فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سید_حسن_نصرالله
#حسین(ع)
#شب_جمعه
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
آیات و روایات اجتماعی
💠 شاگردان عدالتخواه علی(ع) 3️⃣ ماجرای یک نامه و رویش یک جوان انقلابی(بخش اول) 🔺#أنساب_الأشراف نقل م
💠 شاگردان عدالتخواه علی(ع)
3️⃣ ماجرای یک نامه و رویش یک جوان انقلابی(بخش دوم)
🔺وقتی #عثمان، نامه #كعب را خواند، به #سعيد_بن_عاص، والی کوفه، نامه نوشت كه او را به سوى مدینه و نزد من روانه كن. او نيز چنین کرد.
🔺جالب اینکه سعیدبن عاص، مأموریت بردن جناب کعب به مدینه را به یک #باديهنشين داده بود اما این باديهنشين، وقتی در مسیر حرکت، نحوه نماز و عبادت كعب را ديد و شیفته او شده و به مقامش پی برد و گفت:
➕ای كاش بهرهام از بردن كعب اين بود كه مرا #ببخشد و گناهم آمرزيده شود!
🔺هنگامى كه كعب نزد عثمان رسید، عثمان گفت:
آوازهاش را شنيدن، بهتر از خود او را ديدن است! كعب، #جوان و كمسال و لاغر بود.
عثمان به كعب رو كرد و گفت:
➕آيا تو می خواهی حق و #عدالت را به من بیاموزى؟ وقتی تو در صُلب #پدر_مشرک ات بودی و هنوز به دنیا نیامده بودی، من ایمان آورده و قرآن مىخواندم.
🔺كعب نیز به او گفت:
▫️«حكومت بر مؤمنان، تنها به وسيله #شورا به تو رسيد، آن هم آنجا که با خدا #عهد بستى تا به #سيره_پيامبر عمل كنى و در آن، كوتاهى نكنى.
▫️اگر براى بار دوم با ما مردم مشورت میشد و از ما نظر خواسته میشد، قطعا حکومت را از تو میگرفتیم.
▫️اى عثمان! كتاب خدا براى كسى است كه به او برسد و آن را بخوانَد و ما با تو در خواندن آن، شريك هستيم و هر گاه قارى به آنچه در قرآن است، عمل نكند، قرآنْ، حجّتى بر ضدّ او مىشود.
🔺عثمان وقتی صلابت و #منطق_کعب را میبیند، ترجیح میدهد مسیر بحث را عوض کرده لذا یک #سوال_فرعی اعتقادات، از کعب میپرسد و میگوید: به خدا سوگند، گمان نمىكنم كه بدانى پروردگارت كجاست، آیا میدانی خدا در چه مکانی است؟
کعب نیز زرنگی و #زیرکی میکند و میگوید: خدا در #كمين است!
🔺#مروان، داماد عثمان که شخصیت بسیار مرموزی است و بارها علیه اصحاب حضرت امیر برخوردهای مرموزانه انجام داده، در اینجا نیز ورود کرده و به عثمان میگوید:
ای عثمان! #بردبارىِ و صبر تو، مانند اين افراد را علیه تو #گستاخ و برانگيخته است. آنها از صبوری تو، سوءاستفاده کرده اند.
🔺لذا عثمان فرمان داد تا كعب را برهنه كنند و #بيست_تازيانه به او بزنند. سپس او را به #دماوند تبعيد كرد. در مسیر تبعید، به #کدخدایی برخوردند که او از کسی که مأمور جابجایی کعب بود، پرسید: چرا با اين مرد، چنين شده و اینگونه برخورد کرده اید؟ آن مأمور گفت:
چون او #شرور است. آن کدخدا پاسخ داد: مردمى كه اين شخصْ، از اشرار آنان باشد، آن مردم، #بهترينْ_مردماند!
این هم از روشن ضمیری آن کدخدا بوده است.
🔺پس از مدتی، عده ای مانند #طلحه و #زبير، عثمان را به خاطر تبعید کعب #سرزنش میکنند. عثمان وقتی اعتراضات به تبعید کعب را میبیند، از کارش پشیمان شده و مجبور میشود او را بازگرداند.
🔺وقتی کعب نزد عثمان آمد، عثمان جهت تحت تاثیر قرار دادن توده های مردم، پیراهن خود را بیرون آورده و خطاب به کعب گفت:
اى كعب! #قصاص كن. اما کعب او را #عفو میکند.
📌پ.ن:
▫️کعب و جوانانی مثل او، جزو رویش های #مسلک_عدالتخواهی_علی(ع) و شاگردانش بشمار می آیند. مسیر حق، همانگونه که ریزش هایی دارد، اما رویش هایی هم دارد.
▫️همین جوانانی که در دوره عثمان اینگونه مشغول عدالتخواهی بودند، پس از آن، به مرور، هرکدام تبدیل به یکی از #راهبران_نهضت_شيعى در كوفه شدند.
▫️کسانی که در خط اول سپاه حضرت امیر، در جنگ هاى جمل و صفين و نهروان قرار داشتند و حتى پس از شهادت حضرت، هرگز با معاويه #سازش نكردند.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 چرا نباید در میانه جنگ، دست به تفرقه و اختلاف زد؟
🔺قرآن کریم در آیه شریفه 46 سوره انفال میفرماید:
➕از خدا و پيامبرش #اطاعت کنید و با يكديگر به نزاع و #اختلاف نپردازید چرا که انرژی و توان شما را خواهد گرفت و #سست مىشويد و نتیجه آن، از بین رفتن قدرت، شوكت و اُبُّهَت شماست!پس #صبر و استقامت كنيد كه خداوند با صابران است
🔺حضرت امیر ابتدای جنگ های سه گانه #جمل، #صفین و #نهروان، همین آیه را خوانده و تاکید بر مراقبت برآن دارند(روایت)
🔺جای دیگری حضرت امیر با استناد به همین آیه شریفه و در تفسیر و تطبیق آن میفرمایند:(روایت)
▫️به حكمرانان خود، خيانت نكنيد و از رهبرانتان عیب نگیرید و امامان خود را جاهل و ناآگاه نشمارید. از ريسمان الهىِ خود دست برنداريد كه سست میشويد و اقتدارتان از بين میرود
▫️كارهايتان بايد بر اين پايه بنا شود، و از اين راه جدا نشويد. اگر آنچه را مردگانِ شما مشاهده كردند، شما هم مشاهده مىكرديد -كه آنها به آنچه شما به آن فراخوانده مىشويد، به مخالفت پرداختند-،
▫️قطعا سراسيمه بيرون شده و فرمان میبرديد
امّا آنچه آنان مشاهده كردند، از شما پوشيده است و زود است كه پرده فرو افتد
🔺جالب اینکه درانتهای آیه شریفه، خداوند مومنین را دعوت به صبر میکند. رابطه این صبر با دستورات پیش از آن چیست؟
به نظر میرسد خداوند با ذکر این نکته میخواهند بگویند:
🔺اطاعت از رهبرى و مسئولین جامعه و حفظ ارتباط درونى و اجتماعى، و کار را به تفرقه و اختلاف نکشاندن، خصوصا در میانه جنگ، نیازمند یک #صبر_راهبردی است، یعنی چنین کاری هرچند سخت است اما باید یکدیگر را #تحمل کرد
📍آیات و روایات اجتماعی|عضوشوید📍
💠 تمرکز بر قشر نوجوان
🔺امام صادق(ع) خطاب به اَحْوَل فرمود: «به #بصره رفتى؟». گفت: آرى.
فرمود: «شوق مردم را در گرایش به #شیعه و پذیرش #ولایت و امامت ما را چگونه ديدى؟».
(كَيْفَ رَأَيْتَ مُسَارَعَةَ النَّاسِ إِلىٰ هٰذَا الْأَمْرِ، وَ دُخُولَهُمْ فِيهِ؟)
🔺گفت: به خدا سوگند، #اندكاند. كارهايى كردهاند؛ امّا كم است.
(قَالَ: وَ الله إِنَّهُمْ لَقَلِيلٌ، وَ لَقَدْ فَعَلُوا، وَ إِنَّ ذٰلِكَ لَقَلِيلٌ)
🔺حضرت فرمود: «بر تو باد #جذب_نوجوانان؛ زيرا آنان، در پذيرش هر نوع خوبى، #شتاب بيشترى نشان مىدهند».
(عَلَيْكَ بِالْأَحْدَاثِ، فَإِنَّهُمْ أَسْرَعُ إِلىٰ كُلِّ خَيْر)
📌پ.ن:
تاکید حضرت در این روایت بر معاشرت و رفت و آمد با قشر نوجوان و جوان جامعه است.
البته که کار #فرهنگی و #تربیتی خصوصا با این قشر، سختی های خودش را دارد، اما چاره چیست؟ کنار کشیدن؟
اینکه توقع داریم همه چیز آماده باشد تا کار کنیم، توقع زیادی است، اساسا #جهاد یعنی مبارزه با همین سختی ها.
اینکه سیستم آموزش و پرورش، #معلمان_انقلابی ما را خسته کرده و به آنها اجازه کار درست و حسابی نمیدهد، اگر هم درست باشد، اما کنار کشیدن از آن، مانند این است که سربازان در خط مقدم، اسلحه را کنار بگذارند.
جهاد یعنی #مبارزه و حرکت در دل همین سختی ها...
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 استقامت درمقابل عذرهای شرعی
#مصلحت_سنجی
#عقلانیت
#شجاعت
🔺يكى از عواملى كه در كارهاى بزرگ، جلوِ انسان را سدّ میكند، #عذرهاى_به_ظاهر_شرعى است. گاهی انسان باید كار #واجب و تكليفى را انجام دهد اما انجام چنین کاری مستلزم یک اشکال بزرگ است، مثلا لازمه چنین کاری #کشته_شدن عده زیادی است، اینجا آن شخص احساس میكند كه ديگر #تكليف ندارد.
در مقابل امام حسين(ع) از اينگونه عذرهاى شرعى كه میتوانست هر انسان ظاهر بينى را از ادامه راه منصرف كند، خیلی زیاد بود:
🔺از اِعراض مردم كوفه و كشته شدن مسلم گرفته تا حادثه کربلا، از شهادت اصحاب گرفته تا اسارت آل الله. امام حسین(ع) میتوانست بگوید شرایط محیا نیست، مردم تحمّل نمیكنند، #مصلحت اقتضا میکند کنار بیاییم.
يكوقت به كسى میگويند: «اين راه را نرو؛ ممكن است شكنجه یا کشته شوى.» انسانِ قوى میگويد: «شكنجه شوم! کشته شوم، چه مانعى دارد؟»
🔺اما يكوقت میگويند: «نرو؛ ممكن است گروهى از #مردم، به خاطر اين حركت تو #سختی کشده و #كشته شوند.» اينجا ديگر پاى جان ديگران در میان است.
مصلحت چه اقتضا میکند؟ مگر دیگر بزرگان اسلام، #مصلحت_سنجی نکردند؟
🔺#عبدالله_بن_عباس، #عبدالله_بن_جعفر، #محمد_بن_حنفیه و... چگونه با این مسئله برخورد کردند؟ تمام تلاش خود را کردند تا این مصلحت سنجی خود را بر امام خود نیز تحمیل کنند اما زورشان نرسید. چه اینکه امروز نیز عده ای مشی شان چنین است.
🔺مطلب مهم و اساسی این است که اگر امام حسين(ع) میخواست در مقابل حوادثِ بسيار تلخ و دشواری که برای او پیش آمد با ديدِ يك متشرّعِ معمولى نگاه كند و عظمتِ رسالتِ خود را به فراموشى بسپارد، قدم به قدم میتوانست #عقب نشينى كند و بگويد ديگر تكليف نداريم. #مصلحت در بیعت با یزید است.
🔺اما ایشان چنين نكرد. اين، نشان از #استقامت او دارد، اما نه استقامت به نحو مرسوم بلکه استقامت در مقابل #موازین_شرعی، عرفی و عقلی. تحمل این سنخ مشکلات، خیلی سخت تر از دیگر مشکلات است چرا که در ظاهر #خلاف_مصلحت به نظر می آيد.
🔺کسی میتواند در مقابل این مصلحت سنجی ها و عذرهای به ظاهر شرعی استقامت کند که اوّلًا در حد اعلى #بصيرت داشته و بفهمد چه كار بزرگى انجام میدهد.
ثانياً #قدرت_نفس داشته و ضعفِ نفسش او را نگيرد، چنین شخصی دیگر پایش نخواهد لرزید. امام حسين(ع) اين دو خصوصيت را در كربلا به خوبی از خود نشان داد. لذا حادثه كربلا مثل خورشيدى بر تارك تاريخ درخشيد؛ هنوز هم میدرخشد، و تا ابدالدّهر هم خواهد درخشيد.
🔺#امام_راحل نیز در اين خصوصيت، به طور كامل دنباله رو امام حسين(ع) شد. یک روز به او گفتند با این کارت، حوزه علمیه قم را به تعطیلی میکشانی، روز دیگر گفتند همه علما و مراجع علیه شما تحریک میشوند و بین علما #اختلاف می افتد، روز دیگر گفتند جواب این خون های ریخته شده را چه کسی میدهد؟
🔺اين طرز فكرهاست که فشار مى آورد و ممكن است هركسى را از ادامه حركت منصرف كند. اما امام، #استقامت ورزيد و پای او در هیچ کدام از این موارد نلرزيد. عظمت روح او و عمق بصيرتى كه بر او حاكم بود، در اين جاها ديده میشود.
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
آیات و روایات اجتماعی
💠 استقامت درمقابل عذرهای شرعی #مصلحت_سنجی #عقلانیت #شجاعت 🔺يكى از عواملى كه در كارهاى بزرگ، جلوِ ا
📌پ.ن1:
▫️از همان ابتدای انقلاب عده ای از #مبارزه_با_امریکا میترسیدند. به مرور در این چهل سال افراد زیادی به این نتیجه رسیدند که نمیشود با امریکا مبارزه کرد، حتی همان هایی که اول انقلاب برای مبارزه با امریکا دو آتیشه بودند.
▫️همان ها که دیروز خود را #فرزندان_امام میدانستند و شعار مرگ بر امریکایشان گوش آدم و عالم را پُر کرده بود اما امروز در #آغوش_امریکا روزگار سپری میکنند.
آن وقت #افراط میکردند و امروز #تفریط.
▫️بهانه میکنند که #مردم تحمل تهاجم امریکا را ندارند، اما حقیقت این است که خود بریده اند. بله قطعا همراهی مردم بسیار مهم و اساسی است اما مشکل ما همیشه در #خواص_ترسو و #بی_بصیرت بوده، نه مردمی که همراه نبوده اند. تمام حرف این است که راه، همان است که خمینی به تبع حسین(ع) رفت.
▫️امروز نیز شنیده میشود که برخی میگویند: دیگر چالش با #اسرائیل بس است، بیش از این ماجرا را کش ندهید، با مذاکره مسئله را حل کنید چرا که مردم تحمل سختی و نبرد با اسرائیل را ندارد و...
همینقدر ساده و گوگولی...
هنوز قائلند که دنیای امروز دنیای #مذاکره و گفتمان است، نه دنیای قدرت و #موشک.
▫️انسان حقیقتا تعجب میکند. بله #عقلانیت خیلی مهم و اساسی است اما این نگاه بیشتر شبیه به #ترس است، تا عقلانیت.
#عقلانیت میگوید: وقتی تو در حال #دفاع از خودت هستی و او با تمام توانش به تو ضربه زده، تو نباید کوتاه بیای و باید ضربه محکم تری بزنی تا او عقب بکشد، وگرنه اگر تو عقب بکشی، قطعا او احساس قدرت میکند و مجدد به تو ضربه محکم تری خواهد زد.
📌پ.ن2:
▫️#مصلحت جزو عناصر مهم و اساسی فقه شیعه و فقاهت حضرت امام است اما قرار نیست به بهانه مصلحت، هر جا که مشکلی پیش آمد، برای پیشبرد کار خود، عَلَم مصلحت به دست گیریم.
▫️البته لازم است #فرآیند_صحیح_مصلحت_سنجی به صورت فنی و علمی دنبال شود تا بتوان در چارچوبی صحیح آن را پیاده کرد، اما بدانیم مسئول تشخیص مصلحت، تنها و تنها، #امام_جامعه است، نه #مرجفون_جامعه.
💢 اندیشه اجتماعی متفکران مسلمان👇
https://eitaa.com/joinchat/1389690894C341de0b3be
💠 شیوه حکمرانی اسلام در تربیت اجتماعی
🔺#شیخ_صدوق در خصال، روایتی از امام صادق(ع) نقل میکند که بخشی از آن بین عوام مشهور است،
همان ماجرای مسلمانی که یک همسایه و رفیق #مسیحی داشت و بعد از مدتی او را مسلمان کرد
اما با #افراط خود در اینکه او را شبانه روز به عبادت بست، او نیز مجدد از اسلام به مسیحیت برگشت.
(کامل روایت)
🔺اما این روایت قبل و بعدی دارد که کمتر به آن توجه شده است. راوی از حضرت میپرسد: در میان ما برخی مردم قائل به #ولایت امیرالمومنین(ع) هستند و او را بر دیگر مردم مقدم میدارند
اما آنچنان که ما معتقد به ولایت و فضیلت شما هستیم، آنها اینگونه نیستند. آیا آنها را #دوست بداریم و از خود بدانیم؟
🔺حضرت میفرماید: اجمالا آرى. بعد حضرت میفرمایند خداوند اسلام را بر هفت بخش قرار داده: 1. #صبر 2. #راستگويى 3. #يقين 4. #راضى_بودن 5. #وفا 6. #علم 7. #حلم
🔺سپس این موارد را ميان مردم تقسيم كرده و كسى كه همه اين هفت بخش را داشته باشد، او داراى #ايمان_كامل است.
اما برخى از مردم دارای يك بخش از آنها بوده، برخی دو بخش، برخی سه بخش و...
🔺سپس حضرت تاکید میکنند: شما به كسى كه دارای يك بخش است، دو بخش را #تحميل نكنيد و از او چنین توقع زیادتری از وسعش را نداشته باشید. و به كسى كه دو بخش دارد، سه بخش را تحميل نكنيد و...
🔺بعد میفرمایند اگر شما توقع زیاد از وسع هر شخص از او داشته باشید، در اين صورت بار آنان را سنگين کرده و آنها را دچار #نفرت میسازيد
اما توصیه من به شما این است که با آنان با مهربانى رفتار كنيد و بر آنان كار را آسان بگيريد.
(فَتُثَقِّلُوهُمْ وَ تُنَفِّرُوهُمْ وَ لَكِنْ تَرَفَّقُوا بِهِمْ وَ سَهِّلُوا لَهُمُ الْمَدْخَل)
🔺اینجاست که حضرت همان ماجرای معروف را از باب مثال ذکر میکنند. حضرت در اینجا میخواهند اشاره به #مناط، ملاک و شاخصی مهم در #شیوه_حکمرانی اسلامی کنند لذا میگویند:
پس شما با آنان سخت نگيريد و بیش از وسع هر شخص بر او تحمیل نکنید.
🔺در ادامه نیز میفرمایند: آيا نمیدانى كه حكومت #بنى_اميه با #شمشير، #خشونت، جور و #اجبار کارش را پیش میبرد اما حكومت ما با #مهربانى، دلجويى، وقار، #تقيّه، #خوش_برخوردى، پرهيزگارى و كوشش اهداف خود را دنبال میکند؟
پس شما نیز مردم را به دين خود و راهى كه در آن هستيد، راغب سازيد اما با همین شیوه ای که گفته شد.
(أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّ إِمَارَةَ بَنِي أُمَيَّةَ كَانَتْ بِالسَّيْفِ وَ الْعَسْفِ وَ الْجَوْرِ وَ أَنَّ إِمَارَتَنَا بِالرِّفْقِ وَ التَّأَلُّفِ وَ الْوَقَارِ وَ التَّقِيَّةِ وَ حُسْنِ الْخُلْطَةِ وَ الْوَرَعِ وَ الِاجْتِهَادِ فَرَغِّبُوا النَّاسَ فِي دِينِكُمْ وَ فِيمَا أَنْتُمْ فِيهِ)
📌پ.ن:
▫️البته که این روایت به دنبال تقریر #اسلام_رحمانی نیست بلکه همین دین که اینجا دستور به مهربانی با مردم میدهد، درجای دیگر که لازم است با خاطیان برخورد شود، آن روحیه جلالی و خشن خود را نیز ظهور میبخشد که البته همین برخورد تند نیز از سر رحمت و #نگاه_تربیتی اوست.
▫️اساسا در #تربیت_اجتماعی، تاکید اسلام بر این است که «دین برای همه مردم است اما همه دین، برای همه مردم نیست.»
این نکته خیلی #عمیق و مهم است چرا که میخواهد ما را به اختلاف #سطوح_انسان_ها در تربیت و هدایت توجه بدهد.
▫️ای کاش ما انقلابیون نیز در مواضع اجتماعی خود، همین قاعده و اصل را رعایت کرده و آن را ستون #تربیت_اجتماعی خود قرار میدادیم.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
آیات و روایات اجتماعی
💠 شیوه حکمرانی اسلام در تربیت اجتماعی 🔺#شیخ_صدوق در خصال، روایتی از امام صادق(ع) نقل میکند که بخشی
💠 آیا اسلام با خشونت موافق است؟
(بخش اول)
🔺#شیخ_صدوق در #خصال نقل میکند:
▫️«قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى اخْتَارَ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ أَرْبَعَةً؛ اخْتَارَ مِنَ الْأَنْبِيَاءِ أَرْبَعَةً لِلسَّيْفِ: إِبْرَاهِيمَ وَ دَاوُدَ وَ مُوسَى وَ أَنَا.»
▫️پیامبر اکرم فرمود: خداى تبارك و تعالى از هر چيز چهار چیز برگزيد. از پيامبران، چهار نفر را براى مبارزه با شمشير انتخاب کرد: ابراهيم، داود، موسى و من.
🔺براساس این روایت، چهار پیامبر، مامور به #تشکیل_حکومت با #شمشیر و #زور و #قدرت بوده اند. برخی از این دست روایات اینگونه استفاده کرده اند که اسلام #دین_خشونت و شمشیر است و آن را در دنیا ترویج هم کرده اند. در مقابلش نیز #مسیحیت را ترویج میکنند که مثلا #دین_رحمت است.
این نکته هم درست است و هم غلط.
🔺غلط است چون #اساس_در_اسلام، رحمت و مهربانی است. اما درست است چون اتفاقا یکی از جلوه های #عقلانیت_اسلام همین خشونت و شمشیر است.
اساسا این نکته، جزو #مترقی_ترین جنبه های اسلام است. اینکه گاهی برای بسط رحمت الهی، باید دست به شمشیر برد و با خشونت برخورد کرد، وگرنه رحمت #ذبح خواهد شد.
🔺وقتی #شورشیان_جمل در بصره دست به کشتن برخی یاران حضرت امیر زدند، حضرت در موضعی بسیار تند و سخت که در #نهج_البلاغه نیز آمده، فرمودند:
▫️آنان به فرماندار من(#عثمان_بن_حنیف)، و خزانه داران بيت المال مسلمين و مردم بصره هجوم بردند، و عده ای را به #قتل_صبر یعنی با #زجر و #شکنجه به قتل رساندن، و عده ای را نیز با مکر و #حیله به شهادت رساندند.
(فَقَدِمُوا عَلَى عَامِلِي بِهَا وَ خُزَّانِ بَيْتِ مَالِ اَلْمُسْلِمِينَ وَ غَيْرِهِمْ مِنْ أَهْلِهَا فَقَتَلُوا طَائِفَةً صَبْراً وَ طَائِفَةً غَدْراً)
▫️به خدا سوگند، اگر آنها تنها يكى از ياران مرا #بىگناه و #بهعمد كشته بودند، براى من #كشتن_همه_آنان حلال و روا بود،
(فَوَاللّهِ، لَو لَم يُصيبوا مِنَ اَلْمُسْلِمِينَ إلّا رَجُلاً واحِدا مُتَعَمِّدينَ لِقَتلِهِ بِلا جُرمٍ جَرَّهُ لِحَلَّ لي بِهِ قَتلُ ذلِكَ الجَيشِ كُلِّهِ)
▫️چون همه در آن قتل حاضر بودند ولى کسی مانع این اتفاق نشد و مخالفت نکرد و با زبان و دست از #مظلوم دفاع نكردند،
تا چه رسد به اينكه آنها به همان تعداد که وارد بصره شدند، به همان تعداد نیز از مسلمانان را به قتل رساندند.
( إِذْ حَضَرُوهُ فَلَمْ يُنْكِرُوا وَ لَمْ يَدْفَعُوا عَنْهُ بِلِسَانٍ وَ لاَ بِيَدٍ، دَعْ مَا أَنَّهُمْ قَدْ قَتَلُوا مِنَ اَلْمُسْلِمِينَ مِثْلَ اَلْعِدَّةِ اَلَّتِي دَخَلُوا بِهَا عَلَيْهِمْ)
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 آیا اسلام با خشونت موافق است؟
(بخش دوم)
🔺#خشونت، يعنى كشتن، كتك زدن، زندانى كردن، بداخلاقى كردن، تندى كردن. الآن چند ماه است كه در بعضى از #مطبوعاتِ ما دائم دنبال مىشود كه خشونت خوب است يا بد است؛ يا فلانكس طرفدار خشونت است، فلانكس مخالف خشونت است؛ يا اسلام خشونت را قبول دارد، يا قبول ندارد!
🔺آيا اين مسئله اينقدر مهم و مشكل است؟! يا اینکه پشت سر اين قضيه، نيّتهاى ديگرى است؟! اسلام در بارهى مسألهى خشونت نظر روشن و واضحى دارد.
اسلام استفادهى از خشونت را #اصل قرار نداده؛ اما در مواردى كه خشونت قانونى باشد، آن را نفى هم نكرده است.
🔺ما دوگونه خشونت داريم:
1️⃣ #خشونت_قانونى: يعنى #قانون خشونتى را اعمال مىكند؛ مىنويسد كه اگر فلانكس اين كار را كرد، او را به زندان ببرند. اين خشونت است، اما اين خشونت، بد نيست. اين خشونت در برابر تجاوز به حقوق انسانهاست. اين خشونت در مقابل #آدمِ_بىقانون است. اين خشونت در مقابل #متجاوز است. اگر در مقابل متجاوز خشونت اعمال نشود، تجاوز در جامعه زياد خواهد شد. اينجا خشونت لازم است.
2️⃣ #خشونت_غيرقانونى: مثلاً يك نفر بيجا، خودسر، خودرأى، برطبق ميل خود، برخلاف قانون و برخلاف دستور، نسبت به كسى اعمال خشونت مىكند؛ يك سيلى به گوش كسى مىزند. آيا اين خوب است يا بد است؟ معلوم است كه اين بد است.
🔺اسلام دربارهى معاشرت و اخلاق فردى پيامبر مىفرمايد: «فَبِمٰا رَحْمَةٍ مِنَ اَللّٰهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ اَلْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ».
پيامبر را به خاطر #نرمش او و به خاطر لِينتش در برخورد با #مردم، ستايش مىكند و مىگويد تو غليظ و #خشن نيستى.
🔺همين قرآن در جاى ديگر به پيامبر مىگويد: «يٰا أَيُّهَا اَلنَّبِيُّ جٰاهِدِ اَلْكُفّٰارَ وَ اَلْمُنٰافِقِينَ وَ اُغْلُظْ عَلَيْهِمْ» ؛ با #كفّار و #منافقان با #خشونت رفتار كن.
همان مادهى غلظ كه در آيهى قبلى بود، در اينجا هم هست؛ منتها آنجا با #مؤمنين است، در معاشرت است، در رفتار فردى است؛ اما اينجا در #اجراى_قانون و ادارهى جامعه و ايجاد نظم است؛ آنجا غلظت بد است؛ اينجا غلظت خوب است. آنجا خشونت بد است؛ اينجا خشونت خوب است.
🔺#پيامبر_اكرم وارد مكّه شد و با مردمى روبهرو گرديد كه سيزده سال او را اذيّت و تكذيب و شكنجه كرده و همهى سختيها را بر سر او درآورده بودند؛ اما به همهى آنها گفت شما #آزاديد؛ از آنها #انتقام نگرفت.
ولى در همان سفر، پيامبر عدّهاى را به نام ذكر كرد و گفت هركجا اينها را يافتيد، #بكُشيد! در ميان آنها، چهار نفر زن و چهار نفر مرد بودند.
🔺اينجا #خشونت لازم بود؛ اما آنجا #نرمش لازم بود. اسلام در مورد تشخيص گناه مىگويد تجسّس نكنيد، دنبال نكنيد، در پى گناه اين و آن نگرديد، بيخودى افراد را متّهم و گناهكار نكنيد؛ اما آنجايى كه گناه ثابت مىشود، مىفرمايد: «وَ لاٰ تَأْخُذْكُمْ بِهِمٰا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اَللّٰهِ» ؛ شما بايستى اين گناهكاران را مجازات كنيد؛ مبادا نسبت به آنها رأفتى احساس كنيد.
🔺اسلام #دين_جامعى است؛ دين يكبعدى نيست. آنجايى كه حكومت اسلام در مقابل #زور و #تجاوز و #اغتشاش و تعدّى از قانون قرار مىگيرد، بايستى با قدرت، با قاطعيت، با خشونت رفتار کرد
و نباید از اسم خشونت ترسيد؛
🔺اما آنجايى كه در مقابل آحاد #مردم و براى كمك به مردم است، نه؛ آنجا رفتار عمومى حكومت اسلامى با مردم خود، با #رفق و #مدارا است؛ «عزيز عليه ما عنتم حريص عليكم بالمؤمنين رءوف رحيم». در سختيهايى كه بر شما وارد مىشود، پيامبر رنج مىبيند.
📝آیت الله خامنه ای، بيانات در خطبههاى نماز جمعهى تهران، 26/1/1379؛ با کمی تلخیص.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 آیا اسلام با خشونت موافق است؟
(بخش سوم)
🔺وقتىكه پيامبر در سال هشتم هجرى براى حجّ آخر حجّة الوداع به مكّه رفته بودند، امير المؤمنين در #يمن مأموريت داشت. پيامبر آن حضرت را به يمن فرستاده بود، براى اينكه در آنجا دين را به يمني ها ياد دهد؛ #زكات آنها را بگيرد و كمكشان كند.
🔺وقتى امير المؤمنين شنيد كه پيامبر به حج رفته است، بهسرعت خود را به #مكّه رساند. از مردم يمن مبالغى زكات گرفته شده بود كه در بين آنها مقدارى #حُلّه_يمنى هم وجود داشت؛ يعنى لباسهاى دوختِ يمنِ آن روز كه بسيار مطلوب و مقبول بود.
🔺امير المؤمنين فرصت نداشت كه با اين كاروان حركت كند. او عجله داشت خودش را به پيامبر برساند؛ لذا يك نفر را در رأس كاروان گذاشت كه آن اموال را بياورد؛ خودش را هم به پيامبر در مكّه رساند كه اوّلِ اعمال حج با پيامبر باشد. بعد كه آن كاروان رسيد، امير المؤمنين سراغ آنها رفت؛ اما ديد حلّههاى يمنى را در غياب حضرت، بين خودشان تقسيم كرده و هركدام يك حلّهى زيبا پوشيده و آمدهاند!
🔺فرمود چرا اينها را پوشيدهايد؟! گفتند #غنيمت و زكات است؛ لذا متعلّق به ماست! حضرت فرمود: تا قبل از آنكه به پيامبر برسد و بخواهد وارد به #خزانه بشود، قابل تقسيم نيست؛ اين #خلاف_مقرّرات و خلاف دين است. لذا حلّهها را از آنها گرفت. بعضى نمىدادند، به #زور از آنها گرفت.
🔺طبيعى است اگر از كسى امتيازى را بگيرند، چنانچه خيلى مؤمن نباشد، ناراحت مىشود. پيش پيامبر آمدند و از امير المؤمنين #شكايت كردند!
پيامبر فرمود: چرا شكايت مىكنيد؛ مگر چه شده است؟ عرض كردند على آمد و اينها را از ما گرفت. پيامبر در جواب آنها گفت: على را بر اين كار #ملامت نكنيد؛ «انّه #خشن فى ذات الله» ؛ او در مسألهى مقرّرات خدايى، #مرد_خشنى است.
🔺آن مرزى كه اسلام معيّن مىكند، همين است: #خشونت_قانونى.
خشونت قانونى، امرى است كه نه فقط خوب است، بلكه #لازم است.
#خشونت_غيرقانونى، نه فقط بد است، بلكه #جنايت است و بايد با آن مقابله شود. اين نظرِ اسلام است.
🔺اين ديگر بحث و جدل ندارد كه كسانى بيايند و بدون اطّلاع از مبانى اسلامى و بدون آگاهى از حقايق امر، صفحات بعضى از مطبوعات را با تيترهاى محرّك و مهيّج و گمراهكننده پُر كنند!
البته دشمنانى كه مايلند مردم سر اين بحثها باهم درگير شوند، غرض ديگرى دارند.
🔺آنها كه خشونت را يك امر كلّى مىدانند و بين خشونت قانونى و غير قانونى فرق نمىگذارند، با خشونت قانونى مخالفند. آنها مىگويند اگر كسى در خيابانهاى تهران #اغتشاش به راه انداخت، #امنيت_مردم را به هم زد، #اموال_مردم را تضييع كرد و بچههاى مردم را به خطر انداخت، با او برخورد نشود؛ چون خشونت است.
🔺اما خود آنها در اطراف دنيا خشنترين و فجيعترين خشونتها را انجام مىدهند! امروز همين #رژيم_صهيونيستى كه راديوِ آن، يكى از مروّجان ضدّيت با خشونت است و مرتّب شعار ضدّ خشونت مىدهد، روزانه جنوب #لبنان را بمباران مىكند و زن و بچه و كوچك و بزرگ را از بين مىبرد.
🔺#تبليغات رسانههاى دنيا اين است. #امپراتورىِ_استكبارىِ_خبرىِ مسلّط بر #افكار_عمومى دنيا اين است. مبارزهى مردم #فلسطين براى پس گرفتن سرزمين خود #تروريسم است؛
مبارزهى مردم #لبنان براى بيرون كردن #اشغالگران_صهيونيستى، #تروريسم است؛
🔺اما آمدن جنايتكاران #صهيونيست به داخل لبنان و ربودن و كشتن انسانها و ويران كردن روستاها تروريسم نيست! منطق آنها اين است. ما كه نبايد به آنچه كه دشمن در فضا پرتاب مىكند، فريب بخوريم. ما خودمان بايد فكر كنيم.
📝آیت الله خامنه ای، بيانات در خطبههاى نماز جمعهى تهران، 26/1/1379؛ با کمی تلخیص.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 مردهاى در ميان زندگان
🔺حضرت امیر در حال سخنرانی بود که شخصی صحبت حضرت را قطع کرد و از ایشان خواست درباره «#مردگان_به_ظاهر_زنده» برایشان سخن بگوید که حضرت نیز چنین فرمود:
▪️كسى كه با #قلب، #زبان و #دست(یعنی به نحو عملی) با زشتی ها مبارزه كند، همه خصلت هاى نيك و خوب را بدست آورده است
(مُنكِرٌ لِلمُنكَرِ بِقَلبِهِ وَ لِسانِهِ وَ يَدَيهِ فَخِلالُ الخَيرِ حَصَّلَها كُلَّها)
▪️و كسى كه تنها با #قلب و #زبانش با زشتی ها مبارزه كند، امّا با دست، با منکر به مبارزه نپردازد، دو خصلت نيك و خوب را به دست آورده است
(وَ مُنكِرٌ لِلمُنكَرِ بِقَلبِهِ وَ لِسانِهِ وَ تارِكٌ لَهُ بِيَدِهِ فخَصلَتانِ مِن خِصالِ الخَيرِ)
▪️و كسى كه تنها با دل و #قلبش با زشتی ها مبارزه كند، اما با زبان و دست، با منکر به مبارزه نپردازد، يكى از خصلت هاى نيك و خوب را به دست آورده است
(وَ مُنكِرٌ لِلمُنكَرِ بِقَلبِهِ وَ تارِكٌ بلِسانِهِ وَ يَدِهِ فخَلَّةٌ مِن خِلالِ الخَيرِ حازَ)
▪️و كسى كه به هیچ نحو از قلب، زبان و دست با زشتی ها به مبارزه نپردازد، او همانا #مُردهاى_است_در_ميان_زندگان!
(وَ تارِكٌ لِلمُنكَرِ بِقَلبِهِ وَ لِسانِهِ وَ يَدِهِ فَذلِكَ #مَيِّتُ_الأحياءِ.)
➕ در روایت دیگری از منابع #اهل_سنت، ابتدای روایت اینگونه آغاز میشود:
وقتی #انبیا مبعوث میشوند، میان یاران حق و یاران باطل درگیری رخ میدهد و خداوند اصحاب حق را پیروز میگرداند اما بعد از رحلت آن نبی، میان جانشینان و نسل های بعدی حق و باطل، درگیری رخ میدهد.
در این بستر و ماجراست که حضرت این چهار دسته ای که بالا آمد را ذکر میکنند.
(کامل روایت را اینجا بخوانید)
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 با توجه به در پیش رو بودن #ایام_فاطمیه، بحثی سلسله وار رو آغاز میکنیم که مرتبط با این ایام باشه و دوستان هم در مباحث شون استفاده کنند.
فعلا به بحث #عنوان هم نمیدیم، تا کم کم از دل مباحث روشن بشه
➕البته با همون رویکرد #جریان_شناسانه و #تطبیقی با اتفاقات و حوادث روز
🔸اینکه روزانه نهایت یکی دو مطلب بیشتر نمیگذارم به خاطر این هست که دوستان سر #حوصله مباحث رو دنبال کرده و نسبت به آن #تأمل کنند و مطالب رو سریع رد نکنند
🔸و حتما عزیزان #نقد، #پیشنهادات و #نظراتشون رو در شخصی بهمون هدیه کنند تا ما هم استفاده کنیم.
🔸ان شاالله که این بحث، مفید باشه و مرضی رضای حضرت.
👇👇👇
💠 چرایی تاخیر ابلاغ ولایت علی(ع) توسط پیامبر در ماجرای غدیر
🔺وقتی ماجرای #غدیر رو میخونیم و به آیه مهم «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَه» میرسیم،
▫️یکی از سوالات مهمی که مطرح میشه، اینه که چرا خداوند در این آیه شریفه با #لحنی_تند با پیامبرش صحبت میکنه و تاکید میکنند که آنچه به تو گفتیم را ابلاغ کن و اگر ابلاغ نکنی....؟
▫️چرا خداوند از چنین ادبیاتی استفاده میکند؟ ادبیات آیه به نحوی است که انگار میل حضرت رسول به انجام این کار نیست و سختش است چنین کاری انجام دهد لذا خداوند با ادبیات و لحن تندی داره صحبت میکنه، خب چرا؟ ماجرا چیست؟
🔺برخی در پاسخ به این سوال، به اهمیت مسئله ولایت و... توجه داده اند اما وقتی در مسئله دقیق میشویم و شواهد را بررسی میکنیم میبینیم ماجرا چیز دیگری است.
🔺علامه #مجلسی در #بحارالانوار یک روایتی رو از #امام_باقر ع نقل میکنند که: حضرت رسول بعد از اینکه #جبرئیل به او فرمود ولایت حضرت امیر رو اعلام کن، حضرت سه روز این مسئله رو عقب انداختند:
➕الإمام الباقر عليه السلام: لَمّا نَزَلَ جَبرَئيلُ عليه السلام عَلى رَسولِاللّهِ صلى الله عليه و آله في حِجَّةِ الوَداعِ بِإِعلانِ أمرِ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ عليه السلام: «يٰا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مٰا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ» إلى آخِرِ الآيَةِ قالَ: فَمَكَثَ النَّبِيُّ صلى الله عليه و آله ثَلاثا حَتّى أتَى الجُحفَةَ، فَلَم يَأخُذ بِيَدِهِ؛ فَرَقا(=ترس) مِنَ النّاسِ.
🔹خب اینکه حضرت چنین مسئله مهمی را تا سه روز به تاخیر می اندازد، به چه علت بوده است؟
🔸حضرت علت تاخیر را #ترس_از_مردم ذکر میکنند.
خب چرا حضرت رسول باید بترسند؟ ترس حضرت از کشته شدن است؟ از آزار و شکنجه است؟ یا از غوغاسازی مشرکان و یهودیان یا ...؟
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 علت یابی ترس پیامبر در ماجرای ابلاغ ولایت
(بخش اول)
🔰 در منابع شیعه و سنی چندین عامل برای این ترس پیامبر ذکر شده که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
مرحوم #کلینی در #کافی شریف روایت مهمی رو از امام باقر ع نقل میکنند. خصوصا به خط آخر روایت توجه کنید:
➕عنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
➖أمَرَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ رَسُولَهُ بِوَلاَيَةِ عَلِيٍّ وَ أَنْزَلَ عَلَيْهِ: «إِنَّمٰا وَلِيُّكُمُ اَللّٰهُ وَ رَسُولُهُ وَ اَلَّذِينَ آمَنُوا اَلَّذِينَ يُقِيمُونَ اَلصَّلاٰةَ وَ يُؤْتُونَ اَلزَّكٰاةَ» وَ فَرَضَ وَلاَيَةَ أُولِي اَلْأَمْرِ فَلَمْ يَدْرُوا مَا هِيَ فَأَمَرَ اَللَّهُ مُحَمَّداً صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَنْ يُفَسِّرَ لَهُمُ اَلْوَلاَيَةَ كَمَا فَسَّرَ لَهُمُ اَلصَّلاَةَ وَ اَلزَّكَاةَ وَ اَلصَّوْمَ وَ اَلْحَجَّ
➖فلَمَّا أَتَاهُ ذَلِكَ مِنَ اَللَّهِ ضَاقَ بِذَلِكَ صَدْرُ رَسُولِ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تَخَوَّفَ أَنْ يَرْتَدُّوا عَنْ دِينِهِمْ وَ أَنْ يُكَذِّبُوهُ فَضَاقَ صَدْرُه.
📌وقتی #جبرئیل به #پیامبر امر میکند که مسئله #ولایت را برای مردم ابلاغ کن، حضرت سینه اش به تنگ آمد و ترسی وجودش را فرا گرفت، ترس از اینکه نکند مردم با این ابلاغ ولایت علی ع، از دین خدا برگردند و #مرتد بشوند و آن را #تکذیب کنند و از من این نکته را نپذیرند لذا به خاطر این ترس، سینه شان به تنگ آمد.
🔸خب سوال مهم: چرا حضرت میترسند که اگر #ولایت_علی رو ابلاغ کنند، مردم #مرتد شده و آن را نپذیرند؟
🔰 #تفسیر_عیاشی یکی از کتب معتبر تفسیر روایی شیعه است. #شواهد_التنزیل هم جزو کتب معتبر و قدیمی تفسیر روایی اهل سنت هست که به فضائل و مناقب حضرت امیر پرداخته.
این دو کتاب یک روایت مهمی رو نقل کردند:
➕إنَّ جَبرَئيلَ هَبَطَ عَلَى النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله فَقالَ لَهُ: إنَّ اللّهَ يَأمُرُكَ أن تَدُلَّ امَّتَكَ عَلى صَلاتِهِم، فَدَلَّهُم عَلَيها.
ثُمَّ هَبَطَ فَقالَ: إنَّ اللّهَ يَأمُرُكَ أن تَدُلَّ امَّتَكَ عَلى زَكاتِهِم، فَدَلَّهُم عَلَيها.
ثُمَّ هَبَطَ فَقالَ: إنَّ اللّهَ يَأمُرُكَ أن تَدُلَّ امَّتَكَ عَلى صِيامِهِم، فَدَلَّهُم.
ثُمَّ هَبَطَ فَقالَ: إنَّ اللّهَ يَأمُرُكَ أن تَدُلَّ امَّتَكَ عَلى حَجِّهِم، فَفَعَلَ.
ثُمَّ هَبَطَ فَقالَ: إنَّ اللّهَ يَأمُرُكَ أن تَدُلَّ امَّتَكَ عَلى وَلِيِّهِم عَلى مِثلِ ما دَلَلتَهُم عَلَيهِ؛ مِن صَلاتِهِم، وزَكاتِهِم، وصِيامِهِم، وحَجِّهِم لِيُلزِمَهُمُ الحُجَّةَ في جَميعِ ذلِكَ.
🔸#جبرئیل خطاب به پیامبر میفرمایند خداوند امر کرده اند که امت را به امام شان هدایت و راهنمایی کنی. اما پاسخ پیامبر چیست؟
➖فقالَ رَسولُ اللّهِ: يا رَبِّ، إنَّ قَومي قَريبو عَهدٍ بِالجاهِلِيَّةِ، و فيهِم تَنافُسٌ و فَخرٌ، و ما مِنهُم رَجُلٌ إلّا و قَد وَتَرَهُ وَلِيُّهُم، و إنّي أخافُ!!
🔸پیامبر در پاسخ به جبرئیل میفرمایند: قوم من تازه از #جاهلیت به در آمده اند
و هنوز گرفتار #چشم_و_هم_چشمی و #فخرفروشی هستند، هنوز به مرده های خود فخر فروشی میکنند.
و هیچ کسی از این امت نیست الا اینکه علی ع یک #خونی از آنها را ریخته چون خیلی ها به شمشیر علی ایمان آورده اند
و من پیامبر به خاطر اینهاست که #میترسم.
➖فأَنزَلَ اللّهُ تَعالى: «يٰا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مٰا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمٰا بَلَّغْتَ رِسٰالَتَهُ» ؛ يُريدُ فَما بَلَّغتَها تامَّةً، «وَ اللّٰهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النّٰاسِ» .
فَلَمّا ضَمِنَ اللّهُ لَهُ بِالعِصمَةِ وخَوَّفَهُ أخَذَ بِيَدِ عَلِيِّ بنِ أبي طالِبٍ،
ثُمَّ قالَ: يا أيُّهَا النّاسُ، مَن كُنتُ مَولاهُ فَعَلِيٌّ مَولاه
🔸اینجاست که خداوند پیامبرش را از #عدم_ابلاغ ولایت علی(ع)، بیم میدهد
همچنین خداوند #تضمین میدهد به پیامبرش که من تو را حفظ خواهم کرد و منِ خدا دارم صحنه گردانی میکنم لذا نترس و ولایت علی(ع) را ابلاغ کن
لذا پیامبر بعد از این ماجراست که ولایت حضرت را ابلاغ میکنند.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 علت یابی ترس پیامبر در ماجرای ابلاغ ولایت
(بخش دوم)
🔰 در گزارش دیگری که مسئله را از زاویه نگاه اصحاب نشان میدهد، تفسیر عیاشی از #ابن_عباس و #جابر_بن_عبدالله_انصاری نقل میکند:
➕ #تفسیر_عیاشی به نقل از ابن عباس و جابر بن عبدالله: أمَرَ اللّهُ تَعالى نَبِيَّهُ مُحَمَّدا صلى الله عليه و آله أن يَنصِبَ عَلِيّا عليه السلام عَلَماً لِلنّاسِ؛ لِيُخبِرَهُم بِوِلايَتِهِ.
فَتَخَوَّفَ رَسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله أن يَقولوا: حامَى ابنَ عَمِّهِ، و أن يَطغَوا في ذلِكَ عَلَيهِ.
🔺 نگاه این دو صحابی در علت تاخیر پیامبر در ابلاغ ولایت حضرت امیر این بوده که پیامبر از این میترسید که نکند مردم بگویند پیامبر از #پسر_عموش حمایت کرد و او رو جانشین خودش کرد درحالی که قبلا حرف از #عدالت و #شایسته_سالاری میزد
و اینکه نتیجه این تفکر مردم این بشه که علیه ولایت و خلافت حضرت امیر #طغیان بکنند و این تصمیم رو نپذیرند.
🔰 در روایت دیگری، جناب #عیاشی نقل میکند که #امام_باقر ع فرمود:
🔺 آنگاه که خداوند به پیامبر امر کرد تا #ولایت_علی(ع) را ابلاغ کند، حضرت به #دشمنیِ اطرافیان و مردم نسبت به حضرت امیر می اندیشید، اینکه با این مسئله چه باید کرد.
چرا که خداوند، امیر(ع) را بر تمام آنها برترى بخشيده بود، آن هم در تمام جهات.
(أُخْبِرُكَ أَنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَّا أَمَرَ نَبِيَّهُ ص أَنْ يُظْهِرَ وَلَايَةَ عَلِيٍّ ع، فَكَّرَ فِي عَدَاوَةِ قَوْمِهِ لَهُ وَ مَعْرِفَتِهِ بِهِمْ وَ ذَلِكَ لِلَّذِي فَضَّلَهُ اللَّهُ بِهِ عَلَيْهِمْ فِي جَمِيعِ خِصَالِهِ)
🔺#اول_ایمان_آور به پیامبر بود
بیشترین #نصرت را به خدا و پیامبرش داشت
از همه بیشتر اهل #نبرد و جنگ با دشمنان خدا و پیامبر بود
از همه بیشتر، نسبت به دشمنان خدا و پیامبر #بغض داشت
در میدان #علم نیز هیچ کس را یارای هماوردی با او نبود
و دیگر خصلت هایی که قابل شمارش نیست.
🔺زمانیکه پيامبر به #دشمنى آنها با على(ع) در این خصلت ها فکر کرد و #حسادتی که آنها به حضرت امیر داشتند، در اینجا سینه حضرت از این مسئله، به #تنگ آمد لذا خداوند به پیامبر وحی فرمود که ابلاغ ولایت، از مواردی نیست که اختیارش با او باشد بلکه این امر، #دستور_خداست.
(فَلَمَّا فَكَّرَ النَّبِيُّ ص فِي عَدَاوَةِ قَوْمِهِ لَهُ فِي هَذِهِ الْخِصَالِ وَ حَسَدِهِمْ لَهُ عَلَيْهَا ضَاقَ عَنْ ذَلِكَ فَأَخْبَرَ اللَّهُ أَنَّهُ لَيْسَ لَهُ مِنْ هَذَا الْأَمْرِ شَيْءٌ إِنَّمَا الْأَمْرُ فِيهِ إِلَى اللَّهِ أَنْ يُصَيِّرَ عَلِيّاً ع وَصِيَّهُ وَ وَلِيَّ الْأَمْرِ بَعْدَهُ)
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 علت یابی ترس پیامبر در ماجرای ابلاغ ولایت
(بخش سوم)
🔰 در روایت مهم دیگری که به نقل از #امام_صادق ع در #اقبال سیدبن طاووس آمده و علامه مجلسی هم در #بحار آورده اند، ابعاد جدیدی از این ماجرا روشن میشود:
🔺جبرئیل خدمت پیامبر رسیده و میگوید: خداوند میفرماید، الان وقت اعلان #ولایت_علی(ع) است.
(فَهَبَطَ إلَيهِ و قالَ لَهُ: حَبيبي مُحَمَّدُ! إنَّ اللّهَ يُقرِئُكَ السَّلامَ، و يَقولُ لَكَ: قُم في هذَا اليَومِ بِوِلايَةِ عَلِيٍّ عليه السلام؛ لِيَكونَ عَلَما لِاُمَّتِكَ بَعدَكَ، يَرجِعونَ إلَيهِ، و يَكونُ لَهُم كَأَنتَ)
🔺حضرت در پاسخ میفرمایند: جبرئیل! من از این اقدام #میترسم، از اینکه بواسطه این اعلان، اصحاب و مردم بهم ریخته و #ولایت علی را نپذیرند، چرا؟
به خاطر #خون هایی که علی(ع) از آنها ریخته، و این باعث بشود آنها، #کینه_های_درونی شان را آشکار کنند.
(حَبيبي جَبرَئيلُ! إنّي أخافُ تَغَيُّرَ أصحابي لِما قَد وُتِروهُ، و أن يُبدوا ما يُضمِرونَ فيهِ.)
🔺جبرئيل بالا رفته و پس از اندکی مجدد بازگشته و #آیه_ابلاغ را برای حضرت میخواند:
«اى پيامبر! آنچه را از جانب پروردگارت بر تو نازل شده، ابلاغ كن، كه اگر نكنى، پيامش را نرساندهاى و خدا تو را از [گزند] مردم، حفظ مىكند».
🔺اینجاست که پيامبر، #بيمناك، ترسان و هراسان برمیخیزد و در حالیكه پاهايشان از شدّت گرما مىسوخت، فرمان میدهند تا بستر برای نماز و سپس ابلاغ ولایت آماده شود.
در ميان آنان، #ابوبكر، #عمر، #عثمان و ديگر مهاجران و انصار نیز بودند.
(فَقامَ رَسولُ اللّهِ ص ذَعِرا مَرعوبا خائِفا مِن شِدَّةِ الرَّمضاءِ و قَدَماهُ تُشوَيانِ... ثُمَّ نادى بِالصَّلاةِ جامِعَةً، فَاجتَمَعَ المُسلِمونَ، و فيمَنِ اجتَمَعَ أبوبَكرٍ و عُمَرُ و عُثمانُ و سائِرُ المُهاجِرينَ وَ الأَنصارِ.)
🔺پس از نماز، حضرت به سخنرانى برخاست و مسئله ولایت را ابلاغ فرموده و آن را بر همه مردم، واجب نمودند.
اینجا بود که عده ای شروع کردند به پچ پچ کردن و مخفیانه با یکدیگر زمزمه کردن.
اینجاست که زمزمه های #نفاق آغاز میشود و یک عده شروع کردند به #درگوشی صحبت کردن که نتیجه اش را بعدا در سقیفه میبینیم.
(ثُمَّ قامَ خَطيبا و ذَكَرَ بَعدَهُ الوِلايَةَ، فَأَلزَمَها لِلنّاسِ جَميعا، فَأَعلَمَهُم أمرَ اللّهِ بِذلِكَ، فَقالَ قَومٌ ما قالوا، و تَناجَوا بما أسَرّوا)
🔰 نسبت به همین #زمزمه_های_نفاق، در گزارشی شواهد التنزیل نقل میکند که بعد از اینکه پیامبر ولایت حضرت امیر رو ابلاغ کرد، #حذیفه بن یمان از اصحاب برجسته پیامبر چنین گفت:
🔺سوگند به خدا دیدم که #معاویه برخواست و با تکبر و عصبانیت از مجلس خارج شد در حالی که دست راست خود را بر دوش #عبدالله_بن_قیس اشعری و دست چپش را بر دوش #مغیرة_بن_شعبه گذارده بود و با این حال راه میرفت، میگفت:
(فَقَالَ حُذَيْفَةُ : فَوَ اَللَّهِ لَقَدْ رَأَيْتُ مُعَاوِيَةَ قَامَ - وَ تَمَطَّى وَ خَرَجَ مُغْضَباً وَاضِعٌ يَمِينَهُ عَلَى عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ قَيْسٍ اَلْأَشْعَرِيِّ وَ يَسَارَهُ عَلَى اَلْمُغِيرَةِ بْنِ شُعْبَةَ ثُمَّ قَامَ يَمْشِي مُتَمَطِّياً وَ هُوَ يَقُولُ:)
🔺معاویه: «ما سخنان محمد را تصدیق نمیکنیم و به ولایت علی اقرار نخواهیم کرد.» در این هنگام خدوند این آیات را نازل نمود: «او هرگز ایمان نیاورد و نماز نخواند. بلکه تکذیب کرد و رویگردان شد، سپس بسوی خانواده خود بازگشت در حالی که متکبّرانه قدم بر میداشت!»
(لاَ نُصَدِّقُ مُحَمَّداً عَلَى مَقَالَتِهِ وَ لاَ نُقِرُّ لِعَلِيٍّ بِوَلاَيَتِهِ، فَأَنْزَلَ اَللَّهُ تَعَالَى: «فَلاٰ صَدَّقَ وَ لاٰ صَلّٰى، وَ لٰكِنْ كَذَّبَ وَ تَوَلّٰى، ثُمَّ ذَهَبَ إِلىٰ أَهْلِهِ يَتَمَطّٰى»)
🔺و رسول خدا (ص) فهمید که باید او را بازگردانده و به قتل رساند، در این هنگام جبرئیل این آیه را تلاوت نمود: «زبانت را بخاطر عجله برای خواندن آن حرکت مده» و پیامبر سکوت کرد.
(فَهَمَّ بِهِ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَنْ يَرُدَّهُ فَيَقْتُلَهُ فَقَالَ: لَهُ جَبْرَئِيلُ : لاٰ تُحَرِّكْ بِهِ لِسٰانَكَ لِتَعْجَلَ بِهِ. فَسَكَتَ عَنْهُ.)
📌پ.ن: هر چند این روایت در منابع #اهل_سنت آمده و ممکن است بخشی از آن را تلقی به قبول نکنیم اما با توجه به شواهد و قرائن تاریخی، این کنش #معاویه و اطرافیانش طبیعی به نظر میرسد و این موضع او دور از انتظار نبوده و نشان میدهد یک جریانی به دنبال ایجاد #فتنه در این مسئله بوده اند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 جمع بندی علت ترس پیامبر
1️⃣ ترس پیامبر به خاطر خودش نبود:
سیره پیامبر نشان میدهد که ایشان از آن چیزی که مرتبط با خودش باشد، هرگز ترس و هراسی به دل راه نمیدهد چه اینکه دوران ده ساله مکه همین را نشان میدهد.
هرگونه که پیامبر را #تهدید و #اذیت و آزار میکنند، حضرت کنار نمیکشد و لذاست که قرآن میفرماید: «اَلَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسٰالاٰتِ اللّٰهِ وَ يَخْشَوْنَهُ وَ لاٰ يَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللّٰهَ وَ كَفىٰ بِاللّٰهِ حَسِيباً.»
یعنی رسولان الهی فقط از خدا میترسند و غیر از خدا از هیچ کس دیگری بیم ندارند. ریشه این عدم ترس نیز #ایمان_واقعی آنهاست.
2️⃣ ترس پیامبر به خاطر امت و آینده اسلام بود:
مسئله و سرّ مطلب، آسیب خوردن خودِ ابلاغ است و حضرت با توجه به وجود قرائنی، یک ترس و بیمی پیدا میکنند که نکند #منافقین و حتی غیرمنافقینی که #ظرفیت و #تحملشان به دلایل مختلفی پایین است با این ابلاغ، جوّ و فضایی را درست کنند که مسئله ابلاغ ولایت متزلزل بشود.
در واقع #ترس_اصلی حضرت، از منافقینی است که میداند اینها قشقلکی در این مسئله بپا خواهند کرد. پیامبر (ص) از نقشه های منافقان آگاه و از پیمان هایی که بین خود بسته بودند خبر داشت.
آن حضرت نگران #توطئه دشمنان برای ضربه به اسلام بود لذا برای جلوگیری از آن اجازه خواست تا این ماموریت به تاخیر بیفتد.
3️⃣ ترکیب جامعه اسلامی در آن عصر:
اگر به ترکیب جامعه اسلامی نگاه بیندازیم شاید این مسئله را بهتر درک کنیم:
1. #منافقین که طرحی برای گرفتن حکومت ریخته بودند
2. #تازه_مسلمانانی که با #شمشیر_امیرالمومنین مسلمان شده بودند لذا #کینه او را به دل داشتند
3. تازه مسلمانانی که شناختی از اسلام نداشتند و تازه از #جاهلیت به در آمده بودند لذا هنوز گرفتار #فرهنگ_قبیله_گرای_جاهلی و چشم و هم چشمی و حسادت بودند.
4. کسانی که فکر میکردند پیامبر هم مثل خودشان به دنبال تقویت #اقوام خودش هست لذا میگفتند او پسر عموی خودش را میخواهد حاکم کند.
4️⃣ لذا این ترس، یک #ترس_عقلائی است مانند ترس یک مادر از آینده بچه اش لذا پیامبر هم نگران #آینده امت اسلامی است.
از این جهت که نکند #منافقین به این ابلاغ خدشه کرده و #شورش و بلوایی بپا کنند و آیندگان از ولایت محروم بشوند.
لذا منشا این ترس، «#عقلانیت_پیامبر» است. اما بالاخره منافقین بستری را ایجاد کرده اند که حضرت در مقابل کنش آنها، چنین واکنشی همراه با ترس و نگرانی از خود بروز میدهند.
اینجاست که وحی نازل شده و به پیامبر اطمینان میدهد و فرماید: «وَ اللّٰهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النّٰاس» خداوند تو را از مردم حفظ میکند. و بعد پیامبر در غدیرخم ابلاغ را انجام میدهند.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
💠 پیامدها و دلالت های اجتماعی
از این ماجرا، می توان دو استفاده ناظر به امروز داشت. یعنی این ماجرا دو پیامد و دلالت اجتماعی دارد:
1️⃣ ایجاد بستر برای پیشبرد اراده ولیّ
2️⃣ راهبرد ایجاد رعب و وحشت
.
1️⃣ ایجاد بستر برای پیشبرد اراده ولیّ:
🔺همانگونه که در این ماجرا، #نظر_پیامبر بر این است که ولایت امیرالمومنین را اعلام کند اما شرایط اجتماعی منجر میشود تا رهبر جامعه برای تحقق آن، دچار تردید شود و #تصمیم_پیامبر چیز دیگری بشود اما سپس وحی نازل شده و امر میکند که ابلاغ صورت بگیرد و خداوند حافظ خواهد بود.
🔺دلالت اجتماعی این ماجرا این است که: امت، #مردم و حزب الله نباید بگذارند جو و #فضای_اجتماعی به نحوی سنگین بشود که امام جامعه نتواند به راحتی #نظرات خود را در جامعه تحقق بخشد.
🔺گاهی امام و رهبر جامعه، نظری دارد و اراده و تصمیم او بر این است که این نگاه در جامعه تحقق یابد اما جو اجتماعی به نحوی است که امام جامعه، #مصلحت نمیداند که نظر خود را در عمل نیز تحقق بخشد و در واقع مجبور میشود که از نظر خود تنزل کند.
🔺اینجا وظیفه #عمارهاست تا فضای اجتماعی را برای #تحقق_اراده_ولیّ محیا کنند.
📌حالا این متن که در ادامه می آید را ناظر به همین مسئله، مجدد با دقت و تامل بخوانید(این متن مربوط به قبل از وعده صادق ۲ است):👇👇
هدایت شده از آیات و روایات اجتماعی
💠 تفاوت و تفکیک بین نظر امام و تصمیم ایشان
🔺#أنساب_الأشراف نقل میکند #عبداللّه_بن_سعد بن ابى سرح، اسلام که آورد، به نحوی #کاتب_پیامبر بود و حضرت، قرآن را به او املاء میکرد.
بعد میگوید: پيامبر به او «الكافرين» املا مىكرد اما او به جاى آن، «الظالمين» مىنوشت. به او «عزيز حكيم» املا مىكرد اما او «عليم حكيم» مىنوشت و مانند اين موارد.
🔺وقتی به عبدالله بن سعد میگفتند چرا چنین میکنی، در پاسخ میگفت: من هم مانند آنچه محمّد مىگويد، مىگويم و مانند آنچه محمّد مىآورد، مىآورم. یعنی به نحوی #ادعای_نبوت کرد.
اینجا بود که خداوند آیه93 انعام را درباره او نازل کرد:
➕«و كيست ستمكارتر از آن كسكه بر خدا دروغ بست؟ يا گفت: «به من وحى شده!»، در حالى كه چيزى به او وحى نشده؟ و يا آن كه گفت: «به زودى مانند آنچه خدا نازل كرد، نازل مىكنم»؟».
🔺عبدالله بن سعد عملا #مرتد شد و به #مكّه فرار کرد. لذا پيامبر به كشتن او فرمان داد اما چون او برادر رضاعی(شيرىِ) #عثمان بن عفّان بود، به همین دلیل عثمان شروع کرد به اصرار و خواهش و التماس کردن از پیامبر و آنقدر این کار را ادامه داد تا پيامبر از عبدالله بن سعد دست كشيد.
🔺سپس پيامبر فرمود: «آيا كسى در ميان شما نبود كه به سوى اين #سگ(عبدالله بن سعد) برخيزد و پيش از آن كه #امانش دهم، او را بكشد؟».
#عمر گفت: اگر با چشم به ما اشاره مىكردى، او را مىكشتيم. پيامبر فرمود:
➕من، كسى را با #اشاره نمىكشم؛ چون پيامبران، چشم خيانتكار ندارند. این را دیگر شما باید متوجه میشدید و کار او را پیش از امان من، تمام میکردید.
➕#کلید_واژه: «قالَ: أما كانَ فيكُم مَن يَقومُ إلى هذَا الكَلبِ قَبلَ أن اؤَمِّنَهُ فَيَقتُلُهُ!!»
📌پ.ن:
▫️از این گزارش و موارد مشابه آن، برداشت میشود نباید بین #نظر_امام و #تصمیم_امام خلط کرد. اینگونه نیست که هر نظر امام تبدیل به تصمیم ایشان بشود. اینگونه نیست که هر تصمیم امام نیز مبتنی بر نظرشان باشد. این مسئله هم نسبت به #امام_معصوم است و هم نسبت به امام و #پیشوای_غیرمعصوم.
▫️نسبت به امام معصوم، موارد متعدد داریم که حضرت نظرشان یک چیزی بوده اما تصمیم شان چیز دیگری شده است. به عنوان نمونه نظر #حضرت_امیر این نبود که #محمدبن_ابی_بکر والی مصر بشود اما با اصرار خواص خصوصا #عبدالله_بن_جعفر تصمیمش انتخاب او شد.
یا در #جنگ_احد نظر پیامبر بر دفاع در شهر بود اما به خاطر برخی نکات، تصمیم شان چیز دیگری شد. یا نظر امیرالمومنین ردّ #حکمیت بود اما به خاطر مخالفت اصحاب، تصمیم شان چیز دیگری شد. و موارد متعدد دیگر.
▫️وقتی نسبت به امام معصوم این نکته صادق است، نسبت به امام غیر معصوم نیز به طریق اولی این مسئله صادق است.
#سیره_رهبران_انقلاب این است که تصمیم شان در یک فرآیندی شکل میگیرد که عامل #نظر_خواص، به شدت در آن اثرگذار است.
▫️البته نظر خواص تنها عامل نیست بلکه در مواردی داریم که نظر خواص چیزی بوده اما امام جامعه، تصمیمی غیر از نظر خواص گرفته اند یعنی نظر خود را تبدیل به تصمیم کرده اند
مانند موارد حساسی مثل عدم پذیرش #معاویه به عنوان والی شام یا ماجرای ورود به #سوریه، اما در اینجا میخواهیم بگوییم نظر خواص در شکل گیری تصمیم امام، کم اثر نیست.
▫️رهبران انقلاب، نه #معصوم اند و نه #دیکتاتور! لذا تصمیمات شان صرفا برخاسته از نظر خودشان نیست. بلکه بر اساس «و شاوِرهُم فی الأمر» ناظر به #نظرات_کارشناسان و نهادهای رسمی و همینطور #مصالح_اجتماعی و #افکار_عمومی نیز هست. چه اینکه حتی امام معصوم نیز در چنین بستری تصمیم گیری میکند.
▫️بنابراین نسبت دادن هر تصمیمی به نظر رهبری و یا منتظر ماندن برای ابلاغ تصمیم رهبر در هر امری، کار صحیحی نیست. چرا که تصمیم امام و رهبر در ظرف #قابلیّت_ها، #کارشناسی، #کنشگری و #بلوغ ما سمت و سو پیدا میکند،
بلکه گاهی اوقات، برخی خواص به خاطر غفلت مؤمنین از همین امر، راحت تر امام و رهبر را مجبور به تصمیم خاصی کرده یا تصمیم خاصی را به نظر رهبری منتسب میکنند.
▫️به عنوان نمونه مسئله #برجام، پدیده ای بود که نظر رهبر انقلاب بر آن نبود و ایشان موافق این پدیده نبود اما برخی #خواص و #شرایط_اجتماعی ایشان را مجبور به گرفتن این تصمیم کرد. لذا تحقق برجام #نظر_رهبری نبود اما #تصمیم ایشان بود.
‼️ البته این متن به دنبال تطبیق این مسئله بر #وعده_صادق2 نیست، اینکه بخواهیم بگوییم نظر رهبری با تصمیم شان در این مسئله متفاوت بوده است محل بحث این متن نیست، چه اینکه صحبت رهبر انقلاب در خطبه تاریخی دیروز، کمک بسیاری در فهم این نکته میکند.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9
نماهنگ خونه نو.mp3
5.45M
▪️راحت بخواب برای همیشه
دیگه هیچکی مزاحمت نمیشه
میخواهم که تدفین تو دیر تموم شه
با پشت دست روی تو خاک میریزم
خونه من که خیلی اذیت شدی
خونه نو مبارکه عزیزم▪️
2️⃣ راهبرد ایجاد رعب و وحشت
🔺این جوّ و فضای ترس آلود، هم پیش از ماجرای سقیفه و در ماجرای غدیر وجود دارد و هم به نحو بیشتری بعد #سقیفه ادامه پیدا میکند.
سوال مهم این است که چه کسانی پشت صحنه این ماجرا هستند؟
🔺پشت صحنه، گروهی است که در روایات تحت عنوان «#صحیفه_ملعونه» به آنها اشاره شده است.
عده ای از اصحاب پیامبر که مخالف به حکومت رسیدن حضرت امیر بودند، دو بار با یکدیگر جلسه گذاشته و هم قسم شده و عهد بستند تا نگذارند حکومت به علی(ع) برسد.
🔺یک بار قبل از غدیر و یک بار بعد از غدیر،
اینها حتی به دنبال #ترور خود حضرت رسول هم بودند. این هسته، همان هسته مرکزی طراح #غصب_خلافت است.
🔺در غدیر، همه این افراد با حضرت امیر بیعت کردند. از بزرگ تا کوچک، از زن تا مرد.
اما پس از ماجرای غدیر، این گروه یک عده از #خواص را به انحا مختلف با خود همراه کردند، حتی برخی افراد حاضر در #بیت_پیامبر مانند #انس_بن_مالک، خادم پیامبر.
🔺اما همچنان یک عده از #خواص، مخالف آنها بودند.
#عموم_مردم هم که به تازگی در غدیر با حضرت امیر بیعت کرده اند.
🔺اینجاست که این گروه، با استفاده از مجموعه ای از #تاکتیک ها به دنبال غصب خلافت است:
از مطرح کردن اندیشه #جبرگرایی گرفته تا #تطمیع و #تهدید.
🔺یکی از مهمترین حربه هایی که آنها دست روی آن گذاشته و از آن برای رسیدن به هدفشان استفاده میکنند، همین مسئله ایجاد #ترس و ارعاب بود تا کسی جرئت نکند با آنها به مخالفت بپردازد.
🔰#ارعاب، همان شیوه ای است که #طاغوت در طول تاریخ از همین روش استفاده کرده:
«وَ قٰالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ لَئِنِ اتَّبَعْتُمْ شُعَيْباً إِنَّكُمْ إِذاً لَخٰاسِرُون»
اگر از #شعیب پیروی کنید، پدر شما را در خواهیم آورد
🔰 امروز نیز همین شیوه شدیدا دنبال میشود.
#فتنه_1401 را خاطرتان هست. یادتان هست چه میگفتند؟
«اگه در #اعتصاب های ما شرکت نکنید، مغازه تان را به آتش میکشیم، اگر با ما همراهی نکنید، تحریم تان میکنیم»
🔺خاطرتان هست چه بلایی سر آن #مغازه_دار_کردستانی آوردند که مثلا چرا به رئیس جمهور وقت یک شکلات تعارف کرده؟ با او کاری کردن که طرف از ترس، به غلط کردن افتاد.
🔺خاطرتان هست در #سینما که یک خانم #چادری شد، با او چه کردند؟ یا فلان بازیگری که خیلی هم مذهبی نبود اما چون مدالش را به #امام_زمان هدیه کرده بود، چگونه او را بایکوت کرده و او را کنار زدند؟
#عمامه_پرانی روحانییون را خاطرتان هست؟ هدفشان چه بود؟ هدف شان از #چادرکشیدن_ها چه بود؟
🔺هدف این بود که فضا و جو جامعه باید به نحوی باشد که اینها دیگر جرئت نکنند اینگونه عمل کنند و باید از ترس، آنگونه که ما میگوییم باشند وگرنه از خانه شان بیرون نیایند.
🔰 این همان شیوه ای است که #شیطان، اول بار استفاده کرد:
«إِنَّمٰا ذٰلِكُمُ الشَّيْطٰانُ يُخَوِّفُ أَوْلِيٰاءَهُ فَلاٰ تَخٰافُوهُمْ وَ خٰافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِين.»
🔺اين #شيطان است كه دوستانش را مىترساند. پس اگر مؤمنيد، از آنان #نترسيد، و از من بترسيد.
چرا؟ چون باطل، مثل #کف_روی_آب است.
🔺قرآن میفرماید: ای مومنان اگر شما بترسید و از دین تان برگردید، کسانی خواهند آمد که اینگونه نیستند و نخواهند ترسید:
«يٰا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّٰهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَ يُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكٰافِرِينَ يُجٰاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّٰهِ وَ لاٰ يَخٰافُونَ لَوْمَةَ لاٰئِمٍ ذٰلِكَ فَضْلُ اللّٰهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشٰاءُ وَ اللّٰهُ وٰاسِعٌ عَلِيمٌ.»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! هر كس از شما كه از دين خود برگردد، به زودى، خدا گروهى [ديگر] را مىآورد كه آنان را دوست مىدارد و آنان [نيز] او را دوست دارند.
[اينان] با #مؤمنان، فروتن، و بر #كافران، محکم و سرفرازند. در راه خدا جهاد مىكنند و از #سرزنش هيچ #ملامتگرى نمىترسند.
اين، فضل خداست. آن را به هر كه بخواهد، مىدهد، و خدا گشايشگر داناست.
💢 آیات و روایات اجتماعی | #عضویت👇
https://eitaa.com/joinchat/269877266Cf07fc0f3c9