارها و نوع مواجههی بنیصدر با جامعه و ارکان حکومت، بیانگر برخی از این مشخصههای رفتاری و شخصیتی خاص است.»
🌐 علاقهمندان جهت تهیهی این کتاب، میتوانند به پیوند زیر مراجعه فرمایند: 👇🏻
didemanbook.ir/product/9786008734611
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 روندیابی #جنگ_نرم_سینمایی علیه انقلاب اسلامی
🔹 در رویارویی جبهه معارض با جریان توحیدی انقلاب اسلامی، استفاده از ابزارهای #جنگ_نرم همچون #هنر و #رسانه جایگاه ویژهای داشته و دارد.
استفاده از بستر #هنرهای_نمایشی و #جادوی_سینما و در پی آن، بازپخش گسترده در رسانههای دیداری شنیداری نظیر شبکههای ماهوارهای و تلویزیونهای بینالمللی، به شکلگیری امپراتوری رسانهای استکبار منجر شده است. این امپراتوری ضمن خطدهی آشکار به آثار تولیدی، به شبکهسازی هنرمندان و حتی نمادسازی از ایشان اقدام مینماید.
🔹 در این میان، سازماندهی برای تولید آثار سینمایی و مستند در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب با برنامه مشخص و بهصورت کاملاً سازمانیافته و نظاممند، در دستور کار قرارگرفته بهگونهای که بیش از دویست فیلم شاخص (سینمایی و مستند) علیه #انقلاب_اسلامی و حتی ضدایرانی توسط #امپراتوری_رسانهای غرب ساخته و توزیعشده است که در این بین، به علت ویژگیهای شاخص محتوایی و فنی برخی آثار، به بررسی ۹۰ فیلم مهم در پژوهش پیش رو پرداخته شده است.
🔹 در این گزارش راهبردی سعی شده نسبت به احصاء و شناسایی آثار معارض، کشورهای سرمایهگذار، تهیهکنندگان و همچنین عوامل تولید و بازیگران مطرح، تلاش صورت گیرد....
hmp.me/cmi2
👈🏻معرفی اجمالی گزارش راهبردی و دریافت نسخه pdf:
👉🏻 http://borhan.ir/5042
#گزارش_راهبردی
#سینما #ماهواره
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 تهدید پوشالی
🔺 ارزیابی اندیشکدهها و رسانههای آمریکایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
🔹 از ماههای ابتدایی سال ۲۰۱۹ میلادی، ابراز انتقادهای تند نسبت به سیاست فشار حداکثری #دولت_آمریکا بر ایران و هشدارها دربارۀ ناکارآمدی و حتی خطرناک بودن این اقدام #ترامپ، به امری رایج در لابهلای سطور مقالاتِ بسیاری از #اندیشکدههای_آمریکایی تبدیل شده است. حتی محافل، اندیشکدهها و تحلیلگران تندرو نیز بهنوعی دولت ترامپ را از بیملاحظگی در این زمینه بر حذر میدارند؛ هرچند که این محافل در مجموع موافق اجرای این سیاست از سوی #آمریکا هستند.
🔹 کارشناسان آمریکایی، این اقدام #دونالد_ترامپ و مجموعۀ هیئت مشاوران و تصمیمگیران آمریکایی را با واژههایی نظیر «قمار سیاسی» تعبیر کرده و خطر شکست در این #قمار را برای آیندۀ آمریکا جدی توصیف میکنند.
🔹 در این گزارش راهبردی سعی شده مواضع این اندیشکدهها و رسانههای آمریکایی از #تهدید_نظامی آمریکا علیه ایران، ارزیابی شود....
hmp.me/cmlc
👈🏻معرفی اجمالی گزارش راهبردی و دریافت نسخه pdf:
👉🏻 http://borhan.ir/5050
#گزارش_راهبردی
#قمار_سیاسی #تهدید_نظامی_آمریکا_علیه_ایران #تهدید_پوشالی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 دو نکته در باب #جنگ_احد
🔺 به مناسبت سالروز واقعه اُحد
1️⃣ طبق آیه 155 سوره مبارکه آلعمران، یکی از علل اصلی فرار سپاهیان اسلام از میدان جنگ، گناهانیست که قبلاً مرتکب شدهاند؛ به نحوی که ارتکاب این گناهان، به تدریج زمینه را طوری میچیند که شیطان، با موجسواری بر این زمینهی باطل، افراد را دچار لغزش کرده، توان ایستادگی در برابر سپاه #دشمن را از آنان سلب میکند. البته ممکن است ماجرا به همین جا نیز ختم نشود، بلکه این لغزش (همانند کارزار اُحد)، موجب تنها ماندن فرمانده سپاه ـ که در آن صحنه، شخص #رسولالله (ص) بوده ـ شود. به دیگر سخن، «بَعْضِ مَا كَسَبُوا» (بعضی از گناهانی که قبلاً مرتکب شده بودند...)، «موجب تنها گذاشتن ولی خدا در میدان حساس کارزار میشود».
این آیه و شأن نزول آن، به خوبی بیانگر این درس است که مؤمنین، نسبت به ارتکاب گناه باید بسیار حساس بوده، جانب تقوا را تمام و کمال رعایت نمایند؛ زیرا که دامنهی اثرگذاری گناه، ممکن است به خودِ فرد یا اطرافیان او محدود نشود، بلکه در روزگار تنگنا و سختی، سبب پراکنده شدنِ افراد از گردِ رسول خدا یا جانشینان بر حق ایشان شود.
2️⃣ در برخی تفاسیر آمده است که در جنگ اُحد، به جز سیزده نفر ـ كه پنج نفر آنان از #مهاجرین و هشت نفر از #انصار بودند ـ همه فرار كردند و در مورد نام این سیزده نفر، جز علىبنابیطالب (ع)، اختلاف است.[1] اما در برخی نقلهای تاریخی، ماجرا از این هم فراتر عنوان شده؛ به گونهای که در غزوه مذکور، مقطعی پیش آمد که نَه سیزده نفر، بلکه فقط و فقط یک نفر گرد رسولالله (ص) را گرفته و از جان مبارک ایشان محافظت میکرد و دیگران، به تدریج به این یک نفر ملحق شدند؛ آن یک نفر نیز کسی نبود جز وجود مبارک #امیرالمؤمنین (ع).[2]
یکی از نکات قابل تأمل در این آیه، شاید این باشد که «یکی از زمینههای مهمِ خالی کردن گِرد #رسول_خدا در صحنه نبرد، آلوده بودن به گناهان گذشته است.» عبارتٌ اخرای این معنا این میشود که «اگر کسی در سختترین صحنههای نبرد، گرد رسول خدا را خالی نکرده و بیکموکاست، در مقابل دشمن و برای حفظ جان ولی خدا بایستد، نتیجهی منطقیاش این است که این فرد، هیچ زمینهی گناه یا معصیتی، از گذشته در وجودش نبوده است»؛ لذا شاید بتوان یکی از دلایل #عصمت امیرمومنان #علی (ع) را مبتنی بر ظاهر این آیه و با مدد گرفتن از نقلهای معتبر تاریخی، اثبات کرد.
📚 پینوشتها:
1. تفسیر نور؛ آلعمران/ 155.
2. برای مطالعه بیشتر در این خصوص، ر. ک. به: محمدهادی یوسفی غروی، تاريخ تحقيقى اسلام، ترجمه حسینعلی عربی، قم: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی (ره)، 1383، ج3، ص61 و 62.
#گروه_دین_و_اندیشه
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
✴ پایش فصلی اقتصاد مقاومتی (۲)
رهبر معظم انقلاباسلامی، حضرت #امام_خامنهای (مدظلهالعالی) در جلسه تبیین سیاستهای اقتصاد مقاومتی با اشاره به ضرورت رصد و پایش اقتصاد مقاومتی فرمودند: «بایستی مرکز #رصد قوی و بینایی وجود داشته باشد که بهطور دقیق #پیشرفت این کار [اقتصاد مقاومتی] را پایش کند؛ اطلاعات را گردآوری کنند، پردازش کنند، استنتاج کنند، احیاناً آن حرکتی را که باید در هر مقطعی و هر مرحلهای انجام بگیرد مشخص کنند، برای هر بخشی #شاخص سنجش معین کنند، و در نهایت اطلاعرسانی به مردم انجام بگیرد.»(۲۰اسفند۱۳۹۲)
با گذشت ۵ سال از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، و با هدف تحقق مطالبه #رهبر_معظم_انقلاب در خصوص رصد و پایش شاخص های اقتصاد مقاومتی و اطلاع رسانی به مردم در این باره، #اندیشکده_برهان تصمیم به #پایش فصلی این مهم و انتشار گزارش آن به عموم گرفت. در این راستا دومین گزارش پایش فصلی اقتصاد مقاومتی مربوط به پاییز سال ۱۳۹۷ منتشر می گردد.
گزارش حاضر در پی پایش مقطعی نماگرهای مرتبط با حوزه #اقتصاد_مقاومتی در حوزه #اقتصادی، #بازرگانی، #صنعتی و … بر اساس دادههای رسمی و معتبر ملی و بینالمللی است.
متن گزارش:
http://www.borhan.ir/5092/
💠 @borhan_ir
🔶 «دکترین مقاومت خمینی (ره)»، تصحیحکنندهی خطاهای محاسبتیِ 200ساله
✅ میزان موفقیت #دکترین_مقاومت_خمینی (ره) [1] آنگاه بهتر فهم خواهد شد که دانسته شود طی دویست سال اخیر (تا پیش از وقوع #انقلاب_اسلامی)، هرگاه #درگیری_نظامی جدی میان دولت ایران و قدرتهای خارجی صورت گرفته، یا کشور دچار #اشغال نظامی شده و یا بخشی از خاک ایران از قلمرواش جدا شده است:
❌ #جنگهای_ایران_و_روس:
جنگهای اول و دومِ ایران و روس با شکست ایران پایان یافت. اوّلی به امضای #گلستان و دومی به امضای #ترکمنچای انجامید و سرخوردگیِ بزرگی را نصیب ملت ایران کرد. در نتیجهی این دو جنگ، ایرانیان تازه دریافتند که کشورشان در طول این سالیان (از #صفویه تا آن روز) تا چه حد به لحاظ نظامی و فناوریهای مرتبط با آن، از اروپا عقب بوده است!
❌ ناکامی ایران در مسئله #هرات:
در زمان ناصرالدینشاه، به دنبال تسخیر مجدد هرات به دست ایران ـ که از دیرباز، بخشی از خاک کشور به حساب میآمد ـ انگلستان رسماً به ایران اعلان جنگ داد. به دنبال آن، در اندک زمانی نیروهای انگلیسی #جزیره_خارک را به اشغال خود درآورده، در #بوشهر نیرو پیاده کردند. دولت ایران که در شرایط وخیمی به سر میبرد، ناچار تقاضای صلح کرد که به موجب آن، #معاهده_پاریس میان دولتین ایران و انگلیس منعقد شد و طی آن، هرات ـ به عنوان یکی از اصلیترین مراکز تاریخی، ادبی و فرهنگی ایران ـ از خاک کشور جدا شد.
❌ انعقاد پیمان آخالتِکّه:
پیرو شکستهای ایران از روسیه و بریتانیا، اقتدار سیاسی ایران در #آسیای_مرکزی به تدریج مخدوش شد. در پی آن، وزیرمختار روسیه در تهران اعلام کرد که این کشور، اقتدار ایران را در شمال #رود_اترک به رسمیت نمیشناسد. صورت رسمییافتهی چنین تحقیری، انعقاد «پیمان آخالتِکّه» میان ایران و روسیه بود که در پی آن، ایران از ادعای مالکیت خود در خصوص مناطقی چون #مرو، #خوارزم و #آخال (که #عشقآباد امروزی، تنها بخشی از آن محسوب میشود) چشم پوشید.
❌ ایران و #جنگ_جهانی_اول:
جنگ اول بینالملل و سرایت آتش آن به داخل خاک ایران، عوارض منفی بسیاری را برای کشور به ارمغان آورد که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: تجاوز بیگانگان به خاک ایران، نقض حاکمیت سیاسی کشور و تحقیر ایرانیان؛ آشفتگی و هرجومرج سیاسیِ کمنظیر؛ شیوع قحطی، گرسنگی و بیماری در کشور؛ شیوع ناامنی گسترده در راههای کشور و....
❌ ایران و #جنگ_جهانی_دوم:
از اوائل دههی 1300 تا آستانهی شهریور 1320، ایران عملاً با تهدید جدّی خارجی مواجه نبود. با این حال ارتش #رضاشاه ـ که رکن رکینِ نظام سیاسی او را شکل میداد ـ بعد از حدود 16 سال از آغاز حکومت وی، در نخستین و البته تنها تهدید جدّیِ برونمرزیاش در مواجهه با نیروهای #متفقین در شهریور 1320، ظرف تنها چند ساعت از هم فرو پاشید و فقط بعد از 3 روز، فرمان ترک مخاصمه رسماً از سوی نخستوزیر وقت به نیروهای مسلح اعلام شد. بدین ترتیب، #ارتش_مدرن رضاشاه، در تنها میدان نبردِ جدّی خود، فقط 3 روز تاب مقاومت آورد!
❌ #تجزیه_بحرین:
در اواخر دوران #پهلوی_دوم، موضوع استقلال #بحرین از ایران در ازای به رسمیت شناختن جزایر سهگانه برای ایران مطرح شد؛ بر این اساس، طی شبهرفراندومی که برگزار شد، شاه #استقلال_بحرین را به رسمیت شناخت و در عوض به «اشغال» جزایر سهگانه مبادرت ورزید! زیرا که در موافقتنامهای که با دولت انگلیس منعقد شده بود، از عبارت «occupation» استفاده شده بود که به معنای اشغال [نظامی] بود. در واقع عربهای حوزهی #خلیج_فارس طبق این موافقتنامه میپذیرفتند که ایران جزایر سهگانه را «اشغال» نموده؛ نه اینکه بر اساس حق قانونی، مالک آنهاست. همین کلمه بعدها بهانه را به دست اماراتیها داد که ادعا نمایند ایران این جزایر را اشغال نموده و لذا خواستار بازپسگیری آن شوند.[2] بدین ترتیب، ایران هم مروارید بحرین را از دست داد و هم به مالکیتی نیمبند بر جزایر سهگانه رضایت داد.
📚 پینوشتها:
1. برگرفته از بیانات #مقام_معظم_رهبری در مراسم سیامین سالگرد رحلت #امام_خمینی (ره).
2. محمدرضا چیتسازیان، «حکومت پهلوی و بازی در زمین انگلیس»، وبگاه موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران.
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#پیمان_آخال #محمدرضاشاه #نظریه_مقاومت
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
💎همزمان با روز #تبلیغ_و_اطلاع_رسانی_دینی منتشر شد:
📚 کتاب «#تبلیغات_اسلامی_و_رسانه_دینی»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ اندیشنامه مهندسی فرهنگی (9)
🔸آسیبشناسی و راهکارهای تحولی
🔻همزمان با روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی، کتاب تبلیغات اسلامی و رسانه دینی در 73 صفحه و در 5 گفتار، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
📌عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«#تحول در تبلیغات دینی»
🔹«#انتظارات از تبلیغات دینی در بیان #رهبر معظم انقلاباسلامی»
🔹«#آسیبشناسی تبلیغات دینی در گفتار #شهیدمطهری»
🔹«#راهبردهای اثرگذاری در تبلیغ دینی»
🔹«#روحانیت و رسانه دینی»
yon.ir/q70wH
📖 در بخشی از #مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻بلیغ، ریشۀ #قرآنی دارد؛ کاری نیست که ما آن را اختراع کرده باشیم یا از کسی در دنیا آن را یاد گرفته باشیم. تبلیغ یعنی چه؟ یعنی رساندن. رساندن چه؟ #رساندن یک پیام، یک سخن درست؛ این معنای تبلیغ اسلامی است؛ منتها شرط این تبلیغ این است که #صادقانه باشد، #صمیمانه باشد، #امانتدارانه باشد، #مسئولانه باشد؛ این معنای تبلیغ است.
🔸تبلیغ اسلامی عبارت است از #تفاهم با مردم؛ بحثِ کنترل نیست، بحثِ تفاهم است؛ ذهنها را به سمت یک هدف عالی و والایی متوجّه کردن و ذهنها را به هم نزدیک کردن. اثر این تفاهم چیست؟ اثر تفاهم این است که مردم در جهت کارهای اساسی و خیر، #خودشان مسئولانه وارد میشوند؛ این [طور] است. در تبلیغ اسلامی، بحث قدرتیابی نیست، بحث دست یافتن به پول نیست [بلکه] بحث آوردن مردم در مقام #مسئولیت است؛ خودشان احساس مسئولیّت میکنند، خودشان وارد میشوند و قهراً نتیجهای که بر این حرکت مردمی عظیم مترتّب شد، منافعش هم متوجّه خود مردم خواهد شد. این معنای تبلیغ است.
🔹بنابراین بکلّی متفاوت است با آن کاری که غربیها میکنند. در آن #پروپاگاندای غربی، #فریب افکار عمومی اشکالی ندارد، بازیگری اشکالی ندارد، رفتارهای هنرپیشهوار اشکالی ندارد، دروغ گفتن اشکالی ندارد. هرچه انسان را به آن نتیجۀ مادّی برساند، در پروپاگاندای غربی جایز است؛ [امّا] در تبلیغ اسلامی ابداً. در #تبلیغ_اسلامی صداقت، امانتداری، احساس مسئولیّت و مانند اینها لازم است.
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/It1mv
🆔 t.me/didemanpub
🔶 خیز انتخاباتی چپ
🔺 بررسی ابعاد گوناگون تحرک انتخاباتی و سیاسی جریان اصلاحات در شرایط فعلی
🔹 سیاست داخلی و خارجی کشور در چند سال اخیر و بهویژه پس از #انتخابات_ریاست_جمهوری و شوراهای ۹۶، دچار دگرگونیهای مهمی شده است. پس از سالها و به خاطر نحوه عملکرد جریان غربگرا در عدم ارائه خدمات مطلوب به جامعه و عدم تحقق وعدههای انتخاباتی، نارضایتی اوج گرفت و دیماه ۹۶، شورشهایی در شهرهای مختلف کشور، این نارضایتی را به منصه ظهور رساند؛ هرچند این تحرکات با سوءاستفاده دشمنان و نیروهای #ضدانقلاب به انحراف و آشوب ضدامنیتی و ضدحاکمیتی تبدیل شد، ولی نارضایتی عمومی عمق بیشتر گرفت. غربگرایان در این مدت نتوانستند مدیریت مطلوبی در حوزه اقتصادی و معیشتی داشته باشند و با خروج آمریکا از #برجام، مشکلات گستردهتر شد. مرتبط کردن موضوع اقتصادی بهصورت مطلق به #سیاست_خارجی، از جمله دلایل شکست مدیریتی دولت در کنترل قیمتها و بازارها بود و همچنان هست.
🔹 در ماههای اخیر و با در نظر گرفتن در پیش بودن انتخابات مهم #مجلس_یازدهم، نیروهای سیاسی و گروههای نوظهور، کنشگری خود را در حوزههای مختلف افزایش داده و بهمرور بر حجم آن افزوده خواهد شد. #اصلاحطلبان برای جلب #پایگاه_اجتماعی خود، #نقد_دولت را بیش از گذشته در دستور قرار خواهند داد ولی از تبدیل آن به بحران و چالش پرهیز خواهند کرد.
🔹 در این گزارش راهبردی سعی شده ابعاد گوناگون تحرک انتخاباتی و سیاسی #جریان_اصلاحات در شرایط کنونی، مورد ارزیابی قرار گیرد....
hmp.me/cmp3
👈🏻معرفی اجمالی گزارش راهبردی و دریافت نسخه pdf:
👉🏻 http://borhan.ir/5111
#گزارش_راهبردی #انتخابات_مجلس
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
#باهم_کتاب_بخوانیم
📚 کتاب «ریشههای نفوذ»
📝تهیه و تنظیم: #اندیشکده_برهان
✅ جریاننگاشت (10)
🔸واکاوی راهبردها و اقدامات #نظام_سلطه در پیشبرد #نفوذ فکری
🔻این کتاب که از مجموعه کتابهای #جریاننگاشت و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است، در 228 صفحه و 5 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
عناوین #فصلهای این کتاب:
🔹معنا و مفهوم #جنگ_نرم
🔹معنا و مفهوم «نفوذ» نظام سلطه از منظر #مقام_معظم_رهبری
🔹اصول و مبانی فکری غرب در نفوذ و سلطه فکری
🔹ابعاد مختلف نفوذ فکری دشمن و اقدامات صورت گرفته از سوی نظام سلطه
🔹راهبردهای مقابله با نفوذ فکری
hmp.me/cfo2
📖 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
🔻#انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در دورانی به ظهور و پیروزی رسید که قدرتهای استعماری و سلطهطلب در حال تقسیمبندی جهان به #جهان_دوقطبی بودند. جهانی که آن را عرصه نفوذ قدرتهای خود دانسته و سعی در افزایش #سلطه استعماری خود بر کشورهای دیگر جهان داشتند. آنگونه که برای رسیدن به این اهداف خود و بدیل نمودن دیگر کشورهای جهان به قدرتهای وابسته، از هیچ تلاش و نقشهای فروگذار نکرده و همواره از راهها و روشها و نقشه های گوناگون برای رسیدن به این اهداف خود بهره میبردند. فعالیتهایی همچون: به کارگیری نیروهای #نظامی و جنگافروزی به بهانههای گوناگون، برنامههای #اقتصادی خاص و افزایش نفوذ #کارتلهای غربی در کشورهای در حال توسعه، افزایش سلطه #رسانه ای با انحصار در آوردن شبکههای رسانهای، جلوه دادن تمدن غربی به عنوان نمونه متعالی #سبک_زندگی و....
✅ آنچه که با مطالعه اینگونه عملکردهای #غرب به ذهن متبادر میشود این است که در حقیقت روح سلطهپذیر انسان دنیاخواه که در مسیر برآورده نمودن #امیال خود گام بر میدارد، به شکل دیگری نظام یافته و برای رسیدن به خواستههای خود تلاشی روزافزون را دنبال نموده است. انسانی که رفتار خود را به طرز شگفتانگیزی بر تعالیم #شیطانی منطبق ساخته، راه و رسم دنیاطلبی را مقدم بر هر آموزهای نموده و فطرت خداجوی خود را سرکوب نموده است.
✳️ دشمن بعد از ناکامی در عرصه #نبرد_نظامی و نیز آگاهی از تاثیر و قدرت باورها و ارزشهای دینی در حفظ و دوام نظام جمهوری اسلامی ایران، صورتی دیگر از مقابله و تهاجم را در دستور کار خود قرار داده است که در ادبیات سیاسی امروز از آن تعبیر به «جنگ نرم» میشود؛ جنگی که ابعاد گوناگونی دارد و به نظر دشمن بهترین راه برای نفوذ در عقیده و فکر ملت مسلمان ایران میباشد و با #کمترین هزینه بهترین نتیجه را بدست میدهد. به همین دلیل #نفوذ_فکری اولین راه برای رسیدن به پیروزی برای دشمن سلطهگر است.
🌐 علاقهمندان جهت تهیهی این کتاب، میتوانند به پیوند زیر مراجعه فرمایند: 👇🏻
http://didemanbook.ir/product/9786008734987
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
#باهم_کتاب_بخوانیم
📚 کتاب «#آزادی_در_ساحت_بیان_اندیشه_و_عمل»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ اندیشنامه معرفت دینی (5)
🔸آسیبشناسی و راهکارهای تحولی
🔻این کتاب در 123 صفحه و در 6 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
📌عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«معنا و #مفهوم آزادی»
🔹«آزادی در اسلام و #غرب»
🔹«آزادی #اندیشه و عقیده»
🔹«آزادی #بیان»
🔹«آزادی #سیاسی»
🔹«آزادی #اقتصادی»
http://yon.ir/TbF4O
📖 در بخشی از #مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻#آزادی یکی از اساسیترین شعارهای انقلاب شکوهمند اسلامی بوده و به دلیل تأویل و تفسیرهای متفاوتی که از آن میگردد، یکی از #چالشیترین مسائل در حوزه نظر و عمل در میان نخبگان و آحاد جامعه بوده است.
🔸آنچه در این مکتوب تقدیم مخاطبان محترم میگردد تقریر 15 #گفتار حضرت آیتاللهالعظمی #امام_خامنهای (مدظلهالعالی) در خطبههای نماز جمعه تهران از پاییز سال 1365 تا زمستان 1366 است که به مسئله «آزادی» و #حدودوثغور آن در ساحت #اندیشه، #بیان و #عمل پرداختهشده است.
جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/Jm1Le
🆔 @didemanpub
🔶 دانشگاه، نهادی تربیتی یا مصرفی؟
🔺 نقدی کوتاه بر عملکرد #نظام_آموزش_عالی کشور
🔹 سالانه تعداد بیشماری تحقیقات علمی تحت عنوان پایاننامههای #کارشناسی_ارشد و #دکترا در دانشگاههای مختلف صورت میگیرد. در صورتیکه موضوعات پایاننامهها با یک برنامهریزی جامع مبتنی بر #آمایش_سرزمینی، به صورت هدفمند و ذیل طرحهای کلی تعریف شوند، میتوان از هر دانشجوی دوره #تحصیلات_تکمیلی به مثابه قطعهای از پازل کلی، در یک پروژه کلان ملی استفاده کرد. در این صورت، زمان و انرژی هر دانشجو در کنار تجربیات اساتید راهنما و امکانات #دانشگاه میتواند پیچیدهترین نیازهای علمی و تکنولوژیکی کشور را پاسخ دهد....
hmp.me/cm0g
👈🏻مطالعه متن کامل مقاله در پایگاه اینترنتی اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5147
✍🏻 #سینا_وحدت_واسعی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR